Ten Hag: 'Seizoen gaat lang worden, geen rustmomenten'

JesseTH, 13-08-2020 om 22:15, 8366 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Erik ten Hag weet nog niet of alle spelers behouden zullen blijven door Ajax. De oefenmeester heeft vooral in aanvallende zin veel opties voor handen en dat vindt hij belangrijk, maar ook het perspectief van de spelers staat hoog in het vaandel.

'Iedere speler moet perspectief hebben, alleen we zullen ook een grote selectie nodig hebben', zo luidt de conclusie op dat gebied voor de camera van de NOS. 'Het seizoen gaat heel lang worden, met wedstrijden om de drie dagen en geen rustmomenten. Er is bijvoorbeeld geen winterstop. Dat betekent dat je een grote selectie hebt om zaken op te vangen. Dat zie je in deze fase al, Huntelaar en Tadic vallen weg en dan heb je vervangers nodig.'

Een van de spelers die voorin uit de voeten kan, is Zakaria Labyad. Tegen FC Utrecht speelde hij een meer dan goede wedstrijd in de spits, maar waar moet hij zich nu echt op richten? 'Ik heb hem gezegd dat het perspectief vooral in de spits ligt. Hij kan ook op tien spelen, of aan de rechterkant, maar daar is heel veel concurrentie. Hij heeft een aantal posities waar hij zich echt op kan richten.'

Op rechts krijgt hij concurrentie van Antony, de nieuweling bij Ajax. De verwachtingen omtrent hem zijn hoog, maar dat is niks nieuws. 'Als je bij Ajax speelt, dan zijn de verwachtingen hoog. Daar moeten wij mee omgaan en dat zal deze jongen ook doen. Deze jongen heeft tijd nodig en dat is logisch als je niet kunt communiceren met elkaar. Of dat heel snel of langzaam gaat, dat weet ik niet, maar we werken er met z’n allen keihard aan.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
F Janssen
Mooi dat succesje tegen Utrecht, zegt echter helemaal niets. De lat moet veel hoger. WIl je Europees echt meedoen dan is het klaar voor jongens als Lang, Alvares, Labyad, Gravenberg, Huntelaar, Traore, Intensiteit en tempo moeten veel hoger.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Dit en de 6 seconde regel van bosz.

Je kan in deze selectie geen balverlies permiteren met zon onstabiele verdedediging mbt samwerking middenveld. Een verdediging waar vorigjaar al code code oranje voor werd uitgeroepen, en nu code rood is, omdat ajax dit probleem niet oplost met aankopen.

Dus daarom moeten we terug gaan naar de basis van die hele schakel waardoor we zon goede ontwikkeling hebben doorstaan, namelijk de wisselwerking in die de gouden driehoek bosz-keijzer-ten hag.

Bosz- 6 seconde regel
Keizer maling hebben aan alles, en zwakheden van het elftal van bosz herkennen en gewoon talent brengen.
Tenhag- alles netjes neerzetten gebruik maken van die talenten en tactisch sterker laten spelen.

De bal ligt bij overmars bereft aankopen van sleuteltjes, vooralsnog ligt de essentie bij het geld verdienen en aankopen van overbodig hoog aantal aanvallers, haal gewoon 2 ervaren verdedigers, en een controleur op het moddenveld.

Ik verwacht niet veel van ajax dit seizoen, omdat door mijn ogen het elftal van bovenaf gezien teveel uitelkaar getrokken speelt, en voorin teveel afhankelijk blijven van een klein groepje vast waardes. De nieuwelingen zijn imo niet creatief, snel genoeg in de combinatie, en minder balvast.
Dus wat gebeurd er straks bij balverlies, als er niet een 6 conde regel word geherintroduceerd?

Reken maar uit.
0 0
Ajaxbrl
Het seizoen kan Noa niet Lang genoeg duren!
1 0
3sterren
Het seizoen kan inderdaad zomaar lang worden; Noa Lang ...
0 -1
Montana
Zoals aan het begin van elk seizoen moet eerst de ideale combinatie van de CV's en de 6'en gevonden worden. Als dat er goed in zit kan je makkelijk rouleren met spelers. De selectie is breed genoeg.

Nu rouleert Ten hag wel maar hij moet zn wisselbeleid dit seizoen echt verbeteren. 2 wissels in de laatste 10 minuten van de wedstrijd gaat dit seizoen niet werken. Je kernspelers meer sparen voor de grote wedstrijden door een helft te laten spelen kan nu veel makkelijker.
1 0
BrandjeXL
Daar is TH weer met zijn stokpaardje. Ben juist blij dat er geen winterstop is. Kan hij ook zijn spelers niet kapot trainen tijdens een trainingskamp met een totaal ander klimaat. Twee keer onder TH is de maand januari een drama geweest.
1 -1
trainerdv
Zo belangrijk om een kwalitatief goede 'bank' te hebben. Spelers als Huntelaar, Martinez/Gravenberch, Labyad, Lang, Neres/Antony en Alvarez gaan niet elke wedstrijd spelen, maar zijn zeker belangrijk voor de selectie
1 0
AFCA-pride
Dus voldoende en op tijd wisselen dus. Dat heeft ook een positief effect op het algehele niveau van de selectie.
1 0
ProfessorX
Ik ben bang dat ten Hag veel verkeerde keuzes gaat maken dit seizoen .

De hype met Labyad en Promes is wel leuk , maar he kom op was een oefenwedstrijd bij 30 gr plus .

Ja de vrije trappen waten mooi maar was met Schone ook en ik ben benieuwd wat ten Hag zijn basis 11 wordt .
1 -5
BrandjeXL
Niemand maakt er een hype van. Er wordt gezegd dat ze goed speelden.
1 0
ProfessorX
Nou koppel geweldig en weet ik veel wat .
Ik zeg wacht maar af , maar ik hoop dat het goed gaat natuurlijk .
0 0
BrandjeXL
Dan is het nog geen hype. Het liep gisteren prima.
0 0
fc Barcelona_ke
Dan moet je meer rouleren ten hag!
We hebben nu meer breedteselectie. Zelfs backups van basiself kunnen gewoon spelen!
1 -1
Drukwerk1968
Toen hij rouleerde en het punten verlies opleverde moest hij een ingespeeld elftal laten staan, weet je nog?
1 0
Marcus
Even een hele negatieve noot.
Vandaag op mijn werk te horen gekregen dat de kans heel groot is dat we tot einde jaar blijven thuiswerken. En bij het lezen van de titel is het eerste wat ik denk dat Ten Hag te positief is. En dan heb ik het niet over de voetbal aspecten, maar de maatschappelijke.
Stel die gevreesde 2e golf komt, dan gaat dit echt wel consequenties hebben, ook op de competitie en is zijn uitspraak 'het seizoen gaat lang worden' te voorbarig geweest.. Hopen dat ik er ver naast zit. Nog zo'n corona stop zou killing zijn voor veel clubs.
0 0
DeWijsneus
Wat voor sector werk je als ik vragen mag? Ik moet zelf nog maar zien hoe alles gaat verlopen tijdens het seizoen, maar het kan natuurlijk alle kanten op.
1 0
Marcus
In de Telecom sector bij Communicatie.
0 0
Ronaldinho020
Marcus, ga is slapen. Je snapt nog weinig van dit alles.
Welterusten broertje
0 0
EersteAanname
Goed verhaal kerel. Volgens mij ben jij de enige die het wel begrijpt
0 0
MarcelvTol1971
@Ronaldinho020 : leg je grap eens uit ? Wat begrijp jij wel, wat Marcus blijkbaar niet begrijpt.
0 0
Marcus
Waar doel je op?
0 0
Schwalbino
Kan verkeren zei Bredero.
0 0
rsvh88
Hoop dat hij dit seizoen ook dan wel goed gebruikt maakt van iedereen die in aanmerking komt voor de eerste elf. Lasten verdelen.
1 0
Schwalbino
Hij oogt gretig. Hij kan weer gaan puzzelen!
2 0