Erbarmelijk Oranje terecht onderuit tegen Italië

JesseTH, 07-09-2020 om 22:40, 22828 views, AS |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Nederland heeft maandagavond een terechte nederlaag geleden tegen Italië. In de Johan Cruijff ArenA was de opponent het overgrote deel van de wedstrijd de betere ploeg en zo kon Oranje geen vuist maken. Het verschil in de score was uiteindelijk mager, maar dat gold niet voor de verhoudingen op het veld: 0-1.

De eerste minuten in de Johan Cruijff ArenA verliepen behoorlijk rustig. Geen van beide ploegen wist iets te creëren. Na ruim tien minuten werden de Italianen dan toch voor de eerste keer gevaarlijk. Joël Veltman leverde de bal gemakkelijk in Nicolò Barella uiteindelijk vrij uit kon halen. Zijn poging verdween echter via een speler van Oranje over. Nederland kwam in een matige fase terecht en dat leidde algauw tot de volgende kans. Nicolò Zaniolo waagde het met een halve omhaal na makkelijk balverlies van Oranje, maar hij mikte over.

Nederland had grote moeite met de Italiaanse aanvallen over hun linkerkant en daar kwam ook de volgende kans uit voort. Het was Ciro Immobile die doorbrak met alleen Veltman tegenover zich. De Italiaan ging het duel echter niet aan en besloot snel te schieten, maar hij mikte net voorlangs. Hierna werd Oranje voor het eerst enigszins gevaarlijk. Memphis Depay gaf een pass over de hele richting Quincy Promes, waarna laatstgenoemde naar binnen dribbelde. Hij kwam in het midden uit, maar had niet genoeg ruimte om de bal binnen de palen te mikken.

Ook de volgende kans was voor Oranje, via Georginio Wijnaldum. De middenvelder van Liverpool, maandagavond spelend als hangende rechtsbuiten, draaide knap weg en schoot, maar Gianluigi Donnarumma kende weinig moeite. Enkele minuten hierna kwam Oranje bijna op achterstond, toen Lorenzo Insigne naar binnen sneed en schoot, maar hij schoot net naast. Even later was het alsnog 0-1. De verdediging van Nederland stond erbij en keer ernaar, terwijl Italië zich door de defensie heen speelde. Uiteindelijk viel de voorzet op het hoofd van de niet al te lange Barella, die hard binnenkopte en daarmee de ruststand op 0-1 bepaalde.

Het wedstrijdbeeld veranderde kort na rust maar amper. Toch was het Promes die na ruim vijf minuten een aardige kans kreeg om te scoren. Hij leek echter geen besef te hebben van de situatie en liet de kans voorbijgaan. Aan de andere kant was het Insigne die kort daarna kansrijk werd. Hij kwam naar binnen en schoot met de welbekende binnenkant voet naar de verre hoek, maar Cillessen kon de bal tegenhouden. Vrijwel meteen hierna werd Donny van de Beek gevaarlijk. Wijnaldum legde hem terug op een inlopende teamgenoot, maar hij schoot via een tegenstander over.

Zodoende konden de Italianen het initiatief niet zo sterk vasthouden als voor rust, maar toch bleef de ploeg van Roberto Mancini gevaarlijk in de omschakeling. Zo was het Immobile die na een minuut of 65 uitbrak op links. Hij kreeg alle tijd om een medespeler uit te kiezen en koos voor Moise Kean. De ingevallen spits kreeg, tussen Oranje-verdedigers in, eveneens de ruimte en schoot net naast. Er miste precisie in het samenspel van Oranje en dus werd er, ook na rust, veelvuldig balverlies geleden. Italië speelde ook niet op haar best, maar bleef ook in de periode rond een kwartier voor tijd de betere ploeg.

In de echte slotfase van de wedstrijd probeerde Nederland het nog wel, maar vloeiend verliep het nog altijd niet. Het was invaller Luuk de Jong die na 83 minuten voetballen een poging wist te wagen met een kopbal, maar die bal miste kracht en richting. Op die manier kon Donnarumma relatief eenvoudig keren. In de absolute slotfase kwam er weliswaar een echt slotoffensief van de kant van Nederland, maar het kon een teruggedrongen Italië niet in grote problemen brengen. Aan de andere kant kreeg Kean nog een dot van een kans op de 0-2, maar die verprutste hij. Op die manier bleef de ruststand gehandhaafd en verloor Oranje met 0-1 van Italië

Opstelling Nederland:

Cillessen; Hateboer (Dumfries 70'), Veltman, Van Dijk, Aké (L. de Jong 82'); De Roon, Van de Beek (Bergwijn 58'), F. de Jong; Wijnaldum, Memphis, Promes.

Wissels Nederland:

Krul, Bizot, Tete, Schuurs, Wijndal, Dumfries, Fer, Strootman, Bergwijn, Babel, Ihattaren, L. de Jong.

Opstelling Italië:

Donnarumma; D'Ambrosio, Bonucci, Chiellini, Spinazzola; Barella, Jorginho, Locatelli (Cristante 81'); Zaniolo (Kean 42'), Immobile, Insigne.

Wissels Italië:

Sirigu, Cragno, Di Lorenzo, Mancini, Acerbi, Florenzi, Cristante, Pellegrini, Belotti, Chiesa, Kean, Caputo.

Doelpunten:

0-1 Nicolò Barella (45')

 

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
zierikzee
Nederland hoort niet in dat soort competities. De buitenlandse clubs willen liever niet dat een speler van hun geblaseerd raken. Gewoon mee stoppen een landen elftal wordt helemaal niets meer
0 -1
DiAngelo
Tactisch was t niet handig en n paar spelers komen net te kort maar die zijn te vervangen. Toch liggen Italië en Nederland minder ver uit elkaar dan gisteren te zien was, je moet alleen niet achter komen, tegen Italië is dat dodelijk. Toen Dumpries er in kwam werden de Italianen overlopen, vond het knap dat na 70 minuten achter de feiten aanlopen het toch nog bijna 1-1 werd....Nederland is een outsider, met De Ligt en Malen er bij en Wijnaldum met wat meer spirit en op z’n eigen plek, een hele sterke outsider...
0 0
jutter
Kan die persoon van dat 'minnetje' mij misschien uitleggen waarom hij dat anders ziet?, ben erg benieuwd.
0 -2
jutter
Kijk we mogen dan wel enthousiast zijn in het algemeen over de voorbereiding van Ajax op dit seizoen, waar je overigens nauwelijks serieuze conclusies aan kunt verbinden, in de CL komt Ajax tegen tegenstanders van het kaliber als dat Italie voor dezelfde problemen te staan. Simpelweg omdat Ajax een forse jas heeft uitgedaan en daar naar mijn mening onvoldoende op geanticipeert heeft. Dus het nu ook met spelers moet doen die onder grote weerstand door het ijs gaan zakken, zoals dat gisteren met diverse spelers van dat Ned. team het geval was. Je speelt zoals je tegenstander dat toelaat, nietwaar?.
1 -2
Mokum430
Oneens. De filosofie van Ajax is dat je juist niet speelt zoals de tegenstander dat toelaat. Ik denk overigens dat het huidige Ajax over genoeg kwaliteiten beschikt om tegen Europese teams het spel te maken. Zeker als er op de posities 6 en CV nog een fijne versterking komt.

De interland van gisteren is overigens totaal niet te vergelijken als ware Italië een club van het kaliber CL niveau en het NL elftal als het huidige Ajax. Italië speelde op z'n Italiaans en het coachloze NL elftal speelde weliswaar inspiratieloos maar heeft zeker de kwaliteiten om zich te ontwikkelen (dat inspiratieloze is bovendien een groot verschil met het huidige Ajax waar juist wel een duidelijk plan achter zit). Het verschil van 1 goal was minimaal en er had net zo goed een kans van NL in kunnen gaan; dan lag de wedstrijd weer open
2 0
jutter
Ik denk dat dat met het huidige Ajax wél het geval is, je geeft het zelf al min of meer aan dat er moeten spelers bijkomen. 2 jaar geleden was dat in die hele succesvolle CL campagne natuurlijk een ander verhaal, maar dat elftal is inmiddels behoorlijk uitgekleed.

Italie speelt inmiddels fris en aanvallend voetbal, dat is tegen hun natuur in want dat was altijd puur defensief. Nu speelt men onder Mancini leuk aanvallend, modern, voetbal met veel succes, heeft daar ook de spelers voor, on-Italiaans dus. Behoudens de laatste 10 min. dan toen men die te magere voorsprong ging verdedigen want dat kunnen ze natuurlijk nog steeds als de beste!
0 0
Ansjo
Het begint bij de "top" en dat is de KNVB. Dat wordt geleid door een stelletje knuppels met de grootste clown Gnudde voorop. Dat kan toch niet. Koeman heeft een hoop verbloemd daar maar die knuppels lieten hem een contract opstellen dat hij weg mocht als Barca voorbij kwam. Het is echt een stuurloos schip. Als je al een maand weet dat Koeman weggaat dan ga je nu toch een nieuwe bondscoach aanstellen juist voordat de competities beginnen en ga je daar toch niet mee wachten! Echt amateuristisch ten top! Gudde moet per direct ontslagen worden en met pek en veren eruit geschopt worden. Heel die KNVB moet binnenste buiten worden gekeerd. Hoe kunnen ze daar nou denken dat ze kunnen wachten en het aan Lodeweges overlaten. Schandalig. Echt schandalig!

Het was juist een geluk bij een ongeluk dat het EK een jaar werd verplaatst omdat je dan juist al die B- en C- spelers niet meer op hoeft te roepen aangezien de nieuwe aanwas 3x beter is. Babel, Strootman, Veltman, de fucking Roon, Hateboer. Sodemieter toch gdv op met die spelers! Er moet een coach komen te staan die iig die spelers niet meer oproept.

De reden dat van de Beek niet in het spel voorkwam was omdat Wijnaldum door die nitwit van een Lodeweges op rechtsbuiten werd gezet. Doordat de middelmaat van middelmaat de Roon naast de Jong wordt opgesteld en de bal niet wil en ook niemand de bal naar hem wilt spelen.

Er is 0,0 dreiging van de vleugels omdat die eikel een houten klaas Hateboer als rechtsback opstelt terwijl Dumfries 2x beter is. Aké is geen back! Je hebt toch Wijndal!? Als je Dumfries en Wijndal opstelt dan heb je gelijk al dreiging op de vleugels. Promes en Bergwijn brengen geen dreiging mee op de vleugels. In de huidige selectie kunnen Depay en Ihattaren dat wel dus zet die op de vleugels en begin met Promes in de spits aangezien dat best wel een goaltjes dief is. Dan kan je Aké als linkspoot prima naast rechtspoot van Dijk zetten en Veltman buiten de selectie houden.

AMATEURS!!!!

Je kan dan nog steeds verliezen van Italie maar dan verlies je iig met flair. Je kan best met een goed gevoel verliezen maar dit was geen laf en geeft goed aan dat iedereen binnen de KNVB op moet sodepleuren. Er zit daar zelfs een of andere nitwit die vindt dat jeugdploegen geen standen mogen bijhouden. En kijk eens beelden van interviews van Gudde. Hoe is die clown daar terecht gekomen????!!!! Het valt mij ook tegen dat die kranten poeslief zijn.
4 0
Mokum430
Haha, goede analyse
0 0
Indy
Totaal geen grip op het middenveld. Geen 10 met controle en overzicht te bekennen.
0 0
jutter
Nederland was erg matig, maar dat heeft natuurlijk ook met de tegenstander te maken. Die Italianen hebben op dit moment een hele goede ploeg,die erg aanvallens speelt, on-Italiaans eigenlijk, maar dat is de verdienste van Mancini. Je zag al na een minuut of 5 dat die Italianen de betere ploeg zouden gaan worden, en hadden ze uiteindelijk zelfs wat ruimer moeten winnen, maar als je eenmaal achterkomt tegen Italie weet je dat het extreem moeilijk zal gaan worden, al helemaal met het oude maar heel ervaren CV duo van hun Bonucci & Chiellini. Nederland had hoegenaamd niets in te brengen en werd op alle fronten afgetroefd. Een ploeg die nu echt getest werd door een Europees topland, en dan komen de beperkingen van diverse spelers van dat Ned. team vanzelf bovendrijven. Enige houvast waar men zich aan kan vasthouden is het feit dat men heel lang niet met elkaar gespeeld heeft, sommigen nog in de voorbereiding zitten en diverse sterkhouders in de verdediging ontbraken. Aanvallend was het erg pover tegen een dergelijk sterke tegenstander, en dat zal ook in enigszins 'normale' tijden niet anders zijn, mag je aannemen. Maar verdedigend was het met de beide backs en natuurlijk weer die Veltman, die alle ballen in hoge nood steevast bij een tegenstander deponeerde, gewoon een janboel. Resumerend, dat Ned. team heeft nog een lange weg te gaan, maar daar kan je Lodeweges toch niet op afrekenen na slechts 2 potjes! Maar veel meer bij de voormalige bondscoach Koeman, die zijn ploegen doorgaans behouden laat spelen, meer realistisch volgens hem zelf. Daar valt ook wel iets voor te zeggen, maar past dus niet in het avontuurlijke voetbal waar het Nederlandse voetbal doorgaans om bekend staat. Terug naar af gaat te ver, maar zeker verdedigend zal het dus een stuk beter moeten gaan worden, en dat zal waarschijnlijk met de nu ontbrekende sterkhouders wel gaan lukken, mag je aannemen. Maar aanvallend is het een stuk minder dan we in het verleden gewend waren, mogelijk kan een fitte en gezonde Robben in dat ene jaar waarin hij nog actief is een deel van dat probleem wegnemen, is wat mij betreft zeker het overwegen waard!
0 0
ovopiet
Van Dijk is wel een misplaatste vedette hoor. Alsmaar praten, maar zelf geen bal over 10 meter bij een medespeler krijgen. Veltman heeft heel wat vuil werk opgeknapt, maar wordt afgerekend op 2 foute passes. Wijnaldum loopt rond als een kip zonder kop, liet iedere keer de Italiaanse back lopen waardoor de Roon tegenover een meertal kwam te staan. Hierom stond hij toch eigenlijk rechtsvoor?
Met Depay ben ik wel helemaal klaar. Denk alleen maar aan zichzelf. Ik heb de tv uitgezet toen die Canadees besloot om Donny te wisselen. Ik was er helemaal klaar mee.
1 0
Jeugd
Je kunt wel boos zijn over Donny en Joel maar ze raakten allebei geen knikker. Donny was compleet de weg kwijt en Joel deed weer zijn gebruikelijke domme dingen.
1 0
Peewee
HET PRODUCT VAN ONZE GEWELDIGE (EN GELUKKIG EX-TRAINER) KOEMAN !!!
1 -5
edalm
Ze begonnen al met een foute veldbezetting. Zo weer een open deur
3 -2
louis60
Laatste drie dagen presteerde Nederland weinig op sport gebied. Oranje onderuit, Verstappen kansloos, van Gerwen vernederd en Tom Dumoulin uit de top 10. Kan niet wachten op Ajax tegen Sparta.
1 -3
DeWijsneus
Pijltjes gooien en rondjes rijden in een auto sport!? Volg jij ook het NK koekhappen en regionaal zaklopen?
1 -3
Schip
Pfff...dat is wel heel erg momentopname he. Dumoulin heeft de inhoud nog niet na een dramatisch jaar slepend blessureleed en heeft wel conditie, maar geen koershardheid. Die staat er volgend jaar weer in hopelijk een Tour die niet is gemaakt voor enkel klimmers. Je leeft in een unieke tijd dat we een grote ronde winnaar hebben rondrijden.

Van Gerwen is een halve zwakzinnige, die met consumptie praat en een narcistische inslag heeft van heb ik jou daar. En darten is geen sport, het een is een spelletje. Als je daar maar genoeg geld tegenaan gooit, komt er vanzelf druk op. Maakt het nog steeds geen sport. Atletische eisen van 0,0.

Verstappen staat 3e met een kansloze auto en heeft onlangs nog een GP gewonnen en oranje is geen top, maar zouden er naartoe kunnen groeien als de opleidingen blijven verbeteren en de coaching op een wat hoger niveau komt.

Valt wel mee hoor :)
3 -2
Gonzalez75
Ochja, soms is het goed om even met beide benen op de grond te worden gezet en of te staan. Bied ook weer tot eigen inzicht en reflectie. Kan nu alleen maar weer een stijgende lijn komen.
1 -2
ghouleseddik
Je zou, bij gebrek aan enige offensieve kwaliteit, bijna gaan denken dat Frank de Boer toch de juiste man is voor deze groep. Luuk de Jong in de punt en lange ballen.
1 -1
noppenkoning
Virgil van Dijk had het over een slecht veld, hoe kan het dat het veld nu slecht is na 5 maanden geen wedstrijd?
1 -1
Jeugd
Het veld is bagger, als je opgelet hebt dan is daar al eerder over geklaagd de afgelopen weken. Als er wordt ingezoomd op het veld zie je het ook.
0 -1
foensai
Wtf dit veld is als een biljart laken man. Wat een geneuzel. Italië voetbalde heerlijk op dit ''slechte veld'' wat een diva
1 -1
Joseph
Kom er maar in met van Gaal, de zweep er over! Leuk hoor dat de spelers ten Cate willen, maar een groep met vedettes heeft iemand nodig die daar boven staat..
0 0
Schip
Ze hebben op Van Dijk na geen echte vedettes wat mij betreft. Maar Van Gaal is veruit tactisch de meest begaafde coach en hij hoeft niet meer dan een korte toernooiaanstelling. Daarna kan een ander weer gaan bouwen.

TC heeft een uitstekende, no nonsens aanvallende speelwijze. 4-3-3, hoog druk. Betere veldbezetting dan Bosz, minder naïef ook. Maar Van Gaal heeft naast zijn tactische inzicht en korte beschikbaarheid ook voor op hem dat hij heeft laten zien te kunnen pieken op een toernooi.

Kan met beide leven, maar het wordt nu wel lastig om de spelers te negeren die zich hebben uitgesproken. Snap niet waarom de spelers hierbij formeel bij betrokken zijn eerlijk gezegd.
0 0
Schip
Ik zei het al vooraf. Zulke tactische 'vondsten' als een vierkant, werken zelden. Advocaat probeerde dat ook al eens. Was een soortgelijke wanprestatie.

Als je druk wilt zetten, is 4-3-3 de beste veldbezetting. Speel vanuit je eigen kracht en doe je aanpassingen binnen die speelwijze.

Moet wel zeggen dat oranje ook wel een beetje boven de eigen stand leeft hoor. Frankrijk en Duitsland werden in hun mindere periodes verslagen, waarbij Frankrijks slechts 1x in een thuiswedstrijd en Duitsland was gelijkwaardig over alle wedstrijden. Engeland werd terecht, maar niet ruim verslagen en Portugal leerde ons al een lesje geslepen, tactisch voetbal.

We zitten onder de top en er moet echt nog kwaliteit bij om een topteam te zijn. Neemt niet weg dat ook geen baggerteam zijn, zoals de teneur na een verloren pot hier is.
6 0
masterrr
Goed stuk!
We zitten idd net onder de top.
Geen ramp, geeft wel stof tot nadenken. Vooral voorin en op de backs is het mager.
3 0
Jojo49
Frenkie de jong , de draaikont , moet eens sneller spelen. dan na links dan weer rechts, schiet geen donder op.
0 -1
Jeugd
Frenkie deed het heel behoorlijk maar hij moet wel.eindelijk doelgerichter worden. Nu ook weer een schietkans niet genomen.
0 0
davidgravemaker
Veltman zeker weer een dikke voldoende he heren? Als zelfs de neutrale commentator spreekt van "de gebruikelijke gele kaart voor Veltman" dan weet je genoeg. Maar mogen geen commentaar hebben op Veltman.
0 -4
waayop
Frank Snoeks kletst maar wat, die moet je niet serieus nemen. Over de frustratie kaart van Memphis geen woord terwijl die er nu in het volgende potje niet bij is.
2 0
Peewee
veltman was nog een van de betere veldspelers!!!
1 0
Jeugd
Echt niet
0 0
F Janssen
Maar ook de sterren die de kar moeten trekken waren zwak. Frenkie bleef verdedigend te ver achter de middellinie, vaak zonder man. Had door moeten schuiven om zo druk te zetten.Van Dijk idem dito, vaak 15 meter er achter zonder man. (Veltman mocht het vuile werk opknappen)
0 0
Aspers73
Nou, de verhalen over het frisse vernieuwde Italie waren dus waar. Erg leuk team om naar te kijken.
4 0
PJK54
Heeft Oranje gevoetbald dan?

Wat een baggerwedstrijd geen enkele speler van Oranje die het team op sleeptouw neemt deze ballerina's denken meer aan hun bankrekening als het "landsbelang" neem Depay de hele wedstrijd onzichtbaar, Promes doet maar wat maar alles verkeerd, middenveld daar was alleen Frenkie een beetje actief de rest 0,0, de achterhoede was één grote aanfluiting weet die Aké wel wat verdedigen is?
Nee, dit Oranje heeft sowieso een goede trainer nodig die ze op hun plek weet te zetten en overwicht heeft.
0 -4
oudzuid2
die onzin ook weer gehad... verheug me op het sprankelende spel van ons aller Ajax dit weekend
3 -1
AFCAPolarBear
Ik miste de bravoure bij Oranje gisteren. Zo vaak dat er ruimte lag in de defensie van Italië, maar spelers als De Roon en Hateboer zijn gewoon te licht. Voor Hateboer had ik liever een Tete gezien, dan had die nummer 4 van Italië echt niet zo hoog kunnen blijven staan, tenminste niet zo vaak. Tete is snel en grijpt (tenminste in zijn tijd bij Ajax, nu zie ik hem vrijwel nooit meer spelen) vaak kordaat in. Ook had ik graag een Ihatarren willen zien in slotfase van de wedstrijd. Er miste creativiteit, maar dat kwam voornamelijk door De Roon. Had je een middenveld met Frenkie als 6, en Wijnaldum en Van de Beek beide als nummers 10, had je al veel bewegelijkheid gehad. Dan had je op de rechtsbuiten gewoon Bergwijn ook kunnen laten staan.
2 -2
Adam24
Als je aan beide kanten maar halve vleugels opstelt (Ake komt niet op, Wijnaldum op rechtsbuiten?!) dan kan je creativiteit op het middenveld neerzetten wat je wilt maar dan gaat het als nog niet lopen want je kunt de bal niet kwijt. Je zag het ook toen Nederland in de slotfase ging aanzetten. Alles door het midden, flank leeg, 10 Italianen in het strafschopgebied, paar halve kansjes that's it.
1 0
Ajax27
Je kunt zeggen wat je wilt over het middenveld, vd Beek kreeg gisteren werr eens de kans vanaf de aftrap. Maar hij pakt die kansen niet. Terechte wissel na een uur. Als controlerend blok zijn Frenkie en de Roon beter met Wijnaldum ervoor. Wat Nederland mist op het middenveld is iemand als Zigech, iemand met creativiteit
0 0
Adam24
Nederlands elftal was tactisch zo slecht vandaag. Totaal helemaal vleugellam. Ake op linksback, weet totaal niet wanneer hij diep moet gaan. Dan komt Promes, die het moet hebben van naar binnen komen, helemaal gigantisch in de problemen. Hateboer was grote delen van de wedstrijd dramatisch. Wijnaldum op rechtsbuiten?! Die hele linker flank lag aan gort.
0 0
waayop
Ja en ons was wijs gemaakt dat Lodeweges het tactische brein was onder Koeman :).
0 0
PierreHeno
Die Lodeweges straalt totaal niks uit...lijkt meer op de conciërge van de KNVB die na de wedstrijd het licht in het stadion uit mag doen. Deze spelersgroep heeft een coach a la Van Gaal nodig. Dus geen coach die als vriendje van deze spelersgroep gaat fungeren. Koeman heeft als coach ook nog nooit wat gewonnen en had gewoon de mazzel met een een mooie generatie aan de slag te kunnen maar toen stapte hij in de verkeerde trein. Deze Lodeweges mist zowel de status als het vermogen om iets extra's van de spelers te kunnen eisen. De wedstrijd op zich was leerzaam voor veel Oranjespelers die nu hebben kunnen constateren dat je geen topwedstrijden wint zonder er vol voor te gaan. Voor de Ajacieden geldt dat je als voetballer meer leert in een wedstrijd tegen Italië dan in een potje op kunstgras a.s. zondag op Het Kasteel bij Sparta.
7 -3
Schip
En dan het karakter of uitstraling van de trainer aanvallen. Lekker bezig pikomhoog.

Dat is niveautjuh Johan Derksen, die Adri Koster geen uitstraling vindt hebben of TH niet bij Ajax vindt passen.

Kijk gewoon even inhoudelijk. Oranje werkt al sinds de NL campagne met van positie wisselende spitsen: Babel, Depay en Promes/Bergwijn. Dat is logisch, want we hebben geen echte centrumspits. En het is ook lastig te verdedigen.

Nu willen ze ook de variatie vanaf het middenveld erin brengen, zoals Bayern dat kan. Ik denk alleen dat je dat niet tegen een tegenstander als Italië moet proberen. En dat heeft Dwight nu geleerd. Dat is hogeschool voetbal, waarin je tegen kleine ploegen moet beginnen en dan moet opbouwen.

Daarnaast heeft oranje nog best een kwaliteitsprobleem, wat ik vooraf al duidde. We hebben geen goede backs, we missen creativiteit op het middenveld en we missen buitencategorie voorin. We hebben drie echte topspelers en dat is de driehoek Van Dijk - De Ligt - Frenkie. Dat is echt te weinig nog. Misschien dat Ihattaren een impuls kan geven, maar die staat ook niet overtuigend te ballen de laatste tijd.

Iets minder ambitie, niet meer gezeik op de trainer. Wel eens dat Van Gaal tactisch veruit de sterkste trainer is en dat de job eigenlijk voor hem moet zijn. Met TC als goede tweede. En om die weer te passeren zou wel cru zijn. Maar goed, is geen liefdadigheid.
0 0
PierreHeno
Ik respecteer je visie Schip. Blijf Lodeweges echter in alles meer een assistent dan een hoofdcoach die op bepaalse momenten noodzakelijke extra's qua coaching in huis heeft. Het kon blijkbaar niet anders als indirect gevolg van de 8-1 van Bayern tegen Barça icm de betrouwbaarheid van Koeman. 'Dat is voetbal' zegt men dan.
0 0
Jeugd
Gaat inderdaad niet om uitstraling maar iedere blinde kon na 15 zien dat we compleet overlopen werden aan de rechterkant. Geen actie van de bank, dat was zwak
0 0
MichelBoerebach
Ook al waren ze er 'vol voor gegaan', dan nog hadden ze verloren. Italie is tactisch en speltechnisch een niveautje hoger. Dat kan.
2 -1
PierreHeno
Oranje heeft de laatste 4 wedstrijden in de Arena nog nooit van Italië weten te winnen.....2x verloren en 2x gelijk. JC zei het al eens: je ken niet van ze winnen maar wel van ze verliezen. En vanavond was het wel exceptioneel slecht. Maar ja ..wat wil je met een verdediging met Hateboer, Aké en Veltman. En dan die De Roon op het middenveld.......allemaal subtoppers. We hebben blijkbaar gewoon even niks beters. En waarom zaten Boadu, Stengs, Berghuis, Pröpper, en Malen eigenlijk niet bij de selectie? Ik heb blijkbaar wat gemist
1 0
Schip
Wel de makkelijke weg om verdedigers en niet ajacieden de schuld te geven.

Kijk even naar VdBeek, niet niets creëert, Bergwijn en Promes met hun Ajax opleidingsachtergrond die niets laten zien en Frenkie die eveneens niets afdwingt en geen lijn kan aanbrengen.

De verdedigers die jij noemt hebben veel minder invloed op het spel.
0 0
ram
Ik wilde Lodeweges wel even de kans geven maar nu zou ik hem zo snel mogelijk dumpen. Ongelooflijk laffe coach en tactisch onbenul. Hoe kun je op die manier beginnen, defensief niet ingrijpen en in de tweede helft ook totaal geen creativiteit brengen. Bizar zwak optreden van Dwight.
3 -1
PierreHeno
Dat heb ik Ten Hag anders ook wel meerdere malen zien doen hoor.
2 -4
ram
Zo beginnen, niet ingrijpen, geen rekening houden met gebrek aan fitheid van spelers én zonder creativiteit spelen? Nahhh...
4 0
PierreHeno
Dolberg inbrengen als vervanger van Neres en hem dan 68minuten lang laten aanmodderen waarbij Ajax met 10 tegen 11 alle energie uit zijn sloffen moest lopebn thuis tegen Tottenham? Dat was niet best Ram. Iedereen zag het ...maar Ten Hag wisselde Dolberg pas toen het van 2-0 ( 3-0 total score!!! in de 55e minuut) inmiddels 2-2 geworden was waarna Sinkgraven op links al vroeg de aanvallende impulsen van de back van Tottenham trachtte te bestrijden. De wissel van Magallan voor Van Beek was de 2e grote wisselblunder van Ten Hag ...want met Donny weg konden Tadic en Ziyech a.g.v. het er volledig doorheen zitten niet meer opbrengen Ajax nog aanvallende impulsen te geven waardoor de centrale verdedigers van Tottenham extra mee naar voren konden. Je kunt het Magallan moeilijk verwijten dat hij net niet meer de bal van Moura van richting wist te veranderen. Zero ipv Hero. Hetwas Ten Hag die deze belangrijke wedstrijd voor Ajax heeft verkloot door zijn zeer matige afwachtende coaching. Wanneer alles goed gaat hoeft hij weinig te doen maar wanneer er een finale plek CL over de streep moet worden getrokken kun je het niet maken om Dolberg 68 minuten lang iedereen in de weg te lopen behalve de Tottenham spelers. Onderuit gaan en haar weer in model doen ....dat was het ...68 minuten lang. Dag finale CL.
3 -6
ram
Ja, dat zal allemaal wel. Maar daar hebben we het toch allemaal niet over? Ten Hag kan, net als iedere coach, een tactische fout maken, te laat wisselen, enzovoorts. Maar wat Lodeweges gister deed/naliet... dat is echt van een andere orde. Compleet ongeschikt.
0 0
PierreHeno
Wat Lodeweges prestatie gisteren als wedstrijdcoach betreft zijn we het in elk geval 100% eens Ram.
1 0
ram
Mooi zo!
0 0
Koekepeer
Beetje offtopic, maar hier kun je toch niets tegen inbrengen?
0 -1
Kingoffdatoilet
Leek nergens op vanavond.
2 0
dumperPattiruhu
Aanvallend komt Nederland zwaar tekort. Het is wachten op een jeugdig iemand die doorbreekt voorin.
Met Memphis/Bergwijn/Promes/De Jong ga je niet veel klaar spelen.
7 0
Middenweg401
Duidelijk ja. En één is nog weinig.
Maar het is ook een eeuwigheid geleden dat er bij Ajax een top aanvaller doorbrak.
3 0
Cello
Was niet de laatste Nederlandse top-spits, die doorbrak bij Ajax, ene Patrick Kluivert?. Daarna vrijwel alleen buitenlandse spitsen geweest....dan wel via opleiding of via aankoop. Of mis ik nu iemand?.
1 -1
SPLNDD
Huntelaar?
0 -1
Middenweg401
Een echte Ajacied, maar niet uit de opleiding. :)
0 0
SPLNDD
Dat is waar, maar wel doorgebroken bij Ajax ;-)
1 0
PierreHeno
Bij Ajax worden vooral multi-inzetbare middenvelders opgeleid. Spitsen die het eerste halen en echte pure verdedigers moeten vrijwel altijd van buitenaf worden aangetrokken.
2 -1
Middenweg401
Ik dacht precies hetzelfde.
En buitenspelers idem. Kluivert jr. leek nog het meest in de buurt te komen. Kishna had het talent wel, maar verder..
En ik zie het er ook niet aan komen met Hansen en Brobbey. Unuvar moet zijn lijn van ontwikkeling weer terug pakken en ik ben nog altijd benieuwd op welke plek hij terecht komt.
2 0
RayJordaan
Hopelijk 10 of linkshalf
0 0
dumperPattiruhu
Precies! Je hebt er minimaal 2 nodig.
De Nederlandse jongens die doorbreken bij Ajax zijn veelal middenvelders en verdedigers. Of we moeten hopen op Hansen/Unuvar/Brobbey, maar dat duurt nog wel wat jaren mochten zij doorbreken.
0 0
DeBaarsjes
Mooie afscheid voor Donny buiten het stadion
1 0
Middenweg401
Van Dijk, De Ligt, Blind
De Jong, Vd Beek,
Memphis

6 spelers die mee kunnen met de top (om tenminste kwart finales mee te spelen). De rest is zelfs dienend niet goed genoeg, en als je er dan ook een paar van die goede spelers mist of niet goed gebruikt (Donny) dan krijg je dit tandeloze spel.
Er moet heel duidelijk één of twee aanvallende spelers doorgroeien naar hetzelfde niveau, anders is deze zgn frisse nieuwe generatie niets anders dan een sympathieke groep die weinig afdwingt.
3 0
TontoKarnaggel
Zolang figuren als depay de grote meneer mogen uithangen gaat het helemaal niks worden met oranje, mannetje dat puur en alleen ter meerdere eer en glorie van zichzelf op het veld staat. Frenkie en later ook weer Mathijs moeten de kar gaan trekken, wannabe nepgangster ozoo streetthough figuren als memphis kun je missen als kiespijn....
11 0
Arek Milik
Nou jij blij, hij is er volgende keer niet bij!
2 0
TontoKarnaggel
Thx, mijn avond is weer goed...
1 0
MichelBoerebach
Niet zeuren. We zijn gewoon niet zo goed als we denken. Italie is gewoon beter. Twee klassen beter dan Polen.
4 -5
Ansjo
Ik vind dat je dit op het conto kan schrijven van de KNVB en Gudde. Die falen weer en daar is gewoon geen leiderschap. Er had toch allang een nieuwe bondscoach aangesteld moeten worden. 1tje die die belachelijke de Roon, Hateboer, Strootman en Babel nooit meer oproepen. Die 23 koppige selectie was al matig. Lodeweges was nog matiger. "Ach ja Hateboer deed het leuk tegen Polen... laat maar staan!" Dumfries is 2 klasses beter. Er komt 0 dreiging van de vleugels peilers. Zet Depay en Ihattaren dan op de vleugels en Promes in de spits.
1 -2
MichelBoerebach
Dumfries moet altijd de voorkeur krijgen boven die houten klaas van Atalanta.
2 -8
De Meer 020
Ik kan me echt zo ergeren aan het ophemelen van Frenkie. Positie dit teamgenoten dat. Vandaag kon je zien dat niets met zijn favoriete positie te maken heeft. Frenkie moet het tempo hooghouden!!!!! Dat nutteloze gedraai is enorm irritant. Er gebeurd helemaal niets en hij komt er steeds minder makkelijk voorbij. Jorginho liet ff zien hoe je snel naar voren speelt. Zonder draai maar met snelle ogen. Ik heb soms ook het idee bij hem dat hij goed is in de actie die hij in zijn hoofd heeft maar moeilijk kan omschakelen wnnr die optie niet kan. Hij heeft niet het enorme inzicht om 4 5 opties te gebruiken om vooruit te spelen. Moet echt leren om minder aanrakingen nodig te hebben. Het is zeker niet alleen Frenkie maar hij is een erg belangrijke speler die veel beter kan worden en waar spelers zich aan optrekken.
1 -5
waayop
Het heeft ook met gebrek aan afspeelmogelijkheden te maken, die waren gisteren minimaal door goed spel van Italië en slap en pover spel van Nederland.
0 0
PierreHeno
Frenkie had vanavond een hele goede mandekker tegenover zich.
0 -1
Bobbaasje
Nu eindelijk weer ons aller Ajax :-)
3 0
Cello
Gelukkig kan de focus weer volledig op ons aller Ajax. Deze 2 wedstrijden van Oranje waren imo tijdsverspilling en bijna totale ergernis. Enige positieve is dat onze spelers 'heel' zijn gebleven.
5 0
AlexIbarra
Ik moest toch wel ff lachen net om mijn kennis van Steven Bergwijn.

Krijgt een bal mee op links vlak voor tijd, dichtbij de achterlijn maar wel binnen de 16.
Ik: "Niet blind met links voorgeven, eerst ff kijken."
Steven: Geeft blind de bal voor met links, Italiaan kopt de bal terug de hoek in.

Bal komt bij Depay, dichtstbijzijnde man is Bergwijn.
Ik: "Gelijk ff meedoen, geef hem een afspeelmogelijkheid."
Steven: Blijft eerst ff uithijgen achter de achterlijn.

Depay verliest de bal door gebrek aan steun, maar Italië staat nog wel vast in de hoek.
Ik: "Geen domme overtreding nu, maak het hem moeilijk daar!"
Steven: Fuck it, ik geef hem gewoon een beuk want dan kan ik rustig terugwandelen.

Scheids fluit voor overduidelijke overtreding.
Ik: "Nou niet lullen tegen die scheids, gewoon nog ff 4 minuten alles geven."
Steven: "Scheids, kom op weet je, zij doen het ook je fluit alleen tegen ons en blablabla.."

Heb de eerste 65 minuten gemist want moest zelf trainen maar de laatste 20-25 minuten waren toch wel pijnlijk om te zien. Italie maakt te weinig domme fouten om te wachten tot er een balletje goed ploft, en we hebben veel te weinig balbeheersing in de ploeg om ze combinerend uit elkaar te spelen.
5 -1
AgeM
Men heeft het over een Veltmannetje , maar die de Jong kan er ook wat van , eerst dat balverlies voor de zestien , en daarna een italiaan vrij voor de keeper gekopt . Dat had hij eerder bij Ajax ook al dat soort momenten . Ben benieuw hoe Koeman dat eruit krijg , Hij gaat hem wel een soort leider op het middenveld maken bij Barca . Hij schijnt vanavond op zijn beste plek gestaan te hebben , maar het wasnier best , helemaal overhoop gespeeld , hij kan het verschil niet maken . je ziet ook weinig ontwikkeling , groei. we gaan het zien daar in Barca
3 -8
Sterretje73
Ben gestopt met Oranje sinds alle echt groten gestopt zijn. We hebben momenteel niet de spelers, coaches of zelfs maar goodwill om im de schaduw te kunnen staan van de Oranje elftallen van de 40 jaar hiervoor. Ik ben heeeeel erg bang dat “Het grote Oranje” iets van het verleden wordt maar hoop met heel m’n hart dat ik me keihard vergis. Al is het alleen al om “onze” jongens en alles wat ik ze gun.
4 -1
f.m.d.
De grote jongens heb je nu bijna alleen in de achterhoede. In aanvallend opzicht heb je gelijk.
1 0
PierreHeno
Aké? Hateboer? grote jongens?
0 -1
X-RaY
Het mooiste van zo een interland periode is het laatste fluitsignaal. Dan kunnen we tenminste weer terug naar de orde van de dag en dat is AJAX
6 0
Redrum
Precies, ik ben altijd blij wanneer er geen blessures zijn. De uitslag interresseert me eigenlijk niets meer tegenwoordig.
4 0
koreem
Interview weer van hoog niveau met Depay.. Man man man.
3 -1
MankeNelis
Die gaat straks even met z'n maten cruzen in die pooierbak.
3 -1
Raoul14
Geniaal van Overmars dat hij de meeste op het veld niet gecontracteerd heeft!
3 0
JanBiesbos
En Veltman snel laten gaan voor 1 milj euro wat was die slecht zeg.....
8 -4
MichelBoerebach
Die was bij Ajax al 6 jaar slecht!
2 -5
JanBiesbos
Snel vergeten.....
0 0
Cello
Wat een onzin reaktie's van spelers en helemaal van die coach. Analisten, die roepen, dat we van ver komen????. What the fuck?. Speelden we niet de finale van de vorige Nations League?. En in die periode overleefden we tegenstanders als Frankrijk en Duitsland?. Hoezo komen we van ver?. Dat kon je vorig jaar na de vorige Nations League kunnen roepen, omdat we daar voorafgaand een EK en WK misten...maar meer niet. Wat een gelul vanavond....dat we van ver komen.
10 -1
MichelBoerebach
Die wedstrijden waar jij het over hebt, zijn met ontzettend veel geluk gewonnen. Niet omdat we zo goed waren. We zijn helemaal niet zo goed. Misschien ergens tussen de nummer 5 en 10 van Europa. Subtop.
1 0
Boer Gijs
Precies, we zijn juist ver weg gezakt al weer
0 0
4xEC1
Vind dat je wel gelijk hebt hoor overigens..
0 0
4xEC1
Cello! Ik lees jouw berichten al jaren maar daar zaten nooit van die scheldwoorden in, staat je eigenlijk niet!! Net of het iemand anders is..
2 -5
DeWijsneus
Blij dat ik een medestander heb gevonden. Ik heb zojuist de Bond tegen Vloeken ingeschakeld, komt goed allemaal!
1 0
4xEC1
Haha, zo dramatisch is het natuurlijk allemaal niet die taal van Cello maar ben ik echt totaal niet van hem gewend.
0 0
ram
Poeh, vreselijke taal inderdaad. Ik word er zelfs een beetje misselijk van. Mond spoelen met zeep! En snel een beetje, schavuit!
2 0
Cello
Vanwege 'fuck' en 'gelul'?. Heb ik wel vaker gebruikt hoor. Maar niet op regelmatige basis....dat klopt!.
1 -1
MankeNelis
Precies, maar waar is de KNVB? Die laten die man gewoon zwemmen. Dat zijn de grootste afwezigen vanavond.
2 0
MichelBoerebach
Dus met een andere coach hadden we deze wedstrijd gewonnen, denk je? Italie is gewoon beter. Ook Duitsland, Spanje, Portugal en wellicht Engeland zijn gewoon beter dan Oranje. Kwestie van accepteren. Kijk nu naar dit elfal: Hateboer??? De Roon?? Ake?? Veltman??? Dat is echte middelmaat
1 -2
Ajax27
Tjah, de Ligt geblesseerd, de Vrij geblesseerd, Dumfries kwam net terug van een blessure, dan krijg je automatisch middelmaat ervoor terug. De Roon is ook pure middelmaat maar ik zou niet weten wie dan wel. Wijnaldum en Donny op een middenveld werkt gewoon niet. Dat zijn 2 dezelfde soort middenvelders waar Donny iets meer diepgang heeft
0 0
Boer Gijs
Is Italië wereldkampioen of zo, het schijnt een geweldige ploeg te zijn....
1 0
JanBiesbos
13 wedstrijden op rij ongeslagen
3 0
MichelBoerebach
En zeker beter dan Oranje.
2 0
Redrum
En nu komt dan het domste interview nog
3 0
mgtow
Zo dit was me toch een slecht interview. Kolere. Met drie flessen jenever achter de kiezen zou ik nog een beter interview geven over het paringsritueel van de kakketoe dan deze gast over een kutpotje.
1 0
AFCA-B93
Die antwoord ga ik niet bevragen
5 0
Juichtoon
Van de Vaart zag dit niet aankomen. Het was tegen Polen ook heel zwak.
2 0
ram
Van der Vaart is geen analist. Die neemt z'n werk niet serieus. In de voorbeschouwing zegt ie dat ie Italië al heel lang niet heeft gezien... Wtf.. Dan ga je toch (minimaal) Italië-Bosnië tactisch analyseren?! Raffie is een liefhebber. Hij wil genieten van mooie linksbennige middenvelders en heeft er verder niet echt kijk op.
3 -1
Juichtoon
Ik vermoed dat het klopt wat je zegt.
1 0
PierreHeno
...de centjes komen ook zonder voorkennis wel bij hem binnenrollen. Waarom zou hij zich al die moeite vooraf nog getroosten?
0 0
Redrum
Haha die Raffie spaart Veltman niet
5 -2
Boer Gijs
Terecht
5 -2
Redrum
Zeker, hij wordt veel te vaak gespaard. Het blijft een drama gewoon.
5 -3
Boer Gijs
Het is onvoorstelbaar dat zoveel coaches hem blijven opstellen. Zeker als je betere opties hebt zoals nu Schuurs
4 -3
Marcw1972
Haha Vd Vaart pikt Veltman er even uit.
6 -2
ajax1981
Bergwijn speelt echt enkel bij gebrek aan beter. Breekt echt iedere veelbelovende aanval af door slechte passing.
6 0
Boer Gijs
Dit Italië kon thuis niet van Bosnië winnen, pfff
1 -1
chino
Daar stonden 11 andere spelers. Deze waren fit in tegenstelling tot NL.
1 0
JanBiesbos
Ook een factor zeker....Italianen hebben competitie en Europees net uitgespeeld
0 0
Toon meer reacties