Ten Hag: 'Denk dat Mazraoui een fractie beter is'

BartVeenstra, 18-09-2020 om 14:10, 8696 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Dat Sergiño Dest de laatste tijd niet altijd in de basis staat bij Ajax heeft volgens Ajax-trainer Erik ten Hag niets te maken met een eventuele transfer. De rechtsback staat in de belangstelling van Bayern München, maar dat zou niet de reden zijn dat hij op dit moment geen basisspeler is.

In de afgelopen weken moet Dest Mazraoui voor zich dulden op de rechtsbackpositie. Ten Hag geeft vrijdagmiddag tijdens de persconferentie antwoord op de vraag of de transferperikelen invloed hebben op zijn opstelling. 'Nee, ik kijk gewoon wat het beste is voor het team. Ik denk dat het heel dichtbij elkaar ligt. Ik denk dat Nous (Mazraoui, red.) een fractie beter is geweest in de voorbereiding. Maar dat kan net zo goed andersom liggen over een paar weken.'

De laatste tijd wordt veel gezegd en geschreven over de verdediging van Ajax. Vooral in de breedte zou men tekortkomen. 'Of ik mij zorgen maak over de verdediging? Nee, helemaal niet. Het staat al wekenlang goed in de organisatie en ook opbouwend gaat het goed. In aantallen? Op dit moment niet. Met deze aantallen is het oké.'

Dat Dest in de belangstelling staat van een grote club als Bayern München vindt Ten Hag mooi. 'Er is wederom een speler, ook nog eens uit de eigen gelederen, die in de belangstelling staat van grote clubs. Hoeveel clubs in Europa kunnen dat zeggen?', zegt Ten Hag, die ook de andere kant van het verhaal belicht. 'Het nadeel is dat je elke keer opnieuw moet beginnen. Op een gegeven moment wil je weten waar je aan toe bent. De competitie is begonnen en de Champions League gaat beginnen. Je wilt een ingespeeld team hebben. Andere clubs houden hun fundament vast en kunnen daar op voortborduren.'

In de voorbereiding werd Donny van de Beek voor het oefenduel met Eintracht Frankfurt uit de selectie gehouden omdat een transfer naar Manchester United plots aanstaande was. Zover is het met Dest nog niet. 'Als hij er met zijn hoofd niet bij zou zijn, had ik hem niet laten invallen tegen Sparta. Bij Van de Beek kwamen dingen op gang. Of Dest speelt, gaan we zondag zien.'

Verwacht jij tijdens Ajax - RKC een 3-0 zege voor de Amsterdammers? Zet in en krijg 6,60 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Henkjanklaas
Nous oogt een stuk sympathieker maar dat maakt hem nog geen betere speler. Nous is soms onbesuisd, doet soms rare dingen maar op Dest valt uiteraard ook gezien zijn leeftijd nog wel het e.e.a. verdedigend aan te merken. Of Dest nu vertrekt of niet, ik heb het al honderd keer gezegd: EtH moet niet eigenwijs zijn en Overmars in ieder geval een pijlsnelle, kopsterke verdedigende middenvelder halen met een beetje meer lengte, idem een CV. Anders word je in de Cl geslacht.
Leuk frivool spelen is mooi maar niet voldoende op het hoogste niveau.Wanneer luistert men ?
0 0
Toeschouwer
Beetje domme uitspraak. Ik had ook niks anders verwacht.
3 -1
EricAjax1
Waarheid
0 -1
DulceDesde
Diplomatieke antwoorden
0 0
Adam24
Onhandig om dit te zeggen op dit moment. Dit kost je zo 5 miljoen zo een uitspraak.
1 -1
EricAjax1
Dest blijft dus hoezo dan?
0 -1
Redrum
Wat mij betreft gaat Dest vanmiddag nog op de fiets naar München. Ik vind onze Nous sowieso veel beter. Die jongen heeft veel meer spelinzicht en intelligentie.
2 -2
Sterretje73
Nu hij zich herpakt schijnt te hebben wel ja...
0 0
Redrum
Ja hij heeft wel even een aardige terugval gehad ja, maar het niveau dat hij haalde in seizoen 2018/2019 was echt heel hoog. Daar kan Dest alleen maar van dromen.
1 -1
Mocrodammerr
ja hèhè, tuurlijke issie beter. dat ziet een schele en een blinde ook.
0 -4
Jan Doedel
Dat is best knap, vooral van die blinde haha
0 0
ditisdebeslissing
Zijn we al Europa's rijkste club ?
0 0
geDaante
Opbouwend gaat het goed... Haha, omdat tegenstanders geen enkele druk zetten en je laten opbouwen ja. Met Alvarez gaat het straks hard fout, en ook als de 10 zo onzichtbaar blijft in de opbouwfase.

Deze man heeft is niet bepaald een ziener, ziet het pas als het mis gaat.
5 -5
waayop
Tegen de Spurs zag hij dat juist niet.
0 0
Lazell
Idd, 2 dissonanten op het middenveld in de opbouw is te veel. Maarja, met Donny en Martinez (en Ziyech) op het middenveld hebben we vorig seizoen onze beste wedstrijden gespeeld, dus wie weet.
2 0
koppensneller
Gelukkig ziet de grote ziener geDaante het wel.......alleen jammer genoeg meestal als het al gebeurd is.
2 -2
geDaante
Haha wat lul je nou man, ik roep het al sinds Alvarez daar neer wordt gezet, vorig seizoen al.

En niks grote ziener, het is wel belachelijk dat ik het beter zie dan Ten Hag, dat zou niet moeten mogen. Tenzij Ten Hag het ook ziet, maar totaal maling heeft aan de opbouw en het spelmaken, maar dat zou nog erger zijn.
0 -5
koppensneller
Typisch geDaante . Grof , een grote bek en een echte betweter . Zo langzamerhand ben jij de onbetwiste kampioen minnetjes verzamelen . Ligt vast allemaal aan de anderen.
0 0
Lazell
Jij vindt dus dat er met Alvarez en Promes genoeg opbouwend en creatief vermogen is op het middenveld?
3 0
josajacied
Ik had vermoed dat we met de Van de Beek, Marin en Botman transferinkomsten plus Champions League inkomsten iets meer bullish zouden zijn op de transfermarkt.

Is dit voorzichtigheid mbt Corona of zijn we dusdanig overtuigd van aanstormend talent?
2 0
Ozymandias
Ajax heeft met Antony en Kudus twee dure aankopen gedaan die als vervangers van Ziyech en Vd Beek kunnen worden gezien. Botman speelde vorig seizoen niet bij Ajax en daar hoeft dus ook geen vervanger voor te worden aangetrokken en Marin had geen basisplaats waardoor er ook geen vervanger voor hem hoeft te komen. De enige grote fout die Overmars momenteel maakt is het niet kopen van een verdedigende middenvelder die opbouwend goed is. Ik denk dat als Álvarez wordt vervangen door bijvoorbeeld Henrique het spel van Ajax vele malen beter zou worden. Soms is het namelijk echt een kwestie van één missend puzzelstukje.
3 0
Henkjanklaas
Een lange kopsperke CV is ook niet overbodig. Alleen Perr heft lengte. de rest zijn kleine mannetjes
0 0
Bruno04
Sterker nog je bent zo sterk als je zwakste schakel. Het team van 2018/2019 was schone uiteindelijk de zwakste. Maar die was nog van een hardstikke hoog niveau in het combinatie spel. Na het cl jaar dat martinez daar stond. Dan zie je al in de passing dat het allemaal net een fractie langer duurt. En dat maakt in het spel wat wij willen spelen een enorm verschil.
0 0
MidMid
Weet je wat vooral jammer is: we zouden inmiddels wat meer afstand moeten/kunnen nemen van onze concurrentie in Nederland. Maar dat is niet wat dit jaar gebeurt. De concurrentie is zeker beter geworden ten opzichte van vorig jaar. Nee, ze hebben geen super teams, maar in Nederland hoeft dat ook niet. Je speelt immers in de Eredivisie maar een paar lastige wedstrijden. Wij zijn vooralsnog niet sterker geworden. Ja Antony en Kudus zijn goede aankopen, maar die hebben echt wel even tijd nodig om Ziyech en Vd Beek te vervangen. Natuurlijk heeft Schuurs potentie, maar dit wordt pas zijn eerste jaar als basisspeler. Met twee ervaren spelers erbij kunnen we echt een gat gaan slaan en deze elk jaar verder uitbouwen. Dat maakt ook makkelijk om talenten als Taylor, Timber etc rustig te brengen en klaar te stomen voor komende jaren. Ik denk dat iedereen dit ziet, maar het gebeurt niet. Dat frustreert. Hopelijk zijn ze achter de schermen toch nog bezig met een fantastische ervaren middenvelder, die er meteen staat.
1 -1
Gonzo
Heerlijke speler Henrique, balvast als Tadic, draaiend als Frenkie. Elegante middenvelder die goed zou passen bijjons spelletje. Bel je Marc ff?
1 0
ram
In de voorbereiding zeker. Maar Dest is natuurlijk een beter back en veel groter talent.
2 -3