Ten Hag: 'Lukte Dortmund niet om één kans te creëren'

JesseTH, 13-09-2020 om 17:30, 31550 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Erik ten Hag is blij met de manier waarop Ajax heeft gespeeld tegen Sparta Rotterdam. Ook de oefenmeester weet dat het spel niet altijd even sprankelend was als in de voorbereiding, maar dat kwam ook door de rode kaart én de goede organisatie van de opponent.

'Afgelopen maandag speelde Sparta tegen Dortmund en het lukte Dortmund niet om één kans te creëren. Sparta staat verdedigend gewoon heel goed georganiseerd', concludeert Ten Hag op de persconferentie na afloop van het duel. 'Desalniettemin heb ik voor de rode kaart twee honderd procent kansen gezien. Dusan (Tadic, red.) moet hem voor koppen en die van Gravenberch mag er ook in.'

Na de rode kaart van Nicolás Tagliafico besloot Ten Hag om Sergiño Dest, een meer aanvallend ingestelde speler, erin te brengen. Ik wilde niet alleen maar naar achteren gaan. Als je er nog een echte verdediger bij zet, dan neig je daar wel naar. Ik wilde die wedstrijd winnen en dan moet je ook aanvallers op het veld houden. Dest is een voormalig aanvaller, een hele offensieve back.'

Ondanks alles weet ook Ten Hag wel dat het zondag niet altijd even oogstrelend was. 'Het is vervelend dat je zo snel met tien man komt te staan als je zolang niet hebt gespeeld. We hadden een hele mooie voorbereiding met vaak heel goed voetbal. Dat was er nu dan even niet. Als je niet met mooi voetbal kunt winnen, moet je nog steeds winnen. Een superzondag.'

Ten Hag over tijdrekken Onana

Tot slot gaat Ten Hag ook in op het tijdrekken van André Onana. Velen vonden het te opzichtig, maar de trainer niet. 'Dat hoort erbij. Dat is heel normaal, kijk maar in het internationale voetbal. Ik vond het niet zo opzichtig. Hij is volwassen en hij is een topkeeper. Daar moet hij slim in zijn en hij heeft fantastisch gekeept vandaag.'

Bestel de FIFA 21 Limited Ajax Edition nu!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Yeshyeshyall
Vooral triest dat Sparta met een man meer nog nauwelijks probeert te voetballen. Ten Hag heeft gewoon gelijk. Je bent van 0-0 met een man minder en een verdedigend Sparta alsnog naar 0-1 gegaan en geen goals tegen. Mooi? Nee. Belangrijk? Ja! Verder niet over klagen lijkt me en props naar Antony: dat is een topaankoop!
0 0
louis60
Rotje knor won in voorbereiding met 3-0 en Utrecht met 5-1 van Sparta.
0 0
geDaante
Ik hoor Frank de Boer praten, excuses zoekend, en uitermate tevreden zijn na heel slecht spel, ook met 11 man, en dat als logisch gevolg van een onlogische opstelling.
0 -1
Yeshyeshyall
Ik snap best wat jij denkt denk ik maar kom op, het is toch niet realistisch om in je eerste wedstrijd meteen vermaak en topvoetbal te verwachten als je al zo vroeg een speler kwijtraakt? De opstelling was ook helemaal niet onlogisch! We zijn ongeslagen uit de oefencampagne gekomen, met meestal Alvarez op die positie waar hij gisteren stond. Hoe lullig en kansloos zou het zijn voor hem maar ook het groepsproces als je hem dan toch vervangt? Pure willekeur zou het zijn en niet uit te leggen. Zelfde met Labyad: die heeft het gewoon goed gedaan dus die geef je zn kans (na 2/3 jaar wachten!). Dat jij ze had doorgeselecteerd is leuk voor op fifa maar dat is in werkelijkheid niet gebeurd dus daar moet je dan toch rekening mee houden in de realiteit? En verder stonden er allemaal spelers op het veld die niet of nauwelijks ter discussie staan volgens mij, dus hoezo een onlogische opstelling?
0 0
Jojo49
Dortmund 3 elftal ?
0 -1
JJT86
Wat een zielige smoesjes, boeiend dat Dortmund 0 kansen creëerde tegen Sparta. Alsof wij dan met 2 kleine kansjes(100% kansen haha wat een grap) een werelprestatie hebben neergezet tegen Sparta. Het spel was gewoon ruk en chaotisch. Middenveld bestond uit Gravenberch en de rest doet maar wat. Gaan echt problemen krijgen met de opbouw op deze manier met 4 aanvallers en 1 voetballer op het middenveld. Alvarez werd vorig jaar terecht afgetest als middenvelder, waarom nu weer proberen?
3 -1
Joseph
Alvarez blijven we gewoon zien op het middenveld, net als Labyad in de aanval, het is een soort treurige drang om zijn gelijkt te krijgen..

Iedereen ziet en zegt dat het niet werkt en ten Hag wilt er niet aan. Gedurende het seizoen zullen ze uit de basis verdwijnen, met een onzin verhaal over andere spelers die zich ontwikkeld hebben. Kudus is er al lang klaar voor en Lang is al een heel seizoen beter dan Labyad en zelfs Lang hoort niet bij de 4 beste aanvallers..
0 -1
Ajaxtrouw
Triest dat TH Sparta zo moet complimenteren om onze tekortkomingen te maskeren.
4 -1
Ajax27
Onana verdedigen... maar ik denk dat er zeker wel een woordje met hem gesproken wordt. Op deze manier gaat hij heel veel kaarten pakken. En heel veel kaarten betekenen schorsingen... wellicht op cruciale momenten. Gewoon kappen Onana.
3 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Dat was het eerste wat mij opviel, dat sparta behoorlijk goed stond te verdedigden.
Misschien had ten had met kudus moeten spelen, vond ajax niet slagvaardig in de omschakeling, die had wellicht beter promes kunnen bedienen.

We moeten niet mopperen, het is enorm belangrijk dat je je eerste wedstrijd wint, die automatisme's moeten er even aangescherpt worden in wedstrijden dat het erom doet, dit zijn geen oefenduels, niemand wil verliezen de eerste speeldag.

Het zag er niet uit, maar toch knap met een aanvaller minder een uur lang met 10 man. Volgende week gaan we ons eerste signaal afgeven aan de eredivisie. Ajax is gewoon topfavoriet zo simpel liggen de verhoudingen.
0 0
Lagasj
Je ziet de opstelling van TH en meteen weet je dat je middag verpest is.
Labyad in de spits, de kruk Alvarez middenveld, een talent maar veel te wisselvallige tiener naast de kruk.
Promes die elke bal van de voet laat springen op 10..... ja echt op 10.
Als je dan nog niet weet dat bij voorbaat je middag al verziekt is heb je het voetbalverstand van een kind van 5.
En daar zitten er hier op AS hele hordes van.
Het veld, de scheids, m'n zus is ongesteld door rode kaart etc, etc.
Ik heb nieuws voor jullie; deze trainer verziekt Ajax.
En ik durf de voorspelling wel aan dat na een afgang in de CL en daarna in de EL Ten Hag dit seizoen nog de zak krijgt.
En dan zullen er een aantal hier op AS staan te juichen omdat het slechter dan met deze trainer niet kan en de toekomst er weer wat kleuriger uit zal gaan zien.
Wat mij betreft ontslaat Ajax deze clown morgen al, dan blijft ons een heleboel ellende bespaard.
Overmars, wakker worden.
5 -3
geDaante
En zo is het Lagasj.
1 -1
Ajax27
Afgang in de CL en daarna in de EL? Dus met andere woorden zeg je dat Ajax 3e wordt in een potentieel moeilijke poule. Dat er dus nog 1 ploeg is waar ze wel 2 keer van winnen? Hoe kun je het dan een afgang noemen?

Ajax is in 2 jaar tijd Frenkie, de Ligt, Donny en Ziyech verloren en in mindere mate Schone en Dolberg. Dat zijn 6 van de 11 basisspelers die in de halve finale van de CL stonden. Met het mogelijke vertrek van Nico en Onana kom je op 8 van de 11 basisspelers...

Ajax zit gewoon in een transitie fase. NIeuwe jongens krijgen de kans, talenten worden doorgeschoven, nieuwe aankopen worden verricht. Dan moet je niet verwachten dat Ajax straks eventjes een heel dik CL jaar gaat hebben, dan heb je pas het voetbalverstand van een kind van 5.

Ajax gaat weer bouwen aan een nieuw team. Alvarez krijgt nog 1 kans, Gravenberch mag gaan doorbreken, Schuurs zijn eerste volledige seizoen, voorin wordt het even puzzelen en schuiven wat nou de beste formatie is... maar uiteindelijk gaat ook dit Ajax weer draaien. Dit jaar wellicht alleen glansrijk kampioen en een matige CL campagne. Volgend jaar, wanneer deze nieuwe selectie een jaar bij elkaar speelt kun je weer nieuwe doelstellingen maken.

Ajax is een opeleidende club, geen eindstation. We zullen dus ten alle tijden golfbewegingen hebben in de Europese successen. In de eredivisie moet je gewoon niet meer te kloppen zijn.
0 -2
geDaante
Golfbewegingen zullen er altijd zijn, door een minder lichting jeugd bijvoorbeeld, en wat mindere aankopen, maar nu wordt het team gewoon door de trainer totaal verkeerd neergezet, met de verkeerde spelers, en dát is wat het spel onnodig naar beneden haalt, terwijl het zo goed kan zijn.

Dat is het probleem, de trainer is het grootste probleem.
1 0
Ajaxtrouw
Punt is alleen dat de financiële huishouding het zich niet kan veroorloven vriend om even in transitie te zijn....
0 0
Sterspeler
Tsja Erik. AC Milan heeft in de afgelopen 15 jaar 3 kansen gecreëerd en en winnen ook hun potten.

Dat wil niet zeggen dat het leuk is om naar te kijken.
7 0
jutter
Vind dat een opmerking een Ajax trainer onwaardig. Lijkt er een beetje op dat hij oefenpotjes op gelijke hoogte met echte wedstrijden plaatst, niets is minder waar natuurlijk, dat verschil hebben we vandaag al heel duidelijk kunnen waarnemen. Want Ajax was geen schim van de ploeg die we in de voorbereiding hebben gezien, nu zat de druk er, ondanks het, verwachte, matige verweer/spel van Sparta volop op, en dan loopt het doorgaans allemaal wat minder vlotjes, dat is niet verrassend en hebben we in het verleden wel vaker gezien. Maar dat neemt niet weg dat je dan toch beduidend meer van Ajax mag verwachten dan vanmiddag het geval was.
9 -4
de_pitbull
Kun je ook zeggen over welke opmerking je het hebt. Ik vond hem prima antwoorden geven. En wat verwacht je nog meer dan? Dat ze met 10 man ff 5-0 van Sparta winnen? Sparta heeft in de 2e helft 0 kansen gehad en dat vind ik een top prestatie van Ajax.
4 -2
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Het anti schuurs kamp, moet gewoon toegeven dat schuurs een geweldige pot speelde. 100% bal onderschepping is echt fenomenaal.

Ik ben nog steeds niet helemaal van hem overtuigd, maar dit geef ik gewoon toe, klasse wedstrijd.
2 0
Soccerskins
Als je alle factoren meerekent: rode kaart, schijtveld, Arbitrage die letterlijk in de weg loopt etc etc.. is dit wel te begrijpen. Ondanks al deze dingen is Ajax niet echt in de problemen gekomen.
5 -1
altijdwelwat
Dortmund wint 2-1 van Sparta heeft 77 % balbezit en komt toch 20 doelpogingen .....Erik zijn kijk op wedstrijden en voetbal is bijzonder.
7 -2
Flipper33
Dortmund had anders wel 77% balbezit tegen Sparta vandaag had Sparta meer balbezit dan Ajax dus rare vergelijking
5 -2
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Je hebt niks aan balbezit
0 0
Juichtoon
Erik laat zich door het journaille gewoon niks aanpraten.
1 0
Mikee
Denk dat de rode kaart ook invloed had op balbezit
6 0
NouriVandeBeek
Over rare vergelijkingen gesproken. Ajax speelde een uur met 10 man. Logisch dat je dan inlevert op het het percentage balbezit.
4 -1
Mikee
Jij was iets eerder!
0 0
jutter
Heb toch een wat andere wedstrijd dan onze Tukker gezien. Was vóór de rode kaart al een vrij armoedige bedoening met een centrumspits (Labyad) die dat niet is, niet eens basisspeler wat mij betreft. Die centrumspits positie is niet goed ingevuld is eigenlijk een puur zwaktebod, blijf dat hier herhalen. Ik voorzie daar de nodige problemen opdoemen, tenzij er nog een goede speler voor die positie gaat bijkomen. Tegen een dergelijke tegenstander valt er niet veel te winnen omdat iedereen verwacht dat je vrij eenvoudig die wedstrijd over de streep gaat trekken. Clubs zoals dat Sparta rekenen dan ook op een meevaller, hetzij een goal uit een spelhervatting o.i.d., of zoals in dit geval een rode kaart (beetje zwaar gestraft volgens mij omdat Blind nog op gelijke hoogte met Tagliafico stond), dan voelen ze dat er nog een resultaat te halen valt, maar dit Sparta is dermate matig dat ze daar niet van wisten profiteren. Maar Ajax speelde dus ook heel matig, creeerde hoegenaamd niets en was Gravenberch eigenlijk de enige die zich enigzins aan de malaise kon onttrekken, dat zegt natuurlijk genoeg Dat moet dus de komende wedstrijden dus beduidend beter, met zeker enkele aanpassingen wat de opstelling betreft Nu maar hopen dat 'wonderdokter' het daarmee eens is. Deze 1e wedstrijd is geen graadmeter hoe het seizoen verder zal gaan verlopen natuurlijk, maar ik verwacht wel gezien de huidige selectie dat Ajax het moeilijker gaat krijgen dan men toch algemeen verwacht. En dan zou dus een nieuwe centrumspits al voor een niet onbelangrijk deel uitkomst kunnen bieden, toch Suarez?
7 -3
Adam24
Ik snap dit wel, je speelt een verschrikkelijke klote pot op een plastic knollenveld, komt met 10 man te staan, dan zou ik ook blij zijn met de spirit in de groep.
2 0
xrosspoint
Wat een negativiteit hier over trainer en sommige spelers. Natuurlijk was het spel minder dan we met zijn allen gedacht en gehoopt hadden. Maar heel knap dat Ajax met tien man tegen Sparta toch gewonnen heeft en stand hield. Sparta gaat zich presenteren als een niet te onderschatten tegenstander van de favoriete teams.
2 0
31xAjax
Het is toch ronduit stuitend dat je met zo'n kul argument probeert mensen te overtuigen dat je een prima prestatie hebt geleverd. Het wordt steeds erger met die clown....
2 -7
FTS95
Wat een onzin kraamt die man uit...pfff
4 -3
FrankRijkaard4
Ben blij dat Blind gewoon 90 minuten heeft kunnen maken
7 0
Ajax114
Promes op 10 slaat nergens op maar ja een jongen met een grote mond en durven de meeste trainers je niet zo snel op de bank te zetten.
5 -4
Boer Gijs
Hahahahahag
4 -2
Jojo49
Gauw vergeten deze pot, en als kamphuis in amsterdam komt, even tot de order roepen.
1 0
Schip
Je vraagt je af waarom je geen reële beschouwing krijgt: het was erg matig. We ontwikkelden geen tempo, vonden onvoldoende de vrije man op het middenveld om te kunnen opbouwen en creëerden daardoor amper kansen. Dan krijg je nog een ongelukkige rode kaart,waardoor je heel gelukkig mag zijn met een overwinning. Sparta heeft ons goed vastgezet.

Maar dat laatste zal wel te eerlijk zijn: Gravenberch wist geen oplossingen te vinden en Alvarez kan dat überhaupt niet. Speelde trouwens in zijn rol niet eens slecht. En als je Gravenberch onder druk zet, heb je dus maar 1 man voor alle opbouw: Blind. Dat is leuk als er veel beweging is voorin, zodat je een keer een linie kan overslaan. Maar niet tegen zo'n handbal verdediging.

Je mist spelers om mee te combineren in het centrum van het middenveld. Promes bracht vrijwel niets, behalve een aardige actie aan de linkerkant van het veld in de tweede helft: zet druk op de bal, waardoor Ajax de bal krijgt, hij de bal op links terug ontvangt en opent op rechts naar Neres. Verder was het niets zonder de ballen van Ziyech.

TH mag nog wel wat puzzelstukjes leggen. Nu gaat iedereen Gravenberch onder druk zetten.
8 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Vind gravenberch niet veel toevoegen in de ontwikkeling waar ajax graag weer heen wil. Maar dat ben ik.
Iëts in mij zegt me dat dit geen hele bijzondere speler is, een vlak en saaie speler, totaal niet haaks op het spel wat ajax heeft gespeeld de afgelopen 3 jaar
0 0
insectenverdelg
eigenlijk moet Promes dan meer in de bal komen. Maar dat g4beurde auwelijks de eerste 30 minuten. Daarna is dat anders natuurlijk
0 0
Joseph
Zie die kwaliteit niet bij Promes, net als dat ik die vorig seizoen niet bij Neres zat. Beide horen ze op de vleugels te staan, zijn niet de spelers die het spel maken.
1 0
3*stars*3
Dortmund verloor paar weken geleden ook van die kakkies.
Oefenduels zeggen helemaal niets.

Hoop wel dat Fraser ook tegen de concurrenten, die gasten zo laat starten en niet opeens naïef laat aanvallen..
3 0
WantAmsterdam
Nee Erik, voor de rode kaart was het al heel slecht
8 -2
Bjorn
Ten Hag toch, 100% kansen Tadic en Gravenberch is natuurlijk onzin.
12 0
ElPistolero9
Slaat echt helemaal nergens op, ik ben benieuwd wat de xG van die kansen waren. Denk niet eens 30%. Ten Hag maakt zich belachelijk op deze manier
5 0
WantAmsterdam
Weet eigenlijk niet op welke kansen hij doelt haha, voor de rode kaart.
1 0
xstaniox
Tadic kopte vanaf de tweede paal in de handen van Van Leer. Kon hem over hem heen koppen, maar had ook terug kunnen leggen op Labyad.

Gravenberch kwam de bal in de kluts, vervolgens nam hij m op de slof en schoot denk ik een meter naast in de korte hoek.
1 0
WantAmsterdam
Waren nu ook geen heel grote kansen, bedoel, lansen die normaal een doelpunt moeten zijn.
1 0
Ajacied33
Grootste kans van Tadic was vlak voor rust. Hij wilde de bal over van Leer wippen, daar waar hij de bal gewoon erin had moeten rammen
1 0
WantAmsterdam
Ja maar dat was na de rode kaart.
0 0
Bjorn
Tadic kopte op goal vanuit onmogelijke hoek en Gravenberch afvallende bal. Was niet eens benoemenswaardig.
0 0
Ozymandias
Tadić had die bal ook niet op doel moeten koppen maar breed moeten koppen op de vrijstaande Labyad.
0 -1
Lagasj
En Labyad had de bal dan van de voet laten springen of naast geknald.
0 0
Schip
Dus als een andere bal zou zijn gegeven, dan was het een kans geweest. Dat onderstreept toch hoe ongelooflijk geforceerd TH weer loopt te redeneren. Altijd als het tempoloos en slecht is, komt hij met die statistiekjes aan om net te doen alsof het best goed is geweest. Zeg gewoon dat het slecht was. Is iedereen gelijk uitgezeken en kijken we uit naar de volgende pot. Nu zal het blijven gaan over deze kutpot, omdat TH niet laat zien dat hij bepaalde keuzes anders gaat maken en het probleem ziet.
5 0
Sterspeler
Neem je het hem kwalijk? Hij moet z'n baan zien te behouden.
1 0
ElPistolero9
Dit klopt als een bus
2 0
Bjorn
Wanneer Tadic de bal op Labyad had gekopt en die mist vrijstaand, dan is het volgens mij pas een 100% kans. Als je de voorfase aan een potentiële scoringskans ook gaat bestempelen als 100% kans dan weet ik het ook niet meer.
1 0
insectenverdelg
probeerde die dat niet, maar was de uitvoering niet goed?
0 0