Voetbalbranche zeer verrast over 'laatste waarschuwing' minister

BartVeenstra, 26-09-2020 om 15:50, 7411 views, KNVB |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

De Nederlandse voetbalbranche - KNVB, Eredivisie CV, Keuken Kampioen Divisie, clubs, supporters en alle betrokken partijen - heeft 'zeer verrast' gereageerd op de laatste waarschuwing van minister Van Ark richting het betaald voetbal zaterdag in het Algemeen Dagblad. Op de website van de KNVB valt een statement te lezen.

Men is verrast omdat de voetbalbranche naar eigen zeggen juist goede afspraken met de overheid heeft hoe voetbal veilig en verantwoord in stadions georganiseerd kan worden. 'Na de stille maanden, hebben we samen nu al meer dan honderd wedstrijden succesvol georganiseerd. Uit de evaluaties van politie, auditteam Voetbal en Veiligheid en de gemeentes, over de eerste oefenwedstrijden en twee speelrondes van de eredivisie, blijken dat supporters zich heel goed aan de regels houden', schrijft men.

De voetbalbranche geeft aan drie, vier maanden bezig te zijn geweest om afspraken te maken met alle partijen en daarbij zijn gedegen protocollen vormgegeven. 'Uit de eerste evaluatie blijkt dat het overal echt heel goed in onze stadions gaat. Er zijn enkele verbeterpunten, maar daar wordt dan ook grondig op geëvalueerd samen met gemeente, politie en betrokken club om bij een volgende wedstrijd op te kunnen handelen. We hebben twee incidenten gezien op honderd wedstrijden, waarvan één incident buiten het stadion was en daarmee niet gelieerd was aan de protocollen, handhaving en maatregelen die gelden in de stadions.'

Eric Gudde

Onder meer Eric Gudde, directeur betaald voetbal van de KNVB, reageert. 'We zien enorm veel inzet bij clubs om het voetbal coronaproof te maken. Voetbalstadions zijn nu één van de veiligste plekken in de samenleving. De goede resultaten in de evaluatie vanuit politie en gemeentes onderschrijven dit beeld. Deze inzet van clubs moet je niet bestraffen, maar juist belonen.'

Gudde zou het dan ook onbegrijpelijk vinden als op basis van twee incidenten op ruim honderd wedstrijden een totale sector de nek om wordt gedraaid. 'We zijn niet blind voor wat er nu in de samenleving gebeurt. Het staat buiten kijf dat iedereen zich aan de gedragsregels moet houden. Daar zetten alle voetbalclubs zich ieder weekend voor in. Het kabinet vindt in het betaald voetbal juist een partner in de strijd tegen corona, geen vijand.'

Ook Jan de Jong (Directeur Eredivisie CV) en Marc Boele (directeur Keuken Kampioen Divisie) hebben gereageerd op de ontstane ophef. Hun reacties lees je op de website van de KNVB.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babayaka
Juichen bij een wedstrijd, dat zijn nog eens misdaden in vergelijking met een jaar geleden.
Toen hadden we moordenaars en verkrachters die het deden.
0 0
Oempaloempa
Wie nou nog niet door heeft dat hij door het kabinet genaaid wordt, die is niet meer te redden.
Het land zit vol met domme mensen die de regering geloven en de dictatuur mogelijk maken.
3 0
AlexIbarra
GA Eagles - Jong Ajax
Willem II - Rangers
Feyenoord - Twente

Dat zijn al 3 'incidenten' die ik live heb meegemaakt en ik heb nog geen 10 wedstrijden gezien.
Zij praten over 2 op de 100 maar volgens mij zijn er nog lang geen 100 wedstrijden gespeeld. Ik zie het liefst volle en sfeervolle stadions maar zie het somber in.
Door je kop in het zand te steken als branche ga je zeker geen uitzonderingspositie afdwingen.

"Ja maar er zijn toch afspraken gemaakt?"
Afspraken maken is makkelijk, maar worden de afspraken ook nagekomen?
0 -1
Ajax34
In de ere en KKD zijn nu al 66 wedstrijden gespeeld het aantal wedstrijden in de voorbereiding dan zit je ruim boven de 100
0 0
AlexIbarra
Daar heb je gelijk in.

Maar ik vind het gedrag van fans in oefenwedstrijdjes (volgens mij ook nog met lager % bezetting dan nu) niet echt een graadmeter voor het risico op 'incidenten' in belangrijke wedstrijden.
Mensen gaan toch sneller meeleven bij een dubieuze rode kaart tegen Vitesse om het echie dan om een buitenspelgoal in een oefenwedstrijd.

Net als de befaamde BLM-demonstratie of het huwelijk van Grapperhaus, geef je de 80% van NL die weinig met voetbal heeft een stok om mee te slaan mbt Corona-maatregelen als je dit toelaat.
'Wij mogen nergens rustig een biertje drinken na 12 uur maar zij mogen om 23.00 wel met 15.000 man hossen in de Arena.' Dat soort praatjes.

Hopelijk kijken ze er bij de overheid een beetje op jouw manier naar, en kunnen we in ieder geval wat publiek blijven toelaten. Maar 'als de sodemieter weer volle stadions' zoals een clubbestuurder laatst riep (volgens mij van Sparta) lijkt me onwaarschijnlijk, met stijgende Corona-cijfers en bijna elke week een van 20 kanten gefilmd incidentje.
0 0
Ajaxbrl
Waarom moeten wij dan bloeden voor die mafkanen in de Kuip?
0 0
Redlum
Als je net de Fortuna fans ziet en hoort dan gaan we voor lege stadions!
0 0
Ajax34
Tja voetbal is emotie. En voor de ministers moeten we er aan wennen dat we emotieloze schepsels worden. Dus niet meer juichen en roepen. Niet meer knuffelen. Gezellig toch.
2 0
Sterspeler
Volgens mij zijn de misdragingen vooral buiten het stadion. Hoe kan je daar een voetbalbond / club verantwoordelijk voor houden?
0 0
debarbaar
Je bedoelt dan de misdragingen van de burgmeester van Tilburg? Helemaal eens. Ook een VVD net als dit mutsje dat in geen enkel land een hoge functie op sprot en zorg zou kunnen vervullen omdat ze bestuurskunde heeft gedaan en noch iets van zorg noch iets van sport afweet. De Haagse kliek moet de eigen mensen eens ter verantwoording roepen. De burgemeester van dat gat in Brabant liet gewoon carnaval doorgaan terwijl hij gewaarschuwd was en de Jonge en Rutte waren al jaren lang voor een pandemie gewaarschuwd. Ze kan ook van Dissel ontslaan vanwege zijn onkunde de testen op orde tekrijgen of ALLE burgemeesters van steden met een GGD vanwege prutserij en dood door schuld.
0 -2
Sterspeler
Je weet best waar ik op doel. Dit is zeiken om het zeiken.
0 0
Bennyben
Knvb visie loze organisatie Corona werkt net als bij de griep, in de winter wil de knvb de toeschouwers aantallen weer op schalen terwijl je dan op het hoogtepunt zit met besmettingen.

Zeer terecht dat de minister de knvb tot de orde roept. hun zijn verantwoordelijk dat alles in goede banen loopt straf een club als feyenooit bijvoorbeeld eens voor het overtreden van de Corona maatregels.
0 -1
7172AFCA7395
In Duitsland zitten ook 10000 toeschouwers in sommige stadions.
Er wordt gejuicht, gescholden, gefloten alles "normaal".
En daar hoor ik niemand over.
3 -5
ram
Jij volgt de Duitse media en politiek op de voet?
3 -3
ProfessorX
Ik wel .
1.200.000 testen per week sonds April dit jaar en zitten nooit zonder .

Mondkapjes plicht in winkels en overheidsgebouwen .

Mondkapje plicht als je naar het toilet moet in een restaurant .

Ik kom elke maand in Dütsland en volg het op de voet .
1 -2
ram
Nou, leuk. Dan doen ze een paar dingen erg goed. Zou ik ook doen (en meer).

Maar (zoals vaker) is je reactie nogal random... Hij geeft aan dat "je niemand hoort" over zaken die verkeerd gaan in stadions. En ik reageer daarop. Jij komt met hele andere dingen aanzetten. Ook leuk. Maar.... ja.. Ook leuk!
0 -1
ProfessorX
Ik reageer op Duitsland reactie van u .
Nogmaals lees rustig terug .
0 0
ajax4perez
Kom maar op met al die duimpjes omlaag maar de minister heeft 100% GELIJK!
10 -8
Spectre
Zou het wel zuur vinden dat de goeien onder de kwaden moeten lijden want bij Ajax gaat en ging het tot nu toe goed
7 0
Web
Ook hij maakt fouten, maar je zal maar op zijn stoel moeten zitten
Hij kan het nooit goed doen, omdat het heel veel invloed heeft op je vrijheid en de economie
Kut baan op dit moment
4 -4
PetrosQ
Het probleem zit niet bij de KNVB, Eredivisie CV, Keuken Kampioen Divisie, clubs, supporters en de betrokken partijen, maar bij een select groepje hooligans. Je haalt de angel eruit door zonder supporters te spelen, maar het is geen oplossing voor het probleem. Het probleem is dat deze mensen de regels niet opvolgen. Misschien ben je het er niet mee eens, heb je andere opvattingen of ben je wars van alles wat met de overheid te maken heeft, maar op deze manier verpest je het voor iedereen. Het is nu niet de schuld van de overheid, maar de schuld van jezelf. Het wordt eens tijd dat de stille meerderheid zich laat horen tegen deze kleine vocale groepen. De doorsnee supporter wil gewoon een leuk potje voetbal kijken.
6 -3
Ajax34
De doorsnee supporter wil inderdaad een potje voetbal kijken en naar de pijpen van de overheid dansen zoals een mak schaap. Een echte supporter wil voetbal beleven met alles erop en eraan, roepen en aanmoedigen, zonder enige beperkingen in zijn vrijheid. Zover we nog van vrijheid kunnen spreken.
0 0
totaalvoetbal7173
Helemaal mee eens, maar ik vind het wel een gehuichel van Eric Gudde. Natuurlijk weet hij ook heel goed dat de overheid niet anders kan zolang dat groepje hooligans het voor iedereen verpest.
1 -1
ambtenaar
Allemaal leuk, maar ben benieuwd of die bijeenkomsten in de buitenlucht veel besmettingen veroorzaakt.
1 -2
Arek Milik
Ze maken zichzelf belachelijk. Steeds meer en meer mensen en organisaties zien wat er daadwerkelijk gebeurd. Angstpropaganda, goed dat KNVB dit ook doorheeft.

Alles is gescript, dus het zou mij echt niet verbazen als het daadwerkelijk na dit weekend voorbij is, want een tweede lockdown moet natuurlijk ook gerechtvaardigd worden. Die 40-45% die nog oogkleppen houden dit script in stand, schandalig!
8 -19
The
Lul toch niet zo verschrikkelijk dom man. Je hoeft de media niet te volgen, je hoeft alleen maar om je heen te kijken. Praat eens met iemand die Corona heeft gehad. Bijvoorbeeld een leerling van mij heeft in april Corona gehad. 18 jaar en nog maar 50 procent long capaciteit. Bij hem is het helaas blijvend. En wat bedoel je met angstpropaganda? Wat is uiteindelijk het doel van de regering?
2 -5
Babayaka
En de jeugd kon het niet krijgen zeiden ze ? Jij kent iemand, ik rijd door het hele zuiden en oosten van het land, en ik ken nog steeds niemand.
Ken wel iemand die onlangs is overleden aan longkanker. En dat is de zoveelste die overleden is aan kanker, Dus zolang daar geen vaxxin voor is ook maar een slimme/achterlijke lockdown en beperking, Gelijke monnike gelijke kappen, wij niet leven omdat jij dan iemand kent die corona had heeft en wellicht nog veel meer mankeerde, maar andere die niks met kanker te maken hebben niet leven omdat kanker nog steeds rond waaiert. Ik noem even de Hoogovens, de vele elektra masten die overal staan daar moet dan gewoon paal en perk aan worden gesteld. Mobile telefoons verbieden, je hebt er vast 1 de god ganse dag in je klauwen. Verkoop van peuken verbieden, wat het produceren van peuken verbieden.
Stoppen met vervuiilende autos en treinen, stoppen met voedsel want in veel zit kankerverwekkende stoffen in. Ook in vrete wat je nog steeds eet.

Nou ik kan nog wel ff doorgaan hoor.
De Kut regering is gewoon Kut bezig, en ze houden zich er zelf niet eens aan. Maar heeee markie doet het geweldig de leugenaar.
0 0
The
"Jij kent iemand, ik rijd door het hele zuiden en oosten van het land, en ik ken nog steeds niemand."

Dan moet je af en toe eens uitstappen.

"Ken wel iemand die onlangs is overleden aan longkanker."

Dat is inderdaad verschrikkelijk. Hopen dat de druk in de ziekenhuizen nu niet zo groot wordt dat de reguliere zorg ook onder druk komt te staan en behandelingen aan bijvoorbeeld longkanker patiënten uitgesteld moet worden.

"En dat is de zoveelste die overleden is aan kanker, Dus zolang daar geen vaxxin voor is ook maar een slimme/achterlijke lockdown en beperking"

Een "vaxxin" voor kanker? Serieus? Een lockdown is overbodig bij kanker omdat dit niet besmettelijk is.

"maar andere die niks met kanker te maken hebben niet leven omdat kanker nog steeds rond waaiert."

Rare zin. Snap ik niet.

"Verkoop van peuken verbieden, wat het produceren van peuken verbieden.
Stoppen met vervuiilende autos en treinen, stoppen met voedsel want in veel zit kankerverwekkende stoffen in."

Als je met "voedsel" de massa industrie bedoeld, ben ik het met dit stuk volledig eens.
0 0
xxxIemandxxx
Valt me op dat je het alleen maar over het ''virus'' hebt, ga lekker ergens anders je mening verkondigen. Niks met Ajax te maken.
6 -6
PetrosQ
Jij maakt jezelf belachelijk door hier zo stellig te zijn. Ook jij hebt de waarheid niet in pacht. Kijk naar al het moois dat ons land te bieden heeft. Ga er op uit en geniet. Op het moment dat deze pandemie voorbij is en de overheid nog steeds zoveel permitteert, komt de stille meerderheid ook uit hun schulp. Wees niet bang. En doe niet alsof meer dan de helft van Nederland net zo denkt als jij. Als dat zo was, dan was het malieveld wel voller geweest.
9 -3
Sjaakvaak
Wat moet het leven toch vermoeiend zijn in die bubbel van jou.
5 -2
Web
Zit hoog he?
Al die domme mensen, vooral al die doctoren en virologen, word nodig tijd dat die eens in gesprek gaan met jou, kunnen ze eens wat leren, kun je ze eens haar fijn uit leggen wat ze allemaal verkeerd doen.
Word tijd dat je eens op een ander podium je presenteert, daar heb je invloed.
7 -3
EricAjax1
Rutte kan gewoon niks meer zeggen. Sinds het fiasco van Grapperhaus kun je het mensen niet meer kwalijk nemen dat ze die buitensporige en tegenstrijdige maatregelen niet meer serieus nemen.
2 -7
ram
Heb je die mening echt...? Hoe dan?

Omdat die gast een hele domme fout maakt, is het voor jouw ineens niet belangrijk meer om zorg te dragen voor jouw eigen gezondheid, de gezondheid van jouw naasten, de gezondheid van heel Nederland en de Nederlandse economie?
4 -3
Spectre
Daarom had Grapperhaus ook op moeten stappen want ik hoorde hem gisteren ook weer iets zeggen, volgens mij over willem 2 supporters, maar je kan hem totaal niet meer serieus nemen omdat hij het zelf ook gedaan heeft
5 0
totaalvoetbal7173
Sterker nog, de minister die nu opeens een strafblad heeft, staat achter een maatregel om dat strafblad met terugwerkende kracht te verwijderen.
2 -3
Sjaakvaak
Het schrappen van de aantekening in het dossier stond al op de agenda, voordat Grapperhaus beboet werd. Daarnaast maakt die aantekening precies nul komma nul uit. Je kan nog steeds iedere VOG ermee verkrijgen. Puur symboolpolitiek dat gemekker over die aantekening.
3 0
PetrosQ
Je moet je niet aan de regels houden omdat de overheid dat zegt, je moet je aan de regels houden omdat dit het beste is voor iedereen, elk individu.

Neemt niet weg dat de Minister van Justitie die de regels van zijn kabinet zo duidelijk overtreed beter had kunnen aftreden.
1 0
Web
Dus als Grappenhaus de fout in gaat, kunnen de regels overboord.
3 -3
Sjaakvaak
Schei toch uit. Grapperhaus is een eigen persoon en daarbij notabene nog eens van een andere partij dan Rutte. Heeft Grapperhaus zichzelf gigantisch in zijn vingers gesneden? Ja. Vind ik dat hij beter had kunnen aftreden? Ja.

Maar dit doet niets af aan wat Rutte dan wel deze andere minister zegt. Het probleem ligt hier bij de asociale Willem 2 fans en het absolute falen van burgemeester Weterings van Tilburg. Die vervolgens het betaald voetbal aanvalt in plaats van de hand in eigen boezem te steken.
4 0
MarLuuk76
Die burgemeester maakt helemaal geen foutje per ongeluk. Denk je echt dat hij niet op voorhand weet wat er staat te gebeuren? Gewoon een extra hulpje voor een nieuwe lockdown. Niks meer niks minder.
1 -1
Web
Helemaal eens
4 0
Labrador
Makkelijk scoren om voetbalfans de schuld te geven. Hoeveel % is besmet in een stadion? Volgens mij moeten ze zich eens focussen op de verpleeg en verzorgingshuizen waar zich een nieuwe ramp gaat voltrekken als het zo door gaat.
2 -3
ram
En die ramp zal zich sneller voltrekken als er ieder weekend in totaal 100.000 mensen van en naar stadions bewegen om elkaar daar in elkaars bek te schreeuwen.

Ik vind het te makkelijk om meteen te gaan janken over "voetbalfans de schuld geven". Waar zie jij nog meer, een paar dagen per week, zulke grote groepen schreeuwende gekken?

Natuurlijk moet er naar veel meer worden gekeken en niet alleen naar voetbal. Daarom ben ik ook voorstander van wederom een intelligente lockdown. Dat werkte duidelijk heel goed. En nu denk ik dat je de straffen voor het breken van de regels dan ook x10 moet doen omdat Nederlanders geen ruggengraat hebben en "het zat zijn".
3 -2
Sjaakvaak
Die mensen zitten in die verpleeg- en verzorgingstehuizen omdat ze niet zelfstandig meer naar buiten kunnen. Dus door wie worden deze mensen dan aangestoken? Juist, door de rest van de populatie die wel gewoon buiten komt.
2 -2
Web
Waar gaat dit fout?
Ben ik wel benieuwd, ik heb wel een vermoeden
Lekker de hele week niet aan de regels houden, en dan even in het weekend naar Opa en Oma
4 -3
Mocrodammerr
hoe zou dat komen denk je? bijna niemand houdt zich aan de regels. je leest dagelijks bijna 3000 besmettingen en iedereen heeft schijt. Overheid doet niet aan handhaven dus iedereen gaat zn gang. Eén grote poppenkast
3 -1
Redrum
Het is allemaal niet zo heel ingewikkeld hoor, de meeste clubs houden zich prima aan de maatregelen. Alleen die teringdebielen uit Rotterdam kunnen natuurlijk weer niet normaal doen. Laat die graftombe gewoon lekker leeg de rest van het seizoen en het probleem is al opgelost.
9 -1
Arek Milik
Heb jij al een besmettingspiek gezien? Nav dit en eerdere berichten over wat er in de kuip is gebeurd zou Rotterdam al permanent in lockdown moeten zijn. Hetzelfde geldt voor die blm demos op de dam of hemelvaart op de zonnige stranden... Een stadionbezoek is emotie, je kan niet je bek houden! Het is hetzelfde als je iemand verbied om te huilen op een begrafenis van een familielid. Denk daar maar eens over na!
1 -10
Sjaakvaak
Met een gemiddelde incubatietijd van 7 dagen duurt het een week voordat je resultaat ziet. En dan nog een week voordat die mensen hun huishouden besmet hebben. Je kan dus pas op zijn vroegst 2 weken na die gebeurtenissen conclusies trekken.

Overigens zitten we al een tijdje in een piek.
3 -1
Arek Milik
Waar waren de overvolle IC’s tijdens BLM dam of Hemelvaart? Dat is inmiddels ook al 4 maanden geleden. Onzin dus. En nee we zitten niet in een piek. Waar haal je dat vandaan? De r is weer in de maand, dus ook de normale griepseizoen begint weer, dat wordt dus overhypt. Dan nog is er geen problemen op de IC’s en gaan er geen (tien)duizenden mensen dood per dag aan dit ‘killervirus’!
1 -6
Sjaakvaak
Zucht, hoevaak moet ik nog met feiten en bronnen komen voordat je ook eens een keer de andere kant gelooft? Tijdens hemelvaart was het een beetje druk maar ook de rest van deze mooie zomer is het gewoon druk geweest buiten. Ten tijde van de BLM protesten stond het aantal besmettingen op een laag pitje dus net iets minder risico. Tel daarbij op dat veel demonstranten wel een mondkapje droegen.

De piek qua positief geteste personen is gewoon echt, kijk eens naar het dagelijks aantal nieuwe besmettingen:
https://www.worldometers.info/coronavirus/country/netherlands/
1 -2
Arek Milik
Hoevaak moet ik nog zeggen dat dit nep en angst propaganda is? Dit zijn alle virussen gecombineerd. Hier heb je de echte percentages van de RIVM site! Er is geen cojona piek! Het is de Rhinovirus, omdat iedereen die een beetje niest gelijk gaat testen heeft dit een piek, niets meer niks minder! Laat je geen angst aanpraten!

https://ibb.co/Z142nk4
1 0
MK77
Dat feestje in Tilburg helpt natuurlijk ook niet bij de beeldvorming
4 0
Redrum
Ja die kunnen ook lekker de rest van het seizoen thuisblijven wat mij betreft.
2 0