Oefenduel Ajax - FC Utrecht met beperkt publiek

BartVeenstra, 07-08-2020 om 14:20, 23289 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Het oefenduel tussen Ajax en FC Utrecht van donderdag 13 augustus (18.45 uur) is toegankelijk voor een beperkt publiek: 4.500 toeschouwers. Ajax zegt verheugd te zijn met het feit dat de gemeente Amsterdam hier een vergunning voor heeft gegeven.

Ajax schrijft op Ajax.nl dat het niet alleen voor de spelers, maar ook voor de organisatie een testmoment wordt. Het duel wordt gebruikt om plannen en protocollen uit te proberen, die in verband met de huidige situatie omtrent het coronavirus zijn opgesteld voor het spelen met beperkt publiek. 'Bij dit alles staat de gezondheid en veiligheid van alle Ajacieden bovenaan. Ervaringen van deze wedstrijd worden meegenomen in de definitieve plannen voor wedstrijden in de Eredivisie', schrijft Ajax.

Ajax en de Johan Cruijff ArenA hebben diverse maatregelen genomen, maar men doet ook een beroep op de supporters. 'Omwille van de gezondheid van de supporters én om wedstrijden met publiek te mógen blijven spelen, is het van groot belang dat aanwezigen hierin ook hun eigen verantwoordelijkheid nemen en de maatregelen naleven. Alleen samen houden we wedstrijdbezoek mogelijk.'

Fans zullen in het stadion onderling een afstand moeten houden van anderhalve meter. Alle beschikbare stoelen hebben daarom een veilige afstand van minstens anderhalve meter tot elkaar. Hierbij worden geen uitzonderingen genomen, waardoor er tussen twee beschikbare stoelen vijf stoelen leeg blijven.

4500 toeschouwers, alleen eerste ring

Mensen die een kaartje kopen moeten daarnaast de Ajax-app downloaden. Men maakt gebruik van mobile tickets, waarbij voorafgaand een verificatieproces plaatsvindt. 'Ook de vereiste gezondheidscheck wordt via de app geregeld. Om al deze stappen te doorlopen is gebruik van de app noodzakelijk. De belangrijkste regel is uiteraard: Heb je klachten, blijf thuis.'

In totaal zijn er 4.500 tickets beschikbaar en daarnaast is alleen de eerste ring open voor publiek. De kaartverkoop voor het oefenduel met FC Utrecht start maandag 10 augustus om 12.00 uur en een kaartje kost tien euro. Meer informatie over de kaartverkoop is te vinden op Ajax.nl. De club besluit met een waarschuwing: 'Alle informatie is gebaseerd op de huidige situatie en kan mogelijk veranderen bij ontwikkelingen of aanpassingen van de richtlijnen. Houd hiervoor onze officiële kanalen in de gaten.'

Scoor je WZAWZDB-zonnebril tijdens de hittegolf!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
trainerdv
Klinkt dolletjes. Niet vergeten Hoera te fluisteren als we scoren.. Veel plezier voor diegenen die gaan. Ik koester liever mijn herinneringen dan dat ik hier aan ga beginnen, maar ieder zo zijn meug. De club heeft ook fans nodig die altijd komen, dus hulde voor de 4500 die hier aan meedoen.
3 0
KVF
Wanneer zal de selectie van de voorbereiding bekend worden?
1 0
Ajaxbrl
Duurt lang he, net als de rugnummers en het 3e tenue..
0 0
ram
Dat bestaat niet en wordt dus niet bekend. Het is gewoon het eerste en af en toe sluiten er wat jeugdspelers aan. Niet boeiend.
0 -1
jollie18
Ben benieuwd hoe ze zich gaan gedragen. Maar fijn dat ze erbij mogen zijn
0 0
kampioen2010
Off: Waar is Kudus? Nog geen vergunning? Zou volgens VI afgelopen dinsdag al aanwezig zijn.
1 0
Santiago
Waarschijnlijk inderdaad nog steeds formaliteiten zoals ETH aangaf
0 0
Arek Milik
Goed bezig! Nog geen muilkorf, houden zo anders kom ik niet! In de kuip moeten ze al een muilkorf op aankomend oefenduel!
4 -4
Murtagh
Kun je wel juigen en zingen ze kunnen toch niet zien wie dat doet er zit een muilkorf voor
0 0
Van Reenen
En terecht. Zou ook moeten tegen Ajax, dan kunnen de Ajax-supporters ook weer eens hun club aanmoedigen in de Kuip.
1 0
Jaze
Heb me al neergelegd bij een volledig seizoen zonder stadion bezoek, hoe vervelend ook. dit gaat niet werken. De terugblikken op potjes zoals o.a. Lyon thuis (2017) en het waanzinnige seizoen 2018/2019 moeten ons maar door dit jaar heen loodsen. Zou het ooit weer zoals toen kunnen qua stadionbezoek?
3 0
AFCAjax
tuurlijk kan dat maar dan moet het volk opstaan tegen deze onzin. maar helaas trapt het volk in de aantoonbare leugens van overheden en media wereldwijd.. simpelweg omdat het te groot is. en ze weigeren te geloven dat een kwaadaardige sekte aan de touwtjes trekt.
wie ogen heeft kan zien.
1 -2
JariHeijden
Hahahahahahaha!!!!!!!

Goeie!!!
0 0
JKBEATS
Rook er nog 1 papa
1 -1
Joseph
Ik mis toch informatie over het grootste probleem: het vervoer er naartoe en het afsluiten in de kroeg. Zo kan er een valse uitkomt komen over de veiligheid in een stadion.

wat betreft die 4.500 man in het stadion denk ik dat het probleem vooral zit in het naar de plaats toe brengen, los van de boodschap dat je elkaar niet direct in de bek moet sproeien.
2 0
Murtagh
gratis laten parkeren. toch genoeg plek voor zo weinig mensen
0 0
Mocrodammerr
op een gewone werkdag is het op bijlmer al vrij druk bij de treinen en metro. ze willen dat zo beperkt mogelijk houwe
0 0
Van Reenen
Beetje erg overdreven. Ik ben vorige week met mijn kleinzoon naar VUE geweest in Hoorn. Wij zaten op rij 5. Naast ons links en rechts 2 stoelen onbezet. Door de hele bioscoop. Ook een rij voor ons en achter ons niet bezet. Zo door de hele bioscoop. Dus familie vader, moeder en 2 kinderen naast elkaar en dan 2 stoelen vrij.
Waarom in de Arena, in een open ruimte, dan 5 stoelen vrij tussen 2 personen? Dat kan toch ook met 2 stoeltjes? Wedstrijd wordt toch in de Arena gespeeld? Kunnen volgens mij veel meer bezoekers in met een mondkapje dan 4500.
1 -4
Santiago
Het gaat ook om dingen die rond de wedstrijd draaien. Denk aan de duizenden mensen die nadien het stadion verlaten of overbevolking op het OV om maar een paar voorbeelden te noemen
2 0
Van Reenen
Duizeden mensen? Als er bijvoorbeeld tussen de 7.000 en 10.000 mensen in het stadion zitten en zij verlaten het stadion, dan kan dat ook gefaseerd. Trouwens de meeste toeschouwers komen met eigen vervoer. Afijn, wij kunnen ons daarover opwinden of van mening verschillen, feit blijft dat wij niet verantwoordelijk zijn.
0 0
Superjan
Risico is bij een voetbalwedstrijd groter dan bij de film. Of zit jij te juichen en te schreeuwen in de bios?
4 -5
Van Reenen
Het is ook in het stadion niet toegestaan dat je gaat zitten schreeuwen. Zie in Rotterdam, waren 7000 schreeuwerds aanwezig en ju morgen tegen Sparta staat de burgemeester maar 3000 mensen toe. Dus een gewaarschuwd mens telt voot 2.
0 -1
mgtow
Beperkt publiek. Is dit alleen voor Utrecht fans dan?
25 0
JKBEATS
Whahahah
3 0
Libero
Ondergewaardeerde post dit.
3 0
3sterrenAjax1
haha. kreeg n grijns van oor tot oor. dank!
3 0
RJB1979
Zo. Dat kwartje viel langzaam. :D
4 0
Koekepeer
Jij mag erheen
4 0
ram
Ook beperkt?
3 0
DeWijsneus
Lekker bezig man, ik trek er eentje open op jou!
1 0
ambtenaar
Heerlijk :-)
1 0
DaarHoordenZijEngelenZingen
Mwa dit oefenpotje sla ik over
0 0
Van Reenen
Wordt uitgezonden op Ziggo.
1 -1
pieke
Op Fox Sports
3 0
EzraAjax95
Stel he... het zal nooit meer worden als vroeger en volle stadions zal iets zijn van verleden tijd?
0 -1
JKBEATS
Komt wel goed joh. Snap niet dat best wat mensen niet in lijken te zien dat dit tijdelijk is. Hoe lang dat ‘tijdelijk’ is, is de vraag, maar ze zijn hard aan het werk. Ik hoop volgend seizoen weer. En zo niet, dan duurt het maar iets langer. Is even niet anders, ondanks dat het jammer is natuurlijk.
0 -1
DaarHoordenZijEngelenZingen
als er een vaccin is, hebben we weer volle stadions lijkt me
3 -2
EersteAanname
Ja behalve dat het nog wel even duurt voordat iedereen is ingeënt. Dan ben je zo 6 maanden verder
0 0
Juichtoon
Als medicijn er is
2 -1
RJB1979
Precies. "Als" er wordt door experts al voorzichtig gewaarschuwd dat er mogelijk geen silver bullet komt en zelfs als er eentje wordt gevonden het virus alweer gemuteerd kan zijn. Ik heb een zeer positieve levensinstelling maar moet toegeven dat ik afgelopen periode het gevoel heb gekregen dat normaal nooit meer normaal wordt.
1 -2
Ajax1969
Er ontstaat zeker een nieuw normaal, zonder anderhalve meter. Ook als er geen vaccin/medicijn wordt gevonden.
Ook als de immuniteit snel afneemt. Op een zeker moment is een groot deel van de bevolking in aanraking geweest met het virus en bestaat niet langer de situatie dat het virus voor iedereen nieuw is. Daardoor wordt de situatie anders. De vraag is: wat doe je met de 60 -ers? Biedt de gebrekkige groepsimmuniteit voldoende bescherming of moeten we met zijn allen accepteren dat we iets minder oud worden, omdat elke winter 10.000/20.000 ouderen sterven aan COVID-19? (Er van uitgaande dat dit Corona-virus uiteindelijk een seizoengebonden virus wordt).
0 -2
OviMivO
Dat is er voor de 'gewone griep' ook niet.. mja dat kennen we allemaal heel goed en is niet zo spannend.

Op het moment dat er een vaccin is, gaat de boel weer open (zodra dat vaccin ook in grote getallen verspreid kan worden). Mensen toleren de maatregelen nu al amper, laat staan als het "lang verwacht/gehoopte" redmiddel er is. Dan komen er rellen en protesten.. dat risico gaan ze niet nemen.
0 -1
insectenverdelg
Nooit is een erg lang begrip. Er bestaat ook nog zoiets als groepsimuniteit. Dat duurt lang, maar op een gegeven moment zal dat ook er zijn. Je bent dan alleen wel jaren verder.
0 0
Koningtoto
Heel mooi. Vanwege werk niet mogelijk om te bezoeken, maar blij dat t weer kan.
0 0