Branie: Is de selectie van Ajax compleet?

FinnDekker, 15-09-2020 om 11:00, 12460 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Branie is terug! Deze week bespreekt de hoofdredacteur van Het Parool, Ronald Ockhuysen, samen met Dick Sintenie en onze Jong Ajax-watcher Finn Dekker de eerste wedstrijd van het seizoen, de regelgeving rondom handsballen, de valse start van de beloften, eventuele transfers die wel of niet staan te gebeuren en nog veel meer.

Vanaf dit seizoen is de podcast van Het Parool en Ajax Showtime elke maandagavond te beluisteren. Elke week blikken verschillende insiders samen terug en vooruit op Ajax. Wie sprong er uit het oog en wie juist niet? Deze week was er extra aandacht voor onder meer Ryan Gravenberch, die dit seizoen de kans gaat krijgen op het middenveld. En uiteraard werd ook aankoop Antony onder de loep gelegd. Heeft Ajax een enorme slag geslagen met de Braziliaan? 

Finn Dekker (Twitter: @FinnDekker | e-mail: f.dekker@ajaxshowtime.com

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
louis60
Door corona zijn clubs iets voorzichtiger met kopen. Maar wanneer we dit jaar geen kampioen worden zitten we tot ver in 2022(ik voorspel tot na corona)in de penarie. Dan hebben we volle stadions met uitzicht op de EL. Nu (desnoods)even rood staan en we varen na corona, met volle zeilen, over de grote CL wateren, met een deinend en juichend stadion. Kom op Marc, niet van dat benauwde en maak ons ook het komende seizoen CL waardig.
0 0
Willamys
Ajax is not interested in Mike Trésor Ndayishimiye? it would be an excellent and low-cost acquisition. Skilled and incisive player for the midfield. If ajax does not bring it, it will probably be sold to a French or English club soon
0 0
Matzet
Met Zyech, Marin, Eiting en van de Beek ben je 5 middenvelders kwijt. De spoeling wordt zo wel erg dun op het middenveld. In feite blijven er met Kudus en Gravenberch maar 2 echte middenvelders over. De rest (Martinez, Blind, Alvarez en Promes) kunnen er spelen, maar dat blijft toch enigszins gekunsteld. Bovendien kan je niet van die jonge jongens verwachten dat ze het hele seizoen dragende krachten zijn.

Kortom: een middenvelder, maar ook een linksback zijn geen overbodige luxe.
2 0
Marcao
Snel Koopmeiners ophalen bij De Kazen. Er is nog altijd (helaas...) kans dat Blind wegvalt en dan heb je een verdedigende leider met fysiek en harde mentaliteit nodig.
0 -1
geDaante
Martinez.

Martinez is namelijk ook geen back.

Martinez is beweeglijk en fel en vrij snel, mooie aanvulling op Schuurs.
0 0
PeterVKV
mooie lange pass maar handelingssnelheid te laag voor Ajax.
0 -1
geDaante
Daarbij zie ik al teveel lange passing door een niet voetballend middenveld.
1 0
AjaxHoorn
Ik verwacht niet dat Ajax nog spelers aantrekt indien iedereen blijft. Overmars is de laatste jaren vroeg bezig en volgens mij komen er nauwelijks spelers bij aan het einde.
0 0
Freddy Al
Joey Veerman halen zou slim zijn, ben benieuwd of hij in de Frenkie rol past , hij heeft wel heel goed inzicht, prima pass ,goed techniek en is balvast.
Kost ongeveer 7 miljoen. is de gok waard.
0 0
PeterVKV
Goede speler maar houdt doorbraak Taylor tegen.
0 0
anrejane
Even iets héél anders, maar wel héél belangrijk en leuk: Ajax gaat bij de loting voor de CL naar pot 2, want PAOK staat vlak voor tijd 2-0 voor tegen Benfica!!!
0 0
Henkjanklaas
Natuurlijk is de selectie niet compleet! Een middenvelder, CV, en een wereldspits, wel prijzig.
Dit alles nodig om iets te betekenen in de CL
2 0
MichelBoerebach
Heb zojuist vernomen dat de transfer van Suarez naar Juventus is afgeketst? . Wellicht kan Marc weer bellen met Barcelona? Ik mis die soap omtrent onze Uruguayaanse vriend!
0 0
Henkjanklaas
Is te dik. Niet doen
0 0
Hutsniffauw
Haha Feyenooit haalt een nieuwe huis tuin en keuken verdediger en het eerste wat ze in FR12 schrijven is dat hij Tadić en Antony door midden gaat trappen. HAHAHAH trieste zooitje daar.
4 -1
MichelBoerebach
En als ie dat nu echt zou doen??
0 0
AlexIbarra
Worden we nog steeds kampioen. ;)
0 0
Cruijffthebest
Tja, en altijd alleen maar weer met Ajax bezig zijn.
Stiekem toch Ajax-fans?
0 0
Frank1978
Ja, het zijn echte voetballiefhebbers daaro...
1 0
Hugoboss92
Haha en dan krijgt ie rood en wordt het nog makkelijker. Laat ze lekker. Je weet dat ze toch geen verstand hebben.
1 0
vdhaas
Een matige wedstrijd (op kunstgras nota bene. wie heeft ooit een goede wedstrijd op kunstgras gezien?) en de paniek is alweer terug in de tent. Fijn dat we weer begonnen zijn :)
4 -3
Ansjo
Het is gewoon weer het feit dat ten Hag niet bij Ajax past. Ondanks die resultaten 2 seizoenen terug. Hij doet zoveel gare dingen dat ik echt niet kan geloven dat die resultaten kwamen doordat ten Hag aan het roer staat. Ten eerst hij stelt Alvarez weer op. Wtf?? Labyad is geen spits, Promes is geen nr 10, Alvarez is geen middenvelder. Het seizoen begint net en ten Hag laat gelijk al zien waarom ik hoopte dat we dit seizoen van hem af zouden zijn.

Iedereen ziet dat volgens mij behalve ten Hag. Daar erger me echt kapot aan. Dan moet je bijna weer gaan hopen dat Ajax slechte resultaten gaat halen zodat of ten Hag ontslagen word of gewoon de logische keuzes gaat maken. Ik wil helemaal niet dat Ajax slechte resultaten haalt. Ik wil gewoon een trainer met overzicht EN overwicht en gewoon ten allen tijde de beste 11 opstelt op de plekken waar ze het beste renderen. Als er dan een "vedette" op de bank belandt dan is dat maar zo. Maar dat gaat niet gebeuren want die Labyad en Alvarez zijn onder zijn goedkeuring gekomen dus dan moeten we dat geploeter weer aanzien.
1 -3
MichelBoerebach
Ach, je hebt niet eens ongelijk....
1 0
Schip
Nee. Wijzigingen die slecht bleken in de oefencampagne (Promes op 10), een mislukt experiment in vorig seizoen (Alvarez op 6) en iets dat een gelegenheidsoplossing leek om Tadic op links te laten spelen (Labyad op 9) doodleuk in je eerste uitwedstrijd toepassen, waardoor je een strontwedstrijd krijgt en dan vervolgens zonder een spier te vertrekken uitkraamt dat het zo goed was dat er zelfs geen verbeterpunten denkbaar zijn: DAT zorgt voor de reuring. Niet dat de wedstrijd tegenviel.

Ten Hag accepteert geen slechte prestaties. In dat geval zien wij het gewoon slecht. DAT wekt de ergernis.

Nu jij weer.
7 -3
ram
Ik ben het er niet mee eens.

Ten Hag moest iets met Alvarez. Achterin kiest ie voor Schuurs (logisch) en dus heeft ie Alvarez op het middenveld geprobeerd in de voorbereiding. En dat ging vrij goed. Ook tegen Sparta deed ie het aardig. Ik hoop dan ook dat ie de back-up wordt voor Martinez. Bruikbare speler.

Labyad was erg goed in de voorbereiding en krijgt daar een beloning voor. Op termijn zal Dusan echt wel weer de spits worden. Maar Ten Hag kon het in mijn ogen niet maken om Labyad nu niet op te stellen. Ik hoop dat Traore wordt verhuurd en dat Labyad en Klaas back-up spitsen blijven.

Promes op '10' is ook helemaal geen mislukt experiment. Hij is een hele andere '10' dan we gewend zijn maar op zijn manier doet ie het prima (tegen Sparta vond ik hem ook niet slecht).
1 -4
geDaante
Waarom moet Ten Hag in godsnaam iets met Alvarez?
1 -1
ram
Ehm, omdat ie is gekocht voor 12 miljoen en hij in de selectie zit?

Of is het in jouw ogen handig om hem gewoon zijn gehele contract te laten uitdienen en hem nog een paar jaar op de tribune te zetten?
0 0
Ansjo
Ja Alvarez hoort gewoon op de bank. Labyad ook. Ten Hag is een aanfluiting. Ik had voor dat corona gezeik dat dit het laatste jaar zou worden bij Ajax maar helaas we zitten weer een jaar opgescheept met het "tactische meesterbrein" ten Hag. Promes is geen nr 10. Is die gewoon niet intelligent genoeg voor. Labyad is geen spits en Alvarez maximaal een verdediger maar daar hebben we 4 betere spelers voor. Ja ook Timber is beter dan die Alvarez. Die staat gewoon de ontwikkeling van de jeugd in de weg.
3 -2
ram
Ten Hag is helemaal geen aanfluiting. Hij doet het geweldig. Ik snap echt niet dat je dit soort uitspraken kunt doen.

Natuurlijk vind ik niet altijd alles wat ie doet goed. Ik vind zijn wissels bijvoorbeeld bijna nooit goed. Maar ja.. het is wat.

Promes op '10' kan best werken. Hij kan daar echt wel heel gevaarlijk zijn; zeker als Tadic wat inzakt. Dan kan Tadic meer de man van de assist zijn en Promes afmaker.

Labyad is in principe geen spits nee.. Maar als een soort Valse '9' is ie echt wel bruikbaar. Zelfde geldt voor Alvarez. Leuk dat je van mening bent dat ie Timber in de weg zit. Ik weet niet of dat zo is. Maar je hebt Alvarez nu eenmaal... En dus moet je er gebruik van maken.
0 -4
geDaante
'kan best werken', het moet heel goed werken, je moet daar het maximale uithalen.

Tadic, Labyad, Promes en Alvarez staan allen op de verkeerde plek, en drie daarvan zouden niet eens basis moeten spelen.

Vorig seizoen bakte Ten Hag er al niks van, wordt nu weer bevestigd, helaas.
1 -1
ram
Ik bedoel met "kan best werken" natuurlijk dat het misschien kan werken. En dat het dan dus ook goed werkt... Ik neem aan dat je begrijpt hoe zo'n (vrij gebruikelijke) taalconstructie werkt.

Ik ben het best met je eens dat Alvarez en Labyad niet in de basis horen hoor. Vind ik ook. Maar Martinez was geblesseerd en Labyad kreeg een beloning voor zijn zeer goede voorbereiding. Is dat allemaal zo erg? We winnen gewoon van Sparta. Op een kutveld met een rare scheids en met 10-man.
En het is weer alleen maar gejank en gezeik om niets.

Je laatste alinea is al helemaal zielig natuurlijk. Ten Hag is top bij ons. Dat mag je ontkennen hoor maar het slaat nergens op.
0 0
Henkjanklaas
Hard gezegd maar wel juist jouw bijdrage.
Wie heeft die alvarez gescout. Beetje in het rijtje van Roon, en die back laatst in het Ned. Elftal kleurloos en zonder specifieke kwaliteiten. Ik mis toch echt nog een erg goede verbindingsspeler zoals Donny was en is plus iemand die iets geniaals kan op het middenveld. Straks in de CL krijgen we gewoon weer problemen in de omschakeling van de tegenstander. Te weinig power en snelheid op ons middenveld. En Gravenbergch mag je dat met zijn 18 jaar niet aan doen dat hjj het hele middenveld al een heel seizoen gaat dragen. Dat is allemaal veel te risicovol.
2 -1
Sterspeler
Alvarez heeft persoonlijk z'n transfersom betaald door ons naar de CL groepsfase te loodsen. Maar dat mag je niet zeggen.

Een fluwelen techniek heeft die inderdaad niet. Maar ETH moet hem gewoon een keer CV zetten en hem daar 5 wedstrijden laten staan. No way dat Schuurs er nog aan te pas komt.

Maarja. Ik zal wel voor gek verklaard worden. Alvarez was vorig seizoen niet degene die ons de punten / CL en EL kostte achterin. Dat was Schuurs.
0 0
ram
Zo... jij bent lekker op de hoogte met "van Roon, en die back laatst in het Ned. Elftal". Je hebt het over De Roon en Hateboer. Allebei prima spelers trouwens...

Alvarez had best kunnen slagen bij ons. Zo slecht was ie vorig jaar niet. En zo slecht is ie ook gewoon niet. Hij kan best redelijk slagen bij ons. Ik vind dat afzeiken vrij waardeloos.
1 -1
Henkjanklaas
De roon en hateboer twee nietszeggende spelers waar ik beslist niet voor naar een stadion ga. 13 in een dozijn, idem als Alvarez.. dat zie je toch zelf ook wel ?
1 -1
ram
Dus jij denkt dat ploegen succesvol zijn/worden als ze 11 spelers opstellen waarvoor jij naar het stadion komt?

Misschien is teamsport niets voor jou... Ik zou een lekkere tennisser uitzoeken; kun je daarvoor naar het 'stadion'.
0 0
DeWijsneus
Wauw. Hoe passend kan je het beschrijven? Spot on.
2 -1
grannig mokum1
Precies, geen paniek... Maar ik had echt gedacht dat alleen Heracles met kunstgras speelt en de andere overgaan op echte grasmat
0 0
Dit is mijn club
Zoals hier onder al ergens genoemd wordt, zou Joey Veerman niet een gokje waard zijn? Lijkt in alles een Ajax speler en je kunt je er onmogelijk een buil aan vallen.
1 -1
Henkjanklaas
Helemaal voor. Dat is een prima creatieve speler van achteruit.
0 0
Ansjo
Hij lijkt mij minimaal 2 klasses beter dan Alvarez.
0 0
Schip
Die werd ook genoemd bij VI. Is een speler met een uitstekende, fijne trap in zijn rechter. Vanuit beweging en stand en dus ook interessant voor corners en spelhervattingen. Kan het spel a la Pirlo - voor ons oudere lullen- a la Jonk - of voor de nog ouderen - a la Gerrie Muhren - verdelen met lange ballen als het moet en kort als het kan.

Heeft ook heel aardige techniek en voetenwerk, getuige een actie tegen de kakkies. Die hem spontaan wilden hebben.

Alleen was Pierie opbouwend en met crosspassing ook erg goed. De vraag bij zulke spelers is niet alleen of ze een hogere handelingssnelheid en druk aankunnen - weet je gewoon niet en moet je gokken - maar ook of je ze niet alleen op hun voetballende vermogen koopt, maar of ze ook controlerend wat te bieden hebben.

Daarom vroeg ik elders ook of iemand dat weet. Hij oogt niet bijzonder sterk (ook niet bijzonder slap). Wint hij duels op techniek/timing/wilskracht? Legt hij veel meters af? Heeft hij oog voor het verdedigen van de ruimtes? Heeft hij tactische discipline? Loopt hij mee met zijn man, of loopt hij dan te kingen op de andere helft zoals Bazoer? Die had ook alles in huis voor de 6, behalve dat.

Ik zou eerst kijken of hij dat ook beheerst en of daarin ontwikkelruimte zit, voordat je een eigen jeugd speler in de weg zit. Want Q. Timber zou het op termijn wellicht kunnen en Martinez kan er uiteraard ook spelen.

Als die Veerman ook controlerend wat extra's heeft, zou ik liever zo'n type zien dan Alvarez.
2 0
Ajax114
Ajax lijkt alleen nog over de grens te kijken. Van de Ven en Veerman zou ik allebei halen. Ze hebben bij Ajax met aankopen veel grotere risico's genomen dan dat ze met deze twee zouden doen als ze die zouden halen.
1 0
johnantoni
Middenveld is extreem matig bezet. Kom niet aanzetten met Martinez, Blind, Alvarez kunnen daar uit te voeten en dat Promes op 10 kan. Nee dat kunnen ze niet. We hadden voor het middenveld twee creatieve spelers moeten kopen.. Misschien wel een heel nieuwe middenveld.

Onana; Mazraoui, Schuurs, Blind, Tagliafico; aankoop, aankoop, aankoop; Antony, Promes, Neres.
4 -4
ram
En Tadic geven we gratis aan Telstar?
0 0
ram
Haha, dude...
1 -1
vdhaas
Drie nieuwe aankopen op het middenveld? Martinez heeft het afgelopen seizoen prima gedaan, Gravenberch krijgt nu ook terecht een kans. Kudus is er al.
1 0
Joseph
Gravenberch, Martinez en Kudus is wat mij betreft een prima middenveld. Ik vind het echter wel mager, er mag wat mij betreft wel een middenvelder bij.
1 -1
fanforeffer
Corona crisis, weinig of geen publiek, minder sponsors, minder inkomsten, dat Mark voorzichtig is ,vind ik niet onverstandig. Veel geld uitgeven voor een speler blijft altijd risico vol. We moeten zorgen dat we ook dit jaar kampioen worden ! En dat heeft veel meer te maken met de inzet ,dan met de opstelling en de omzet . Laat de staf nog maar even puzzelen,heb vertrouwen.
0 0
geDaante
Ten Hag is de zwakke schakel helaas, en dat betekent dat je wederom niet bepaald het maximale uit de selectie zal halen.

Als ie zo doorgaat met Tadic op linksbuiten, Labyad in de spits, Promes op 10 en Alvarez op 6, dus al vier spelers op totaal onlogische plekken zet, wordt het niet veel, en haal je er misschien wel bijna het minimale uit.
5 -1
Ansjo
Ik had voor corona gehoopt dat we er met dit seizoen vanaf zouden zijn. Helaas verkeerd gedacht. We zitten waarschijnlijk weer een jaar met het "tactische meesterbrein" ten Hag opgezadeld. Die vent wordt zo enorm overschat. En dan al die mensen die denken dat Ajax bijna de CL finale haalden doordat ten Hag daar zat. Nou ik durf te stellen dat we die niet hebben gehaald OMDAT ten Hag daar zat met zijn achterlijke keuzes.

Waarom moest Overmars nou weer zeggen dat hij zijn lot samen met die van ten Hag samen zou smelten? Ontslaan die hap.
0 0
Vlieske
Je vergeet nog het belachelijke systeem met een 10 die verstoppertje speelt en continu de spits in de weg loopt
1 0
geDaante
Precies. Die tactiek kan in principe wel werken, maar dan moet het heel anders ingevuld worden. Een 10 met diepgang zonder bal is niet mijn type, maar kan wel werken als ie dat lopen gedoseerd doet, niet alleen kan lopen maar ook heel goed kan voetballen, én zich niet onttrekt van het opbouwen en het spelmaken.

Dat zie je bij Ajax helaas wel; een 10 die vooral loopt en voetballend niet bijzonder tot vrij matig is, en die totaal onzichtbaar is in de opbouwfase en spelmaakfase.

Iemand als Ozy zegt dan dat dat is om ruimte te creëren op het middenveld om in te voetballen, maar dat vind ik ten eerste een zwaktebod, en ten tweede is het dan de bedoeling dat in die ruimte de buitenspelers komen te spelen, die dan als aanspeelpunten van achteruit kunnen fungeren. Dit gebeurt bij Ajax nauwelijks tot niet, dus zeer moeizame opbouw en combinatiespel centraal op het middenveld.

In de jeugd ook helaas. Jongens als Ekkelenkamp, Regeer, etc., die op 10 komen te spelen, totaal onzichtbaar zijn, alleen in de laatste fase opduiken voor het doel. Het ironische is dat dat laatste minder voor kan komen, door hun toedoen; door veel minder goed spel van achteruit, komt die bal niet eens zo vaak voorin.

Creatieve spelers worden op de flanken gedropt.
3 -1
Soccerskins
Belachelijk systeem inderdaad, behalve dan dat we de halve CL finale daarmee hebben gehaald. Maar laten we dat maar effe achterwegen.
1 -4
geDaante
Dat was puur dankzij Frenkie. En daarbij ook Schöne.

Frenkie deed zowat de opbouw in zijn eentje, kreeg die bal door wegdraaien en dribbels over de grond dieper op het middenveld bij Van de Beek. Sinds vertrek Frenkie zie je dat het elftal veelal in tweeën valt; een te diepe 10 die zich onttrekt van de opbouw, en twee controlerende middenvelders die niet a la Frenkie die bal persoonlijk naar voren kunnen brengen. Passing wordt dan belangrijker, maar daarmee is de afstand tussen diepe 10 en verdedigende blok (waar nu voor gekozen wordt in plaats van eerder voetballende blok) te groot, en de 10 niet aanspeelbaar genoeg.

Bij vertrek Frenkie had Ten Hag het allemaal anders in moeten vullen om de bal over de grond veelvuldig bij het diepere middenveld te krijgen. Hij koos er echter voor het tegenovergestelde; hij zette het vele malen defensiever neer, met Martinez en Alvarez. En nu iets minder defensief met Gravenberch en Alvarez, maar Alvarez is opbouwend dusdanig slecht, dat het niet veel opschiet.
3 0
Soccerskins
Ben ik het deels mee eens. Ik ben benieuwd hoe het team staat als je een allrounder (zoals Henrique) naast Gravenberch zet en Lang of Kudus op 10 laat spelen. Het systeem hoeft niet perse het probleem te zijn, welke rol Ten Hag bepaalde spelers meegeeft wel. Tadic is nog steeds oersterk in de duels en kan nog altijd goed voetballen dus zou ik hem het liefst als spits zien.

Bijvoorbeeld:

Tadic
Promes - Lang - Antony
Gravenberch - Henrique
Tagliafico - Blind - Schuurs - Mazraoui
Onana

Ik denk persoonlijk dat dit veel beter zou staan dan met Alvarez op het middenveld, Promes op 10 en Labyad of Traoré in de spits.
0 0
geDaante
Bizarre keuzes van de trainer moet je niet verwarren met een incomplete selectie.
3 -1
rodnet
De selectie is niet compleet. Alvarez op 6 is een zwaktebod bij gebrek aan beter en Labyat is absoluut niet de voetballende spits die bij Ajax past. Ziyech is vervangen door Anthony, een fantastische aankoop maar een totaal andere speler en van de Beek is opgevolgd door Kudus, eerste indruk goed maar zit nog op de bank. Een goede 6 en een betere spits zouden niet misstaan.
4 -1
grannig mokum1
Vorige seizoen was geen balans op het middenveld THG zat te rommelen met de 6 positie en nog steeds is het probleem niet opgelost voor de 6 positie...
0 0
geDaante
Tadic gewoon in de spits, 6 positie laten uitvechten door Taylor en Timber.
2 -1
BrandjeXL
Komt vanzelf goed als Neres fit is. Tenminste dat hoop en verwacht ik.
0 0
DaleyMOKUM
Ik zou tegen ploegen uit het rechter rijtje Mazraoui wel eens naast Gravenberch aan de rechterkant van het middenveld willen zien spelen. Dynamischer dan Alvarez en met Dest erbij op rechtsback heb je een extra aanvaller in je ploeg...
2 0
Freddy Al
Vreemd genoeg zou ik Joy Veerman van Heerenveen wel eens ij ons willen zien spelen.
Of hij het op een tandje sneller ook kan weet ik niet maar hij heeft een uitstekend inzicht ,prima pass, goed techniek en is balvast.
Hij schijnt rond de 7 miljoen te kosten, ik zou de gok wagen.
1 0
De Stift
Zoveel paniek na een matige seizoensstart tegen Sparta... De voorbereiding was prima en als je uiteindelijk met een man minder op het veld tegen een stugge tegenstander op een stug veld alsnog wint, doe je het helemaal niet slecht.

Dat geschreeuw om versterkingen begrijp ik wel, maar ondermijnt ook waar Ajax voor staat. Ajax staat voor jeugdig talent de kans geven, voor evenwichtig beleid en frivool voetbal. Nu Donnie, Ziyech en Veltman vertrokken zijn, kan je inderdaad voor tientallen miljoenen spelers gaan kopen. Je kan ook doen waar Ajax groot mee is geworden: talent laten ontwikkelen.

Allereerst in de defensie. Schuurs is gekocht om op termijn De Ligt op te volgen. Dat gaat hij dit seizoen gewoon waarmaken. Verder hebben we met Mazraoui en Dest uitstekende spelers op de rechtsback. Technisch aan de bal, snel en ook verdedigend staan ze hun man. Ik zou in Nederland geen betere rechtsbacks kunnen noemen en Europees geen spelers die haalbaar en beter zijn. Met Blind hebben we een fantastische centrale verdediger. Een briljante speler aan de bal, slim zonder. En op het moment hebben we als linksback de reserve-aanvoerder van het Argentijns elftal, terwijl we met Martinez (en Dest) uitstekende alternatieven hebben. In de goal staat een van de beste doelmannen van de wereld (top 10).

Op het middenveld is het vertrek van Ziyech en Van de Beek een enorme aderlating. Tegelijkertijd hebben we met Gravenberch een 18-jarig toptalent die kan dribbelen, passen, snel is, een hoge handelingsnelheid heeft en ook nog eens regelmatig een doelpunt maakt. Europees zijn er niet veel met een hogere potentie dan Gravenberch. Hem nu voor de leeuwen gooien, is wat Ajax Ajax maakt. Een jongen uit de eigen jeugd die op zijn 18de bepalend is op het middenveld. Uniek in de wereld en precies de reden waarom mensen van Ajax houden.

De keuze voor Alvarez vind ik te behouden, zeker in de Nederlandse competitie, tegen ploegen als Sparta. Veel liever zie ik daar Martinez, die naast grinta ook behendig is aan de bal. Of nog liever Taylor, die in mijn het perfecte duo met Gravenberch kan vormen. Linksbenig, behendig met de bal, maar controlerender. Taylor heeft iets weg van Frenkie en Schone.

En dan hebben we op 10 ongelooflijk veel mogelijkheden. Natuurlijk kan Promes er spelen, maar ik vind hem toch te druistig op die positie. Ook Lang kan er uit de voeten, net als Tadic en Neres. We hebben Unuvar nog in aantocht, maar de speler die het daar voor ons gaat doen is Kudus. Die man heeft alles: inzicht, balgevoel, het kan het spel snel verplaatsen, speelt met gemak een mannetje uit en is doelgericht. Hij is alleen nog zoekende, maar zal gedurende dit seizoen zeker zijn plek vinden.

Op de flanken is het helemaal ongelooflijk wat Ajax aan kwaliteit heeft. Neres, Antony, Tadic, Lang, Labyad, Promes. De enige positie waar ik twijfels over heb, is de spitspositie. Labyad en Tadic kunnen het prima invullen, maar zijn meer middenvelders dan pure spitsen. Ze zijn aanspeelpunten en belangrijk in de combinatie, maar hebben niet de absolute gretigheid om te scoren. Hetzelfde geldt voor Traore. Die toch echt het fysiek heeft om een echt zo'n spits te zijn, alleen zijn scorend vermogen is te laag. De enige die dat echt heeft is Huntelaar, alleen die schiet in het combinatievoetbal juist weer tekort. Daarom blijft voor mij Suarez een droomaankoop. Hij zal wel naar Juventus gaan, maar met Suarez erbij halen we een gretige, doelpuntengeile vechtersbaar in huis die elke defensie aan gort rent, scoort en kaatst.

Tot slot: de transfermarkt sluit 5 oktober. Tot die tijd speelt Ajax tegen RKC, Vitesse en Groningen. Dat lijkt me meer dan genoeg tijd om te bepalen of deze selectie sterk genoeg is of niet. Je kan altijd nog proberen om Propper en Stengs voor het middenveld te halen. Enige nadeel is dat andere clubs ook zo denken, waardoor je misschien op het laatst Onana of Tagliafico kwijt raakt. Daar zou Ajax zich eventueel op kunnen voorbereiden: bijvoorbeeld door Cillessen te halen en bijvoorbeeld Angelino. Maar goed, dan lopen we juist weer het risico op een veel te grote selectie...
14 0
WillyBrokamp
Goede inhoudelijke post waar ik het helemaal mee eens ben. We gaan het zien. Europa in met Labyad in de spits lijkt me niet, maar dat zal ETH ook wel weten...
0 0
Joseph
Mooi verwoord, er zit kwaliteit en potentie in elke linie. Enige waar ik mij zorgen over maak is de breedte centraal achterin en de gevolgen daarvan op het middenveld.

Ik zie op dit moment in Martinez de enige oplossing voor het voetballende probleem met Alvarez, maar wat gebeurt er met Martinez als er centraal iemand uitvalt? Na Blind en Schuurs is het kwalitatief wel een groot gat centraal achterin. Denk je echt dat Taylor er al klaar voor is? Kan je met hem ook Europa in als het moet of moet je dan op Alvarez terugvallen als Martinez naar achteren (of naar linksback) moet? Ik zou er toch graag nog een middenvelder bij hebben, eigenlijk om Alvarez op te vangen..
1 0
geDaante
Niet na een potje tegen Sparta, ik roep al tijden dat Alvarez op 6 een totale aanfluiting is, Tadic op links niet goed is, daar hij in de spits veel beter is, Labyad geen spits is, en Promes geen 10. Helemaal niet opportunistisch dus.

De wedstrijd tegen Sparta verraste mij dan ook totaal niet, het is een logisch gevolg van totaal onlogische keuzes.
2 0
Ron403
Fijn zo een reactie te lezen waar overal het opportunisme de bovenhand heeft. Helemaal eens met je bericht, overigens is Angelino wel uitgeleend aan RB Leipzig weer.
0 0
Turbo
We hebben een aardig basiselftal. Mits Tadic op 9 speelt en jongens als Labyad en Alvarez geen deel uit maken van de basiself.

Maar we missen creativiteit en opbouwend vermogen in de basis. En op bepaalde posities had je door moeten selecteren en evt op zoek moeten gaan naar een kwaliteitsinjectie. RCM bijvoorbeeld.
2 -1
geDaante
Mits inderdaad ;), dat is nou het probleem. Er wordt gekozen voor veel minder opbouwend vermogen ten faveure van een defensief 'zekerheidje', om maar iets te noemen.

Dit is heen Ajax trainer.
0 0
Ajax68
SELECTIE is dus zéker NIET compleet !
1 -1
Ajax68
WIJ hebben een ERVAREN BIKKELAAR nodig op het middenveld, want geloof maar dat de tegenstanders erop zullen zitten omdat middenveld te veroveren, en daar schiet DIT middenveld duidelijk in Tekórt !
Als ik die ten Hag DOM hoor lullen over het tactisch overwicht tegen Sparta, zakt mijn broek af, wat een verschrikkelijke KUT wedstrijd, wat een zwak gebeuren !!!
2 -4
ProfessorX
???? Omdat en graag iets beter tactisch onderbouwen graag.
1 0
Sunny
We hebben echt nog een goede spits nodig.
Nou ben ik een fan van de mogelijkheden van Sam Lammers die voor 10 weg zou mogen.
Heeft absoluut de kwaliteiten die bij ons passen en wordt een sensatie ...
0 0
de-Ajacied
Hoe je het ook wendt of keert, Ajax is in ruim een jaar alle klasse met ervaring op het middenveld kwijtgeraakt
Schöne, Frenkie, Donny, Ziyech,
Gravenberch en misschien Toylor en ook Kudus zullen wel goed worden en zelfs dit jaar af en toe uitblinken, maae kampioen wordt je daar niet mee en de CL is dan ook teveel
2 0
Ajaxbrl
Wat een gejank alweer na een matig wedstrijdje op kunstgras die wel gewoon gewonnen werd met 10 man notabene! Vooral bij de TG is de heksenjacht alweer vroeg begonnen. Zondag winnen ze met 5-0 en het is allemaal weer geweldig! Zo voorspelbaar..
2 -6
appiehappie
Anthony is duidelijk een aanwinst.
Labyad startte zondag jl als spits in de basis !!!!!!!
Is hij de gedroomde Ajax spits ????
In mijn ogen is dit een zwakte bod. Labyad heeft in de voorbereiding laten zien te beschikken over kwaliteiten en te kunnen scoren vanuit een vrije trap.
Ajax-1 mist een echte spits.
Tja en dan Daley Blind, hij speelde goed tegen Sparta en is één van de sterkhouders. Echter zijn gezondheid is geen 100% zekerheid. Is het wel verstandig dat hij blijft voetballen ??
Een echte centrale verdediger halen die ook kan voetballen lijkt mij noodzakelijk.
Tadic in de spits zo nog een optie zijn met een echte linksbuiten terug op zijn positie of iemand die dat kan invullen is volgens mij wel aanwezig binnen deze selectie.
Of er dan plek is voor Labyad in de basis is een goeie vraag.
Ik denk van niet.
2 -1
DeMeervanweleer
Hoewel de voorbereiding fantastisch was en er een paar goede spelers bij zijn gekomen, heb ik toch wel wat vraagtekens. Je raakt je twee beste middenvelders kwijt en al dat je er voor terugkrijgt zijn een talent uit Denemarken en aanwas uit de eigen jeugd. Gravenberch hoort zich op te trekken aan een gearriveerde topspeler als Ziyech of v.d. Beek. Nu moet hij de kar trekken, dat is teveel druk op de schouders van een 18 jarige. Voorin is het beter al vind ik de spitspositie mager, d.w.z. geen echte top. Labyad is geen spits, Tadic wordt misbruikt op links, Traore vind ik geen Ajaxmateriaal, Promes zou nog de beste optie zijn. Achterin lijkt het wel redelijk op orde al vind ik dat ze Botman niet zo makkelijk hadden moeten laten gaan. Harde kopsterke verdedigers zijn in Nederland schaars.
5 0
Schip
Promes heeft niet de balbehandeling van een spits. Je zag toch hoe hij die prachtige bal van Blind mishandelde...Hij heeft geen actie, kan geen bal vasthouden en zijn aanname is veel te wisselvallig.

Ik vind Traore ook wat lomp overkomen, maar een echte kans heeft hij ook niet gekregen.

Hoop dat Overmars nog een echt goede 6 haalt om naast Gravenberch te spelen. Het is toch ook geen visie om eerst voor die Hojberg te gaan en daarna het maar te laten zitten als dat niet lukt? Je wil een 6 of niet.
1 0
iammike
Zie graag een back up linksback voor Nico gehaald worden. Die ook nog wedstrijden bij Jong mag spelenen hem evt over een jaar kan opvolgen. Dyhr van Midtylland bijvoorbeeld?
2 0
Matzet
In een ander topic heb ik Noah Katterbach (Koln) als optie genoemd. Puur gebaseerd op een aantal wedstrijden die ik van hem gezien heb na de competitiehervatting.

Dyhr ken ik niet, maar ik zou graag de mening van andere supporters over beide spelers horen.
0 0
BillSplate
Ken 'm niet, maar wel eens dat we iemand kunnen gebruiken. Weet je meer over Dyhr?
0 0
RRL
Selectie is in principe compleet, ik zou alleen Alvarez niet opstellen
1 -3
Joseph
Hangt er natuurlijk vanaf wat je wilt. Als je de wedstrijden niet alleen op teletekst terug wilt kijken en je er Europees geen zin in hebt, is het een prima optie.
2 -1
Vlieske
Nee zolang alvarez speelt is de selectie niet compleet.
4 -4
NaarCLbeker5
We hebben al 100 keer gehoord wat je van Alvarez vindt. Dat was wel genoeg. Nu weet ik het wel. Je mening is helder.
1 0
xstaniox
Deel off-topic.
Journalistiek is ook echt een grap he.
Eerst zeggen dat Ajax de beste en breedste selectie van Nederland heeft en mede door de brede selectie makkelijk kampioen gaat worden.
Een mindere pot tegen Sparta op een zaadveld en de selectie van Ajax is ineens nog niet compleet en zonder versterkingen kan Ajax de titel wel vergeten.
5 -2
Ajaxxxisdebeste
Zo gaat het altijd, en moet zien hoe iedereen hapt...
0 0
Luck76
ja zei ik ook al...
De waan van de dag
1 0