Hattrickheld Labyad schiet Ajax langs FC Utrecht

JesseTH, 13-08-2020 om 20:40, 79940 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Ajax heeft donderdagavond met overtuigende cijfers weten te winnen van FC Utrecht. Voor rust werden er al vijf doelpunten gemaakt, waarvan drie door Zakaria Labyad. Na rust kwam er een totaal anders en veel jonger Ajax binnen de lijnen, wat leidde tot een minder niveau. De eindstand werd bepaald op 5-1.

Vanaf het begin van de wedstrijd was het Ajax dat de aanval probeerde te zoeken. De eerste goal liet mede daardoor dan ook niet lang op zich wachten. Al binnen vier minuten was het Zakaria Labyad die de keeper wist te verschalken. Ryan Gravenberch mikte na terugleggen van Noussair Mazraoui nog op de paal, maar de rebound was voor een alerte Labyad een prooi. Niet lang hierna kreeg FC Utrecht een penalty. Mazraoui maakte de overtreding op een ontglipte Bart Ramselaar, maar Simon Gustafson schoot vanaf elf meter op de paal.

Twee minuten na de penalty raakte ook Ajax het aluminium. Na een bal van Antony die tussen een schot en voorzet inzat, kwam de bal voor de voeten van Noa Lang. Hij bleef rustig, maar schoot met links vol op de lat. In een vermakelijke wedstrijd kreeg Antony de volgende kans, maar hij schoot een moeilijke bal via de een FC Utrecht-speler naast en over. Snel erna scoorde Lang alsnog de 2-0. Hij kreeg hem strak aangespeeld door Antony, waarna hij de tijd kreeg om te mikken en hard en droog raak te snellen in de korte hoek.

Voor de drinkpauze volgde er nog één kans voor Ajax via Quincy Promes. Hij kreeg de bal met veel gevoel van Labyad en probeerde het middels een subtiele lob, maar de keeper wist te keren. Hierna volgde de drinkpauze, waarna Ajax doorging waar het was gebleven. De bereidheid was groot en dat leidde tot de 3-0 in de 35ste minuut. Antony zag Lang er op rechts overheen gaan en gaf hem mee. Lang gaf vervolgens strak voor en van dichtbij dook Nicolás Tagliafico op om te scoren.

Hierna volgde de show van Labyad, die een erg goede eerste helft speelde. Tot tweemaal toe mocht hij aanleggen voor een vrije trap en de ene schoot hij er nog mooier in dan de ander. Tweemaal liet hij de keeper volkomen kansloos en zo bracht hij zijn ploeg binnen twee vrije trappen op een 5-0 voorsprong. Voor rust leek Adrián Dalmau FC Utrecht overigens nog een eretreffer te bezorgen, maar hij zou een overtreding gemaakt hebben op Daley Blind. Zodoende stond het 5-0 bij rust.

Na de rust verscheen er een compleet ander Ajax. Op maar liefst negen plekken werd de opstelling gewijzigd, alleen Maarten Stekelenburg en Lang bleven staan. Met de nieuwe namen spatte het vuur er minder vanaf. De jonge Ajacieden voetbalden aardig, maar hadden meer moeite met de eindpass ver op de helft van FC Utrecht. De eerste echte kans kwam een minuut of tien na rust voor Lang. Sontje Hansen legde de bal terug op hem, waarna hij hem net langs de verkeerde kant van de paal mikte.

Na grootste kans voor de drinkpauze van de tweede helft kwam er voor FC Utrecht. Daniel Arzani kon met een korte combinatie makkelijk door de Ajax-defensie heen, waarna hij ook Lisandro Martínez nog eens met het grootste gemak uitkapte. Een tegengoal volgde er echter niet, want Stekelenburg wist de poging van Arzani te keren. Na ruim zeventig minuten spelen ontstond de eerste echte kans voor Ajax na rust. Na goed terugleggen kreeg de inlopende Sergino Dest een vrije kans om te schieten, maar hij schoot net naast.

Een kwartier voor tijd mocht Stekelenburg zich onderscheiden. In een één-op-één-situatie won de Ajacied tot tweemaal toe, waarbij vooral de eerste redding van grote klasse was. Ook in de loop van de tweede helft werd het niveau van de eerste bij lange na niet bereikt. Wel was er een kleine tien minuten voor het einde nog een kans voor de Amsterdammers. Via Jurriën Timber en de kluts kreeg Lassina Traoré een behoorlijke kans, maar hij kwam net te kort om de bal binnen te werken.

Met de ingevallen Naci Ünüvar in de gelederen werd het in kleine getale aanwezige publiek nog kort vermaakt tegen het einde van de wedstrijd, maar daarbij bleef het. Het jongere Ajax was in de tweede helft niet stabiel genoeg om de tegenstander echt onder druk te zetten. FC Utrecht kreeg de beste kansen, maar kwam niet verder dan één goal na rust. Zodoende bleef het bij 5-1.

Opstelling Ajax eerste helft:

Stekelenburg; Mazraoui, Schuurs, Blind, Tagliafico; Álvarez, Gravenberch; Antony, Promes, Lang; Labyad.

Opstelling Ajax tweede helft:

Stekelenburg; Dest, Timber, Martínez, Rensch; Marin, Van de Beek, Taylor; Hansen, Traoré, Lang (Ünüvar 77').

Overige wissels Ajax:

Kotarski, Ünüvar.

Opstelling FC Utrecht:

Nijhuis; Pabai, Bergström, Hoogma, Van der Maarel; Klaiber, Gustafson, Van den Berg; Kerk, Dalmau, Ramselaar.

Wissels FC Utrecht:

Nog niet bekend.

Doelpunten:

1-0 Zakaria Labyad (4')
2-0 Noa Lang (21')
3-0 Nicolás Tagliafico (35')
4-0 Zakaria Labyad (41')
5-0 Zakaria Labyad (45+4')
5-1 Othman Boussaid (70')

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DrFootball
2 x 45 minuten heeft Labyad goed gespeeld. Hopelijk kan hij deze lijn doortrekken over een langere periode, want ik ben zijn voorbereiding van vorig jaar niet vergeten. Die was, laat ik mij voorzichtig uitdrukken, niet goed. Ook aan zijn wedstrijden van afgelopen seizoen heb ik geen goede indruk overgehouden.
0 0
Freddy
De aankopen moeten eens beter overwogen worden. Alvarez, Marin en Magallan zijn niet beter dan de jeugd. Labyad heeft 7,5 mln gekost en heeft amper meegedaan. En ik zie ook meer in Timber dan in Schuurs. Het erge is nog dat de gemiddelde Ajax supporter al vrij snel in de gaten hebben dat die jongens ook niet bij Ajax passen. Kijk bijvoorbeeld alleen naar de motoriek.
1 0
jarenfan
lang en labyad
allebei irritante spelers
geen ajax culuur
zelfoverschatte voetballers
0 -5
Drukwerk1968
Leo van Veen had Ajax cultuur, Spelbos had Ajax cultuur, Blind had Ajax cultuur.
0 0
AFCA-pride
Moet in selectie nog wel wat opgeschoond worden.
Magalan uiteraard kwijt zien te raken.
Kotarski nog verhuren
Marin verkopen
Ik twijfel of Ekkelenkamp genoeg minuten kan maken.
Dit geldt eigenlijk ook wel voor Eiting (die ook met arm in gips zit nu , reden?)
Wellicht Hansen verhuren (als hij bijtekent).
1 0
Ajax27
Positief om te zien dat jongens als Labyad en Lang blijven strijden voor een plek en zich voor 110% inzetten voor het team. Wie weet vind Ten Hag een constructie waarin ie past. Schone vond ieder jaar ook een plekje ondanks dat de potentie daarvan 1/10 van vele talenten was. Maar hij werkte, had scorend vermogen, een trap in de benen en was van enorme waarde. Wie weet ligt er voor Labyad iets soortgelijks in het verschiet. Niet zo grote potentie, maar wel 27, z'n wilde haren zijn weg. Heeft meegemaakt wat het is om in de top van Nederland te voetballen, heeft buitenlandse ervaring.... wie weet wordt dit nog wel eens de verrassing van het jaar.

Maar goed, 1 wedstrijd een hattrick... laten we eerst maar eens de rest van de voorbereiding afwachten. Kijken of ie een constant niveau kan vasthouden waarbij ie een meerwaarde kan zijn voor dit Ajax.
1 0
3*stars*3
Vond Labyad altijd al beter vanaf het middenveld of links.
Zijn pech is dat er gewoon betere opties zijn.
Maar prima om erbij te hebben en seizoen duurt lang.
Trouwens mooi dat Depay een post had geplaatst in zijn story’s voor Labyad.

Maar ook een dikke pluim voor Lang.
Ik betrap mezelf er ook op dat ik mij erger aan zijn irritante/arrogante trekjes maar laten we hem beoordelen op zijn voetballende kwaliteiten.
Hij koppelt het nu ook aan een goede mentaliteit.
Houden zo!
5 0
Litmanen85
Pleur op met depay man...
5 -7
Sanalologo
Is gewoon sympathiek van die jongen, hoeft hij namelijk allemaal niet te doen. Hij kan ook denken ''ik ga niks plaatsen want Ajax''.
2 -1
ajaxrulezz
Ach, kleuter. Het is toch een mooi gebaar van Depay.
3 -3
afca1985
Waar was Ekkelenkamp eigenlijk?
Geblesseerd? Transfer? Of gewoon geen plek voor hem.
Speelde toch wel echt goed tegen weliswaar het 2e en wat jeugdspelers van Rkc
0 0
ajacied pp
Wat een vreselijke galbak is die lelijke paardenkop van een van Gangelen toch bij dat fox, deze engerd was na afloop nog steeds aan het huilen, want volgens dit gedrocht had Nico rood moeten hebben, en was Utrecht een strafschop onthouden!!!
4 -1
3*stars*3
Sinds dat gedoe met Pelle, is Jan Joost niooit meer de oude geworden.
Jan Joost is en blijft gewoon een oude Ajacied.
Net zoals Jack van Gelder maar owee als ze hun voorkeur voor Ajax laten blijken.

Af en toe is het idd irritant maar diep van binnen weten die 2 ook dat ze een act voeren.
Zijn allebei Ajacieden die het publiek proberen te pleasen.
3 -2
Litmanen85
van gangelen is een feyenoorder....
3 -2
robinho12
Prima eerste helft, saaie 2e. Leken er minder zin in te hebben. Lang speelde super, Anthony gaan we nog veel plezier aan beleven!

Ik vind het zo zonde om die Marin te zien worstelen op die positie. Het is geen controleur. Het is een aanvaller! Vrije trappen, mee naar voren, daar zit zijn kracht, niet de bal ophalen bij de verdediging.

Je zag 'm tegen RKC een aantal geweldige diepe ballen geven, het zit er echt wel in. Maar ik vind hem veel meer een echte aanvallende middenvelder.
7 0
Ozymandias
Lang was in de voorbereiding op het afgelopen seizoen ook één van de smaakmakers. Hij verdient het om het vertrouwen van Overmars en Ten Hag te krijgen. Ik zou Ajax komende oefenwedstrijd graag met Onana; Mazraoui, Schuurs, Blind, Tagliafico; Vd Beek, Lang, Martínez; Antony, Tadić en Promes als het basiselftal zien spelen.
4 -3
geDaante
Doe mij het nog maar iets aanvallender en met meer voetballend en opbouwend vermogen, met Gravenberch in plaats Martinez, en Neres in plaats Promes.
0 0
AFCA-pride
Dat zou mooi zijn ja, echter ik denk dat Nico echt nog wel weg gaat (gaan we flink missen!). Martinez op middenveld vind ik ook beter dan achterin (wellicht wel linksback). Hij liep gister teveel uit positie en veel te ver voorin, waardoor bij counters gevaar ontstond bij (weliswaar jeugdige) verdediging. Nous ben ik niet kapot van, blijft veel fouten maken met zijn timing en veroorzaken penalty. Voor Dest vind ik 20 nog steeds een wereldbedrag wat je moet doen.
0 0
EKS
Als dit zou slagen (en waarom ook niet) dan zou ik dat fantastisch vinden.
0 0
Minsc
Mazraoui was zo vreselijk slecht, zeer verontrustend hoe die naar de bal kijkt en totaal niet in de gaten heeft waar z'n tegenstander loopt.
2 -2
Ozymandias
Mazraoui en Dest waren beide slecht maar who cares? Het was een oefenwedstrijd. Er wordt in de voorbereiding altijd hard getraind en veel spelers halen daardoor hun niveau niet. Ik beoordeel spelers liever op de belangrijke wedstrijden die ze in het recente verleden (de laatste twee seizoenen) hebben gespeeld. Als Mazraoui en Dest beide in vorm zijn voegt Mazraoui opbouwend veel meer toe en hoewel Dest er aanvallend beter uitziet (door zijn goede dribbel) haalt hij weinig rendament uit zijn aanvallende acties doordat hij vaker voor de foute dan de juiste optie kiest.
4 -2
Schwalbino
Liever Dest ipv Mazraoui. Alhoewel ook Dest nog steeds wisselvallig is.

Maar ook met Mazraoui kan ik leven als Ten Hag de formatie die jij noemt gewoon 15 wedstrijden laat staan worden we afgetekend kampioen.
1 -1
AFCAPolarBear
Heb genoten van Ajax. Ziet er al goed uit! Schuurs vond ik goed, heeft veel meer kracht gekweekt afgelopen 2 seizoenen en lijkt meer zelfverzekerd. Naast Blind lijkt het een goed verdedigend blok te zijn. Je ziet dat Anthony veel kwaliteit heeft en lijkt niet veel tijd nodig te hebben om aan Ajax-spel te wennen. Gravenberch blijf ik vinden dat hij het spel zo moeilijk maakt. Veel arbeid, maar weinig rendement.
8 0
Litmanen85
Zou ook tijd worden met Perr.. Hij moet het nu laten zien, meerdere wedstrijden achter elkaar.
0 0
Yeshyeshyall
Selectie is toch wel aardig (over)compleet. Missen wel een linksback, zeker als Nico gaat zoals verwacht. Daarnaast zou je nog een controlerende rechtermiddenvelder kunnen halen. Q Timber en misschien dat Kudus daar kan, geen idee, klonk meer als een aanvallende speler maar in die youtube video leek hij toch ook wel verdedigende kwaliteiten te hebben? Marin is best leuke speler maar wel ander type.
0 0
Babangida83
Wel mooi om te zien dat die jonkies toch een best redelijk niveau al halen. Ze doen in de 1vs1 zeker niet onder voor de Utrecht spelers. Ze zijn echter nog niet even constant en qua inhoud redden ze het nog niet. Met een beetje meer inhoud voor die jongens op hoog niveau en zo lang je er niet te veel hoeft op te stellen, hebben we echt een hele mooie selectie. Ik zie Taylor dit seizoen wel definitief doorbreken al, bijvoorbeeld. Tegen het basisteam van Utrecht liet hij toch zien individueel echt goed niveau te hebben al.

Blij Labyad eens op het middenveld te zien ipv de aanval. In de aanval heeft hij niets te zoeken.
1 -2
BillSplate
Hij speelde als valse 9.... dus in de aanval.
4 0
PierreHeno
Kijk...sat bedoelmik dus. Labyad is nu nog maar de enige met een excellente vrije trap waaruit gescoord kan worden . Dat is een sterk wapen wanneer je als team ook vrije trappen weet te versieren op gunstige posities op het veld. Dankzij die onwaarschijnlijke goal van Lasse kort na de tegengoal van Real in Bernabeu was het gedaan met Madrid. Zo niet dan iscReal een club die in 10 min 3bgoalsvkan maken....maar door de 1-4 van Schöne was al.het geloof in 1 klap weg bij Real. Gelukkig staat Labyad nu op. Goed nieuws dit voor Ajax.
3 -1
Professor
Twee wedstrijden pas maar je kan toch echt zien dat Alvarez en Traore absoluut niet mee kunnen op dit niveau. Dus Overmars doe je best en vergeet Magallan niet.
6 -3
Bjorn
Met name Alvarez. Lijkt nergens op, nooit op het middenveld. Zien we al een jaar.
6 0
Cello
Zovelen staan alweer gelijk klaar met oordelen en dus conclusie's. Duidelijk zichtbaar hieronder.

Te snel wordt vergeten, dat we sinds 1 augustus blok 3 zijn begonnen en daarmee de uiteindelijke voorbereiding op het seizoen. Vandaag was het de 13de en daarmee na 12 dagen de 2de oefenwedstrijd.
En in de voorbereiding is het ooh zo makkelijk om de slechte dingen eruit te pikken, de dingen die (nog) niet lopen.
Ik verkies toch echt liever om te kijken was wel imo goed ging.

Ben tevreden met wat ik zag van Noa Lang. Die laat tot op heden prima dingen zien. Vandaag ook tevreden over Antony, die welliswaar niet scoorde, maar wel liet zien in dienst van het team te kunnen spelen, ook al door heeft hoe en wanneer druk te zetten vooruit en ook nu al laat zien 'oog te hebben' voor zijn medespelers met een voor-assist en een directe assist. Was een schitterende steekbal op Lang, die daarna Nico een niet te missen kans gaf!.
Verder komt Gravenberch beter en beter uit de verf. Is veel dwingender aanwezig en doet in vergelijking met vorig jaar al veel meer wel goed dan fout.
En ook moet ik eerlijk toegeven, dat ik een steeds beter gevoel krijg bij Perr Schuurs. Zou zomaar basis kunnen worden dit jaar in het centrum achterin.

De tweede helft was kwa niveau een stuk minder en dat vond ik niet geheel verrassend. Jongens die ook nog eens veel minder op elkaar ingespeeld waren. Toch ondanks dat het minder liep een goed gevoel bij wat ik zag van Taylor en Timber voornamelijk. Tuurlijk is Taylor nog geen basis-materiaal, maar die gaat zeker zijn minuten krijgen dit seizoen....die gaat er echt wel komen.En Timber gaat imo 'op zeker' zijn minuten pakken in wedstrijden dat het kan. Misschien dat ie zelfs wel een basisplek kan gaan afdwingen.

En ja tuurlijk zag je ook genoeg nog fout gaan, maar vergeet niet....het is de voorbereiding en nu kan en mag het nog. En gaande de voorbereiding moeten ze die foutjes minder en minder maken tot aan het begin seizoensopening.
7 -2
AFCA-pride
Met je eens, nu ook niet ineens hosanna na een oefenwedstrijd die goed gewonnen wordt. Is nog aantal weken voorbereiding te gaan. Kunnen ook nog blessures (of Corona) gevallen komen, waardoor dingen veranderen. Taylor is ook voor mij een interessante speler. Unuvar weer wat mooie acties, maar moet echt in KKD dit jaar zijn meters gaan maken en sterk worden (net zoals onze kleine grote man in het nabije verleden, die ook meer tijd nodig had om aan mannenvoetbal te wennen).
0 0
Minsc
Nee, Noa Lang liet vooral zien dat hij een net-niet voetballer is. Weet in de eindfase niet wat te doen en schiet de bal dan maar tegen een verdediger aan. Niet goed genoeg voor Ajax.
0 -8
Litmanen85
Ergens wil ik het met je eens zijn... maar laten we hem nog een kans geven.
0 -3
Schip
Lang bevestigt toch echt wat hij al heeft laten zien tot nu toe, inclusief vorig jaar. Die is gewoon speeltijd aan het afdwingen. Labyad: top dat hij zo gemotiveerd is gebleven en een super belangrijk wapen meebrengt. Speelde prima samen met Antony en Lang.

Heel belangrijk dat de middenvelders nu opstaan. Achterin is het echt nog niet rond qua mogelijkheden. Hangt ook met de 6 samen natuurlijk.
4 0
dumperPattiruhu
Hopelijk draait Blind weer een heel seizoen zonder blessure, want achter hem is het nog niet wat het moet zijn.
Martinez vind ik geen sterke indruk maken als LCV wat betreft duelkracht en positioneel. Daarentegen is het opbouwend van een goed niveau.
Martinez vind ik logischer als CVM of LB.
1 0
louis60
We hebben dit seizoen weer veel potentie maar wat ik 2e helft zag leek nergens op. Deze 'invallers' konden elkaar nog niet vinden. Zag ook heel veel slechte steekballen. Troare kan echt niet. Maar goed ze moeten nog op trainingskamp.
1 0
DaarHoordenZijEngelenZingen
De eerste helft echt genoten. Labyad en Lang waren de uitblinkers. Tweede helft was een stuk minder. Was echt positief verrast door Labyad. Ik vond het altijd maar een speler voor de middenmoot maar vandaag liet hij zijn klasse zien en als hij dit niveau aantikt zou hij zelf basisspeler kunnen worden misschien. Sowieso een prima backup die je goed kunt gebruiken in een lang seizoen waarin je de nodige blessures en schorsingen krijgt.
4 -1
ajaxwestland09
Over een 2 a 3 jaar
Scherpen
Rensch schuurs timber ?
Taylor regeer jensen
Unuvar brobbey hansen

Mooi elftal alleen linksback is voor mij een vraagteken .
1 -2
ProfessorX
Rensch gaat het niet redden op dit niveau.
2 -8
ajaxminimax
We gaan nu ook al 17 jarige jongens afschrijven die hun eerste wedstrijd spelen in de jc arena en ook nog eens een eerste wedstrijd na 5 maanden geen voetbal?? Vind ik nergens op slaan.
2 0
AjaxHoorn
Die jongen is 17 en heeft 5 maanden niet gevoetbald?
7 0
Ozymandias
Daarbij speelt hij voor het eerst wedstrijden met het eerste mee speelde hij beide wedstrijden op een positie waarop hij daarvoor nooit speelden.
6 0
Ozymandias
Waar baseer je dat op?
1 0
Joodhannus73
We hebben nog een centrale verdediger nodig (Schuurs komt gewoon tekort). Nico en Dest zie ik vertrekken. Nous vind ik nog steeds tekort komen. Dus op beide back posities hebben we een groot probleem. Als Blind geblesseerd raakt kan je helemaal opdoeken. Stekelenburg is een degelijk alternatief voor Onana (die ook vertrekt), maar kwalitatief ga je er flink op achteruit. Kortom, de verdediging van Ajax is het grote probleem. Martinez kan ook in de verdediging, maar zie ik liever controlerend op linkshalf. Alvarez is net als Magalian een miskoop. Dus je zal weer moeten gaan scouten en kopen... Hopen op een nieuwe Sanchez en Nico...
4 -3
gi0vanni
Vervanger van Tagliafico is al gehaald nu hebben we een goede RB nodig plus goede backups. Ajax zal eerst moeten verkopen voor er iets gehaald kan worden. Maar het is nog best lastig om een goede CV en RB te vinden. Waarschijnlijk krijgen de meeste spelers op Magallan nog een kans dit jaar. Eens kijken of iedereen blijft want Onana, Tagliafico en van de Beek kunnen voor meer mogelijkheden zorgen.
0 -2
Redrum
Verdedigend mag er nog wel wat bij inderdaad, al ben ik het niet met je eens wat betreft Schuurs. Die jongen heeft veel potentie en speelde vanavond gewoon prima.
6 0
PetrosQ
Op RCV zijn juist de meeste opties. Daar moet niemand bij of je kan ze gelijk allemaal verkopen. Alvarez, Schuurs, Timber of misschien wel Rensch gaat zeker wel opstaan als die een aantal wedstrijden in de basis staat.
0 0
LouisVonGoal
6 uit 2 / 11 - 2

Az 0 uit 2 / 0 - 2

Ik teken ervoor om de competitie zo te beginnen.
4 0
de-Ajacied
Aanvallend mogelijkheden genoeg. Middenveld nog heel jong
Verdedigend weinig achter de hand als er nog een weg gaat
Stekelenburg uitstekend
1 -1
Redrum
De eerste helft gaf me een heel goed gevoel. De tweede helft gaf me een heel slecht gevoel. Van de jonkies heeft niemand me echt blij gemaakt, behalve Naci. Die had nog wel een paar acties waar de klasse vanaf droop. De rest was matig tot slecht. Meest opvallende spelers in positieve zin waren toch Labyad en Lang. Labyad heeft bewezen een vrije trappen specialist te zijn en speelde daarnaast ook gewoon prima. Lang was zeer ijverig en had meerdere goede acties en dreiging. Als je bedenkt dat we nog jongens als Neres, Tadic en Onana misten geeft dit wel hoop voor komend seizoen.
5 0
AFCA-B93
We moeten ook wel rekening houden met dat de basis-elf zoveel mogelijk op elkaar afgestemd was door Ten Hag, waar in de 2e helft gewoon die jongens ‘random’ in het veld zijn gezet als je begrijpt wat ik bedoel.
1 0
Redrum
Klopt ook wel, het is ook logisch dat zo'n tweede helft veel minder is, maar als ik dan puur naar individuele acties kijk word ik daar niet vrolijk van. Achterin een hoop geklungel en voorin een hoop gepruts.
0 0
ProfessorX
Ik vond Rensch echt tekortkomen
Taylor Hansen en Traore een 6je Timber steeds beter en ik denk dat die uren op de rb moet maken .

Van alle talenten is Timber Lang en Unuvar prima
2 -1
Knalpot
Rensch is 17 en normaal centrale verdediger van de U19. Valt nog helemaal niks over te zeggen.
1 0
ajaxwestland09
Ik vond unuvar lekker invallen is voor mij het grootste talent die het eerste gaat redden, Taylor weet ik niet had wel aardig pas maar ook wel balverlies.
1 -2
Redrum
Klopt, Naci deed maar even mee, maar liet direct zijn klasse zien met een paar hele mooie acties. Taylor vond ik erg tegenvallen. Je ziet wel dat hij een goede techniek heeft, maar hij deed er vanavond weinig bijzonders mee.
1 0
AFCA-B93
‘Weet niet of Taylor het eerste gaat redden, want balverlies’

Briljante observatie en conclusie
1 -1
ajaxwestland09
Bedoelde ook meer wat rendrum schreef hij liet zich niet gelden heeft wel een goede techniek indd maar had meer verwacht
1 0
AFCA-B93
Ach het hoeven ook geen Messi’s te zijn op die leeftijd toch? Laat ze lekker ontwikkelen, Taylor moet z’n draai nog vinden, net als al die andere talenten. Geen haast met die jongens :)
1 -1
Radie125
En dan zit Neres Tadic en Onana en die nieuwe uit Denemarken nog op de tribune man man man wat een selectie weer
2 0
Schwalbino
Selectie is idd prima. Zelfs als Nico, Donny en Andre vertrekken moet je met de rest gewoon kampioen worden.
0 -2
ajaxwestland09
Als Nico vertrekt mag er wel een linksback bij
2 0
Soccerskins
Poh kan iemand die zeikerd Perez trap voor z’n kop geven aub
1 -2
ajaxpat
Eikel 1e klas
0 -2
Aeter
Wel typisch dat de halve selectie volgens velen hier alweer afgekeurd is na een wedstrijdje. Of je nou Rensch heet of van de Beek, door de gehaktmolen zul je!
7 -3
AjaxHoorn
Heel zielig idd.
0 0
ajaxminimax
Je bent op AS he... hier mag je nooit een mindere wedstrijd spelen...
5 0
Aeter
Oh ja, dat weet ik. Kan er altijd wel om lachen.
0 0
ST
Plaatsen de niet goed bezet zijn:

Rechtsback: Dest ongeïnspireerd en laconiek. Nous maakt teveel domme fouten.

Linksback: Nico gaat weg. Martinez is beter in de as en is geen opkomende back. Blind hoort ook in het centrum.

Rechter verdedigende middenvelder: Alvarez is geen middenvelder. Marin is een aanvallende middenvelder en geen verdedigende. Gravenbergh is een laconieke dromer. Vd Beek is meer een 10.
3 -2
PetrosQ
Overigens verder met je eens dat Alvarez geen middenvelder is en er sowieso een linksback aangetrokken moet worden.

Maar ik vind wel dat we voldoende mogelijkheden hebben op rechts. Dest en Nous hebben er weet een jaartje bij. Één mindere wedstrijd maakt ze nog niet gelijk slecht.
1 0
PetrosQ
Met Eiting, Marin, Gravenberch en Kudus heb je een aantal goede stand-inns. Daarachter heb je nog Taylor die zich hopelijk goed weet te ontwikkelen bij Jong Ajax. Helaas is Jensen wederom geblesseerd. Ik hoop overigens vooral dat de sympathieke en sierlijke Eiting zijn rol gaat opeisen.

Gravenberch moet trouwens nog wel wat stappen zetten. Hij heeft enorm veel talent, maar weet dit nog niet goed functioneel te maken in wedstrijden. Hij is eigenlijk vrij compleet als middenvelder, maar op het eerste oog blinkt nou niet ergens enorm in uit. Heeft hij veel balveroveringen? Of heeft hij juist veel key passes? Hij loopt vooral heel makkelijk over het middenveld, maar wat dan? Wat heeft zijn team er aan. Dezelfde afstand kan de bal ook zonder hem wel overbruggen.
4 0
PetrosQ
Een middenveld met Martinez als controleur en voetballende stofzuiger op links, vd Beek als hardwerkende box-to-box speler met scorend vermogend op rechts en een creatieve speler met een dirigerend vermogen op 10 (wat Ziyech voorheen deed), heb je een heel gebalanceerd middenveld.
2 0
ElPistolero9
Rechtsback niet goed bezet omdat Dest 1 slechte helft speelt? Man man man
0 -1
Soccerskins
Ben ik het wel mee eens.
0 0
AFCA-B93
Maar kunnen jullie ook spelers benoemen die haalbaar zijn en volgens jullie ook voldoen? Probleem vaststellen is niet zo lastig, oplossen vaak wel
1 0
altijdwelwat
Ik zag helemaal geen klik tussen Promes en Labyad , en dat lag vandaag niet aan Labyad. Promes was echt heel vaak slordig en werd volledig overvleugeld door Lang en Antony.
6 -2
RayJordaan
Ja Promes vindt ik heel matig in de kleine ruimte, is alleen goed als hij de diepte in wordt gestuurd zoals Ziyech dat goed kon. Daarom aub geen Promes als 10..
1 0
Sanalologo
Wat een onzin. Labyad gaf eigelijk assist op Promes.
0 0
Soccerskins
Ik denk dat Labyad zeker nog van waarde kan zijn voor Ajax zolang hij in de as van het veld blijft spelen.
1 -1
ajaxpat
Dom,Dommer,Fresia.
1 -5
ajaxwestland09
Ze deed vroeger wel Ajax tv wel beter dan die doos die het nu doet
0 0
BillSplate
Dat was toen ook al slecht. Nu nog slechter idd. Fresia kan niet interviewen.
1 -1
AjaxDaniel
Ach ja altijd nog beter dan Helene. Sowieso brunettes > blondes.
4 0
Aeter
Fresilijk vind ik persoonlijk leuker.
1 0
vsg
Fresia's stonden vroeger bij mijn oma voor het raam op de vensterbank
0 -1
ajaxpat
Waren dat geen geraniums.
2 0
vsg
Die ook ja. Weet me nog te herinneren dat het een domme plant was vandaar de associatie met fox bitch
1 0
ajaxpat
Haha
0 0
Aeter
Leeft die knakker uit België ook nog trouwens, Bandé?
1 -2
DaarHoordenZijEngelenZingen
jup, is verhuurd aan een zwitserse club
0 0
Jeugd
Marin, nope gaat hem niet worden. Alvarez, forget it. Traore, als hij in topvorm is gaat hij je verassen maar meestal is het niet goed genoeg, te druk, te druistig, te ongecontroleerd. Antony komt er wel. Taylor, je ziet aan alles dat het een hele goede wordt. Verbaas me nog wel over het gebrek aan fitheid van velen.
4 0
waynelove
Idd Marin en Alvarez kunnen wat mij betreft direct weg. Nooit een echt goede wedstrijd en over het algemeen balverlies en niks boeiend te bieden. Marin erger dan Alavarez maar alsnog..
1 0
AFCAmichel
Wat een domme vragen stelt die gleuf
0 -8
vsg
Omg wat mis ik Helene
0 -1
Radie125
Daar moet een ..... in
0 -3
waynelove
Flesje water. Het is warm
0 0
AjaciedRK
ik ben benieuwd naar zakaria dit jaar
1 -1
Mocrodammerr
Fresia blinkt ook uit in het stellen van domme vragen
1 -4
036AFCA97
Ik vind die Fresia helemaal niks
3 -5
AjaciedRK
Nou doe mij jouw portie dan maar
3 0
036AFCA97
Mag je hebben. En dan mag je Helene Hendrinks erbij hebben. Ook zo’n halve vent
5 -4
JOHANisGOD
Eindelijk kom je uit de kast.
3 0
036AFCA97
Jonge, als je Helene Hendriks dr makeup eraf haalt lijkt ze waarschijnlijk op Hendrik Helenes
5 -2
Mocrodammerr
ghehehhe inderdaad ja
0 -1
036AFCA97
Ouwe kan er zo niet tegen. Die mannen die de lat qua vrouwen zo laag zeggen dat ze zesjes als Fresia en Helene helemaal lekker vinden. Net als die verschrikkelijke Sylvana van Dumpert. Bah
3 -3
Mocrodammerr
over smaak valt gelukkig te twisten.. Fresia en Helene zijn gewoon eng. sylvana ken ik niet. even opzoeken
1 -1
036AFCA97
Sylvana Ijsselmuiden heet ze. Ik vind het een saaie boerenmeid. Maar op dumpert hoeft ze maar te knipperen en ze kussen dr voeten daar
1 0
Mocrodammerr
heb het gezien ja.. niet zo bijzonder inderdaad.
0 0
ElPistolero9
Eens. Gênant hoe middelmatige chicks zo gehyped worden.

Op dumpert worden veel mensen er wild van omdat ze bij haar nog een soort van gevoel hebben dat ze er een kans bij zouden maken
1 0
Bobbaasje
Zowel Fresia en Helene Hendrinks zijn gewoon prima.

Jij hebt liever Jan-Joost van Gangelen.
2 -2
036AFCA97
Neehoor, heb liever mn eigen vriendin. Die ziet er een stuk beter uit dan Helene en Fresia
0 -2
JOHANisGOD
Nee man, jouw vriendin is net een kerel.
3 -1
036AFCA97
Is Helene je denkbeeldige vriendinnetje? Dat je het zo voor dr opneemt
1 -3
JOHANisGOD
Nee mijn minnares.
0 -1
Bobbaasje
Fresia is wel goed.
6 0
ajaxminimax
Utrecht wilde toch met de top 3 meedoen?
2 0
Redrum
Hebben ze dat serieus gezegd?
0 0
ajaxminimax
Ja volgens mij wel... ach van seumeren heeft wel eens vaker last van een zonnesteek
0 0
mgtow
Van de Keuken Divisie.
0 0
MK77
Utrecht wint van AZ, Wij winnen van Utrecht. Dus Willem2 naar de voorronde CL
7 0
Realismus
Hahaha
0 0
mgtow
Ramselaar over de eerste helft: "wij hebben ook onze momentjes gehad"

LOL.
0 -1
Cleo9
Goeie pot de eerste helft. Het blijft alleen bij het snelle counters een kwetsbaar geheel. Er zijn constant teveel spelers voor de bal.
0 0
Web
Dat hoort toch een beetje bij Ajax
Vol op de aanval, ook al zet je goed druk, blijft altijd lastig
Zorgen dat je zelf veel scoort
0 -1
Aeter
Marin wordt meteen weer bij het grof vuil gezet, maar ik vond zijn inzet en spel helemaal niet slecht. Als hij met de basis speelt en niet met de jonkies komen zijn kwaliteiten er beter uit. Zelfde geldt voor van de Beek, die overigens stukken slechter was dan Marin, alleen Marin heeft de schijn tegen en Donny heeft meer staat van dienst, maar deze wedstrijd Marin 3x beter dan Donny.
5 -2
Babangida83
Tja, met Martinez die alleen maar lang geeft en met Marin achter je die nooit een verticale pass op maat geeft, is het voor Van de Beek ook niet heel lekker. Daarnaast houdt Martinez het veld groot waardoor Van de Beek ook iets meer meters moet maken bij balverlies. Het is maar hoe je het ziet.
0 0
Vak117
Marin kan veel en veel beter, ik vind dat hij nu nog teveel breed en terug speelt, maar dat vind ik meer een fout van de trainer. Marin is in alles meer een 10, als we ons systeem aanhouden. Als we met een “6” gaan spelen is hij een echte 8 speler. Hij is nu de schakel tussen de verdediging en de aanval en daar is hij gewoon niet voor gemaakt.
1 0
Juhaz02
Beide waren niet best vandaag, probleem is dat Marin het vorig jaar in een sterker elftal ook niet liet zien.

Gaf eerder al aan dat ik nog wel vertrouwen in Marin had en hij heeft ook wel een bepaalde gun factor bij mij, maar ik ben bang dat het er niet gaat uit komen bij ons.
0 0
Web
Marin had voor de rust zo mee gespeeld
4 0
036AFCA97
Zouden deze oefenpotjes veel invloed hebben op potentiele inkomende transfers? Of misschien zelfs uitgaande? Alvarez kan je wat mij betreft lekker laten vertrekken
1 0
X-RaY
Lekker avondje Ajax weer gezien, dat alles nog niet zo loopt als men wil is een gegeven van een voorbereiding. Op naar de volgende match
0 0
pieke
Ik vond nr. 99 Onana Man of the Match.
0 0
pieke
Ik vond nr. 99 Onana Man of the ?
1 0
Huntelaar020
Ho ho we hebben wel de eredivisie comeback cup gewonnen ;)

Wed punten doelsaldo
2. 6. 11-2
2 -1
3sterrenAjax1
hoe vd beek erbij liep. erg ongeïnteresseerd en plichtmatig. laat donny maar gaan. incasseren wij geld en kunnen we voor 6 matheus henrique halen. aanvallend op t middenveld hebben we genoeg smaken.
3 -5
AjaxHoorn
Ja idd. Laten we vd Beek op basis van een oefenwedstrijd verkopen.
0 0
Ozymandias
Ja, laten we de keuze of we Vd Beek moeten behouden aan een paar oefenwedstrijden laten afhangen. Dat is het soort beleid waarmee clubs een mooie toekomst tegenmoed zullen zien. Put some respect on his name. Vd Beek is een kind van de club die in het beste Ajax van deze eeuw een belangrijke speler was. Hij is en blijft een goede speler voor Ajax en als hij blijft zou dat zeker belangrijk voor Ajax zijn.
5 0
MPAjax
goed idee maar probleem is als je teveel buitenlanders hebt of dat geen probleem voor de uefa is in europese wedstrijden
1 0
Vak117
Vond de eerste helft echt goed, ik zou wel Alvarez vervangen voor Vd Beek en Labyad voor Tadic. Vond Lang misschien nog wel beter dan Labyad in de 2e helft. 2e helft vond ik Timber en Taylor redelijk, bij Taylor zag je dat hij veel naar Frenkie heeft gekeken. Tweede helft vooral tegenvallers gezien, Hansen onzichtbaar, Traoré dramatisch, Rensch is geen linksback en dat was te merken en Marin was ook niet best. Vond 2e helft vooral tikkie breed tikkie terug en dat kwam voornamelijk door Marin en Vd Beek. Dat loopt gewoon niet helaas.
4 -1
Juhaz02
middenveld
Donny
Gravenberch Martinez

Aanval
Lang/Neres, Tadic, Antony/Neres
0 0
Vak117
Ik zou persoonlijk op het middenveld kiezen voor Gravenberch Donny
Promes

Aanval
Neres, Tadic, Anthony

Als Neres nog geblesseerd is dan Lang. Ik ga er vanuit dat Nico verkocht wordt en dat Martinez linksback gaat spelen.
0 -1
Juhaz02
Oké Lang moet zich nog bewijzen dus inderdaad liever Neres als die weer fit is en zijn vorm terug vind.

Mocht Martinez op linksback komen te spelen zou ik voor Alvarez of nog liever voor een aankoop gaan.
0 0
Vak117
Ik vraag me af waarom je graag Alvarez wilt zien op die plek, ik vind hem echt in niks een middenvelder. Uit nieuwschierigheid hoe jij hem wel als middenvelder ziet?
0 0
Juhaz02
Omdat je niks anders op het moment hebt als verdedigende middenvelder naast Martinez vandaar dat ik liever een aankoop daar zie nog.

Misschien kan Kudus die rol eventueel invullen maar die lijkt me meer een vervanger voor Donny.

Promes op 10 en Donny daarachter vind ik verdedigend echt veel te zwak vandaar dat Promes er bij mij uit ligt en ik liever een verdedigende middenvelder daar zie.
0 0
BobaAjax
Promes?
1 0
Juhaz02
Ik ben bang dat Promes zonder Ziyech te weinig gaat brengen dit seizoen.

Maar anders nog een mooie backup voor Donny, Lang of Tadic.
1 0
DonQ
Ik vond Timber echt heel matig, Martínez moest constant zijn fouten herstellen.
4 0
Vak117
Ik keek voornamelijk naar balbezit bij Timber, vond hem daar erg rustig in. Het klopt dat hij verdedigend wat liet lopen, daarom voor mij ook redelijk. Ik zou toch het vertrouwen gaan geven aan Schuurs op die plek en Timber rustig brengen of op rechtsback als Mazraoui tegen gaat vallen. Zie Dest nog wel verkocht worden.
0 0
kade88
Rustig balletjes breed inderdaad. Totaal geen diepgang in zn passing.
0 0
ST
Eens
0 0
MPAjax
linksback gaat ook een probleem worden ben ik bang
1 0
Vak117
Tagliafico speelde eerste helft wel prima, Martinez zou ik er ook een goede optie vinden. Alleen snap ik wel wat je bedoeld, we hebben geen oplossing daar. Ik zou eens kijken naar een Gavory bijvoorbeeld, is een type Tagliafico vind ik.
0 0
Toon meer reacties