Strengere maatregelen op komst, mogelijk minder publiek

BartVeenstra, 25-09-2020 om 12:05, 18415 views, Het Parool |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

De Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland bereidt op dit moment nieuwe, strengere maatregelen voor om de tweede besmettingsgolf van het coronavirus te breken, zo meldt Het Parool. De krant schrijft dat het verminderen van publiek bij (sport)evenementen een optie is.

De veiligheidsregio komt vrijdag voor de tweede keer deze week bijeen. Het Parool schrijft dat volgens diverse bronnen het sluiten van specifieke horeca zoals trouw- en feestzalen, eventueel bioscopen, het verminderen van publiek bij (sport)evenementen en het verder aan banden leggen van groepsbijeenkomsten op tafel liggen. De maximale groepsgrootte werd vorige week al verkleind van honderd naar vijftig. Dit zou nu naar dertig of nog minder kunnen gaan.

Mogelijk wil men in de regio opschalen naar 'niveau Ernstig'. Binnen dat niveau behoort een 'gedeeltelijke lockdown' tot de mogelijkheden. Het aantal positieve testen in Amsterdam ligt momenteel tussen de 30 en 40 per 100.000 inwoners per dag. In het afgelopen etmaal testten 260 mensen positief.

De nieuwe maatregelen zullen niet vrijdag al ingaan, zo schrijft Het Parool verder. Maatregelen die de bewegingsvrijheid van mensen beperken of economische schade kunnen veroorzaken worden wat Amsterdam betreft het liefst genomen door het kabinet, via een landelijke aanwijzing. 'De gedachte is dat mensen zich er dan beter aan houden. Bovendien helpt de steun van Den Haag bij de verdediging van het beleid tegen­over gedupeerden zoals de horeca of de culturele sector', schrijft Het Parool. De verwachting is dat het kabinet aankomende dinsdag via een persconferentie de nieuwe maatregelen bekrachtigt.

Maak kans op de FIFA 21 Ultimate Edition!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
debarbaar
Dikke grap. Ik ken maatregelen die wel helpen. 1. De directies van de GGD van zijn/haar bed lichten en aanklagen voor criminele nalatigheid. Blijkbaar hebben de GGD's even geen zin meer gehad in het opleiden van contract tracers in juni en juli want het ging wel goed zo. 2. Het opsluiten van de het lid van het OMT dat maanden heeft dwarsgelegen bij het inhuren van grote Duitse robot labs omdat ze haar eigen handel wilde beschermen. 3. Het direct aanklagen van Rutte, De Jonge en hun voorgangers van dood door schuld vanwege het niet opvolgen van WHO waarschuwingen of een nadere pandemie sinds 2004. 4. het van zijn bed lichten van de autoriteiten die toestemming hebben gegeven al onze vaccinatie en pillen fabrikanten te verkopen aan India en China omdat de Hollandse koopman een dubbeltje winst kon maken.
5. Het opsluiten van de Schiphol directie vanwege het niet willen testen van inkomende reizigers en de jonge moet er nog een extra aanklacht bij krijgen vanwege het niet in quarantaine plaatsen van lieden die binnenkomen uit Rode gebieden en in deze lijn zou ik er ook voor pleiten om de ministers van financiën en sociale zaken met pek en veren door het land te rijden vanwege de keiharde leugen dat je geen covid krijgt in een vliegtuig. Samen met Elbers in de gevangenpoort opsluiten en de nagels uit trekken wegen volksverlakkerij. Inmiddels is duidelijk dat tientallen mensen besmet zijn geraakt tijdens wat langere vluchten waaronder 15 mensen in business class.

Blijkbaar moet het volk dat buiten recreëert en waarschijnlijk nul kans heeft op verspreiding vanher virus bloeden voor de incompetente Haagse politici en de lokale GGD domoren. En oh ja direct stoppen met al die particuliere verzekeraars. Lekker zelf weer gaan doen zoner winstoogmerk.
0 -1
Cello
Terecht als uiteindelijk de maatregelen weer terugkomen. Grote groepen in de bevolking bewijzen keer op keer, dat ze peuters zijn, die simpele zaken als 'anderhalve meter' en 'mondkapjes' dragen niet kunnen of willen. En daarmee absoluut niet van plan zijn zich sociaal op te stellen tov de medemens, die een minder sterke gezondheid heeft èn voor wie het wel eens tot gevolg kan hebben dat het ze noodlottig kan worden.

Wees ontzettend trots op jezelf, dat het enige waaraan je kan denken jij zelf bent. En de "vrijheid" die je moet missen. En ik zet vrijheid tussen aanhalingstekens, omdat je eigenlijk bijna alles kunt doen, mits je maar rekening houdt met elkaar (vooral de zwakkeren in de samenleving). Het enige wat ervoor nodig is: die anderhalve meter maatregel èn op bepaalde drukke momenten, waar veel mensen dicht op elkaar zitten, een mondkapje.
Dat is eigenlijk ook tegelijk op dit moment het enige wat we kunnen doen om het aantal coronagevallen te beperken. Totdat er een goedwerkend vaccin is.

Heel jammer, dat helaas zoveel mensen zich egoïstisch en vrij a-sociaal gedragen.
Je gaat bijna hopen, bijna....dat zij covid-19 oplopen en er uiteindelijk onderliggende kwalen aan overhouden, wat vaak nu al gebeurt bij jongeren, die covid overwinnen. Maar uiteindelijk gun ik dat zelfs hen niet!.
0 -1
Arek Milik
Goed nieuws, cojona-hoax is binnenkort voorbij. Elite wordt schaakmat gezet!

https://zelfzorgcovid19.nl/schriftelijke-bevestiging-nhg-hcq-is-helemaal-niet-verboden-nieuwe-huisartsbrief-vs5/
1 -6
RuffRhythim
Ik ga echt zo maximaal goed op jou hahahah....
1 -1
ElPistolero9
Maar Corona is toch een hoax? Hoezo plaats je dan een nieuwsbericht over een medicijn?
0 -1
AFCA.
Off: Ihataren raakt echt op het 2e plan bij Psv. Marc toch maar een poging wagen?
5 0
MarLuuk76
Staaltje Nederlands nep nieuws door pow news. De vloggersrel van een paar jaar terug. Ja toen werd er al nep nieuws gemaakt.
Er zijn dus onderdelen van de Nederlandse media die bewezen nepnieuws maken. Waarom hebben ze dat nodig, en ,et welk doel? Zo zijn er dus ook acteurs die hieraan hebben meegewerkt. Uiteraard allemaal onbekende die in te huren zijn.

Ik weet het geen Covid nieuws, maar wel nep nieuws gemaakt door pow. Om aan te geven dat een onderdeel van de Neder media en dus ook regering niet vies is van wat leugens. Rutte ging nogal uit z’n dak toen. Om iets wat in scene gezet is.

https://youtu.be/EKbaHTNWmCA
0 -8
DeWijsneus
Big Pharma is sowieso het grootste probleem van de moderne tijd. Met al die pillen en vaccinaties houden ze je onder de duim. Burnout, depressies, ADD / ADHD. Allemaal onzin. Ik sta iedere ochtend op, smeer een dikke laag Vicks VapoRub op mijn scrotum (dat is balzak voor de jongere lezers) en ga iedere dag als de brandweer. Nooit een dag in m'n leven ziek geweest, nooit een dag gemist op de dagbesteding. Lees je niks over in de mass media.
4 0
Turbo
En op die manier is mevrouw Wijsneus ook nooit verkouden. Win win!
1 0
Hollister
Blijkbaar nog 4 a 5 maandjes wachten totdat we geleidelijk aan weer het gewone "normaal" kunnen gaan leven... Vaccin is blijkbaar de enige oplossing... complotdenkers, hooligans en andere relschoppers en anti Corona bewegingen zorgen er wel voor dat we alleen maar mbv een vaccin het pleit kunnen beslechten.
10 -3
JariJari
Have fun met je gerushte 'vaccin' dude. Vast heel gezond.
2 -9
ram
Doe gewoon zonder publiek. Het aantal besmetting gaat ongelooflijk de verkeerde kant op natuurlijk en we gaan weer richting lockdown (terecht). Dus neem het voortouw en kan met deze risico's. Misschien dat de curve wel stopt. Daar hebben we op lange termijn veel meer aan.
6 -7
JariJari
Blijf jij lekker thuis toch? Niemand zal je missen.
1 -6
ram
Soooo heeeejjjj! Bitchy shots fired! Lekker man!
2 -1
niquedegraaff
Besmettingen zeggen niks. Ten eerste omdat de testen onbetrouwbaar zijn. En ten tweede omdat een besmet iemand meestal a-symptomatisch zijn. De media en politiek maken er weer een heel circus van. Ziekenhuizen zijn helemaal niet vol zoals ze beweren en de teststraten liggen er verlaten bij. Iets klopt gewoon niet.

En ten tweede nog even dit. Het virus zal ALTIJD blijven veranderen. Er geen 'we komen er weer uit'. Nee, dit is net als verkoudheid / griep.. Het virus muteert. Wil je echt je hele leven zo blijven leven?

Quarantaine is voor de besmette mens. Als we gezonde mensen vrijgeven gaan ontnemen en in quarantaine gaan gooien omdat ze in een rood gebied wonen, dan heet dat heel huisarrest en geen quarantaine. Dit is tirannie.
4 -10
ElPistolero9
Mijn god, wat heb jij je feiten slecht op orde. Het is gewoonweg gênant.

Als je enigszins serieus genomen wil worden zorg dan op z’n minst dat wat je zegt, klopt.

Het is altijd hetzelfde met de aluhoedjes: hele grote mond over de media die zogenaamd liegen en foute informatie verspreiden, maar zodra je ze vraagt zelf met iets te komen, komen ze met zolderkamerbronnetjes en verdraaide ‘feiten’ aanzetten. Next.
0 -2
Leviathan
Of t stadion ramvol des te eerder ben je er vanaf. Zweden werkte het prima en weinig aan doen.
2 -6
Hutsniffauw
Dan kan je je hele leven over en weer gaan curven. Er zijn momenten dat t naar beneden gaat en wanneer je wat meer mag dan gaat het omhoog. Zweden is een perfecte voorbeeld met lage besmettingen en geen lockdowns. Bovendien worden mensen vooral binnen besmet, buitenlucht is gewoon onzin! Noem een incident waarin massabesmettingen zijn voortgekomen. Het is allemaal binnen gebeurd. Desalniettemin moeten we het met zn alle doen, maar dat gaat op een gegeven moment ook ophouden dat bij elke scheet die je laat besmettingen kan veroorzaken. 6 maanden verder en de kennis over het virus zou eigenlijk nu op zn plaats zijn, ipv dat bangmakerij op de media constant. Spreek beide partijen en je zult 2 geluiden horen ipv eenzijdige angstige tv programma’s.
1 -5
Ajax1969
Zweden had wel degelijk een (zeer milde) lock-down. Iedereen die thuis kon werken, moest thuis werken. De bevolking werd gevraagd om afstand te houden en rekening met elkaar te houden. Toch heeft Zweden relatief veel doden, al helemaal als je bedenkt hoe dun bevolkt Zweden is.
5 0
AFCAjax
dun bevolkt als je al het onbewoonde land meerekend nagenoeg de hele bevolking woont in een urban omgeving, aka steden.
0 0
Hutsniffauw
Dat heet groepsimmuniteit opbouwen. Elke dode is eentje teveel en dat is echt niet leuk om t mee te maken, maar als Nederland dit ook had gehanteerd (zie Rutte nationale speech) dan hadden we wel wat meer groepsimmuniteit opgebouwd. Het heeft zijn voor en nadelen, zoals alle beslissingen.
0 0
Ajax1969
Ik ben blij dat Nederland niet zo'n strenge lock-down heeft gehad als andere landen. Ben ook geen voorstander van lock-downs, maar dan moet de bevolking wel zijn steentje willen bijdragen. Als oudere en jongeren hun verantwoordelijkheid zouden nemen, dan zouden de besmettingscijfers niet zo hard oplopen. Voor ouderen betekent dit: zorgen dat je niet besmet raakt: dus jezelf isoleren. Voor jongeren: zorgen dat je ouderen niet besmet. Dus als je lekker doorgezakt ben met een groep vrienden, blijf dan weg bij je ouders of grootouders.
1 0
Robbie en de Kock
Bv: Carnaval, Atlanta Bergamo Valencia cl.
0 0
Hutsniffauw
Haha en BLM, afgelopen zomer en Hemelvaartsdag? Precies.. die voetbalwedstrijden die jij benoemd zijn dan de enige op de wereld waar mensen dan buiten besmet zijn HAHA
3 -5
Ajax1969
Ten tijde van BLM was 1:10.000 mensen besmettelijk. Tijdens de demonstratie waren er zo'n 10.000 mensen op de Dam, vooral jongeren. Dus al hebben die 1, 2 of 3 mensen die besmettelijk waren op de Dam een paar omstanders aangestoken, dan was het niet meer dan een rimpeling. Bovendien stond men niet tegen elkaar aan. De onderlinge ruimte was niet overal anderhalve meter. Dus heel logisch dat er niet of nauwelijks mensen zijn besmet.
1 -2
Bky
Dus eigenlijk hebben we ons voor niets opgesloten na de eerste golf deze zomer? Want er waren nauwelijks besmettingen om uberhaupt besmet te raken?
1 0
Ajax1969
Dat opsluiten van de zomer viel reuze mee, had ik zo het idee.
0 -1
Bky
Vertel dat eens tegen de horeca oid.
0 0
Arek Milik
Jij bent dus een typetje; “ah ik kan toch naar de supermarkt, ah ik kan toch gewoon een rondje wandelen, wat nou lockdown dictatuur!”

Get the big picture please!
0 0
Bky
Bij beide staat het niet vast of de besmettingen buiten waren, of dat deze vooral in de besloten ruimtes rondom deze evenementen waren (cafés, toiletten, besloten gangen etc).
1 0
AFCAjax
je kunt niet aan het griepseizoen ontsnappen door thuis te blijven zitten.
1 -9
ram
Jij denkt dat je griep krijgt van tv-kijken en Pornhub bingen?
5 -2
Sluk
Eigenlijk juist wel... Maar we kunnen niet ons hele leven thuis zitten.
1 0
ElPistolero9
Schrik me toch telkens weer dood hoeveel complotgekkies er bestaan, als je hier een beetje door de reacties leest...
17 -10
JariJari
Ik zie alleen maar "beeehhhh" in je bericht.
2 -6
The
Dat is dus precies het probleem met complot gekkies, lezen wat je lezen wil en horen wat je horen wil. Cherry picking.
2 -2
Turbo
Nee joh, jij bent gewoon een schaap. Niet dat domme kuddevolk dat niet voor zichzelf kan denken en al haar "informatie" via Facebook en mannen met slechte kapsels door de strot krijgt geschoven. Maar jij. Met je denken en logica enzo. Hoe durf je.
3 -2
niquedegraaff
Ik schrik me telkens de pleuris als ik die hoeveel mensen alles wat op tv en in de krant komt als zoete koek slikken. En dan ook nog eens van een mp die bekend staat om zijn liegen en loze beloftes.
6 -5
ElPistolero9
Hilarisch blijft dat de complotdenkers dingen die de media opschrijven (waar voltallige redacties van gekwalificeerde mensen zitten) niet geloven maar de totale fantasie van nota bene een dansleraar en een b-categorie rapper wel als zoete koek slikken
1 -1
Clubliefde34
Schrik me ook rot hoeveel schapen er bestaan, zo hebben we allemaal wat.
6 -7
DonAdam
Tja, de afdeling LTS Zwakstroom heeft weer "onderzoek" gedaan..... Ondertussen zorgen juist deze mensen ervoor dat de ellende langer duurt dan noodzakelijk door hun recalcitrante, obstinate gedrag. Het is om razend van te worden.
9 -2
Arek Milik
Noem het complotgekkies joh, lekker gauw afwimpelen met een woord wat gecreëerd is door de CIA/FBI sinds JFK werd vermoord, die precies wist en een week voor zijn dood vertelde dat er een plot op de mensheid gaande is!

Die mensen die jij zo makkelijk afwimpelt hebben onderzoek gedaan en lopen niet slaafs mee met de mediapropaganda en de overheid, die hebben zelf een mening ipv geherspoeld te zijn. Kijk dat is nou een groot compliment, dankjewel!
6 -14
Ajax1969
Hou je van gamen? In de computerspellen Division 1 en 2 hoor je alle geluiden die je tegenwoordig in NL ook hoort, variërend van in alles een complot zien tot de overheid zal het wel weten.
Maar ook blijkt dat de overheid op bepaalde momenten liegt (om de bevolking niet op hol te laten slaan).
Wat is trouwens je BMI en is je bloeddruk goed? Hopelijk is je BMI < 30.
Zo niet dan heb je een onderliggende aandoening volgens het RIVM. Ook als je astma hebt (redelijk veel voorkomend bij jongeren) heb je een onderliggende aandoening.
0 0
SilverHaze
Hahahaha, in dezelfde zin nog een complot als waarheid aannemen. Geweldig.
2 0
DonAdam
WTF hebben de CIA, FBI en JFK met corona te maken?! Schei toch een keer uit, jij bent niet eens in staat om onderwerpen gescheiden te houden. Zoek hulp.
9 -3
niquedegraaff
Begrijpend lezen is erg moeilijk voor DonAdam. Terug naar de basisschool, Prutser.
2 -5
RuffRhythim
Enig idee waar het vandaan komt dat zo'n woord de wereld in geholpen wordt, of heb je daar nog geen onderzoek naar gedaan?
5 0
Sjaakvaak
Ja grappig, jij en je mede complotdenkers hebben zelf het idee dat jullie super goed onderzoek hebben gedaan en alles weten. Dat heet het Dunning-Kruger effect. In werkelijkheid weet jij door je gebrek aan expertise en gebrek aan feitenkennis, bijzonder weinig.
13 -2
JariJari
Maar blind vertrouwen in mensen die er voordeel bij hebben jou te bedonderen is ook niet wij wel? ;)

Inderdaad, helaas zijn veel van de mensen die kritisch zijn op de Corona maatregelen niet heel slim. Echter, zijn zij een stuk minder gevaarlijk met de "intelligentere" volgers van de maatregelen die hun grotere intellect niet gebruiken en zich blind als makke schapen laten leiden. En ondertussen maar afgeven op anderen en zich superieur voelen. Geweldig.

Ook spreken intelligente mensen die het niet met de maatregelen eens zijn zich niet zo snel uit. Immers ze zijn intelligent genoeg om de potentiele negatieve gevolgen daarvan voor hen persoonlijk te overzien.

Ik zou zeggen zorg dat je een vrienschap hebt met enkele artsen (niet verpleegkundigen) die je hun echte mening durven geven. Tuurlijk doen ze dat niet en publique.
2 -2
ck69
Die zullen je hun mening vanuit medische visie geven, niet vanuit economisch standpunt. Veel mensen vergeten dat 20% werkloosheid en persoonlijk faillieten ook voor doden zorgt.
1 0
JariJari
Ze zullen je vertellen dat heel de wereld gek is geworden en Corona niet groter dan griep is.

Had je niet verwacht gezien je antwoord maar artsen zijn ook niet gek. Publiekelijk zullen ze het natuurlijk niet toegeven: je wordt kapot gemaakt dan.
0 0
ram
Perfecte reactie. En dit geldt voor heel veel actuele zaken in de samenleving: mensen die denken dat ze verstandig zijn maar werkelijk geen idee hebben wat de voorkant en wat de achterkant is.
6 -2
SilverHaze
Ik denk dat het komt door alle social media. Niet alleen gebruiken mensen dit om 'nieuws' voorgeschoteld te krijgen, maar het is ook nog nooit zo hip om een mening te hebben. Vroeger was dat iets voor saaie geleerden, die in kranten en specifieke tijdschriften hun bevindingen en standpunten publiceerden. Het gepeupel bekommerde er zich niet om. Nu is het een trend geworden en lopen er zoveel amateuronderzoekertjes rond, ofja, dat lijkt zo, omdat ze een hele harde stem hebben en vooral communiceren met hashtags.
2 -1
niquedegraaff
Sjaak laat het liever aan "experts" over. Wie die "experts" zijn boeit niet. Namen en titels worden niet genoemd als er weer eens een nieuwsbericht verschijnt waarin gerefereerd wordt aan "experts". Vooral als het over de adviezen gaat in het RIVM. Vind het niet meer dan logisch dat je dan gezond skeptisch gaat kijken ipv alles wat de propaganda machine van Rutte en de Jonge maar produceert als zoete koek slikt.
1 -4
SilverHaze
@niquedegraaff,

Google het Dunning-Kruger effect nou eens. Wat denk je na het lezen van de beschrijving? 'Dit is niet op mij van toepassing?'
3 -1
Hup
Dat is op zich ook nogal een aanname, dat "complotgekkies" per definitie mensen zijn die onderzoek gedaan hebben. Ben benieuwd waar jij als niet volger van de boze media je nieuws vandaan haalt. De tweets van een type als Willem Engel? Famke Louise en haar whatsapp clubje? Lange Frans zijn graancirkel en pizzagate podcast? Of heb je andere bronnen? Serieuze vraag trouwens.
7 -2
Arek Milik
Het is inderdaad niet alleen onderzoek maar ook gezond verstand en je dingen af gaat vragen hoe het komt dat er iets anders wordt verteld dan wat je onderzocht hebt of opgelegd krijgt. Voor covid, haal ik mij nieuws ook van de RIVM site en als je diep graaft kom je op een tabel uit dat aangeeft dat er onder de 70 jaar alleen 70 mensen puur en alleen aan covid zijn overleden. Waarom krijg je dit niet te horen in de media? Waarom krijg je niet in de media te horen hoeveel miljoen mensen genezen zijn van covid, maar dit weer wel op tabellen terug kan zien? Waarom zijn FFP2 masker verboden in het OV en kan je een boete krijgen, terwijl de overheid je verplicht een masker te dragen? Waarom mag ik wel naar een prostituée maar mag ik niet met mijn familie knuffelen op straat? Waarom is het vaccin de enige oplossing, terwijl ook wetenschappers zeggen dat een vaccin weinig nut heeft (zie ook de griepprik).

Maar ook al onze gebeurtenissen in het verleden heb ik onderzoek naar gedaan, JFK, wereldoorlogen, 9/11, MH17, de dood van allerlei wereldsterren, beirut, etc, etc. Betwijfel alles. Want alles heeft één ding gemeen. We zitten in een banken systeem sinds 1776, ik heb het al zo vaak gezegd. FOLLOW THE MONEY en je gaat inzien dat het niet zo rooskleurig is allemaal. Macht en geld is de ergste vijand, blijkt wel. Doe (ook) onderzoek!
2 -8
ram
Hihi, lachen dit.
2 -1
niquedegraaff
Laat gaan joh. Laat ze dat vaccin lekker nemen en zich over 10 jaar afvragen hoe het komt dat er zoveel kanker, onvruchtbaarheid, autisme en seksuele stoornissen zijn ontwikkeld in de samenleving. Dan zijn ze die spuit al lang vergeten.

Het heeft geen zin om tegen al deze gehypnotiseerde nieuwsjunkies en soap junkies in te gaan.
2 -4
Robbie en de Kock
Dus wat stel jij voor?
1 -1
niquedegraaff
Gewoon behandelen zoals de griep.
1 -3
The
En hoe wil je dan de druk op de gezondheidszorg oplossen dan? Mensen gewoon niet behandelen en zeggen dat je, net als met de griep, en paracetamolletje moeten nemen?
1 0
Sanalologo
Luister anders even die Podcast van Lange Frans met Adele v/d Plas. Kan je zien of vies de Nederlandse staat is. Of is een topadvocate ook niet betrouwbaar?
1 -6
ElPistolero9
Ok dus jij bent wel bereid om iemand te geloven, puur omdat ze ‘topadvocaat’ is, maar de overheid, waar honderden topadvocaten werken, niet? Klinkt logisch
2 0
Bky
Beide zijn een drogreden op basis van argumentum ad verecundiam en daarom sowieso fout.
1 0
AFCAjax
Als "complotgekkie" zijnde wil ik even benoemd hebben dat ook onder "complotgekkies" de meesten gewoon repeaters zijn die te weinig kritisch nadenken.
1 0
Sjaakvaak
Hij bedoelt dat deze mensen weer bronnen hebben die jaren onderzoek hebben gedaan en het zogenaamd allemaal beter weten.

Maar dat er hier en daar ergens een dokter of onderzoeker is die een tegengeluid laat horen, betekent niet dat hij gelijk heeft en dat de rest ('de gevestigde orde') allemaal liegen en elkaars leugens denken. Nee, als er 1 dissonant is, dan is nog steeds de kans aanzienlijk dat deze persoon het gewoon fout heeft.
2 -2
Arek Milik
Wat een grap is het toch allemaal, eerst compensatie, dan loten voor een beperk aantal, dan weer stadionvol met imker helmen, dan weer minder publiek, dan weer dat... het is niet te begrijpen. Alleen om de angst agenda in stand te houden..
5 -11
RuffRhythim
Toen je bij Ajax speelde scoorde je echt zoveel beter, jammer hoor :-(
0 -1
ElPistolero9
Angst agenda? Zet je aluhoedje toch eens af joh
11 -5
AFCAjax
zet je mondmasker toch eens af en onderwerp wat de media en overheid je voorschoteld aan enige kritiek en doe onderzoek, ipv dat je iedereen die wat anders verkondigt af doet als complotgekkie zonder dat je je ook maar enigzins in de materie verdiept hebt.
7 -11
ElPistolero9
Wie zegt dat ik geen onderzoek doe? Ik wist begin januari, toen onze overheid amper van het bestaan af wist, al een hele hoop van dit virus. Ik durf er mijn handen voor in het vuur te steken dat ik meer van Corona afweet dan jij
5 -3
Sjaakvaak
Volgens mij heb jij geen goed onderzoek gedaan dan. Die mondmaskers werken gewoon tegen verspreiding, is genoeg feitelijk onderzoek naar gedaan. En angstagenda, ook onzin. Het is gewoon een ziekte die een stuk meer mensen sloopt dan de griep, dus handig om te zorgen dat we eerst behandelmethoden ontwikkelen voordat we weer terug naar normaal gaan.

En kom alsjeblieft al helemaal niet aanzetten met dat dit een plan is om alle burgers onder controle te krijgen.
9 -2
Bky
Jij bent zeker weer zo'n complotwappie die het RIVM niet geloofd. RIVM zegt duidelijk dat er te weinig bewijs is voor een goede werking. Vertrouw je experts nou eens ipv je eigen nepnieuws conclusies te trekken. De experts hebben hier voor gestudeerd. Zeer gevaarlijk om je eigen mening zo als feiten te presenteren.
1 -1
AFCAjax
die mondmasker opmerking was slechts een referentie naar die aluhoedje opmerking.
Ik heb genoeg onderzoeken gelezen die zeggen dat het geen fluit uitmaakt voor de drager van het mondkapje en dat het eerder negatieve gevolgen heeft voor de drager door verkeerd gebruik etc. (in de context hoe de massa ermee omgaat en ook het feit dat ze gewoon stoffen maskers etc. dragen) naast dat je minder zuurstof inademt en minder co2 kwijt kunt.

wellicht heb jij onderzoek gezien die gaat over het verspreiden naar anderen als je besmet bent en een mondkapje draagt.
hoe dan ook zegt het rivm volgens mij nog steeds dat mondkapjes niet werken, of iig dat daar geen bewijs voor is.
1 0
InOost
Doe is dan!!!
Lees gvd de wetenschappelijke onderzoek!!!
Complot gekkies zijn irritant. Hun onderzoek bestaat uit de wetenschap negeren en youtube filmpjes kijken.
6 -3
Bertusbowie
Wat een onzin. Tegen RKC was de arena praktisch leeg. Er waren 10 lege stoelen aan beide kanten waar ik met 2 zat. In de rij boven en achter ons ook minimaal 5 vrij.

Bij het naar binnen gaan, drinken halen, naar de wc gaan (nog nooit zo’n lege wc gezien) en naar huis gaan bijna geen mensen tegen gekomen. Oh de metro heen en terug was ook praktisch leeg.

Gaat dus prima zo. Laten we het vooral niet spannender maken dan het is.
2 -3
Sanalologo
De mensen die minnen zijn zeker mensen die niet geloven dat het op een veilige manier kan. Maar ondertussen wel in een overvolle supermarkt staan.
1 -3
Bertusbowie
Jij hebt de minnen ook te pakken. Het is gewoon goed geregeld in de Arena. Enige punt van aandacht dat ik in bedenken is dat als je tijdslot 16:00-16:15 is dat je niet met zijn allen om 15:59 voor het poortje gaat staan. Maar dat is nou eenmaal menselijk gedag.
0 0
Arek Milik
Dit is dus precies waarom ik gemint heb. Het klopt niet. Ook moet een wedstrijd bezoek leuk blijven zonder maatregelen, want het gaat niet prima zo! Je komt niet naar Ajax om je bek te houden!
0 -3
Bertusbowie
Wat klopt niet? Dat je heel veel ruimte had? Ik weet niet waar jij zat, maar Ingang noord a, op de rechte zijden was het top geregeld.
0 0
Ajax34
Zo te horen was het super gezellig.
3 0
AFCAjax
Al sluiten ze iedereen chinese stijl op tot komende zomer, de IC's zullen net zo hard vollopen., net als ieder jaar.. wellicht met een iets ander ziektebeeld als 2 jaar terug.
4 -6
MarLuuk76
Hier dit zijn dan nog de lang geteste vaccinaties in de wereld. Nederland ontkent letterlijk dat vaccinatieschade bestaat. En mensen hier staan in de rij voor een Covid vaccin. Wat overigens toch opgedrongen gaat worden, doormiddel van uitsluiting.

Amerika heeft dit betaald aan schade claims. Oh ja kijk even naar de site, geen complot
4.4 biljoen

https://www.hrsa.gov/sites/default/files/hrsa/vaccine-compensation/data/data-statistics-report.pdf
4 -4
Bky
Als vaccinatieschade niet bestaat vind ik het heel raar dat de bedrijven enkel de vaccinaties wilden verkopen aan de overheid met een clausule dat ze geen verantwoordelijkheid nemen voor eventuele vaccinatieschade.

Zet je toch aan het denken.
4 -2
MarLuuk76
Kijk daar heb je dus groot gelijk in, hier de overheid die het ontkent.
En de makers van vaccins willen gevrijwaard blijven van welke claim dan ook. Bij eventueel ontstane letselschade, Sta je ook echt achter je product.

Denkt men hier dat een auto fabrikant dit kan afdwingen? Ik bouw een auto maar mocht hij gevaarlijk zijn, lees niet veilig. Dan is het jammer niet bij mij zijn. Als je invalide raakt of dood. Dit wordt nooit toegestaan.

Dan Bill Gates die gewoon als side affect over sowieso 700.000 zieken invaliditeit en doden praat. Open en bloot, dit is het risico zegt hij.

Ik wil ook wel volledig gevrijwaard worden van iets wat ik op de markt breng, als het schade aanricht. Net als de vaccin makers dit eisen. En vastleggen in staatsgeheimen. (Nope geen complot, wederom niet) Maar goed is natuurlijk weer een complot, terwijl het van overheid websites komt.

Leg deze leugen van de Nederlandse regering eens naast mijn link van uitbetaalde vaccinatieschade in Amerika. Denkt de overheid nu echt dat de burger zo dom is?

https://rijksvaccinatieprogramma.nl/vaccinatieschade
0 -2
talent020
Ga morgen naar Ajax-Vitesse, maar de lol gaat er wel af zo bij mij zeg, ik zie Ajax graag spelen maar nog meer stadion maatregelen haalt zo wel het laatste beetje zin bij mij weg binnenkort, is er dan ookal gebleken dat evenementen zoals voetbalwedstrijden meer besmettingen hebben opgeleverd?
1 0
SilverHaze
Blijf je toch thuis, als je daar meer lol hebt?
2 -7
talent020
Heb alle oefenpotjes in de Arena gezien en dat was gezien de huidige maatregelen nog wel te doen, maar als deze nog meer aangescherpt worden of minder publiek dan overweeg ik het wel ja, niet omdat ik bang ben voor het virus, maar omdat een middag of avondje Ajax wel leuk moet blijven.
0 0
Ajax34
En nu is het wel leuk?
0 0
talent020
Leuk is wellicht een verkeerde woordkeuze in deze tijd, te doen blijven is beter, lol of leuk is het al niet echt meer maar nog wel te doen,
0 -1
Joseph
Heeft er onderzoek plaats gevonden over de verspreiding van het virus door recent gespeelde wedstrijden met publiek?
0 0
Aspers73
Verspreiding onder gezonde mensen is juist goed. Snap niet dat die hele groepsimmuniteit, waar ook Rutte toe opriep, ineens verdwenen is. Ook een vaccin mikt op groepsimmuniteit. Dus in zomer allemaal naar buiten en elkaar besmetten zonder dat we er ziek van worden. Dan zal er komende winter minder paniek zijn, maar ben bang dat we die kans hebben gemist.
1 -4
Web
Daar heb je zeker een punt
Maar dan wel goed ruimte houden bij de ouderen, Opa en Oma bv
1 -1
Web
Jammer dat de supporters het zelf verknallen, zie gisterenavond Tilburg
Ik snap dat het best lastig is, maar als je je zelf niet kan inhouden, blijf dan thuis
Kun je de wedstrijd ook nog beter zien
Niemand in deze wereld is blij met de sancties, maar als wij alle regels niet ( proberen ) na te komen
Moeten wij niet lopen te klagen
Het makkelijkste is om mensen te geloven die zeggen dat het kul is, de weg van de minste weerstand.
Mensen die zo nodig zeggen ( ik doe niet meer mee ) en de volgende dag al spijt hebben van de uitspraak, omdat je onderbouwd over de vingers getikt worden.
Ook een dokter zag ik op TV, de viroloog Mensink wou een discussie met haar op gang brengen, maar daar had ze even geen trek in. Zo makkelijk dit
13 -7
Aspers73
Zweden doet het beter, zonder sancties. maar gewoon de mensen hun verstand laten gebruiken en ben je in de risicogroep doe dan voorzichtig. Een virus stop je niet door 1.5m van elkaar af te gaan lopen.
2 -4
Libero
In Zweden zijn 400 doden minder gevallen dan hier. Onder een bevolking van 7 miljoen minder dan NL, in een land met meer dan 10x zo kleine bevolkingsdichtheid.
Nou, nou, wat doen ze het goed daar!
5 -1
Web
Daar houden ze ook afstand, geen grote evenementen, minder dicht bevolkt, wat toch ook wel heel belangrijk is.
En daar hebben ze meer zelf discipline
Scandinavië staat daar om bekend.
5 -2
Sanalologo
30 tot 40 positieve testen ja, niet 30 tot 40 bestmettingen.
6 0
Ajax34
En daarbij is het bekend dat de testen niet betrouwbaar zijn. Maar ze gaan gewoon door met ons te kleineren.
0 0
Radie125
Dat zullen er ongetwijfeld meer zijn nl degene die zich niet laat testen
4 -1
Aspers73
Precies, de IFR waarde. Als je de IFR waarde neemt is deze ziekte nog 50x minder dodelijk geweest. Maar lekker iedereen bang maken en binnen laten zitten is het devies.
2 -3
mgtow
Precies.
1 -2
MarLuuk76
Zo voorspelbaar echt al maanden bekend dat dit weer veel strakker zou gaan worden. En nergens zie je ook maar iets over dat de Germ theorie van Pasteur gewoon fake is is. Zelfs door de man zelf erkend op zijn sterfbed, en naar buiten gebracht door zijn familie. En ook nog eens in de Washington Post gestaan.
Een van de grootste fraudeurs uit de geschiedenis. En daar baseert men alle acties op.
Ik begrijp wel dat de theorie niet onderuit gehaald wordt. Want dan haal je de hele medische gronden voor vaccinatie en meer weg. Goddank komen er steeds meer artsen naar buiten, die beweren dat er niets klopt van hoe het nu gaat.


https://youtu.be/ne4KfrYxLkw

https://www.dropbox.com/s/dopli6vtg5s6jxj/Exposing%20the%20Myth%20of%20the%20GERM%20THEORY.pdf?dl=0
3 -14
DUDE92
Hahahahaha gepubliceerd door de College of Homeopathy, deed dat niet meteen een belletje rinkelen?
9 -2
MarLuuk76
Ik denk dat die mensen een groter hart hebben, dan de op miljarden beluste vaccin industrie, die door en door corrupt is. En mijn verhaal over Pasteur de Washington Post die het ook zag en dat hij gelogen heeft. Kun je op internet verifiëren. Je pakt alleen eruit wat je wil dat maak je belachelijk , dat is zwak en verder niet onderbouwd. Maar geloof vooral in de goedheid van het kabinet en de buitenlandse kabinetten. Je vrijheid komt nooit meer terug, wordt letterlijk door de WHO verteld. Ook niet na 2 vaccinatie’s zoek gerust zelf ff wat op.

99,7 procent overleefd sars cov 2. Waar is dat vaccin voor nodig?

Een particuliere partij als WEF die dit als de great reset ziet. Maar goed ook een complot. Sowieso is alles waar meer dan 3 mensen bij betrokken zijn een complot. Maar goed geloof lekker wat je wil.
2 -10
DUDE92
Trouwens, het maakt toch helemaal niks uit dat ze een 'groot hart' hebben maar toch gevaarlijke (er gaan letterlijk mensen dood omdat ze vertrouwen op homeopathie) misinformatie verspreiden? En ja, fuck de pharmaceutische industrie, maar die miljoenen wetenschappers hebben het in de loop der jaren echt niet allemaal fout.
1 -2
MarLuuk76
Ik durf te wedden met je, dat er meer mensen dood gaan aan reguliere medische wetenschap., lees medicijnen. Dan aan homeopathische wetenschap.

Haal ff de link onderuit voor me, wil je? Doe maar door te zeggen dat dit een consparacy website is, of homeopathische gekkies.

Oh en wat medical errors, er gaan mensen aan dood, aan de reguliere medische wetenschap.

https://www.headlice.org/news/2005/july/deathbymedicine.htm

https://www.cnbc.com/2018/02/22/medical-errors-third-leading-cause-of-death-in-america.html
1 -1
DUDE92
Tja, dit wordt mijn laatste korte reactie, maar er is een belangrijk verschil tussen menselijke fouten en denken dat het de schuld is van medicijnen. En natuurlijk gaan er meer mensen dood aan reguliere medicijnen dan aan homeopathische, maar dat is gelukkig omdat 99% van de bevolking door heeft dat je niks hebt aan placebomedicijnen (want daar komt homeopathie op neer). Ik wil je niet persoonlijk aanvallen, maar het spreiden van zulke misinformatie kan gewoon heel gevaarlijk zijn.
1 -1
MarLuuk76
Ik stuur heen mis info de wereld in. En zeg niet dat iemand naar Jomanda moet gaan. Ik heb ook niets tegen jou als persoon. Heb gewoon een andere mening. Die link met die medicijn doden is uiteraard goed onderbouwd door artsen. Verder zeg ik nergens dat ik niet naar een dokter zou gaan. Dus gevaarlijk vind ik zwaar overtrokken. Al helemaal omdat niemand er hier iets van geloofd. Wat niet wil zeggen dat er geen waarheid in mijn verhaal zit. Al zal het zeker niet de volledige waarheid zijn. Net als van iedere andere mening hier.
0 0
DUDE92
Ik kan nu wel daadwerkelijk al je bronnen gaan checken en punt voor punt uitleggen dat het niet klopt (of zoals vaker bij conspiracies, wordt de context verkeerd geïnterpreteerd), maar dat zou je ook niet van mening doen veranderen. Bewijs is voor jou geen bewijs; speculatie is nou eenmaal spannender.
3 -2
MarLuuk76
Shit man jij bent echt te intelligent voor mij. Niks conspiracy de Germ theorie is een leugen, overigens nog veel meer artsen die dat zeggen, oh ja niet allemaal planten gekkies. Ook gewoon oncologen etc. Waarom is het sars cov 2 virus nof steeds niet geïsoleerd zoveel doden, 0 keer geïsoleerd. Denk daar eens over na. En geef dan ff antwoord, als je zou willen.
2 -1
DUDE92
Top, ik had net zin om te gaan geloven in een volgende conspiracy, thanks!
6 -2
Rentokill
Gewoon t dak open en meer gespreid aankomen en vertrekken. Max aantal per vak. Vermijd binnenruimten. Sluit shops e.d. Er is genoeg te verzinnen om t wel te kunnen
1 -1
Radie125
gewoon de komende 4 weken geen publiek en als iedereen even de afspraken na komt gaat het daarna weer beter
3 -3
Aspers73
Zo werken virussen niet. Als iedereen dan na 4 weken weer naar buiten, dan dragen sommigen dat virus nog steeds en zal dan weer snel een slachtoffer vinden die vatbaar is. Alleen als het meerdere immune personen tegenkomt zal het verdwijnen. Dat kun je krijgen door de jeugd naar school te laten gaan en in de zomer niet die imbeciele 1.5m toe te passen.
0 -3
Spectre
Je weet hoe mensen zijn he, die hebben anno 2020 geen geduld meer. Dit zat er gewoon al aan te komen. In plaats van vollere stadions zullen er juist minder mensen welkom zijn.
0 0
Bky
Doe het stadion gewoon leeg joh, neem een voorbeeld aan de F-Side. Ik vind dit maar een halfslachtige tussenweg. Als we echt denken dat het niet kan, dan moet je het niet doen.
5 -5