'De spelers spreken het uit: in de ArenA kunnen wij meer'

JesseTH, 14-08-2020 om 20:00, 13606 views, Ajax TV |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Erik ten Hag hoopt dat Ajax zo snel mogelijk weer in een volle Johan Cruijff ArenA kan spelen. De trainer weet dat het aanwezige publiek de spelers naar een hoger niveau kan tillen en bovendien levert het onvergetelijke middagen en avonden op.

'Af en toe dwalen mijn gedachten af naar die fantastisch mooie Champions League-avonden. De entourage in de ArenA en de emotie die er loskomt, dat is echt een gemis geweest in de afgelopen tijd', aldus de trainer voor de camera's van Ajax TV. 'Je wordt gedragen en naar een hoger niveau getild. De spelers genieten daarvan en wij uiteraard ook. De speler voelen het en spreken het regelmatig uit: in de ArenA kunnen we meer.'

Het gemis van een volle ArenA zal de komende tijd dan ook nog duidelijk zijn, zo weet Ten Hag. 'Dat doet iets met spelers, in je hersenpan. Het is moeilijker om die adrenaline te krijgen en de energie te ervaren. Het moet nog meer vanuit jezelf komen, terwijl er daarvoor extrinsiek iets gebeurde. Er was een bepaalde vibe en die is er nu niet. Ik kijk nu alweer uit naar het moment waarop de ArenA weer volstroomt.'

Ten Hag kijkt het komende seizoen dan ook niet het meest uit naar iets binnen het sportieve plaatje, maar juist naar de ambiance die nu al een tijdlang gemist moet worden. 'Het meest zin heb ik in een vol stadion tijdens een Champions League-wedstrijd tegen een mooie tegenstander. Dat is echt iets om naar uit te kijken.'

Denk jij dat Bayern München met 0-2 wint van FC Barcelona? Zet in en krijg 10,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
waayop
Wonderlijk dan dat de CL resultaten thuis niet perse top zijn. Even uit het hoofd: Real, Juventus, Chelsea en schrijf het toch maar de Spurs.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Lijkt me helemaal om te moeten spelen zonder publiek.
Jammer dat er niet openbaar wedstrijden mogen worden gehouden en dat we de audio kunnen streamen naar de speakers in de arena, en de beelden op het scorebord.

Dat iig het geluid binnenkomt.


Ja ik weet het, het is een vaag idee:)
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Vroeger vond ik arena verschrikkelijk, niet alleen vanwege de comerciele uitstraling, maar ook om er te zitten.
Nu kan ik oprecht zeggen dat dit van binnen een echt ajax stadion is die ik mij voor de bouw altijd heb voorgesteld, en er oprecht trots op ben.

Alleen nog om en rond het stadion nog, zodat je als bezoeker het idee krijgt welke club je bezoekt. Beelden van legendarische oud ajacieden.
1 0
Ajax27
Wtf is er met de app aan de hand... krijg de heke tijd zwarte haperende vlakken eroverheen te zien... mega irritant.
0 0
Ajax27
Wtf is er met de app aan de hand... krijg de heke tijd zwarte haperende vlakken eroverheen te zien... mega irritant
0 0
Lane 8
Nu de hoeken dicht zijn is de arena echt een mooi stadion geworden vind ik
1 0
Ajaxamsterdam0485
Wel apart dat ajax op europees gebied vrijwel altijd uit beter presteert
0 0
Ajax27
Vrijwel altijd? Of alleen in onze 2 succesjaren? De afgelopen 3 jaar? Ik wil statistieken als je zoiets typt!!!!! ;-)
1 0
31xAjax
Laatste 2 seizoenen 9x gespeeld, 3x winst, 2x gelijk 4x verlies....
0 0
Saanchez
Dat gaat wel erg ver. Tijdens ons CL-avontuur van vorig jaar en in mindere mate dit seizoen zaten er goede uitresultaten tussen ja maar ik kan me herinneren dat het de jaren daarvoor andersom was, wat ook niet gek is natuurlijk. Maar het is wel fijn om te weten dat onze jongens zich buitenshuis niet snel gek laten maken
0 0
AFCJE
Natuurlijk zijn er spelers die zich goed voelen bij een volle ArenA, echter denk Ik juist dat er een hoop spelers beter gaan spelen zonder. Voor een Marin, Labyad, Gravenberch etc. is het misschien wel lekker om zo te spelen. Op deze manier voelen ze geen druk en krijgen ze veel zelfvertrouwen voor later. Het is maar een idee, maar ik denk niet dat iedereen perse beter speelt in een volle ArenA. Het brengt ook druk mee en zeker bij Ajax wat we zijn soms ook kritisch en niet iedereen kan daar evengoed mee om gaan.
3 0
Juichtoon
Ms even naar Bayern kijken. Zonder publiek duizenden km van huis. Gewoon gaan.
0 -1
Saanchez
Er staat dan ook nergens dat de spelers niks kunnen zonder publiek. Maar je hoeft geen Einstein te zijn om te begrijpen dat de steun van ruim 55.000 supporters wel degelijk helpt. Kijk alleen al naar de afgelopen twee jaar CL, de Arena is een heuse heksenketel aan het worden
2 -1
Juichtoon
Daar zou je dan topspelers over moeten horen. Als je het daar van zou moeten hebben is het niet best gesteld.
Jouw mening met echt alle respect is de mening van leken. Zij denken dat dit uithaalt, omdat wij dat niet gewend zijn.
0 -2
Saanchez
Want jij hebt wel ervaring met het spelen voor duizenden mensen? Beetje raar dat je mij een leek noemt maar jezelf hierin heel serieus neemt. Ik heb overigens alleen maar spelers gehoord over hoe minder ze het vinden om zonder of met minder publiek te spelen. En bovendien zegt Ten Hag letterlijk dat de ajacieden ook merken dat dat invloed heeft. Zijn zij ook leken? Of is het simpelweg niet meer dan logisch dat de huidige situatie effect heeft op het mentale aspect vd spelers. Dat betekent overigens niet dat het enorme invloed heeft, dat zeg ik niet en dat zegt ook Ten Hag niet. Maar 5% kan zomaar het verschil maken
1 -1
Juichtoon
Beste Saanchez, ik schrijf niet voor niets met alle respect en in de laatste zin wij....
Er is zeker sprake van een thuisvoordeel maar dat komt door meer aspecten dan het publiek.
Wat ik bedoel is dat de factor publiek erg wordt overschat en daarbij vanuit psychologisch oogpunt doet Ten Hag er beter aan de spelers te leren de motivatie uit zichzelf te halen ipv openlijk de factor publiek in deze tijd zo groot te maken.
Ergo in dec 19 gaf Erik ook met nadruk aan dat Ajax spelers erg moe waren (als reden voor het zwakke spel). Naar mijn idee had hij dit binnenskamers moeten houden. Het punt werd nu nog groter en het is ook niet meer goed gekomen.
0 -2
Kingoffdatoilet
De spelers van Bayern vinden het dan ook gewoon leuk om andere "topploegen" te vernederen.
2 0
markk
Off topic: Chelsea heeft Chilwell waarschijnlijk binnen dus de kans dat Tagliafico vertrekt is weer iets kleiner.
4 0
AlexIbarra
Volgens de Engelse media zou Leicester dan weer Tagliafico willen overnemen maar ik neem aan dat wij en hij daar niet in geinteresseerd zijn.
0 0