Tevreden Ten Hag ziet Ajax 'dik verdiend' winnen

BadembaBarrie, 26-09-2020 om 23:50, 8532 views, |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Erik ten Hag is zeer tevreden met het spel dat Ajax tegen Vitesse op de mat legde. Ondanks de rode kaart voor Edson Álvarez, wist de regerend landskampioen de Arnhemmers te bedwingen en won het met 2-1, tot blijdschap van de oefenmeester.

'Dik verdiend', is Ten Hags oordeel bij FOX Sports, over de winst van zijn ploeg. De trainer zag Ajax zwak beginnen, maar verder doen wat hij van het team verwachtte. 'Ik denk dat wij uitstekend gespeeld hebben, op de beginfase na', aldus Ten Hag, die spreekt van een dik verdiende overwinning.

De trainer gaat ook kort in op Perr Schuurs, die na ruim een half uur al naar de kant ging en werd vervangen door Jurriën Timber. Ten Hag legt uit dat het vooral een wissel uit voorzorg was. 'Hij had last van zijn schouder en meegenomen dat hij al een gele kaart had, ben ik snel gaan wisselen', aldus Ten Hag.

Maak kans op de FIFA 21 Ultimate Edition!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
KalkbrennerP
Waarom speelde Martinez niet ?
0 0
Flipper33
Vond het helemaal geen goede wedstrijd en dat in eigen huis ! Als Vitesse wat scherper was geweest hadden we gewoon al met 3-0 achter gestaan en dan loop je achter de feiten aan ! Vind Alvarez en Labyad echt geen Ajax materiaal en Promes ook niet echt ! Als we zo voetballen in de CL dan is het snel einde oefening.. mag toch hopen dat Ajax zich gaat versterken en dan bedoel ik geen Klaassen of Proper
1 -1
Schip
TH kan wel een zelfverzekerde muil opzetten, maar hij verprutst het veldspel door rare keuzes als Labyad, Alvarez en Promes op hun posities.

Hij wordt wederom gered door de aankopen van Overmars.

Heeft alleenniets te maken met een kloppende tactiek. Die Duitse collega had het veel beter voor elkaar met die pressie. Zo hoort Ajax juist te spelen. Die Letsch of id praat sowieso verstandig over voetbal. Achterin direct en risicovol spel, voorin pressie. TH is gewoon een tactische praatjesmaker. Ajax moet de partij zijn die vol druk zet en de regie in handen neemt. Deze man teert op een topseizoen met een superselectie. Zowel het halve seizoen ervoor als het seizoen erna waren ondermaats en die lijn zet hij nu gewoon door.
3 -2
appiehappie
Ten Hag is gewoon een klein eigenwijs mannetje.
Labyad voegt niets toe en je loopt gewoon in de 1e helft ook met 10 tegen 11 te voetballen.
Alvarez, die naar mijn oordeel onterecht ROOD kreeg, moet je zo snel mogelijk verkopen. Daar hebben we niets aan.
De wissel Lapjat - Ekkelenkamp bracht lucht en controle.
Jurgen, voegde iets toe, daardoor 3 pnten.
5 -2
Steeph
Je kan soms zeggen dat je een 6 of 9 mist, maar je mist gewoon een fatsoenlijke trainer. Alvarez gaat eraf en je speelt gewoon beter met 10 man. De man is echt het slechtste wat ooit in Ajax 1 heeft gestaan. Uit pure lompigheid een rode kaart krijgen. Bizar. Labyad voegt helemaal niks toe. Vervolgens komt hij ook nog eens met een wissel waar hij Traoré inbrengt, die ook niet goed genoeg is, maar vooral verdedigend heel slecht en lomp is. Met een beetje pech vliegt die laatste vrije trap er nog in ook.

Na de winterstop was het al bijzonder slecht en had hij het geluk dat het seizoen stop werd gezet. Nu heeft hij 2 wereldaankopen gekregen met Antony en Kudus, maar als hij niet afstapt van die achterlijke opstellingen wordt het helemaal niks dit seizoen. Of zou hij toch Schreuder missen?
7 -2
Web
Man Traore komt 4 minuten voor tijd, om het spel een beetje stil te leggen, en om even 4 minuten de opbouw voor de voeten te lopen
Timber en Ekkelenkamp waren goede wissels, maar daar heb je het maar niet over

Met Alvarez heb je een punt, ook niet mijn speler, maar als je weinig of geen doelpunten tegen krijgt, kan ik er ook nog mee leven
Maar hij gaat zich blijk baar niet verbeteren, maar eigelijk met de wedstrijd minder, dan moet je er van af stappen. Hij staat daar om het evenwicht te behouden in een team, zodat de beide andere middenvelders zich daar minder mee moeten bemoeien, en zich meer met aanvallen kunnen bezig houden.
1 0
Steeph
Timber en Ekkelenkamp waren pure noodzaak, dat zijn geen goede wissels. Als Schuurs niet geblesseerd raakte of Alvarez geen rood kreeg was dat niet gebeurd. En het enige wat Traoré gebracht heeft was een overtreding op rand 16 maken. Wat verwachtte TH in godsnaam van Traoré in die laatste minuten?!
0 -2
Ozymandias
Ten Hag had andere spelers dan Ekkelenkamp en Jurriën kunnen brengen (bijvoorbeeld Martínez) maar zijn keuze voor die twee pakte perfect uit.

"Wat verwachtte TH in godsnaam van Traoré in die laatste minuten?!"

Dat hij voorin een bal bij zich kan houden. Iets waar hij normaliter goed in is (maar hij lijkt nog niet in vorm).
0 0
DeKes
Helemaal mee eens.
Alvarez en Labyad eruit.
Wát een ergernis.
Tuinkabouter moet eens streng toegesproken worden.
3 0
Aspers73
Ja, je ziet ook heel duidelijk dat teamgenoten hem niet durven in te spelen op het middenveld, en dan wordt het gevaarlijk.
3 0
7172AFCA7395
Cafepraat.
2 -5
Web
Kun je ook nog de goede dingen op noemen, of gaat dit niet lukken?
Ik zie een Ajax dat heel mooi en swingend voetbal speelt, bereid is om te vechten voor elkaar, het plezier straal er af. Zou dat ook de verdienste van de trainer kunnen zijn?
Nee ze begonnen zwak, kwam mede omdat Vitesse heel hoog druk zetten, en dat ook heel goed deed, dan zou Ajax meer af moeten wisselen, niet altijd van achter opbouwen, maar ook eens een linie overslaan, zeker een punt van kritiek

Als Neres terug is, staat Tadic weer in de spits, en is Labyad weer op de plek waar hij hoort, vooruit denken mag je ook doen hoor
Voorlopig heb je twee keer een helft met 10 man gespeeld, maar wel de punten binnen
5 -4
Vlieske
Nee web. Neres is een wisselspeler. Zie dat nu een in
2 -1
3sterren
Ach weet je Web, soms krijg ik het idee dat de trots een beetje aan het verdwijnen is bij de reaguurders op AS en dat trots op Ajax heeft plaatsgemaakt voor een flinke dosis azijn sproeien op de mooiste club van allemaal. Vanaf nu de lijn van winnen doortrekken en we kunnen aan het einde van het seizoen de flacon zilverpoets weer aanvullen ...
2 -3
JesperOlsen74
Hij benoemt toch gewoon de feiten? Als het onnodig beneden het Ajaxniveau is, mag je toch best kritisch zijn?
Ajax heeft voor Nederlandse begrippen een topselectie, dan moet Ten Hag daar wel gebruik van maken en niet de boel onnodig verzwakken.
3 -1
Web
Dus het is een onfatsoenlijke trainer?
2 -1
Schip
Je legt hem woorden in de mond. Ik ben het met hem eens. Andere trainers zouden een moord doen voor dit spelersmateriaal. TH probeert veel te krampachtig iets origineels te doen, maar als hij logisch neerzet loopt dit vanzelf hoor. Ik wil de hand van een Ajax trainer zien: hoog druk, veld groot bij balbezit bijv. Het is traag en moeizaam bij TH. En als jij denkt dat er een trainer is die met de selectie van zijn 2e seizoen niet de dubbel zou hebben gepakt en in de CL niet de knock out fase zou hebben bereikt, valt me dat toch tegen van je Web. Je hebt genoeg goede en slechte trainers gezien om een reeel beeld te vormen.
0 0
3sterren
Ik ben voor het benoemen van feiten, maar Ten Hag een onfatsoenlijke trainer noemen en vinden dat dat een feit is, bestrijd ik. Dat is in mijn ogen een persoonlijke mening en die mag en moet je vooral kunnen ventileren.
Mijn mening is anders, en ik ben niet eens een Ten Hag fan. Maar wel een Ajacied in hart en nieren. Een supporter pus sang en word een beetje verdrietig als ik snoeiharde kritiek, soms zelfs beledigende kritiek hoor over Ajax, en/of Ajaxmedewerkers. Ajax staat bovenaan, voorlopig los van de concurrentie, dát maakt mij trots als een aap met zeven l, bananen ...
1 0
Benijax
Ja. Ik vond het gisteren enorm tactisch zwak en dat komt niet alleen omdat de poppetjes verkeerd staan of dom word gewisseld. We worden gered door een aantal spelers die echt wereldtop zijn. Nous, Nico, Antony en Kudus. Dat we gisteren wonnen komt door deze spelers en niet omdat TH een goed tactisch plan heeft. Zet Schreuder voor deze ploeg, dan wordt er anders en meer als team gespeeld.
0 -1
Web
Dan zal jij ook wel bij de mensen horen die Ekkelenkamp al jaren afzeiken?
Timber en Ekkelenkamp waren dus slechte wissels
Nou ik vond ze geweldig invallen
Of heb je het over Traore die 4 minuten moest storen bij de opbouw van Vitesse
0 -1
Freddy
Ik vond Schuurs ook weer een erg matige indruk maken die continu de man kwijt was of aan de verkeerde kant stond te dekken. Timber op zijn plek zou ook voor Blind veel meer rust brengen.
0 -1
Web
Blind en Tagliafigo waren gisteren ook geen top
Allemaal net niet
2 -1
7172AFCA7395
Met een beetje pech sta je binnen 5 minuten 0-1 achter.
Verdedigend kan het allemaal beter ja.
0 0
Freddy
Ik vond Schuurs ook weer een erg matige indruk maken die continu de man kwijt was of aan de verkeerde kant stond te dekken. Timber op zijn plek zou ook voor Bol
In
0 -1
JesperOlsen74
Vraagje: wat vond je eigenlijk van Schuurs?
2 0
Freddy
Ik vond Schuurs ook weer een erg matige indruk maken die continu de man kwijt was of aan de verkeerde kant stond te dekken. Timber op zijn plek zou ook voor Bol
I
0 0
Freddy
Ik vond Schuurs ook weer een erg matige indruk maken die continu de man kwijt was of aan de verkeerde kant stond te dekken. Timber op zijn plek zou ook voor Bol
0 0
Web
Ik verdedig Ten Hag heel vaak
Maar gisteren begreep ik niet dat hij Neres niet bracht voor Labyad
Met 10 man heb je snelheid voor in nodig
Ajax speelde tot aan die rode kaart ( onterecht ) zeer zwak, overal waren ze te laat en onnodig balverlies
De tweede helft was bij vlagen heel goed, dan komt de individuele klasse naar boven
Ekkelenkamp is hier wat afgezeikt, maar die jongen kan heel behoorlijk voetballen
De manier waar hij in de zestien meter in kwam, getuigd van inzicht, en de afwerking zat tegen, maar er spatte wel klasse vanaf

Ten Hag moet stoppen met Alvarez, dat is nu wel duidelijk, loopt op zijn tenen
Kan best begrijpen dat hij hem als slot op de deur ziet, je had ook maar heel weinig goals tegen tot nu toe, en dat waren ook nog fouten van Stekelenburg
Maar er zit geen verbetering in, gaat zelfs met de week minder spelen
In mijn ogen is dit de beste opstelling

Onana, Mazraoui, Schuurs, Blind, Tagliafigo, Kudus, Martinez, Gravenberch, Antony, Tadic, Neres

Promes en Timber zitten er dicht tegen aan, kun je ook mee starten
1 -1
insectenverdelg
De keus Ekkelenkamp was juist een hele hoede. Daarmee hield je en de aanval en zorgde je voor meer balans.

Neres is zeker nog niet toe aan 90 minuten tegen RKC zag je ook nog dat hij op zoek is naar vertrouwen. Wel jammer⁰ is dat gisteren niet de pot was om hem 20 minuten te brengen.
1 -1
Web
Pakte super goed uit, mee eens
Maar vond het wel een risico
Maar wat maakt die Ekkelekamp een ontwikkeling door,ik heb altijd wat in hem gezien, maar hij word nu zelfs echt goed
1 0
AjaxHoorn
Ik vind het nog lullig voor Alvarez ook. Lijkt me een super aardige jongen. Maar hij voetbalt alsof hij voor het eerst rolschaatsen aan heeft. Rare bewegingen, hij staat vaak lucht te denken. Hij is wat lomp in zn bewegingen. Maar deze jongen hoort niet te spelen.
0 0
Web
Ik kan er best inkomen dat Ten Hag hem al slot op de deur ziet
Je krijgt ook weinig goals tegen, en dat waren ook nog blunders van Stekelenburg.
Maar het lijkt wel dat het steeds minder word, dan dat hij zich verbeterd
0 -1
Afca85meer
We hebben er voor geknokt en dat is gelukkig beloond. Maar dik verdiend? Alvarez, Promes, Tadic, Labyad waren matig vandaag.
1 -1
JesperOlsen74
Alvarez en Labyad zijn gewoon hele matige spelers, geen Ajax materiaal. Beter kun je van hun niet verwachten en ga je ook niet zien. Promes is voetballend beperkt, maar heeft wel rendement en dus een meerwaarde, maar hoef je verder ook geen hoogstaand voetbal van te verwachten. Tadic staat gewoon op de verkeerde plek. Zijn veelzijdigheid wordt door Ten Hag misbruikt.
0 0
Ajacied33
Het was echt wel een dikverdiende overwinning. Als je 55 minuten lang met 10 man speelt, je hebt de meeste en beste kansen, tegen een sterke tegenstander, dan verdien je de zege 100%. Strijders waren het gisterenavond
2 -1
Ozymandias
Overmars moet ingrijpen en Labyad en Álvarez verkopen. Stel je voor dat Ajax de rest van het seizoen met bijvoorbeeld Onana; Mazraoui, Schuurs/Jurriën, Blind, Tagliafico; Kudus, Promes, Gravenberch; Antony, Tadić en Neres zal spelen. Ik ben geen fan van Promes op '10' maar met Kudus en Gravenberch als opbouwende middenvelders, Neres en Antony op de flanken en Tadić in de spits zal ik niet zeuren als Promes op '10' wordt gezet.
3 -2
Steeph
Ik ben het een keer met je eens, maar het is toch niet de taak van Overmars om er voor te zorgen dat ten Hag z'n slechtste spelers niet optelt?
0 0
Ozymandias
Het is de rol van Overmars om ervoor te zorgen dat er geen slechte spelers in de wedstrijdselectie van Ajax zitten.
0 0
Web
Martinez zie ik dan toch liever dan Promes
Aan de andere kant staat hij wel gerand voor veel goals
Kudus kun je alle kanten mee uit, kan op 6 maar ook op 10, wat is die speler veelzijdig
1 0
Ozymandias
Martínez lijkt me niet geschikt om op '6' te spelen. De '6' is bij bijna elke opbouw betrokken en daar moet dus iemand staan die opbouwend geweldig is. Martínez zou juist een zwakke schakel in de opbouw zijn. Persoonlijk zou ik Lang op '10' zetten in plaats van Promes maar ik ga ervan uit dat Promes onder Ten Hag een basisplaats zal houden.
0 0
ajaxinho
Dat is voor mij de ideale 11.
Kwestie van tijd.
0 0
PierreHeno
Maar eh Erik...daar werd je toch wel even verrast door Vitesse die eerste 10 minuten ..had zomaar ook snel 0-1 kunnen staan....toch?!...Dat moet voortaan echt beter worden geïnstrueerd...zo zouden WIJ juist moeten beginnen....ze laten merken dat hier niks te halen valt voor ze in de JC Arena.
3 -2
Web
Dit gaan nog veel meer ploegen proberen, daar heeft Ajax het altijd lastig mee, ploegen die hoog druk zetten, maar Vitesse deed dit ook wel heel erg goed
Als dan Blind, Schuurs en Tagliafigo niet de beste dag hebben ,word het lastig
Ajax moet dan leren afwisselen, niet altijd van achter proberen op te bouwen, soms moet je dan een linie overslaan, dan komen ze voorin een tegen een te staan
Niet des Ajax. Onana heeft ook nog het vermogen om de bal op maat uit gooien en trappen, zag je bij de goal ook.
Dan gaan ploegen wel twijfelen, want dan is Ajax met de klasse voorin dodelijk
1 -1
JesperOlsen74
Die vleesmuts presteert t elk jaar opnieuw om wat te experimenteren aan het begin van het seizoen en is elke keer zo stront eigenwijs door er aan vast te houden terwijl iedereen ziet dat Labyad en Alvarez gewoon geen Ajax materiaal zijn.
Ongelofelijke dikke plaat voor die kop.
9 -4
Redrum
Klopt, die kerel is gewoon echt knettergek. Wat mij betreft sturen ze die kokosmakroon morgen nog terug naar Overijssel. Ik denk oprecht dat Bogarde het nog beter zal doen. Hoe is het mogelijk dat wij opgescheept zitten met een coach die niet in staat is om de juiste opstelling te kiezen. Iedereen heeft het over tactieken, terwijl wij een coach hebben die niet in staat is om de juiste opstelling te kiezen. In mijn ogen is het meest simpele dat er is als coach het kiezen van de opstelling.
4 -6
ajaxinho
Jullie overdrijven wel heel erg.

Hij beloont deze spelers voor hun uitstekende wedstrijden in de voorbereiding.

Vitesse is gewoon een testcase waaruit je conclusies kunt trekken. Natuurlijk werkt hij, ook in de competitie nog, naar de ideale 11. Dat deed hij vorig seizoen ook.
Zo kwam hij uiteindelijk met Ziyech op 10.

Voor Gravenberch staat een belangrijke testcase te wachten.
Laat hij zien dat hij in de ideale 11 hoort?
0 -3
Soccerskins
De kans dat Ten Hag naar 433 met èèn 6 gaat veranderen lijkt me erg klein. Het liefst zag ik een middenveld met Gravenberch, Martinez (6), Kudus. Maar dit gaat niet gebeuren omdat Erik niet van zijn systeem af wil en Martinez blijkbaar geen optie is voor rechts op het middenveld.

Ik ben benieuwd wie Alvarez volgende week gaat vervangen. Jurriën Timber deed het uitstekend en Ten Hag heeft al eens gezegd dat hij ook een optie is als 6. Ben wel benieuwd naar een middenveld Gravenberch (8), Kudus (10), J. Timber (6). Tadic “gewoon” naar de spits en Promes links.

Tadic
Promes - Kudus - Antony
Gravenberch- J. Timber
Tagliafico - Blind - Schuurs - Mazraoui
Onana
2 -1
ajaxinho
Wat dat betreft heb ik liever Keizer als trainer.
Hij is een van de weinige die van systeem durft te veranderen, zelfs tijdens de wedstrijd.
0 0
Redrum
Erik, Erik, Erik, ga nou godverdomme ff normaal doen man ongelofelijk eigenwijze pannekoek dat je er bent. Kap met die fucking bullshit en zet eens voor de verandering de juiste spelers op de juiste plekken neer. Zo ingewikkeld is het allemaal niet. Je blijft het moeilijk maken en dat is echt nergens voor nodig. Drie potjes gewonnen en geen enkele was overtuigend en daar kunnen we Erik voor bedanken. Het is gewoon wachten tot het fout gaat, terwijl je met deze selectie elke wedstrijd makkelijk moet winnen.
4 -3
Lazell
Tadic was centraal weer 2 klassen gevaarlijker dan op links. Op links is hij ook prima, maar als je moet voorzetten op Labyad of Promes, is eigenlijk de grootste angel uit zijn spel.
3 0
Redrum
Dat bedoel ik, Erik presteert het om meerdere spelers op een positie te zetten die niet hun beste is en dan ben je in mijn ogen als coach echt ontzettend verkeerd bezig. Tadic is het beste in de spits. Promes is het beste op linksbuiten. Labyad is het beste op de bank en Alvarez is het beste bij een andere club. Dan praten we al over 4 posities die verkeerd ingevuld worden. Hoe lang gaan we deze bullshit nog accepteren vraag ik me af?
5 -1
Lazell
Wat heeft Matinez TH ook aangedaan... Zelfs niet 2e controleur achter Alvarez. Alsof Kudus niet rechts op 6 kan spelen.

Maarja, doet natuurlijk ook wel veel dingen goed. Die spirit en grinta heb ik echt van kunnen genieten de 2e helft. Maar TH moet idd nu even normaal doen met die positie wisselingen.
0 -1
Henkjanklaas
Eth is een beetje erg raar. Moet nodig naar Hans Anders.... het is nu toch wel duidelijk dat indien we tegen een rappe tegenstander spelen alvarez veel te traag is en labyad onder de maat.
Wanneer komen er twee dynamische spelers bij ?
Want zo kan het niet goed aflopen in de CL.
1 -3
Cello
Voorlopig duurt het nog even voordat de bal in de CL aat rollen. Dus er kan nog veel gebeuren en zelfs veranderen.
1 0
Labrador
Beetje overdreven Erik
0 -3
Cello
In welk opzicht?.
3 0
Ajax114
Dik verdiend, kom op zeg. Dit is een wonder dat het 2-1 is geworden.
1 -5
DonQ
Het had ook 6-4 kunnen zijn ja. Maar zeker op basis van de tweede helft win je verdiend en heb je uiteindelijk ook de meeste kansen gecreëerd.
6 0
Jonasajaxdenmark
I support everyone who wears our beautiful red and white shirt! I love Ajax BUT I have to be critical when I see Something being complety wrong and not acceptable!
(My thoughts are NOT based on only this game but what I have seen for more than a year now)

In my many years as an Ajax supporter I can't remember having seen any other Ajax-player who is that insecure and uncomfortable on the Ball as Edson Alvarez.

He seems so nervous every time he has the ball. And as an Ajax supporter I am beeing nervous too, evertime he recieves the Ball.
He also has a very poor and tecnique and look sloppy and unsecure everytime he has the Ball.
The amazing, creative and fast style that Ajax normally plays is lacking and "dies" every time each passes reaches Alvarez.
He is slowing down our play and kills over attacking way to play!

I could maybe (and only maybe) accept the facts above if he was and important and brutal number 6 who interrupts every opponents attacks!
But lets face it, he is not doing that and he is not even close. His speed is - jusl like his teqnique - very poor and his reactions are very slow.

Hi is a totally wrong cast for the Ajax TIPS system and filosofy.

Lets face it;
Ajax with 10 men and without alvarez seems better than Ajax being 11 men when Alvarez is involved!

I love Ajax! I support Ajax and it's players! But it makes no sence anymore hoping that Alvarez could be a part of this great Ajax! He is the exact opposite of the Ajax DNA!

Hopefully We Will sell Edson and wish him all the best at his common club! Ajax and Alvarez is absolutely mismatch! Its neither good Alvarez and our Ajax to continue cooperation!

We have to fix this as soon as possible before the Champions league starts! Come on Ten Hag - come on Ajax!
XXX

Congrats with a great victory tonight! Lets continue!
9 -3
DonQ
You're not wrong man. Pretty much everyone who supports Ajax knows Alvarez is not the right player for our midfield except Ten Hag. Hopefully, he will get phased out after next week's game.
3 -2
off
You don't have a bad view of things. As an opponent the best option would be to pressure other players to give the ball to Alvarez and let him make a decision. That would be the highest chance of ajax conceding the ball.
4 0
Jonasajaxdenmark
I agree.
0 0