Ajax sluit regionaal partnerschap met YIBO Sports

BartVeenstra, 28-08-2020 om 11:20, 13843 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Ajax en YIBO Sports hebben een regionaal partnerschap getekend voor de komende twee seizoenen. YIBO Sports wordt de exclusieve Official Betting Partner van Ajax in Azië.

Zodoende werpt de focus op Azië steeds meer zijn vruchten af. In Nederland zal bovengenoemde sponsor niet te zien zijn, dit is alleen in Azië het geval. Voor Ajax is het - in het belang van de groei in Azië - belangrijk om met Aziatische partijen samen op te trekken. Met YIBO Sports heeft men er een grote partij bij.

In het verleden sloot Ajax ook al een samenwerking met BBIN, een gamingsoftware-partner in Azië. Samen met YIBO Sports zijn dat twee partners die alleen in Azië zichtbaar zijn, hetgeen voor Ajax commercieel heel interessant is. Het zijn ook partijen die Ajax kunnen helpen om de fans van Ajax in Azië beter in kaart te brengen, zodat de club die fans beter kan bereiken en bedienen.

Ajax speelt aankomende zondag tegen Union Berlin en dit duel is in Nederland te zien via Ziggo Sport Voetbal, terwijl de oefenwedstrijd ook in Duitsland wordt uitgezonden. Ajax voorziet de wereld verder van een YouTube-stream. De Nederlandse en Duitse fan kan de wedstrijd 'gewoon via de televisie zien, maar middels de YouTube-stream kan er wereldwijd meegekeken worden. De commercials die Ajax in China gebruikt, spreken dan ook voor zich.

Commercieel directeur Menno Geelen is verheugd met de samenwerking met YIBO Sports. 'Dit regionale partnerschap sluit aan bij onze wereldwijde strategie en heeft tot doel onze aanwezigheid op de Aziatische markt verder te ontwikkelen. Samen met YIBO Sports willen we onze fanbase in Azië intensiever van dienst zijn en meer opwinding rondom het Ajax-voetbal naar het Oosten brengen.'

YIBO Sports biedt een uitstekende game-ervaring op alle platforms. Naast het uitzenden van bijna duizend sportevenementen per dag, biedt YIBO Sports ook live gaming, loterijen, videogames en andere entertainment-opties. YIBO Sports werkt samen met twaalf gamingplatforms en dat zorgt ervoor dat men op alle fronten actief is. Met de YIBO Sports-app voor iOs en Android kunnen gebruikers ook onderweg games spelen.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Wel lekker dat die sponsoring internationaal opstapeld.
In nederland verdien je geen klap, en wat je er sportief uithaald is ook 3x niks.
Ajax is echt goed bezig, scheelt jaarlijks toch wat kostenposten.
0 0
Hollister
Vooral met dit beleid.. samenwerkingen in het buitenland loopt Ajax uit op de rest in Nederland en kan jaarlijks de inkomsten uit die samenwerkingen en externe sponsorships en partnerships oplopen tot ver boven de 20 miljoen in een jaartje of 4 a 5 .
2 0
OpaVerteld
Geheel in lijn met het partnership met onze mediapartner De Telegraaf, is het uiteraard alleen toegestaan weddenschappen TEGEN Ajax af te sluiten, maar da's logisch.
2 0
Bapinho
Zou wel fantastisch zijn als dit geld opleverd. Los van de exposure in Azie is dit geniaal. Geld krijgen voor iets waar we in Nederland niet eens wat van merken haha
2 0
Libero
Reuze interessant allemaal, maar ... wat schuift het??
3 0
Jornnn
Is het nou Yibo of Yibbo? Het artikel is erg tegenstrijdig.
0 0
4xEC1
Volgens mij Yibbbo
1 0
mgtow
Yibeau
0 0
Libero
Spreek uit: Wubbo.
0 0