Schuurs: 'Ten Hag heeft vertrouwen in mij uitgesproken'

ThijsZwagerman, 09-08-2020 om 20:00, 12304 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft zijn vertrouwen uitgesproken in Perr Schuurs. De centrale verdediger stond zaterdagavond tegen RKC Waalwijk in het basiselftal en hoopt deze voorbereiding een definitieve basisplaats af te dwingen. 

In de strijd om de felbegeerde positie van rechter centrumverdediger, kreeg Schuurs recent goed nieuws van Ten Hag. ‘Ik heb een gesprek met de trainer gehad. Hij sprak vertrouwen in mij uit. Dat geeft mij wel een heel goed gevoel richting het nieuwe seizoen’, vertelt de verdediger aan Voetbal International

De 20-jarige Schuurs geeft vervolgens aan niet te veel aan zijn spel te willen veranderen. ‘Het is vooral zaak om niet opeens allerlei andere dingen te gaan doen. In mijn positie moet ik doen wat er van mij wordt verwacht. Zo sterk mogelijk spelen voor het team en de fouten eruit halen zodat we geen tegendoelpunten krijgen. Uiteindelijk is dat simpelweg de taak van ons als verdediger: de nul houden.’ 

Blind: ‘Perr en ik hebben een goede samenwerking’

Daley Blind, die onomstreden is als linker centrumverdediger, heeft niet per se een voorkeur voor een nieuwe partner in het hart van de defensie. Blind laat deze keuze aan Ten Hag over, maar erkent wel dat hij het - ondanks enkele onwennigheden - prettig vindt om met Schuurs te spelen. ‘Ik heb natuurlijk al eerder samen gespeeld met Perr. En ook veel samen getraind. We hebben een goede samenwerking. We gaan zien wat de toekomst brengt’, besluit de linkspoot. 

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Eriksen10
Off: Marin ontbreekt op de persfoto?
0 0
SonsOfGod
Met deze verdediging wordt het Europees helemaal niks en heb ook een hard hoofd in de titel. Wanneer wordt er nou eens serieus geinvesteerd in de verdediging? Zo hoef je niet eens aan het seizoen te beginnen.
0 -1
Web
Voorlopig is er nog niemand weg buiten Veltman om
En de jonge spelers worden steeds beter
Dest, Schuurs en Timber
Daarbij de routine van Blind
Mocht Tagliafigo vertrekken, komt er wel een vervanger
0 0
ajaxxcied4life
Kopen, kopen, kopen, is ieder jaar weer het devies bij menig AS-bezoeker en dan rond de winterstop klagen over dat jonge spelers naar hun mening te weinig kansen in het eerste krijgen. Met Schuurs, Rensch en J.Timber met naast hen de routine van Blind, is het voorlopig prima gesteld met de verdediging, tenzij gedurende dit trainingskamp andere conclusies moeten worden getrokken vanzelfsprekend.
0 0
FissaDeGekste
Dat hij het vertrouwen krijgt, is prima. Hij kan het alleen zelf beter niet rondbazuinen. Vertrouwen is uiteindelijk toch afhankelijk van je prestraties in wedstrijden waar het er om gaat.
2 0
Ar
Als laatste man naast Blind heb ik toch wat twijfels. Als vervanger van Blind zou hij nummer één zijn.
0 0
Jeugd
Goed dat hij vertrouwen krijgt. Dat heb je nodig. Aandacht geven, regelmtig wat water, kan tot mooie bloei leiden. Lees het boek van Virgil. Niemand had vertrouwen in hem, ook hij maakte blunders tm zijn vertrek naar Schotland. Schuurs is nu al verder dan van Dijk op zijn leeftijd. Geen garantie maar wel potentie en vertrouwen geven is het enige dat je kunt doen.
0 0
Gronkjaer
Heb er een hard hoofd in dat Schuurs ooit onbetwiste basisspeler gaat worden. Hij is te lief als verdediger, Perr is de ideale schoonzoon. Hij spreekt zich uit over de samenwerking met Bogarde, dat die hem meedogenlozer moet maken.. als je daar nu pas achter komt kom je kwaliteit te kort, ik geloof er ook niet in dat zoiets te leren valt. Daarom moet je ook zo snel mogelijk in de jeugd bij Ajax gaan voetballen, jezelf de beste vinden en daar ook naar gedragen (Schuurs komt over als iemand die je laat voordringen in de supermarkt en dat dan prima vindt, hij ontbeert een gezonden dosis zelfvertrouwen). Je merkt nu dat hij in een zachte omgeving is opgegroeid en daar kom je in Amsterdam niet mee weg. Dat die jongen kan voetballen hebben we allemaal wel gezien, het gaat er nu om of hij tussen de oren de stap kan maken.
0 0
Ar
Komt bij dat hij bij Fortuna een laatste man naast zich cq achter zich had en meer als opkomende libero speelde. Dat opkomen kan hij hier minder vrij. Want als ie gaat komt Daley laatste man te staan, wat nou niet bepaald Blind z’n beste kracht is.
De vraag is: is Schuurs nu een libero achtige verdediger zoals Blind of een echte verdediger/laatste man. Hij heeft daar weliswaar het postuur voor, maar mist denk ik inderdaad de medogenloosheid. En ondanks zijn lengte is het niet zo dat hij alle kopduels wint. Maar voor de verdediging komende, zoals De Ligt deed toen ie samen met Sanchez het centrum vormde, heeft hij absoluut meerwaarde. Alleen is Blind daar nog even iets beter.
0 0
Van Reenen
Afwachten gewoon. Hij wordt nu getraind door Bogarde, dus komt de hardheid vanzelf.
0 0
milanoajaxpiet
heb 100% vertrouwen in schuurs vanaf het begin al .word een topper let maar op
1 0
Ar
Dat denk ik over Ekkelenkamp.
Bij Schuurs heb ook vertrouwen, alleen twijfel ik of hij als laatste man het beste tot z’n recht komt. Het is geen Stam. Meer een Koeman.
0 0
Pheadrus
Ik heb belooft nooit meer iets over Schuurs te zeggen in dit forum omdat ik in herhaling trad. Maar nu toch iets over de combi Schuurs - Bogarde.

Je kunt denk ik geen grotere tegenstelling in persoonlijkheden vinden dan Schuurs en Bogarde. Schuurs is de ideale schoonzoon, geen tatoo's, scheiding links, altijd beleeft zelfs tijdens het voetbal. Bogarde heeft een boek geschreven met de titel "Deze neger buigt voor niemand". Ik zou er wel eens bij willen zijn als Bogarde met Schuurs gaat werken en hem uitlegt hoe hij moet verdedigen. Hoe kunnen die twee elkaar begrijpen?
0 -3
geDaante
Is elkaar begrijpen in deze wel van belang? Voor Bogarde is Schuurs enorm soft, voor Schuurs is Bogarde heel direct en 'hard'. Dat is voor beiden een constatering. En dan is het aan Schuurs niet dicht te slaan maar die confrontatie aan te gaan en zo mentaal weerbaarder te worden.

Die combi is juist perfect. Grote kans dat Schuurs altijd in een veilige en softe omgeving heeft vertoefd. Het zou me ook niet verbazen als hij zussen heeft in plaats van broers. Zal flink wennen zijn met Bogarde, maar is precies wat hij nodig heeft.

Naast mentale weerbaarheid, zou ook zijn fysieke weerbaarheid aangepakt moeten worden; uitdelen en incasseren. Je zou hem bijna een tijdje rugby moeten laten spelen, of kickboxen met wat aggressieve gasten.
0 0
Pheadrus
Dank voor je uitgebreide reactie. Mijn comment was luchtigjes bedoeld.
0 0
Ozymandias
Alderweireld was toen hij nog in de jeugdopleiding van Ajax speelde qua karakter vergelijkbaar met Schuurs. In tegenstelling tot Vertonghen was hij nog geen mondige Amsterdammer geworden maar een bescheiden Vlaminger gebleven. Bogarde was in die periode een specialisten trainer in de jeugdopleiding van Ajax en volgens Alderweireld was Bogarde (samen met Simeone) de trainer die de grootste invloed op zijn verdedigende ontwikkeling heeft gehad.
5 -2
Pheadrus
Schuurs is een interessant geval. We blijven het volgen.
0 0
Schip
Maar niet qua speelstijl, dus die vergelijking is totaal niet op zijn plaats.
0 0
Joodhannus73
Ons manko vorig jaar en dus ook dit jaar is de centrale verdediging. Ajax blijkt ook niet in staat een goede centrale verdediger te scouten en te kopen. Sanchez was de afgelopen jaren de enige uitzondering. Martinez vind ik goed als linker middenvelder. Niet als CV. Alvarez idem. Magalian miskoop en Pierie tot nu toe ook (al is de laatste nog jong). Als je terugkijkt is het ook raar dat ze Viergever hebben weggedaan. Die deed het nog redelijk, al is het geen topper (voor Moisander gold destijds hetzelfde). Van der Hoorn was ook een miskoop. Kortom, een zware onvoldoende voor de TD. Onbegrijpelijk dat Ajax niet in staat lijkt een goede CV aan te trekken. Als dat ook dit jaar niet gebeurt kan je de CL nu al gedag zeggen en krijgen we het in de competitie ook weer zwaar. Temeer Nico, Onana en Donny nog zullen vertrekken. Door wanbeleid weer terug naar af, want ook deze toppers worden voor een fooi verkocht...

voor een fooi verkopen.
2 -4
Ajax27
Viergever was perfect om te verkopen. Bad karma... die gast heeft bij 3 van de 4 topclubs van Nederland gevoetbald, is nu 10 jaar verder, en heeft 1 prijs gewonnen, de KNVB beker. Ik geloof in bijgeloof... deze gast brengt ongeluk. En buiten dat is het ook gewoon een matige verdediger. Dan vind ik Veltman nog beter.

En verder je negatieve opsomming... je hebt het over de afgelopen jaren. We zijn de afgelopen 10 jaar 5 (6 als je 2019/2020 meetelt) kampioen geworden, EL finale, CL halve finale... nou daar heb je toch wel een aardige verdediging voor nodig.

Blind was een gouden aankoop, Sanchez was een gouden aankoop, De Ligt is top opgeleid, In Schuurs zit potentie, evenals de zelf opgeleide Timber. Het is maar net hoe je het bekiijkt, Het glas is half vol, of het zit vol met azijn. Bij jou duidelijk het laatste.

Wat denk je, dat als Onana, Nico en Donny gaan, dat er niemand meer bij komt? haha... jongetje toch.
1 0
Robbie en de Kock
Is gewoon waar. Schuurs wordt hem niet ben ik bang.
Hij denkt te veel. Dan ga je twijfelen en wie twijfelt verliest. Dat Bogarde het wel in hem ziet in misschien een lichtpuntje.
0 -2
BillSplate
Of Winston het wel of niet in hem ziet zitten, feit is dat hij Schuurs en alle andere verdedigers het nodige kan bijbrengen. Ook een Gravenberch kan hij leren om met meer pit te spelen.
0 0
Aspers73
Toch 2 fouten in die eerste helft, iedere CL ploeg had die afgestraft. Verdedigend gewoon niet solide genoeg.
1 -1
DS
Hij heeft het postuur en het voetballend vermogen, maar verdedigd als een jonge juffrouw.
Ik denk niet dat hij dat nog gaat leren.
0 -1
Cruijffthebest
TH wel, ik nog steeds niet in jou Perr.
1 -2
DiAngelo
Leuke gast Per Schuurs. Goede voetballer maar heeft gewoon niet het gif en gaat dat ook niet krijgen, verdedigend zwak. Kan je twee jaar Bogarde erop zetten, maar wat er niet in zit haal je er ook niet uit. Net onder de subtop bij Willem II of Groningen hebben ze er een prima speler aan.
1 -4
Ajax27
Kwalitatief natuurlijk vele beter in potentie dan Veltman. Alleen hij zal wedstrijden in de benen moeten krijgen.. een sterke solide verded8ger worden. Ik hoop voor m dat ie de tijd krijgt en dat ie het laat zien.
2 0
Bapinho
Als ik eerlijk ben heb ik er wel vertrouwen in! Aan de bal is Perr echt goed, de manier hoe die soms indribbeld doet me denken aan Jantje af en toe. Verdedigend kan ie wat meer een killer zijn maar tegen rkc had ie al een paar x wel momenten dat ie er wat meer inkleunde. Met Blind en Schuurs samen weetje in ieder geval zeker dat de opbouw goed is! Speel liever met hun 2 dan met een magallan/alvarez type waarbij je altijd maar moet hopen dat ie de bal naar de goeie kleur speelt
3 0
diamanti
Van mij hoeft er geen CV bij. Laat ze het maar uitvechten, anders komen we er nooit achter of dit soort jongens er klaar voor zijn.
3 -1
foensai
UEFA beslist: AZ moet beste Champions League-ticket definitief aan Ajax laten

Gepubliceerd: Zo 09-08-2020 om 23:16
Laatste update: Zo 09-08-2020 om 23:26

Kopieer link

Deel op WhatsApp

Deel op FacebookHet is officieel: Ajax - en niet AZ - bemachtigt het beste Champions League-ticket in Nederland. AZ zal dus eind augustus al aan zijn Europese avontuur beginnen, in de tweede Champions League-voorrondes.
De KNVB besloot eind april om Ajax tot nummer één van het afgebroken Eredivisie-seizoen uit te roepen: de Amsterdammers mogen hierdoor (hoogstwaarschijnlijk) rechtstreeks de Champions League in. AZ was als nummer twee veroordeeld tot het spelen van voorrondes. De Alkmaarders waren het hier niet mee eens en zochten naar juridische mogelijkheden om alsnog het eerste Champions League-ticket op te eisen.
De betrokken partijen verwachtten op maandag 3 augustus bericht van de UEFA over de beroepszaak van AZ. De Europese voetbalbond had zaterdag echter nog steeds niets laten horen, terwijl de loting voor de tweede voorronde al op maandag 10 augustus is. Inmiddels is duidelijk geworden dat AZ zijn hoop kan laten varen. De UEFA heeft via de officiële kanalen de lijst gedeeld met ploegen die maandag de koker in gaan: AZ is één van hen.
De Alkmaarders zijn één van de drie ongeplaatste ploegen in de tweede voorronde voor niet-kampioenen. Viktoria Plzen, Besiktas of Rapid Wien zal de tegenstander zijn.
6 0
MankeNelis
Loting CL qualifiers 20/21:
Op 1:57min AZ ingedeeld.
https://youtu.be/Kp0tIU4aWfw
0 0
PierreHeno
Nou...dat is dan een pak van m'n hart.
0 -1
sucre
AZ in koker voorronde:-)
1 0
JOHANisGOD
Ja, las het op voetbalprimeur.
0 0
Adam24
Toch benieuwd hoe hij speelt als je hem een half jaar laat staan. Hij is 20 en heeft ritme nodig.
3 0
BrandjeXL
Aardige speler. Prima aan de bal. Verdedigend zeer matig. Heeft nog steeds geen idee hoe hij met ruimte in zijn rug moet spelen. Zoals die speler van RKC de eerste helft uit zijn rug loopt kan niet op dit niveau. Naast Blind, die het van zijn positonele spel en voetballend vermogen moet hebben, zal ik altijd voor echte mandekker gaan, dus Alvarez.
1 -3
PierreHeno
...nou eh op dit niveau ( tegen RLC) gaat dat nog best...maar in de CL/ EL word je geslacht.
0 -2
Adam24
Als iemand niet met ruimte in zijn rug kan spelen dan is het Alvarez. Die heeft totaal geen snelheid en dtaat positioneel vaak ook nog verkeerd. Hij kan wel beter koppen dan Schuurs.
2 0
PierreHeno
Wat CL/EL niveau betreft heb je het dus feitelijk over Jut&Jul.
0 -1
trainerdv
Het zal niet voor niets zijn. Zeker talentvol. Eerlijk gezegd vind ik dat er helemaal niet veel concurrentie is. Alleen Alvarez, maar die is inmiddels meer middenvelder dan CV.
1 0
ram
Alvarez en Timber zijn in mijn ogen allebei juist zeer grote concurrenten.

Momenteel zou ik ook voor Schuurs kiezen met Alvarez als back-up en Timber bij Jong (of verhuur). Maar ik kan iedere keuze eigenlijk wel begrijpen. Ik zou Alvarez naast Blind ook prima begrijpen aangezien dat toch een dure aankoop is waar de potentie uitgewrongen moet worden. En Timber speelde tegen Heerenveen extreem goed. Toegegeven: dat was eenmalig. Maar wie weet zet ie dat voort... Dan is er geen reden meer tot twijfel. Timber in die vorm is ontzettend veel beter dan Schuurs en Alvarez.

Ik vind het een moeilijke puzzel.
2 0
Yeshyeshyall
Mja goede speler met veel talent maar hij moet wel van die onzekerheid en dat geforceerde af. Zal komende halve seizoen het moeten laten zien anders is hij denk ik voorgoed zijn plek kwijt.
0 0
altijdwelwat
Perr Schuurs bestaat voor mij gewoon uit 2 delen , het deel aan de bal is aardig tot goed verzorgd. Alleen hij mist in mijn optiek zonder bal cruciale eigenschappen voor een verdediger.

- Explosiviteit
- Wendbaarheid
- Duelkracht
- Concentratie
- Mentale hardheid
- Positionering
- Anticiperend vermogen

Hij acteert bij tijd en wijle een harde verdediger, maar dan oogt het bijna altijd lomp en druistig.
2 -4
Web
Hij kan er dus niets van?
Overal niet even goed in, maar wel redelijk goed
0 0
PierreHeno
Redelijk goed voor de KKD. Inderdaad. En dan komend seizoen stappen zien te maken in de kleredivisie. Nou we gaan 't zien allemaal.
0 -3
RuffRhythim
En vertrouwen mag je nooit beschamen he...?
0 0
Ajacied1989
Hij heeft alles. Het probleem is dat hij langs de meetlat van De Ligt wordt gelegd en dat is een van de beste verdedigers ter wereld. Heb echt veel vertrouwen in Perr; voetballend meer dan uitstekend, moet alleen verdedigend nog 1 stapje zetten, maar dat is aan te leren. Gezien zijn sessies met Bogarde heb ik er alle vertrouwen in dat hij zich dat killerinstinct ook eigen maakt.
9 0
GrandMasterFlex
Het is als bij Toby destijds, die in de schaduw stond van Jan. We weten allemaal dat Toby ook een jongen was die vertrouwen nodig had en zachter was dan de meeste jongens bij Ajax. Toch nog aardig goed gekomen.
10 0
Ajacied1989
Mooie vergelijking! Zie de overeenkomsten ook en denk dat Schuurs zelfs nog meer potentie heeft dan Toby.
4 -1
Henkjanklaas
Ik heb gisteren speciaal op Schuurs gelet. Hij liet toch weer een paar keer een man uit zijn rug weglopen, dus zelfs tegen een ploeg als RKC. Ik blijf het link vinden op zo’n belangrijke positie in de CL op Schuurs te gaan rekenen. Ik zou er gerust op zijn toch een CV aan te trekken. Wel met lengte want de andere verdedigers zijn wel erg klein van stuk
2 -5
Lazell
Klopt wat je zegt dat hij een of twee keer er niet goed bij zat. Er waren nogal wat verzachtende omstandigheden, zoals eerste wedstrijd in 5 maanden en 35 graden. De afstemming moet nog goed worden. Het gaat er nu vooral om: blijft hij deze fouten maken of leert hij ervan. Als we hem nu al af moeten schrijven, hadden we Alderweireld en Vertonghen destijds ook af moeten schrijven.
6 0
Henkjanklaas
Snap niet dat mijn commentaar met duim naar beneden wordt beoordeeld. Zit toch geen woord Spaans bij? CV zijn positie is cruciaal zeker op CL niveau. Destijds met aldeweireld etc. Waren de eisen nog niet gemeten naar 100% CL niveau. Dat is nu dus anders. Ajax is geen proeftuin zeker niet als het om deze positie gaat. Ik hoop echter dat ik ongelijk krijg.
0 -1
31xAjax
En Blind ook want het gebeurde hem gisteren ook 2 keer....
3 0
Henkjanklaas
Waar. Blind was in de passing erg goed. Weer van die strakke ballen rechtvooruit met juiste snelheid
0 0
3sterrenAjax1
was gister wederom allesbehalve overtuigend. werd er meermaals makkelijk uitgelopen. sympathieke jongen en daardoor zijn mensen geneigd hun ogen te sluiten voor de vele fouten die hij maakt of af te doen met kijk naar frank de boer en de ligt. echter maakten die 3x per seizoen n grote fout en schuurs 3x per wedstrijd. hoe sneller we dat erkennen hoe minder punten t zal kosten.
6 -10
Benleiden
Altijd als een nieuw seizoen begint dan zijn sommigen weer vergeten wat een speler nou eigenlijk kan of niet kan. Ik snap dat ook nooit, maar ja...
3 -5
Benleiden
De doodsteek voor het groepsproces als Schuurs de vaste CV wordt naast Blind. De CV-positie is te belangrijk om daar iemand neer te zetten die geen toekomst heeft bij Ajax. Althans, niet zou moeten hebben.
6 -12
JOHANisGOD
OMG
3 -4
AppieForever
Waarom zou Schuurs geen toekomst mogen hebben bij Ajax? Mafkees
7 -6
Benleiden
Omdat ie niet goed genoeg is halve haan.
3 -8
Drukwerk1968
Hij is 20, gebraden kip
6 -2
Henkjanklaas
Jongens niet zo onaardig tegen elkaar zeg. Zoals je kunt lezen heb ik ook mijn twijfels. CV plek is zeker op niveau CL te belangrijk om Schuurs nog steeds dezelfde fouten te zien maken.
0 0
JOHANisGOD
Goed dat Bogarde veel met Schuurs bezig is.
4 -1
31xAjax
Perr had veel verder kunnen zijn als hij vorig jaar na een ijzersterke voorbereiding het vertrouwen had gekregen. Dan was er nu helemaal geen discussie meer geweest over de RCV positie....
7 -4
Wieno
Dit dus! Perr komt er wel dit jaar. De overstap van Fortuna was gewoon erg groot. Van Nieuwstad naar Amsterdam is ook niet niks. Voetballend komt hij makkelijk mee, laat Bogarde maar schaven dan komt het helemaal goed! Gisteren speelde hij gewoon prima. Blind speelde uitstekend, maar liet ook een man uit zijn rug lopen, hoor je niemand over. Als het Perr gebeurt vliegen de papegaaien meteen weer uit de kooi hier.
4 0
Godenzoon24
Juist! Toen is hij na 1 mindere helft tegen Apoel er meteen uitgehaald en gepasseerd. Daag vertrouwen en daag ritme.
1 -3
Web
Erg belangrijk voor Schuurs dat hij Blind naast zich heeft staan. Het laatste gedeelte van het vorig seizoen had hij dit niet. Blind kan met zijn inzicht hem goed coachen. Wanneer druk op de bal enz
Het gaat goed komen met Schuurs hij heeft door dat hij een rustige bescheiden jongen is, nu eenmaal meer tijd nodig
Op zich zelf wonen voor het eerst, van het rustige Sittard naar het hectische Amsterdam. En misschien wel het belangrijkste de intensiteit van trainen is zo anders. Niveau is zo veel hoger
4 -2
Henkjanklaas
Plausibel maar Ajax is geen speeltuin zo van we proberen t met hem. CL straks is cruciaal voor ons en dan is schuurs geen zekerheidje
0 0
Schip
Coachen wordt overschat. Het is geen substituut voor talent hoor. Het moet uit Schuurs zelf komen. Coachen is hooguit een substituut voor een stuk ervaring. Mag van mij een kans krijgen, maar ik vind hem niet hard genoeg en niet snel genoeg anticiperen.

Heeft genoeg body en lengte, zijn wel voordelen natuurlijk. En dat hij kan voetballen voor een verdediger, is duidelijk.
3 -3
Web
Coachen is wel degelijk belangrijk
Laat ik het iets anders formuleren
Als je naast iemand die inzicht heeft staat, en die ook de rust uitstraalt, af toe iets zegt over een vorige situatie, dit had je beter zo kunnen doen bv
Is maar WAT belangrijk

Of je staat naast iemand in het veld die zelf alles moet bijzetten om een zesje te halen. Zo gigantisch veel verschil

Moet je misschien zelf voor gespeeld hebben
1 -1
Schip
Ik zeg niet dat het niet belangrijk is, ik zeg dat het snel te belangrijk wordt gemaakt. Zo van: Schuurs is eigenlijk niet goed genoeg, maar zet hem maar naast Blind. Die is zo ervaren.

Een matige verdediger wordt geen goede verdediger. Communicatie is noodzakelijk, maar Schuurs wordt niet opeens een andere speler. Je overdrijft dit punt. Op een hoger niveau, waarvan ik uitga dat jij daar niet op gespeeld heb, wordt de druk op individuele spelers ook hoger en moet je er zelf gewoon staan. Blind kan aanwijzingen geven, waardoor een compaan minder nerveus wordt of wat meer naar voren durft te spelen bij wijze van. Maar het Schuurs die echt nog een stap moet maken in hardheid. Hij heeft het fysiek, niet Blind.
1 0
Caelintroy
Precies, jij snapt het.
0 -2
trooop
Precies, ik vind hem ook nog altijd erg traag anticiperen. Heeft ook met vrij zijn in je hoofd te maken, maar volgens mij is dat grotendeels een kwestie van talent. Hij doet me in dat opzicht soms zelfs een beetje aan van den hoorn denken. Ik hoop dat hij het redt maar het wordt kielekiele.
0 -1
Lazell
Perr is een intelligente jongen die dan heel goed speelt en dan weer een paar fouten maakt. Je kan niet af en toe goed spelen als je geen talent hebt. Wil hem wel eens 10 wedstrijden achter elkaar zien en dan niet bij de eerste fout een ander erin. Dan denk ik dat hij heel veel fouten niet meer maakt als hij de kans krijgt in zijn rol te groeien.
2 0
Benleiden
Dus het grote Ajax moet wachten op het volwassen worden van Perr Schuurs ipv een ander groot talent uit de eigen opleiding een kans geven? Yeah right!

Perr kan er gewoon niet zo veel van om bij Ajax te slagen. In de toekomst zal het ook allemaal duidelijk worden voor de mensen die wel in hem geloven. Ajax maakt echt een grote fout om te gokken op Perr als fundament, want het is een topclub-onwaardige beslissing.
4 -4
Wieno
Als het aan jou ligt, houden we niemand over joh.... Volgens mij hoort het bij het fundament van een Ajacied om te geloven in 'onze' jongere gasten.
0 0
3sterrenAjax1
haha is toch hilarisch. zoals ik boven al aangaf verzinnen mensen allerlei smoesjes om niet te hoeven erkennen dat schuurs tekort komt. nu weer dat schuurs moet wennen aan de randstad als bescheiden limburge jongen. er gaan jaarlijks weet ik hoeveel jongeren uit de provincie naar de randstad om daar te wonen/studeren. en schuurs zou na 2 jaar amsterdam nog steeds “tijd” nodig hebben en daarom zn beste spel niet spelen? haha!
2 0
FerdiZ
Hier een sterk argument. Schuurs is beter dan Blind was op die leeftijd ;-)
0 0
Wieno
Hij mag dan uit Limburg komen, maar zal in ieder geval zijn zinnen met een hoofdletter beginnen.... Tuurlijk moet zo een jongen wennen aan Amsterdam, aan het spelen voor 50.000 mensen die elke wedstrijd kritisch zijn. Dit jaar moet hij er gewoon staan en daar hebben sommige mensen vertrouwen in, mag het? Ik heb liever dat deze Nederlandse knul het gaat redden, dan een houthakker uit Mexico. Mochten ze het beide redden, nog beter! Dan profiteert Ajax namelijk....
0 0
3sterrenAjax1
dan van die hoofdletters vind ik een sterk argument van je om schuurs op te stellen. voetbalargumenten draag je helaas niet aan. je wist btw dat schuurs al sinds 2018 bij ons speelt? maar dus nog steeds bang in t grote amsterdam. haha als dat zo is moet die zich laten behandelen.
0 -1
Wieno
Jij komt met argumenten dat hij 3 fouten per wedstrijd maakt en gisteren meerdere malen eruit werd gelopen.... Dan mag ik met een roze bril kijken, maar die van jou is dan erg donker...
0 0
Henkjanklaas
Liet weer ouderwets een paar keer een RKC er uit zijn rug lopen. Dat kan straks in de CL zeker niet.
0 0
Wieno
Blind ook, hoor je niemand over. In minuut 21 komt er iemand idd uit zijn rug gelopen. De aanval loopt dan echter over links, waarbij Schuurs uitstapt om rugdekking te verlenen aan Mazzaroui. Die speler sluipt dan tussen Perr en Blind door. Je kunt ook zeggen dat Blind meer had moeten knijpen. Niks ten nadele van Blind overigens, was de beste van het veld.
0 0
Wieno
Zeker weet ik dat, ik ken ook Nieuwstad, weet uit welke (sport)familie hij komt, dus wellicht kijk ik met een gekleurde bril. Op het moment heeft hij voetballend de meeste potentie om te slagen. Gaf gisteren ook weer een aantal mooie passes en stapte prima in. Dat hij niet hard genoeg is, klopt maar makkelijk aan te leren. Ik geef toch ook aan dat dit het jaar van de waarheid moet worden en hoop dat hij de kans pakt. Ik vind dat je te makkelijk over 'opgroeien' bij Fortuna / Sittard of bij Ajax / Amsterdam heen stapt.
0 0
X-RaY
Die garantie heb je natuurlijk wel bij een ander 'groot' talent van een Ajax?
0 0
Ozymandias
Elk talent wat een kans zou worden gegeven zou net als Schuurs tijd nodig hebben. Hetzelfde geld waarschijnlijk voor een aankoop van buitenaf. Van de spelers die Ten Hag ter beschikking heeft is Schuurs degene met het meest potentieel.
4 -1
PierreHeno
Over Botman had je anders je oordeel al klaar nog voordat hij ook maar 1 wedstrijd op de lcv positie heeft gespeeld en Schuurs - die wèl ruim speeltijd heeft gekregen maar zich nauwelijks verbetert en steeds weer fezelfde fouten blijft maken gun je alle tijd. Dat noemt men met 2 maten meten. Maar goed dat moet jij weten tenslotte. Voor Schuurs zullen de CL/EL wedstrijden tonen waar hij echt staat. Al die praatjes vullen geen gaatjes en wanneer Ajax de eigen ambities voldoende serieus neemt dan nemen ze met Schuurs op rcv een behoorlijk risico. Wordt het echter een leerjaar...nou ook prima toch?! ....maar stel dan wel even openlijk je ambities bij wat betreft aanhaken bij de top 16 Europese clubs. Dat is namelijk wel zo eerlijk naar je supporters.
0 -2
Ozymandias
Botman heeft een heel seizoen bij Heerenveen gespeeld en daarvoor twaalf seizoenen in de jeugdopleiding van Ajax. Als hij na twaalf seizoenen bijna dagelijk te trainen op zijn inspeelpass nog steeds een dramatische inspeelpass heeft zal hij zijn inspeelpass nu als volwassen speler heus niet nog enorm verbeteren. In tegenstelling tot de inspeelpass van Botman ontwikkelen de verdedigende kwaliteiten van Schuurs zich nog volop. Hij is nu positioneel al veel beter dan toen hij net naar Ajax kwam. Dat is vooral duidelijk in relatie tot zijn positionering bij hoge ballen vanaf de flanken.
0 0