Jong Ajax verspeelt voorsprong en verliest van Jong AZ

BartVeenstra, 08-08-2020 om 13:10, 16812 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Jong Ajax heeft zaterdagochtend een oefenduel met Jong AZ met 2-3 verloren. De Amsterdammers stonden eerder in de wedstrijd nog met 2-0 voor, maar gaven deze comfortabele voorsprong dus weg.

Na een halfuur spelen opende Sontje Hansen de score. De talentvolle aanvaller was vlak na rust ook trefzeker door een strafschop te benutten. Het elftal van Mitchell van der Gaag stond met minder dan een kwartier te spelen nog altijd met 2-0 voor toen Iman Griffith namens de Alkmaarders de spanning in de wedstrijd terugbracht.

AZ rook haar kans en via Fedde Jong kwam het vijf minuten voor tijd op gelijke hoogte. Diep in de blessuretijd pakten de Alkmaarders zelfs de overwinning op Sportpark de Toekomst. Emir Biberoglu zorgde voor de 2-3 en daarmee voor de winnende AZ-treffer.

Opstelling Jong Ajax:

Kotarski; Van der Sloot (Van Gelderen 46'), Kasanwirjo, Musampa (Regeer 46'), Douglas; Taylor, Mendez, Llansana; De Waal (Ünüvar 46')), Hansen, Giovanni (Q. Timber 22')

Opstelling Jong AZ:

Reus; Lathouwers (Gemmel 46'), Jacobs (Berkhout 46'), Velthuis (Regeling 46'), Van der Wacht (Dirks 41'); Franken (De Jong 46'), Sedlacek (Taabouni 46', Sedlacek 67'), Buurmeester (Biberoglu 46'), Baars (Griffit 29', Allouch 78'), Margaret (Barasai 46'), Allouch (Wendt 46').

Doelpunten:

1-0 Sontje Hansen (30')
2-0 Sontje Hansen (52', pen.)
2-1 Iman Griffith (77')
2-2 Fedde de Jong (85')
2-3 Emir Biberoglu (93')

Scoor je WZAWZDB-zonnebril tijdens de hittegolf!

Denk jij dat Ajax het oefenduel met RKC Waalwijk met 3-0 wint? Zet in en krijg 8,55 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ar
Ver minder niveau natuurlijk dat het JA van de afgelopen seizoenen.
Deze jongen hebben echt nog wel de tijd nodig.
0 0
Soccerskins
Jammer dat Kotarski nog die fout maakt wat voor 2-3 zorgt. Verder keepte hij een zeer goede wedstrijd.
0 0
Schip
Goed om te zien dat Hansen zich gelijk al laat zien. Daar komen wellicht toch kansen voor dit jaar om speeltijd in het eerste te pakken. En gelijk een dure les geleerd.
0 0
3*stars*3
Wat is eigenlijk zijn beste positie?
Voor spits positie heeft hij veel concurrentie en ontbreekt het hem nog aan wat body.
0 0
Schip
Die vraag heb ik zelf ook al gesteld hier, maar kreeg er geen duidelijk antwoord op :) Hij moet ook als schaduwspits achter een Tadic uit de voeten kunnen.

Er zitten hier genoeg jeugdwatchers om hier wat zinnigs over te kunnen zeggen. Wolterx?
2 0
altijdwelwat
2e matige resultaat , van onze zogenaamde wonderlichting want dit jong AZ stelt niet zo heel veel voor.
5 -7
Ajaxbrl
Mensen het is maar een oefenpotje..
3 -1
Soccerskins
Wacht maar tot vanavond. Veel mensen kunnen al maanden hun dosis azijn niet meer kwijt.
0 0
Ozymandias
Wat vind jij van talenten als de broertjes Timber, Brobbey, Hansen, Rensch, Ünüvar, Regeer, etc? Ik ben oprecht geinterresseerd in jouw mening over de sterke en zwakke punten van de individuele talenten in de 2001-2003 lichting. Je hebt meerdere keren aangegeven dat jij het een overschatte lichting vindt en ik zou graag met je in discussie willen maar dat is moeilijk als ik niet weet wat jij van de individuele spelers vindt.
4 -2
altijdwelwat
We hoeven helemaal niet in discussie , ook ik vind dit een zeer talentvolle groep . Alleen het moet allemaal nog gebeuren, en ik heb moeite met al dat ophemelen . Ik hoor mensen zelfs over het winnen van de CL , en dat gaat in mijn optiek echt helemaal nergens over. Van de door jou genoemde namen vind ik Hansen en Rensch qua talent en atletisch vermogen de meest interessante namen.
0 -1
Ozymandias
Als Jong Ajax met Raatsie; Quinten, Jurriën, Rensch, Salah-Eddine; Regeer, Giovanni, Taylor; Hansen, Brobbey en Ünüvar in de basis zou spelen zouden er volgens jou dan talenten meedoen die je nu eigenlijk al met enige zekerheid af kan schrijven?
0 0
Sampaoli
Door wissels niet teveel waarde hechten aan het resultaat. Staat een mooie groep bij Jong en met deze jongens kun je bouwen en rouleren. Brobbey komt er nog bij, Salah-Eddine ligt er langer uit maar hoort ook bij deze kern en Van Gelderen en Unuvar weer minuten vandaag dus dat is positief.

Laatste goal krijg je tranen van in de ogen. Kotarski heeft dat veel te vaak, rare fratsen en onzuiverheden in zijn spel. Doe mij maar Raatsie. Stuk jonger en veel meer talent.
0 -1
DonAdam
Je zou, gezien de reacties hier, bijna denken dat AZ werkelijk een serieuze bedreiging, een heuse concurrent, voor Ajax is.
2 -1
Vlieske
Ja de jeugd is zeker een concurrent voor ajax. En daar begint het toch bij.
2 -1
DonAdam
Oke. Als het daar begint, waaruit ik begrijp dat het daar niet eindigt, - want waarom zou je het anders zo belangrijk vinden om te noemen? - dan gaat AZ die 3 voorronden CL vast en zeker klaren. Zoals Ajax dat de afgelopen twee seizoenen deed.

Goed voor de Nederlandse coefficient; op naar plek 6 zullen we maar zeggen, dan zijn de nummers 1 2 direct geplaatst. Maar goed ook met zo'n geduchte concurrent voor de titel.
0 -1
Ozymandias
AZ zal qua jeugdopleiding pas een concurrent zijn als spelers zowel naar Ajax als AZ kunnen en voor AZ kiezen.
1 -3
Vlieske
Dat gebeurt al. Zie boadu
1 0
Ozymandias
Had Ajax interesse in Boadu voordat hij naar AZ ging?
0 -2
Vlieske
Vroeger als ajax zou komen dan gingen ze allemaal blindelings naar ajax. Dat is nu voorbij. Az is ajax aan het inhalen qua jeugd. Kun je leuk vinden of niet maar grwoon een feit. Ajax staat stil. Helemaal na jonk weg is. Ik ben regelmatig op de toekomst te vinden en ja er loop talent genoeg rond. Maar met name het spel van verschillende jeugd teams is niet meer om aan te gluren. Met als voorbeeld 0 19 van de laatste jaren. Niet om aan te gluten. Niks meer te maken met mooi combinatie spel. Heb toen 019 met donny, nouri en cerny bij vitesse gezien. Met jonk als hoofd jeugd opleiding. Mooiste voetbal wat ik ooit heb gezien. Tikkie takka. Geweldig voetbal. Zie je nu niks maar dan ook niks meer van terug. Dus ja zorgwekkend.
1 -1
Ozymandias
Het komt regelmatig voor dat een talent van een Eredivisie club ervoor kiest om bij zijn club te blijven als Ajax hem wilde aantrekken. Dat maakt een jeugdopleiding geen concurrent van die van Ajax. Anders waren bijvoorbeeld ook Vitesse (Pröpper besloot om daar te blijven voordat hij bij Vitesse door was gebroken) en Heerenveen (zie de recente uitspraken van Vd Heide) concurrenten van Ajax.

AZ is pas een concurrent als ze talenten kunnen aantrekken die ook de optie hadden om naar Ajax te gaan. Zolang dat niet met enige regelmaat gebeurd zal ik de jeugdopleiding van AZ niet als een echte concurrent van die van Ajax zien. Daarmee wil ik niet zeggen dat ik niet onder de indruk ben van het jeugdbeleid van AZ.

"Niet om aan te gluten. Niks meer te maken met mooi combinatie spel. Heb toen 019 met donny, nouri en cerny bij vitesse gezien."

Het is ongelofelijk kortzichtig om het o19 van toen met het o19 van de afgelopen seizoenen te vergelijken. Kijk eens naar het substantiele leeftijdsverschip wat de grootste talenten van de o19 de afgelopen seizoenen had ten opzichte aan de leeftijd die Nouri, Vd Beek en Cerny hadden toen ze in de o19 speelde. De grootste talenten van Ajax worden nu veel vroeger doorgeschoven dan toen. Nouri werd bijvoorbeeld pas als 18 jarige naar Jong Ajax doorgeschoven terwijl Gravenberch en Ünüvar als 16 jarige als werden doorgeschoven. Op het moment dat talenten nu boven hun jeugdteam uitsteken worden ze direct doorgeschoven. De gedachte daarachter is dat hun ontwikkeling zo optimaal wordt geprikkeld. Als de o19 het afgelopen seizoen met bijvoorbeeld Raatsie; Van Gelderen, Jurriën, Rensch, Salah-Eddine; Quinten, Taylor, Gravenberch; Hansen, Brobbey en Ünüvar het seizoen hadden gespeeld zouden ze ook bijna elke tegenstander geheel weg hebben gespeeld.
1 -1
Vlieske
Spel opvattingen hebben niks met leeftijd te maken. Het is nu lange ballen. Nr 10. Backs bouwen op. Niks meer met ajax spel van cruijff te maken.
0 -1
Ozymandias
"Spel opvattingen hebben niks met leeftijd te maken."

De mogelijkheid om die spel opvattingen uit te kunnen voeren heeft met de kwaliteit van spelers aan te maken. Als talenten veel eerder worden doorgeschoven hebben ze nooit als team de kans om dominant te worden. Dat doen ze expres omdat ze niet willen dat grote talenten in teams spelen die dominant zijn omdat hun individuele ontwikkeling (volgens hun) dan niet optimaal wordt geprikkeld.

"Backs bouwen op. [...] Niks meer met ajax spel van cruijff te maken."

Dat de backs een rol hebben in de opbouw (de rol van inverted back) is iets wat Guardiola (dé pupil van Cruijff) populair aan het maken is (sinds hij met dat soort backs is gaan spelen in zijn periode bij Bayern) aangezien het geweldig blijkt te werken in het moderne voetbal.

"Nr 10. [...] Niks meer met ajax spel van cruijff te maken."

Cruijff heeft zelf Ajax in een behoorlijk lange periode met een '10' laten spelen. Hij zetten toen eerst Bosman als '10' achter Van Basten en heeft dat later omgezet door Van Basten als '10' achter Bosman te zetten.
1 -1
Vlieske
Als jij het vind dat heitinga de jeugd mooi voetbal laat spelen dan zijn we bij deze uit gepraat. Cruijff voerde in dat er met één zes moest worden gevoetbald. Heeft die altijd gezegd. Klopt dat hij van Basten op 10 zette. Bij gebrek aan beter. Nu spelen er lopers op 10. En de voetballers spelen aan de buitenkant.
0 0
Ozymandias
"Als jij het vind dat heitinga de jeugd mooi voetbal laat spelen dan zijn we bij deze uit gepraat."

Nee, ik zag de afgelopen twee seizoenen een o19 wat met de intentie speelde om de basisprincipes van de Ajax School uit te voeren maar nog niet de superieuriteit qua voetballend vermogen over hun tegenstander hadden om dat elke wedstrijd goed te doen. Dat komt doordat de spelers die wel dat niveau haalde direct werden doorgeschoven.

Veel belangrijker was dat de talenten zich individueel geweldig ontwikkelen onder Heitinga. Dat is de primaire taak van een jeugdtrainer en in die taak slaagte hij de afgelopen twee seizoenen met vlag en wimpel.

"Klopt dat hij van Basten op 10 zette. Bij gebrek aan beter."

Van Basten werd op '10' gezet omdat Cruijff twee spitsen met enorm veel kwaliteit had en dus een speelstijl heeft gevonden waarbij die twee samen in de basis konden spelen. Cruijff heeft altijd duidelijk gemaakt dat uiteindelijk de kwaliteit van de spelers uiteindelijk de speelstijl bepaald.

Bij Barcelona hanteerde Cruijff voornamelijk een soort 3-3-2-2 formatie waarbij er twee aanvallende middenvelders achter twee spitsen speelde en de flanken werden bezet door zeer aanvallend ingestelde wingbacks. Cruijff heeft het systeem altijd als een 'means to an end' gezien. Het doel was het uitvoeren van bepaalde principes en hij koos het systeem waarin de spelers die hij ter beschikking had die principes het verst door konden voeren. Dat is iets wat Guariola van hem heeft overgenomen.

Ik begrijp nooit waarom zo veel mensen meer waarde hechten aan wat Cruijff na zijn loopbaan als trainer in de media heeft gezegd dan over de manier waarop hij zelf zijn visie als hoofdtrainer uitvoerde. De trainer Cruijff was namelijk veel indrukwekkender dan de analist Cruijff. De trainer Cruijff was een romantische pragmaticus terwijl de analist Cruijff een pure romanticus was. Je kan veel meer leren over de visie van Cruijff van de trainer Cruijff dan van de analist Cruijff.

"Cruijff voerde in dat er met één zes moest worden gevoetbald. Heeft die altijd gezegd"

Dat heeft Cruijff helemaal niet ingevoerd dat er in de jeugd altijd met een '6' moet worden gespeeld. Dat heeft Jonk ingevoerd. Cruijff heeft zelf veelvuldig geopperd dat er in de jeugdopleiding in een 3-4-3 (zonder ruit) moet worden gespeeld om spelers zo in zo veel mogelijk één tegen één situaties (zowel verdedigend als aanvallend) te krijgen. Bij Barcelona hebben ze in de jeugdopleiding lang zo gespeeld op advies van Cruijff.
2 0
afcas
En ze wanneer ze as boven Ajax verkiezen niet de "hardheid" van Ajax gebruiken als reden om voor de andere club te kiezen.
0 -1
036AFCA97
Jongens als Wijndal en Boadu konden van AZ naar Ajax en kozen om te blijven. Of bedoel je als ze van andere clubs komen?
4 0
Ozymandias
Ik bedoel talenten van andere clubs (daarom heb ik mijn zin ook geformuleerd op de manier waarop het er staat). Anders zou bijvoorbeeld Heerenveen qua jeugdopleiding ook een concurrent voor Ajax zijn aangezien Vd Heide naar Ajax kon maar koos om bij Heerenveen te blijven.
1 -3
MitsjollAjax
Onder deze omstandigheden 4 wissels vs 12. Komt waarschijnlijk door de vermoeidheid dan
1 0
Noxin
Ach jee, dan zullen Arne, Max en Robert wel weer in de media gaan roepen dat AZ een betere club is dan Ajax.
2 0
Redrum
Ik denk serieus dat ze dit zullen aangrijpen ja.
0 0
SpursAjax
Hoop dat het meevalt met Giovanni. Zou sneu zijn voor die jongen als die een echte serieuze blessure oploopt nu die net weer na een jaar kan voetballen. Verder mooi dat Unuvar weer minuten heeft gemaakt!
0 0
MitsjollAjax
Weten we al meer?
0 0
trodat4030
Ook opvallend: Unuvar weer hersteld van liesblessure, maar waar is Brobbey? Daar was uiteindelijk niks mee aan de hand betreffende zn test.
0 0
Wout1988
hij voegt vandaag pas bij de groep
0 0
Ozymandias
Heeft hij misschien een trainingsachterstand doordat hij moest wachten op de uitslag van zijn test?
1 0
trodat4030
Van 1 a 2 dagen? Ja, dat zal vast ff bikkelen worden om weer aan te sluiten..... Uitslag van Corona test in NL is maximaal 48 uur, zo heb ik begrepen, vaak veel sneller..
0 0
Ozymandias
Was het maar één of twee dagen?
0 0
trodat4030
Geen idee, meer een logische redenering op basis van de tijd tussen test en uitslag.. Naar verluid voelde hij zich topfit van de week..
1 0
Ozymandias
Ahh, fair enough.
0 0
trodat4030
Nogal een 'Amsterdamse' basis voorhoede van AZ..
2 0
SpursAjax
Jaa en dan maar klagen dat Ajax hun jeugdspelers steelt. Terwijl ze zelf in de rij staan voor onze jeugdspelers!
0 -1
SRajax83
En geen Rensch? Zou die er vanavond bij zitten?
2 0
wolterx
Zit erbij ja.
1 0
fc Barcelona_ke
Het zou goed hopen. Hij kan recht zowel links in de centraal uit de voeten. Dat is nog voordeliger voor ons!
Ik denk opstelling voorsorteren
Steek/scherpen
Dest/mazraoui, schuurs/timber, blind/rensch, taglia/martinez
Alvarez/eiting, vd beek/labyad gravenverch/ekkelenkamp
Antony/neres(lang), traore/huntelaar, promes/tadic
Neres weet ik niet of hij al 45 minuten vol kan. Of is hij vandaag niet inzetbaar, dan speelt Lang voor hem in
0 0
afcasven1995
Trainde wel de hele week mee met 1 dus zou goed kunnen.
1 0
SRajax83
Giovanni na 22 minuten gewisseld, niks ernstigs hoop ik?
4 0
Mokum_32
Wat een drama weer hier zeg, nietszeggend oefenwedstrijdje
1 0
afcasven1995
Moet je nagaan hoe het vanavond gaat als het na 10 minuten nog 0-0 is.
0 0
Doink
Kans is nu groot dat AZ dit ook nog gaat doorgeven aan het CAS om extra sterk de CL plek te kunnen claimen ;)
3 0
AFCA4L
Gaan ze vast ook nog gebruiken voor de uefa.
1 0
Babayaka
fucking slecht, weer een ruime voorsprong word door een ajax ploeg verkloot.
Ze moeten er toch eens vanaf dat het gaat om het halen van de top, en niet dat het gaat om het winnen. Je sport om te winnen niet om te verliezen. Als je 2-0 voor staat mag je nooit en te nimmer verliezen.
1 -7
insectenverdelg
Je snapt t echt niet he. Het is zeker wel de bedoeling om de wedstrijd te winnen. Met dat doel gaan de 11 spelers t veld. t beleid kijkt echter alleen naar de individu. Wat telt als resultaat is Ajax 1. De rest staat daarvan in dienst. Kortom, soms zet je een 18 jarige met meer potentie in t veld als een 20 jarige die mss meer brengt op dit .moment. of je zet is een verdediger op t middenveld om zn handelingssnelheid omhoog te krijgen. Dat is in het teken om t individu beter te maken. Maar dat betekent niet dat je de pot niet wil winnen
3 0
Babangida83
Elke topspeler zal beamen dat het gaat om iedere dag beter worden. Het gaat om dat proces en de focus op dat proces. Alleen dan zul je zo ver komen als dat je in je hebt. Maar dat betekent niet dat je nooit verliest. De resultaten zijn een resultaat van hard werk, geen doel op zich. Dat werkt namelijk niet. Als jij tijdens de wedstrijd gaat denken, 'ik moet winnen', dan verlies je focus op waar t om draait. Je focus zou moeten zijn, 'elke bal naar de goede kleur spelen', 'alle passen strak en zuiver spelen'. Dat soort zaken. Focus op winnen slaat nergens op. Is een denkfout. Zo denken brengt bovendien minder druk en stress met zich mee, waardoor je onbevangen speelt.
3 0
Wout1988
Het is een oefenwedstrijd
2 0
Sampaoli
Ik heb veel liever dat jeugdspelers zich ontwikkelen en verliezen dan dat ze minder ontwikkelen en alles winnen. De kans is groot dat als Jong Ajax met z'n allen in eigen 16 ging staan ze deze pot over de streep hadden getrokken. Dat moet je echter helemaal niet willen bij een jeugdteam en al helemaal niet in een oefenwedstrijd.
8 0
Sampaoli
Gemiste kans voor Ajax om hier meer informatie over te delen. Een stream aanzetten kost ook weinig tot geen energie, laat staan de opstelling te tweeten of een klein wedstrijdverslag aan de fans te geven.
7 0