Tadić: 'Voetbal zonder fans is geen voetbal'

BartVeenstra, 17-08-2020 om 08:25, 4284 views, Ajax TV |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Dušan Tadić baalt ervan dat er komend seizoen voor een groot deel zonder of met amper publiek gespeeld wordt. De Serviër merkt op dat de fanatieke Ajax-fans het beste in hem naar boven halen en zodoende worden de supporters de komende maanden erg gemist.

'Ik vind het erg jammer, want voetbal zonder fans is geen voetbal. Voetbal is emotie en je moet de emotie van de fans voelen', zegt de aanvoerder van Ajax tegenover Ajax TV. 'Of je nou een goede of slechte actie maakt: je moet de reactie van de fans voelen. Voetballen zonder fans vind ik maar niets.'

Met name de F-Side zorgt in de Johan Cruijff ArenA altijd voor een enorme sfeer, zo zegt Tadić. 'Ze zijn heel erg belangrijk. Ze steunen ons enorm. Voor elke wedstrijd zeggen we tegen elkaar dat de sfeer goed moet zijn en dat er een chemie moet zijn tussen ons en de fans. Ze kunnen je extra energie geven, waardoor je boven jezelf kunt uitstijgen. Daarom is het gevoel van eenheid zo belangrijk, want titels win je samen.'

Shirt van Real Madrid-uit hoort in supportershome

De beste wedstrijd die Tadić tot nu toe speelde voor Ajax is waarschijnlijk het uitduel met Real Madrid (1-4) in de Champions League. De Franse krant L'Équipe gaf de Serviër zelfs een tien, iets wat nauwelijks voorkomt. Het shirt van die wedstrijd heeft Tadić laten ophangen in het supportershome. 'Ik vind het bijzonder dat het shirt hier hangt. Ik vond het een geweldige wedstrijd voor alle spelers van Ajax, voor het hele team, voor iedereen en voor de supporters. We zullen die bijzondere wedstrijd nooit vergeten. Deze shirts zullen ons aan die wedstrijd blijven herinneren.'

Tadić spreekt ook nog kort over het vieren van de 34e landstitel op het Museumplein. De aanvoerder deed destijds een dansje op het podium, terwijl de dj het welbekende 'Tadić On Fire' draaide. 'Het was een bijzonder en emotioneel moment. Het was een belangrijke titel en een geweldig jaar voor ons. Als je als die Ajax-fans ziet is dat heel opwindend. Dan voel je die emoties en word je helemaal gek. Gelukkig stond het publiek ver weg, anders was ik erin gesprongen, haha!'

Denk jij dat Internazionale met 2-0 wint van Shakhtar Donetsk? Zet in en krijg 7,95 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
trainerdv
Iedereen die zelf wel eens met publiek heeft gespeeld, al zijn het maar 40 man, snapt het natuurlijk. Het is ook gewoon anders. In mijn idee is het het ultieme verschil tussen amateurs en profs. Je kan alsnog goed presteren zonder fans hoor, maar die extra procenten kan je alleen met die extra adrenaline etc. geven. Bolt heeft zonder fans nooit onder de 10.5 gelopen zei hij.
0 0
behangdelul
Aanstellen is ook een vak hoor. Ja tuurlijk is het beter met publiek, maar ja dat kan nu eenmaal niet volle bak for the time being. Deal with it en doorgaan!
2 -4
Web
Ik begrijp hem wel, sfeerloos als je in een groot leeg stadion speelt
Zelfs op amateur basis is er geen zak aan
Maar het is niet anders, de knop omzetten
0 -2
jutter
Voetbal leeft van sfeer. Volle stadions voegen een extra dimensie toe, en dat slaat weer over op de spelers . Lege tribunes nodigen niet bepaald uit om met spanning naar een bepaalde wedstrijd uit te kijken. Je ziet weiliswaar diverse goede wedstrijden, met name Europees, met vaak leuke staaltjes voetbal. Maar het oogt allemaal steriel/klinisch, bijna onwerkelijk. Toch is het belangrijk natuurlijk dat dergelijke wedstrijden gespeeld worden om het voetbal in beweging te houden en geplande wedstrijden af te werken., waarin het geld een hele belangrijke rol speelt op diverse terreinen, zeker in deze tijd . Niet alleen voor de eigen club, maar zeker ook voor de zéér belangrijke sponsors. Waarvan er sommigen toch gedwongen gaan worden om af te haken omdat het financieel niet meer te behappen is, en dan met name die wat op een lager niveau een club o.i.d. steunen. Toch zullen naarmate de tijd vordert de toeschouwers, zij het nu nog mondjesmaat, ook wel weer hun weg naar de stadions kunnen vinden, en dat zal ook voor andere sporten gelden. Sport, en zeker voetbal, is immers een soort levens behoefte voor veel mensen waar ze niet buiten kunnen. Maar zo lang dat virus onder ons blijft en het wachten is op een vaccin blijft het bedrijven van sport in het algemeen erg onzeker, en kan een nieuwe outbreak nog meer desastreuze economische gevolgen gaan hebben, en dat raakt iedereen op allerlei gebied, en daarin is het ook het voetbal dus geen uitzondering.
1 -1
mistermiyagi
Wat een onzin, als ik op een pleintje een balletje trap, speel ik nog altijd voetbal.
#dramaHuilieHuilie.

Verder hoop ik dat Tadic zijn beste vorm weer vind en ons team kan leiden in de belangrijkste fases.
Champions League, Kampioenschap.
1 -8
Web
Begrijp je dat nu echt niet?
Zelfs bij de amateurs heb je nog publiek nodig, kon zomaar eens ten koste gaan van resultaat zelfs?
0 0
MichelAngelo66
Hang je bewust de dommerd uit? Als je als twee jarige in de tuin tegen een bal trapt is het ook voetbal. Wat wil je zeggen?

Voor een volle tribune spelen is significant anders dan voor tribunes met kartonnen bordjes. Sfeer nul. Dat heeft gewoon effect op resultaten daar ben ik 100% zeker van.
1 0
Web
Jij hebt zeker een punt, Ik denk ook dat het voetbal er minder van word
0 0
mvdk
Noem je dat voetbal?
1 -1
Ozymandias
Natuurlijk is dat "voetbal", het prachtige van "voetbal" is nou juist dat letterlijk het enige wat je er voor nodig hebt een ietwat ronde bal is.
1 0
Web
Ik ben er van overtuigd dat Ajax het thuis publiek gaat missen
Vooral als je tegen sterkte ploegen speelt, is het publiek de 12 e man
Jij onderschat dit wel
0 0
Ozymandias
Reageer je wel op de juiste persoon want ik heb helemaal niets geschreven wat ook maar iets te maken heeft met het spelen van wedstrijden voor publiek.
0 0
trodat4030
Hm ja, ook dat noem ik voetbal ja. Net als op een gure zaterdag in november bij een 5e klasser op veld 9 in de polder waar je onder de blubber de kleedkamer opzoekt, koud doucht en je na het douchen nog steeds smerig voelt om daarna een meter bier in je keel te gieten. Dat is ook voetbal naar mijn mening. Het andere uiterste van het spectrum, maar absoluut voetbal.

Maar Tadic lijkt zich daar niet helemaal van bewust. Tadic is een artiest, dat merk je duidelijk in het filmpje. Wat verder helemaal niet uitmaakt overigens, ieder zn ding. Ik vind beide zn charme hebben.
1 0
Joker
Je wilt echt niet begrijpen waar hij op doelt..

Voor jouw is een wedstrijd halve finale ajax Hotspur gelijk aan zuidvogels vijf tegen elinkwijk 8

Tenslotte is voetbal voetbal

Hij heeft het over emotie en beleving...

Die is voor bijna iedereen anders behalve jouw dat het heeft het niet uitverkocht huis tegen Utrecht wel bewezen. Nog geen 4500 kaarten kunnen verkopen....
0 -4
Ozymandias
Ik voelde als kind meer emotie en beleving door het voetballen met vrienden in een voetbalkooij met doelen zonder netten erin dan ik ooit heb gevoeld door het kijken van wedstrijden. Als je mij vraagt wat "voetbal" is dan heeft mijn antwoord niets te maken met het belang van de wedstrijd en/of het aantal supporters dat naar zo'n wedstrijd komt kijken. Zoals ik hierboven al schreef is het prachtige van voetbal nou juist dat je er alleen een ietwat ronde bal voor nodig hebt.
0 0
AFCACBS1900
Tadic snapt het. Held.
2 0