Teruggekeerde Tagliafico enige wijziging bij Ajax

BadembaBarrie, 26-09-2020 om 19:45, 9448 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Ajax begint tegen Vitesse in grotendeels dezelfde opstelling als tegen RKC. Nicolás Tagliafico keert terug van een schorsing en neemt zijn plaats op linksback weer in, ten koste van Lisandro Martínez. Verder staat Mohammed Kudus opnieuw op het middenveld. Ryan Gravenberch ontbreekt wederom in de selectie. 

Het aanvallende viertal blijft met Antony, Quincy Promes, Dusan Tadić en Zakaria Labyad ongewijzigd, wat inhoudt dat David Neres nog altijd wacht op zijn eerste basisplaats sinds 5 november 2019. Edson Álvarez neemt zijn inmiddels vertrouwde plaats rechts op het middenveld in.

Sergiño Dest zit, ondanks alle transferperikelen 'gewoon' bij de wedstrijdselectie, maar begint wel vanaf de bank. Verder is het ontbreken van Noa Lang in de wedstrijdselectie opvallend. 

Opstelling Ajax:

Onana; Mazraoui, Schuurs, Blind, Tagliafico; Álvarez, Kudus; Antony, Promes, Tadic; Labyad.

Wissels Ajax:

Stekelenburg, Kotarski, J. Timber, Rensch, Martínez, Neres, Huntelaar, Ekkelenkamp, Traoré, Taylor, Dest.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
D4nny
Waar is Lang?
0 0
DeMeervanweleer
Aankopen? Waar zitten de insiders? Wie heeft er bronnen binnen de ziekenhuizen, vliegvelden en
restaurants? Waar is Black Moon?
0 0
MM1974
Godzamme Erik is het nu echt kwijt,Martinez op de bank wat is die Erik een lul zeg
3 -1
trooop
Waar zou die dan moeten staan? Zo goed is hij nou ook weer niet. Twee linkspoten als enige middenvelders, dat zul je niet snel zien. En dat alvarez en martinez samen voetballend te mager is, daar is na een jaar aankloten zelfs ten hag nu kennelijk achter. Vrij logisch momenteel dat martinez wissel zit.
1 0
MM1974
Lul niet man,snap je het wel,Martinez er in beter dan alvarez
0 0
geDaante
Martinez als linkspoot op rechts is nog altijd vele malen beter dan Alvarez, met zijn enorme draaicirkel en traagheid van handelen door matige balbehandeling en motoriek.
0 -2
Harrie Nak
Waarom hebben wij vaak trainers die nooit eens de poppetjes op de juiste plaats zetten? Zo moeilijk is het allemaal niet.
4 0
pieke
Er komen aankopen aan volgens Joep Schreuder in het Sportjournaal
0 0
P.Russo
Zo moeilijk is het toch niet allemaal? Neres en Anthony op de vleugels en Tadic in de spits met Promes erachter. Daar weer achter Martinez en Kudus en de rest laten zoals het is. Snap werkelijk niet waarom Alvarez op het middenveld blijft staan, Labyad weer in de spits mag beginnen en Neres en Martinez bankzitters zijn. Onbegrijpelijk.
3 -2
Dennis129
Ongelooflijk dat er nog mensen zijn die denken dat Promes op 10 een goede keuze is.
Misschien wel het grootste probleem van deze opstelling.
Zo moeilijk is het niet allemaal
0 0
P.Russo
Op 10 deed hij het bij Spartak Moskou (weliswaar in een soort 4-4-2) prima. Veel diepgang en scorend vermogen. Vind het in dat opzicht niet eens heel gek dat Ten Hag hem daar neer zet, zeker niet als je Neres en Anthony ook op kan stellen die ik liever op de zijkanten zie.
0 0
de-Ajacied
Promes hoort op links en Tadic moet altijd in de spits
Labyad is een uitstekende 12e man

Promes/Neres. Tadic. Antony
Martinez Kudus Gravenberch
Nico Blind Schuurs Nous
Onana
0 0
mgtow
Even wat anders. Met dat geschreeuw bij Fortuna-AZ kun je er gewoon donder op zeggen dat we binnenkort weer in doodstille stadions staan te ballen.
0 0
DeMeervanweleer
Zou wel eens een echt goed interview met TH willen lezen met een goede journalist over zijn overwegingen om bijvoorbeeld Labyad als spits te laten spelen terwijl dat niet zijn positie is je een bank vol echte spitsen hebt. Ook zijn naar zijn vasthoudendheid naar Alvarez op 6 ben ik oprecht heel benieuwd. Martinez lijkt daar een zo veel meer logische keuze. Tadic op links, Promes op 10...het lijkt allemaal zo gekunsteld.
2 0
14Abdelhak14
Hoe is het mogelijk dat iedereen ziet dat Alvarez tekort komt, Quincy absoluut geen 10 is, Labyad tekort komt voor de basis, en Neres een onbetwiste basisspeler zou moeten zijn, behalve de man die er over gaat. Zo frustrerend dit.
Moeten eerst een paar keer verliezen voordat ie toevallig op de goede opstelling uitkomt. Lat ligt ook veel te laag aangezien hij Sparta uit een ‘fantastische pot’ vond.
De quote bij de bookies is zelfs omhoog gegaan het laatste kwartier.
1 0
Ozymandias
Tja, iedereen "zag" ook dat Veltman te kort kwam maar de hoofdtrainers van Ajax (en een aantal bondscoaches) zetten hem allemaal in de basis. Misschien zien wij wel iets niet wat mensen die er meer verstand van hebben wel zien.
0 -2
geDaante
Ten Hag zag het afgelopen seizoen ook maandenlang verkeerd met Alvarez en Martinez op het middenveld. En Siem de Jong samen met Donny op één middenveld, en uitgerekend tegen een fel drukzettend Groningen, om maar iets te noemen.

Hoe kom je er als Ajaxcoach in godsnaam bij.
1 0
Ozymandias
En na al die maanden stond Ajax met maar vier verliespunten eerste in de Eredivisie en gedeeld eerste in de Champions League poule. Daarbij speelde Ajax af en toe geweldige wedstrijden met die opstelling (zoals tegen Lille).
0 0
geDaante
Ten Hag stapte er trouwens uiteindelijk toch ook vanaf? Dat zegt toch ook al genoeg? Hij heeft er gewoon maanden langer voor nodig om het in te zien, hij lijkt het vermogen te missen vooruit te zien en in te schatten hoe het zal uitpakken in andere situaties.

In die zin lijkt het echt een theorieman, puur ratio, weinig visie.
1 0
Ozymandias
"Ten Hag stapte er trouwens uiteindelijk toch ook vanaf? Dat zegt toch ook al genoeg?"

Dat is veel te kort door de bocht. Had Cruijff het fout door in wat in feite een 4-4-2 systeem was met Van Basten en Bosman in de spits te spelen omdat hij daar later vanaf stapte? Nee, op dat moment was dat beste optie en later was er een andere betere optie.

"In die zin lijkt het echt een theorieman, puur ratio, weinig visie."

Ten Hag heeft juist wel visie. Hij beschreef zo'n vijf jaar geleden zijn ideale speelstijl (die ik toen hij als hoofdtrainer werd aangesteld hier op AS heb besproken) en een paar seizoenen later haalde Ajax met bijna precies die speelstijl de halve finale van de Champions League en hanteert zelfs Bosz nu vele aspecten van deze speelstijl.
0 -1
geDaante
Die speelstijl is gewoon copy-paste, heeft hij niet verzonnen, heeft ie bij Bayern opgepikt. Zoveel teams spelen datzelfde spelletje.

Er was nu al de betere optie voorhanden. Ik en veel medeleden hier opperden al vanaf de start van het seizoen het middenveld Ziyech, Van de Beek, Martinez. Ten Hag had er maanden voor nodig dit zo neer te zetten.
1 0
geDaante
Haha die opmerking had ik al verwacht.

Ik verwacht van jou een diepere kijk dan alleen scorebordjournalistiek, en de omstandigheden neem je niet mee.

Tegenstanders zetten geen druk op Ajax, waardoor het niveau van opbouwen en het spel van achteruit minder belangrijk was; Martinez en Alvarez kregen alle ruimte en tijd.

Ook nu krijgt Alvarez dat weer, waardoor het nog wat lijkt. Tot de ruimtes en tijd kleiner worden tegen een sterkere tegenstander die wat druk zet. Daar moet je op voorbereid zijn, je niveau van opbouwen en spel van achteruit ook in de kleine ruimte moet zo goed mogelijk zijn.

Ten Hag krijgt het voor elkaar dat zo slecht mogelijk te maken.
1 0
Ozymandias
Ajax draaide slecht voordat Álvarez als rechtercentrale middenvelder kwam te spelen. Zodra Álvarez daar kwam te spelen werd het spel van Ajax veel beter. Of dat door Álvarez kwam durf ik niet te zeggen maar het lijkt me logisch dat een hoofdtrainer die speler dan een periode de kans geeft.

"Tegenstanders zetten geen druk op Ajax, waardoor het niveau van opbouwen en het spel van achteruit minder belangrijk was; Martinez en Alvarez kregen alle ruimte en tijd."

Als tegenstanders geen druk zetten is er toch ook geen probleem?
0 0
geDaante
Dat laatste van dat drukzetten is een beetje van het kaliber 'drukzetten heeft toch geen zin, want NAC speelt toch wel de lange bal', aldus Frank de Boer.
0 0
geDaante
Geen probleem? Alsof een heel seizoen lang alle tegenstanders geen druk gaan zetten? Heb je Heracles en Feijenoord nog op de netvliezen? Totaal weggespeeld door druk zetten, zelfs met Frenkie in de gelederen. Stel je voor hoe dat nu uitpakt.

Ajax deed het ook goed tegen Tottenham, totdat Tottenham durfde te gaan voetballen en drukzetten.

Ik vind dit een hele rare gedachtegang van je, blijkbaar denkt Ten Hag ook zo. Je wil toch niet ineens verrast worden en helemaal de kluts kwijt zijn als een tegenstander ineens wél druk zet?

De opbouw en het spel van achteruit is de absolute basis van het Ajaxspel, dat moet zo goed mogelijk zijn, ook het onder druk uit voetballen.
1 0
Ozymandias
"Geen probleem? Alsof een heel seizoen lang alle tegenstanders geen druk gaan zetten? Heb je Heracles en Feijenoord nog op de netvliezen?"

Waren dat volgens jou de enige wedstrijden waarin de tegenstander druk zetten of komen die wedstrijden goed uit omdat Ajax die wedstrijden verloor?
0 0
geDaante
Waren inderdaad de enige wedstrijden waarin tegenstanders fel, hoog druk zetten inderdaad.

Benfica speelde ook wat hoger op het veld, had Ajax dan ook meer moeite mee dan uitgerekend Madrid, Bayern en Juventus. Tottenham werd pas beter nadat ze gingen druk zetten. Onbegrijpelijkerwijs begonnen ze de return weer behouden, maar dat is een laffe keuze van Pochettino geweest.
1 0
geDaante
Dat Veltman speelde bij Oranje was puur omdat Lodeweges te lafjes was Wijndal op linksback te zetten, koos voor zeer middelmatige 'ervaring.

Daardoor speelde de matige Veltman centraal, terwijl je met Van Dijk en Aké centraal veel sterker staat. En Aké speelde nu op linksback, waar zijn kracht niet ligt, en aanvallend veel minder brengt dan Wijndal.

Bij Ajax speelde Veltman vooral doordat Schuurs er nog niet klaar voor was, en Mazraoui op rechtsback niet altijd overtuigde.
0 0
Ozymandias
Lodeweges en Ten Hag zijn niet de enige trainers die hem een basisplaats hebben gegeven. Jouw held Bosz maakte Veltman belangrijk als rechtsback.
0 0
geDaante
Bij gebrek aan beter. Als back ook wat beter dan als CV
0 0
Ozymandias
Als back beter dan centraal?! Dan kijken wij totaal anders naar Veltman (en het belang van opbouwende/aanvallende backs).
1 0
geDaante
Als niet heel aanvallende back. Ik heb Veltman altijd niks gevonden, wel redelijk aan de bal voor een CV. Maar gezien de opties vond ik Veltman op rechtsback toentertijd geen ramp.
0 0
Ozymandias
Ik vond Veltman ook geen ramp maar ik vind hem centraal véél beter.
0 0
14Abdelhak14
Dat vind ik altijd een beetje makkelijk gedacht. Had eth het dan ook bij het juiste eind toen hij Donny maandenlang op de bank zette? Die heeft toch bewezen vanaf het moment dat hij erin kwam dat het een foute keuze was. En waarom zou Alvarez nu opeens beter zijn dan Martinez terwijl het vorig jaar andersom was. Martinez heeft sindsdien geen slechte wedstrijd gespeeld op 6. Toegegeven daar ook bijna niet gespeeld, maar ook dat was een keuze van eth.
0 0
Ozymandias
"Had eth het dan ook bij het juiste eind toen hij Donny maandenlang op de bank zette?"

Ja, Vd Beek speelde in die periode slecht in de minuten die hij kreeg (zoals toen hij tegen Heracles en FC Emmen in de basis begon).

"En waarom zou Alvarez nu opeens beter zijn dan Martinez terwijl het vorig jaar andersom was."

Misschien komt Martínez als rechtercentrale middenvelder niet goed tot zijn recht. Vorig seizoen speelde hij vooral als linkercentrale middenvelder maar daar staat Kudus/Gravenberch nu (terecht).
0 0
geDaante
Dan nog is Martinez de vele malen betere optie dan Alvarez natuurlijk.

Alvarez is zowat de slechtst denkbare optie voor de 6 positie. Het zou niet eens een optie moeten mogen zijn.
1 0
Ozymandias
Ik heb geen idee welk niveau Martínez als rechtercentrale middenvelder zal halen. Als linkercentrale middenvelder had hij het af en toe al lastig.
0 0
geDaante
Is sowieso geen ideale 6, maar nogmaals, veel betere optie dan Alvarez, dat lijkt me duidelijk.
1 0
Ozymandias
Ik denk dat het feit dat Martínez geen tackle in zijn rechterbeen heeft een enorm probleem zou zijn als hij aan de rechterkant van het middenveld wordt gezet. Ik vind Álvarez niet goed genoeg maar betwijfel of Martínez het op die positie beter zou doen. Wanneer Gravenberch weer beschikbaar is hoop ik dat Kudus als rechtercentrale middenvelder komt te spelen.
0 0
geDaante
Wederom, lang niet zo probleem als al die problemen die Alvarez met zich mee zal brengen onder enige druk.
0 0
Ozymandias
Ik denk dat het zelfs meer problemen zal opleveren dan Álvarez nu doet. Daarom wil ik ook dat Kudus daar komt te staan.
0 0
geDaante
We hebben het weer gezien net ;), twee lompe acties achter elkaar, rood. Maar ook weer momenten waarop hij struikelt over zijn eigen benen, zo traag is op de eerste meters dat hij vaak te laat is, etc.
0 0
MK77
De tering wat is iedereen opgefokt
3 -2
mgtow
Lockdown komt eraan. Ja no shit dat iedereen helemaal naar de tyfus is.
0 0
MK77
Ah is dat het.
1 0
mgtow
Het speelt bij mij wel mee. Plus minder daglicht.
1 0
MK77
Het gaat allemaal goed komen gap
0 0
mgtow
Dank gap.
0 0
MK77
Eerste biertje krijg je van mij
1 0
Santiago
Is altijd zo. Onze pseudo-trainers op AS weten het altijd beter.
2 -4
MK77
Beter weten is prima. Maar het is niet alsof iemand van de technische staf hier meeleest
1 0
Prethoofd123
Erik verkracht het hele elftal. Tadic verkracht hij door hem op links te zetten, Promes door hem op 10 te zetten. En Labyad doet het niet eens slecht maar is geen spits en in het belang van je elfta zet je gewoon Tadic spits en Promes links op hun posities. Verder verkracht je bijna heel je opbouw van achter uit als je met Alvarez op je middenveld speelt. Ik begrijp echt met de beste bedoelingen niet wat je in Alvarez als middenvelder kan zien! Die doet werkelijk niks goed op 1 a 2 onderscheppingen na. Dit kan gewoon echt niet bij een club als Ajax. Jammer ook dat een Overmars dat niet ziet en ten Hag er op aanspreekt.
5 -5
Flipper33
Vind Tadic veel te traag als buitenspeler die kan beter in de spits en zie liever Neres dan Promes
0 0
atalantanio
Hoog tijd om te stoppen met experimenten Alvarez en Labyad. Zet gewoon Martinez op het middenveld en Tadic op 9.
5 0
Prethoofd123
Jammer genoeg is Alvarez al lang geen experiment meer voor ome Erik. Die ziet in hem de absolute spelverdeler die goed kan voetballen én daar komtie... de gaten dicht loopt en constant onderweg is om het spel te verbinden! Complete waanzin dat die vent bij Ajax op het middenveld loopt!
0 0
ST
Weer een kut opstelling. Hoe kan je in godsnaam zonder Martinez starten en mét Labyad in de spits met alle alternatieven die we hebben. Jammer dat EtH altijd de eerste seizoenshelft met een verkeerde opstelling begint.
8 -2
Flipper33
Zal me niks verbazen dat we punten verspelen vind het maar een raar iets elke keer een aanvallende middenvelder als spits..
0 0
Terranova
Die kale mongool snapt het echt niet he. Labyad kan er geen reet van, Promes staat op een verkeerde plek en Alvarez eigenlijk ook. Waarom zo moeilijk doen om je vriendje Labyad op te kunnen stellen...
5 -7
Kuningast
Je kan zo 3 a 4 posities noemen waar je gewoon niet de beste speler opstelt. Wat een onkunde!
4 -2
Prethoofd123
Alvarez out Martinez in, Labyad out Neres in. En boven al Erik ten Hag out en wie dan ook IN!!
3 -5
FrenkieDeLigt
Geen Noa Lang op de bank dat is ook wel apart.
3 0
ghouleseddik
Zet dan Martinez op de plek van Alvarez...
8 0
Mikee
Martinez ipv Alvarez, Neres ipv Labyad. Komen we iig dichter in de buurt van de beste elf spelers.
10 0
jollie18
Scheelt toch wel weer dat Nico er weer bij is
3 0
Redrum
Erik, donder alsjeblieft op. Ongelofelijke zeldzame imbeciel dat je er bent. Wat voor een plank moet je wel niet voor je kanus hebben om stug aan deze opstelling te blijven vasthouden.
11 -7
Kuningast
Diep triest is het!
5 -1
mgtow
Oh fuck het is besmettelijk. Doe je rustig aan maatje? Wat moet ik zonder onze psv analyses? :-D
1 -3
Redrum
Tja, ik ben er helemaal niet op uit om mijn gelijk te halen, maar je kan er gewoon donder op zeggen dat dit fout gaat. Ik spreek jullie allemaal wel weer na de wedstrijd. Voor mij is de lol er alweer vanaf voordat de bal gerold heeft en dat is zeker niet de eerste keer sinds Ten Hag onze trainer is. Helaas laat mijn gevoel me in deze nooit in de steek.
2 0
mgtow
Weet ik toch. Het is een compleet absurde opstelling. Mag hopen dat Ten Hag iets weet wat wij niet weten.
0 0
JOHANisGOD
Pfffff
1 -3
Ajax567
Die ongelofelijk zeldzame imbeciel heeft ons wel naar de halve finale van de champions league geleid
7 -9
Henning
Nope, was vooral Schreuder.
0 -1
FTS95
Ondanks deze trainer hebben we de halve finale gehaald...zwaar gefaald met zijn wissels in de halve finale..
4 -3
Ozymandias
Ten Hag heeft met een middelmatige spelersgroep (relatief aan de Europese top) met maar drie spelers (Ziyech, De Jong en De Ligt) die bij de meeste Europese topclubs een basisplaats zouden hebben de halve finale van de Champions League gehaald. Bijna elke speler steeg boven zichzelf uit. Daar heeft Ten Hag als hoofdtrainer natuurlijk een belangrijke rol in gespeeld.
1 -1
Vlieske
Onana? Taglifco? Neres? Je kunt die debiel wel blijven verdedigen. Maar hij slaat de plank hier volkomen mis. Puur door vast te houden aan zijn loper op 10!! Hij moet gaan spelen na de kwaliteiten van zijn groep. En dat is dit niet!!
1 -1
Ozymandias
Tagliafico en Neres zouden zelfs nu niet bij de meeste Europese topclubs in de basis staan en Onana nu wel maar toen nog niet.
0 0
Prethoofd123
Die ongelofelijke zeldzame imbeciel heeft dat helemaal niet gedaan. Dat hebben Ziyech, Frenkie, De ligt, Tadic en Blind gedaan en het hele team. Het duurde zelfs dat seizoen nog bijzonder lang voordat hij door kreeg dat hij bijvoorbeeld Neres is een keer moest gaan opstellen voor wat diepgang in je aanval.
7 -4
RuffRhythim
Succes louter toeschrijven aan de spelers.
Falen louter toeschrijven aan de trainer.

Dit is echt knetterdom hoor. En nog laf ook...
1 -1
Ozymandias
Tadić was een wisselvallige speler bij Southampton en Blind was een wisselspeler bij United. Als dat twee van de dragende spelers van een team zijn wat de halve finale van de Champions League haalt heeft de hoofdtrainer een fenomenale prestatie neergezet. Alleen Ziyech, De Jong en De Ligt zouden een basisplaats hebben gehad bij de meeste Europese topclubs. Verder had Ajax alleen Onana die bij sommige Europese topclubs ook in de basis had gestaan. Ten Hag heeft de halve finale gehaald met een spelersgroep wat relatief aan de Europese top gewoon middelmaat was.
1 -1
GrandMasterFlex
Hij is coach van het team, dus hij heeft het wel gedaan.
3 -1
Mocrodammerr
gaat het?
1 -2