'David The Host' nieuwe internationale gezicht Ajax

BartVeenstra, 06-08-2020 om 12:15, 17490 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

David Butler is vanaf komend seizoen het internationale gezicht van de mediakanalen van Ajax, zo meldt de Amsterdamse club via Ajax.nl. De 29-jarige Amerikaan werd bekend als host van 433, wat gezien wordt als de grootste social football community ter wereld.

Butler, beter bekend als 'David The Host', zal ook te zien zijn in het nieuwe Ajax-programma op Ziggo Sport. Met Butler zet Ajax naar eigen zeggen een volgende stap in het vergroten van het internationale bereik van de eigen mediakanalen. 'Het sluit aan bij de internationale ambities van de club en het feit dat ruim driekwart van de volgers op social media platformen uit het buitenland komt. Om die reden is de voertaal op de meeste Ajax-kanalen al geruime tijd Engels. Uiteraard blijft Ajax daarnaast ook gewoon Nederlandstalige content maken', schrijft de club.

Ajax schrijft daarnaast dat Butler - die geboren werd in het oosten van de Verenigde Staten, maar wel Amsterdammer wordt genoemd - in de afgelopen drie jaar voor 433 werkte. Butler spreekt zowel Engels als Spaans. Hij maakte meerdere reportages bij grote evenementen en daarnaast was hij twee jaar geleden als 433-host actief bij het trainingskamp van Ajax in Florida.

Ajax Podcast volledig Engelstalig

Butler zal naast clubactiviteiten (Ajax eSports bijvoorbeeld) ook te horen zijn in de Official Ajax Podcast. Deze podcast wordt vanaf september volledig Engelstalig, meldt Ajax. 'Daarmee beantwoordt Ajax aan het groeiende aantal internationale fans, die op deze manier ook de podcast kunnen volgen. Dit was al langer het geval op de social media kanalen, website en YouTube waar content in het Engels of met ondertiteling wordt aangeboden.'

Ajax is in de afgelopen jaren meerdere internationale mediapartnerships aangegaan om op die manier het internationale bereik te vergroten. In de Verenigde Staten werkt men bijvoorbeeld samen met ESPN en Bleacher Report, terwijl men in Zuid-Amerika samenwerkt met DAZN. Ook in het Midden-Oosten op andere continenten zijn er partnerships. 'Het gaat hierbij om zowel de distributie van losse items als volledige wekelijkse TV-uitzendingen (Ajax TV International).'

Denk jij dat Sevilla en AS Roma donderdagavond gelijkspelen? Zet in en krijg 3,10 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ProfessorX
wie van de 3 komt er het eerst mee ? XD
0 0
ProfessorX
Even de Feyenoordsite bekeken en ook daar geen Media host of wij zijn bla bla bla , maar wel facebook , Linkedln , Twitter en Whats app de na-apers .
0 -2
ProfessorX
Even de AZ site bekeken en ook hier nog geen Media host of wij zijn az etc ., wel zag ik staan az youtube kanaal de na-apers
0 -2
ProfessorX
Even de PSV site door genomen , maar nog geen media Host , wel een reclame met jawel wzpwzdb na-apers .
0 -2
AjaxDaniel
Heel ziek trouwens
1 0
Michels
"I almost started to miss losing... But it's coming back. " Ben ik de enige die dit een rare tekstuele keuze vindt?!
1 -1
Michels
Ik snap wel wat er gezegd wordt... Ik vind de woordkeuze gewoon raar...
0 0
reaguurder
Snap wat je bedoelt. Lijkt alsof ie met 'it' doelt op losing. Tegelijkertijd snap ik nu wel wat ie bedoelt.
0 0
AjaxDaniel
Nee, hij zegt dat hij voetbal zo erg mist, dat hij zelfs het verliezen bijna mist.
2 0
xstaniox
Hij wil bijna liever voetbal kunnen kijken, maar wel verliezen, dan helemaal niet spelen.
Is op zich niet raar, hij wil gewoon dat er gespeeld wordt.
4 0
xstaniox
Eric Garcia schijnt te willen vertrekken bij Manchester City.
Wordt nu gelinkt aan Barca.
Zou hij niet wat voor ons zijn? Dan zou Blind weer naar het middenveld kunnen
1 -1
Sampaoli
Te hoog gegrepen.
4 0
036AFCA97
Gaat nooit komen. Guardiola wil hem super graag houden maar Barca wil natuurlijk een Spaans talent uit hun eigen jeugd terughebben. Zou niet weten waarom die voor Ajax zou kiezen.
3 0
Ron6
Goeie zet dit, heel blij mee.

Aandachtspunt, de podcast alleen in het Engels, als ik het goed heb, dat is nou niet zo heel klantvriendelijk voor onze jongste supporters die het Engels nog niet of nog niet voldoende beheersen en de podcast graag willen luisteren. Ik weet, dat weegt niet op tov de voordelen, maar is wel iets om bij stil te staan vind ik.
0 0
Ajax_026
ik ben 32 heb nog steeds bij meeste podcasts zo iets van gaaaap en als het onderwerp me niet boeit skip ik er ff snel door heen. Bij Youtube filmpjes zie je een preview als je door de tijdlijn scrolt. Dus weet je ergens wat je kunt verwachten. Bij een podcast is het maar afwachten of het überhaupt interessant word en ik heb er al genoeg afgeluisterd waarbij ik liever zou willen dat ik die verspilde minuten terug kon krijgen.
0 0
afcas
Kun je die vrouw die het nu doet een Nederlandse podcast laten leiden speciaal gericht op de jeugd. Daar lijkt ze me wel geschikt voor.
0 0
DS
Ach we hebben toch de Pantelic podcast.
2 0
Kingoffdatoilet
Niet te veel zorgen over maken. De jongeren in Nederland groeien langzamerhand op met Engels. Dit wordt echt heel snel opgepakt
1 0
AjaxDaniel
Zouden onze jonge supporters überhaupt een podcast luisteren?
3 0
jaribombari
Omg you guys! This is so nice! Love it. Love. It. #supernice #ajaxemsterdem #ajaxfc #lovinit
0 -1
RJB1979
Ik dacht heel effe dat ze Yernaz Ramautarsing hadden aangetrokken.
2 -1
afcas
Lijkt me niet dat ze een feyenoord fan zouden aantrekken.
0 0
ElPistolero9
Ik vond deze gast het bij 433 echt top doen. Hoopte toen al dat ie bij Ajax zou gaan werken (want hij heeft al vaker dingen voor Ajax gedaan). En zie hier. Hele mooie vent en een toppresentator. Goede move van Ajax
5 0
lijntje9
Deze gast komt bij weer een succesvol bedrijf van Demy de Zeeuw vandaan. Misschien moet Demy in de toekomst Marc Netto maar opvolgen :-))
8 0
Kingoffdatoilet
Hij blijkt in iedergeval goed te kunnen ondernemen
1 0
Ozymandias
Als er ook een soort 'EuroLeague' zou komen waarin Ajax plaats kan nemen zou de commerciele waarde van Ajax exploderen. Stel eens voor wat Vd Sar en Geelen zou kunnen doen met een club die wekelijks tegen de Europese top speelt in plaats van tegen clubs als PEC Zwolle en RKC Waalwijk.
9 0
036AFCA97
Alles beter dan onze eigen AjaxTV versie van Ellie Lust.
12 -11
Hans Kraay Jr.
Huh? Was dat niet Ferry Doedens dan?
0 -2
mgtow
Haha ik wilde het niet zeggen. Dank ervoor dat jij het doet.
0 -6
AFCAMM
Zo erg vond ik het niet. Het was wel even wennen voor mij en het was sowieso lastig om Fresia op te volgen, maar het is een hartstikke leuke meid.
Desondanks misschien wel goed om iets anders te proberen.
5 -2
AFCA-B93
Ach, voor een voetbalclub misschien niet de juiste persoon, maar ze heeft het toch wel oké gedaan. Denk dat ze beter past bij een jeugd tv-programma ofzo
5 0
DUDE92
Ik kon haar in het begin ook niet uitstaan, maar ze begint wel echt beter te worden in haar vak. Had niet verwacht dat we het punt zouden bereiken dat ik me niet meer aan haar stoorde, maar hier zijn we dan toch. Overigens lijkt me dat zij wel blijft voor de Nederlandstalige filmpjes.
3 -1
trodat4030
Bedoel je het zusje van Frenkie de Jong?
2 -3
ghouleseddik
Toptransfer dit.
1 0
ProfessorX
wet je ook voor welke positie ? :)
1 0
ghouleseddik
Heb begrepen dat 'ie zowel links- als rechtsvoor de camera kan.
7 0
ajaxxcied4life
Deze club laat ook niets meer aan het toeval over. Mooie move dit. Ook vooral vanuit marketingtechnisch oogpunt bezien het stukje internatiole exposure waar Ajax heel duidelijk naar opzoek is.
3 0
migilo
Ziet er strak uit!
3 0
Danos
En stopt dan die griet? Geen idee hoe ze heet eigenlijk maar vind haar zo slecht.
5 -4
Kuningast
Haar engels is echt bedroevend!
0 0
Mocrodammerr
bedoel je de zus van Ellie Lust?? die is inderdaad waardeloos
3 -4
Libero
Denk het niet, deze jongen is er om het internationale publiek te bereiken. Ieniemienie blijft denk ik wel Ajax tv presenteren. Vrij slecht idd, maar Fresia opvolgen, tja.
0 -1
Prethoofd123
Tenenkrommend vrouwtje inderdaad!
3 -4
ProfessorX
Binnen nu en 4 weken lees je dat PSV dit ook ga doen als B keus met een 58 jarige amerikaan.

AZ daarin tegen heeft dit allang gedaan natuurlijk , maar geheimgehouden door Eigenwijze Eenhoorn.
9 -3
ajaxxcied4life
Hahahhaha
3 0
Ron403
Mooie gozer dit!
2 0
AppieForever
Goed bezig!
2 0