Marin krijgt frisse start: 'Nieuw seizoen, nieuwe kansen'

JesseTH, 09-08-2020 om 10:00, 21784 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Erik ten Hag is blij met het feit dat Ajax eindelijk weer een wedstrijd in de benen heeft. Thuis tegen RKC werd er met 6-1 gewonnen en daarbij sprongen enkele spelers er positief uit, waaronder Razvan Marin. 'Ik denk dat we een basis hebben om verder te werken', aldus de oefenmeester in gesprek met de NOS.

'Eindelijk weer een wedstrijd na een hele lange tijd. De spelers hebben ernaar uitgekeken. De fans ook, jammer dat ze niet in het stadion mochten', spreekt Ten Hag. 'Je hebt trainingen nodig, maar daar hebben we er ondertussen een heel aantal van gehad. Uiteindelijk wil je weer wedstrijden spelen, want die heb je nodig om verder in het proces te komen.'

Zaterdagavond kwam Carel Eiting als centrale verdediger te spelen, maar volgens Ten Hag moet men daar niet te veel achter zoeken. In principe ligt zijn toekomst 'zeker niet' op die positie. 'Dat is toeval. Eiting is een middenvelder, maar ook voor een middenvelder is het weleens goed om centraal achterin te spelen. Daar kom je weleens terecht, zeker in ons dynamische spel.'

Ook Razvan Marin viel op. De Roemeen was dominanter aan de bal dan men van hem gewend was na vorig seizoen. 'Nieuw seizoen, nieuwe kansen. Ik zag het zelfvertrouwen, wat ik bij heel veel spelers zag. Je ziet vaker dat spelers het in hun tweede seizoen, wanneer ze de filosofie hebben omarmd, wel pakken. Ze zijn nieuw en dat vergt aanpassing en tijd. In de top krijg je vaak geen tijd.'

Zakaria Labyad

Tot slot bespreekt Ten Hag ook de situatie van Zakaria Labyad, waarin nog altijd voldoende vertrouwen is. 'Vorig seizoen heeft hij heel weinig minuten gemaakt, maar in de minuten die hij maakte, liet hij duidelijk zien voor Ajax van waarde te kunnen zijn. Hij is er heel lang uit geweest, zijn laatste wedstrijd was tegen Lille.'

Scoor je WZAWZDB-zonnebril tijdens de hittegolf!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jeugd
Marin is niks, wordt niks.
0 0
DT10
Tadic, Promes, Neres, Lang, Antony, Kudus, Eiting, Ekkelenkamp, Gravenberch...
Wat moeten we in godsnaam nog met Marin en Labyad (zelfs als Donny vertrekt)?
0 -1
Ajax27
Hij kan op de positie van Donny, als 8. Daar staat op Ekkelenkamp na niemand van je bovengenoemde spelers. Dus ja... als Donny weg gaat, dan zal ie daar een kans krijgen.
0 0
Jojo49
Marin kan zeker voetballen, weinig balverlies, maar op 1 tempo, en dat moet hoger.
1 0
DeMeervanweleer
Marin was bij Brugge een van de beteren en kan echt wel voetballen, voor welke positie hij primair is gehaald weet ik niet toch snap ik wel dat hij gescout is. Een jaar om aan te passen hebben sommigen nodig, hoop dat er dit seizoen uit komt. Magallán daarentegen hoe die in hemelsnaam ook maar een positief scoutingsrapport heeft opgeleverd...
0 -2
Ferd
Marin was bij Brugge een van de beteren??? What's next? Robin van Persie is de beste Ajax spits ooit? Marin heeft NOOIT bij Brugge gespeeld
1 0
DeMeervanweleer
Luik natuurlijk, my bad....
0 0
Ajax27
Voor de positie van Donny
0 0
Ajax27
Klote app, post te snel berichten... Maar voor denlo
0 0
Ajax27
Schijt eraan... dan laat ook maar zitten. Kut app, zorg toch eens dat de bugs op Android er uit gaan man
1 0
BillSplate
Luik *
0 0
AFCAdam
Verbaast mij dat TH zijn vertrouwen uit mbt Labyad. Naar mijn mening wacht Ajax te lang met doorselecteren van spelers die hebben bewezen geen toegevoegde waarde te zijn (nu en voor toekomst). Met oog op de toekost zie ik liever Hansen, Unuvar en Taylor de minuten pakken die nu worden gegund aan spelers als Labyad, Marin etc.

Denk niet dat een Unuvar en Taylor het minder zouden doen dan Labyad en Marin.
3 0
ram
Ik snap best dat Ajax het nog probeert met Labyad. Hij heeft het een korte periode bij ons heel goed gedaan en past wel degelijk in ons spel.

Ik zou het helemaal niet zo gek vinden om hem erbij te houden als back-up. Ik zie dat ook niet per se als het in de weg staan van spelers. Ik snap de namen die jij noemt niet zo goed. Ik denk eerder aan Lang; die ook in aanmerking komt voor de back-up voor links.

In mijn ogen zou het voor Lang juist goed zijn om nog een jaar verhuurd te worden. Wij Labyad als back-up terwijl Lang ergens anders alles kan spelen. Dan kun je Labyad volgens jaar verkopen als het echt mislukt is en dan heb je direct een veel sterkere Lang terug.

Uiteraard zou ik het ook niet erg vinden als Labyad verkocht wordt en Lang back-up zou worden.
3 0
oudzuid2
Labyad en EtH waren dikke vriendjes bij Utrecht
2 -3
Web
Noem eens een speler die het niet zag zitten met Ten Hag?
Ik lees alleen maar positieve verhalen
1 0
AnsB
Dan is EtH met al zijn spelers dikke vriendjes, want hij roept altijd alleen maar goede dingen over alle spelers met wie hij heeft gewerkt.
En is het niet zo dt iedereen die met TH heeft gewerkt ook positief is voer hem?
Ergo: TH is een allemansvriend. Wat een rotzak.
3 0
Drukwerk1968
Met zulke ongefundeerde redeneringen maak je jezelf belachelijk
2 0
Ozymandias
Waren ze vrienden of was Labyad gewoon één van zijn spelers?
2 0
DeWijsneus
Ik heb uit een zeer betrouwbare bron vernomen dat Labyad op het verjaardagsfeestje van Erik mocht komen, mee naar Drievliet. Later zijn ze ook nog een keertje gaan bowlen en naar de McDonald's.
3 -1
Ferd
En Erik liet Zacharia ook nog in de ballenbak spelen.
0 0
Wieno
Haha lekker man!
0 0
mistermiyagi
EtH kan/mag geen gezicht verlies lijden.
Bij zijn aankoop Labyad.
Blijft hem opstellen terwijl alle supporters Unuvar, Hansen, Brobbey, Taylor willen zien.
1 -2
Ferd
"blijft hem opstellen" ... volgens mij heeft Labyad juist geen basisplaats onder Ten Hag.
2 0
grannig mokum1
Hun tyd komt nog wel, er moet nu een basis gelegd worden voor het volgende seizoen en dat doet hij niet met een 17jr speler/s en trouwens dat doet geen 1 top club....
1 0
Ozymandias
Wat hebben Brobbey en Taylor met Labyad te maken? Die twee krijgen heus niet meer speeltijd als Labyad vertrekt. Trouwens ben ik voorstander van het vertrek van Labyad. Talenten als Lang zijn hem voorbij gestreefd.
2 0
jeugdvolger
Eens, mbt Labyad.. Speelt plichtmatig als hij minuten krijgt en zonder bal sjokt hij er maar bij.
Met de gretigheid en vuur in het spel van Unuvar zou hij meer brengen en nog belangrijker je helpt een talent om aan te haken.
1 -2
Lazell
Marin mag van mij een 2e kans krijgen als er niemand meer bij komt. Zo goed is die positie niet bezet. Als hij kan wennen aan de intensiteit, is het een prima speler voor ons.

Wel eens qua Labyad. Maar je kunt lastig zeggen: wordt niks meer.
0 0
AFCAdam
Bij gebrek aan spelers, ben je helaas genoodzaakt Marin een 2e kans te geven. Maar helaas zie ik een degelijke speler zonder exceptionele kwaliteiten. Is dit de speler die Ajax naar een hoger nivo moet tillen?
0 0
TheRiviera
Je verwacht duidelijk teveel. Niet elke speler die Ajax aantrekt zal van exceptionele kwaliteit zijn. De club heeft simpelweg nog niet de middelen om zulke spelers aan te trekken. Zolang Marin mee kan met het niveau kan hij van waarde zijn maar je moet niet verwachten dat hij of elke andere speler die Ajax aantrekt ineens het niveau hoger gooit.
1 0
Hagmag
Ik hoop dat Marin het eens gaat laten zien.
2 0
Flipper33
Zijn er sowieso 2 die tekort komen voor Ajax Labyad en Alvarez
4 -4
fc Barcelona_ke
Het is nog vroeg om iedereen beoordelen. Iedereen hebben net 45 minuten achter de rug. Over drie/vier weken kunnen we pas zeggen. Gisteren was vermakelijke wedstrijd te zien. Soms speelt goed, soms niet. Iedereen hebben ook al 5 maanden geen wedstrijden gespeeld he!
2 -2
Freddy
+ Schuurs en Marin
2 -8
RuffRhythim
Marin valt ook in de categorie: dit seizoen of helemaal niet
5 0
Pheadrus
Marin is gewoon een goed voetballer. Ik kan niets vinden waarom hij niet van waarde kan zijn voor Ajax1. Bij spelers waarvan ik vind dat zij het "niet hebben" kan ik omschrijven wat ze niet hebben. Bij Marin niet en dus ga ik er van uit dat hij gaat doorbreken.
2 -1
Joseph
Goede voetballer zijn is niet genoeg, dat bewijst Marin. Je zit gewoon naar een speler te kijken die niks speciaals heeft en daardoor niks toevoegt aan het team.
1 -4
Knalpot
Nee jij zit naar een speler te kijken waarin jij niets ziet, maar dat heeft eerder met jouw constatering te maken. Zoals Ans hieronder ook aangeeft heeft ie zo ongeveer alle facetten onder de knie om bij Ajax op het middenveld te gaan slagen maar dan heeft ie wel kansen nodig in een goed draaiend team.
2 -3
geDaante
Het is maar hoe hoog, of in dit geval beter gezegd, hoe laag je de lat legt. Marin is technisch niet goed genoeg. Ook te druistig, onrustige speler.

Zijn aannames zijn niet strak, zijn passes ook niet, lijkt veel kracht te moeten zetten om de bal een beetje strak te krijgen. Geen verfijnde speler.
1 -2
Benleiden
Ja, hij mist handelingssnelheid en nog een boel meer. Hoe hebben ze die kunnen kopen?!

Alvarez en Marin zijn prutsers en zwaar Ajax-onwaardig. De talenten zijn al beter
1 -1
AnsB
Vreemde constatering.
Ik heb helaas de oefenwedstrijd gemist en kan dus niet oordelen over zijn spel nu, maar wel over dat van vorig seizoen. Daar zag je een met zijn zelfvertrouwen worstelende speler, die o.a. veel moeite had met zijn positionering - wat op zichzelf niet zo gek was omdat hij in een andere rol moest spelen.
Maar veel belangrijk in dit verband: ik zag wel degelijk een speler met inzicht, die goede ballen naar voren speelde, óók rechttreeks, zonder de bal eerst te stoppen.
Ik vind dat een hele goede kwaliteit voor een middenvelder. Als hij dit koppelt aan zelfvertrouwen en de kans krijgen zich alsnog in het team te spelen, dan kan hij wel degelijk een aanwinst zijn.

Vóór alles gaat het echter om de juiste balans in het team, en in de onderlinge linies. Voor mij is dát de grootste puzzel van het huidige Ajax, en dat tegen de akelige achtergrond dat een gevonden balans ook heel makkelijk weer kan worden verstoord door een laat vertrek van spelers - ook al stelt Ajax daar terecht wel een deadline voor.
Het kan je seizoen verpesten als je, hoeveel kwaliteit je ook hebt, die juiste balans niet vindt. Om wat voor reden (blessures, vormverlies, verkopen etc.) ook.
Dat hebben we vorig jaar ook gemerkt toen achtereenvolgens Promes, Ziyech en Blind wegvielen door blessures.
4 -1
Joseph
Zijn matige positionering en zijn trage handelingssnelheid wegen niet op tegen de goede trap die hij heeft als hij ruimte krijgt. Daarmee ga je nooit een goede balans creëren op het middenveld. Had misschien naast Frenkie kunnen spelen en dan kunnen profiteren van de ruimte, net als Schone, maar zonder zon speler naast hem, zie ik genoeg betere spelers voor het middenveld. Eiting is bijvoorbeeld op elk vlak beter.
1 -2
JariHeijden
Hoewel Labyad het spelletje prima ziet en een goede traptechniek heeft, is hij mijns inziens gewoon niet goed genoeg. Zij basis is te pover, zijn handelingssnelheid te laaag.

Marin schrijf ik zeker nog niet af. Hij speelde goed bij Club Brugge en dat was in een ander systeem en in een andere rol, maar hij liet wel zien dat hij kan voetballen. Ik geloof wel dat er van hem een rechter zes te maken is. Dat dat niet zijn meest natuurlijke positie is, zegt niet alles. Er zijn zoveel voorbeelden van spelers die groot zijn geworden op een positie en in een rol die hun daarvoor helemaal niet bekend was. Reiziger, Frank de Boer en Bogarde bijvoorbeeld waren vroeger aanvallers. Schöne had voor zijn vertrek naar Ajax nog nooit op zes gespeeld en onder Frank de boer was zijn handelssnelheid op die positie niet goed genoeg. Ook kon hij toen de knop naar meer verdedigend denken niet goed omzetten. Later heeft ie dat alsnog geleerd en vanaf het seizoen met Peter Bosz was hij de man op die plek.

Marin moet bijvoorbeeld het omschakelmoment veel beter onder de knie krijgen. Maar hij kan op zes ook redelijk box top box voetballen. Hij moet tactischer in verdedigend opzicht gaan denken. Maar hij heeft een jaartje achter de kiezen. Daar heeft ie ongetwijfeld veel van geleerd. Ik schrijf hem zeker nog niet af. Nieuw jaar, nieuwe kansen.
5 -3
Ferd
Kluivert speelde ook goed bij Feyenoord? Man man man, je bent al de tweede die het over Marin bij Brugge heeft.
0 0
JariHeijden
Mijn fout idd. Het maakt mijn verhaal verder niet anders.
0 0
BillSplate
Sinds wanneer was Frank een aanvaller?

Luik bedoel je overigens ipv Club Brugge.
0 0
JariHeijden
Frank de Boer heeft tot en met het tweede van Ajax als linksbuiten gespeeld. In het tweede werd hij uiteindelijk linksback en op die plek is ie ook gedebuteerd in Ajax 1.
0 0
Ar
En beste Jari, Schöne heeft bij De Boer nooit op 6 gestaan.
3 -2
JariHeijden
Dat heb je dan fout. Daar is hij begonnen bij Frank de Boer. Dat werkte niet goed, omdat de boer hem te goed vond voor de bank, werd ie rechtsbuiten.

Voor de bekerwedstrijd tegen Willem II zei Schöne tegen Bosz dat hij ook op zes kon staan omdat hij dat eerder had gespeeld. En Voilà!
0 0
Web
Echt wel, om beurten met Poulsen
Beter je huiswerk oen
3 -2
geDaante
DeBoer kennende dan alleen regen de kleintjes
0 -1
JariHeijden
Dat is niet waar. Dat was in eerste instantie zijn standaard.
Jongens, dit is niet zo lang geleden hoor. We hebben het hier over tweede helft 2012.
0 0
Ar
Nope. Werd altijd gebruikt als rechtsbuiten, speelde zelfs een keer spits, heeft een keer 10 gestaan, 1 keertje rechtshalf, maar nooit als centrale middenvelder met de punt naar achteren.
0 -2
JariHeijden
Het staat zelfs op Wikipedia, dat hij in het begin op 6 (met de punt naar achteren, zo speelde De Boer toen) speelde. Nadat Poulsen kwam, was hij vaker reserve. Dus werd hij uiteindelijk rechtsbuiten en idd ook een keertje rechtsback.
0 0
Lazell
Rechtsback zelfs...
0 0
MelleAfca
Ook een hele lange periode als 6 gespeeld, minstens een half jaar zelfs.
1 0
Web
Een voorbeeld
2013 Ajax- Heracles 4-0
Schone verdedigende middenvelder
Zoek maar op
1 0
Dibbesdeef
Beste Jari, Marin speelde hiervoor bij Standard Luik.
8 0
JariHeijden
Klopt. Mijn fout. Excuus.
0 0
flodder
Marin was gisteren goed bezig..Labyad was zeer zwak
7 0
Sallons@AS
Labyad heeft 9 maanden niet gespeeld door zijn knieblessure en de stop. 9 maanden is bij elkaar een heel Eredivisie seizoen. Dat hij zwak speelde is dan ook niet vreemd. Toch? Hij was na 30 min ook helemaal kapot, wat ook begrijpelijk is.
3 -1
migilo
Ik denk dat Marin een klasse bruikbaarder is dan Alvarez. Ergens kan ik me voorstellen dat als die jongen het vertrouwen krijgt hij tot veel in staat is. Dat gevoel heb ik bij Alvarez minder. Labyad moet je eerst 1,5 maand gunnen voordat je hem kunt beoordelen na zo’n blessure.
10 -1
Sallons@AS
Alvarez en Marin zijn 2 heel verschillende spelers en zijn niet eens elkaars concurrenten binnen de selectie. Gravenberch is de concurrent van Marin. Beiden spelen op 6 maar zijn in praktijk een 8. Buiten dat staat Alvarez op 6 omdat Ajax (nog) geen 6 heeft weten aan te trekken. Als dat wel zo is, gaat Alvarez de strijd aan moeten gaan met Schuurs en de nieuwe 6. Tenzij Eiting blijft. Dan kan hij zich focussen op de strijd met alleen Schuurs. Wat gisteren destemeer duidelijk is geworden is dat Ajax, bij vertrek van Nico, een 2e linksback nodig heeft. Misschien dat Ajax actie onderneemt als Nico daadwerkelijk is vertrokken. Een 2e linker centrale verdediger en een 6 zouden ook niet misstaan. Misschien dat Porozo transfervrij kan worden aangetrokken als lcv. De zoektocht naar een 6 word wel steeds moeilijker nu de 2 favorieten voor andere clubs hebben gekozen, maar dat is nu wel de belangrijkste positie dat moet worden ingevuld.
0 0
Joseph
Maar dat lijkt me niet de spelers waar je naar moet kijken, Alvarez is totaal geen speler voor Ajax. Marin legt het af tegen Eiting, Donny, Martinez, Gravenberch en zelfs Ekkelenkamp. Hij zal vast beter kunnen, maar nooit zoveel dat hij spelers op de bank kan houden. Enige reden om hem op te stellen, is zijn transfersom.
Labyad hebben we vorig seizoen ook al kunnen beoordelen, dat was veel te mager, Lang was beter en laat dat nu ook zien. Ook dit is een speler die blijft vanwege de transfersom en misschien zelfs omdat ten Hag niet wilt falen met "zijn" aankoop.
1 -1
gi0vanni
Alvarez zou beter zijn als CV maar de verwachting is dat Schuurs indien hij de zwakke punten van vorig jaar eruit haalt de eerste RCV gaat worden.
Onanana, Tagliafico, Dest, en van de Beek zouden nog kunnen vertrekken dus ind at geval zou ik graag een back up LB erbij hebben en een top RB. Mazra is in de opbouw en het aanvallende gedeelte prima maar verdedigend veel te zwak. Had in zijn beste periode overtredingen die zo dom waren dat je ze bij het 1e van een amateurelftal nog niet mag maken.
3 0
altijdwelwat
En natuurlijk aait Erik Labyad weer over zijn bolletje , hou daar nou een keer mee op. Labyad lijkt mij een sympathieke jongen , maar hij heeft echt helemaal niks te zoeken bij Ajax. Best een goede traptechniek maar totaal geen snelheid en loopvermogen, lijkt mentaal ook niet sterk genoeg. Zelfde verhaal geldt eigenlijk voor Marin , al vind ik die wel iets beter dan Labyad.
7 -8
AlexIbarra
Het is toch gewoon fijn als wisselspelers zich in de voorbereiding goed laten zien?

Het wordt een heel pittig programma de komende tijd dus ik heb graag dat Marin, Labyad, Ekkelenkamp en al die andere boys die we betalen lekker draaien.
Beter dan dat je nu alweer met 4 of 5 ongemotiveerde bankzitters traint.

Zelfs als je hem wilt verkopen is het beter om te vertellen hoe goed hij het doet.
1 0
Web
Wat had jij gewild?
Tot aan de grond afzeiken van spelers
Of een ruggesteunde geven voor het zelfvertrouwen
Mag toch echt hopen dat die begrijpt
1 0
Babayaka
Labyad speelde gewoon goed tot zijn blessure, Geef die gasten een kans, je kan niet blijven kopen en verkopen. En zeker nu niet.
3 -1
Soccerskins
Marin heeft een aardige trap in de benen maar zijn handelingssnelheid en zijn fysieke snelheid is gewoon veel te laag voor op het middenveld bij Ajax.
1 -6
Adam24
Wat een verademing zo een interview van de NOS in vergelijking met Hans Kraay jr.
5 0
ambtenaar
Stop met Labyad aub.
10 -5
Ferd
stop met het ongefundeerd afzeiken van Ajax spelers aub.
0 0
Eltjo
Gisteren was Marin lang niet slecht eigenlijk. Nu was RKC ook wel heel slecht gisteren maar goed...
2 0
Antafca
hij is gewoon beter dan alvarez en eiting
0 -1
BobaAjax
Toch kan je aan alvarez meer hebben tegen sterkere ploegen. Het is fijn om een speler in je team te hebben die verdedigend denkt en kan koppen. De rest van middenvelders heeft dit niet. Als Onana weg gaat moet je een hele goede keeper halen bij voorzetten of lengte in je team hebben. Met dest,,martinez ,en blind heb je al 3 verdedigers die geen lengte hebben en van de voorste 4 hoef je ook niks te verwachten.
9 -1
Rockpotje
Álvarez is in het verdedigend koppen anders helemaal niet zo sterk. En hij staat positioneel vaak verkeerd. De Jong was verdedigend al veel beter. En die kon ook nog eens voetballen.
1 0
Knalpot
Eens met Alvarez hadden we die EL wel gewonnen.
0 0
MPAjax
je vergelijkt een aanvallend ingestelde met een verdedigend en ondersteunende speler
6 0