'Mede gekocht om topsportmentaliteit bij Ajax aan te scherpen'

BartVeenstra, 26-09-2020 om 08:10, 11641 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Dusan Tadić is niet alleen vanwege zijn voetballende kwaliteiten belangrijk voor Ajax. Ook zijn topsportmentaliteit slaat over op zijn teamgenoten en dat was voor de Amsterdamse club een belangrijke reden om 11,4 miljoen euro neer te leggen voor de speler van toen nog Southampton.

'Het was naast mijn kwaliteiten een van de redenen waarom de club me van Southampton heeft gekocht: om de topsportmentaliteit bij Ajax aan te scherpen', zegt Tadić, die elke dag een voorbeeld wil zijn voor de jonge spelers van Ajax, in een interview met De Telegraaf. 'Ik wil de jeugd duidelijk maken dat ze de top alleen halen als ze hun kwaliteit koppelen aan keihard werken. En dan bedoel ik elke dag alles geven, met hun voeding bezig zijn én buiten het voetbal heel veel te laten. Als Donny van de Beek naar Manchester United gaat en me bedankt voor mijn hulp, doet dat me heel veel. Begrijp me niet verkeerd. Don had al een geweldige mentaliteit, maar samen hebben we nog een paar procent winst kunnen boeken.'

Tadić kent met 55 doelpunten en 44 assists in zijn eerste honderd wedstrijden voor Ajax een uitstekend moyenne. Hij is er uiteraard blij mee. 'Maar ik heb altijd gezegd dat het meest cruciale is dat we winnen. Natuurlijk wil ik belangrijk zijn en op mijn positie moét je belangrijk zijn met doelpunten, assists en kansen creëren. Maar het gaat om Ajax en niet om Dusan.'

De Serviër hoopt dat hij - net als een speler als Zlatan Ibrahimović - op zijn 39e nog altijd van grote waarde kan zijn. 'Natuurlijk droom ik daarvan. Het is echter geen doel op zich. Ik wil er niet alleen maar rondlopen. Ik moet fit zijn en het team nog kunnen helpen.'

Denk jij dat Tadić de eerste goal scoort en Ajax wint van Vitesse? Zet dan in en krijg 6,00 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Schip
Prima aankoop en bijzondere aanwinst. Hoop wel dat hij snel weer op 9 kan en zijn vorm daar snel vindt. Hij blijft altijd wel van waarde, maar zou fijn zijn als hij wat vaker met zijn snuit richting doel komt en anderen zijn positie overnemen. Is veel moeilijker te verdedigen en dan kan hij wat vaker scoren. De manier hoe tadic scoort is meestal wel de moeite waard.
0 0
Spacejockey
Beste aankoop sinds Suarez.
0 0
Turbo
Voor 11 miljoen hebben we gewoon een goal of assist per wedstrijd gekocht. 100 and counting. Koopje.

Nu zsm de spits in. Die man kan oud worden als 9 bij Ajax. Perfecte spits voor onze manier van spelen.
1 0
chloorbestendig
En net zo belangrijk, 100% Ajacied
2 0
Ajaxbrl
Echte Ajacied!
4 0
Ozymandias
55 doelpunten en 44 assists in 100 wedstrijden. Zo'n productiviteit heeft Ajax sinds Suárez niet meer gehad van één speler. Alleen Neres komt volgens mij in de buurt.
6 0
Babangida83
Deze speler is zo belangrijk voor Ajax. Zelfs als hij geen pepernoot raakt. Hoe hij in het veld Dest op zn plaats zette...dat soort dingen. Maar ook de kleinere dingen die wij minder goed zien.
1 0
Redrum
Tadic heeft ervoor gezorgd dat we uit bij Heerenveen wonnen, waardoor we dit jaar Champions League spelen. Die jongen is goud waard voor Ajax.
2 0
Afca85meer
Dat met Dest was echt treurig hoor. Tadic zat zelf totaal niet in de wedstrijd en misbruikte zijn status om geforceerd zijn ongenoegen te uiten.
0 -5
Schip
Dat was anders precies waarom Lerby zo'n aanvoerder was. Trouwens, het was echt volledig terecht. Dest liep te flierenfluiten terwijl Tadic wist hoe cruciaal de resultaten toen waren.
0 0
AFCA-B93
Wat maakt het uit of Tadic goed in de wedstrijd zat of niet? Ben je dan ineens geen aanvoerder meer ofzo? Dest maakte op dat moment gewoon een hele gevaarlijke keuze in de ogen van Dusan. Kennelijk waren daar regels over binnen het team en Dest hield zich daar niet aan.
0 0
koreem
Dest heeft er weinig van geleerd. Voelt zich nu al te goed voor Ajax. Had nog wel een paar draaien om de oren mogen hebben van Tadic.
3 -1
fanforeffer
goed gedaan Mark ,ook dat is visie !
2 0
Ardoe
Is elke euro dubbel en dwars waard gebleken, fantastisch om hem in de selectie te hebben.
2 0
godlike
Beste aankoop van de afgelopen 10 jaar.
1 0
Mark10
Top aankoop.
Geboren aanvoerder/leider en geweldige winnaars mentaliteit.
2 0