Ajax zeker van pot 2 bij loting Champions League

BartVeenstra, 15-09-2020 om 21:50, 49708 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Ajax is na de nederlaag van Benfica tegen PAOK Saloniki (2-1) in de derde voorronde van de Champions League zeker van een plek in pot twee bij de loting voor de groepsfase van het miljardenbal. De Amsterdammers ontlopen zodoende enkele topploegen.

Wanneer Benfica zich had gekwalificeerd voor de Champions League zou Ajax in pot drie terecht zijn gekomen. In dat geval had het een ploeg uit pot twee - denk daarbij aan bijvoorbeeld FC Barcelona, Atlético Madrid, Manchester City, Manchester United of Chelsea - geloot. Nu loot Ajax een ploeg uit pot drie, waarvan de tegenstanders op papier minder zijn. Verder zal Ajax ook een tegenstander loten uit pot één en uit pot vier.

De loting voor de groepsfase van de Champions League vindt plaats op donderdag 1 oktober. In eerste instantie zou deze loting in Athene plaatsvinden, maar vanwege het coronavirus gaat dat niet door. De loting vindt nu plaats in het Zwitserse Nyon.

Een maand geleden was Ajax nog afhankelijk van drie voorwaarden om in pot twee terecht te komen. Zo was het afhankelijk van de winnaar van de Champions League. Op een gegeven moment mochten alleen Bayern München of Paris Saint-Germain het miljardenbal van vorig seizoen winnen. Daarnaast mocht de Europa League op een gegeven moment alleen door Sevilla FC of Shakhtar Donetsk gewonnen worden. De derde voorwaarde was dat Benfica zich vervolgens niet zou kwalificeren voor de groepsfase van de komende Champions League-editie en zo geschiedde.

Voorlopige potindeling Champions League

Pot 1 

Bayern München (136.000), Real Madrid (134.000), Juventus (117.000), Paris Saint-Germain (113.000), Sevilla FC (102.000), Liverpool (99.000), FC Porto (75.000), Zenit Sint-Petersburg (64.000).

Pot 2

FC Barcelona (128.000), Atlético Madrid (127.000), Manchester City (116.000), Manchester United (100.000), Borussia Dortmund (85.000), Shakhtar Donetsk (85.000), Chelsea (83.000), Ajax (69.500).

Pot 3

Dinamo Kiev (55.000)*, RB Salzburg (53.500)*, RB Leipzig (49.000), Internazionale (44.000), Olympiakos (43.000)*, SS Lazio (41.000), KAA Gent (39.500)*, Atalanta Bergamo (33.500).

Pot 4

Dinamo Zagreb (33.500)*, Lokomotiv Moskou (33.000), Olympique Marseille (31.000), Club Brugge (28.500), Slavia Praag (27.500)*, Borussia Mönchengladbach (26.000), Istanbul Basaksehir (21.500), Stade Rennes (14.000).

* = deze ploegen spelen nog kwalificatie.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Bestel de FIFA 21 Limited Ajax Edition nu!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MitsjollAjax
Nu moet het moment komen dat Ajax in de loop/ sneeuwbaleffect komt te zitten van de CL. Elk jaar plaatsen omdat je veel meer geld binnenhaalt dan je nationale concurrente. Vervolgens punten pakken tegen clubs in Europa die minder zijn dan jij (tegen betere clubs hoef je niet eens te winnen want daar winnen die mindere clubs ook niet van) waardoor je het jaar erna weer in pot 2 zit en weer meer geld binnenhaalt. Dat geld weer investeren in goede spelers zodat je jaar na jaar verzekerd bent van 50-70 miljoen uit de CL. Hou dat 5-10 jaar vol en je zit standaard bij de beste 15 clubs van Europa.
4 0
Vlieske
Niet met het huidige aankoop beleid
2 -1
Santiago
Zwak dat iedereen de slechtste ploegen wil. Als we thuishoren in de CL dan horen we gewoon tegen de beste ploegen te spelen. Dat zie ik veel liever dan relatief door de groepsfase te walsen en daarna op je donder te krijgen tegen een Bayern bv. omdat het je eerste grote tegenstander is.
4 -5
AlexIbarra
We horen helemaal niet tegen de beste ploegen te spelen in de poule fase.
Als club in pot 2 is het normaal dat je een topclub, een gelijkwaardige club en een kleine jongen in je poule hebt.

Op basis van de ranglijst horen we ons namelijk dit jaar te plaatsen voor de KO-fase om daar pas de sterkste ploegen te treffen. Als we weer een Lille loten en 6 punten kunnen halen met doelsaldo 5-0, ben ik gewoon heel blij.
We hebben nog niet eens een middenveld, voorlopig maak ik me echt niet druk of de tegenstanders in de poule dit jaar wel genoeg uitdaging voor ons zijn.
0 0
DrD3k
Dat is waar, maar ik zou ervan balen als we RB Leipzig zouden loten want dan kun je ook zomaar 3e worden. Het is belangrijk dat we voor de punten spelen zodat we volgend jaar weer in pot 2 zitten.
0 0
Lazell
Het liefste zie ik Ajax zo ver mogelijk komen, dus zo zwak mogelijke tegenstanders. We moeten niet doen alsof we elk jaar Real Madrid op kunnen rollen. Die grote ploegen kom je toch wel een keer tegen.
3 0
Sanalologo
Wat een onzin, 2 jaar gelden hadden we ook een relatief zwakke poule met Benfica en AEK. Maar dat geeft je wel de mogelijkheid om in het toernooi te groeien. Dan kan je het in de knock out fase laten zien tegen de top ploegen.
3 -2
Libero
Toen hadden we ook nog de aanloop van de voorrondes. Nu bijna een half jaar niet gevoetbald, terwijl de meeste competities uiteindelijk uitgespeeld zijn, net als EL en CL.
Om maar niet te spreken van het vertrek van een aantal uitstekende spelers sinds dat seizoen en het mogelijke vertrek van nog een paar sterkhouders.
Zelfs als er wel vervangers voor bv Onana en Nico zouden komen moeten die nog wel ingepast worden.
0 0
Bobbaasje
Benfica zwak? Man man man...
2 0
Sanalologo
Benfica presteert al jaren niet man. Je kon uit poule 2 ook een engelse, spaanse of italiaanse topploeg loten.
Op CL niveau is Benfica geen zware tegenstander, kom op man.
1 -3
Lazell
Gelijkspel en in de laatste minuten gewonnen... We hadden er héél veel moeite mee.
2 -1
Sanalologo
Dat maakt mijn punt toch duidelijk. Je had ook Barca kunnen loten, daar had je het pas zwaar mee gehad. Je moet in het toernooi groeien. Als we Benfica in Maart weer getroffen hadden zouden wij ze weg spelen.
1 -2
Santiago
Dat vond ik geen relatief zwakke poule maar juist een normale die je kan verwachten op CL niveau. Iets gelijkaardigs zou perfect zijn.

Benfica en Bayern waren toen allebei geen makkelijke tegenstanders.
5 0
Sanalologo
Klopt, Bayern is een topploeg, die loot je sowieso uit pot 1. Uit pot 2 was Benfica een gunstige loting.
0 -1
Santiago
Oneens. Een Zenit beschouw ik bv. niet als topploeg.

Daarbij zitten we nu zelf in pot 2 dus heb je een andere situatie wat dat betreft.
2 0
ChrisMokum
1. Zenit Sint-Petersburg
2. AFC AJAX
3. KAA Gent
4. Slavia Praag
1 0
Adam24
Als we nou aan AZ dat CL ticket hadden gegeven dan hadden we zelf in de EL zoiets kunnen loten.
1 -5
ajax4perez
Sevilla, Ajax, Gent, stade Rennes kan je goed eerste in worden!
0 0
jutter
Ik vind dat Ajax, zeker met het oog op die CL, nog verre van 'af' is. Zoals de zaken er momenteel voorstaan lijkt mij dat een nieuwe creatieve middenvelder en centrumspits absolute prioriteit moeten hebben. Dat Ajax nu in pot 2 zit maakt e.e.a. allemaal iets makkelijker natuurlijk. Let wel, op het oog want het huidige Ajax heeft de laatste jaren door de verkoop van enkele sterkhouders een behoorlijke jas uitgedaan. De komst van met name Antony maar ook Kudus compenseren dat gemis maar ten dele, denk ik, dus moet er nog wat bijkomen zoals gezegd. Blijft dat uit dan gaat Ajax het nog moeilijk krijgen om te gaan overwinteren, want dan zal blijken dat de meeste ploegen uit Pot 3 en zelfs 4 bijna gelijkwaardige tegenstanders zullen zijn. Het heeft Ajax niet tegen gezeten met die potverdeling, dat is een verheugend iets natuurlijk. Maar ook geenzins een reden om al te optimistisch te zijn, naar mijn mening. Dus beide voetjes op de grond houden en zeker niet gaan zweven!
0 -1
Adam24
Ik denk dat Ajax juist in de CL een aardige selectie heeft. Voorin veel meer ruimte waar spelers als Promes en Antony bij gebaat zijn. Uiteraard gaat Tadic dan in de spits.
Dit is wat mij betreft ook het vreemde aan deze voorbereiding, we hebben alleen maar tegen ploegen gespeeld die zelf ook wat ruimte laten en nu is het weer iedere week tegen een muur spelen. Sparta begon zondag (zonder bal) met 5 verdedigers en een blok van 3 middenvelders daarvoor, zonder ook maar enige ruimte tussen die twee linies.
0 0
Milanajax
Telegraaf meldt dat AZ moet gaan verkopen om financiele gat te dichten (hadden natuurlijk gehoopt op CL premies). Daarnaast las ik laatst dat AZ 75% van hun omzet uitgeeft aan salarissen. Dat kan daar dus niet lang meer goed gaan. Is dit het moment voor Ajax om te shoppen in Alkmaar? En schatten jullie Koopmeiners goed genoeg in?
1 0
Adam24
Midtjo is completer dan Alvarez. Wijndal is bij een vertrek van Tagliafico een aanwinst. De rest is niet nodig/niet beter dan onze basis (en soms zelfs op de bank geen versterking).
0 0
mgtow
Het dak van AZ wordt daarbij ook nog eens betaalt door de NL'se belastingbetaler. Bah.
0 -1
Libero
Ze lenen de benodigde 10 mio van de gemeente. het is altijd maar afwachten of dat inderdaad terugbetaald wordt, maar in principe betalen ze het zelf.
1 0
Jayq
Nu ik er bij nadenk. Ajax moet niets kopen voor de breedte.
Ze kunnen beter 1 dikke versterking voor VM kopen.

Dus vergeet onderstaand bericht maar weer.
0 0
Jayq
Voor een schappelijk prijsje zijn Koopmeiners en Wijndal wel bruikbaar. Voor de breedte van de selectie op de posities LV, LCV en VM.

Maar alleen als je niet meer dan 12 miljoen voor die 2 samen hoeft te betalen.
0 0
Jayq
Deze Pot-indeling kan natuurlijk helemaal niet.

Gent en Dynamo Kiev spelen tegen elkaar in de Play-off ronde.
Krasnodar of PAOK gaat ipv 1 van die 2 clubs zich kwalificeren.
1 0
Libero
Dit is standaard. De hoogst geplaatste kandidaten worden met een asterisk ernaast vermeld om aan te geven dat ze nog niet geplaatst zijn. Het is geen definitieve potindeling.
0 0
behangdelul
Hebben ze direct ook even Bijlow nagerekend zaterdagavond? Die was ook best aan het rekken...oh nee wacht...
2 -2
TheTruth
Maar worden er nou 2 wedstrijden per tegenstander gespeeld of maar 1 in de groepsfase?
0 0
Jayq
In de groepsfase worden gewoon 6 wedstrijden gespeeld.

In de komende play-offs wordt alweer over 2 wedstrijden gespeeld.
2 0
Labrador
Alles leuk en aardig maar door de corona worden er een hele zwik europeese uitwedstrijden door onze neus geboord
1 -2
TheTruth
Liverpool, Inter, Mönchengladbach. Worden by far de mooiste wedstrijden.
0 0
Sterspeler
Gladbach is qua atmosfeer ook geweldig. Volledig open stadion. Bokworsten en bier
0 0
TheTruth
Wij gaan sowiezo één van de grotere ploegen krijgen uit pot één maar zelfs dan kan Ajax het gewoon aan. Barca en Atletico mogen Sevilla en Real niet loten. City en United mogen Liverpool niet loten. Dortmund mag Bayern niet loten. Dus de kans voor ons om deze ploegen te loten gaat al enorm omhoog. Eigenlijk echt een oneerlijk systeem maar dat weten ze natuurlijk heel goed bij de UEFA.
0 0
afcasven1995
Geen Leipzig of Inter uit pot 3, dan hebben we een goede kans om door te gaan.
0 0
ghouleseddik
Liverpool (voor de mooi)
Gent & Rennes (geen gekkigheid, dichtbij en te pakken)
0 0
michel76
Liverpool, Ajax, Dinamo Kiev, Gladbach..
0 0
Aspers73
Doe dat Kiev maar ja, man wat waren die slecht.
0 0
Gooseman
Bayern, Gent en Rennes aub. Geen Oost-Europese temperaturen, zo min mogelijk reistijd en clubs zonder rare fratsen.
0 0
Dennis129
Dit Bayern is toch een brug te ver op het moment. Sevilla lijkt me ook gewoon een leuke ploeg waar je ook nog punten van kan pakken
1 0
Lazell
Vorig jaar heeft een redelijk gelijkwaardige groep ons ook genekt. Het liefste 1 heel sterk team en 2 hele zwakke. Dan hoeven we alleen maar beter te zijn dan de 2 zwakke.
0 0
MNJ7
Vorig jaar zijn we bij chelsea uit gewoon genaaid..
0 0
Gooseman
Bayern is één van de ofwel dé topfavoriet. Wanneer je die in je poule hebt zitten kun je of stunten, of je wordt 2e waardoor je Bayern minimaal 2 rondes ontloopt. En daarnaast ligt het spel van Bayern Ajax wel.
1 0
Bky
We need to pak cup!
0 0
Ajax4proud
Pot 2, nu is overwinteren met een beetje geluk wel een realiteit. Kijk nu al uit naar de wedstrijden in de CL.
0 0
Elayais
Atalanta hoeft helemaal geen slechte loting te zijn. Zij hebben een super seizoen achter de rug, maar komen het volgende seizoen in de situatie waar AZ nu ook in zit, maar bijvoorbeeld ook een Leicester City in kwam. Als underdog en onbekende een super seizoen draaien om het seizoen daarna in één keer niet meer de underdog te zijn.

In één keer zijn de verwachtingen anders, wordt er verwacht dat je wel wint en hoog eindigt. Tijdens z'n eerste seizoen denkt iedereen: dat houdt wel een keer op, een seizoen later denkt iedereen: die zullen wel even winnen. Hoe gaat een team daarmee om? Hoe gaan spelers daarmee om? Waarschijnlijk komen er tegenslagen, blessures bij belangrijke spelers, beslissingen die tegen vallen in plaats van mee, etc.

Ik verwacht niet veel van AZ dit seizoen, Stengs, Boadu, etc, zijn talenten en is leuk, maar zij moeten dit seizoen gaan preseteren onder een compleet andere druk, net als het team als geheel. Ploegen zijn anders ingesteld tegen ze straks, zij gaan het niet nog een keer lukken. Hetzelfde kan heel goed bij Atalanta gebeuren.
0 -1
Libero
Heel leuk wat je over Atalanta schrijft, maar dat is echt geen eenmalige stuntploeg. Werd vorig jaar ook derde in Italië, het jaar daarvoor zevende, het jaar daarvoor vierde.
Gewoon in vijf jaar na promotie middenmoter naar een reguliere kandidaat voor een CL-ticket. Echt knap, zo zonder geldschieter.
0 0
Elayais
Zeker, erg knap en er wordt ook leuk gevoetbald. Maar toch is het niet persé een ploeg waar hij heel bang van hoeven te zijn. Vind ik Inter eigenlijk gevaarlijker qua speelstijl en individuele kwaliteiten.

Als je bij Atalanta het team ontregelt dan ben je al een eind, als je bij Inter alles ontregelt hebben ze meer individuele kwaliteit om uit niks iets te maken.
0 0
Jordaanwals
Leuke uiteenzetting, maar voetbal is meer dan psychologie. En waarom zou AZ een compleet andere druk hebben? Ze zijn toch niet de absolute favoriet?
0 0
Elayais
Er wordt toch erg veel geroepen dat AZ titelkandidaat is want iedereen zit daar nog. Er wordt meer verwacht van Stengs en Boadu dan vorig seizoen, toen leuk nu moet.

Vorig jaar was het heel leuk dat meededen en leuk voetbalden en tweede werden. Dit jaar gaat er gemor komen als straks 4de staan. Daar moeten ze mee om kunnen gaan.
0 0
Ajacied33
Met je eerste gedeelte eens, er komt wat meer druk bij. Maar als zij aan de einde van de rit 4e worden, zal er echt geen paniek uitbreken lijkt me. Bij Az heerst nog altijd het winnen is leuk, gebeurt dat niet is het nog geen ramp. Die topsportklimaat heerst eigenlijk alleen bij ons en bij Psv. Waar het bij Ajax natuurlijk het meest extreem is.
0 0
Vlieske
Het is toch gewoon te gek voor woorden dat je meer dan 100 miljoen op haalt voor je middenvelders uit je gouden jaar en daar geen 1 maar dan ook geen 1 fatsoenlijke vervanger voor weet te halen. Echt heel slecht beleid van zowel de scouting als van onze td. Zo zonde dit. Dat je nu niet weet door te pakken.
2 -8
Bky
Ten eerste kan het nog.

Ten tweede vind ik een middenveld met Kudus, Martinez, Gravenberch niet zo heel gek, maar mist wel wat in de breedte. Ik vind de selectie opzich prima.
2 -1
Koscar
Kudus en Gravenberch moeten zich nog bewijzen (tegen grote clubs). De jongens die op de bank zitten hebben überhaupt nog niks bewezen. Je hoeft maar 1 of 2 spelers te missen en je hebt een heel erg groot probleem. Van Taylor of Ekkelenkamp kan je echt niet verwachten dat ze in de ED potten gaan breken, laat staan in de CL. Vind het onbegrijpelijk dat er geen middenvelders worden gehaald. Hangt echt aan elkaar van talent en hoop.
0 0
Santiago
Dat is waar Ajax voor staat. Dat je zulke talenten een kans geeft om zich gewoon te laten zien op hoog niveau.

Als je van clubs houdt die gewoon ervaren spelers kopen om vervolgens talenten te laten wegrotten onder het motto "we weten nog niet of ze het kunnen" dan kan ik je Chelsea aanraden.
0 -1
Koscar
Allemaal heel nobel hoor, maar je hebt per linie ook gewoon een sterkhouder nodig waar die talenten zich aan kunnen ophangen en hen de ruimte geeft om fouten te kunnen maken. Alle hoop op het middenveld is nu gevestigd op Gravenberch (18 jaar), die weliswaar absoluut het talent heeft, maar met een Alvarez naast en Promes - die vooralsnog op 10 wordt gepositioneerd - voor zich nou niet echt heel veel heeft om op te bouwen omdat die vooral eerst bezig zijn met het wennen aan hun eigen, nieuwe positie. Taylor, Kudus en Ekkelenkamp hebben ook begeleiding nodig.
2 0
Luck76
ja, maar het probleem is dat ten Hag met Alvarez speelt en dat hij nooit Kudus en Gravenberch tegelijk zal opstellen.
0 0
036AFCA97
Toch fijn dat wel echt veel supporters inzien dat er echt een goede 6 bij moet. Gravenberch en Kudus samen is te aanvallend, Alvarez is niet zo slecht als eerst, maar je kan er niet mee aankomen in de Champions League, Martinez rechts op het middenveld naast Gravenberch is ook onduidelijk of het kan, Ekkelenkamp heeft het niveau niet, Eiting mag weg en Taylor is een toptalent, maar ook niet klaar voor de Champions League. Als Onana en Nico blijven heb je letterlijk alleen nog een goede 6 nodig en dan ben je gewoon klaar.
3 0
Rockpotje
Stiekem hoop ik dat deze extra zekerheid Overmars er toe aanzet om te investeren. Als Eiting, Traoré, Ekkelenkamp en misschien zelfs Lang (deed het heel goed, maar lijkt er toch buiten te vallen) uitgeleend worden ontstaat er wat ruimte in de selectie.

Er is een jonge linksback nodig die komende seizoen alles speelt in Jong en daarna mogelijk Tagliafico opvolgt. In Argentinië of Brazilië loopt vast nog wel iets rond. Er moet ook een snelle buitenspeler van dezelfde leeftijd bij, want die zijn er gewoon niet bij Jong.

Voor het eerste moet er echt een vervanger voor Álvarez bij. Dus een echte balveroveraar die durft door te dekken en te anticiperen, maar die ook aan de bal stevig in zijn schoenen staat en als diepliggende spelmaker kan fungeren. Dat is een opgave maar wel echt de missing link. Grujic van Liverpool zou die rol kunnen vervullen, maar het is de vraag of die haalbaar is.

Vervolgens moet er met het uitlenen van Traoré (die echt nog niets gaat bijdragen) een spits bij die met Tadic kan concurreren. Want Labyad is leuk, maar dat is alsnog geen Champions League niveau. Hlozek van Sparta Praag zou een wereldaankoop zijn. Dat is één van de grotere talenten van Europa en een type Van Persie dat heel goed mee kan in het positiespel en technisch is maar ook het fysiek heeft om een echte spits te zijn.
0 -1
robbertvd
Grujic? En stel hij komt en alles wat jij beschrijft door dekken en anticiperen mag hij niet van Hag, ga je dan weer zeuren om een nieuwe. ?
0 0
Rockpotje
Dit is juist precies wat Ten Hag wil, dus ik snap deze reactie niet helemaal. Højbjerg was de ideale speler geweest voor deze rol maar bleek onhaalbaar. Daarom probeert hij het nu met Álvarez. Maar iedereen kan zien dat dit niet de ideale pion is. Grujić is één van de weinige spelers die ik momenteel kan bedenken die op deze manier kan spelen, ervaring heeft op Europees niveau (Premier League en Bundesliga) en die momenteel enigzins haalbaar is.
0 0
anrejane
Gek genoeg zou Juventus uit pot 1 zeker geen slechte loting zijn, want dat zou betekenen dat je uit pot 3 niet Inter, Lazio en Atalanta kunt krijgen. In andere gevallen is de kans op een Italiaanse tegenstander uit pot 3 groot.
7 0
MankeNelis
Precies dan ontloop je die Italiaanse clubs. Die zijn alle 3 best goed.
0 0
Turbo
Uitgelezen mogelijk om indruk te maken en te overwinteren. Maar dan moet onze trainer niet weer 3 maanden nodig hebben om Tadic in de spits te zetten en Alvarez van het middenveld te halen.
5 -3
Bky
Ja maar heb je wel gezien dat Alvarez een hele aardige jongen is en een dure aankoop en hij mist vertrouwen enzo.
0 0
D4nny
Doe maar Zenit, Gent en Praag.
5 -1
Prethoofd123
Allemaal leuk en aardig maar zolang wij een trainer hebben die centrale verdedigers op het middenveld zet verwacht ik werkelijk niks van Ajax in CL dit seizoen.
9 -5
EricAjax1
Het boeit gelukkig niemand iets wat jij er van verwacht
3 -9
Lane 8
Wie wilde je daar neerzetten dan? We zien hoe het met jong ajax gaat met die voetballende middenvelders
2 -2
Prethoofd123
Persoonlijk zou ik met Martinez en Gravenberch gaan spelen maar er zijn meer opties. Maar het sneue aan deze hele kwestie is dat Alvarez toch wel de aller aller aller laatste zou zijn die ik op het middenveld zou zetten. Ik bedoel van alle veldspelers die er bij Ajax rondlopen is Alvarez degene die het minst goed kan voetvallen als je hem onder druk zet. En dan heb ik het nog niet eens over zijn motoriek en uitstraling gehad.
2 -3
Sjaakvaak
Overigens, Gravenberch vind ik persoonlijk nou ook niet iemand om iedere wedstrijd mee te spelen. Heeft nog genoeg te leren.
2 0
Sjaakvaak
Gelukkig was Martinez afgelopen wedstrijd geblesseerd. Wellicht had hij wel gewoon de voorkeur gekregen.
0 -1
036AFCA97
Heeft in de voorbereiding ook niet op het middenveld gespeeld. Denk dat Ten Hag helaas meer in Alvarez ziet. Begin Ten Hag sowieso weer steeds vreemder te vinden. Met Promes op 10, Labyad in de spits, Tadic op links, Alvarez en zn rare wissels.
2 0
Rockpotje
Taylor. Maar liever gewoon een aankoop.
2 -2
Turbo
Gravenberch, Martinez, Kudus en Mazraoui zijn allemaal prima spelers. Allen beter dan Alvarez.

Martinez op 6 met Gravenberch en Kudus als halven is prima. Mazraoui als moderne energieke mid naast een opbouwer is ook prima. En op die manier verpietert Dest niet op de bank. Voldoende opties. Het lijkt alleen mager omdat de trainer vertikt iets anders te proberen. Die speelt komend weekend gewoon doodleuk met Alvarez tegen fucking RKC.
4 -1
Koscar
Meen me wel te herinneren dat Mazraoui afgelopen jaar een paar keer op het middenveld was uitgetest, maar nogal door de mand viel...
0 0
Turbo
Kwam omdat hij naast Marin en vdBeek moest spelen. Mazraoui kan het spel niet maken. Tegen Valencia speelde hij naast Martinez (een opbouwende speler) en blonk hij uit. In het CL jaar viel hij met regelmaat sterk in op CL niveau en was hij prima naast Frenkie in de bekerfinale.

Hij kan het echt wel. Zolang de trainer hem maar naast een opbouwende CM gebruikt.
0 0
Sjaakvaak
Martinez was geblesseerd.
0 0
Turbo
Reactie heeft niks met Sparta-Ajax te maken. Puur algemeen.
0 0
Ajax114
Wij zullen wel weer Inter en Marseille loten
1 -1
Kingoffdatoilet
Eigenlijk hoop ik dat we een hele zware poule krijgen en dan met mooi voetbal weer door gaan. De toptegenstanders geven toch vaak een speciale sfeer
1 0
Kingoffdatoilet
Hopelijk loten we tegenstanders die willen voetballen. Dan is Ajax op z'n best. De rest van die kutploegen mogen we lekker ontlopen. Dus bij voorkeur geen Oostblok of Portugal. ook liever geen Sevilla
1 0
Ajax114
Hopelijk eens geluk bij de loting en Dynamo Kiev en Zagreb loten.
1 -2
Ajaxxxisdebeste
Nog één of twee ervaren direct in te plaatsen kanjers erbij zou goed zijn.
4 0
Hollister
Ik kan mij niet voorstellen met de wetenschap van CL deelname en pot 2, waardoor kans op overwinteren (10,5 miljoen en meer kans op veel punten in groepsfase), daarnaast de wetenschap dat kampioenschap wederom verzekerd is van CL deelname .... dat er niemand meer bijkomt.... Ik verwacht echt nog een nr 6 (henrique) en een linksbenige verdediger (Cufre?) Samen voor max 20 miljoen ... kom op Overmars.. moet toch te doen zijn.? Geen overbodige luxe lijkt mij
1 0
Alexander40
Dat geroep om Henrique van diverse mensen hier begrijp ik echt niet. Je ziet toch al in de YouTube filmpjes dat ie tekort komt voor de top. Speelt niet voor niets op zijn leeftijd nog in Brazilië. Niet snel, geen goed schot, fysiek zwak, dieptepasses die boogballetjes zijn en in verhouding te korte beentjes en dat gaat ten koste van zijn motoriek. Niet halen!
2 -7
Ozymandias
Henrique is voor een middenvelder juist behoorlijk snel. Hij werd in de jeugd niet voor niet als buitenspeler gebruikt. Hij heeft daarnaast een geweldige lange pass. Hij heeft ook juist een goede motoriek waarmee hij zeer wendbaar is waardoor hij gemakkelijk wegdraait als hij met een tegenstander in zijn rug wordt aangespeeld. Je beschrijving van Henrique toont aan dat je totaal geen beeld hebt van hem. Misschien moet je toch echt gewoon even naar wedstrijden van hem kijken in plaats van een speler beoordelen op basis van wat YouTube beelden.

Je argument over zijn leeftijd is sowieso absurd. Hij had Arthur als concurrent waardoor het langer duurder voordat hij doorbrak maar een jaar na zijn doorbraak mocht hij al zijn debuut maken voor het nationale elftal van Brazilië. Daarnaast is hij aanvoerder van Jong Brazilië.
4 -1
Alexander40
Ik hoop dat ze hem halen. Dan kan ik mijn gelijk halen. Jouw analyse strookt niet met YouTube. Precies de reden waarom Ajax ook verkeerd heeft gehandeld met Magallan en Alvarez.
0 -1
Ozymandias
Mijn analyse strookt niet met YouTube... Hahaha, dit meen je toch niet serieus?! Kom op man... Jij denkt dus dat jij op basis van YouTube beelden beter kan inschatten hoe goed een speler is dan de bondscoach van Brazilië op basis van hele wedstrijden. Zie je niet in hoe ongelofelijk dom je overkomt?
0 -1
Alexander40
Helaas had ik al gelijk met Alvarez en Magallan obv YouTube filmpjes. Kunnen weinig mensen zeggen hier. Ik denk niemand. Veel wijsneuzen die het achteraf beter weten maar de kunst is om het vooraf te weten. Henrique zal best vrolijk meehobbelen bij ons maar dat is niet genoeg om voor een groot bedrag uit Brazilië te halen.
0 0
Hollister
Op zijn leeftijd? hahaha, deze man is net 22 ... dommere opmerkingen zie je niet vaak voorbij komen... deze heeft een prijskaartje gehad van meer dan 30 miljoen.. zeker in tijden van Corona gaat dit niemand zo maar even uitgeven.. daar lopen nog meer van dit soort spelers van dit kaliber in Argentinie en Brazilie.
Jij wil gewoon de CL in met Gravenberch en Alvarez... 2 spelers ide nota bene vorig jaar nog flink tekort kwamen en op de bank belanden.... en die hebben in de Cororna pauze ineens het licht gezien? Kom op.. de enige reden dat zij spelen is omdat Overmars Ten hag waarschijnlijk op het hart heeft gedrongen dat deze jongens moeten spelen om zo geen waardeverlies te creeren... Prima, maar doe dat lekker in de competitie en gebruik on de Cl gewoon andere kaliber spelers
8 -1
Ajax114
Met Gravenberch en Alvarez ben je eigenlijk zelfs tegen Zagreb en Kiev kansloos.
4 -4
xstaniox
Hij is bijna 23.
Maar ben het wel met je eens dat we met dit middenveld de CL niet in kunnen.
Maar het zou geen ramp zijn om met Martinez en Gravenberch te spelen denk ik.
Maar dan moet Ten Hag Martinez wel weer gaan inzetten.
1 0
xstaniox
"Speelt niet voor niets op zijn leeftijd nog in Brazilië."
Wat is dit voor vaag argument?

Tagliafico (weliswaar Argentinië, maar toch), was 25 toen hij naar Ajax kwam. En dan zou Ziyech ook waardeloos moeten zijn, want die speelde op z'n 28e gewoon nog in de Eredivisie.
8 0
Ajax114
Haha dat is wel waar wat je zegt .
0 -2
pieke
Hoe oud is Donny?
0 0
xstaniox
23,5
2 0
MNJ7
Zit niet te dromen jongen , eet je pizza!
1 -4
Sterspeler
Zit het paok toch een keertje mee. Waren zij niet degene die riepen altijd ons of Benfica te loten?
0 0
Ajacied33
Klopt. Ajax stuurde nog een ludieke boodschap die kant op
1 0
Ajax114
Kunnen ze ons straks weer loten .
0 -2
insectenverdelg
Aan se andere kant doe mss maar Juve uit pot 1, dat betekent namelijk direct dat je de italianen uit pot 3 ontloopt.
1 0
De Stift
Toch wel lekker om die topploegen nog even niet te loten. Nu we door het verlies van AZ ook als enige geplaatst zijn, zijn we ook verzekerd van 3 miljoen extra inkomsten. Betaal die aan Luiz Suarez en maak met Barca de deal: als we ons plaatsen voor de volgende ronde CL krijgen ze 10 miljoen voor Suarez.
0 0
insectenverdelg
Sevilla, Ajax, Gent en slavia Praag lijkt me wel wat.
2 0
xstaniox
Dan zijn we ook wel verplicht om in de CL te overwinteren.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Nee geen Sevilla aub en die Luuk de Jong die loopt altijd extra hard te zuigen als het Ajax is
1 -2
insectenverdelg
Luuk zien afdruipen is voor mij ook een exrra genot. :)
0 0
Ajacied33
Off: Dacht dat Depay al zo goed als verkocht was aan Barca? Hij maakt net de 2-1 bij Lyon
1 -3
Engeltje
Is niet per se beter, je kunt ook Zenit, Leipzig,en Basaksehir loten, geen grote namen maar net zo goed lastig, dan zou een team uit pot 2 toch meer aanspreken. Uiteindelijk ligt het toch hoe goed je zelf bent.
3 -2
insectenverdelg
Leuke teksten maar zo werkt t natuurlijk niet.
0 -1
markk
Het verschil is dat je nu niet 2 maar 1 ploeg in je groep hebt zitten waar je op papier niet zou van winnen. Dit is het verschil tussen in de CL of in de EL overwinteren wat enkele miljoenen verschilt. Daarnaast is het nu nog aantrekkelijker voor Tagliafico en Onana om nog een seizoen te blijven.
0 -1
036AFCA97
Precies. Het ene jaar knal je Juve en Real eruit en het andere jaar ga je er zelf uit tegen Getafe.
5 0
3*stars*3
Klopt maar als het tegenzit, zit het ook heel erg tegen.

Mede door blessures en vooral vorm, was Ajax na de winterstop en rond potjes tegen Getafe bedroevend.
Volgens mij 4 van de 5 duels verloren in die periode...

Blijf er wel bij dat Ajax nog wat bij moet halen voor een succesvol seizoen maar dat is weer voor een andere topic.
3 0
AlexIbarra
Waaw, kom net thuis na een lange dag, topnieuws!

Vaak is het verschil tussen pot 2 en 3 niet zo heel groot maar als ik het zo lees ben ik errug blij met pot 2 dit jaar. We moeten het nog steeds zelf doen maar Salzburg of Olympiakos is toch ff andere koek dan Shitty, Atletico of Barca (al gaat het daar niet zo lekker nu).

AZ doet niet aan scoren dit seizoen geloof ik dus niet heel vreemd dat je er dan uit vliegt.
In principe niet eens heel slecht voor het NL voetbal, als ze in de EL tenminste wel wat punten gaan pakken. Maar wel een gouden kans met Genk of Rapid in de playoffs, zonde.
1 0
036AFCA97
Ik hoop echt dat Ajax nu nog investeert in een goede middenvelder.
7 0
Sterspeler
Dat hoeft niet. Je hebt Martinez, Kudus, Eiting en Gravenberch. Ik zie liever dat Alvarez gewoon wordt neergezet waar die hoort te spelen: centraal achterin naast Blind. Als je echt een breker nodig hebt omdat je een ploeg als Valencia loot, dan kan je Alvarez nog altijd op het middenveld neerzetten.
1 -2
Chrismokum020
Absoluut. Kan er niet bij dat ten Hag Alvarez daar vindt passen. Komt in alles tekort om een goede middenvelder voor Ajax te zijn. Mocht er niets bijkomen dan hoop ik op Kudus en Gravenberch controlerend met Tadic op 10
2 -2
mistermiyagi
Porto, KAA Gent, Stade Rennes zal een leuke poule worden.. :)
0 0
de_pitbull
Ik had wel gehoopt op 2 nederlandse clubs in de CL maar dit voelt toch wel stiekem als een dubbele feestdag :)
0 -1
Babangida83
Lekker mannen! Relatief makkelijke loting afgedwongen, heerlijk!

En beter dat AZ maar Europa League speelt. Anders hadden die geen punt gehaald dit jaar.
2 -1
Amsteraaij
Maar wel 4 bonuspunten voor cl plaatsing nog in t vizier
0 0
Babangida83
Klopt, maar in de Europa League ga ik er toch wel vanuit dat ze minstens 2 wedstrijden winnen, dan heb je die 4 punten al terug. In de CL verwacht ik niet dat ze verder een enkel puntje halen.
1 0
de_pitbull
Afgedwongen????
En waarom zou AZ geen punt pakken en Ajax wel? volgens mij verloren we de laatste 2 keer kansloos van ze.
0 -10
Babangida83
Je dwingt t af door constant goed te presteren in Europa. Daar krijg je clubcoefficienten voor. E op een gegeven moment zit je dan in Pot 2. Helemaal zelf afgedwongen.

Je kunt ook, net als Feyenoord, nooit presteren in Europa. Krijg je steeds een sterke tegenstander in de kwalificatie omdat je niet geplaatst bent bij de loting.
3 0
AlexIbarra
Feyenoord won met 6-2 van ons team dat de halve finale CL haalde.
De kakkies hadden dus vrijwel zeker de CL gewonnen dat jaar, toch?
6 0
Ozymandias
Sterker nog, volgens AZ heeft niet Ajax maar Feyenoord die halve finale van de Champions League gehaald door die 6-2 overwinning.
8 -1
Ajacied33
Kansloos? We speelden in Alkmaar met een veredeld B team dat vrij onterecht verloor 2 minuten voor tijd. In Adam loerde AZ lekker op de counter en waren wij niet in goede doen door blessures. In EU is alleen Ajax een puntenpakker voor NL. De rest, of Psv en Az spelen voor spek en bonen mee...
4 -1
mallerd
Ik zie telkens de naam van Matheus Henrique voorbij komen, is dat uberhaupt ooit een serieuze optie geweest voor Ajax? Lees dat hij een clausule heeft van 80 miljoen en zat grote clubs zijn geinteresseerd in hem.
0 -1
Ozymandias
Henrique werd een paar maanden geleden aan Ajax gelinkt door een paar Braziliaanse bronnen. Elke speler in Brazilië heeft een verkoopclausule. De verkoop clausue van Antony was ook veel hoger dan de prijs die Ajax voor hem heeft betaald.
2 0
Hollister
Ik denk dat Overamars wacht tot de laatste week en zo de druk opvoert bij Gremio.. ze staan dit seizoen trouwens 12e, zeer laag voor hun doen... Brazilië heeft natuurlijk ook erg te lijden van Corona en zal een mooi bedrag bijna niet kunnen laten lopen... Ajax kan nu echt toeslaan voor een bedrag van minder dan 15 miljoen... lijkt mij zeker een gokje waard
0 0
Ozymandias
Het zou geweldig zijn als Henrique naar Ajax komt. Hij zou een fantastisch duo met Gravenberch vormen. Henrique heeft de felheid die Gravenberch mist en qua voetballend vermogen zullen ze elkaars sterke punten goed tot recht laten komen. Henrique zou ook de tempoversnellingen kunnen toevoegen die Gravenberch (vooralsnog) niet aan het spel toevoegt.
0 0
036AFCA97
https://www.transfermarkt.nl/interesse-ajax-in-braziliaans-international-matheus-henrique/amp/news/360872
0 -2
Intec
Die site is nep. Gebasserd op niks. Wij kunnen ook zo'n forum maken.
1 0
Bjorn
Loting:
Bayern Munchen / Real Madrid (één grote jongen die de andere allemaal oprolt)
AFC Ajax
KAA Gent / Olympiakos
Dinamo Zagreb / Slavia Praag

Voordeel van één grote jongen die de andere oprolt is dat je op zeker kan strijden voor plek 2 met hopelijk zwakkere broeders. 2019/2020 pakte niet bepaald lekker uit met 3 teams die gelijkwaardig waren aan elkaar. ;-)
1 0
de_pitbull
Hahah dat zagen e de laatste keer hoe Real en Bayern ons oprolden ;)
Erg slechte voorbeelden.
2 -2
036AFCA97
We hebben nu geen Frenkie en Matthijs, maar we spelen met Labyad en Alvarez.
6 0
NaarCLbeker5
Maar we hadden ook Schone, die aan het begin van dat seizoen bijna net zoveel kritiek kreeg als Alvarez nu.
0 0
Ajax114
En Gravenberch :-)
0 -1
Kingoffdatoilet
Real is nu nog minder dan toen
0 0
JariJari
Wie van jouw keuzes voor pot 3 en 4 zijn gelijkwaardig aan ons dan? Gewoon Zenit als groepshoofd.
0 0
Bjorn
Gaat mij er vooral om dat een Europese topclub de clubs uit pot 3 en 4 normaal gesproken 2x oprolt waarmee je plaats 2 sneller voor het grijpen hebt, juist omdat je zelf net sterker bent dan die twee clubs. Als je met 3 clubs vecht om plek 1 en 2 kom je soms bedrogen uit.
0 0
JariJari
Klopt. Maar als we jou por 3 en 4 teams loten, doe dan Zenit er maar bij.
0 0
Bjorn
Heerlijke avondje is gekomen. Iets vroeger dit jaar.

Proost.
3 0
oudzuid2
kan interessant worden.. op basis van de afgelopen twee seizoenen zijn we bijna verplicht om te overwinteren, geeft ander soort druk.
1 0
markk
Zenit
Ajax
Dinamo Kiev
Slavia Praag

En dan ongeslagen naar de playoffs om vervolgens door al de punten structureel aan te sluiten bij de Europese top en het Bayern van Nederland te worden.
3 -1
de_pitbull
In zo'n kutpoule verlies je gewoon alles hoor en zit je ook nog naar rotwedstrijden tegen rottegenstanders te kijken....
2 -1
adutchbrew
Tegen alleen maar (ex) Oost Europse ploegen? Nee, Ik heb toch liever
Porto, Olympiakos en Brugge
2 0
de_pitbull
Nee portugezen zijn lekker.
1 0
ajaxmachtig
Jij bent de enige die zo'n loting wilt, denk ik.
3 -1
markk
Lijkt mij niet, als ik een paar reacties hieronder lees dan ziet Ozymandias dat ook wel zitten. Jij hebt liever Liverpool, Atalanta en Marseille?
0 -1
de_pitbull
Dat heb ik zeker! Prachtige pot!
2 0
BlueDuke
Of je krijgt Bayern en inter in je poule. Maar ook dan hebben we kansen. Dit is leuk maar meer ook niet. We moeten beter gaan voetballen en dan gaan we het zien.
4 0
ARUCAMBA
Ben AJACIED in hart en nieren maar ook realist in wat voor pot we ook zitten het worden moeilijke wedstrijden, allemaal
3 0
AFCAPolarBear
Makkelijk wordt het niet, maar er zit wel even een verschil tussen een wedstrijd tegen Chelsea of Dinamo Kiev!
0 0
Dennis129
Kijk ff naar pot 2 en 3 en zie dat er over het algemeen een paar klassen verschil tussen zit. Wees gewoon ff blij. Er is niemand die denkt dat de CL appeltje eitje is voor Ajax ofzo
4 0
Santiago
Dat is voor alle ploegen zo. Daar is het ook de Champions League voor.

Juist daarom is het zo'n mooie competitie.
1 0
NouriVandeBeek
Nu nog een goede middenvelder en we kunnen een poging wagen om plek 2 te bemachtigen.
5 0
de_pitbull
Doe mij maar een killer spits.
0 0
Ruudje74
Inderdaad, haal eens een echte spits en zet die trage Tadic op het middenveld.
Onana
Dest-Schuurs-Blind-Martinez
Gravenberch
Promes-Tadic
Antony-Aankoop-Neres

Ervan uitgaande dat Tagliafico nog verkocht wordt.
Labyad, Lang, Mazraoui, Kudus, Alvarez, Timber en Stekelenburg op de bank....
Dan heb je Ekkelenkamp, Eiting, Huntelaar, Traore, nog.
Traore lekker verhuren en een topspits kopen.
0 -2
Toon meer reacties