Ajax O18 vernedert Feyenoord, ook O17 haalt uit

BartVeenstra, 12-09-2020 om 13:50, 48023 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Ajax O18 en Ajax O17 zijn zaterdag uitstekend begonnen aan hun competities. Op Sportpark de Toekomst won Ajax O17 met 6-0 van NEC O17, terwijl Ajax O18 op bezoek bij Feyenoord de mini-Klassieker met 2-6 wist te winnen.

FT | Ajax O17 - NEC O17 (6-0)

Ajax O17 is de competitie begonnen met een klinkende 6-0 overwinning op NEC O17. Namens de Amsterdammers maakte Julian Rijkhoff voor rust een zuivere hattrick, waarna na rust Raphaël Sarfo, Prince Aning en Gabriël Misehouy wisten te scoren.

Ajax had vanaf het begin een groot overwicht, maar enorm grote kansen werden in de beginfase niet gecreëerd. Na een minuut of twintig spelen kwam Ajax op voorsprong. Misehouy stuurde Sarfo de diepte in, waarna diens voorzet door Rijkhoff benut werd. Even later maakte Thomas Reinders namens NEC hands, wat hem een rode kaart opleverde en Ajax een penalty. Rijkhoff benutte die strafschop vervolgens feilloos. Even later was Rijkhoff wederom trefzeker. Een voorzet van rechtsback Diyae Jermoumi werd door de spits middels een hakje achter zijn standbeen het doel ingewerkt. 

Na rust regende het kansen voor Ajax O17. De tien van NEC hadden het moeilijk en probeerden na rust vooral de schade beperkt te houden. Toch moest de ploeg uit Nijmegen nog drie treffers incasseren. Al vrij snel na rust werd Sarfo onderuit gehaald door de NEC-goalie, waarna Sarfo de penalty zelf wist te benutten. Niet veel later was het opnieuw raak toen Aning uit de rebound voor de 5-0 kon zorgen.

Het slotakkoord was voor Misehouy. De middenvelder, die een goede wedstrijd speelde en wederom niet van de bal was te krijgen, scoorde een prachtige treffer. Na een geweldige passeeractie op de achterlijn wist hij de keeper te verschalken in de korte hoek: 6-0.

Opstelling Ajax O17: 

De Graaff; Jermoumi (Bobson 60'), Brandes, Milovanovic, Aning (Van Bohemen 70'); Oughcha, Misehouy, Chahid (Jansen 70'); Sarfo, Rijkhoff, Banel (Kalokoh 57').

Doelpunten:

1-0 Julian Rijkhoff (22')
2-0 Julian Rijkhoff (34', pen.)
3-0 Julian Rijkhoff (45')
4-0 Raphaël Sarfo (49', pen.)
5-0 Prince Aning (54')
6-0 Gabriel Misehouy (69')

Bijzonderheden:

- Rode kaart Thomas Reinders (NEC, hands)

FT | Feyenoord O18 - Ajax O18 (2-6)

Ajax O18 is uitstekend begonnen aan de competitie. Op bezoek bij Feyenoord werd de mini-Klassieker met 2-6 gewonnen. Namens Ajax waren Jaymillio Pinas (twee), Christian Rasmussen, Kristian Hlynsson, Rio Hillen en Olivier Aertssen trefzeker.

Al na twee minuten was het raak voor de bezoekers uit Amsterdam. De aanvaller wist knap raak te koppen uit een corner. Niet veel later kon Ajax O18 opnieuw juichen. Christian Rasmussen kon zo doorkomen en schoot zodoende beheerst de 0-2 binnen. Binnen het kwartier werd het ook nog 0-3. Na een corner was het nieuweling Hlynsson die voor de derde Amsterdamse treffer kon zorgen.

Middels een benutte penalty deed Feyenoord ietwat terug, maar enkele minuten later vergrootte Ajax de marge alweer naar drie. Het was Hillen die dit keer uit een corner wist raak te koppen. Ook na rust ging Ajax O18 door met doelpunten maken. Youri Baas werd de diepte ingestuurd, waarna diens voorzet door Pinas werd benut. Ajax bleef kansen creëren, maar moest wel toezien dat Feyenoord nog een keer iets kon terugdoen. Het slotakkoord was echter voor Ajax. Een kwartier voor tijd was het Aertssen die op aangeven van Warmerdam voor de 2-6 tekende.

Opstelling Feyenoord O18:

Remie; Candelaria, Baars, Zouan, Veldt; Hartjes, Kleijn, 't Zand; Benita, El Moussaoui, Felicia.

Wissels Feyenoord O18:

Christoffel, Van Tol, Deurloo, Pak, Oetoehganal, Ben David dos Santos, Milambo.

Opstelling Ajax O18:

Raatsie; Dakriet, Aertssen, Hillen, Baas; Warmerdam (Yah 80'), Hlynsson (Campagne 80'), Rasmussen (Ideho 80'); Martha, Pinas (Fitz-Jim 60'), Dall (Tasci 80').

Wissels Ajax O18:

Setford, Tasci, Campagne, Ideho, Fitz-Jim, Yah, Karahasanovic.

Doelpunten:

0-1 Jaymillio Pinas (2')
0-2 Christian Rasmussen (6')
0-3 Kristian Hlynsson (14')
1-3 Shiloh 't Zand (27', pen.)
1-4 Rio Hillen (30')
1-5 Jaymillio Pinas (58')
2-5 Ilyas El Moussaoui (71')
2-6 Olivier Aertssen (75')

Volg de wedstrijd via Twitter:

Denk jij dat Ajax met 0-3 wint van Sparta? Zet dan in en krijg 8,00 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Sterspeler
Hoe heet die kloon van Kevin de Bruyne die in o18 speelt?
0 0
ambtenaar
Bij Feyenoord zit het echt goed mis in de jeugd, het gat met Ajax is echt enorm geworden.
3 0
BlueDuke
Die nummer 10 en de rechtsbuiten uit u17 die hebben wel echt talent zeg.
1 0
DUDE92
Die rechtsbuiten (Sarfo, nummer 7) heeft als ik het me goed herinner anderhalf jaar geleden al op de Future Cup gespeeld met de o17, op toen 14-jarige leeftijd. Sindsdien alleen niet superveel meer van gehoord of gezien, maar hij speelde vandaag idd erg goed. Maar Misehouy (nummer 10) stak er wat mij betreft met kop en schouders bovenuit.

Verder Rijkhoff (9) natuurlijk goed, en Brandes (3) en Chahid (8) die me positief opvielen, waar ik Chahid nog niet echt kende, maar die speelde een prima pot.

(sowieso waren er geen negatieve uitblinkers wat mij betreft, heb ook maar rond de 60 minuten gezien)
1 0
BlueDuke
Rijkhoff overtuigde me niet. Hij scoort drie keer maar zo heb ik er wel meedere in de jeugd gezien. Moet nog zoen of hij dat in prof voetbal kan. Die Misehouy is idd goed, maar fysiek en ook afronding moet beter wil hij haan slagen. Maar wat een techniek. Dank voor de info. Vind het een interessante lichting. Meer dan u18.
2 -1
Redrum
Dit elftal van Ajax zit toch wel echt vol met talent zeg. Genieten hoor. Hier zitten toch meerdere potentiële eerste elftalspelers bij. Nu maar hopen dat ze zich blijven ontwikkelen.
2 0
TontoKarnaggel
Petje af voor de feyenoord opleiding, ze blijven zich richten op dat waar ze het best in zijn, namelijk het opleiden van kannonenvoer voor Ajax. Wederom met vlag en wimpel geslaagd.....
38 0
Ozymandias
Toen het bekend werd dat Warmerdam als dispensatiespeler bij de o18 zou "blijven" schreef ik dat nu de mogelijkheid zou krijgen om als vormgever van het middenveld van de o18 zichzelf meer te bewijzen dan vorig seizoen met Lansana, Taylor, Regeer, etc.. als concurrenten op het middenveld. Het is mooi om te zien dat Warmerdam in deze wedstrijd direct een rol als vormgever van het middenveld op zich nam en ook vokaal (zoals altijd) actief was met het positioneel aansturen van de spelers om hem heen.

Ik heb er geen geheim van gemaakt dat ik een fan van Warmerdam ben en denk dat hij (ondanks dat hij in de schaduw staat van andere talenten uit de 2002 lichting) één van de talenten is met de grootste kans om bij Ajax te slagen. Ik denk dat hij uit kan groeien tot een tweebenige en kwalitatief betere versie van Anita. Warmerdam heeft (ondanks dat hij in een ander systeem speelt) dezelfde manier van positioneren in de opbouw waarmee hij altijd aanspeelbaar is of er voor zorgt dat het aanspeelpunt één linie verder aanspeelbaar wordt.

De wisselwerking tussen Warmerdam en Hlynsson was opvallend goed voor een wedstrijd zo vroeg in het seizoen. Hlynsson lijkt ook over een behoorlijk spelintelligentie te beschikking. De manier waarop hij deze wedstrijd als hij aan de bal kwam een paar keer bijna direct niet alleen de eerste optie als aanspeelpunt maar ook de tweede optie over sloeg om de derde optie aan te spelen is iets wat je van weinig talenten van zijn leeftijd al te zien krijgt. Hij lijkt hij snel door deze "reads" heen te gaan.
5 0
DUDE92
Als ik die Misehouy zie spelen zoals vandaag denk ik oprecht dat hij zelfs bij de o18 bij de uitblinkers zou horen.
1 0
Ajaxxxisdebeste
Ze zijn gewend aan vernederingen dus niks nieuws
5 0
NouriVandeBeek
Genoten van Rasmussen en Misehouy vandaag. Hopelijk gaan we volgend weekend Jeppe Kjaer voor het eerst bewonderen bij de o18.
6 0
afcasven1995
Youth League komt er ook weer aan over een maandje. Rasmussen en Kjaer in de Youth League wordt genieten.
3 0
Farenza
Net even de leeftijden erbij gepakt van beide elftallen. Gemiddelde leeftijd van Ajax is 17,52 tegenover 17,02 van Feyenoord. Komt voornamelijk door het meespelen van Pinas (18,38 jaar), Warmerdam (18,71) en Raatsie (18,60). Haal je die jongens eruit, heb je nagenoeg dezelfde leeftijd. Jongste spelers op het veld was Kleijn (15,6) en aan Ajax' kant Aertssen (16,1) en Hlynsson (16,65).
6 0
Ajax_33
Op FR12 zie je al de excuses: "leeftijdsverschil, niet te veel waarde aan hechten"
4 0
Juichtoon
Unuvar 16 deed inderdaad niet mee ...
1 0
AFCAPolarBear
Hij is inmiddels 17 ;-)
0 -1
off
Je moet er staan als 't er om gaat, dan is er geen tijd voor excuusjes. Andere andere kant lees je dat hier ook als 't andersom is.
1 0
AjaxDaniel
Mooi man want jarenlang hadden zij de veel oudere ploeg. Met name het laten meespelen van Burger en Kokcu was echt schaamtevol voor hun.
2 0
AFCAPolarBear
Dat is verschil tussen Ajax en Feyenoord. Ajax wil enkele uitstekende spelers opleiden, en dus spelers in hogere leeftijdsklassen laten spelen om meer weerstand te bieden. Feyenoord wil meerdere goede spelers opleiden, en dus spelers vaak in eigen leeftijdsklasse laten spelen, zodat er meerdere spelers naar een hoger niveau kunnen streven.
0 0
AFCA.
Nu al zin in de Future cup als je die namen bij de O17 ziet!
0 0
wolterx
Nu 6-2 winnen maar volgende week spelen ze tegen AZ o18 waar ze vorige week nog 5-2 van verloren. Ben benieuwd, zag er vandaag prima uit, boven verwachting goed zelfs. Nu kijken of ze dat door kunnen trekken. Hillen, Warmerdam, Hlynsson en Rasmussen heel sterk, vrijwel niemand die echt minder speelde. Zo'n potje heb je er ook soms bij, knappe overwinning uit buit Feyenoord.
7 0
Soccerskins
Ik vond Pinas ondanks zijn 2 goals toch niet goed spelen, hij loopt zichzelf te vaak onnodig vast. Ik zie liever een Ideho of Tasci spelen.
1 0
Meerkoet
Ajax speelde goed.
Veel beweging, netjes en vooral intelligent.
Warmerdam uitblinker wat mij betreft, schoof steeds goed mee en speelde het rotterdamse middenveld op een hoopje.
Feyenoord hing aan elkaar als los zand, was de bal binnen 2 tellen kwijt en kwam vooral nogal dommig over.
Ik kan goed begrijpen dat spelers met talent inzien dat ze niet bij de Feyenoord jeugd moeten blijven als ze hogerop willen.
4 0
AjaxDaniel
Wie is die nummer 19 van ons?
0 0
DrFootball
Gibson Yah
0 0
voorkennis
Nu vanavond nog verliezen en de cirkel is rond
3 0
AjaxDaniel
Een scorebord toevoegen was te veel moeite voor de ICT'er bij Feyenoord of was het budget weer eens op?
1 -1
Meerkoet
Wellicht waren ze bang voor dubbele cijfers
2 0
iammike
Dat beetje geld wilt Dick liever aan een speler besteden.
2 0
Sterspeler
Toch wel knap wat Dick presteert bij zo'n clubje. Heb het ergens wel met hem te doen.
0 0
voorkennis
scorebord komt alleen tevoorschijn als ze voor staan
4 -1
RJB1979
Ze zagen de bui al hangen.
4 0
Hollister
Martha maakt wel veel slordige keuzes, jammer, anders scoort hij vaker en zet hij meer medespelers voor de goal... heel slordig met zijn schot en eindpass
1 0
AjaxDaniel
Hoe speelt onze Ijslander?
0 0
MK77
Goed alleen is dit Feyenoord niet echt een test
0 0
AjaxDaniel
Mooi zo, bedankt. Heb hoge verwachtingen van hem.
0 0
voorkennis
dit is hun beste lichting ooit, als je de kenners op fr12 voorafgaand aan de wedstrijd mocht geloven
4 0
Redrum
Hahahaha ja het zou nog zomaar kunnen ook. Deze lichting van Ajax is alleen nog een stuk beter.
2 0
KJHuntelaar
Die Hlynsson is een leuk spelertje hoor!
2 0
mgtow
Niet eens een scorebord...
1 0
MK77
Weet je wat dat kost aan stroom. Dat kunnen ze niet betalen
2 0
Libero
En manuele bediening is te ingewikkeld.
2 0
mgtow
Zelfs die commentator begint te sputteren. Douw nog een penlite naar binnen.
0 0
Soccerskins
Hoevaak hebben ze nu al die domme aftap genomen?
1 0
MK77
zeven keer
0 0
036AFCA97
Nou, 2-6. Ik zei het al.

De stand geeft ze daar in Rotterdam in ieder geval fijne herinneringen! ;)
2 0
Huntelaar020
Het leverde ze toch om precies te zijn helemaal niet op.
1 0
Redrum
Normaal gesproken zou dit een hele pijnlijke nederlaag voor ons zijn, maar Ajax nam een paar weken later al wraak door Feyenoord weg te spelen in de halve finale van de beker. Om vervolgens nog even de dubbel te pakken en bijna de CL finale te halen. Uiteindelijk een nederlaag die ons alleen maar op scherp heeft gezet voor de rest van het seizoen. Feyenoord heeft er uiteindelijk niets aan gehad en speelde zoals zovaak weer een kleurloos seizoen.
3 0
AjaxDaniel
Precies. Ik win liever elk seizoen de dubbel en een goede CL campagne als dat ten koste gaat van een 'oorwassing' in De Kuip. Die neem ik dan maar voor lief.
1 0
Redrum
Precies, het winnen van Feyenoord is sowieso al niet meer bijzonder. Zeker in de Arena is het eigenlijk gewoon een zekerheidje en uit verliezen we in ieder geval zelden. Uiteindelijk gaat het om de eindstand en die is praktisch altijd in ons voordeel ten opzichte van Feyenoord.
2 0
Adam24
Plus het feit dat die wedstrijd na een kwartier eigenlijk al in de tas had moeten zijn.
2 0
036AFCA97
Een leuke activiteit op de open dag hahahahahah
2 0
Hollister
Foutje Raatsie.. tik die bal gewoon corner
1 0
IboAFCA
Raatsie koekoek
0 0
036AFCA97
Hahaha wat slecht.

Nou, nog ff 1 goaltje maken Ajax. Dan staat het 2-6, daar houden ze daar zo van.
2 0
Huntelaar020
Haha good one
0 0
blava
Dakriet goede back.
0 0
036AFCA97
Weet iemand wanneer Jeppe Kjaer aansluit? En waar die aansluit?
1 0
Hollister
Zou er idd eigenlijk al moeten zijn..
0 0
036AFCA97
Op FR12 zijn ze helemaal gek van Rasmussen. Ze zeggen dat die beter is dat hun middenvelders in het eerste team hahaha! Heb hem niet heel vaak zien spelen maar die pass van net was wel een goed met zn buitenkant.

Is Rasmussen er eentje die het gaat halen volgens de kenners?
1 0
DonQ
Rasmussen is imo één van de meest talentvolle spelers in de opleiding ja. Heeft eigenlijk alles: fysiek, snelheid, techniek, een goede pass en een fantastisch schot. Het is nog even de vraag op welke positie hij terechtkomt. Op 10 vind ik hem persoonlijk het best, maar de spitspositie vult hij ook goed in. Enige verbeterpuntje is dat hij af en toe een beetje afwezig is, hij moet met zijn kwaliteiten het spel nog meer naar zich toe trekken.
2 0
036AFCA97
Top, thanks! Tijdje geleden viel die ik bij Jong of o19 en toen had die echt een Dolberg achtige dribbel naar het doel.
0 0
RJB1979
Als je drie miljoen voor een jeugdspeler betaald dan zijn de verwachting hoog. Terecht van wat ik nu zie overigens.
1 0
Huntelaar020
Ja ik zie het:)
0 0
Hollister
Die Cororna regels worden wel heel strikt nageleefd op Varkenoord zie ik al wel..
1 0
IboAFCA
Ja haha en ondertussen is De Toekomst hermetisch afgesloten
1 0
afcasven1995
Hylnsson maakt echt indruk.
5 0
Hollister
Als deze aanval van Hlynnson erin was gegaan dan was dat een fantastische teamgoal geweest.. de hele opbouw van keeper tot goal.. helaas een prima redding van de keeper van feyenoord. Onze Scandinavische vrienden spelen sowieso heel lekker
6 0
Tikitaka
Haha...5x een aftrap bijna de tribune injagen...
1 0
Koningtoto
Even geheel off topic. Maar wanneer krijgen we te horen of je naar wedstrijden kan? Ik had wel gehoopt op een uitslag van die loting inmiddels.
1 0
FrenkieDeLigt
Uiterlijk 15 september. Bron: Twitter Ajax Fancare
1 0
Koningtoto
Top. Thnx!
1 0
RJB1979
En daar was bijna 6! :D
0 0
036AFCA97
Hahaha bijna gelijk de 1-6
0 0
RJB1979
en daar is 5!
0 0
mgtow
Wat is eigenlijk de gemiddelde leeftijd van ajax vs Feyenoord? Is Feyenoord jonger ofzo?
0 0
DUDE92
Toen ik net even spiekte op FR12 zeiden ze Ajax o18 tegen Feyenoord o17 (qua leeftijd). Geen idee of dat klopt, maar zou wel een hoop verklaren.
1 0
mgtow
Een ander zegt dat Feyenoord 17.1 is en Ajax 17.4. Dat verklaart niet het niveauverschil. Vind wel mooi dat die gasten nu ook wel klaar zijn met de smoesjes van Feyenoord.
0 0
MK77
Echt serieus jongens van wie is die Peugot? Zo kunnen de Feyenoord vrouwen niet weg
1 0
DrFootball
Die pass van Rasmussen: wauw! Hans Kraaij jr. zijn weekend is weer goed.
3 0
RayJordaan
Hans Kraaij?
0 0
DrFootball
Je hebt gisteren niet zitten kijken naar de KKD wedstrijden. Dan had je de grap wel begrepen.
0 0
appeltje
Lekker balletje van Rasmussen
0 0
RayJordaan
Wat een wereldgoal van Misehouy! Die gaat viraal!
0 0
DUDE92
Beetje overdreven, niet? Heel mooie actie tegen een doodgestreden en hopeloos NEC, maar wereldgoal zou ik het persoonlijk niet noemen!
0 0
RayJordaan
Zelfs bij een 10-0 voorsprong blijft het geniaal om zoiets uit te kunnen voeren.
0 0
DUDE92
Fair enough.
0 0
RayJordaan
Haha als ik zoiets probeer na te doen eindig ik met twee kunstknieën :,)
1 0
MK77
even een open doekje voor Misheouy
0 0
Maxwell_5
Wat een doelpunt van Misehouy zeg. Prachtig.
0 0
MK77
Heeft iemand hier een Peugot op Varkenoord geparkeerd?
1 0
wolterx
Banel eruit voor Kalokoh, leuk.
1 0
RayJordaan
Nu pas realiseer ik waarom je altijd zo lovend bent over Misehouy, net ook weer hoe hij die bal controleerde in de 16 en bijna scoorde.. Prachtig.
0 0
wolterx
Vond hem vandaag niet goed spelen
0 0
wolterx
Maar je ziet aan alles dat die jongen heel goed kan voetballen, mag wel wat meer tijd nemen bij de pass. Alles gaat zo makkelijk en raakt dan soms slordig. Maar is pas net 15 dus dat hoort erbij.
1 0
Hutsniffauw
Op FR12 gaat het weer eens los: “al die joden doodschoppen, dan maar verliezen en iig ze de tyfus intrappen” HAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHA
3 0
Hollister
Ik vind het ook altijd zeer vermakelijk.. ze snappen er niets van.. dit is nl hun beste lichting van de opleiding.. er schijnt een vloek te rusten op wedstrijden tegen 020 ... haha, een vloek! .
2 0
Redrum
Haha ja het is natuurlijk gewoon pure pech dat je volledig wordt weggetikt.
1 0
Meerkoet
Ik vraag me af waar bij Feyenoord op wordt geselecteerd.
Alleen op af en toe een actie en hard rennen ofzo?
Laat ik het zo zeggen, de meeste feyenoord spelers stonden niet vooraan bij het IQ uitdelen.
Ze lijken vooral wat dommig.
1 0
Benleiden
Perfecte match dus! De supporters weleens gezien?
1 0
wolterx
De o16 net 0-2 van PSV verloren, pakte nog rood las ik.
0 0
DonQ
Beste jongens van 016 ook doorgeschoven, meen ik
0 0
Redrum
Psv ligt ons totaal niet. We worden zelfs in de jeugd al regelmatig weggecounterd door die smeerlappen.
3 0
mgtow
Kutklup
0 0
DonQ
Die IJslandse jongen vind ik een prima speler. Doet geen gekke dingen, loopt veel zonder bal, een functionele techniek en lijkt zeer goed te weten waar de ruimtes liggen.
4 0
MK77
Ah jammer Donny scheelt niks
0 0
Toon meer reacties