Ten Hag: 'Tadić preventief thuis, net als Huntelaar'

JesseTH, 13-08-2020 om 18:40, 22611 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Dusan Tadić en Klaas-Jan Huntelaar zijn er donderdagavond tegen FC Utrecht wegens lichte klachten preventief niet bij, zo vertelt Erik ten Hag voor de camera van FOX Sports. Zakaria Labyad lijkt in de spits te spelen, want Quincy Promes speelt op tien.

'Dusan is er niet bij vandaag. Hij heeft klachten en is preventief thuis (op de tribune, red.), net als Huntelaar', begint de oefenmeester te vertellen. 'Vanochtend stond hij nog op het veld, Klaas-Jan eergisteren nog. Het is niet heel ernstig. Ik verwacht dat hij zaterdag gewoon aantreedt in Oostenrijk.' Vanwege de aanwezigheid speelt Ajax zonder echte spits, waarbij Promes in ieder geval niet als valse spits aantreedt. 'Quincy Promes speelt op tien', verzekert de trainer.

Ook de situatie van David Neres komt ter sprake. De Braziliaan traint alweer volop mee, maar behoort tegen FC Utrecht nog niet tot de wedstrijdselectie. 'We hebben op het trainingsveld alweer glimpen gezien. Hij is er nog lang niet. Ik hoop dat hij snel kan aansluiten, maar daar moeten we geduld in betrachten. Je moet niet te snel willen, voordat hij weer een terugslag krijgt.'

Eens te meer gaat het ook over de potentie van nieuweling Antony. Ten Hag ziet, zoals vaker aangegeven, potentie in de Braziliaan, maar het is aan hem in hoeverre dat eruit komt. 'Iedere speler heeft zijn eigen identiteit. Het is een talent, maar een talent moet tot wasdom komen en zich ontwikkelen. Daar moet je veel tijd in investeren en energie instoppen. Ik vind dat wij heel veel spelers hebben die heel ver kunnen reiken in het voetbal.'

Ten Hag over opponent FC Utrecht

FC Utrecht, de tegenstander van donderdagavond, heeft de hoop om de top drie aan te vallen. De situatie wordt aan Ten Hag voorgelegd, waarna hij de vraag krijgt of een speler van de opponent Ajax sterker zou maken. 'Ik vind dat ze goede spelers hebben, maar of ze ons sterker kunnen maken… Dan hadden we ons wel gemeld.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxbrl
Wel grappig dat je de 'preventieve thuiszitters' vervolgens gewoon op de tribune ziet zitten XD
0 0
Dit is mijn club
Eerst de geluiden dat Neres eraan zit te komen en nu is hij er nog lang niet. Vermoeiend verhaal waar maar geen einde aan lijkt te komen.
0 0
Ar
Neres, Huntelaar, Tadic; het zou je basis voorhoede kunnen zijn.
Anthony, Promes, Labyad, Lang bij absentie zegt misschien niet alles, maar als ik het spel van Traoré de tweede helft zie dan is misschien een verhuur voor hem beter. Hansen was weliswaar ook niet heel erg zichtbaar, maar je ziet aan hem wel dat ie een bijzonder spelertje kan worden. Unuvar idem.
0 0
BrandjeXL
Traore, zoals hij nu speelt, zal nooit het eerste halen. Hij loopt te veel en te vaak van de bal weg. Turn deze jongen om tot aanspeelpunt. Hij heeft het fysiek ervoor. Dus met de rug naar de goal, inspelen, aansluiten en verder voetballen.
0 0
de_pitbull
Traore zou je als eerste op moeten schrijven. En dan hebben we ook nog ene Kudus. Wie weet blijft het wel het hele seizoen staat zoals in de 1e helft.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Hij zat lekker met Neres op de tribune te chillen en te genieten
0 0
FWAjacied
Ik zag net toch echt Tadic en Huntelaar op mijn tv. Eiting ook in het gips; weer pech voor hem.
0 0