Ten Hag: 'Samenwerking Labyad en Promes voor herhaling vatbaar'

JesseTH, 13-08-2020 om 21:20, 8783 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Erik ten Hag is blij met de prestatie van Ajax in de eerste helft en in het bijzonder met de connectie tussen Zakaria Labyad en Quincy Promes. Tegen FC Utrecht was er voor de selectiespelers weer een kans om zich te laten zien en daarover was de oefenmeester over het algeheel tevreden.

'In de eerste tien minuten was het redelijk in evenwicht', opent Ten Hag tegenover FOX Sports nog neutraal. 'Daarna waren wij scherp voor de goal en op een gegeven moment zie je dat de koppies gaan hangen bij FC Utrecht. Aan de bal hebben wij in de eerste helft heel erg goed gespeeld. Het drukzetten was in de eerste fase minder, maar daarna ging het een stuk beter.'

Labyad stond op als de man van de wedstrijd en scoorde een hattrick. Ook Noa Lang speelde vol inzet en toonde zijn klasse, iets wat Ten Hag tevreden stelt in de fase van het seizoen waarin eenieder zich moet bewijzen. De trainer licht Labyad er nader uit. 'Hij kreeg zijn kans toen David (Neres, red.) geblesseerd raakte. Hij werd per wedstrijd beter, al duurde het heel kort, en toen raakte hij geblesseerd. Hij heeft heel erg weinig gespeeld in het afgelopen seizoen, dus hij moet echt weer in het ritme komen.'

Of hij komend seizoen aan meer speelminuten komt, ligt volgens Ten Hag aan Labyad zelf. 'Als hij speelt zoals vanavond… Zijn bijdrage in het verdedigend organiseren, maar ook zijn spel aan de bal waren meer dan behoorlijk. Vooral de samenwerking met Quincy beviel me heel erg goed, dus dat is zeker voor herhaling vatbaar. Ik denk dat die twee een klik hebben.'

'In de eerste fase moeite over onze rechterkant'

Aan de andere kant van het veld kwam FC Utrecht enkele keren gemakkelijk door de Ajax-defensie heen. Ten Hag schrikt daar echter nog niet van. 'Niet alles klopt nog, maar dat kan in deze fase ook niet. Het is vriendschappelijk voetbal tegen een goede counterploeg. Daar hadden we in de eerste fase problemen mee, met name over onze rechterkant. Dat moeten we beter gaan doen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DiAngelo
Vond voetballend gezien Lang en ook Gravenberch beter spelen als Labyad en Promes. Ook Anthony laat zich nu al gied zien. Vond Promes matig tot slecht...liep ook vaak verkeerd. Maar t is veel te vroeg om iets zinnigs te zeggen. Kan me herinnneren dat
Promes vorig jaar ook matig starte, verkeerd liep, slordig was etc...het is een diesel en staat er op eens als t er om gaat. Dat is ook zijn kracht.
0 0
PJSM
Promes pffff. Wat een zwakke speler. Hoop dat Arsenal hem op komt halen voor de genoemde 27,5 mln.
0 -3
Flipper33
Vond hem ook net echt sterk spelen maar Alvarez als helemaal niet Marin trouwens ook niet echt goed !
0 -1
geDaante
Ten Hag zal hem helaasper se willen behouden, komt gewoon basis te spelen
0 0
Superjan
Ik zei het gister al even tijdens de wedstrijd: ik weet nog niet zo zeker of Promes zijn basisplaats gaat behouden.

Op 7/11: Antony en Neres hebben beide technisch meer te brengen en Antony is daarnaast ook echt op zoek naar een goal. Goed, ik heb hem net twee keer 45 minuten zien spelen maar het bevalt me enorm wat ik zie. Ook Lang was veelbelovend en in potentie beter dan Promes op de flanken. Maar goed, Noa's makken was vorig jaar de consistentie dus laten we dat eerst maar even aankijken. De consistentie bij Promes vond ik overigens heel behoorlijk.

Op 10: Promes krijgt natuurlijk zeker een ruim voldoende voor zijn techniek en zijn steekpass maar op die positie en met de poppetjes zo dicht op elkaar als in deze 4-2-3-1 is ruim voldoende niet voldoende.

Op 9: Als je me zou dwingen op Promes op te stellen, zou ik hem eerst op 9 proberen. Dan móet Tadic op 10 om het gebrek aan fysieke kracht in het centrum op te vangen. Je moet ook nog een lange bal kunnen spelen dus Promes moet onder Tadic eindigen bij balverlies. Gelukkig is Promes zeker niet te beroerd om zijn verdedigende werk te verzetten maar ideaal is het allemaal niet.
0 0
jutter
Promes is eigenlijk op zijn best in een 2 spitsen systeem, zoals hij in Rusland speelde en ook werd gekroond als de beste speler daar. Voetbaltechnisch gezien geen absolute topper, waarvan ik persoonlijk minder verwacht dan het vorig seizoen toen die genoemde samenwerking echt optimaal was met zijn belangrijke voeder Ziyech, ook in diverse grote Europese wedstrijden. Die is inmiddels dus weg, en dan zie je tegelijkertijd de beperkingen van Promes in het systeem dat Ajax speelt. Daarom is een snelle terugkeer op korte termijn van Neres zo belangrijk, dan zijn de flanken optimaal bezet, meer dan met de te druistige Lang en Promes dus. Nogmaals e.e.a. zal veel duidelijker worden in de echte wedstrijden en niet in een vriendschappelijk duel, dan is het weiliswaar leuk hoe e.e.a. ging vandaag maar absoluut geen maatstaf!
0 0
altijdwelwat
Hoe kan je Lang nou druistig noemen , verleden jaar in de voorbereiding bij 14 van de 21 goals betrokken , nu in 2 wedstrijden bij 6 goals betrokken , en in 8 wedstrijden Ajax 1 , 4 goals en 2 assist .. maar blijf het lekker roepen
2 0
Harderwijk
Ten Hag je bent een waardeloze trainer nu Labyad in de spits weer een nep spits Dolberg heb je al naar de kloten geholpen is Traore de volgende. Je bent absoluut geen ajax trainer en zul je ook nooit worden.
0 -4
Drukwerk1968
Dus traore komt niets tekort? Dus in oefenwedstrijden mag je niet experimenteren? Jij bent een waardeloze supporter
1 0
GoodLuck
Op basis van de resultaten is anders goed op weg.
En voordat de blessure golf toesloeg was het spel geweldig!
1 -1
geDaante
Welke resultaten? Het spel was afgelopen seizoen belabberd,het is dat men in de CL teveel respect voor Ajax had.
0 -1
Drukwerk1968
Jij moet minder vaak naar andere clubs in het rood en wit kijken. Je haalt de clubs door elkaar of je kunt alleen maar negatief zijn. geRaamte
1 0
geDaante
Ik benoem het gewoon zoals het is. UItgeschakeld in de CL door domme, laffe keuzes van de trainer (Chelsea thuis met Alvarez op het middenveld en behoudend spel).

En in de eredivisie, met name in de tweede seizoenshelft, liep het voor geen meter, en dat weet jij ook, als het goed is.
0 -1
Drukwerk1968
Ja, dat weet ik. Maar haal bij een willekeurige club 4 basis spelers weg door blessures, dat weet jij en dat weet ik, dat het dan minder gaat. Maar jij wil alleen maar negatief zijn.
0 0
036AFCA97
Hey, ff kalm he Harderwieker
1 0
Ronaldinho020
Underrated comment dit
0 -1
jutter
Traore is gn Ajax 1 materiaal, dat zeg ik al een hele poos. Is weiliswaar een harde werker en fysiek sterk maar voetbaltechnisch gezien brengt hij gewoon te weinig. Gevolg is, en heb dat al meerdere keren gezegd, dat Ajax een echt spitsen probleem heeft. Want de op het oog meest geschikte man voor die positie, Tadic, is natuurlijk geen specifieke spits, dat kan een aantal weken op rij werken, maar niet op de wat langere termijn. Dus dat gaat normaliter vroeg of laat een heus hoofdpijn dossier worden.
1 -1
Flipper33
Vind het ook. Het echt een Ajax speler heeft wel het zelfde loopje als Bertje traore maar niet de techniek.
0 0
talent020
Ik vond Lang-Labyad een betere klik dan Promes-Labyad, vooral Promes was toch wel vaak slordig in de eindfase,
3 0
ST
Lang - Promes - Antony
———- Tadic ————
Martinez —— Vd Beek
Nico - Blind - Schuurs - Dest
—— Stekelenburg ———
2 0
Flipper33
En Neres ?
1 0
036AFCA97
Labyad en Promes zijn natuurlijk spelers die Erik graag wou hebben en waar die geschiedenis mee heeft. Lang en Antony waren beter dan Promes. Promes was met Alvarez de slechtste van de eerste helft
4 0
willycicci
Ik heb altijd een beetje het gevoel dat Lang er bij Ten Hag heel slecht op staat. Hij was juist degene die mooi met Labyad aan het combineren sloeg en ook Antony en Gravenberch kan je daarbij rekenen. Promes daarentegen kwam er niet echt uit met zijn passen en balcontacten telkens maar kan denk ik niet veel fouts doen in zijn ogen.
3 0
altijdwelwat
Valt mij ook al een tijdje op , tegen RKC was Lang prima (direct en indirect bij 4 goals betrokken na rust) maar ging het vooral over Antony. Vandaag vond ik Lang nog beter als tegen RKC , maar Ten Hag komt niet verder dan een onverstaanbaar bij zinnetje. Wel is hij helemaal enthousiast over de klik tussen Labyad en Promes die ik dan weer niet gezien heb.
2 0
jutter
Allemaal leuk en aardig maar als het om het echie gaat, als de weerstand normaliter een stuk groter is, dan zal die samenwerking heel wat minder vlot gaan verlopen, neem ik aan, vooral tegen de wat betere tegenstanders. De jonkies lieten in de 2e helft zien dat ze in diverse aspecten van het voetbal tekortschieten, geen schande natuurlijk, de wat betere jonge gasten komen vanzelf bovendrijven als ze een paar jaartjes ouder zijn en aan ervaring hebben gewonnen. Er is wat dat betreft één grote uitzondering, Unuvar dus. Die in de weinige minuten dat hij speelde 2 fantastische staaltjes voetbal liet zien die je zelden ziet op de velden, en eens te meer liet zien nog heel wat meer in zijn mars te hebben dan andere talentvolle jongens .Naci zal alleen fysiek nog een stuk sterker moeten worden, maar daar krijgt hij alle gelegenheid voor bij Jong in de KKD! Een pareltje in de traditie van de club, maar dat wisten wij al een tijdje, en wordt alleen maar nog meer bevestigd. Gaan we hopelijk nog erg veel plezier aan beleven!
2 0
31xAjax
Promes is geen 10, te weinig functionele techniek en te weinig overzicht. Hij moet aan het eind vd aanval staan....
9 0
PetrosQ
Volledig mee eens, zeg dit ook al maanden.

Eigenlijk vind ik niemand perfect tot z’n recht komen als 10.
- Donny is veel sterker als komende man op 8, is ook geen dirigent of een speler voor de as. Hij loopt vooral verticaal vrij en niet horizontaal.
- Neres, Antony, Promes en Lang zijn veel meer spelers voor de flanken waar hun snelheid en diepte meer tot hun recht komen.
- Tadic en Labyad zouden nog het beste passen, maar zijn ook heel sterk als valse 9 (van Labyad viel mij vandaag pas op).

Redelijk out of the box denkend en ik ben zelf ook nog niet helemaal overtuigd, maar misschien zou Eiting wel goed tot z’n recht komen als 10. Hij heeft de passing, traptechniek en techniek om in de kleine ruimte te spelen, hij kan zich goed vrijlopen en heeft een goed oog voor vrijstaande spelers. Daarnaast hoeft hij ook minder verdedigend beulswerk doen, wat gevraagd wordt als controleur op 6 / 8.
2 0
31xAjax
De insteek zou moeten zijn dat je een systeem speelt waarvoor je kwaliteiten te beschikking hebt maar we zien al een paar jaar het omgekeerde....
0 0
off
In de basis wel, maar als je 2 geblesseerden hebt ga je dan een heel ander systeem spelen? Wanneer ga je dat inslijpen? Iedereen weet met een vast systeem wel wat van hem of haar verwacht wordt
0 0
Redrum
Klopt, Promes moet sowieso niet op 10. Het is een gevaarlijke mannetje in de 16, maar daar buiten een hele middelmatige speler.
4 -1
Drukwerk1968
Hij zegt negens dat Promes goed was. Enkel dat de connectie tussen Promes en labyad goed was.
2 0
altijdwelwat
En ook dat is onzin ....
3 -3
Soccerskins
Dat Mazraoui het moeilijk had aan de rechterkant verbaasd mij helemaal niks. Zodra hij een speler met enige snelheid tegenover zich heeft laat hij het afweten.
0 -1
MaximilianRosse
Erik ziet soms echt een heel andere wedstrijd dan ik. Promes viel vandaag juist uit de toon. Lang en Antony hadden juist een goede connectie en Labyad speelde meer dan prima.
4 -1
ProfessorX
Komt omdat jij tv kijkt en ten Hag langs de lijn staat dus logisch dat hij het anders ziet.
0 -1
JordanAFCA
Waren juist Labyad en Lang die goed gingen combineren
4 0
altijdwelwat
Promes viel juist volledig uit de toon ! Wel genoten van de nieuwe connectie LangTony....
3 0
Jortjuh14
Huh? Volgens mij denkt Erik echt dat wij gek en blind zijn. Promes was echt waardeloos op 10. Kom op zeg...
2 0