Ten Hag lovend: 'Ik ben uitermate tevreden'

ThijsZwagerman, 13-09-2020 om 17:00, 11490 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Ajax-trainer Erik ten Hag is in zijn nopjes met de zege op Sparta Rotterdam. Ajax won de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen met 0-1. Mede door de vroege rode kaart voor Nicolás Tagliafico vond Ten Hag dat een fantastische prestatie. 

‘Ik ben uitermate tevreden. Dit is, gezien het wedstrijdverloop, natuurlijk geweldig’, stelt de oefenmeester in gesprek met FOX Sports. ‘We komen al snel met tien man te staan, maar het team heeft dat perfect ingevuld en de overwinning eruit gesleept’, is Ten Hag complimenteus. 

De Ajax-trainer zag zijn ploeg het in tactisch opzicht goed oppakken na de rode kaart van Tagliafico. ‘Wij zijn een écht team, dat je zie aan de spirit en aan de tactische rijpheid waarmee de taken worden uitgevoerd. Defensief stonden we geweldig. Met het hele team hebben we telkens goed verschoven en druk op de bal gehouden.’

Ten Hag kon na afloop van de minimale zege dan ook niets opnoemen dat in zijn ogen beter had gemoeten. ‘Ik kan weinig bedenken. Dan moet ik over details gaan praten en dat wil ik nu niet. Ik kan de ploeg alleen maar een heel groot compliment geven. Je kunt niet altijd fantastisch spelen, zeker niet als je met tien man staat. Maar ook als je niet goed speelt, moet je nog steeds winnen. Dat hebben we fantastisch gedaan.’

Antony stemt Ten Hag tevreden

Eredivisie-debutant Antony maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. Het spel van de Ajacied stemde Ten Hag tevreden. ‘Het was natuurlijk ook voor hem een hele lastige wedstrijd, maar zelfs dan zie je gelijk zijn kwaliteiten. Buiten dat doelpunt om, zie je dat hij in de ruimtes aan de zijkant gevaarlijk is. Aanvallend was hij met zijn dribbels, snelheid en creativiteit belangrijk, terwijl hij ook zijn defensieve taken uitvoerde.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cello
Mensen vergeten vaak dat de communicatie naar de buitenwereld iets anders vaak is dan wat er intern gecommuniceerd wordt. Het is net als dat spelers normaal gesproken naar buiten toe verdedigd worden, maar dat die intern wel degelijk aangepakt worden.

Daarnaast is de het feit dat EtH uitermate tevreden is ook voor meerdere uitleg vatbaar.
De Man is tevreden daar waar het de uitslag betreft en gezien de omstandigheden: plastic k* veld en de rode kaart en dus het spelen met 10 man.
Maar verder tevreden over het vertoonde veldspel is hij allerminst. En dat zal hij intern ook wel degelijk zijn spelers laten weten. Ben ik van overtuigd. Maar dat gaat hij dus verder via de media niet aan de zgn. 'grote klok' hangen.
1 -1
Jan Doedel
Een trainer die uitermate tevreden is met dit is geen Ajax-trainer!
1 -2
Babangida83
De manier waarop alle ballen lang gingen was werkelijk subliem! Daar ben ik t wel over eens met Ten Hag.
Sommige wedstrijden moet je gewoon winnen en snel weer verder. Maar ga ajb niet doen als of t je beste wedstrijd van t seizoen was nu al.
1 0
Drukwerk1968
Kunstgras, een snelle rode kaart, een handbal verdediging: voorgaande jaren zou Ajax punten verspeeld hebben. Dus met dat in het achterhoofd: tevreden over de 3 punten.
2 0
geDaante
-Met veel technische spelers mag kunstgras helemaal niet nadelig zijn, in ieder geval geen excuus.

-Voor de rode kaart liep het al voor geen meter, zoals te voorspellen was.

-Een handbalverdediging zal je tegen de meeste tegenstanders treffen, moet je doorheen kunnen tikken en spelen. Dat doe je niet met Promes op 10, Tadic op links, en Labyad in de spits.
1 -2
Cello
Ohw jawel hoor. Kunstgras, plastic met rubber kogels, dat niet of slecht gesproeid is en soms als het wel goedgesproeid is....kan heel snel opdrogen!. Endanis het wel degelijk stroef en 'stroopt' de bal enorm. En Ajax...dat gebaat is bij snelle balcirculatie om het positiespel goed uit te voeren ondervind dan wel degelijk enorm nadeel. En dus wel degelijk een excuus.

En ja....handbalverdedigingen tref je idd tegen de meeste tegenstanders en ja daar moet je doorheen kunnen tikken en spelen. Maar ook dat betekent niet dat het altijd 'makkelijk' gaat. De ene dag is de andere niet, alleen al wbt de vorm. En ook bij het korte combinatiespel wat nodig is om er effe doorheen te tikken is óók een stroef veld wederom nadelig.

En dat staat nog los van met welke spelers je dat wil gaan doen.
1 -1
Flipper33
Ajax had vandaag gewoon geluk dat Sparta nog enig ontzag voor Ajax vertoonde maar als je zo tegen Az Utrecht of Psv of Feyenoord voetbal dan ga je geheid nat !
1 -2
DrD3k
Die hebben gewóón gras dus daar kun je wél voetballen. :o
0 0
MaximilianRosse
Erik zijn valkuil is en blijft zijn wisselbeleid. Met Neres en Lang op de bank mag je best eerder wisselen als het voorin niet loopt. Promes bakte er helemaal niks van en Tadic was ook niet goed. Kudus voor Gravenberch was erg logisch geweest aangezien Gravenberch een paar keer solliciteerde naar een 2e gele kaart. Erik wisselt standaar veel te laat.
10 0
WillyBrokamp
Eens.
0 0
Van Reenen
Kan ook niet anders als je de hele wedstrijd in de zon kijkt. Dan zie je weleens iets over het hoofd. De tijd bijvoorbeeld.
2 0
DS
Gezien het wedstrijd verloop en dat klote kunstgras is het enige belangrijke de 3punten.
Wat een klote scheids trouwens, het begon al met die totaal onnodige gele kaart voor Gravenberch.
4 0
DrD3k
Dit is precies waarom Eric trots is op zijn team!

Klote (zeer goed georganiseerde) tegenstander, klote veld, klote scheids, klote gele en rode kaart, klote veld spel, alles was klote maar je neemt 3 punten mee.

Er zijn wel mensen die het snappen. ;)
1 0
7172AFCA7395
Kan zijn maar Nico moet daar ook geen tackle in gaan zetten.
Veertig meter van het doel af blijf je gewoon op je poten staan.
Het was een belachelijke kaart, maar niet alleen de schuld
van Kamphuis.
1 -1
DrD3k
Dat is Nico en zal altijd in zijn spel blijven. Dat wilde is zijn zwakte maar ook zijn kracht. Exact de reden waarom de echte wereld top niet aan hem begint.
0 0
gi0vanni
Als je een transfer wil maken kan een rode kaart best handig zijn.
0 -1
BRAMHOUTEN
Zo naïef dat jullie echt denken dat hij het goed vond. Hij heeft zich ook kapot geërgerd. Volgende week thuis maar revanche
1 -1
geDaante
Was ik maar naïef. Oké, hij praat het deels goed om zijn eigen presteren/keuzes niet naar beneden te praten, juist goed te praten, maar reken maar dat ie meer tevreden is dan hij zou moeten.
1 0
Flipper33
Als je tevreden ben dan zit er iets echt niet goed in je bovenkamer Sparta was gewoon gelijkwaardig soms zelfs beter en zelfs meer balbezit.
3 -1
goajaxgo
Krijg wel een beetje een deja vu gevoel.
0 0
nummer14
Er mag ook wel eens benoemd worden dat je in dit soort wedstrijden na een uur gewoon Tadic moet wisselen. Die was vandaag weer 1 van de mindere en als er dan strijd geleverd moet worden vind ik hem altijd verstoppertje spelen
1 -3
Luck76
Wel grappig dat Sparta dat veld nauwelijks besproeit en dat dat hen uiteindelijk de tegengoal oplevert. Hoe bedoel je: karma. haha
2 0
Marcw1972
Het veld was nou juist wel besproeid, ook in de rust.
0 0
trainer
Tevreden met het resultaat maar met het spel kan je niet tevreden zijn. Ook al is het waardeloos voetballen tegen een Sparta wat tot de rode kaart alleen maar aan het verdedigen is. Doelpunt komt ook voort uit kunstgras. Snel vergeten Dee wedstrijd en tevreden zijn met de drie punten.
0 0
Web
Maar dat bedoeld hij ook, zijn woorden zijn niet zo handig
De spelers zal hij morgen kritisch tegen zijn
0 -1
oudzuid2
nou dat belooft niet veel goeds dan. begrijp best dat met 10 man op kunstgras tegen Sparta geen CL spektakel wordt, maar kom niet met termen als fantastisch en geweldig na afloop...
5 0
Toekomst1900
Tweede helft vroeg maar op 1 invaller: Kudus! Voorin deed Promes niet veel goed. Kudus had met zijn balvastigheid en rust aan de bal zoveel kunnen toevoegen en had het makkelijker uitgespeeld kunnen worden. De wissels van nu snap je totaal niet. Dat je Neres brengt kan ik begrijpen, maar had ook dan Quincy eraf gehaald. Uiteindelijk komt Traore erin, die vooral sterk is rondom de 16, maar in de counter totaal niet de speler is die je nodig heb. Persoonlijk had ik Lang en Kudus gebracht voor Promes en Alvarez. Die staat erin omdat ie duels wint, maar als je ze niet aangaat, kun je ze niet winnen ook.

Conclusie wel: lekker dat we weer begonnen zijn en dat het zeiken op Ajax weer als vanouds is!
15 -3
ram
Het vroeg inderdaad om De Koes. Maar ik vond Promes juist goed spelen. Ik had Gravenberch (geen en bijna rood) eraf gehaald en Kudus gebracht. Ik denk dat hij vooral met felheid en balvastheid goed had gepast.
0 -3
Prethoofd123
Erik je hebt echt prima materiaal waarmee je fluitend kampioen wordt. Hoe moeilijk is het om dan de poppetjes op de juiste plek te zetten? En geen verdediger op het middenveld, een middenvelder in de spits, een buitenspeler op het middenveld, een spits op de flanken. En dat allemaal in 1 opstelling. Ik als simpele voetbal fan kan het nog invullen, dan zou een Ajax trainer het toch ook moeten kunnen?

Onana
Dest, Schuurs, Blind, Tagliafico
Gravenberch, Martinez/ Kudus
Promes (10)
Anthony, Tadic, Neres

13 -1
Godenzoon24
Zijn meerdere goede opstellingen. Alleen in al elke opstellingen staat bij mij Kudus
0 0
ram
Gravenberch rechts kan niet.
1 0
ram
Tyfus enter. AS: fix dat eens! Maar Gravenberch recht kan niet. Het is of Kudus-Martinez (mijn voorkeur) of Alvarez-Gravenberch. Of Alvarez-Martinez tegen hele sterke ploegen.
0 0
PetrosQ
Wellicht dat Kudus uiteindelijk op 10 terechtkomt en Promes als buitenspeler.
1 -1
beffum
Duurt nog wel een tijdje totdat ten Hag tot de beste basisopstelling komt. Elk seizoen weer...
Kudus moet op 10 voor de body op het velden scorend vermogen. Promes naar links. Tadic in de spits. Met Labyad speelde Ajax al met 10 man.
3 -2
Schwalbino
Als trainer kun je je ploeg niet afvallen als die een vol uur met een man minder speelt en scoort en 3 punten meeneemt. Dat het niet echt goed was zal hij ook wel hebben gezien.
9 -1
louis60
Ik denk dat hij het echt heel goed vond. Dat maakt mij juist zo ongerust. Hij gaat gewoon door op het zelfde teleurstellende patroon van de twee maanden voor corona. Maar dan zonder Zyech en Donny.
0 -1
Web
Natuurlijk heeft hij gezien dat het niet goed was.
Ten Hag valt hopelijk nooit zijn ploeg af
En zo hoort het ook als trainer, eerst je spelers maandag zeggen wat er mis was.
0 -1
WantAmsterdam
Maar je hoeft niet met superlatieven te komen, je kan het in relatie zetten, maar het was zeker niet “fantastisch”
6 0
Schwalbino
Dat fantastisch slaat op de punten meenemen. Hij zei ook 'dan moet ik over details gaan praten en dat wil ik nu niet' op de vraag of hij iets kon bedenken dat niet goed ging. Zegt mij genoeg.
1 0
ram
Precies. Hij moet niet zo overdrijven. Iedereen prikt door die acteerprestatie heen.
2 0
Web
Het gaat er om wat hij tegen de spelers zegt.
0 0
beffum
Duurt nog wel een tijdje totdat ten Hag tot de beste basisopstelling komt. Elk seizoen weer...
4 -1
Joseph
Het is zo jammer, het is echt een geweldige selectie.
0 0
Caelintroy
Ben blij dat ik niet de enige ben die niets van de opstelling snapt. Waarom Mazraoui ipv Dest? Waarom Tadic niet gewoon in de spits? Waarom Promes niet linksbuiten of op 10 mag van mij ook en dan wel Neres of Lang op links. Waarom geen Kudus in de basis? Of iig als wissel, want Gravenberch had zijn dag ook niet. Waarom willen trainers altijd iets anders proberen en nooit voor de meest logische opstelling kiezen.....om moe van te worden.......
1 -3
Marcw1972
Welke wedstrijd heeft hij gezien dan?
1 -1
Luck76
1 Voordeel, we zijn begonnen met een winstpartij. Vanaf nu kan het alleen maar beter gaan.

Maar toch een kanttekening: Alvarez kan toch echt niet????
2 -1
RayJordaan
Tadic links en Labyad in de spits ook niet
0 0
3*stars*3
Dit zijn dan toch weer uitspraken die je verwacht van een PSV of Fey coach...
Maar ok, het gaat om die 3 punten en die zijn binnen.
Ook weer eens een seizoen begonnen met een overwinning.

Twijfel niet aan voetballende kwaliteiten binnen deze ploeg.
Nog 1 positief punt, Blind is terug!
2 0
PJK54
Onze professor is niets veranderd komt weer met een soort fantasie opstelling komt eigenlijk met een mazzelgoal op voorsprong en is dan superblij!! Ik ben bang dat de wedstrijden in de voorbereiding niet op juiste waarde geschat kunnen worden en denk zelfs dat het weer een heel moeilijk seizoen gaat worden maar we gaan het zien.
9 -4
Caelintroy
Vreemde opstelling? Absoluut! Maar dat we een moeizaam seizoen tegemoet gaan, wil ik niet aan geloven. We hebben zoveel kwaliteit, dat moet goed gaan komen. Hopelijk dat Ten Hag strx gewoon weer een vertrouwde opstelling uit de hoed tovert.

1 0
Red Devil
Hij heeft zeker naar een andere pot gekeken.
Wat een baggerpartij van Ajax.
6 0
jarenfan
minder lovend over de trainer zelf.
wordt eentonig peter bosz zou het beter doen.
ten hag labyad utrecht nivo.
5 -4
WantAmsterdam
Mwah, Peter bosz is evenwel eigenwijs. Misschien de meest naive trainer. Daar ga je niet ver komen in de CL
0 0
Joseph
Je hebt een wedstrijd met 10 man op kunstgras gehad en bent er met 3 punten vanaf gestapt, mag je tevreden mee zijn. Ten Hag vergeet alleen dat de wedstrijd 90 minuten had en dat het voor de rode kaart gewoon erg zwak was.

Hopelijk zorgen een fitte Neres en Martinez voor betere keuzes. Ik snap best de zekerheid die je met Alvarez wilt bereiken, maar dat heb je in de eredivisie niet nodig, daar moet gewoon voetbal staan. Moet in de eredivisie gewoon een stand-in zijn achterin, in de CL kun je er voor kiezen, maar dan wel met 2 sterke middenvelders er naast en niet Promes..
1 -1
Ajax95Duivendrecht
Het lijkt wel alsof ik Frank in zijn laatste seizoen hoor praten.

Hij is dus tevreden met Labyad die geen bal raakte, met Tadic die totaal geen snelheid heeft voor linksbuiten. Met het feit dat het veldspel 11 tegen 11 zeer pover was. En ondertussen laat hij Lang en Kudus (beide prima indruk gemaakt in de voorbereiding) 90 minuten lang op de bank zitten.

Als hij daar tevreden mee is, dan heeft hij andere verwachtingen van het voetbalspel dan Ajax-supporters. Maar goed, we hebben in ondertal gewonnen dus laten we ons daar dan maar aan vasthouden.
14 0
Kuningast
Tot die rode kaart was het ook niet best. Mede door die achterlijke opstelling van je!
6 -6
Harrie Nak
Schandalig dat de KNVB toestaat dat die kutvelden nooit gesproeid worden. Over competitievervalsing gesproken.
2 -3
ajaxxcied4life
Klopt. Dat is absoluut waar. Gewoon in de reglementen opnemen. Dit is competitievervalsing. In principe speel je een andere sport.
0 0
Dapperestrijders81
Onzin, voor de wedstrijd en in de rust gesproeid
6 -1
Ajaxxxisdebeste
Hij heeft wel gelijk je moet altijd winnen ook als je slecht speelt, 3 punten zijn binnen en één ku(ns)gras minder van de 3
2 0
altijdwelwat
Uitermate tevreden zelfs .... het enige waar je tevreden over kan zijn is dat je tegen een heel zwak Sparta speelt. Met 11 tegen 11 was het ook al enorm matig , gaat hij volledig aan voorbij.
5 -3
036AFCA97
Hij doet nu alsof het normaal is dat het zo spannend wordt als Ajax één speler minder heeft dan Sparta. Maar naar mijn mening is het verschil tussen Ajax en Sparta toch zo groot dat je met 1 speler minder alsnog meer moet scoren of minimaal beter moet spelen? Of ben ik nou gek?

Ten Hag heeft veel krediet bij me opgebouwd, maar zijn wissels, Labyad in de spits ipv Tadic, Gravenberch niet wisselen, Alvarez op het middenveld, Promes op 10, Antony als enige speler met dreiging eruit halen en dan nu zeggen dat je tevreden bent. Het lijkt wel een grap.
17 -2
Bruno04
Ik word zo moe van die trainers
9 -4
Aspers73
Vond het erg matig eerlijk gezegd. Dit team gaat in de CL geen hoge ogen gooien
15 -3
AFCA.
Je bent knettergek.
12 -7