Fosu-Mensah: 'Rugnummer 34 zal Donny extra kracht geven'

JesseTH, 04-09-2020 om 16:00, 12985 views, Ajax Showtime |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Timothy Fosu-Mensah heeft het volste vertrouwen in de slagingskansen van Donny van de Beek bij Manchester United. Met de verdediger komt Van de Beek een landgenoot tegen die ook nog eens een verleden heeft bij Ajax en hem dus van hulp kan voorzien. De twee spraken elkaar al in aanloop naar de transfer en hebben in ieder geval één ding gemeen: hun liefde voor Abdelhak Nouri.

De genoemde liefde voor Nouri is iets wat spelers als Fosu-Mensah en Van de Beek bindt, nog buiten het feit dat het volledige drietal tussen 2008 en 2014 in het rood-wit van Ajax speelde. Al snel werd bekend dat Van de Beek het rugnummer 34 zal gaan dragen in Engeland en Fosu-Mensah gelooft dat hem dat een boost kan geven. ‘Dat nummer zal hem extra kracht geven. We weten allemaal wat Appie voor ons betekent en hoe goed onze relatie met hem is. Het geeft hem motivatie, want hij doet het dan ook voor hem. We weten allemaal dat Appie trots op ons is. Op mij, Donny, Frenkie, iedereen.'

In aanloop naar Van de Beek zijn overstap naar Manchester United lag het voor de hand dat de twee elkaar zouden spreken. Dat gebeurde dan ook, Van de Beek won informatie in over de club bij de verdediger. ‘Ik zei hem dat het een hele mooie, grote club is. Het is een club met een hele mooie historie en fanbase', aldus Fosu-Mensah.

Beide spelers kwamen op een totaal verschillende manier terecht bij Manchester United. Fosu-Mensah kwam er al in de jeugd te spelen, terwijl Van de Beek zich eerst tot bepalende speler van Ajax ontwikkelde. Voor allebei de routes valt iets te zeggen, zo denkt Fosu-Mensah. ‘Voor iedereen is het anders. Ik kwam hier toen ik zestien was, Donny op z’n 23ste. Ik weet hoe het is om in Engeland te wonen en weet de meeste dingen hier al. Dat gaat voor hem anders zijn, maar het is alsnog een hele mooie stap.' 

'Hij wordt zeker weten goed opgevangen'

Fosu-Mensah bereidt Van de Beek alvast voor op de torenhoge verwachtingen die er heersen bij Manchester United. Ook wanneer de prestaties even iets minder zijn, blijven de fans hoge eisen stellen. Problemen voor de Ajacied ziet de verdediger daar echter niet in. ‘De fans, de mensen bij de club en spelers hier zijn allemaal fijne mensen. Als ik vooral over zijn teamgenoten spreek, zijn het allemaal hele goede jongens, dus hij wordt zeker weten goed opgevangen.’

De vorm van Manchester United is de afgelopen maanden in een stijgende lijn terechtgekomen en dus zal het voor Van de Beek makkelijker zijn om erin te rollen dan enkele maanden geleden. Fosu-Mensah spreekt over de kwaliteiten die de Ajacied toe kan gaan voegen aan de selectie van The Red Devils. 'Zijn grootste kwaliteiten vind ik het in de box komen, het geven van assists en het maken van doelpunten. Hij heeft ook een groot loopvermogen en een goede visie op het spel. Hij is slim en goed in het positiespel. Hij werkt ook heel hard en heeft dus zeker kwaliteiten.’ Bovendien ziet Fosu-Mensah de benoemde kwaliteiten goed bij het spel van United passen.

'Solskjaer iemand die het beste uit hem kan gaan halen'

In Manchester treft Van de Beek met Ole Gunnar Solskjaer volgens Fosu-Mensah een voor hem goede trainer. ‘Hij is iemand die het beste uit hem kan gaan halen', vertelt hij. Er wachten Van de Beek echter ook enkele uitdagingen, zo weet de 27-voudig speler van Manchester United. ‘Het fysieke gedeelte is het grootste verschil. Het gaat in de Premier League gewoon allemaal wat sneller, de intensiteit ligt hoger.'

Al met al kijkt Fosu-Mensah uit naar de komst van Van de Beek naar Manchester United en het vertrouwen in hem is dan ook groot. De vertrekkende Ajacied komt in een voor hem compleet nieuwe omgeving terecht waarin er nieuwe dingen van hem verwacht zullen worden, maar enige twijfel aan zijn slagingskansen heeft de international niet. ‘Het zal prachtig zijn om straks samen met Donny in de basis van United en Oranje te schitteren.'

Jesse ter Haar (Twitter: @jesseterhaar | e-mail: j.terhaar@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
BillSplate
Mag van mij nog wel komen. Heeft nog de nodige potentie en kan op meerdere plekken achterin spelen: RVV en RCV. Kan ook nog op LCV, VM en RCM.
0 0
ajaxrulesz
En morgen krijgen we weer bericht dat Overmars zondagochtend een bod zal voorbereiden om deze vervolgens eind volgende week op de fax te doen.. Waarna deze spoedig bij suarez terechtkomt.
0 0
Indy
Rugnummer 34, ieder jaar een dikke 5 millioen erbij op z'n bankrekening en dan gaan de Man United supporters Donny ook nog helpen om te dromen (bedankt Edwin).
0 0
Ozymandias
Ik hoopte dat Fosu-Mensah in de transfer van Vd Beek zou worden vertrokken en de omgekeerde weg richting Amsterdam zou bewandelen. Als Ten Hag per se een verdedigend ingestelde speler in de rol van '6' wil hebben zou Fosu-Mensah een veel betere optie zijn aangezien die een groot genoeg voetballend vermogen heeft om op het middenveld te spelen en de dynamiek en drive om als box-to-box middenvelder enorm veel energie aan het middenveld van Ajax toe te voegen. In de jeugd van United werd Fosu-Mensah voornamelijk als middenveler gebruikt en maakte een goede indruk als middenvelder.
1 0
Sterspeler
Die Gr heeft helemaal niks bewezen in de afgelopen jaren. Ik heb liever dat ETH Alvarez een keer vier wedstrijden laat staan op zijn echte plek.
0 0
Jeugd
Nou Donny gaat echt niet schrikken van het hogere niveau Timothy. Het is nou niet dat ie zonder op het hoogste niveau gespeeld te hebben bij Manu terecht komt. Donny wordt gewoon een succes en dat moet Timothy nog maar bewijzen.
1 0
Ajaxxxisdebeste
Fosu heeft bar weinig gespeeld sinds die overgang, zakken vol, maar de vraag is of hij Ajax 1 weet te halen.
0 0
GvanderK
Voor het Ajax van nu komt hij sowieso te kort.
0 0
AFCA-pride
Tja 2 wegen om bij Manu te komen. Alleen komt Donny nu als topaankoop binnen en heeft Timothy slechts 12 keer gespeeld en is slechts een sporadische invaller of verhuurspeler. Had bij Ajax waarschijnlijk nu ook al een transfer gemaakt.
3 0
DUDE92
Wel eerlijker als je zijn slepende blessures ook noemt. Kreeg ook in vergelijking met andere jeugdspelers die vertrokken wel op jonge leeftijd een kans in het eerste.
0 -1