Overmars blij met Antony: 'Medespelers leuke referentie'

BartVeenstra, 16-09-2020 om 07:25, 13157 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Marc Overmars is blij met de razendsnelle aanpassing van Antony Matheus dos Santos, kortweg Antony, bij Ajax. De Braziliaan laat in zijn eerste weken als Ajacied een goede indruk achter en afgelopen zondag was hij zelfs de beslissende man met zijn goal tegen Sparta Rotterdam (0-1).

'We hadden dit gehoopt, maar niet verwacht', zegt Overmars in een interview met Voetbal International. 'Het valt ook gewoon niet te voorspellen, maar een leuke referentie zijn voor mij altijd de medespelers. Dat ken ik van vroeger uit mijn eigen spelersperiode ook wel: na twee trainingen weet je wat iemand in zijn mars heeft. In Oostenrijk tijdens het trainingskamp sprak ik een paar spelers, die waren duidelijk onder de indruk. Dat is mooi om te vernemen', aldus Overmars, die zelf ook tevreden is met Antony. Wel ziet hij nog ruimte voor verbetering. 'Hij is explosief, in de eerste tien meters razendsnel, maar moet ook diepte in zijn spel krijgen zonder bal.’

Overmars legt uit dat er tussen het moment dat Ajax Antony voor het eerst zag en het moment dat de club hem contracteerde drie jaar zat. Een opvallend lange termijn, zeker voor een talent uit Brazilië. 'In een periode dat veel kapers op de kust lagen om de nieuwe lichting talenten te aanschouwen, had Antony een terugslag', zegt Overmars. 'De grote clubs hadden hun aandacht verschoven, maar wij wisten wat hij allemaal kon en mede daardoor konden we andere clubs te snel af zijn, toen Antony vorig jaar weer steeds beter in vorm kwam.’

Toen Overmars eenmaal overtuigd was van Antony, wilde hij doorpakken. 'Dat gevoel heb ik dan heel sterk. Dat weten de mensen binnen Ajax ook. Dan moet er worden gehandeld, want het kan dan een spel tegen de klok worden', zegt Overmars. Dat Ajax de laatste jaren op Europees niveau zijn gezicht weer liet zien, was belangrijk. 'Het sprak direct bij hem tot de verbeelding. En met David Neres hebben we natuurlijk ook naam gemaakt. Hij heeft zich bij ons ontwikkeld, ook tot international van Brazilië. Ook hij kwam van São Paulo, we hebben een goede band met die club', aldus Overmars, die uitlegt dat Julio Taran - een van de zaakwaarnemers van Neres - eveneens een belangrijke rol speelde.

Bestel de FIFA 21 Limited Ajax Edition nu!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ProfessorX
Ik zal die Cufre ophalen alvast .
Af en toe spelen en laten wennen
0 0
LammertAlbertus
Ajax heeft louter met 343 haar grootste prijzen gehaald in de Europa Cup 1 & CL
Ajax verloor die Europa Cup CL finales met 433

Tadic staat er bij niet meer in .
Antony is de beste in de 16 , Antony staat bij mij op 9 .

Daley Blind zou bij mij niet meer spelen want 2x binnen 1 jaar serieus neergaan vanwege hartfalen betekent stoppen .
Ik heb dagen gehuild vorig jaar en 3 weken geleden.
Daley speelt alleen omdat de beste is de belangrijkste is
als iemand echt om Daley geeft zegt ie , Daley je hebt een prachtige prachtige carrière gehad, je hebt niets meer te bewijzen , Ajax Oranje het Nederlands Voetbal is weer wereldtop geworden waar jij geen gering aandeel in hebt gehad.
We willen jou beslist niet nog een 3e keer neer zien gaan , heel Nederland houdt dr adem in als ze jou nu nog verder zien spelen , iedereen behoudt die zorgen omdat we allemaal heel veel om jou geven .
Voetbal is dan onbelangrijk , ga lekker genieten van je vaderschap en straks word je de beste jeugdtrainer die Ajax ooit gehad heeft en daarna evt Ajax Beste Manager Ooit.

Carel Eiting is de exact zelfde type speler met dezelfde kwaliteiten .
Ik heb Eiting geregeld in de B & 1 op lcv zien uitblinken .

Dus dit is mien Ideal Balanced Ajax 1 20/21 opstelling
Mohammed Kudus hoort beslist mee te doen zo ook Neres .

5 lefties 5 righties lefties left
de as linkspoot rechtspoot om & om .

Eiting aanvoerder Taylor op 6
ik heb alle oefenduels van Ajax gezien
het viel mij op dat de jonkies beduidend beter waren dan de routiniers

Rensch Gravenberch Taylor Ekkelenkamp Kudus Antony .
Mocht Onana alsnog vertrekken dan zou ik vol voor Van Crombrugge gaan, ik heb Stekelenburg uitgebreid bekeken , hij heeft het niet meer, een gebroken motivatie zie ik bij hem .
Kenneth Taylor is beslist Ajax 1 basis rijp
Rensch is het grootste rcv talent van Ajax & Nederland ooit .

Niemand is accurater en rustiger sneller scherper in de 16 dan Antony
vanaf rechts heeft dezelfde neiging als Cerny....

Neres op links want weet u nog , in 18/19 was Neres voor t eerst in zijn voetbal leventje niet rechts maar linksvoor ...en dat was mien idee , ik zei de gek heb dat bij Ajax1 Leute aangedragen .

5 Lefties 5 Righties Lefties Left en Ajax werd de allerbeste allermooiste & Neres werd international .


Onana
Rensch Schuurs Eiting
Taylor
Gravenberch Kudus
Ekkelenkamp
Promes Antony Neres
Onana
Rensch Schuurs
0 -1
ProfessorX
Neres scoorde aan de lopende band toen hij op rechts speelde.

Ik zit dit seizoen als overbruggings jaar .

De nieuwe talenten moeten nu vlieguren maken in jong of uitleen , om er later profijt van te hebben .

Balans is de juiste motivatie in het huidige voetbal , zowel in het veld als op de bank en in de jeugd .

Dat heet beleid .
0 0
Rood Gevaar
Hoe zou de referentie van de spelers zijn bij de naam Alvarez?
0 -3
Schip
Leuk item. Zie je maar weer hoe verschrikkelijk belangrijk het is dat Ajax zich des Ajax laat zien in Europa. Ik kak van de uitschakeling in de CL - onnodig - maar nog meer van het spel tegen Getafe. Was weinig meer over van het agressieve, aanvallende Ajax.

Naast de eerste oefenpotten, heb ik sinds 2019 dat goede Ajax niet meer gezien. Laatste keer was Chelsea uit.

Hoop dat de radartjes snel in elkaar gaan grijpen, dat TH wat koppigheden laat varen en de logische opstelling weer het frisse spel terugbrengt. En haal aub die stand in voor Blind.
3 0
Adam24
Ik hoop nog twee dingen van Overmars deze transferperiode: een onverwachte versterking op het middenveld van Ajax 1 + een verdediger voor jong. Daarna is het bijtekenen geblazen.
1 0
ovdw
Marc: "Mening medespelers altijd leuk referentiekader..."

Misschien kunnen Marc, en zeker Erik(!), óók even hun oor te luister leggen bij de selectie ten aanzien van de invulling van het middenveld.

Ik ben benieuwd wat de spelers te zeggen hebben over onze Mexicaanse vriend Edson als huidige controleur op het middenveld...
1 -7
benjythej
Dat had je al kunnen lezen.
https://www.ajaxshowtime.com/article/bijzaken-en-geruchten/134045/gravenberch-lekker-om-alvarez-naast-je-te-hebben
4 0
ovdw
Haha touché.

Punt blijft dat Edson te licht is voor op het middenveld (zeker in de CL).

Verder sympathieke, hardwerkende gozer lijkt me.
1 0
ProfessorX
Ik vind hem niet te licht , maar meer traag voor het Ajax spel .

Verder qua inzet goed en nuttig tegen grote jongens.
0 0
Webster
Midtsjo zou ik naast Wijndal ook eventueel een versterking vinden. Gister maakte hij dan wel een grove fout, maar zou zeker niet misstaan op het middenveld als controleur. Vorig jaar ook een degelijk seizoen gedraaid. Onderschatte speler!
1 -3
NatureTwo
Hou toch op, leuke speler voor AZ maar absoluut geen meerwaarde voor Ajax..
0 0
Minsc
We hebben alleen geen controleur nodig op het middenveld maar een spelverdeler.
0 0
AFCA-B93
Off: De Telegraaf meldt (dikke kans dat ze er naast zitten dus) dat AZ waarschijnlijk wel het een en ander zal gaan verkopen om een begroting te dichten (ontstaan door het virus). Verwachten jullie dat Marc een hengeltje uit zal gooien en zo ja, naar wie? Ik zou wel heel content zijn met Wijndal eventueel, de rest mag eigenlijk ver verwijderd blijven van Ajax.

Helaas geen topic voor, vandaar dat ik het hier doe
0 0
ajaxxcied4life
Ze verkopen niet aan Ajax, dus dit kan nog leuk gaan worden voor ze. Ik denk dat niemand in de wereld die Hollywoodprijzen gaat betalen voor hun spelers waar ze vooraf op hoopten. Achteraf blijken hun spelers onder de druk te bezwijken.
0 0
036AFCA97
Alleen Wijndal als Nico vertrekt. Maar voor de rest hoef ik geen AZ spelers hier. Boadu zou ik niet halen, ookal is Traore matig. Doe mij Brobbey maar.
1 0
Sampaoli
Wijndal is de enige speler die het niveau heeft en nog verder kan ontwikkelen, echter hebben we nu met Nico een minstens even goede linksback. Koopmeiners is op korte termijn bruikbaar omdat hij zowel LCV als controleur kan spelen. Vraag me alleen af of hij niet tekort komt.
0 0
ProfessorX
En Koopmeiners wil geen LCV spelen .
0 0
vdhaas
Eigenlijk vind ik Idrissi de enige die er boven uitsteekt, maar op zijn positie hebben we al genoeg keuze. De rest is veelal net niet wat mij betreft.
0 0
Toekomst1900
Zolang Tagliafico bij Ajax speelt, zal Ajax Wijndal niet halen en Wijndal niet naar Ajax willen.

Van mij hoeft niemand van Az te komen. Midtsjo is zo een type speler wat top is voor Az maar bij een echte top 3 club, dus helemaal Ajax, totaal niet uit de verf komt. Koopmeiners is veel te traag, Stengs overhyped en Boadu nu niet nodig.
0 0
Toekomst1900
Zolang Tagliafico bij Ajax speelt, zal Ajax Wijndal niet halen en Wijndal niet naar Ajax willen.

Van mij hoeft niemand van Az te komen. Midtsjo is zo een type speler wat top is voor Az maar bij een echte top 3 club, dus helemaal Ajax, totaal niet uit de verf komt. Koopmeiners is veel te traag, Stengs overhyped en Boadu nu niet nodig.
0 0
Cesc8
Ik zou sowieso proberen Wijndal te halen, prima ventje die goed in het spel van Ajax zou passen ( ervan uitgaande dat Nico vertrekt) verder zou ik niemand van AZ hoeven zien bij ons, zeker Stengs niet. Vind ik heel erg overhyped, Boadu een prima spits maar denk niet dat die bij ons zou passen.
Off: Propper zat maandagavond niet bij de selectie van Brighton tegen Chelsea, ik lees ook nergens dat die geschorst/geblesseerd was? Hoop nog steeds dat die jongen naar ons komt.
0 0
Odin
Pröpper had blijkbaar een lichte achillesblessure.
0 0
xstaniox
Zoals hieronder ook gezegd wordt, als Ajax voor iemand moet gaan, is het voor Wijndal, de rest hebben we eigenlijk niet nodig.
0 0
AjaciedRK
Wijndal zeker,

Koopmijners wellicht?

Boadu misschien?

Stengs, zeker niet.
0 -1
afcasven1995
Alleen Wijndal, de rest kan lekker naar de Watford en Frankfurts van deze wereld.
0 -1
Ajax27
Wijndal ben ik ook helemaal voor, ALS Nico gaat. Als ie niet gaat, dan is ie te goed om te banken, zou jammer van z'n ontwikkeling zijn. Of nu al kopen en direct terug verhuren.
0 -1
AjaxHoorn
Denk het niet. AZ vraagt de jackpot voor binnenlandse transfers.
0 0
RuffRhythim
Dat kunnen ze dus niet. Want dat gaat niemand in de ED betalen.
En dergelijke prijzen krijgen ze internationaal al helemaal niet want wat stelt AZ internationaal nou helemaal voor, ook al denken ze daar dat ze heel wat zijn.

Dus dan moet je gaan kiezen: ga ik omlaag met mn vraagprijs? Of doe ik dat lekker niet en verkoop ik niks en blijf ik met hoge kosten zitten en duurt dat dak nog langer dan nu al het geval is etc etc...
0 0
AFCA-B93
Ik vraag me af wat ze vragen voor Wijndal. Het is tenslotte ‘maar’ een verdediger en die gaan meestal niet voor zo’n extreem bedrag. Denk dat een miljoen of 10 wel marktconform zou zijn. Bedoel, beetje Eredivisie en 8 potjes Europa League ervaring, nog geen international. Met eventueel een doorverkoop van 10% op de winst ofzo dat je wel een leuke deal hebt
0 0
VoorOnzePloeg
Ja, Antony doet het vooralsnog echt heel erg goed. We lijken weer een topper binnen te hebben
1 0