Jong Ajax verliest in Nijmegen ook tweede duel

FinnDekker, 11-09-2020 om 22:50, 26466 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Ook de tweede wedstrijd van het seizoen heeft Jong Ajax niet weten te winnen. De beloften verloren op bezoek bij NEC Nijmegen, waar vrijdagavond drie goals vielen. Namens Jong Ajax maakte Giovanni de enige treffer. Door de nederlaag staan de Amsterdammers op de negentiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

Tegen NEC keerden een aantal spelers van vorig seizoen terug in de basis. Zo stond Brian Brobbey weer aan de aftrap, net als Quinten Timber. Zij vormden met Naci Ünüvar de voorhoede. De aanvallers werden in de eerste fase van de wedstrijd nog aardig goed gevonden. Zowel Brobbey als Timber kwamen in kansrijke positie, maar oude bekende Norbert Alblas stond een aantal keer in de weg. De doelman keerde daarna ook succesvol schoten van Kenneth Taylor en Enric Llansana.

Aan de andere kant was NEC ook niet ongevaarlijk. Dominik Kotarski liet zich echter ook gelden door een aantal keer goed uit zijn doel te komen, maar op de inzet van Rens van Eijden uit een corner had de Kroaat geen antwoord. De kopbal belandde knap in de verre hoek. Na die goal werd het spel van Jong Ajax een stuk minder dan ervoor. NEC liet meer zien, met onder meer een prachtige vrije trap, die ternauwernood uit de kruising werd gevist door Kotarski.

Na rust kreeg Jong Ajax weer iets meer kleur op de wangen. Dit mede door de komst van Giovanni, die de zeer ongelukkig spelende Steven van der Sloot verving. De Braziliaan stichtte in het eerste kwartier tot drie keer toe gevaar. Een keer kon de buitenspeler net niet bij de bal, de andere keer was Alblas opnieuw Jong Ajax’ plaaggeest en de derde inzet was een zeer aardige kopbal.

Langzamerhand kregen de Amsterdammers meer grip op de wedstrijd en daarmee groeide het vertrouwen in in ieder geval een punt. Mitchell van der Gaag bracht vervolgens Max de Waal, Alex Méndez en Christian Rasmussen voor Terrence Douglas, Brobbey en Ünüvar om een treffer te forceren. En die treffer viel. Met een absoluut prachtige steekpass bereikte Kenneth Taylor de slim weggelopen Giovanni, die keurig afrondde in het doel.

Lang konden de beloften niet genieten van de gelijkmaker. Door een onhandige overtreding van Youri Regeer ging de bal op de stip. Jordy Bruijn, eveneens oud-jeugdspeler van Ajax, scoorde vervolgens vanaf elf meter. Van een nieuw slotoffensief kwam het daarna op twee spelhervattingen na niet meer, waardoor Jong Ajax na de nederlaag in eigen huis tegen Roda JC wederom verloor.

Opstelling NEC:

Alblas; Van Rooij, Van Eijden, Odenthal, El Karouani; Tavsan, Bruijn, Barreto (Van Ottele 68'), Sellouf (Van der Sluijs 57'); Janga, Romeney (68').

Wissels NEC:

Branderhorst, Schuurman, Bukusu, Çulhaci, Beekman, Velikonja, Van der Sluijs, Van Ottele, Fase, L. Sanniez, Proper.

Opstelling Jong Ajax:

Kotarski; Van der Sloot (Giovanni 46'), Kasanwirjo, Musampa, Douglas (De Waal 75'); Llansana, Regeer, Taylor; Q. Timber, Brobbey (Rasmussen 75'), Ünüvar (Mendez 75').

Wissels Jong Ajax:

Reiziger, Hillen, Warmerdam, Giovanni, De Waal, Rasmussen, Méndez.

Doelpunten:

1-0 Rens van Eijden (19')
1-1 Giovanni (79')
2-1 Jordy Bruijn pen. (83')

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Sjalala
Wellicht voor sommigen hier een domme vraag. Maar waar was Victor Jensen? Ook ooit gehaald voor 3,5 miljoen toch?
0 0
Libero
Geblesseerd (meniscus) en ja, kostte idd 3,5 mio.
1 0
Sjalala
Bedankt voor de update!
0 0
Red Devil
Dom gespeeld van jong Ajax.
Ze moeten zich eens als echte kerels gaan gedragen en niet elk duel ingaan als een kreupel oud wijf.
Voor de goal moet het ook veel zakelijker ipv mooi.
0 -2
Juichtoon
Hebben we u überhaupt al een strafschop meegekregen vanaf begin van de voorbereiding?
Gisteren kregen we er een tegen die we echt nooit mee zullen krijgen...
1 -2
Libero
Ik lees hieronder meerdere keren dat het een heel dom weggegeven strafschop was. Ik heb het diverse keren teruggekeken en het was toch echt een schwalbe.
Lijkt wel of mensen kijken met de ogen van een verslaggever die het niet goed ziet maar wel overtuigd is van hoe hij het ziet. Terwijl Teeling eerst nog dacht dat het Kasanwirjo was die een overtreding maakte en toen bleek het Regeer te zijn... nogal een verschilletje. Maar Teelbal vond het wel een terechte pingel terwijl Regeer niet eens contact maakte, schiet mij maar lek.
1 0
MPAjax
te jong maar wie weet herstellen ze het over paar wedstrijden, ze moeten nog leren hoe ze de volwassenen kunnen verslaan
0 -1
Ajaxbrl
Uitkijken dat ze niet degraderen..
1 -3
Middenweg401
We zijn net twee wedstrijden bezig!!!
1 -1
NouriVandeBeek
Was bij vlagen best aardig eigenlijk, maar die 4 achterin maken zoveel persoonlijke fouten. Moeilijk om dan een wedstrijd te winnen. Je mist natuurlijk ook Van Gelderen die een klasse beter is dan Van der Sloot. Ook Rensch, Salah-Eddine en eventueel Jurrien Timber.

Taylor en Brobbey lieten bij vlagen leuke dingen zien, maar uiteindelijk moeten dat 90 minuten worden. Ook benieuwd hoe het met de contractverlenging staat van Brobbey onder andere.
2 0
Ozymandias
Het is duidelijk dat er enorm veel voetbal in deze ploeg zit maar dat veel van de spelers nog een bepaalde volwassenwording moeten ondergaan. Dat is natuurlijk logisch gezien hun leeftijd en ervaring en persoonlijk vind ik het altijd leuk om te zien hoe talenten bij Jong Ajax daar stappen in maken. Afgelopen seizoen was die ontwikkeling bij bijvoorbeeld eerst Lang en daarna Gravenberch goed te zien.
2 -3
jutter
Het valt mij op dat jij de lat doorgsaans niet al te hoog legt en alles een beetje te veel door een roze bril ziet m.b.t. Ajax. Je kan bepaalde spelers weiliswaar het nodige talent niet ontzeggen, Taylor, Unuvar bijv., maar als je verdediging daar geen gelijke tred mee houd houdt alles op. Die verdediging is al jaren het grote pijnpunt bij dat Jong, men schijnt bij Ajax niet in staat te zijn behoorlijke verdedigers op te leiden, met uitzondering van De Ligt dan. En kan je dan wel veel balbezit hebben en dominant speler, de verdediging doet alle inspanningen weer te niet door de meest simpele basisfouten te maken, van der Sloot, Musampa o.a. dit keer. Het individu mag dan wel centraal staan, ik vind dat je met het spelers matariaal wat je tot je beschikking hebt meer moet kunnen brengen, ook in aanvallende zin waar veel te weinig uitkomt (gecreeerd) gezien dat aanvallende en dominante spel!. En je ook wel wat opportunisme wil zien, je ziet bijv. erg weinig voorzetten van de flanken, omdat men alles te veel voetballend wil oplossen. Lijkt me zeker voor een speler als Brobbey allerminst ideaal. Het optimisme bij jou lijkt me dus wat overtrokken.
3 -1
Vlieske
Veel voetbal? Voetbal begint van achteruit toch. Daar staan er 4 die heel matig zijn aan de bal. Taylor, unuvar en brobbey kunnen wel wat. De rest is zeer matig.
3 -2
Middenweg401
Regeer? Rasmussen? En ik geef tie dat Kasanwirjo het momenteel een stuk slechter doet, maar die heb ik voorheen zat goede wedstrijden zien spelen.
En Rensch en Jurrien Timber natuurlijk. Dan heb je toch 6 a 7 leuke talenten.
0 0
Vlieske
Rasmussen laat leuke dingen zien. Regeer is een dani de wit 2.0
0 0
iammike
Wat is er eigenlijk met Hansen? Die zal wel weggaan zeker?
1 0
Engeltje
Maandag jong PSV weer tegen een conter ploeg waarschijnlijk geen punten maar ze leren er wel veel van
0 -3
Damian_AFCA
Frustrerende wedstrijd. Jong Ajax gewoon de hele wedstrijd de bovenliggende partij, maar zo verschrikkelijk slordig.
Af en toe leuk voetbal, maar eigenlijk weinig gecreëerd.
Dit NEC had je gewoon moeten oprollen, minimaal 0-3.
Logisch dat die spelers van NEC zo aan het juichen waren na de wedstrijd. Niet verdiend die overwinning.
1 -3
Lazell
Hele wedstrijd? Ajax had meer balbezit, maar in de eerste helft kwam er nauwelijks een grote kans uit. NEC was aan het counteren, maar wel beter. 2e helft was een stuk beter.
2 -2
Babangida83
Weet iemand waar Hansen was, overigens?
2 0
Sampaoli
Had coronaverschijnselen (verkouden, hoesten etc.). Zat overigens wel met zijn vrienden sushi te eten. Dat stond op zijn eigen social media. Vreemde gang van zaken.
7 -1
Thedude
Eh gewoon een beetje verkouden dus zoals we dat vroeger noemden, corona verschijnselen is dus onzin maar goed ieder hoestje of proestje is nu ineens corona, terwijl je beter iemand helemaal kunt onder kotsen nu, dat is een stuk veiliger en minder reden tot paniek. Overdreven gedoe.
0 -2
Middenweg401
"Ieder hoestje" is wat anders dan verkoudheidsklachten.
Bij de huidige problemen met deze infectie ziekte is het NIET overdreven om thuis te blijven ipv lekker te gaan uit eten.
2 0
Babangida83
Thanks. Uiteten gaan lijkt me dan niet handig, nee.
5 0
Sampaoli
Frustrerend om te zien zeg. Teveel spelers die vandaag bij lange na niet in de buurt komen van het niveau wat velen (waaronder ik) ze toedichten.

Quinten Timber echt dra-ma-tisch zeg. Loopt continu met de bal en lijkt geen enkel idee te hebben. Als back kan hij wel serieus niveau halen, maar wat hij vandaag deed leek helemaal nergens op. Regeer heeft niks noemenswaardigs gedaan op de nummer 10 van Ajax. Invaller Giovanni deed het 10x beter centraal. Dan nog die oliedomme penalty tegen, echt verschrikkelijk dom.

Positief: Brobbey zijn link-up play is een grote toevoeging, laat hij ook op profniveau keer op keer zien. Centrum Kasanwirjo - Musampa aan de bal aardig en weinig in de problemen gekomen. NEC heeft maximaal 3 a 4 kansen gehad. Giovanni lekkere invalbeurt en combi Taylor - Llansana is iets waar Jong Ajax mee verder kan.
2 -3
BlueDuke
Zie Q. Timber ook een potentiele back. Misschien wel goed als hij rechts buiten staat een tijdje. Leren wat hij moet doen als je vanuit de back in die positie komt.
0 0
DonQ
Sorry, maar dat centrale duo vond ik echt dramatisch. Hebben allebei tig keer de bal onnodig verspeeld en waren verdedigend ook slecht. Het feit dat NEC weinig kansen kreeg, lag niet aan hen maar meer aan hun ultra verdedigende tactiek en matige counter spel.
4 0
BlueDuke
Vond het probleem meer aan de zijkant van de verdediging. Die links achter was echt super slecht aan het spelen.
0 0
Redrum
Roda JC en NEC zijn toch jarenlang respectabele eredivisieploegen geweest. Nu zijn ze zo ver afgezakt dat ze dolblij zijn als ze met extreem laf countervoetbal winnen van een stel pubers. Je zal maar fan zijn van zo'n club en al jaren wachten totdat die prutsers eindelijk weer eens promoveren naar de Eredivisie. Blijkbaar wordt de nood op een gegeven moment zo hoog dat je letterlijk elke vorm van zelfrespect uit het raam flikkert. Blijkbaar is het hebben van trots echt iets unieks dat alleen is weggelegd voor de allergrootste clubs zoals Ajax.
2 -1
NEC1979
Het was bijna tegen jong NEC. Er stonden ook bij NEC heel veel jonge spelers uitvde academie op het veld met als senioren Bruin, van Eijden en Baretto. Talenten krijgen nu heel snel speeltijd in het eerste.

Men is altijd blij met de eerste gewonnen wedstrijd van het seizoen. Iedereen snakt hier naar promotie en helaas zijn we echt weggezakt, terwijl een paar jaar geleden wonnen we bv gewoon tegen Feyenoord in eigen huis,
0 0
Ajax4life16
pff wat een hypocriet gelul. Je moet niet boven je stand gaan leven. Was je niet blij toen Cerny de winnende maakte tegen Celtic een aantal jaar terug?
0 -5
Redrum
Eh nee, toen was ik niet bijzonder blij nee. Waarom zou ik blij moeten zijn met die wedstrijd? We speelden kut en we gingen niet eens door.
1 0
Ajax4life16
haha kut was ff vergeten dat we niet doorgingen. Nog steeds moet je niet gaan doen alsof je een eredivisieclub bent als je in de kkd speelt. Je wilt gewoon promoveren en elke 3 punten zijn er nog steeds 3. Een ander voorbeeld dan. Die 2 goals van Riedewald tegen Roda vm, je gaat me niet vertellen dat je toen niet blij was anders lul je gewoon uit je nek.
0 0
Keizer020
Dat valt niet te vergelijken haha
0 0
Okocha078
Hebben we weer een nieuwe Bas Nijhuis als scheids? Lag het aan mij of floot hij behoorlijk tegen jong Ajax? Penalty ging ook nergens over, die verdediger van Nec .ag daarentegen 2x de bal met zijn hand krijgen
3 -1
Babangida83
Zeer leerzame wedstrijd dit. Heb je niet als je alleen maar tegen Jong-ploegen speelt. Prima goal ook van NEC en zeer lekkere tweede helft van Ajax. Als Ajax zo doorgaat, dan pakken we ze thuis zonder veel problemen.
5 -1
oxxer
Geen fijne start voor Ajax volgens de commentator,zoals gewoonlijk weer zo een nitwits van FOX.

Tijdtrekken tegen B junioren , die vieren het alsof zij de CL hebben gewonnen.
2 -1
Ajaxfan16
Hahaha kijk ze blij doen, je wint van een paar 17-jarige jochies.
5 -2
AFCA.
Is Nec gepromoveerd ofso haha?
4 -2
Redrum
Ze hebben al jaren niet meer van Jong-Ajax gewonnen geloof ik. Nog langer is het geleden dat ze een wedstrijd tegen het grote Ajax mochten spelen en waarschijnlijk gaat het nog wel een paar jaar duren ook met deze laffe en schaamteloze instelling.
2 0
Soccerskins
Ze zijn kampioen hoor
3 -1
de-Ajacied
Jong Ajax speelt niet best, maar wat is die scheidsrechter slecht
2 0
Soccerskins
Man man man wat een zielig zooitje daar in Nijmegen.
2 0
xstaniox
Die commentator kent z'n feiten wel he.
Vorige week speelden we tegen Augsburg, niet Union Berlin.
0 -2
Babangida83
Nee, de jongens uit dit elftal speelden tegen Union Berlin.
1 0
AjaxAddicted
Bij jong Ajax is de verdediging al net zo zwak als bij het eerste.
1 -13
jutter
Ja idd, maar dat is al jaren de makke bij dat Jong, men slaagt er maar niet in om goede verdedigers op te leiden, m.u.v. De Ligt dan. Veel voetballend op willen lossen en dominant spelen is een lofwaardig streven, maar als je ziet wat daaruit gecreeert wordt is dat gewoon ondermaats, en doen de slippertjes in die verdediging vervolgens de rest, en verlies je een wedstrijd zoals deze tegen een strijdbaar en met volledige overgave spelend N.E.C.. Nogmaals, het is dat Jong ten voeten uit. Taylor is een hele bekwame speler met een goede toekomst, maar was vanavond meer met zichzelf bezig dan de tegenstander en liep gefrustreerd rond, de andere al bijna naar een soort superster geschreven Unuvar moet vooral aan zijn fysiek gaan werken, anders gaat hij het niet maken. Volgens de Ajax filosofie staat de ontwikkeling van het individu voorop, kan ik me in vinden. Maar tegelijkertijd mag je toch wel wat meer van deze spelers verwachten, want sommigen moeten toch wat opgestoken van het trainen en oefenpotjes met A team spelers zou je zeggen, daar is vooralsnog weinig van te zien. Dus de vraag dient zich aan, zijn bepaalde spelers wel zo goed als wij met zijn allen denken?
1 -1
DonQ
Jij vindt Taglia Blind Schuurs Max een zwakke verdediging?
4 0
ck69
Verstappen?
0 0
Ozymandias
Ongelofelijk snelle rechtsback is dat.
1 0
DonQ
Typo :P, bedoelde natuurlijk Maz. Irritant dat je hier nooit je berichten kan bewerken.
1 0
Deepblue
Wat een pass van Taylor, geweldig!
2 0
Redrum
Jong-Ajax geeft al jarenlang zo ongelofelijk veel goals cadeau, ongelofelijk gewoon. Voetballend zijn ze bijna elke wedstrijd beter dan elke tegenstander, maar ze geven zo tering veel onnodige schijtgoals weg. Bizar gewoon.
3 0
DonQ
Dat is de jeugdigheid he
1 -1
Redrum
Natuurlijk, maar het is wel frustrerend. Die volwassen kerels lopen gewoon schaamteloos te counteren tegen een stel tieners en krijgen dan nog goals cadeau ook. Maar goed, onze talenten leren hier weer van waarschijnlijk.
3 -1
DonQ
Ja ik snap wat je bedoelt. Maar goed ik houd er tegenwoordig rekening mee. Scheelt ook dat we nu geen talenten als De Ligt en Schuurs daar hebben rondlopen.
0 0
MaximilianRosse
Timber heeft te veel de neiging om als een blinde te gaan dribbelen en de bal te verliezen. Hij kan beter de spelers in stelling brengen die wat met een bal kunnen.
4 0
DonQ
Gek genoeg doet hij dat gedoceerder als hij op het middenveld staat. Speelt deze wedstrijd idd niet best.
3 0
de-Ajacied
Wat een schwalbe . Herhaling laat duidelijk zien dat hij hem niet raakte
Wie is die commentator?
3 -1
oxxer
Michiel Teeling, een grote kwast
2 0
AFCA-B93
Verdedigers laten het wel afweten vandaag zeg, mijn hemel
3 0
DonQ
Veruit de zwakste linie van dit Jong Ajax, al werd de overtreding gemaakt door Regeer.
2 0
AFCA-B93
Stoorde me meer aan die nummer 6 die zo opzij stapte voor de tegenstander
1 0
Golberg
Hoe dom kan je zijn
0 0
altijdwelwat
Zucht ...
1 0
AFCA.
Ik had niet anders verwacht van Jong Ajax haha
1 -2
Jojo49
Jezus wat is dat ajax zwak
2 -5
AjaxAddicted
Waarom dat duimpje naar beneden? Ajax is toch beroerd en amateuristisch man! NEC valt bijna om. Wij creëren bijna niets. Allemaal egootjes. Inzicht 0. Paar goede voetballers maar echt geen team...
0 -4
DonQ
Vind je het gek, is de 1e keer dat ze in deze samenstelling spelen.
1 -1
AFCA-B93
Waarom stapt Llasana zo opzij?!
1 0
Redrum
Omdat het een mietje is.
2 0
DonQ
Lol, lekker dom.
1 -2
Ajax_33
Lol?
0 0
DonQ
Ja, hier kan je alleen maar om lachen. Typisch avondje jong ajax.
0 -1
koppensneller
GVD !!!
0 0
AFCA.
Er hangt een spandoek met "stop de beloften".

Het zou ze sieren dit dan wel te doen met goed voetbal in plaats van smerige overtredingen.
2 0
DonQ
Poahh wat een pass, heerlijk gedaan. Mooie bekroning ook voor Giovanni, die uitstekend invalt.
2 0
altijdwelwat
Prima goal ! Mooie pass Taylor , goed afwerken van Giovanni. Nu hopen dat ze het vast kunnen houden .
0 0
***1900***
2 minuten helaas..
0 0
altijdwelwat
Ik was er al bang voor....
0 0
MaximilianRosse
En een geweldige pass van Taylor. Heerlijke goal. Je ziet aan Giovanni dat hij geweldig kan voetballen. Lekker de tijd geven bij Jong Ajax, die komt er wel.
1 0
Rikkie66
Pareltje die Giovanni
1 0
koppensneller
Verdiend en terecht !
1 0
Soccerskins
Heerlijke bal van Taylor zeg. Ben er van overtuigd dat hij volgend jaar gaat doorbreken.
3 0
FTS95
Ik zei al: valt best lekker in die Giovanni
2 0
AFCA-B93
Wat een bal van Taylor zeg
0 0
Rikkie66
Yessssss
0 0
MaximilianRosse
Giovanni heerlijke slimme speler.
1 0
AFCA-B93
Zooo wie is die nummer 3 van Jong. Dat zag je toch wel aan komen?
0 0
3sterrenAjax1
kunnen we degraderen dit jaar? zo ja, wordt oppassen.
0 -6
Mbaku
Lul toch niet paniekzaaier. Spelen gewoon linkerrijtje, aanpassen gaat snel op die leeftijd. Spelen NEC in de 2e helft gewoon overhoop met een hoop B junioren. Na de winterstop staat er geen maat op dit jong Ajax.
1 -1
Rikkie66
Nee joh, hier degradeer je niet mee
2 0
Rikkie66
Hij wil er ook niet in
0 0
AFCA-B93
Tikt even die bal weg met z’n arm haha, stakker
0 0
Toon meer reacties