Onbegrip bij Ten Hag: 'Zowel Nico als dit is belachelijk'

BadembaBarrie, 27-09-2020 om 00:00, 18119 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Erik ten Hag kan geen begrip opbrengen voor de beslissing van Pol van Boekel om Edson Álvarez van het veld te sturen. De Mexicaan stond bij een duel met Loïs Openda kort op het been van zijn tegenstander, maar volgens Ten Hag was dat absoluut niet opzettelijk.

'Ik begreep het niet', is Ten Hags duidelijke oordeel over het incident. Ook na het bekijken van de herhaling, verandert de oefenmeester niet van mening. 'Neeee. Nee. Hij gaat voor de bal. Dit heeft niks met gemeen spel te maken', aldus Ten Hag voor de camera van FOX Sports.

De rode kaart voor Álvarez was de tweede voor Ajax dit seizoen, in pas de derde competitiewedstrijd. Ook Nicolás Tagliafico pakte een rode kaart, hij uit bij Sparta Rotterdam. Destijds hield Ten Hag zich nog op de vlakte over wat hij van die beslissing vond, maar nu blijkt dat hij ook die prent onterecht vond. 'Die tegen Sparta was ook onterecht... Zowel die van Nico, als dit is belachelijk.'

Maak kans op de FIFA 21 Ultimate Edition!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrosQ
Hopelijk gaat Ten Hag nu eindelijk met de best mogelijke opstelling spelen:

Onana; Mazraoui, Schuurs, Blind, Tagliafico; Gravenberch, Kudus, Martinez; Antony, Tadic, Promes

En dan ergens in de tweede helft Neres en Lang brengen.
2 0
DeMeervanweleer
VAR-Ajax 0-3.
1 0
Babangida83
Ik begrijp dit niet. Ik vond het beide gewoon duidelijk rood. Dat ze hem niet altijd geven, is iets anders. Die van Alvarez was gewoon bewust. Hij wist precies waar die bal en het been was en hij hoefde helemaal op zijn rechterbeen te landen. Dat deed hij geforceerd. Duidelijke rode kaart. Dat hij ergens anders naartoe kijkt, is omdat Alvarez ook niet gisteren geboren is. Als een Vitessenaar dit bij een Ajacied gedaan, dan had iedereen het gewoon 100% rood gevonden
0 -6
PierreHeno
Toch maar weer eens goed de beelden bekijken. Dan kun je naar tot 1 conclusie komen: in beide gevallen maximaal geel. En mbt die Vitesse speler : ook die had geel moeten krijgen vanwege die volleerde ballerinaduik schwalbe naar de grond. Als je de situatie dan toch z.n. via de VAR wilt terugzien.....zie die schwalbe dan tenminste ook. Jouw constatering van 2x 100% rood correspondeert dus niet bepaald met de beelden. Dat zijn de pure feiten of je dat nu leuk vindt of niet. Ten Hag heeft hier volkomen gelijk.
1 0
Ajacied33
Wat een onzin zeg. 100% geen rode kaart, denk dat iedereen dat zal beamen wanneer je de beelden ziet
3 0
Babangida83
Amrabat als analyticus in de studio vond het ook rood. Dus wat je zegt is sowieso niet zo. Heel veel supporters denken hier aan een complot tegen Ajax van de KNVB. Nee, dat is wel helder nadenken natuurlijk...
0 -1
Sjakio
Amrabat zit daar voor de NOS diversiteit, niet omdat het de beste analyticus is
0 -1
JariHeijden
Tjonge, wat een goedkope opmerking...
0 0
PierreHeno
Babangida zal dus hoogstwaarschijnlijk de beelden niet hebben gezien en zijn afgegaan op de radioverslaggevers. Tja.....die zitten er wel vaker naast wanneer het om Ajax gaat.
0 0
Babangida83
Nee, hoor. Zat live te kijken en heb die beelden een stuk of 20x teruggezien en heb zelf ook gevoetbald. Een smerige overtreding, keurig uitgevoerd. Heel sneaky. Is Sergio Ramos ook een meester in. Er was ook al gefloten, die hele bal was niet relevant meer. Ik had het zelf kunnen doen. Schoolvoorbeeld. Net even dat pasje met je rechterbeen op je tegenstander zetten en doen alsof dat stapje per se moest doen. Als je gevoetbald zou hebben, met name in het buitenland, zou je dat weten.

Wacht maar op morgen, die Derksen kent dit soort dingen als geen ander, zal ook zeggen dat het rood is.
0 0
PierreHeno
Derksen vond het dus ook geen penalty. Niemand aan tafel bij VI vond het dus een penalty. En dat eas het ook niet. Wiedemeyer , J.J. v Gangelen en Theo Janssen aan jouw kant....dat pleit helaas niet echt voor je.
0 0
PierreHeno
Tja...jij wilt duidelijk zien wat je wilt zien....maar de beelden geven 100% duidelijkheid....Alvarez schrikt er zelf van en het stelde niks voor. ...die Vitesse speler had juist geel verdient met die opzichtige volleerde ballerina schwalbe. Maar ' tob' voetbalanalist.Theo Janssen is het volledig met jou eens wat dit rood betreft.En Wiedemeier ook. Marco van Basten is het met mij eens: dit was 100% geen rood. En Johan Derksen kijkt naar dezelfde heldere en overduidelijke beelden. Geen rood dus.
0 0
EricAjax1
Is geen rood. Zelf nog nooit gevoetbald zeker? Dit gebeurt zo vaak. Je hele verhaal is echt tenenkrommend slecht
2 -1
trooop
Van iemand met zo'n lompe motoriek en zo'n beroerde coördinatie als alvarez kun je dat onmogelijk met zekerheid zeggen. Misschien was het expres, maar als hij het had willen voorkomen was hem dat waarschijnlijk alsnog niet gelukt.
1 0
PierreHeno
Er stond niet eens gewicht op dat been....hij speelde de bal en die sorobg wat weg wasrdoor hij uit balans raakte en heel licht even op het onderbeen van die getaoueerde Vitesse ballerina stond......waar de radioverslaggever meteen hijgerig een ' achillespees' van maakte waar Alvarez vol bewust op ging staan. Ach hou toch op en kijk liever wat betrr naar de beelden. Hooguit geel.
0 0
trooop
Helemaal mee eens. Maar vergeet niet dat voetballers tegenwoordig zo sneaky smerig kunnen zijn dat het heel moeilijk met zekerheid vast te stellen is. Maar volgens mij was het dit keer pure onkunde. Ik heb nog nooit een verfijnde topspeler totaal per ongeluk op iemands been zien staan.
0 0
PierreHeno
...je ziet dat Alvarez er zelf van schrikt...steldevallemaal niks voor. Stilstaand veeld geeft hier ook de gebeurtenis onjuist weer waar de bewegende beelden juist precies de aard en onschuldigheid van de actie duidelijk maakt. Domme VAR dus ..en slappe hap vBoekel.
0 0
4-3-3
Volgens mij probeerde Van Boekel gisteren EtH gewoon een helpende hand toe te steken bij het poppetjes op de goede plek zetten. ;)
Dank Pol!
2 -1
PierreHeno
Van Boekel floot voor een overtreding maar moest blijkbaar toch rood geven van de VAR.
0 0
Sterspeler
Wat ben jij triest bezig zeg.
1 0
ck69
Was een lullige rode kaart, was niet met opzet. Dat gezegd hebbende, nu kan EtH hem gelukkig niet opstellen komende wedstrijden!
4 -1
Amsterdamsetrots
Hoe lullig ook. Laten we hopen dat Ten Hag hierdoor volgende week Kudus en Gravenberch samen opstelt.
Het liefst met Martinez erbij en Promes weer gewoon op de flank, maar die kans acht ik klein.
4 0
Luck76
Ik vond de rode van gisteren begrijpelijker dan de rode voor Nico. Die sloeg echt nergens op. Die Spartaan liep tegen Nico op.
3 -1
jeroenaadt
Als dit rood was dan eindigt elke wedstrijd met 8 tegen 9 en 6 penalties. Daarbij moet de var ingrijpen als de scheids een duidelijke rode kaart gemist heeft en dat was dit niet aangezien er nog steeds veel discussie over is.
1 0
jeroenaadt
Ach de arbiters kunnen dit niet blijven volhouden elke 3 wedstrijden 2 rode kaarten die zeer discutabel zijn. Zeker als ze in gaan zien dat het geen nut heeft, we werden zelfs beter met 10 man. Dat vond ik eigenlijk nog het meest grappig, wzawzdb!
2 0
Luck76
ja, haha. Jammer joh, knvb!
Overigens kwam het betere spel, doordat Alvarez niet meer speelde en we anders gingen spelen voorin, met Tadic als aanspeelpunt
1 0
cantharel
Nu ook nog even Labyad uit de opstelling halen en Promes van de 10 positie afhalen , Alvarez niet meer opstellen en hopelijk gaat dit gebeuren voordat Ten Hag punten gaat verspelen door zijn eigenwijzigheid en komt de ideale opstelling naar voren. Vergeet even niet dat er ook nog een Neres waarvoor 50 mln geboden is bij de selectie zit.
0 0
komop
Elk seizoen denk ik dat het goed zou zijn om eens bij te houden welke bedenkelijke beslissingen er elke weekend genomen worden richting de top 3 (4). De meeste pakken volgens mij altijd nadelig uit tov Ajax en voordelig voor de concurrentie. Lijkt erop dat de KNVB de competitie op deze manier spannend wil houden. Aan 50/50 momenten die net zo makkelijk de andere kant hadden kunnen (/moeten) opvallen, hebben we deze competitie ten nadele van Ajax we dus al 2 rode kaarten gezien, een handsbal van RKC in hun strafschopgebied (penalty dus), 2 afgekeurde goals. Bij PSV een 50/50 overtreden van Dumphries waardoor ze winnen in de laatste minuut. Bij Feyenoord heb ik een aantal 50/50 penalties gezien die net hun kant uitvallen. Dus bij de eerste 3 wedstrijden kan ik alleen maar concluderen dat alle 50/50 zaken precies de andere kant opvallen. Natuurlijk moeten we niet de calimero uithangen, maar we hoeven ook niet altijd in alles te berusten. In andere landen zie ik scheidsrechters trouwens meestal wel fair fluiten. Een Bayern bv krijgt zelden onterechte beslissingen tegen ook al zijn al de besten. Maar blijkbaar in NL moet je als beste club extra je best doen. Maar goed. Ik hoop dat het slechte fluiten van ons scheidsrechterskorp in de eerste 3 wedstrijd toeval is. Al denk ik dat het niet snel zal veranderen.
5 0
cantharel
De drie Ajax haters hebben we in elk geval al gehad daar hebben we eventjes geen last meer van.
0 0
trooop
Dit soort infantiele berichten altijd, zo sneu. En de navolging die het altijd krijgt.. Komt uit precies dezelfde ranzige plek in de onderbuik als alle andere complot troep. 'Natuurljk moeten we niet de calimero uithangen'? Doe dat dan ook niet, kleuter.
1 0
DeMeervanweleer
Hoewel ik ook zeker niet van de complotten ben, kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat Ajax de arbitrage opvallend vaak tegen heeft. Dat kan met van alles te maken hebben, van onbewust sympathiseren met de underdog, tot overdreven in ieder geval niet voor de grote club te willen fluiten. Zou grond moeten zijn voor een onderzoeksjournalist om eens te kijken op basis van statistieken, van de afgelopen 5 jaar, of dat gevoel wat bij veel Ajaxsupporters leeft ook op feiten is gebaseerd.
0 0
trooop
Wat jij hier zegt heeft dan ook niks met complotten te maken. Lijken me hele plausibele redenen die je aandraagt, dat is inderdaad precies hoe dit soort dingen (kunnen) werken.
Die vooringenomenheid kan trouwens ook in onszelf zitten, dat kan ook met van alles te maken hebben. Bijvoorbeeld doordat we alleen Ajax maar zo intensief volgen, doordat we er emotioneler bij betrokken zijn, doordat er een sfeer is ontstaan waardoor we op iedere slak zout gaan leggen, enzovoort.

Een combinatie van allemaal van dat soort onbenulligheden is samen met dom toeval en veel onkunde (in dit geval bij de scheidsrechters) de basis voor bijna elke complottheorie. Waarmee niet gezegd is dat complotten niet bestaan!

Mij maakt het niet zoveel uit dat we af en toe benadeeld worden. Als wij gewoon naar onze mogelijkheden zouden spelen is er geen complot in de wereld wat ons van een puntenrecord in de eredivisie af gaat kunnen houden. Nou ja, op het corona-complot na dan. Zou me niet verbazen als de knvb ook daar achter blijkt te zitten.
1 0
MarLuuk76
Rood is veel te zwaar, echter bij geel was het ook rood geweest. Hij had er volgens mij al 1 toch? Laat onverlet dat het een gotspe is hoe de scheidsrechters op dit moment de wedstrijden van Ajax fluiten.
1 -1
goajaxgo
Hij had er geen.
2 0
MarLuuk76
Je hebt gelijk was ff abuis.
1 0
Joseph
Ik ben gewoon ontzettend blij met die rode kaart. Ten Hag krijgt het voor elkaar de slechtste middenvelder uit zijn selectie op te stellen, nu hebben we in ieder geval 1 wedstrijd zonder die ellende..
4 -1
Babangida83
En hem ook nog eens belangrijk te maken. Gudelj flashback.
0 0
Meerkoet
Eens zowel Alvarez en Labyad staan wat mij betreft achteraan in de pikorde
2 0
Luck76
Ja, alleen zul je zien dat die rode van Alvarez geseponeerd wordt!
0 0
Joseph
Ik zag de super slow motion, hij stond gewoon 3 seconden op dat been. Ik hoop dat ze er 5 wedstrijden van maken. Dat moet voor ten Hag genoeg zijn om het licht te zien..
1 -1
Amsterdamsetrots
Minder dan 1 seconde dus.
1 0
Noroja
in slow motion is 3 seconden niet zo lang hoor ;)
0 0
Joseph
Ik zit het opnieuw te kijken, die kluns staat er nog steeds op!
0 0
TontoKarnaggel
Var is momenteel gewoon een extra mogenlijkheid om Ajax te benadelen....
1 0
flyingsoccer
Scheidsrechters worden steeds meer willekeur. Bij de één is hands rood en een penalty bij de ander gewoon doorspelen zo krijgen we irritatie. Wat Alvarez betreft hij staat wel op het been de var heeft dan ook een lastige klus.
1 -1
Vlieske
Ga nou aub. Belachelijke rode kaart! Dus je mag niet meer lopen? Want dat doet alvarez
1 0
Web
Heeft heel erg met de haat naar Ajax te maken, waar ze even kunnen proberen ze je te pakken, normaal ben ik de laatste die dit zegt, maar het word echt erg
Gisteren schieten ze naast bij Vitesse vlak voor tijd, aan de stemverheffing kon je zo duidelijk horen dat ze het jammer vonden
2 0
Gooseman
Probleem met de VAR is dat de snelheid waarop een herhaling wordt afgespeeld bij een overtreding de situatie minder duidelijk maakt. Bij een overtreding moet intentie, automatisme, reactiesnelheid en lompheid beoordeeld worden. Alvarez had nooit de intentie om bewust op iemand zijn been te staan. In de herhaling duurt dit moment 10 keer zo lang. Dan ziet het er al snel erger uit dan dat het is.

En de hardheid van de schreeuw is ook belangrijk. Gewoon doen of je geslacht wordt. Baat het niet....
0 0
TontoKarnaggel
Probleem met de var is dat het nog steeds voornamelijk interpretatie is. Elk twijfelgevalletje kan je op meerdere manieren intrepeteren en zo dus ook in ons nadeel uitleggen....en van die mogelijkheid wordt gretig gebruik gemaakt
1 0
beffum
Wen er maar vast aan. KNVB heeft liever een andere kampioen. Wij worden te machtig.
7 0
Luck76
Toch wel jammer voor de knvb dat het al 2 x mislukt is om punten van ons af te pakken
0 0
Rdk1983
Zag bij Vitesse speler ook bal tegen hand stuiteren, was bij Nico rood. Nu ging t spel gewoon door.
4 0
7172AFCA7395
Bekijk die foto.
Zelfs de Vitesse-spelers ogen verbaasd.
Maar goed Ajax met tien is in de praktijk gewoon 11-11 hoor.
1 0
AFCAMM
Dit soort situaties komt heel vaak voor en het is natuurlijk niet altijd even makkelijk te zien of iets met opzet was of niet. Maar met alle hulp die de scheidsrechter tegenwoordig heeft, zoals de VAR, zou je toch zeggen dat dit er eerder ongemakkelijk uitzag dan opzettelijk?
Ik snap dat je rood trekt als een speler op de grond ligt en een ander er in alle rust bovenop gaat staan. Maar toch niet voor deze situatie?
0 -1
DeWijsneus
Vind het echt bizar dat mensen het rood vinden. In slomo ziet alles er erg uit. Hoe kan Alvarez nou de bal meenemen en vervolgens in dezelfde actie plannen om de speler te raken. Alvarez kan alleen maar dromen van zo'n motoriek en coördinatie.
3 0
Web
Totaal geen rood, ik vind het zelfs een schande
Je hebt de tijd om het rustig te bekijken, maar die gekken zeggen rood
3 0
DeWijsneus
Zeker. Zoals ik al zei: in slowmotion ziet alles er erg uit. Je zou eens de sextape van meneer en mevrouw Wijsneus in slowmotion terug moeten zien.
0 0
7172AFCA7395
Jij raakt dan ook niets ? :-)
0 0
DeMeervanweleer
Media zijn opvallend stil over drie wedstrijden op rij waarin Ajax opzichtig wordt benadeeld. Bij elk andere club was die breed uitgemeten. Het ziet er naar uit dat Ajax dit seizoen tegen 19 clubs speelt.
Het zij zo; hoge bomen vangen veel wind.
5 0
Danivr
Gisteren was NOS commentaar wel duidelijk hoor. Vanavond studio voetbal wordt het ws uitgelicht. Bruggink vond het ook onterecht toch?
1 0
PierreHeno
De langs de lijn verslaggever sprak van een bewuste gemene overtreding en bij NOS studio sport voetbal vonden ze die rode krt ook achterlijk. Kijken of Jack v Gelder vanavond het ook donker rood vond....zal vast wel.
0 0
Ajacied33
Ja Bruggink vond het grote onzin die rode kaart. Verder niet zo heel belangrijk wat hij er verder van vind
1 0
DeWijsneus
Ben geen fan van Ten Hag, maar vond hem in het interview erg sterk. Wat is er overigens met die Jan Joost aan de hand? Die was wel aan het zuigen zeg.
1 0
Web
Dat kijken naar van Gangelen vond ik mooi
Kereltje bleef zuigen.
0 0
DeWijsneus
Ik vond zijn optredens in het begin erg matig maar dat punt heeft hij echt verbeterd. Vond het echt sterk gedaan, heb wat dat betreft van hem genoten.
0 0
Zuiderling
Die heeft nooit anders gedaan dan zuigen ! Hij kon wel Valentijn heten.
4 0
MPAjax
pol van boekel zit op de schopstoel
1 0
trainerdv
Een beetje scheids zou dit uitleggen niet als gemeen spel, maar meer als onhandig. Waarschuwing geven en verder spelen.
1 -1
Vlieske
Waarom waarschuwing geven?
0 0
Van Reenen
Er is maar één reactie mogelijk van Ajax op die gestoorde beslissing van die gele haan om ons aller vriend Alvarez rood te geven en dat is in beroep te gaan wanneer Alvarez geschorst wordt. Die club uit Rotterdam gaat ook altijd in beroep en en krijgt voor bijna elke speler met de rode kaart dat deze wordt vernietigd.
1 -1
altijdwelwat
Dus jij wil in protest omdat Alvarez nu 2 wedstrijden niet mee kan doen , dat zou pas een gestoorde beslissing zijn. Scheidsrechter bewijst Ajax en Ten Hag hier een enorme dienst, dit komt ons voetbal alleen maar ten goede.
2 -7
Zuiderling
Ik denk dat Ten Hag als Alvarez fan daar toch anders over denkt.
0 0
KlasseLasse
kan je nagaan dat we al 2 potten met 10 man spelen en scoren en winnen! als we straks potjes spelen met 11 man blijft er helemaal niks meer van de tegenstander over haha
6 0
Spectre
Nou vond Ajax met 10 man beter spelen dan met 11 man. Maar dat ligt grotendeel aan hoe de poppetjes neergezet worden
5 0
7172AFCA7395
Minuut 1 :

Tannane wandelt met bal en al richting Ajax zestien en mag
dan ook nog uithalen daar. Dat ligt aan hoe de poppetjes staan ?
0 -1
Joker
Vriend of vijand van EtH
Hoe dan ook op de vraag van engnek Fox.

Je doet net of ik achterlijk ben? Beleefd nee zeg maar echt in alles zien dat hij ja bedoeld... Heerlijk

En dat zelf opmerken aanleggen en op zoek gaat naar iemand die jouw mening bevestigd..
4 0
Bennyben
Die Jan Joost moet die vragen is een keer aan van gaal stellen, die zou zeker gezegd hebben dat die achterlijk was.
0 0
Meerkoet
Rode kaart was gewoon terecht. (maar dan moeten de scheidsen wel consequent blijven)
Laat het duidelijk zijn dat als EtH gewoon met een normale opstelling zou beginnen het nooit zover zou komen.
Elke keer als hij met Labyad and Alvarez begint, kunnen de middenvelders van de tegenstander vrij hun spitsen aanspelen en kan Ajax voorin geen vuist maken omdat elke bal van Labyad wordt ingeleverd.
Spelers als Martinez, Neres, Ekkelenkamp, Timber en Huntelaar horen allemaal hoger in de pikorde als de eerder genoemde spelers.
5 -12
Babangida83
Precies dit.
0 0
Spectre
Vond rood zwaar hoor, dit was meer domheid dan een bewussie, geel had genoeg geweest.
3 -1
Dennis129
Alsof een andere opstelling ervoor zorgt dat Nico geen wilde tackles blijft maken.
Alsof duels alsof die van Alvarez niet meer voorkomen.
Ik ben het ook niet eens met alle keuzes van Ten Hag, maar sit-ins echt totale onzin.
0 -1
Meerkoet
Alvarez had nooit mogen spelen
2 -1
Dennis129
Overdrijf toch niet zo.
En dan kan zo een duel ook met bv Martinez voorkomen
0 -2
Joseph
Alvarez had nooit mogen spelen.
2 0
AFCAjax
kan goed uitpakken voor ons.. hoewel ik vrees dat ongeacht hoe goed het met zn vervanger gaat ten hag hem sowieso weer terugzet zodra hij niet meer geschorst is.
0 0
Jeugd
Valt me tegen zoveel huilers en Calimero gedrag. Ben een waardig Ajacied. Huilen dat iedereen tegen ons is vind ik zwak. Alvarez doet iets doms waarvoor hin rood kan krijgen punt. Gewoon niet slim met al die cameras.
6 -18
trooop
Die gasten hebben zelf niet door hoe kleinzielig ze zijn. Valt niet tegenin te lullen. 'We stellen gewoon vragen' enzo.
0 0
Dennis129
We zijn 3 wedstrijden bezig en we 3 wedstrijden een discutabele, misschien wel onterechte beslissing van de VAR tegen. 2 keer rood en een handbal die een goal voorkwam van RKC. Als je zo extreem benadeeld wordt mag je er wat van zeggen.
17 0
trooop
Er wat van zeggen kan op 100 manieren. Altijd maar kraaien dat we expres benadeeld worden is de meest sneue van alle 100.
1 0
goajaxgo
En hoe pakten dezelfde soort beslissingen voor feijenoord en psv uit? Die hebben er keiharde punten mee gepakt! Feijenoord 3 pingels mee en PSV doelpunt in laatste minuut waaraan een overtreding voorafgaat....die neit eens door de VAR wordt beoordeeld.
0 0
AjaxHoorn
Eens.
1 -3
ajaxinho
Opzettelijk of niet, het ziet er idd dom uit.

Voordeel voor ons als supporters, is dat we een leukere wedstrijd hebben gezien.

Ook, met alle respect, het wegvallen van Schuurs zorgde voor minder hachelijke momenten.

We krijgen weet een ander middenveld te zien.
Leuk toch?
1 -3
Toby1900
Typisch AJ-azijnzeikers of trollen om te stoken. Wat je ook van alvarez vindt, dit gaat nergens over natuurlijk. Als hij deze beslissing had genomen in de periode dat van Boekel geselecteerd werd als “talentvolle” scheidsrechter. Had hij nooit op het hoogste niveau van Nederland gefloten. Te triest voor woorden eigenlijk... ik kijk regelmatig voetbal in een sportcafé, dus meerdere landen en wedstrijden. Maar de beslissingen (dus ook buiten Ajax) zijn echt onbegrijpelijk. Al met al gewoon punten gepakt tegen een stugge tegen stander!
9 0
PJK54
Niet te vergeten het historisch moment van een, volgens mij directe, vrije voor praten!!! typische een beslissing van anti-Ajax man van Boekel.
2 0
supporter sinds
Als dit consequent in alle wedstrijden zou gebeuren dan vind ik het persoonlijk wel een goede regel.
1 0
10Sneijder10
Absurde beslissing. Totaal geen intentie. Hij komt nu eenmaal zo uit met zijn stappen.
6 0
RS01
Heb vandaag met een maatje in de kroeg gekeken op een telefoon, zonder geluid. Gezellig met een pilsie.

Opeens zien we 8x een herhaling van een nietszeggende actie, allebei geen idee waarom we hier zo vaak naar zitten te kijken. Vervolgens wordt er ook nog rood gegeven, ik snap het nog steeds niet. Werkelijk bizar. Iedereen die iets anders beweerd probeert de politiek correcte vogel uit te hangen. Dit sloeg he-le-maal nergens op. Als er zelfs niet voor was gefloten, had morgen het niemand hier meer over gehad.

Desalniettemin, geen moment zenuwachtig geweest. Trots op onze spelers. En genoten van Bazoer, hoogtepunt van de avond haha.
9 -1
Redrum
Drie potjes onderweg en Ajax heeft al 2 rooie kaarten en 2 afgekeurde goals. Gaat lekker zo! Ik hoop niet dat deze trend zich door gaat zetten, want dan is de arbitrage dit seizoen onze grootste tegenstander.
14 0
Zuiderling
Het wachten is op de rode kaart voor Ten Hag..
0 0
Suarez16_
Vergeet die 100% penalty (en toch ook rode kaart) voor die handsbal vorige week op de lijn niet. Ik zei het al na sparta, maar dit gaat echt zo'n seizoen worden dat Ajax 40 meter van de goal rood krijgt voor hands voor het ontbreken van een "veelbelovende" aanval terwijl de tegenstander de bal van de lijn af mag halen met de hand met de uitleg "nier bewust". Het maakt die scheidsrechters niks meer uit. Even laten zien dat ze ook "tegen" ons durven te fluiten. Als het 1 keer andersom is dan komt het ad weer met een lijst beslissingen voor Ajax sinds 1831 en staan ze eindhoven bij de politie aangifte te doen wegens "vermoedens van" matchfixing. Te triest voor woorden eigenlijk.
9 0
MarLuuk76
Hahaha serieus leuk geschreven, complimenten. Enige wrange is is dat je ook nog gelijk hebt.
0 0
Lane 8
En Feyenoord al drie penalties... KNJB ofzoiets..
6 -1
Spectre
Haha idd maar hun vinden dat een soort compensatie omdat wij ook alles meekrijgen
0 0
korem
Het is zwaar gestraft belachelijk vind ik het niet. Ik snap dit soort acties niet van spelers kom op man !!
1 -10
3sterrenAjax1
hahaha. zie net t interview van die slapjanus van n v gangelen met ten hag. van gangelen vraagt of kudus n optie voor op 6 is. ten hag lacht m uit en zegt: “eeeuuuhh maar daar stond die” goud!!!
25 -1
Marcao
Die psv-nicht Van Gangelen heeft nog net voldoende hersencellen om zijn armbandjes om te knopen. Ongelofelijke kneus.
13 0
ram
Ik vond Nico niet helemaal belachelijk; die zou je eventueel kunnen geven. Maar dit... what the fuck.. die kun je nooit geven.
2 -2
Adam24
Ik heb de wedstrijd helaas niet kunnen zien maar las wat over de rode kaart, Alvarez en op de enkel staan. Ik heb 'm meteen vervloekt natuurlijk. Nu de samenvatting gezien en wat een BELACHELIJKE rode kaart. Slaat helemaal nergens op.
2 0
Joseph
Vond van Boekel de betere coach, had goed gezien dat Alvarez de storende factor was in het spel van Ajax..
9 0
MankeNelis
Van Boekel is een lul en Alvarez was erg onhandig bezig. Hij moet geen aanleiding geven.
0 -1
ZwartNazareth
Het is natuurlijk wel gewoon rood. Niet gaan lopen miepen. Is niet echt mannelijk.
1 -27
Redrum
Woorden als miepen gebruiken is ook niet echt mannelijk.
15 -2
ajaxxcied4life
Inderdaad en het lijkt me tactisch juist verstandig om als club zijnde juist nu het twee keer goed is afgelopen flink heisa te trappen in Zeist en te laten weten dat er niet moet worden gesold met Ajax. Ga je dit doen na verliespartijen dan sta je er toch minser goed op in mijn beleving.
6 0
JOHANisGOD
Hahahahahaaaa
1 0
OpaVerteld
Het is het al oude verhaal van autoriteiten.
Elke nieuwe autoriteit die je toevoegt, op welk gebied dan ook, zal onherroepelijk z'n mandaat oprekken en z'n eigen koninkrijkje creëren.
Het begon allemaal met het idee om buitenspel situaties en al dan niet doellijn-overschrijdingen beter te kunnen beoordelen. Inmiddels hebben ze zich gestort op alle situaties die de scheids bewust of onbewust laat gaan, al dan niet in de geest van de wedstrijd.
Het voetbal zal uiteindelijk zo steriel worden dat het spel eigenlijk beter digitaal afgedaan kan worden.
Vroeger had je een scheids en 2 grensrechters, inmiddels is een arbitrageapparaat opgetuigd van jewelste met alle bijkomende kosten en nog steeds blijven er discussies over arbitrale beslissingen na afloop van de wedstrijd. De scheidsrechter is inmiddels verworden tot een trekpop.
De oplossing laat zich raden....nog meer technologie en poppetjes toevoegen aan de arbitrage.
De dood in de pot voor de voetbalsport.
4 -1
1eringzuid2
Amen. De scheidsrechter en grensrechters lopen erbij voor spek en bonen. Elk wiesje wasje wordt nu door de VAR 10 nagekeken uit 8 verschillende camera hoeken..... het gaat nergens meer over. Voetbal op deze manier beoordelen en leiden, maakt het voetbal totaal kapot.
2 0
ajaxxcied4life
Ja alles leuk en aardig, maar als je vanuit een camerapositie wel kunt zien of het buitenspel is of niet en het gaat om 40 mln euro (wel of geen CL) dan ontkom je er niet aan om die technologie te moeten toepassen. Hoe oneerlijk was die opzichtige handsbal van Thierry Henry tegen Ierland destijds? Toen zij ten koste van laatsgenoemd land wél naar een eindtoernooi gingen? Met de VAR was dat nooit gebeurd.
0 0
OpaVerteld
Haha....met de huidige NLse VAR er bij hadden er al 3 Ieren onder de douche gestaan voordat Henry z'n kunstje deed :))
Ben niet perse tegen de VAR, ben tegen de voortschrijdende invloed van de VAR op het spel.
1 0
ram
Haha, je bent inderdaad een ontzettende opa.
1 -3
OdjePils
Van Boekel: wat een blinde idioot!
2 0
afcas
Bij beide acties merk je gewoon dat er totaal niet met een voetbalblik naar de situatie wordt gekeken. Nico is uit balans door een sliding die hij maakt en wordt vervolgens tegen zijn arm/schouder die de bal raakt geduwd. Dan heb je zelf geen invloed op de beweging die je arm maakt in eerste instantie. Hier maakt Alvarez een hele normale dribbelbeweging eigenlijk. Hij neemt de bal mee en zet vervolgens in dezelfde beweging zijn voet neer. Soms lijkt het wat dat betreft echt of scheidsrechters voor het eerst op een voetbalveld staan. Ze snappen de absolute basis van het spelletje niet eens.
5 0
Spectre
Klopt helemaal, ze willen het voetbal eerlijk en foutloos maken maar dat gaat gewoon niet en op deze manier gaat het juist frustrerend worden ipv eerlijk omdat beslissingen in de geest van het voetbal onlogisch zijn
0 0
BrandjeXL
De enige en juiste uitleg
1 -1
3sterrenAjax1
het is heel belangrijk dat ajax zich hier over uitspreekt. des te sneller t bewust naaien van ons n topic id media wordt hoe minder (opvallend) ze t kunnen doen. 3 potten: 2 rode kaarten en 2 goals afgekeurd. allemaal op zn minst twijfelachtig. elk jaar vd bovenste ploegen veruit t minste penalties mee en dat als meest aanvallende en scorende ploeg. tis gewoon overduidelijk dat er verschillende scheidsrechters zijn die er alles aan doen om ons puntverlies te bezorgen.
10 0
Ajaxtao
Bij de nos lieten ze geeneens zien dat Blind geel krijgt en een vrije bal tegen voor praten.
Dit ook nog op een gevaarlijke plek.Grote schande deze scheidsrechters van de knvb.
11 0
Joker
En in tegenstelling wat verslag gever zei , ging het niet om de rode kaart maar om die handbal van Vitesse die zes keer meer bewust was dan die van Nico. Met van Boekel op twee meter..

Iets met aanvallend hands is altijd hands heb ik begrepen
0 0
3*stars*3
*rood voor Alvarez vandaag is begrijpelijk.
0 -10
3*stars*3
Van Nico vond ik toen belachelijk maar laten we eerlijk blijven, rood is begrijpelijk.
VAR en scheids gaan echt niet voordeel van de twijfel geven omdat Alvarez onhandig is.

Hoop wel dat ze Boekel op z’n plek zetten en ff die vrije trap voor praten praten gaan uitmeten want dat kan echt niet.
Moet er niet aan denken dat Ajax voor rust die tegentreffer zou krijgen en dan moet je nog een helft, met een man minder.

Vrije trap voor praten, echt raarste shit wat ik ooit heb gezien in een pot van Ajax.
2 -4
Asociaal
Dan had Vitesse vandaag ook met 10 man verder gemoeten, ook vandaag was er een situatie waarin een speler van Vitesse (weet niet meer wie) die de bal via zijn eigen voet tegen zijn arm kreeg.
1 0
afcas
Hoezo begrijpelijk en voordeel van de twijfel? Pak voor de grap eens een bal en ga dribbelen. Zul je zien hoe vaak je zelf na het raken van de bal je voet op de grond zet.
0 -1
3*stars*3
Pfff, en als ik dan aan het dribbelen ben liggen er overal tegenstanders op de grond zeker...
Was gewoon lomp van Alvarez en hij leek vandaag sowieso wat opgefokt.

Pak die bal dan maar gewoon met je handen want was toch al afgefloten omdat meneer Alvarez daarvoor ookal een overtreding had gemaakt...
0 -1
Libero
Was inderdaad lomp, niet ernstig gemeen en wmb dus zeker geen rood en eigenlijk ook niet eens geel.
0 0
afcas
Het gaat om de beweging die je maakt wanneer je de bal mee neemt. In beide gevallen betreft het dezelfde beweging. Wat Alvarez verder doet zo de bal meenemen wanneer er vlak ervoor gefloten wordt gebeurd ook talloze keren per wedstrijd, maar in veel gevallen staat men dan niet op het been van de tegenstander. Toch zie ik exact hetzelfde toch met enige regelmaat gebeuren al moet ik toegeven dat dat meestal Spaanse, Italiaanse of Engelse wedstrijden zijn. Maar ik heb voor de manier waarop dit gebeurde op een enkele keer na geen rode kaart gezien. Ja hij maakt van tevoren een overtreding. Ja het was handiger geweest als hij de bal met zijn handen had gepakt, maar in die seconde tijd die hij had om die beslissing te maken koos hij ervoor om hem met zijn voeten mee te nemen. Het was echter niet bewust en gewoon de combinatie van een foute keuze in een split second en een doodnormale beweging bij voetbal die verkeerd uitpakt doordat die speler zijn been er ligt. De beelden tonen ook aan dat er geen sprake is van opzet als je goed oplet.
0 0
korem
Kijk de beelden is terug ! Dribbelen ? Rood is zwaar maar onbewust was het zeker niet
0 -3
Kingoffdatoilet
Ajax moet zich veel vaker beklagen over de scheidsrechter. Al helemaal als we desondanks toch winnen. Kwaliteit is door de VAR alleen maar achteruit gegaan
4 0
Elayais
Zelfs in slowmotion staat ie nog seconde op het been, je ziet 'm ook heel snel overschakelen naar zijn tenen op het moment dat hij voelt dat hij niet op de grond staat. Dit lijkt mij lomp, maar verder compleet onschuldig.

Dit is typisch een geval waar de VAR iets via mega zoom en in slow motion bekijkt en het allemaal heel erg lijkt.
16 0
Lazell
Idd. In slow motion twijfel je, maar op echte snelheid duurt t een kwart seconde.
1 0
Kingoffdatoilet
Precies, VAR moet of afgeschaft worden of moet op dit soort dingen niet mogen inzoomen en vertragen.
2 0
Juichtoon
Als je Polletje een kans geeft om je te benadelen, pakt hij hem. Net als Basje.
Echt al zoo vaak in het stadion gezien.
Vanuit de Ajax media deze arbiters in de spotlights, dat helpt.
Als we niks doen, doen zij het de volgende keer weer.
9 0
Marcao
Ajax speelt standaard tegen 11 voetballers en een corrupt e clown met een fluit. Maakt niet uit, want WZAWZDB!
2 0
Toon meer reacties