Ten Hag zwijgt over de reden van absentie van Gravenberch

JesseTH, 20-09-2020 om 20:05, 21673 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Erik ten Hag wil zich op de persconferentie na afloop van Ajax - RKC Waalwijk niet uitlaten over de reden van de afwezigheid van Ryan Gravenberch. De middenvelder begon nog in de basis tegen Sparta Rotterdam, maar zondag behoorde hij niet eens meer tot de wedstrijdselectie.

Edson Álvarez, de partner van Gravenberch van vorige week, bleef staan in het controlerende blok op het middenveld. Op de plaats van Gravenberch kwam nieuweling Mohammed Kudus te spelen en hij maakte indruk. Of de afwezigheid van Gravenberch te maken had met het coronavirus, wilde Ten Hag niet zeggen. 'Dat is vanwege privacyredenen', aldus de trainer, geciteerd door De Telegraaf.

Ajax pakte drie punten nadat AZ en Feyenoord beide punten lieten liggen en dat verbaast Ten Hag. 'Dat had ik niet verwacht, want in de eerste speelronde wonnen ze vrij eenvoudig. Maar ik heb mijn spelers wel gewaarschuwd voor dit duel met RKC. Maar goed, we hebben een goede wedstrijd neergezet. Ik heb veel goede aanvallen gezien. We hadden alleen wat vaker kunnen scoren.'

Nieuweling Kudus was eveneens aanwezig tijdens de persconferentie. Op het moment dat Ajax de winst binnen had, gingen de Ajacieden ietwat frivoler spelen. Het past bij Kudus, zo legt hij uit. 'Ik dribbel graag en af en toe een trucje is ook leuk. Ik moet nog wel beter positie kiezen. Mijn teamgenoten helpen me daarbij.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxbrl
Kudus heeft er in ieder geval optimaal van geprofiteerd, die kan je er nu niet meer afhalen, het is alleen de vraag wie het z'n plek gaat kosten, Ryan of Edson..
0 0
Caelintroy
Idd. Als hij Kudus aan de kant zet, is het een eigenwijze flapdrol. ETH moet gewoon (zoals hij zelf altijd zegt) kijken naar wat voor tegenstander er tegenover Ajax staat en dan een keuze maken tussen Alvarez of Gravenbergh. Een duo Edson / Ryan zie ik niet ziten eigenlijk....
0 0
Litmanen85
Ryan had diarree. Echt waar.
0 0
DaarHoordenZijEngelenZingen
Privacy is best belangrijk maar kom op zeg je kunt toch best zeggen of een speler een knieblessure heeft...
5 -5
Ferd
Dat mag dus niet.
0 0
trodat4030
Of je hebt respect voor het feit dat iedereen zijn of haar recht op privacy heeft, jij en ik ook. Jij kan toch ook een synoniem aannemen op AS ipv alles op naam en voornaam? Dat is jouw goed recht en Gravenberchs gezondheid is zijn goed recht. Hij is in niets verplicht het met anderen te delen. Het is zijn keus, dat kan je gewoon respecteren. Als het een coronageval zou zijn, hadden we echt wel een officieel statement vd club gehad, want dat soort dingen zullen ze zeker weten melden. Zo corona-politiek correct als de club is, melden ze dergelijke gevallen direct. Ajax kan zich geen schandaal veroorloven op dat gebied. Verder is het volledig aan de speler.
1 -1
Schip
Sorry, maar dat komt wel erg geforceerd over. Elk soort medisch probleem wordt naar buiten gebracht wanneer een speler daardoor niet kan trainen of spelen.

Misschien dat meer de reden is dat wanneer hij niet speelt vanwege een corona test, gelijk alle mensen om Gravenberch heen wat nerveus worden? Ik zie iig niet in waarom je geen openheid geeft. Het is een standaard check die de overheid voorschrijft bij bepaalde symptomen. Als je niets zegt, voedt je pas echt speculatie.
1 0
Deepblue
Regels lijken vaak op een zo wonderlijke manier te zijn opgesteld dat normale dingen niet meer kunnen, maar excessen waar juist regels voor nodig zijn nog steeds door kunnen gaan.
Privacy blablabla. Je mag nu bij iedere website 6x klikken, je hoort niet meer wat de speler van je team voor iets heeft, verenigingen moeten moeilijk doen met administratie. Etc, etc.
Maar ik krijg nog steeds spammail, ze staan nog steeds voor m`n deur aan te bellen, TikTok is nog steeds chinees en ik moet me zelfs registreren als ik uit ga eten.
1 -1
Godenzoon24
Onzin is het zeker! Alleen kan Ten Hag daar niks aan doen.
3 0
EWJM
Tja, dat kan je wel onzin vinden, maar dat zijn nu wel nou eenmaal de regels, waar ook Ten Hag (of elke andere trainer) zich aan moet houden.
8 -2
Schip
Opmerkelijk. Hopelijk niets bijzonders verder. Zou hem graag met Kudus zien.
4 0
Schwalbino
Hij op 10 en Kudus erachter en elkaar een beetje afwisselen. Type Schone en middenveld is compleet. Waarschijnlijk niet CL proof maar als we twee jaar verder zijn dan is het smullen.
0 0
Schip
Denk dat zijn rendement daarvoor te laag is, vond ik in de jeugd ook. En die dribbels komen prima tot zijn recht lager op het veld. Moet alleen beter worden in het controlerende werk. De werklust is er wel, de timing in duels niet.
1 0
Schwalbino
Ok. Ik ken hem niet vanuit de jeugd. Pas bij Jong heb ik hem zien spelen.

Je merkt aan zijn spel dat hij moeite heeft om die twee aspecten te combineren. Opbouwend denken zit er vanuit zijn jeugd in, verdedigend denken niet.
0 0
MM1974
Ajax kan niet iedereen zomaar verkopen zeg,hopen maar dat die echt niet fit was
0 -2
Santiago
Heeft niks met een transfer te maken. Wel met een eventuele corona besmetting. Ryan heeft net zijn contract verlengt.
4 0
Schwalbino
Hij hoeft maar ergens in de buurt geweest te zijn van iemand die positief getest. Dan komt zijn naam uit het contactonderzoek. En dan ga je in quarantaine.

Maar het kan ook een reden hebben die niets met corona te maken heeft.
0 0
Champy
Ik ben benieuwd tot hoever zoiets kan gaan.
Stel dat er een idiote PSVfan met Corona in dezelfde week van Ajax - PSV zegt dat ie contact met Onana heeft gehad... wat dan?
0 0
Ferd
Dan doet Onana een test en klaar.
0 0
mickey2602
Ten eerste ben je niet verplicht om in quarantaine te gaan,al weet ik niet hoe dat bij voetballers zit.
Ten tweede kan Onana dat ook gewoon ontkennen,zeker als dat echt niet zo is geweest. Of dat dan geloofd wordt is een tweede.
En ten derde,de toppers komen pas na de winterstop en dan zijn in ieder geval die sneltesten er. Dus een test doen en een uur later weet je de uitslag.
0 0
Santiago
Zou kunnen inderdaad maar een transfer kunnen we volgens mij wel uitsluiten.
0 0
Schwalbino
Nee transfer geloof ik niet in en een conflict met de trainer ook niet. Daar is hij niet het type voor. We moeten even geduld hebben. Het komt vast binnen enkele dagen naar buiten.
1 0
FrenkieDeLigt
Twitter account van Ajax meldde dat hij niet wedstrijdfit was. Hopen dat dat het is en er verder niks achter zit.
1 0