'Goede mogelijkheid dat ik hier dit seizoen nog speel'

JesseTH, 13-08-2020 om 22:05, 15889 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Donny van de Beek weet nog niet waar hij aan toe is in de nabije toekomst. De middenvelder ziet het nog altijd als een 'goede mogelijkheid' dat hij bij Ajax blijft, maar ook een vertrek is niet uitgesloten. Hoe dan ook heeft de coronacrisis invloed op de gehele situatie en Van de Beek weet ook dat alles anders geweest had kunnen zijn.

'Het is sowieso een hele rommelige periode, ook qua transfers. Het is niet makkelijk, ook op dat gebied niet. Dat geldt voor mij ook', aldus Van de Beek in gesprek met FOX Sports. 'Er is helemaal niks zeker. Ik ben hier op de club, nog steeds speler van Ajax en daar ben ik trots op. Ik heb elke dag nog plezier om met de jongens op het veld te staan. Het is nog steeds een goede mogelijkheid dat ik hier dit seizoen ook nog speel.'

'Als corona er niet was geweest, was het nu misschien anders geweest', vervolgt Van de Beek. 'Het is afwachten hoe alles gaat lopen. Op dit moment is er zeker nog geen duidelijkheid. Uiteindelijk is het belangrijk dat een club je supergraag wil hebben. Het gevoel bij een club hangt van zo veel dingen af. Als alles klopt, zal ik overwegen om die stap te maken. Is dat niet, dan zit ik hier geweldig op mijn plek.'

Ook de tweede helft van Ajax - FC Utrecht wordt besproken. Van de Beek kwam er na rust in met veel jonge jongens en hij zag een rommelige helft. 'Er waren heel veel wisselingen en we gingen wat anders drukzetten. Dat was best lastig om te vertalen met jongens die zo weinig met elkaar op het veld hebben gestaan. We hebben dan weinig vaste patronen. Maar goed, we hebben wel weer 45 minuten in de benen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Henkjanklaas
Ik ben een zeer groot fan van Donny en zal zeker niet de enige zijn. Zijn instelling, karakter, zeer functionele techniek allemaal zeer indrukwekkend. Hij past ook nog eens precies in het Ajax spelletje en scoort zeker op CL niveau ook nog eens een doelpunt. Ik zou het echt heel erg vinden als hij vertrekt.
0 0
Mentir
Denk wat de meeste bedoelen als ze negatief spreken over Donny, net als ik. We verwachten meer dat ie soort van leiderschap op zich neemt. De jeugdige spelers meer commandeert / stuurt wat ze moeten doen. In de 2de helft van Utrecht niet zo als ie gewend is meteen naar randje 16 rennen, maar wat terug zaken. In de bal komen en zorgen dat de bal beter rond gaat dan als 2de spits figureren.

Daarom kom ik ook negatief over want ik denk niet dat Donny dat in zich heeft, liefst heb ik dat ie mijn ongeluk toont alleen zie ik dat niet snel gebeuren.
0 0
Amsteraaij
Wat vonden jullie van traore zijn optreden? Vind hem ook nog niet echt overtuigen als ie in het veld staat. Zou nu toch wel beetje moeten komen toch?
1 0
Web
Ik heb mijn twijfels met Traore
Ajax gaat met Tadic in de spits spelen, dan ben je zoveel sterker
Kan zo goed een bal vast houden voor de aansluiting, met hem kom je aan goed voetbal toe
Bovendien is hij als linksbuiten niet meer nodig, opties genoeg daar
0 -1
DT10
“Goed een bal vast houden voor de aansluiting”.. Laat dat nou Traoré zijn sterkste eigenschap zijn!
0 0
trainerdv
Hehe.. In een lege ArenA, met 33 graden, een 5-0 voorsprong verdedigen met alleen maar jeugdspelers om je heen. En dan zijn er mensen die er hun waardeoordeel over Donny op baseren :) Kostelijk...
2 0
Sampaoli
Uiteraard zegt het weinig over de kwaliteiten die Donny heeft, die kennen wij allemaal. Is het echter niet volledig logisch om te benoemen wat we allemaal zagen? Dest en VD Beek liepen erbij als volgevreten vedettes, terwijl ze juist het team op sleeptouw hadden moeten nemen. Ook daar mag je kritisch op zijn, maar dat het een mentale kwestie was en weinig inzicht geeft over de kwaliteiten van Don, lijkt me duidelijk.
0 0
Web
Daar gaat het niet om, het gaat er om wat je brengt in het veld. Slecht spelen nooit een probleem
Taylor bv stopte er veel meer energie in
0 -1
dennisindoor
dan hoop ik dat hij iets meer inzet toont dan gisteren.. hij had het 2e team gisteren moeten leiden, maar dat deed ie niet.
0 0
Hollister
Ik denk dat Donny gewoon vertrekt, gezien de basis opstellingen van de laatste 2 wedstrijden.
Meest ideale situatie voor dit moment / dit seizoen zou zijn: Donny en Onana blijven nog een jaartje extra (Nico natuurlijk ook, maar die lijkt mij het gemakkelijkste op te vangen met Martinez)
En dan verhuren Traore, Eiting, Ekkelenkamp, Jensen .... verkopen Alvarez, Marin, Johnsen, Magallan en van dat geld Matheus Henrique en een extra centrale verdediger te kopen Lucas Martinez Quarta.
Dan hebben we een betere selectie dan vorig seizoen.
Porozo en of Bogarde aantrekken als RCV voor Jong Ajax en Jeppe kjear Jensen als extra aanvaller voor Jong Ajax.
Kjear is als het goed is al bijna rond, Porozo komt hoogstwaarschijnlijk gratis over van Santos (tekengeld en geld voor zaakwaarnemers buitengelaten)
Henrique of een andere topper op 6 is sowieso nodig. Quarta lekker in het kielzog van Schuurs laten wennen en als die uiteindelijk toch niet voldoet kan je hem meteen brengen.
Met Timber en Rensch achter Schuurs is het te mager en te kwetsbaar op 1 van de meest belangrijke posities achterin
0 0
Web
Je kan maar zo eens gelijk hebben?
Waarom zou hij niet voor de rust spelen?
0 -1
DT10
Neres - Promes - Antony
------------- Tadic -------------
--- Martinez -- VdBeek ----
Nico? -------------------- Dest
------- Blind - Schuurs ------
------------ Onana -------------
0 0
Dubbelvla
Dit lijkt me gewoon het beste. Of inderdaad tadic en Promes omgedraaid. Of Neres op rechts, Antony vanaf achter de spits en Promes op links. Maar dat is wellicht de kracht van deze voorhoede, dat ze constant van positie kunnen wisselen. Daar moeten we dan wel goede afspraken over maken, anders gaat alles te veel op toeval.

Ik vind Martinez geen linksachter. Of hij moet nog onwijs groeien in die positie, maar hij is defensief niet sterk genoeg voor in de achterste lijn, in mijn optiek. Dus als Nico gaat, heb je een nieuwe LB nodig.

Het vertrek van vb Beek zou je op kunnen vangen met Kudus of evt Gravenberch(?).
0 0
gi0vanni
Waarschijnlijk zouden Promes en Tadic omgewisseld worden.
0 0
Web
Leg mij nou eens uit waarom Tadic op 10 moet staan. Laat zo goed blijken dat hij de ideale spits is voor Ajax. Met hem in de spits ben je zo bal vast en creatief, ballen vasthouden, voor de aansluiting, kaatsen
Promes is juist een speler die altijd in beweging is. Die kan je wel op 10 zetten
0 -1
DT10
“Creatief, ballen vasthouden, voor de aansluiting, kaatsen”.. Allemaal prima eigenschappen voor een 10!
0 0
BrandjeXL
..zucht... TH is ruim twee jaar trainer van Ajax en raad eens hoeveel minuten Tadic op tien heeft gespeeld? Dan zie je hier dagelijks opstellingen voorbij komen en wie zet men op tien? Juist, Tadic. Dan ga je je toch afvragen of dit soort gasten wel naar Ajax kijkt.
1 0
DT10
Dus omdat TH hem daar zelden neerzet, kan die daar niet spelen? TH zet Tadic op de flank, moet ie ook niet doen!
0 0
Amp
Vraag me af of ajax er echt op achteruit gaat als hij snel vertrekt. Blijft voetballend niet echt van meerwaarde, terwijl hij daar wel de capaciteiten voor heeft. Qua scorend vermogen uiteraard wel een meerwaarde, maar ik zie dat gat wel opgevuld worden door anderen. Zie op 10 graag iemand die meer creëert voor anderen, en op 6 wil donny alsnog alleen de diepte in. Zag in hem altijd juist wel een erg goede voetballende controleur
1 0
AlexIbarra
Donny (op 10) is wat mij betreft juist het enige zekerheidje op ons middenveld.
Martinez is wellicht ergens anders nodig en sowieso ook ff afwachten of zijn 2e seizoen zo goed wordt als zijn eerste.

Donny als simpel spelende 10 vind ik juist fijn als de rest van je voorhoede bestaat uit Tadic (9), en dan (Ziyech), Promes, Antony, Neres als beetje hangende vleugels.
Hij weet bijna altijd voor aansluiting en een (extra) afspeelmogelijkheid te zorgen.
Krijgt kritiek omdat hij op het middenveld 'weg is', maar daar spelen we eigenlijk al met 2 voetballende vm's en 4 verdedigers die kunnen opkomen / inschuiven.

Eiting, Marin, Labyad, Gravenberch, Alvarez, Lang, Ekkelenkamp, Giovanni, Timber hebben allemaal beperkingen. Fysiek, voetballend of qua ervaring / constantheid.
Donny kan 50 wedstrijden per jaar een redelijk tot goed niveau op de mat leggen, en je hoeft de rest van je opstelling nooit aan te passen omdat hij technisch / fysiek tekort komt of niet snapt wat er gevraagd wordt. En hoewel hij geen Litmanen of Bergkamp is, draagt hij ook netjes zijn goals en assists bij.

Ik hoop dat hij zo lang mogelijk blijft.
0 0
ajaxrulesz
Maar het is overall een zeer goede voetballer voor dit Ajax. Dus ik denk wel eerlijk gezegd dat ajax hier bij achteruit gaat kwaliteit. Is ook gewoon een hele sterke lange gozer. en ook nog is vrij handig. Zie hem soms hakjes geven naar achter. Die liggen niet voor het oprapen op de transfermarkt. Denk dat als tagliafico gaat dit minder grote impact heeft op het team dan vd Beek.
0 0
Web
Gisteren waren er mensen op dit forum die terug gingen kijken wat er wel niet over spelers gezegd werd, en hoe ze er nu voor staan
De horen deden er lacherig en minderwaardig over, alsof zij nooit mis zitten?
Je kunt ook je kaken op elkaar houden, en hier niet komen, zit je nooit mis
Ik zou mijn aanbieden bij Ajax, want daar wachten ze op je, nooit geen miskopen meer
Achteraf is alles makkelijk

De eeuwige discussie ( leuk toch ) Klaassen en Donny zelfde type
De een heeft meer power en bezieling, een winnaar voor een team ( Klaassen )
De ander iets meer techniek Donny. Maar het verschil is niet zo groot
Donny is op 10 erg goed, op 6 is het een heel normale voetballer, die te vaak zijn man uit de rug laat lopen, en ook niemand voor de goal kan zetten met een steekpas. Geen vormgever.

Ik zou als Donny heel goed oppassen wat de volgende stap word, dat weet hij zelf denk ik maar al te goed? En zijn schoonvader Bergkamp ziet dit ook, misschien moet hij wel gewoon bij Ajax blijven?
0 -1
BrandjeXL
Wat je nu over Donny zegt op zes is lachwekkend. Bijna schaamteloos. Een zes is een verbindingsspeler. Lasse en Frenkie hadden ook amper assists. Echt een non argument dus. Met Donny op zes gaat het spel zoveel sneller, alles wat hij doet is functioneel. Loopt ongelooflijk veel gaten dicht, weet precies wanneer er druk gezet moet wordrn en komt daarbij geregeld in de zestien van de tegenstander. Daarom kan ik niks anders doen dan heel hard lachen om je onnozelheid.
1 0
Web
Lasse had met balverlies direct druk op bal, zou het maar eens rustig na kijken
Weet je wanneer Ajax het beste voetbal speelde met Schone op het middenveld
Tegen alle grote ploegen uit de CL speelde hij altijd heel goed, de beste zelfs uit tegen Bayern zonder Frenkie
Schone was alleen soms te makkelijk tegen de mindere tegenstanders, dat liet hij ze man nog wel eens lopen
0 -1
AlexIbarra
Lasse vond ik juist een drama met druk op de bal geven.
Toen we eruit vlogen tegen ik geloof Nice, maakte hij gewoon 4 keer de verkeerde keuze in de omschakeling bij 1 vd tegengoals.
Bij de 1-2 van Spurs ook onbegrijpelijk dat hij Moura liet lopen, Ekkelenkamp snapte dat beter tegen Ronaldo.

Ik zie Donny liever op 10 dan als RVM, maar je levert qua druk op de bal echt niet in tov Schöne als je Donny daar neerzet.
0 0
Web
Dat is jou mening prima toch
Lasse is zelfs een klasse beter kwa voetbal dan Donny. Best zorgelijk als je dit niet ziet. Kijk er eigenlijk ook niet van op. Lasse heeft zoveel meer gogme, temporiseren, steekballen , links en rechts openen. Maar ja als je dit niet ziet?
Propper is zelf op 6 veel beter
Staat niet voor niets in de pikorde voor Dionysius bij Oranje. Op
10 is Wijnaldum veel beter
0 -1
DT10
Je maakt jezelf behoorlijk belachelijk...
0 0
Jeugd
Als je het kwaliteitsverschil tussen vd Beek en Klaassen niet inziet dan zijn onze meningen in ieder geval ver van elkaar verwijderd. Vd Beek is een topper, dat is Klaassen zeker niet. Er is mijns inziens sprake van grote onderschatting van hoe goed hij is.
0 0
Web
Nog wel grote onderschatting?
Klaassen word enorm onderschat gelukkig dat de groten buiten Ajax dat wel zien
Donny krijgt het in Engeland net zo moeilijk als Klaassen

Ik zeg niet dat ik Klaassen beter vind, maar het verschil is minder groot dan dat hier vaak langs komt
0 0
DT10
Heb je nog wat azijn over?
0 0
Oogsten
Ik had de indruk dat het ook wel zelfspot was. Daar is niets mis mee toch?
0 0
Web
Met zelfspot is niets mis, goed zelfs
Maar de minachting zag ik ook duidelijk bij een persoon
0 0
ProfessorX
Blijf lekker nog een seizoen beter voor je .
Geld verdienen en grotere competitie kan altijd nog kijk maar naar Ziyech 27 28 jaar
0 0
Joodhannus73
Ik blijf het roepen; het is een mindere versie van Klaassen. Die had tenminste nog pit. Donny is zwaar overschat. Mist over het algemeen ook teveel kansen, komt snelheid tekort en is verdedigend zeer matig. Hoogst haalbare is Europese subtop en dan nog denk ik dat hij dat niveau niet red. Hij duikt vaak in de box op en dan kom je, zeker bij Ajax, vaak in scoringspositie. Maar op het middenveld zie ik hem vrijwel nooit iets briljants doen. Geen paas of schijnbeweging zoals Ziyech. En zoals Naci wegdraait, heb ik Donny nog nooit zien doen. Hij lijkt populair bij se supporters, maar dat komt alleen doordat zijn liedje lekker hard zingt. De D van Donny en B van Beek knallen eruit. Soms heb je dat, zoals vroeger bij Sunday Oliseh ook (bij 'hoeray'). Dan lijkt het of iemand populair is, maar dat komt meer doordat het liedje lekker zingt. Huntelaar is minstens zo populair, maar heeft geen lekker liedje. Dus wordt nauwelijks toegezongen. Hetzelfde geldt voor Nico.
1 -3
Amp
Voetballend is donny stukken beter dan klaassen. Probleem is dat donny sinds een paar jaar alleen nog maar aan de bal wil of mag komen in het strafschopgebied, en zich verder onthoudt van deelname aan het spel in de opbouwende fases. Klaassen heeft inderdaad pit, maar zijn scorende vermogen heeft donny ook. De techniek die donny heeft, heeft klaassen echter niet
0 0
Web
Soms lijkt het wel of Klaassen totaal geen techniek heeft, dat komt hier zo vaak langs. Maar wat word er gevraagd op die positie daar gaat het om
Klaassen ziet net als Donny heel goed de ruimte, en dat hij teveel ( misschien ) niet aan het spel deel neemt, geld ook voor Donny op de 10 positie. Kan maar zo de opdracht zijn?
Donny is als voetballer misschien iets beter. Maar aan het eind van de streep maakt het minder uit. Klaassen brengt een enorme drive in een team, en sleept de rest mee.

Johan en Bosz waren enorme gecharmeerd van Klaassen dat zegt ook genoeg denk ik
Johan zij meerdere malen
Klaassen staat het eerst maar In mijn opstelling, en Johan wist ook dat er spelers waren die meer met een bal konden dan Klaassen
0 0
Web
Ik vind dat je overdrijft
Maar hij is zeker ook niet zo goed wat ze hier zeggen
Hij laat wel heel vaak zijn man uit de rug lopen. Op 10 is hij echt goed. Op 6 is Propper zelfs nog veel beter
Gisteren was hij een van de weinigen die zonder inzet speelden. Heel kwalijk en dan blijft er weinig over
0 0
Joseph
Speelde een matige wedstrijd, je mag toch wel wat meer verwachten van een speler die naar Madrid wilt.

Het zou goed voor hem zijn om nog een jaar bij Ajax te blijven en als meest dominante speler te vertrekken, ipv de speler die altijd net in de schaduw stond van de sterksper(s).
0 0
AlonsoSolis
Een seizoen Ajax zal hem goed doen. Het ideale plaatje is om na een (persoonlijk) succesvol jaar een transfer te maken. Kijk Hakim. Zo wil je een stap maken en als aanwinst binnenkomen. Niet omdat je denkt er klaar voor te zijn. Dat kan het verschil zijn tussen een leuke carrière of in de boeken eindigen.
0 0
Web
Donny moet gewoon nog een jaartje bij Ajax blijven. Donny past niet overal. Is geen vormgever waar alles om draait. Hij is echt een team speler die op de juiste manier gebruikt moet worden. Ajax past het best bij hem. Mocht hij wel gaan? Zou ik voor een mooie Duitse club gaan. Dortmund daar zou hij slagen
1 0
ajaxxcied4life
Een luxere Davey Klaassen.
1 -1
Bjorn
Laatste jaartje Ajax, volgend jaar ziet de wereld er anders uiten smijten ze weer met geld voor dit soort jongens.
1 -1
Ar
In dit min of meer tweede kon hij er zeker niet eens boven uit stijgen. Dat vond ik wel opvallend.
Ik weet, het is maar een oefenwedstrijd in de voorbereiding, maar als ik Real Madrid, Juventus of Manchester United was zou ik gaan twijfelen. Ook over wat zijn positie zou moeten zijn.
Kritisch gezien zou je kunnen zeggen dat ie heerlijk mee gehobbeld heeft in een fantastisch Ajax, en geprofiteerd van de fantastische spelers om hem heen. Maar in een minder elftal geen stempel kan drukken. Dat gezegd hebbende voeg ik er aan toe dat Barcalona er verstandig aan doet het middenveld te hervormen en Van de Beek als centrale middenvelder te halen. In de combi met De Jong, Messi, Suarez, past ie zeker en kan hij een hele grote worden. Maar bij een Madrid, waar zelfs Robben, Sneijder, Van der Vaart en Huntelaar het niet gered hebben, daar kan ie beter niet eens aan beginnen.
0 0
markk
Mag hij wel beter zijn best doen. Speelde echt slecht vandaag en leek er sterk op dat hij op 30% speelde. Is niet acceptabel.
7 0
KingVince
Trolloooo prooost ;)
0 -5
036AFCA97
Wel eerlijk. Liever dat die eerlijk zegt dat die een stap overweegt dan dat die zegt dat die blijft en vervolgens alsnog vertrekt.

Hoop wel dat de club een ultimatum stelt aan Onana, Donny, Nico, Dest en Promes zodat ze niet allemaal op de deadline nog vertrekken. En ik hoop dat ze niet voor Aldi prijzen vertrekken.
1 0
Soccerskins
Als je hem vandaag zo zag spelen wel ja.
3 0
dolle dries
Hij is vandaag weer mooi door de mand gevallen de houten klaas.
Laat er aub snel een clubje voor hem komen.
Hetzelfde met Labiad, maakt een paar onbelangrijke doelpunten,
en is weer een geweldenaar.
Ook Alvarez en Mangalan en Gravenberg aub dumpen.
0 -5
Drukwerk1968
Het wordt echt tijd dat de basisschool weer gaat beginnen.
0 0
Web
Ben je echt de dolle Dries uit het kerkdorp ( Oosterwolde )
Lijkt er verdacht veel op
0 0
3*stars*3
Gefeliciteerd wel een bonuspunt want je hebt 1 naam goed geschreven....
1 0
Superjan
En heel stiekem zou daar ook nog een accentje op de A moeten staan.
0 0