'Speler als Antony moet het in grote delen lekker zelf uitzoeken'

BartVeenstra, 16-09-2020 om 09:00, 14291 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Ajax-trainer Erik ten Hag wil Antony niet al te veel opdrachten mee het veld in geven. De trainer vindt dat spelers als Antony het voor een groot deel zelf moeten uitzoeken in het veld, zo geeft de oefenmeester aan in een interview met Voetbal International.

'Een heel scherp ventje, dat dingen snel oppikt', noemt Ten Hag de Braziliaan. 'Antony is een rasvoetballer, een heerlijke speler met de bal aan een touwtje. Hij heeft een actie, snelheid, maar ook een hoge mate van bereidheid in zijn spel', aldus de trainer, die aangeeft dat hij Antony aan het begin heeft uitgelegd wat er van hem verlangd wordt. 'Als trainer leggen we de spelers niet onnodig veel taken op. We werken met profielen per positie. Wat er wordt verwacht bij balbezit qua positie kiezen opbouwend en aanvallend, hoe we druk willen zetten, hoe de organisatie voorin is met het terugverdedigen. Dat soort aspecten.'

Dat gebeurt wel zonder een 'overkill' aan taken en opdracht, zo benadrukt Ten Hag. 'Dit soort spelers moet het ook in grote delen gewoon lekker zelf uitzoeken. De vrijheid voelen in het veld. Antony heeft tot op heden laten zien een prima combinatie in zich te hebben tussen de bereidheid en de vrijheid. Dat bedoel ik dus ook met dat hij dingen heel snel oppikt. Dat is mooi om te zien.’

Bestel de FIFA 21 Limited Ajax Edition nu!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
grannig mokum1
Tuurlijk, lekker de vrije rol geven. Is een goede speler en Kudus ook
0 0
trainerdv
pff, wat lekker een trainer die dat tegen je zegt.
0 0
Schwalbino
Samen het profiel doornemen en klaar. Ok, Antony. Wel nog even en krabbeltje zetten dat je het begrepen hebt, En pas terugkomen als je samen met Neres weer een hit hebt gescoord. See you at the party.
0 0
JanBiesbos
Gravenberch vond toch echt wel dat ie teveel taken had th!
1 -1
BillSplate
Gravenberch moest leren verdedigen. Iets wat belangrijk is bij z'n positie en ook als ie überhaupt bij Ajax wilt doorbreken.
2 0
#WZAWZDB
Onana
Dest,Schuurs,Blind,Tagliafico
Kudus,Martinez
Promes
Antony,Tadic,Neres
0 0
grannig mokum1
Zekers, met die opstelling ga ik mee
0 0
#WZAWZDB
Onana
Dest,Schuurs,Blind,Tagliafico
Kudus,Martinez
Promes
0 0
#WZAWZDB
Onana
Dest,Schuurs,Blind,Tagliafico
Kudus,Martinez
Promes,
0 0
#WZAWZDB
Onana
Dest,Schuurs,Blind,Tagliafico
Kudus,Gravenberch
Antony,Promes,Neres
0 0
#WZAWZDB
Onana
Dest,Schuurs,Blind,Tagliafico
Kudus,Gravenberch
0 0
#WZAWZDB
Onana
Dest,Schuurs,Blind,Tagliafico
0 0
#WZAWZDB
Onana
0 0
Stephan1989
Mij lijkt Joey veerman wel goede voor Ajax
2 -1
geDaante
Grappig altijd wel; kan me vrijwel altijd vinden in Ten Hags woorden, maar de keuzes die hij dan in het veld maakt...

Gezien het slechte doorselecteren afgelopen seizoen, had ik juist niet het idee dat ze met profielen werkten. Dat maakt de miskopen nog curieuzer.

Dit seizoen wel erg goed doorgeselecteerd, los van Alvarez, die gewoon verkocht had moeten worden. Staat nu zelfs basis, en dat op het middenveld. The horror.

Kortom, als ik Ten Hag alleen zou horen praten, zou het mij een trainer naar mijn hart lijken. In de praktijk is dat nogal anders, vind ik het helemaal niks, en ook totaal niet des Ajax.

Net als Frank de Boer eerder, ontneemt Ten Hag mij het plezier in het volgen van Ajax volledig.
3 -5
Babangida83
Met profielen per positie, bedoelt hij in dit geval de tactische discipline, vermoed ik. Met andere woorden zoiets als:
- rechter buitenspeler dient af en toe ruimte te maken voor rechtsback (want deze komt vaak op).
- rechter buitenspeler moet bal altijd op helft tegenstander kunnen verliezen.

Dus hij geeft een soort frame per positie, zodat wie er ook speelt, bepaalde taken hetzelfde uitvoert als degene die er daarvoor stond. En je dus als team nog steeds grosso modo hetzelfde doet, terwijl het individu wel zijn eigen stijl/sausje nog behoudt.

En ik krijg de indruk bij Ten Hag dat Lang dat profiel iedere keer aan zijn laars lapt. Met name aanvallend gezien. Ziyech had die status en vulde dat bovendien nog steeds binnen t profiel in. Lang kun je helaas niet zomaar een ander profiel aanleren. Die had in het standaard 4-3-3 veel meer vrijheden omdat hij bij balverlies die bal gewoon zo snel mogelijk terug moest veroveren. And thats it. ( /-)
0 0
Ajax27
Dus jij wilt zeggen dat het seizoen 18/19 niet voor ontzettend veel plezier heeft gezorgd? Weet je wel.. halve finale CL, de beker en de eredivisie titel met een berg aan goals. En kom niet aanzetten dat dat alleen een verdienste is van de kwaliteit die je aan slekers dat jaar had rondlopen.
5 0
geDaante
Blijkbaar wel, en daarbij misschien toch de invloed van Schreuder, want sindsdien wordt er heel anders gespeeld, en worden er heel andere keuzes gemaakt.

Welke trainer gaat van Schöne/Frenkie, naar Alvarez/Martinez? Oftewel totale tegenpolen. En dat is slechts één voorbeeld.
0 -1
Dennis129
Bizar, hij ontneemt je het plezier in het volgen volledig en toch blijf je dagelijks in meerdere topics op AS je gal spuwen.
Ben je een masochist ofzo. Als je er geen plezier in hebt stop er dan mee.
2 -2
geDaante
Dus omdat er een passant zit die mij niet bevalt, moet ik Ajax maar opgeven?

Laat Ten Hag Ajax maar opgeven ;)
2 -2
RRL
Hij mag zijn mening hier niet geven, en jij mag dat wel. Sterk verhaal, goede argumenten.
0 -2
Dennis129
Je hoeft van mij niks. Ga vooral door. Ik vind het juist wel grappig. Niemand zo extreem in zijn meningen als jij. Kan me alleen niet voorstellen dat je doorgaat met iets waar je geen plezier in hebt.
Kan je beter iets gaan doen waar je wel plezier uithaalt toch
1 0
masterrr
Genoeg goede smaken op de flanken

Met Blind en Schuurs ook voldoende voetbal van achteruit

Maak me alleen nog zorgen om het middenveld, daar missen we gewoon nog een echte sterkhouder die er week in, week uit kan staan
0 0
036AFCA97
Onana
Dest/Mazraoui Schuurs Blind Nico
Henrique Gravenberch
Lang/Kudus
Antony Tadic Neres/Promes
0 0
Sampaoli
Antony is een sensatie hoor, schiet als een raket uit de startblokken. Trots dat wij als club de ontwikkeling doormaken waardoor we toptalenten voor uit het buitenland kunnen halen.
5 0
DS
Bij Anthony heb ik ook het gevoel dat ie alleen maar beter word.
En niet zo een typische leuke Ajax buitenspeler die het leuk doet en na een paar wedstrijden de vergetenheid in gaat.
1 0
Kingoffdatoilet
Neres - Tadic - Antony
Lang
Verder lekker hetzelfde als de laatste opstelling van ten Hag
3 0
DS
Ik snap ook niet de keuze voor Labyad in de spits, en Tadic aan de zijkant als Tadic je beste Spits is.
Als Neres nog niet 100% is, doe dan:
Tadic
Promes Labyad Anthony

Dat Labyad een basisplaats krijgt na de goede voorbereiding heb ik opzich wel begrip voor, maar Tadic is de spits klaar.
1 0
De Stift
Tadic - Suarez - Antony lijkt me wel wat in de CL.
1 -2
Sampaoli
Dat terugkerende gezanik over Suarez..
5 -1
BRAMHOUTEN
Neres op 10
0 -1
Schip
Ok en Neres?
1 0
AFCAPolarBear
Ik heb het gevoel dat Antony een echte parel gaat worden! Categorie Ronaldinho, dus echt wereldklasse waar elke voetballiefhebber van kan genieten, ook al is hij de tegenstander. Of dat idd gaat uitkomen ligt grotendeels aan hemzelf. Het lijkt de goede kant op te gaan :-)
1 0
altijdwelwat
Gooi Tadic in de spits , zet Labyad op de bank en geef Lang op links de kans en net zoveel vertrouwen en dan word het aanvallende gedeelte zoveel dynamischer en minder voorspelbaar.
4 0
ShowtimeAjax
Tadic zeker weten in de spits als hij een keer gaat afmaken inplaats ban pasen voor het doel. Neres en Anthony zeker op de flanken en lang op 10. Achter Lang Kudus en Gravenberg of martinez
1 0
Dennis129
Zijn jullie Neres vergeten? Voor mij de beste aanvaller die we hebben. Hij en Antony op de vleugels en Tadic in de spits. Dan heb je al 2 spelers met diepgang en kan je op 10 moet een voetballer ipv een loper gaan spelen. Geef Lang daar maar eens de kans.
Dan heb je 3 super technische en creatieve spelers achter een goed voetballend aanspeelpunt en maak je zeker elk team in de eredivisie helemaal gek.
7 0
Babangida83
Dan heb je zoveel creativiteit, dan maak je iedere tegenstander kapot.
0 0
DeWijsneus
Eens. Maar denk dat hij nog wel wat fitter moet worden, mits fit, gelijk knallen. Zeker weten.
0 0
wendoo9
Jij ziet het gap !!
4 0
DeWijsneus
Spelen met een 6 (Eiting, Martinez en Taylor), daarvoor Gravenberch en Kudos. Promes linksvoor, spits Tadic en rechts Antony. Maar nee, uitvinder Ten Hag heeft ooit Promes op 10 gezet bij Go Ahead en nu moet dat ook bij Ajax. Alleen leken zien niet de toegevoegde daar van.
2 -1
DeWijsneus
Ik zie op 6 overigens graag Henrique komen, volgens mij perfecte aankoop.
0 -2
Habalaski
Misschien draai ik dan liever promes en lang om maar dat is een detail wat ze ook lekker mogen afwisselen. Maar tadic in de spits is gewoon een must in mijn ogen want verder voegt hij niet zoveel toe. En Alvarez moet zo snel mogelijk uit de basis verdwijnen, wie er voor in de plaats komt maakt eigenlijk niet eens zoveel uit. Zowel Martinez als gravenberch als kudus (van wat ik tot nu toe gezien heb) zie ik daar liever.
2 -4
Babangida83
Vlak Taylor ook niet uit. Ook Eiting is veel beter dan wat je nu hebt staan. Dus als je iets koopt, dan een echte topper. Schone wegdoen nog steeds een kapitale blunder.
0 0
wendoo9
Laat Alvarez ff staan zou ik zeggen. Ik vind het namelijk dat hij het steeds beter doet. Hij is wat houterig en geen techneut, maar erg nuttig. Zulke spelers heb je ook nodig. Vond hem tegen Sparta tot de beteren behoren.
3 -1
Jornnn
Prima, maar dan moet Alvarez beloven dat het tempo nog een keer of 2 omhoog gaat. Het tempo van het hele team wordt bepaald door het middenveld.
2 0
wendoo9
Daar heb je gelijk in. Ook dat kan nog komen.
1 0