'Krijgen hulp van experts op gebied van het brein'

JesseTH, 09-08-2020 om 11:20, 11995 views, Ajax Life |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Het voetballen in lege stadions is een serieus topic binnen Ajax, zo verzekert Erik ten Hag in gesprek met Ajax Life. De aanwezigheid van fans kan zorgen voor een stimulans, maar die motivatie moeten de spelers nu uit zichzelf halen.

'Uiteraard is het ontbreken van supporters van invloed en het gaat erom hoe je hier mee omgaat', begint Ten Hag over het onderwerp te vertellen. 'We dienen ons aan te passen aan de realiteit, want die leert dat we voorlopig niet in een vol stadion spelen. Vanaf het eerste begin ligt dit thema al bij ons op tafel.'

'We proberen ervoor te zorgen dat spelers zich ervan bewust zijn dat ze hun motivatie op een andere manier moeten aanzwengelen', vervolgt de oefenmeester zijn verhaal. 'Het moet nu intrinsiek gebeuren en sommige spelers hebben hier qua karakter moeite mee. Als jij je realiseert dat dit voor jou geldt, kun je je erop voorbereiden en ervoor zorgen dat je je alsnog goed oplaadt.'

Ajax helpt de spelers niet alleen zelf, ook van buitenaf is er assistentie. 'We hebben kennis binnen onze staf, maar ook geconsulteerd. Bij experts. Wat doet spelen in een leeg stadion met je? Dat proberen we in de praktijk te brengen. Je kunt er van alles bij bedenken, maar we krijgen hulp van mensen. Van experts op het gebied van het brein.'

Scoor je WZAWZDB-zonnebril tijdens de hittegolf!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
EzraAjax95
Fuck dat hele corona man. Gewoon alle maatregelen opheffen, mensen gewoon laten leven zoals normaal en de angst weghalen. Uiteindelijk zul je zien dat het een normale griep is. Niks aan het handje. Er zit een andere agenda achter. Wie dat nu nog niet ziet, is diep in slaap. Sorry, maar wordt wakker mensen.
3 -5
Ferd
Ik denk dat jij maar eens wakker moet worden en naar feiten moet gaan kijken. Je bent nog gekker dan Lange Frans en Brian Roy.
2 -2
EzraAjax95
Hahaha en die zijn al gestoord
2 -1
AFCAjax
gemiddeld griepseizoen ongeveer 6400 doden (bron RIVM).
gemmidelde duur griepseizoen 13.8 weken (bron RIVM).

griepseizoen 2020 404 doden (bron RIVM)
griepseizoen 2020 duur 3 weken (bron RIVM)
coronaseizoen 2020 6157 doden tot de dag van vandaag (bron RIVM)

het griepseizoen is niet puur influenza, je kunt niet het corona deel ervanaf plukken en de cijfers non stop in mensen hun gezichten gooien alsof er iets ernstigs aan de hand is, het is gewoon een heel normaal jaar wat dat betreft.
1 -1
ram
Zucht... Domheid kent geen tijd.
4 -2
niquedegraaff
Inderdaad. Domme journaal junkies die te lui zijn om van hun luie chips reet op te staan van de bank en niet zelf even op onderzoek uit gaan. Liever maken ze meteen mensen die dat wel doen belachelijk.

De cijfers spreken voorzich.

Dom. Inderdaad. Domme ultra domme journaal junkies. Gevaarlijk ook. Dit is precies hoe Hitler het volk zo gek kon krijgen...
1 -1
michelt
Toch gek, als topspeler moest je vroeger toch al huilen als je met vriendjes verloor op het veldje? Mentaliteit van moeten winnen moet in je zitten. Met of zonder publiek.
3 -2
DaarHoordenZijEngelenZingen
Off topic: zouden jullie bij hoofdnieuws een artikel kunnen maken met een overzicht van alle oefenpotjes en daarachter of ze op tv te zien zijn?
1 0
Wieno
Bij wedstrijdschema staat wel al een overzicht van alle wedstrijden.
0 0
Wieno
Ik zou ook wel ergens een item willen zien waarin we als vaste bezoeker wat tips, inbreng mogen hebben / kunnen tonen voor de AS app / site. Zie regelmatig goede aandachtspunten / tips voorbij komen.
1 0
DeWijsneus
Tijdje terug, zou de "nieuwe app" komen, vroegen ze van AS input van de mensjes hier. Niks mee gebeurd natuurlijk. Platform was vroeger beter. Kreeg je bv. een e-mail wanneer iemand op je had gereageerd. Wordt eigenlijk per jaar slechter helaas.
1 0
Wieno
Ja erg jammer zeg. Zeker als je kijkt naar het aantal vaste forumgangers zou je verwachten dat er op een of andere manier input gegeven kan worden om door te ontwikkelen. Het is nu wachten op concurrentie van een andere site / app en iedereen wegloopt. De communicatie binnen Ajax gaat steeds beter, nu AS nog....
0 -1
DeWijsneus
Ben hier sinds 2011 / 2012, en er is in die tijd nooit een concurrent gekomen. De afgelopen tijd zijn het aantal gebruikers ook sterk minder geworden, ongeveer vanaf de app tijdens wedstrijden niet meer beschikbaar was. Erg jammer, vind altijd leuk om even met de medesupporters te discussiëren of te grappen. Veel gevraagde functie is overigens een forum, zodat je sowieso wat makkelijker dieper kan gaan. Ben je zelf al langer lid?
1 0
Wieno
Ja, maar moet zeggen dat ik de laatste jaren ook minder actief ben, gezien het groot aantal trollen en mods die hier vrij weinig aan doen. Heb me dan ook voorgenomen om alleen te reageren op bekende namen die ik vaker zie verschijnen en hun mening ook onderbouwen. Het mooie vind ik de verschillende visies, die in de basis toch dezelfde fundamenten delen. Ik zat eerst ook op het onlineforum, maar ging ineens uit de lucht.
0 0
Ferd
je hebt Ajaxtalk.nl daar is nog wel wat niveau. Weinig kleuters, geen trollen.
0 0
Wieno
Thanks!
0 0
Wieno
Ajax netwerk was dat volgens mij...
1 0
AFCA.
Wellicht dat ze hier met Vitesse een samenwerking in aan kunnen gaan. Ervaringsdeskundige op dat gebied...
3 0
edalm
Daar werkt het niet. Dus dat lijkt me niet verstandig
0 0
DeWijsneus
Haha geweldig
0 0
Hans Kraay Jr.
Vraag me af welke experts je consulteert voor spelen in een leeg stadion? Moeten vast mensen zijn die bij PSV vandaan komen.
1 0
mgtow
Wat een verademing. Goed, verstandig beleid en professionaliteit. Dat is in de eredivisie vreselijk zeldzaam.
3 -1
Mocrodammerr
andere clubs zullen het ook doen maar die lopen daar niet mee te koketteren zoals Ajax dat doet.. "kijk ons eens even innovatief bezig zijn".
1 -7
Hollister
Heb je onze verdriethaas ook weer zelfs in het weekend bezig met trollen, wat voor sukkel moet je dan wel niet zijn
0 0
Libero
Hou op schei uit, andere clubs kunnen nog niet eens op een rondje bitterballen trakteren.
0 0
Ferd
Dat geldt alleen voor Zwolle, en had met Jan Everse te maken.
0 0
AlexIbarra
Lekker positieve insteek man.. :)

Ik betwijfel trouwens of bijv. een Feyenoord (dat pas een paar dagen geleden is begonnen met testen) de moeite heeft genomen om een groepje sportneurologen in te huren.
2 0
Van Reenen
Nu ook jou comment lees, bedenk ik dat dit misschien wel uniek in de wereld is. Ik Heb er nog nooit eerder van gehoord, maar het is wereldwijd heel actueel.
1 -2
Aspers73
Tsja, wie weet verkopen we Antony over 3 jaar en heeft hij nooit in een volle Arena gespeeld!
0 -1
PierreHeno
Nieuw format. Voetbal zonder publiek. Weer eens wat anders. Bekijk het eens van de positieve kant.
0 -1
AFCAjax
jawel hoor, in een volle arena met gevaccineerde zombies. want anders kom je er niet in.
2 -2
PierreHeno
Je bedoelt dat het tot de coronacrisis ook al vol zat met zombies maar straks dus met gevaccineerde zombies?
1 -1
AFCAjax
het gros van dat volk stond ook toen al klaar om te bukken voor alles wat de overheid icm de media/propaganda ze opdraagt onder het mom van de volksgezondheid.. of niet eens dat. gewoon de goedgelovigheid dat ze het allemaal niet zo kwaad bedoelen en ze je nooit iets zouden laten doen wat schadelijk is oid. en er dan maar in mee gaan omdat het je leven wat makkelijker maakt op de korte termijn.
in die zin zou je dat wel kunnen zeggen al denk ik dat er normaal ook een minderheid zat die ze niet meer toelaten vanwege deze bs.
1 -1