Ten Hag over Lang: 'Vond Noa uitstekend spelen'

NielsOpdam, 14-08-2020 om 07:50, 11364 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Erik ten Hag is na het oefenduel met FC Utrecht lovend over Noa Lang. De Ajax-trainer vond de 21-jarige aanvaller 'uitstekend spelen'. Dat vertelt de oefenmeester op de persconferentie, geciteerd door het Algemeen Dagblad. 

Of Lang dit seizoen ook bij Ajax mag blijven, wil Ten Hag nog niks over zeggen. 'We spelen veel duels. Hij is net terug. We gaan eens rustig kijken, maar ik vond Noa vandaag zijn verdedigende taken goed uitvoeren en ook uitstekend spelen.' Lang werd vanaf januari verhuurd aan FC Twente, maar kwam door de coronacrisis weinig in actie. 

Daarnaast vertelde Ten Hag op de persconferentie ook over Zakaria Labyad, die hij ook al trainde bij FC Utrecht. 'Ik heb hem vaker in de spits gezet. Ik weet dat hij daar goed uit de voeten kan. En dat heeft hij nu ook bij Ajax laten zien.' 

Denk jij dat Bayern München met 0-2 wint van FC Barcelona? Zet in en krijg 10,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
F Janssen
Tuurlijk deelt ten Hag complimenten. Realiteit is dat de lat veel en veel hoger moet als de europese top het doel is. Vrees dat het gewenste niveau voor Ekkelenkamp, Eiting, Gravenberg, Lang, Huntelaar, Alvarez, Traore niet haalbaar is..
0 -2
Rentokill
Altijd leuk om te lezen: al die meningen van kenners die na 1 oefenpotje al weten wie er helemaal niks van kan en pure middelmaat is.
0 0
PetrosQ
Toen Lang vorig jaar bij het eerste werd gehaald leek hij vooral zijn eigen spel te willen spelen. Het akkefietje met Tadic was voor mij tekenend. Tadic wees hem op de tactiek en wat van hem verwacht wordt, maar Lang was daar niet van gediend. Vervolgens was hij ook niet meer in de selectie terug te vinden.

Na een prima uitstapje in het Tukkerland, waarin het goed was dat wedstrijden speelden op een niveau dat beter bij hemt past, lijkt hij nu extra stap te hebben gezet. Die stap zit hem vooral in het opvolgen van de taken. Dat lees je hier ook. Het gaat Ten Hag ten eerste om het opvolgen van de taken, dus ook verdedigend goed werk te leveren.

Lang heeft alle kwaliteiten in huis om te slagen bij Ajax. Maar om echt te slagen, moet het om Ajax draaien en niet alleen maar om Lang. Dat lijkt nu beter te gaan en dat zie je dan ook terug in zijn spel.
2 0
mistermiyagi
Ik was blij positief over Noa Lang.
Speelde tegen RKC en Utrecht een goede pot, heeft lef en durft iets te forceren. (actie te maken)
Of aan te nemen en te schieten.

Het probleem bij Ajax is dat alleen de allerbeste spelers het halen en uiteindelijk richting de "sub" top van Europa gaan.
Om dat te bereiken moet je veel in je mars hebben.
Daar ben ik nog niet van overtuigd, nog een stap zetten. Goed is nog niet goed genoeg uiteindelijk.

Dat Veltman, Tete en andere spelers toch redelijk ver schoppen had ook te maken met het niveau van Ajax destijds.
Zulke jongens krijgen nu niet of nauwelijks een kans.

Ajax gaat nu voor het hoogste en dat is Champions League niveau, 2de ronde structureel halen..
1 0
jarenfan
lang en labyad geen ajax spelers zelf overschatte arrogante mannetjes
0 -2
IkJijHijWijJullieZijnAjax
voordat je hem afkraakt.

een hatrick op 19jarige leeftijd in zijn derde wedstrijd in ajax 1.

ik bedoel maar, zijn er niet veel voor hem geweest die dat gedaan hebben. deze jongen heeft een goede drive, en agressie en ik zien hem een grote speler worden.
2 0
Ozymandias
Ik heb het afgelopen halve seizoen veel geschreven over hoe ik Lang basiswaardig vind en denk dat hij een kans in de basis moet krijgen. Ik wil zelfs nog een stap verder gaan door te stellen dat ik denk dat Lang als hij een vaste basisplaats krijgt binnen één seizoen één van de beste spelers van Ajax zal zijn. Het maakt mij zelfs niet meer uit of hij als hangende linksbuiten of als '10' een basisplaats krijgt zolang hij maar een basisplaats krijgt. Ajax heeft zijn goede lange pass- en traptechniek en creativiteit heel hard nodig tussen het middenveld en aanval in nodig. Dit baseer ik trouwens niet of basis van de afgelopen oefenwedstrijden maar op basis van het niveau en (vooral) de intensiteit waarmee hij voor FC Twente speelde. Die intensiteit zie je trouwens nu in de oefenwedstrijden bij Ajax ook terug.
4 0
Soccerskins
Ben ik het wel mee eens, Ajax heeft de creativiteit van Lang hard nodig en met Antony op de andere flank loopt dat echt heerlijk. De vraag is alleen wie dat er plaats gaat maken? Misschien wel beter als er iemand vertrekt.

Tadic
Lang - Promes - Antony

Of

Tadić
Neres - Lang - Antony

Voorin zit het zeker goed bij Ajax.
2 0
PetrosQ
Promes is voor mij geen 10, maar een pure buitenspeler die achter de linies moet opduiken. Dan zou ik voor Lang gaan, met Donny als 8 en Martinez als 6. Gravenberch en Eiting als vaste wissels. Alvarez en Marin zijn dan eigenlijk overbodig.
2 0
Soccerskins
Met dezelfde instructies als wat Donny meekreeg zie ik Promes wel op 10 spelen. Hij moet alleen niet het spel gaan maken want dat kan hij gewoon niet.
1 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
ik deel jouw mening ook al vanaf het begin, men ziet zijn kwaliteit gewoon niet.
vond het echt heel vaag dat ze hem aan twente verhuurde. je moet hem gewoon laten staan.
1 0
Lagasj
Onthullende foto.
0 0
Ozymandias
Wat onthult het volgens jou?
0 0
Fieldman
Allemaal matige spelers die vanwege het gebrek aan weerstand en het vriendschappelijke gegeven opeens 'goed' spelen.

Noa Lang staat echt heel ver weg van het Ajax-niveau. Kon zelfs bij Twente weinig potten breken. Wij willen toch concurreren met clubs als Leipzig, Benfica, Sevilla? De klasse onder de wereldtop?

In mindere mate staan Marin, Ekkelenkamp, Huntelaar (op deze leeftijd) en Labyad ook te ver weg van het niveau dat Ajax zou moeten nastreven. At best kunnen het meevoetballers zijn, maar zelfs dat is twijfelachtig.
2 -3
F Janssen
Mee eens. De lat moet echt veel hoger liggen als we mee willen doen in de Europese top. Kijk naar de intensiteit die daar wordt gevraagd, dat zit er voor deze heren niet in.
0 0
FlyingDutchMan
Alsof Ziyech en Tadic op hun 21e al zo goed waren xD
2 0
PetrosQ
Leizpig en Sevilla spelen in grotere competities, dat trekt meer spelers aan. Ajax en Benfica komen moeizamer aan goede spelers en moeten het van meer van opgeleide spelers, goede scouting en slim aankoopbeleid hebben. Zij kunnen geen spelers kopen die er direct staan op CL niveau. Daar moeten de opgeleide en aangekochte spelers naar toe groeien.

Lang is nog niet het gewenste niveau, maar hij is ook nog maar 21 jaar oud. Daarnaast heeft hij nog maar 2 oefenwedstrijden gespeeld en is ook hij nog niet 100% (wedstrijd)fit. Net als de tegenstanders. Dus ook zijn niveau gaat nog flink omhoog. Wacht maar rustig af. Hij zal je doen verbazen.
1 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Noah lang is een klasse speler, je hebt gewoon een korte visie op kwaliteit.
in het elftal van bosz had hij gewoon zich in de basis gespeeld, en el gespeeld.
1 0
Schwalbino
Waar heb je het over?
2 -1
Fieldman
Jij vindt al die spelers goed genoeg? Iedereen heeft nu zijn roze bril op en het is 'in' om nu alles mooi en goed te vinden.

Prima, maar ga dan niet klagen als we straks slecht spelen in de CL, omdat Lang, Labyad en Ekkelenkamp tekort komen.
1 -2
FlyingDutchMan
Weinigen zeggen niet goed genoeg, maar genoeg potentie om kansen te geven. Ajax is jong en talentvol, alleen de ouderen hebben bewezen goed genoeg te zijn. Zelfs die deden er nog lang over soms.. Alsof jij De Ligt goed genoeg vond in zijn eerste wedstrijden toen hij zo schutterde..
0 0
Soccerskins
Ajax gaat een luxe probleem krijgen in de voorhoede. Lang, Antony, Neres, Promes en Tadić verdienen in mijn ogen een basisplaats, en dan heb je Kudus, Labyad en Traoré er ook nog bij. Lijkt me het beste om Lassina toch te verhuren aan een Eredivisie club. ik hoop er heel erg op dat Donny en Andrè nog een jaar blijven. Nico die zie ik met enige zekerheid vertrekken deze transferperiode en zou ik dan gewoon 1 op 1 vervangen.

Promes
Neres - Tadić - Antony
Martinez - Vd Beek
Aankoop - Blind - Schuurs - Dest
Onana

En dan heb je nog een bank met onder andere Huntelaar, Lang, Labyad, Kudus en Gravenberch.
0 -2
Fieldman
Traore, Labyad en Lang zijn niveau Twente-Utrecht.
1 -2
IkJijHijWijJullieZijnAjax
ik zet mijn twijfels bij traore, verpruts wel heel veel ballen hoor, hij is ook niet zo gemotiveerd-dynamisch. moet je toch echt wel zijn wil je een beetje vordering maken als jonge ajax aanvaller.

kort gezegd, hij is lui.
0 0
Lagasj
Mee eens.
0 -1
ajaxxcied4life
Het seizoen is verdomde lang houd dit soort jongens met voldoende potentieel er maar gewoon bij, daarnaast kan dit joch zomaar eens de vervanger van Promes worden, want Ajax is niet gek hè. Indien er werkelijk 30 mln wordt geboden dan zegt onze jonge dame daar hoog in de boom: :Jallah, wegwezen Quincy. Veel succes in Londen."
2 0
Flipper33
Ben kwa gedrag geen fan van Noa maar voetballen kan die wel vind hem eigenlijk beter dan Promes
2 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
ik hou daar juist wel van. een straatschoffie met een uitgesproken mening.

een davids, seedorf,ibrahimovich.
1 0
Drukwerk1968
Welk gedrag? Volg jij de trainingen en dergelijke papagaai?
1 -1
Sampaoli
Is nog wat vroeg om te zeggen, Lang moet dit niveau vasthouden en deze energie wekelijks kunnen brengen.
1 0
Lazell
En zo moet het ook. Heeft het geweldig gedaan, maar is niet onvervangbaar. Sterker nog, de vervanger hebben we in huis.
Neres - Tadic - Antony is niks mis mee.
0 0
MarcelvTol1971
Het was bij onder 19 al vaak genieten van de acties van Lang en gister was ie ook weer lekker op dreef. Komt een beetje arrogant over en een beetje apart maar ik mag dat wel. Hij zal wel echt door moeten pakken nu en dit elke week brengen, dan wordt het echt een topper volgens mij.
6 0
Lazell
Houding kan ook nog eens totaal verkeerd geïnterpreteerd worden. Zou niet de eerste keer zijn.
2 0
Marcus
Goeie speler dit hoor, Ajax DNA. Fel, positioneel sterk, super technisch en prima snelheid. Vind hem ook doelgericht en het inzicht hebben om assists af te leveren. Geloof als hij een seizoen volwaardig meedraait hij echt resultaten kan boeken met +10 goals en +10 assists per seizoen.
Verlengen dat contract (loopt in 2021 af) , Marc!
5 0
Sampaoli
Ajax heeft een optie om zijn contract te verlengen met 1 jaar. Als hij zo doorgaat gaan ze die optie uiteraard lichten.
2 0
afcas
Ligt het aan mij of kapt as reacties gewoon af na een bepaald punt?
0 0
BrandjeXL
Dat komt voor wanneer je op enter drukt.
0 0
7172AFCA7395
We gaan snel genoeg weten of die eerste helft gisteren
een incident was.
0 -2
Joseph
Labyad speelde zijn beste wedstrijd ooit, dat speelt natuurlijk mee, ook Lang vond ik erg sterk in zijn acties. Ik denk ook dat Antony echt een plaag is om te verdedigen. Waar acties vorig seizoen voornamelijk via Ziyech liepen, zijn er nu meer lijntjes voor het opzetten van een aanval. Ik denk zomaar dat dit geen incident kan zijn..
2 0
afcas
Als je de vorige voorbereiding had opgelet hoefde je het nu niet nog een keer te zien.
2 0
Schip
Het kwartje moet niet alleen bij Lang vallen.

Maar goed, als Lang vooral de verdedigende arbeid wil leveren - zo gruwelijk belangrijk om de verdediging niet te overbelasten en snel die bal terug te krijgen - en zo blijft spelen voorin, dan speelt hij in principe gewoon in de basis. Heel, heel lekker dat je een creatieve speler uit de jeugd hebt. En ook prima dat Labyad zich zo profileert. Misschien dat Marin nog eens de geest krijgt. Beter echte concurrentie in de groep en gemotiveerde spelers die vanaf de bank erin komen, dan een paar verveelde gasten die er niet meer in geloven.
7 0
ST
Leuke speler. Ik zou hem bij de selectie houden. Je kunt veel kanten met hem op. Opvallend dat Ten Hag als eerste zijn verdedigende taken benoemd. Waarschijnlijk vind hij hem daarin structureel tekort schieten. Je zou zeggen beoordeel een buitenspeler op zijn aanvallende acties. Hij vindt hem kennelijk normaal gesproken tekort schieten in het meeverdedigen. Lijkt mij dat dit wel goed komt.
2 0
EKS
Viel mij ook op.
Maar ook zelfs iemand als Ziyech heeft keihard verdedigende taken moeten uitvoeren onder Ten Hag - en deed dat vaak zeer verdienstelijk. Lang zal dus ook gewoon moeten luisteren en opvolgen wat Ten Hag van hem wil en kennelijk is Ten Hag daar nu tevreden over.
1 0
Lazell
In het moderne voetbal gaat het niet meer anders. Messi is misschien een van de weinige uitzonderingen.
1 0
AFCA-pride
Zou jammer zijn als Lang verhuurd of verkocht wordt. Blijft een aparte vogel maar met goede begeleiding wel een leuke speler die gezien de vele wedstrijden goed van pas kan komen. Zeker met de 5 wissels dit seizoen, kan iedereen aan zijn wedstrijden komen (als ten Hag hier ook meer gebruik van gaat maken).
0 -2
geDaante
Dat zou niet jammer zijn, dat zou ronduit belachelijk zijn. Nu alveel beter dan Promes, moet gewoon basis spelen
3 -1
insectenverdelg
Hen het even dat t kwartje gevallen is
Hoop dat ik gelijk heb, dan kunnen we nog heel veel plezier aan Lang beleven. Want voetballen kan hij wel, dat was al Lang duidelijk.
4 0