Ten Hag genoot van Kudus: 'Maar ook veel verbeterpunten'

JesseTH, 20-09-2020 om 19:35, 7484 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Erik ten Hag is grotendeels tevreden over hetgeen Ajax zondagmiddag tegen RKC Waalwijk op de mat legde. De oefenmeester zoomt desgevraagd vooral in op debutant en uitblinker Mohammed Kudus, maar Ten Hag maakt direct duidelijk dat een basisplek niet zo snel vergeven is.

Zondag had Ajax weinig moeite met RKC Waalwijk, maar volgens Ten Hag heeft dat voor een groot deel met Ajax zelf te maken. 'Het hangt ervan af wat je zelf op de mat legt. Dat hebben we bij fases heel goed gedaan en dan lijkt het alsof het heel makkelijk gaat. Over sommige zaken ben ik tevreden: het veldspel aan de bal, goed posities innemend. Sommige drukmomenten waren goed, maar er waren ook momenten die minder waren.'

Over nieuweling Kudus was Ten Hag zondag zeer te spreken. 'Ik vind het geweldig om te zien. Hij is heel actief en dynamisch en kan in een hele hoge intensiteit voetballen. Hij eist de bal op en weet er vaak ook iets goeds mee te doen. Hij pakt ook ballen af. Als hij het leert om in ons systeem nog beter de posities in te nemen, dan gaat het een hele mooie speler voor Ajax worden. We moeten kijken waar we hem nodig hebben.'

De trainer is overigens niet van mening dat hij Kudus na zondag niet meer uit de basiself kan halen. 'Waarom niet? Hij heeft heel veel goede dingen gedaan, maar ik heb ook nog heel veel verbeterpunten gezien. Dat heeft te maken met het innemen van posities. Hoe meer hij gaat spelen, hoe makkelijker dat voor hem gaat verlopen.'

Blijft Kudus basisklant?

De plek van Edson Álvarez is daarmee dan ook allesbehalve onveilig, zo maakt Ten Hag duidelijk. 'Hoe veel ballen heeft hij vandaag weer afgepakt? En hoe veel is hij onderweg om aanspeelbaar te zijn, het spel te verbinden en goede posities in te nemen? Dat functioneert heel erg goed, maar het is niet uit te sluiten dat Gravenberch en Kudus samen gaan spelen. Het lijkt een luxepositie en ten dele is dat ook waar. Wij gaan heel veel wedstrijden spelen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MosesD
Gisteren eindelijk weer eens in de Arena! Wonderlijke sfeer. Maar zo leeg kan je je wel goed focussen, dat deed ik vooral op het middenveld. Maar eerst even de rest. Onana vind ik wel erg het spel vertragen, dat tijdrekken vorige week vond ik af en toe net to much, maar met 10 man en 0-1 wel te begrijpen. Gisteren echter mocht het allemaal sneller en dynamischer. De backs waren prima. Nous lijkt ook aan hardheid te hebben gewonnen. Martinez vind ik gewoon een basisspeler. Voorin voegt Labyad wel heel weinig toe. Niet balvast, geen goede kopper, is ook geen echte spits natuurlijk. Daar hoort Tadic te staan. Als een soort spelverdeler in de punt. Met Anthony en Neres moet hij veel switchen en dan heb je werkelijk een geweldige aanval. Ook internationaal. Het middenveld, daar moet nog aan gesleuteld worden. Alvarez is een aardige en lieve jongen (hij stond na afloop met zijn kindje in zijn armen gezellig te kletsen) maar is totaal geen Ajax speler. Hij lijkt qua motoriek wel een beetje op Maduro, met het verschil dat Maduro gewoon goed kon voetballen. Dat ten Hag beweert dat Alverez weer veel ballen afpakte en het spel te verbinden, is totale onzin. Ja, Alvarez speelde minder slecht dan ik verwachte, maar hij is geen bal afpakker noch verbinder. Gisteren twee goede ballen naar de voorste linie en één goed schot op de goal. Voor de rest was het heel heel matig en vooral in de weg lopen. Wel moet ik toegeven dat Alvarez beter is dan in het begin, maar het is nog altijd onvoldoende voor Ajax. Zijn motoriek helpt ook niet mee om te overtuigen natuurlijk. Kudus zou bij mij altijd spelen. Oké, gaat het wat minder, dan even op de bank (hij nog maar 20, dus dat kan prima). Speelt Nico linksback, dan zou ik Martinez naar het middenveld halen. Als eerder gezegd, beslist een basisspeler. Dan zou ik spelen met Kudus en Martinez als controleurs en ervoor een Lang, Ekkelenkamp of Jensen eens de kans geven. Maar nog liever zie ik een nieuwe rechter controleur komen. Veerman (of Altuesta). Die zou dan blok vormen met Martinez met Kudus ervoor. Gravenberch eruit dan? Groot talent, maar ik vind hem in de omschakeling vaak niet goed. Net 18, zijn tijd komt echt nog wel. Promes ook daar heb ik gisteren goed opgelet, is beslist geen 10. Meer een soort valse spits, maar als 10 wordt er meer van je gevraagd. Promes heeft imo te weinig passend- of loopvermogen. Ik hoop echt dat er nog een middenvelder bij komt. En dat ten Hag ophoudt met zijn Edson Labyad fetish, want die horen gewoon niet in de basis.
1 0
robbertvd
Heel soms verdedigend nog slaperig. Maar ja wie niet
0 0
megaonion
Wat een tyfusgelul van deze debiele kale man. Het beton voetbal van Alvarez kan daadwerkelijk niet slechter. Typische speler van balletje breed en zelden goed opgesteld staan. Je speelt zover tegen rkc en sparta he voor de duidelijkheid. Dat je een bal afpakt als verdedigende middenvelder, is normaal en niet bijzonder. Zijn we hier ook met zn allen gek geworden dat we blij moeten zijn dat alvarez een bal af en toe kan afpakken? Zijn positionering en paasing was verder echt om te janken. Die gast kan er he-le-maal niks van, met afstand de slechtste speler die ik bij Ajax heb gezien sinds sighthorsson of captain el nico. Waar kudus zeker nog verbeterpunten heeft, maar in alle opzichte al 20x verder is dan Alvarez zelfs niet eens in zn wildste dromen kan komen. Man man man streven wij niveau feyenoord na dit seizoen oid?
0 -2
31xAjax
Heel apart hoe hij aangeeft dat Kudus nog moet leren aanspeelbaar te zijn in ons "ststeem". Nou Erik, dat doet Kudus al heel goed, hij is bijna de hele tijd prima aanspeelbaar, daar kan Alvarez nog heel wat vsn leren.

Alavarez die jij een verbindingsspeler noemt, die te traag is, die zijn tegenstander laat lopen, die vaak buitenspel opheft, die voornamelijk obligate breed passt. Die jij maar blijft opstellen. Je doet Ajax te kort....
9 -3
eros
Een wedstrijd met Kudus,Gravenberch, Promes, Traore, Anthony en Neres tegen een kleinere tegen stander zou ik echt prachtig vinden.

Lang en Unuvar erbij.
3 -3
Deepblue
Vind die Kudus een hele speciale speler. Aparte stijl waarbij zowel zijn sterke punten als zwakke punten heel duidelijk zijn. Normaal zie ik dat bij spelers nooit snel (geen kenner), maar hier kon zelfs ik niet overheen kijken.
3 0
Lazell
Ik zag de zwakke punten eigenlijk niet zo goed gisteren... Vond hem in elk aspect uitblinken, zeker tov zijn compagnon.
0 0
Wieno
Was dit een artikel uit de speld? Mijn god hoe kan Ten Hag zo lyrisch blijven over Alvarez en de beste man het veld even aangeven dat er veel te verbeteren is..... Wow alsof mijn collega's me vertellen dat P$V hoog druk hebben gezet of dat Feyenoord de meest intelligente supporters hebben....
7 -6
Lazell
Snap wel dat hij voorzichtig is om 2 tieners tot onbetwiste basisspelers te bombarderen. Maar de basisplek van Alvarez zou altijd ter discussie moeten staan.
0 0
JanBiesbos
2 aankopen en 2x schot in de roos, heerlijk....
7 0
vincent_DV
Ik heb de laatste alinea vol ongeloof gelezen. Hij doet net alsof Alvarez en geweldenaar is, terwijl hij wederom niets toevoegde aan dit Ajax. En dan kan iedereen weer beginnen over balans, verdedigend sterk bla bla. De statistieken zeggen dat Kudus meer onderscheppingen had als Alvarez en meer succesvolle tackles, en grappig genoeg had Gravenberch dit vorige wedstrijd ook al.

Wat voegt Alvarez dan wel toe? kudus heeft door zijn toedoen zelfs geel gekregen. Het is echt ongelofelijk hoe de technische leiding van Ajax Alvarez zo hoog inschatten. Of zal het bescherming zijn?
4 -4
trainerdv
Nee hoor, hij is het hele vorige seizoen ongeveer buiten de basis gelaten als dure aankoop. Het zou ook zomaar kunnen dat ze er toch wel een beetje verstand van hebben en dat spelers door hun trainingen daadwerkelijk beter worden zoals Schuurs bijvoorbeeld ook. Denk er maar eens over na.
7 -2
vincent_DV
Maar de statistieken liegen toch niet? Wat zijn taak hoort te zijn doen andere dus al beter, zo simpel is het toch?

Voetballend voegt hij werkelijk helemaal niets toe, dat kan niemand ontkennen toch?

Dat hij speelt komt ook omdat zowel Martinez als Kudus eigenlijk vanaf links moeten spelen net als Gravenberch, daarom is er geen andere optie momenteel.
3 -3
robbertvd
Dat is natuurlijk onzin. Schuurs had gisteren qua statistieken meer pass nauwkeurigheid dan blind. Blind legt meer risico in zijn passing dus verlies je bal sneller. Schuurs speelt dan bijv. Op safe. Is dus nu de statistiek dat schuurs beter is dan Blind?
0 0
vincent_DV
Wat je nu zegt is onzin. Hoe je mijn statistiek ook opvat, in geen geval komt Alvarez er goed van af, zoals bij Blind wel het geval is. Misschien heeft Alvarez wel meer pogingen tot intercepties gehad, maar als die mislukken heb je er nog niks aan. Je kan mijn statistiek niet anders benaderen dan dat Kudus verdedigend beter werk heeft geleverd als Alvarez, bij Blind kan je nog maren plaatsen.
1 0
Prethoofd123
Toch bizar? Verslaggever begint over Kudus die een fantastische wedstrijd speelt en Ten Hag begint over verbeterpunten. Verslaggever begint over Alvarez en ten Hag heeft geen negatief punt te benoemen en begint te lullen over zichzelf aanbieden en spel verbinden en ballen afpakken. Alvarez heeft misschien 3 ballen afgepakt oke. Maar voor de rest raast die jongen als een soort verdwaasde over het veld zonder enige idee van wat hij aan het doen is. Teamgenoten slaan hem gewoon over omdat ze hem niet vertrouwen aan de bal. Hoe kan je dat dan niet zien als trainer zijnde? Ik vind het echt onbegrijpelijk!
3 -4
AJAXx1900
Dat is een beetje de rol van een rol trainer. Kudus is nog jong en een beetje druistig en krijgt nu heel veel lof. Die wil hij met beide beentjes op de grond houden. Alvarez krijgt, al al dan niet terecht, veel kritiek van buiten af. Die probeert hij juist veel vertrouwen te geven denk ik.
7 0
Prethoofd123
Wat een onzin! Alsof die Alvarez met wat meer zelfvertrouwen straks ineens de balletjes achter de verdediging gaat leggen? Je ziet toch aan heel zijn motorriek dat hij er niks van kan en dat gaat ook niet beter worden.
1 0
JOHANisGOD
Ten Hag is lyrisch over Antony en Kudus, maar beetje kritisch zijn is helemaal niet erg, voordat ze naast hun schoenen gaan lopen.
2 0
robbertvd
En het was tegen de lamme en de blinde
0 0
Turbo
Kudus rechtshalf. Gravenberch linkshalf. Martinez 6.

Antony rechtsbuiten. Tadic 9. Neres, Promes of Lang linksbuiten.

Hoe moeilijk is dit?
7 -1
Aeter
In plaats van Martinez kan ook Taylor op den duur. Maar inderdaad, dat zou logisch zijn. Maar er spelen bepaalde belangen en hoge transfersom mee, waardoor een Alvarez meer kansen krijgt, zodat hij waarde behoudt en evt doorverkoop niet te veel verlies oplevert of in alle ijdele hoop verwachten dat hij toch beter wordt, maar dat is een utopie uiteraard. Ten Hag houdt ook graag vast aan, in zijn ogen, zekerheid en valt niet graag vedettes af. Zoals vorig jaar toen Tadic, ondanks slecht spel, nooit gewisseld werd, want Tadic en aanvoerder en Erik wil geen gemor van ontevreden spelers etc. Al moet ik zeggen dat ik steeds meer glimpsen van de oude Tadic zie, wat goed is uiteraard.
0 0
Kuningast
Niet moeilijk voor een normaal denkend mens..
0 -1
Lane 8
Th speelt gwn met double pivot dus één 6
1 0
Vlieske
Alvarez heeft werkelijk waar 1 bal veroverd! Hij trekt zelfs meerdere malen zijn been terug. Hij loopt altijd in de weg. Kan nog geen pass over 20 meter geven zie die laatste bal op lang. Nu gaan we hem allemaal lopen verdedigen dat die zo hard werkt en gaten dicht loopt. Net of iemand anders dat niet kan. Iemand die wel kan voetballen! En haal in hemelsnaam promes weg van de 10 positie!
4 -7
Knalpot
En ga nu die wedstrijd ff voor de 2e keer kijken en ga dan nog eens tellen.
0 0
Turbo
Here you go. https://www.sofascore.com/nl/speler/edson-alvarez/847151


6 x balverlies. Helft van zn luchtduels verloren. 1 bal veroverd.
1 -1
Ozymandias
Inderdaad, Kudus werkte minstens net zo hard en liep véél meer gaten dicht maar voegt daarbij opbouwend én aanvallend ook veel aan het spel toe.
4 -3
Jojo49
alvarez was goed, niks mis mee .
9 -5
afcasven1995
Kudus Kudus Kudus
1 0
kade88
Rare reactie van Ten Hag weer. Iedereen ziet dat Alvarez veel meer verbeterpunten heeft dan Kudus.
3 -2
JOHANisGOD
Het gesprek ging over Kudus, niet over iemand anders.
0 0
Rijn1
Kudo's voor Kudus
2 0
F Janssen
Waardeloze reactie. Zit dus volgende keer weer op de bank..
0 -4
7172AFCA7395
Als ik nu moest kiezen tussen Kudus en Gravenberch
dan wist ik het wel.
1 -1
Vlieske
Ik gravenberch.
1 0
Schwalbino
Ik zou Gravenberch op 10 willen zien. Kudus 8. Gravenberch is verdedigend vaak een beetje twijfelend. Hij moet zijn ding kunnen doen en niet aan verdedigen hoeven denken. Op 10 kan hij dat. Persoonlijk denk ik dat hij niet meteen speelt als een routinier. Maar hij heeft de potentie om heel groot te worden.
0 0
Jojo49
Magallan was weer slecht , 4-1 nederlaag , daar krijg je niks voor .
0 -4
robbertvd
Ze spelen met 11 he. Dat je het even weet
0 0
AFCA.
Op alle vragen in de 2e alinea kun je "niet" antwoorden.
0 -1
Huntelaar020
Van rayn
0 0
Huntelaar020
De situatie klinkt toch als corona.
0 0
Madmaster
Hopelijk neemt de oefenmeester ook zijn eigen verbeterpunten even duchtig onder de loep.
2 -6
gwn_rj
Kudus en gravenbergh. Benieuwd hoe dat zou draaien! Denk dat het moet kunnen, genoeg voetbal iig!
0 -1
gwn_rj
Of kudus op 10 en promes naar LB. Tadic moet in de spits en labyad toch ff bank.
1 0
Zuiderling
Nog veel verbeterpunten zegt Erik...Nu heeft hij zichzelf alweer een alibi verschaft om hem de volgende keer geen basisplaats te geven
4 -9
Schwalbino
Er zijn maar 5 basisklanten voor Ten Hag. Onana, Tag, Blind, Martinez en Tadic. Promes wordt waarschijnlijk de 6de. De overige spelers zijn voor Ten Hag tactische schaakstukken waarover hij van wedstrijd tot wedstrijd beslist.
4 -1
Lazell
Martinez niet meer, helaas. Hopelijk duurt dat niet lang meer.
0 0
Zuiderling
Ik geloof toch echt dat Schuurs nu ook in dat rijtje zit..
2 0
Schwalbino
Schuurs speelde vorig seizoen de eerste 3 officiele wedstrijden in de basis. Daarna kreeg Veltman de voorkeur en als die niet kon was het Schuurs of Alvarez.
0 0
Aeter
Schuurs is 100% basis. Dat is wel duidelijk. Martinez juist niet. Heb je wel gekeken in de voorbereiding?
0 0
goajaxgo
Alvarez denk ik.
0 0
mickey2602
En je vergeet Labyad nog;-)
0 -1
JOHANisGOD
Martinez?
0 0
Schwalbino
40 van de 41 wedstrijden basis vorig seizoen.
0 0
JOHANisGOD
En nu basis, omdat Nico geblesseerd was.
0 0
Schwalbino
We kunnen alleen terugkijken. Sinds Martinez bij Ajax speelt heeft hij van de 43 officiele wedstrijden die Ajax sindsdien heeft gespeeld, 41 keer in de basis gestaan. Net 2 wedstrijden minder dan Tadic.
0 0
JOHANisGOD
Martinez basis ipv?
0 0
Schwalbino
Ik had het over Ten Hag. Voor hem is Martinez basis. Als je me nu vraagt waar TH hem gaat opstellen in de komende wedstrijden? Geen idee.
0 0
JOHANisGOD
We zullen zien, de volgende wedstrijd, als Nico en Gravenberch er weer bij zijn of Martinez een basisspeler is voor Ten Hag.
0 0
Schwalbino
Hij is daar ook makkelijk in. Voor hem telt de verdedigende organisatie Daar kom je de meeste basisplekken (spelers die bijna alles spelen) tegen. Als die zonder Martinez staat laat die hem ook weer net zo makkelijk ernaast staan. Zie Alvarez vorig seizoen.
0 0
JOHANisGOD
Wat denk jij hoe de basis er uit ziet aankomende wedstrijd?

Dus niet jouw opstelling, maar wat je denkt wat Ten Hag gaat doen.
0 0
Caelintroy
Exact dat......
0 -1