[Update] Definitief: AZ start geen vervolgprocedure

BartVeenstra, 10-08-2020 om 12:20, 38596 views, UEFA |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Het protest dat AZ bij de UEFA heeft ingediend inzake de in hun ogen onterechte eindstand in de Eredivisie lijkt voorlopig weinig te hebben uitgehaald, zo schrijft De Telegraaf. Op de website van de UEFA staat namelijk de naam van AZ als een van de ploegen die mee gaat loten voor de tweede kwalificatieronde van de Champions League en niet die van Ajax.

Ajax en AZ eindigden het vorige seizoen in de Eredivisie met evenveel punten, al hadden de Amsterdammers een beter doelsaldo. Op basis daarvan riep de KNVB Ajax uit als nummer één en zodoende kreeg de Amsterdamse club het beste Europese ticket. Bij AZ was men het niet eens met die beslissing. In Alkmaar is men van mening dat het onderlinge resultaat de doorslag had moeten geven.

In dat geval zou AZ als nummer één eindigen, omdat die club in het vorige seizoen twee keer van Ajax wist te winnen. De Alkmaarders hoopten in de afgelopen week duidelijkheid te krijgen van de UEFA, maar tot zondag werd er niets over die zaak gecommuniceerd. Op de website van de UEFA valt nu te lezen dat AZ meedoet aan de loting van de tweede voorronde van de Champions League. Daarin treft het Besiktas, Viktoria Plzen of Rapid Wien.

Update - 12.20 uur (10 augustus 2020) - Definitief: AZ start geen vervolgprocedure

AZ start geen vervolgprocedure inzake de verdeling van de Europese tickets. De loting voor de voorrondes van de Champions League heeft AZ antwoord gegeven op de herhaaldelijk gestelde vraag om de verdeling van de tickets, zoals besloten door de KNVB, te herzien. 'Nu er via deze indirecte weg antwoord is, zal de club zich daar niettemin bij neerleggen en geen mogelijke vervolgprocedure starten bij het CAS', schrijft de club op de officiële website.

Algemeen directeur Robert Eenhoorn reageert door te zeggen dat het belang van AZ altijd voorop heeft gestaan. 'Daarom is indertijd besloten de UEFA te vragen om de beslissing van de KNVB nader te bekijken. Nu de loting is geweest, hebben we uiteindelijk antwoord op onze vraag. Daar leggen we ons voor nu bij neer, we richten het vizier op de toekomst. En dan met name op de voorrondes voor de Champions League, de naderende competitie en de bouw van het nieuwe stadiondak.'

Verwacht jij dat het Bayer Leverkusen van Peter Bosz wint van Internazionale? Zet in en krijg 3,45 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Duif63
Haha ze hebben nog niet eens een lichtinstallatie, daarom begint de wedstrijd tegen Pilzen al om 16.30 uur. Wat een kansloze club. Zelfs de club in het 600 inwoners tellende dorpje waar ik dagelijks door heen fiets heeft 2 velden met een lichtinstallatie.
0 0
Liam
AZ mag nu in één wedstrijd op eigen veld proberen Plzen te verslaan. Dat is een stuk gemakkelijker dan uit en thuis. Dus misschien lukt het ze wel.
0 0
Redrum
Maar wel zonder supporters toch neem ik aan?
0 0
AFCAPolarBear
Nu we zeker het beste CL-ticket hebben, kunnen we ons focussen op de (voorronde) CL. Er zijn meerdere opties. Als Lyon niet de CL wint, stoomt Ajax gelijk de groepsfase in. Als Lyon wel wint, dan moeten we play-offs spelen.

Als we dan ook nog verder vooruit kijken. De mogelijkheid dat we pot 2 halen, 2 van 3 scenario's moet dan voltrekken:
1. Benfica wordt in voorronde uitgeschakeld
2. Man United, Sevilla of Shaktar wint de EL
3. Bayern, PSG, Barca, Atletico of City wint de CL (korter gezegd: Lyon, Leipzig of Atalanta mogen de CL niet winnen)
1 -1
ProfessorX
Als je in de poule fase zit maakt het niet mer uit welke pot je zit .
Je moet winnen om te overleven klaar en tegen wie maakt niet uit
0 0
Hans Kraay Jr.
Nu AZ de CL miljoenen niet in de begroting op kunnen nemen zal het wel weer een dak van papier-maché worden.
1 0
Hollister
Wat wel vreemd is en blijft is dat de nummer 2 van Nederland best een hele grote kans heeft om GEEN Europees voetbal te spelen, terwijl de nummer 3 rechtstreeks plaatsing EL krijgt... maar voor dit geval zou dat iets zijn met Karma
1 -1
trainerdv
Ik vraag me nog steeds af of ze er überhaupt achterstaan. 2e staan op het moment dat de competitie wordt beëindigd en dan als nummer 1 de boeken in willen gaan.
2 0
JanBiesbos
Dit word niks , gaan ze niet redden , teveel met die “betere ticket “ bezig geweest....zit nu in de hoofdjes ...
0 0
MPAjax
AZ heeft zijn naam veranderd had ik gehoort in de wandelgangen

Vanaf nu is het FC SCHAAMTELOOS
0 0
krachtpatser66
Ik heb alleen de 'P' in de handelswijze van AZ, maar als ik heel reëel ben: ik hoop dat ze de CL. halen. Zal goed voor het Nederlands voetbal zijn.
2 -2
krachtpatser66
AZ heeft 2x van Ajax gewonnen, vooral met duidelijke cijfers in de Amsterdam Arena!. Dit betekent maar 1 ding: AZ, met je grote mond: als je sterker da Ajax bent, is het bereiken van de groepsfase CL een makkie voor jullie. Laat het maar zien!.
2 0
Rikkie66
Wel lekkere kaas in Alkmaar, dat wel.
3 0
Web
Ik had altijd een zwak voor AZ.
Knap wat ze met die begroting altijd weer laten zien
Goede jeugdopleiding
Maar deze praktijken zijn van een heel laag niveau , en achterbaks ook nog
Voor mij afgedaan
7 0
Ajax#1900
AZ heeft zichzelf hiermee voor eeuwig belachelijk gemaakt. Is en blijft een subtopper.
8 0
AlexIbarra
Heel goed, niet eens reageren op dat kinderachtige gedoe..
3 0
Lagasj
Eenhoorn: Zegt dat het belang van AZ altijd voorop heeft gestaan.
Niet dus.... Op de harde schijf van Eenhoorn staat de American style bord voor je kop mentaliteit.
Is ook terug te vinden in hun "Niet verkopen aan Concurenten" zienswijze.
Is dus gewoon ordinair jezelf opblazen tot proporties die je niet waar kunt maken.
Daar prikken we hier met gemak doorheen, luilebol.
5 0
blessure
Het zou ook kunnen zijn, dat AZ wel bericht gehad heeft van de UEFA, maar dat ze het nu zo laten uitkomen, dat AZ geen vervolg stappen zet.
1 -1
MankeNelis
Nu moet de grote retteketet uit Alkmaar zichzelf door de voorronde CL knokken. Als dat lukt shappoo en anders pek en veren op die kaaskoppen.
3 0
Frank1978
Het zou mij oprecht verbazen als het ze lukt. Die eerste ronde overleven ze wellicht, reële kans met het thuisvoordeel, maar ik ben bang dat elke tegenstander in de ronde erop minstens een maatje te groot is voor AZ. De play offs zie ik ze helemaal niet winnen.
0 0
OpaVerteld
AZ is totaal genegeerd.
Een lesje in nederigheid voor een eenvoudig provincieclubje met te veel verbeelding.
Beter zou ze zich blijven concentreren op de jeugdopleiding die misschien wel de beste van NL is op dit moment.
5 0
jutter
Heeft met negeren hoegenaamd niets te maken. De UEFA schakeld normaliter de nat. bond (in dit geval dus KNVB) in als er überhaupt iets te melden valt. Aangezien e.e.a. al maanden geleden vaststond heeft men dat een totaal overbodig, zeg maar onbenullig,, iets gevonden. Ze moeten daar in Alkmaar nog veel leren, hadden ze wat meer op de hoogte geweest van hoe die UEFA met dergelijke zaken omgaat, hadden ze een dergelijk verzoek niet bij de UEFA moeten neerleggen maar dus bij de KNVB. Dat had maanden en een hoop onzin gescheeld, en was het wachten op uitsluitsel van die UEFA dus volslagen nutteloos. Ik denk dat men in Alkmaar beter op zoek kan gaan naar mensen die wat meer ingevoerd zijn wat het int. voetbal betreft, dan te werken met rookies die er nu de dienst uitmaken, en ook nog eens uit een andere sport komen, amateurs dus!
1 0
Bennyben
We leggen ons er voor NU bij neer ??

Dan zullen ze Morgen wel weer een procedure starten die eenhoorn kan je namelijk niet vertrouwen
2 0
Amsterdam Loyals
Vreemd was zo kansrijk geweest... zucht! Wat een kut club is dat az...
2 0
Meerkoet
Zo, nu kunnen ze een jaar lang miepen over het onrecht waar nu al meerdere organisaties over hebben geoordeeld.
Lekker hun energie daaraan laten verspillen en zorgen dat je in de rechtstreekse competitie confrontatie toeslaat.
Ben je in 1 klap van het gezeur af.
2 0
JSF
‘Het belang van AZ heeft altijd voorop gestaan’. Juist ja. Dan staat vanaf nu het belang van Ajax voorop en gaat er van het Europese startgeld geen stuiver richting Alkmaar.
2 0
Pure
Ik krijg op voetbalzone een weekban omdat ik zeg dat ze niet in beroep gaan omdat ze wel gunstig geloot hebben..
4 0
MPAjax
voetbalzone met moderators die az fan zijn haha, azvoetbalzone
1 0
BRAMHOUTEN
Ik heb al meer dan een half jaar een ban ik schreef dat az-ers niet zo moeten zeuren en blij moeten zijn dat ze voorronde mogen spelen en noemde ze ook nog eens calimero. Denk dat ze daar voor as zijn
3 0
DeWijsneus
Weg is natuurlijk nog lang naar CL deelname, en Ajax zeer waarschijnlijk directe plaatsing. Ban is wel overigens wel triest.
1 0
oxxer
Grote winnaars in deze soap mijn lachspieren en die schreeuw advocaat mocht hij uurtje factuurtje hebben afgesproken.
5 0
Van Reenen
Het zal wel nooit te bewijzen zijn, maar ik vermoed (aanname dus) dat wanneer AZ deze beslissing naast zich had neergelegd en naar het CAS was gestapt, de UEFA dan had kunnen besluiten AZ van deelname aan de voorrondes van de CL uit te sluiten. Als bestuurder van de UEFA is men ook ter ore gekomen (wellicht via de KNVB) dat wanneer de uitspraak op 3 augustus was gekomen AZ alsnog naar het CAS was gegaan om zo het CL ticket van Ajax te vernietigen en zelf het CL ticket te krijgen. Daarin had de UEFA geen trek, vandaar dat AZ nu voorrondes mag spelen in de CL en daarna na de verwachtte nederlagen mag verdergaan in de EL. Eigenlijk een veel betere competitie voor Robert Eigenwijs Ach(terbaks)hoorn.
3 0
jutter
Dat is wel heel erg vergezocht! Het is dat CAS dat de uiteindelijke beslissing neemt en in het door joiuw genoemd geval de UEFA dan terugfluit. Een beslissing van het CAS is ten alle tijden, in welke sport dan ook, bindend!
1 -3
Van Reenen
In de eerste zin van mijn reactie zeg ik dat het een aanname mijnerzijds is. Ik heb mij gebaseerd op een regelgeving van de KNVB die door iedereen is na te lezen bij bij www.brandjesadvocaten.nl m.b.t. de Artbitrage-commissie van de KNVB.
Hieronder ter verduidelijking een gedeelte van een artikel die je maar even moet lezen.
"Vanwege de commercialisering van de voetbalwereld worden er steeds vaker juridische procedures gevoerd. In nationale geschillen zal de KNVB Arbitragecommissie hierbij veelal bevoegd zijn. Waar een voetbalwedstrijd een winner en een verliezer kent, is dit ook (vaak) het geval in een arbitrage-procedure bij de KNVB. In een ‘gewone’ civiele procedure zal de in het ongelijk gestelde partij al gauw kijken naar de mogelijkheden om het vonnis in eerste aanleg aan te vechten.

Echter, volgens art. 74 van het KNVB Arbitragereglement is hoger beroep van een vonnis van de Arbitragecommissie niet mogelijk. De in het ongelijk gestelde partij zal dan ook veelal (noodgedwongen) moeten berusten in een uitspraak van de Arbitragecommissie. "
BRON: Brandjesadvocaten
1 0
Wout1988
Maar dit is een regel van knvb
0 0
Van Reenen
Misschien moet je de tekst nog een paar keer lezen om het te begrijpen. Of beter de hele tekst op de site van Brandjesadvocaten. Ik hoef het jou toch niet woord voor woord uit te leggen?
0 -1
meerzicht
Het was op alle fronten een kansloze missie voor AZ. Een aantal keren is een ploeg uit de eredivisie op de laatste speeldag het kampioenschap uit handen geglipt op basis van doelsaldo. Daarbij is nooit het onderlinge resultaat een rol van betekenis geweest. Dat had AZ ook kunnen bedenken en dan vervolgens stappen te ondernemen riekt naar enorme matennaaierij. Niet zo netjes, dus laten we maar niet huilen over de manier van handelen van de uefa.
1 0
rodnet
Volkomen mee eens waarbij ik nog wil toevoegen dat het AZ-management zich door de achterbakse wijze van handelen bij deze kansloze missie monumentaal voor schut heeft gezet.
2 0
Bky
Haha, wat een afgang. Ze worden niet eens serieus genomen.
5 0
jutter
Is toch de gebruikelijke gang van zaken bij die UEFA. Alleen als de tuchtcomissie van die UEFA wordt ingeschakeld na weer één of ander incident of een andere belangrijke zaak komt men met een statement naar buiten. en zeker niet voor een allang vaststaand feit dat men min of meer afhandelt met de natte vinger. Bovendien heeft die UEFA momenteel wel wat anders aan zijn hoofd, herstart Europese competities, Nations League, friendlies en ook nog eens een nieuw Europees seizoen. Je mag dus aannemen dat men daar in Zwitzerland 24/7 in touw is om alles in goede banen te kunnen leiden. Zoals eerder gezegd, ze zijn niet te benijden. Bovendien kan ieder moment dat virus weer in alle hevigheid gaan toeslaan en zijn alle inspanningen voor niets geweest, en moet men alle reeds gemaakte schema's weer gaan herzien.
2 0
Rob1706
Probleem bij AZ is het gebrek aan geheugen. Welke ploeg heeft nodige keren voorrondes moeten spelen en kwam dan alsnog redelijk ver. Al die punten hebben uiteindelijk een directe plaats in groepsfase ChampionsLeague opgeleverd (even er van uitgaande dat Olympique Lyon niet als winnaar van het veld stapt). En wat doet AZ? Op basis van 2 potjes in laatste seizoen meenden zij recht op directe plaatsing te moeten claimen? Het moet toch echt niet gekker worden.
1 0
Frank1978
Gewoon een schaamteloze actie is het geweest en het verbaast mij dat men in de media zo mild was voor AZ.
1 0
Rdk1983
Droeftoeters in Alkmaar.
1 0
krachtpatser66
Wat heeft de ophef AZ nu opgeleverd?. Helemaal niks!. Dit antwoord wisten ze al. Waarom nou je image van de club zoo beschadigen door een stelletje bimbo's?. Man man, AZ, jullie zullen nu overal scheef worden aangekeken. Dom gehandeld.
Maar goed: toch hoop ik, en alleen kijkend naar het nederlands voetbal, want dat acht ik belangrijker dan AZ, dat ze het redden. Succes en doe je best voor NL.
2 0
Spectre
"jullie zullen nu overal scheef worden aangekeken"

Waar gezond voetbalverstand heerst wel. Op de plekken waar vooral de Ajax haat heerst werdt er zeer begrijpelijk gereageerd op de aktie van az
1 0
Oeroeboeroe
Het heeft ze in ieder geval een dikke rekening van hun juridisch advideur opgeleverd. Die zit nu met een rol wc-papier in een hoekje.
4 0
blava
Die zal wel op basis van een success fee arrangement werken.
0 0
JariJari
Denk je dat zelf? Dit had 0 kans van slagen en dat wist die advocaat ook. Lekker uurtjes schrijven.
0 0
Murtagh
nou hup hup kaarten kopen voor ajax-utrecht verkoop is al bijna 2 uur bezig en is nog niet uitverkocht
0 -2
Ajaxmax
Ben jij de penningmeester?
0 0
Noxin
Eigenlijk ook wel bizar dat AZ een beslissing van de UEFA uit een loting moet opmaken. Een simpel "Nee" was wel zo chique geweest. Maar goed, de UEFA bekommert zich alleen om de clubs die miljarden binnenhalen.
9 -4
Schip
Compleet mee eens en ook best wel kleinzielig dat je een min krijgt, omdat je iets zegt dat AZ niet per se met de grond gelijk maakt.

Het is gewoon stijlloos van de Uefa, al was er maar één uitkomst mogelijk. Misschien is niet de juiste procedure gebruikt of i.d., maar dan bericht je dat maar. Ajax wacht er ook op, al zal Ajax dat niet snel toegeven. Spelers en transferdoelwitten willen ook zekerheid over CL deelname. Er staat gewoon te veel op het spel om dit niet zorgvuldig aan te pakken.
5 0
fanforeffer
Als ,Als. Als Az meer doelpunten had gemaakt dan Ajax dan was AZ ingeschreven voor de CL , Als, Als.
3 0
Schip
Ik vermoed dat dit zoveel onzekerheid en spanning heeft veroorzaakt bij AZ zelf, kijk alleen al naar die opmerking van een van hun spelers dat ze het afwachten en van Slot, dat deze groep de focus mist om een enorme uitdaging als een voorronde CL goed af te sluiten. Dat vereist focus. Nu weten ze pas zeker dat het nodig is. Weggegooide tijd, energie, geloofwaardigheid, krediet en imago. Oh en weggegooid geld aan een jurist.
1 0
Redrum
Toch enigszins verrassend hoe mild ze nu reageren. Misschien dat deze actie van de UEFA (of eerder gezegd het gebrek aan actie) precies de wake-up call was die AZ nodig had. Even weer dat besef dat ze in de ogen van Europa nog steeds niet mee tellen.
1 0
Lagasj
"Leggen we er ons voor nu bij neer"
Kan die halve Amerikaan Eenhoorn niet beter opstappen, hij heeft AZ zoveel schade berokkend.
Goodwill is op dieptepunt.
5 -1
rsvh88
Wat willen ze nog doen dan?
0 0
Bjorn
CAS
0 0
Naoro
Wat ik me dan wel afvraag met alles en iedereen die even wou aangeven dat onderling resultaat toch wel zoveel eerlijker was....

Waarom dan geen lobby/discussie starten bij de KNVB om daadwerkelijk de regel om te draaien voor de volgende keer? Of telt het dan niet meer? Was het alleen nu eerlijker omdat AZ leuker dan Ajax is?

Nouja, ik zie wel waneer het om onderlingen resultaat gaat... ooit :p
0 0
fanforeffer
Het telt alleen voor nu omdat het AZ nu beter uitkomt.
1 0
Adam24
Onderling resultaat is grote onzin wanneer het een langlopende competitie betreft. Allereerst, het onderling resultaat telt al mee. Als Ajax twee keer van AZ had gewonnen dan had Ajax 12 punten meer gehad. Nu heeft AZ (knap) twee keer van Ajax gewonnen en was het alleen logisch geweest om er naar te kijken als Ajax een veel makkelijker programma had gehad dan AZ, dat was niet zo.
Daarnaast is het voor een competitie de uitdaging om iedere wedstrijd zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Ajax - Feyenoord/AZ/PSV zijn al aantrekkelijke wedstrijden, die hoeven niet nog belangrijker gemaakt te worden. Terwijl Ajax - RKC een beetje extra motivatie nodig hebben. Anders staan zo 9 van de 10 ED wedstrijden na twintig minuten op 2-0 en stopt iedereen met voetballen.
Gelukkig worden de CL voorrondes op basis van onderling resultaat beslist, daar is AZ altijd erg goed in.
2 0
Juichtoon
Precies 3 punten bij de overwinning en doelsaldo zijn de loten aan de stam van aanvallend, attractief voetbal.
0 0
cantharel
Verstand komt met de jaren.
0 0
mgtow
Bovenal wordt het dak ook nog eens bekostigd door de belastingbetaler.
0 0
Jaze
hahahahahaha
0 0
roodwit007
A.Z Altijd zielig , geld ook voor de zielige fans die hier op bezoek komen , zonder Ajax roemrijk in het verleden en heden had deze huilie huilie club niet eens een plaats verdient ze mogen AJax op hun blote knieën danken voor de punten die het heeft behaalt
0 0
MPAjax
dank zij ajax kan az voorronde champions league spelen dus ze mogen wel een bloemetje sturen met excuses
10 0
JariJari
En ze hebben nog makkelijk (thuis! en het gast over 1 wedstrijd) geloot ook. Niet bitchen.
1 0
RuffRhythim
Das verdomme ook nog waar ja !!!
2 0
milanoajaxpiet
van mij mogen ze erook gelijk uit,met hun grote muilen toedeledokie
4 0
voorkennis
Dit was vanaf dag 1 een kansloze missie, dat wist heel nederland behalve die kaaskoppen.
De enige die de ballen uit hun broek lachen zijn de advocaten die KATJJJJJIIIIINGGGGGGG in koor roepen
3 0
Labrador
AZ heeft zichzelf de laatste weken echt belachelijk gemaakt. Mooi dat de UEFA ff een trap na geeft door niet te reageren en ze gewoon mee te loten
5 0
Arek Milik
Ik hoop dat ze keihard op hun bek gaan tegen pilzen. Karma heet dat. Karma moet laten zien dat ze die directe plaatsing (groot aandeel Ajax) niet verdienen. Die enige die er recht op heeft is Ajax zelf. Of zijn we potjes tegen juve en real madrid al weer vergeten kaaskoppen?
2 -1
ProfessorX
Liever niet , want dan mag Ajax weer alle punten verzamelen
3 0
Libero
AZ heeft veel meer kans op coëfficiënten in de EL.
0 0
JariJari
Dan moeten ze van Pilzen winnen en er daarna uitgaan. Als ze van plzn verliezen moeten ze nog voorronde EL spelen.
0 0
JesusZoonVanGod
Zonder Stengs en Boadu stellen ze in ieder geval weinig voor. In de oefenwedstrijden waren ze zonder hen als een tijger zonder tanden. Die jongens verbloemen veel.
2 0
Libero
Is bij iedere ploeg zo dat het duidelijk merkbaar is als de beste spelers ontbreken; was bij ons zelfs de reden dat AZ langszij kon komen. Maar zelfs mét die twee maakte AZ nou niet bepaald een geweldige indruk in Europa.
0 0
geDaante
Ajax verdiende met zulk slecht aankoopbeleid en zulk slecht spel en vreemde keuzes van de trainer eigenlijk ook helemaal dat ticket niet. Zo eerlijk moeten we zijn.
1 -26
Bjorn
Heb je een een zonnesteek opgelopen?
3 0
Ajaxmax
Je hebt wel een beetje gelijk geDaante
0 -6
JariHeijden
Jij bent echt de meest zure supporter van Ajax. Als je nooit lol aan Ajax beleeft, waarom blijf je er dan zo druk mee? Er zijn ook andere dingen in het leven. Daar haal je misschien wat meer plezier uit.
5 0
behangdelul
geDrocht, ga eens terug je hol in en daar lekker trollen.
8 -1
KingJames23
Waarom hoor jou niet over de vele blessures die wij hadden en dat daarom het spel niet meer goed was. Voor de blessures speelden we hele goeie wedstrijden namelijk.
3 0
Frank1978
Ajax heeft dit ticket MEER dan verdiend, al was het maar door de zeer goede prestaties in Europa de afgelopen jaren.
6 -1
EuforischeRealist
En zelfs al zou je hierin gelijk hebben dan nog hadden we volgens de regels de beste papieren.
3 0
geDaante
Ik begrijp de negativiteit richting AZ in deze niet zo. Als Ajax in die situatie verkeerde had Ajax precies hetzelfde gedaan, en de meesten hier zouden ook willen dat Ajax dat dan zou doen.

En als je eerlijk bent stond AZ er gewoon beter voor. Gelijk puntenaantal, maar speelden op dat moment beter dan Ajax, dat het helemaal kwijt was, eigenlijk het hele seizoen al zoekende was en niet best speelde, los van enkele wedstrijden. De kans acht ik dus aanzienlijk dat AZ kampioen was geworden. Daarbij zou AZ winnen als je naar onderling resultaat kijkt, wat ook een betere graadmeter is dan doelsaldo.

Wat ik wel sneu van AZ vind, is dat ze niet aan Ajax willen verkopen. Hoezo 'de concurrentie niet sterker willen maken'? Dan koopt Ajax toch gewoon een speler elders, die mogelijk of waarschijnlijk zelfs beter is? Alsof er geen betere tevinden zijn dan Stengs of Boadu. Dan koopt Ajax Antony toch gewoon ;). Echt weer dat domme voetbalnapraat wat nergens op slaat.
0 -24
Joker
Eerste regel ajax zal hetzelfde, een kansloze opmerking om je gelijk te proberen halen.

Dat weetje niet. Hetzelfde ia als ik zeg dat ze dat nooit zouden doen.

Domme voetbal napraat
2 0
jutter
Die kans dat dat Alkmaar kampioen zou zijn geworden bij een herstart van de competitie was zeker niet denkbeeldig , want Ajax zat met name door blessures in een behoorlijke dip. Ajax was de periode daarvoor, zeg maar tot medio November, wel in vrij goede doen, en hier ben ik het dus niet met je eens, maar had ook met de nodige pech af te rekenen in die CL dan, en o.a. op schandelijke wijze uit bij Chelsea bestolen werd doordat die Italiaanse flierefluiter zijn eigen regels toepaste, en daar later bij die UEFA bijeenkomst nog even fijntjes op werd gewezen, maar natuurlijk zonder consequenties voor de heel recent gestopte fluitist, mosterd na de maaltijd dus! Alleen al door die wedstrijd liep Ajax, Valencia was dan in feite al niet meer van enige importantie geweest na de 0-3 uit bij Lille,, niet alleen vele miljoenen mis, maar ook de knockout fase van de CL. Een hard gelag natuurlijk voor de club, zeker na zo'n fantastische reeks in de CL het seizoen daarvoor.
5 0
JariHeijden
Waarom is onderling resultaat een betere graadmeter dan doelsaldo? Dat vind ik juist niet. Want doelsaldo is iets waar je nog wat aan kunt doen, gedurende het hele seizoen. Net als het puntentotaal is doelsaldo geen momentopname, maar uitgesmeerd over het hele seizoen. Je kunt ook omdraaien. AZ had een beter onderling resultaat tegen Ajax, maar AZ heeft dus zes punten meer tegen de nrs. 3 t/m 18 laten liggen. Dus zijn ze minder stabiel?

Met het doelsaldo als doorslaggevende factor (bij een gelijk puntenaantal) is de meest aanvallende ploeg in het voordeel. Dat komt het voetbal ten goede. Dit was het standpunt van Johan Cruijff en ik ben het op dit punt volledig met hem eens.
1 0
cantharel
Ben jij waarzegger of zo ?
1 0
RuffRhythim
Ok....Stel je voor dat we wèl waren doorgegaan na de verplichte coronastop.
Bedenk je dan ook even gelijk waaròm Ajax niet goed draaide sinds november vorig jaar.

Dan had dus de competitie uitgespeeld geworden op een moment dat alle Ajacieden (minus Neres) weer blessurevrij zouden zijn.

In het achterhoofd hebbende dat we voor de blessuregolf iedereen van de mat speelde: wat had je gedacht wat dan de eindstand na 34 wedstrijden zou zijn?
1 0
ajaxxcied4life
AZ speelde helemaal niet beter dan Ajax, zij pakten eveneens met slecht spel, alleen wat punten toen Ajax verzaakte.
0 0
Schip
Nee, dan ben je gewoon een ultiem slechte verliezer. Het doelsaldo bepaalt de stand en wat die flutjurist van AZ beweerde, dat het reguliere reglement niet meer van toepassing is, is uit de lucht gegrepen. Dat telt wel. Alleen heeft de KNVB het recht daarvan af te wijken als bijzondere omstandigheden dat vergen. En dat vergde de omstandigheden niet volgens de KNVB.

Dan is Ajax ronduit een titel onthouden.

Een CL ticket onthouden zou helemaal lachwekkend zijn. Daarvoor zou de KNVB inderdaad onderling resultaat de doorslag hebben moeten geven en AZ gelijk de schaal daarmee moeten hebben gegeven. Want dat zou consequent zijn.

Naast het feit dat de claim dus op juridische gebakken lucht steunt, is het ook nog volkomen achterbaks gedaan. Wees dan open en kom vanaf het moment dat je weet dat de KNVB wil stoppen, met je standpunt. Maar ga niet als een parasiet proberen te profiteren van het feit dat er al GESTOPT is en regels proberen te vinden om daar je voordeel mee te doen.

Dus 1. gebakken lucht 2. achterbaks.

Ajax heeft nooit de CL bokaal proberen te claimen uit 96 terwijl vaststaat door deskundigenonderzoek en een rechtszaak dat Juve gedrogeerd speelde. Ajax heeft nooit de score van de wedstrijd tegen Real aangevochten, toen Lyon de pot in Zagreb waarschijnlijk kocht. Daar was alle reden voor.

Ajax heeft ook geen bezwaar gemaakt tegen de beslissingen van de scheids in Londen in de pot tegen Chelsea. Was ook alle reden voor.

En ik vermoed dat Ajax direct bezwaar zou hebben gemaakt bij het staken van de competitie, of iig zou hebben aangegeven dat deze uitgespeeld moet worden later, als men geen vrede had met de stand.

Eenhoorn is een achterbakse zak gebleken, die een soortgelijke jurist heeft ingezet. Maar goed, deze totaal onnodige soap is nu over. Jammer dat de Uefa niet een duidelijk statement geeft en dat het van AZ zelf moet komen, maar streep eronder.
4 0
JariHeijden
Mooie comment. Alleen met je laatste zin ben ik het niet helemaal eens. Ik vind het juist prachtig dat de UEFA niet heeft gereageerd op het AZ-protest. Door geen antwoord te geven, maar AZ gewoon bij de loting van de voorronde CL te plaatsen, geven ze indirect aan dat ze geen aandacht en tijd willen besteden aan deze nonsens.

En de UEFA heeft gelijk ook. De UEFA bepaalt namelijk niet de eindstanden in de landen. Dat is aan de landen zelf. De UEFA heeft eerder al gezegd dat ze helemaal geen partij hierin zijn. Dan komt er toch een formeel protest en die hebben ze dus duidelijk gelijk in de prullenbak gegooid. Ze hebben het niet serieus genomen.

Niet reageren is ook een statement. En wat mij betreft een hele mooie!
2 0
Schip
Na een formeel bezwaar is dit juist potentieel een grond om daar weer bezwaar tegen te maken bij het CAS. Ik bekijk het juridisch. Dit is echt het domste van de Uefa kon doen. Als een overheidsinstantie niet reageert op een bezwaar heeft dat gevolgen. Nu weet ik niet welke procesregels gelden bij de Uefa, maar dit is iets dat ook Ajax in de staart kan bijten. Het is dat AZ zelf aangeeft dat ze er een punt achter zetten. Maar in hoeverre ze daar laten op terug kunnen komen, geen idee. Ze willen zich nu richten op de CL kwalificatie.

Maar de Uefa zijn toch een bak arrogante lulbehangers. Niet reageren is echt beneden alle peil. Vraag me af of er iets is misgegaan.
0 0
JariHeijden
Juridisch is dit geen probleem. Want de UEFA heeft al eerder gezegd dat ze bij de KNVB moesten zijn, omdat de UEFA hier gewoon niet over gaat. AZ gaat vervolgens terug naar de KNVB, krijgt nul op het rekest en dan gaan ze weer naar de UEFA, die dus geen partij is.

Dit is juridisch geen enkel probleem. Het was denk ik ook geen formeel bezwaar, maar gewoon een protestbrief.

Ik vrees er zeker niet voor.
0 0
Yeshyeshyall
Tuurlijk zou Ajax hetzelfde proberen. Dat AZ er beter voor stond was een moment opname. Wat als Stengs of een andere belangrijke speler een blessure zou krijgen, of als het team simpelweg het niet vol zou houden tot aan de zomer? Dat AZ beter speelde is heel subjectief, wel eens dat Ajax het kwijt leek. Eerste op doelsaldo is denk ik vrij eerlijk en in ieder geval conform de afspraak die gemaakt is. Ik begrijp het van AZ dat ze het proberen maar het heeft zich niet van de beste kant laten zien
1 -1
MSwertz92
Jij heb domme voetbal napraat want volgens mij snap je de regels niet echt. Doelpunten saldo is doorslaggevend zodat topclubs bij 1 0 of 2 0 niet de deur op slot gooien maar juist doorgaan OMDAT doelsaldo doorslaggevend is. 3/4e van de competitie was gespeelt en Ajax stond op 1. Wij zijn juist genaait omdat we niet als kampioen zijn benoemd, hoor je ons daar verder over janken ? Nee, teleurgeld, jammer dan, thats it.
1 0
wdeneush
Minnetjes is al te veel aandacht aan zulke onzin geven
1 0
JariHeijden
Dat is jouw reactie dan ook. :-P
0 0
Frank1978
Heb jij AZ, buiten de wedstrijden tegen ons waarin ze lekker op de counter konden loeren, eigenlijk wel eens zien spelen? Zal je Twente-AZ wel hebben gemist. Niet één (!) fatsoenlijke kans voor AZ in de hele wedstrijd. Zo goed waren de Alkmaarders.
1 0
FSideMaluku
We hebben al eens in een soortgelijke situatie gezeten. PSV werd op doelsaldo kampioen, terwijl de onderlinge resultaten in ons voordeel waren. Teleurgesteld waren we, maar anders dan dat heb je ons niet gehoord.
4 0
koppensneller
Het is voor hopen op minstens 1 overwinning en EL voetbal en dan met moeite wat punten bij elkaar harken. Feyenoord zie ik sowieso weer keihard falen en ook van PSV mag je geen wonderen verwachten . Het is te hopen dat de UEFA gauw van start gaat met clubcoefficienten voor plaatsing want zo is het vechten tegen de bierkaai . Als met name door Ajax de coefficient met pijn en moiete zo hoog is geworden dat er directe plaatsing voor de CL is bereikt gaat het in de daaropvolgende jaren weer helemaal mis omdat ook clubs als Heracles , Willem II en Fc Utrecht vrolijk Europa in gaan en vervolgens de boel weggeven tegn clubs waarvan je tot de loting nog nooit van gehoord heb waardoor we weer vrolijk op de UEFAlijst naar beneden duikelen .
0 0
RuffRhythim
Oh djee.....er komt dus toch een vervolgprocedure waar niemand wat van gaat weten?

Zonder gekheid verder: dus ze hebben ook echt geen enkele reactie van de uefa gekregen maak ik hieruit op. Haha, protest dus gelijk bij binnenkomst in de prullenbak geflikkerd.

En die laatste zin, dat hadden ze zich gewoon gelijk mee bezig moeten houden !
0 0
Toon meer reacties