'Aantal spelers en stafleden heeft het coronavirus gehad'

JesseTH, 04-08-2020 om 22:40, 17955 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Maar liefst dertien mensen binnen de club Ajax hebben het coronavirus onder de leden gehad, zo schrijft De Telegraaf dinsdagavond. Miel Brinkhuis, hoofd communicatie van de club, bevestigt het aantal niet, maar erkent wel dat het virus binnen de club gekomen is. Het gaat om spelers en leden van de technische staf van Ajax 1 en Jong Ajax.

De vondsten kwamen voort uit de bloedtesten die alle spelers en leden van de technische staf kregen in aanloop naar het nieuwe seizoen, in juni. Het coronavirus zelf was niet meer aanwezig, maar wel werden er bij dertien mensen antistoffen tegen Covid-19 aangetroffen.

'Het klopt dat een aantal spelers en stafleden het coronavirus heeft gehad', erkent Brinkhuis op de website van het medium. Aantallen of namen noemt hij echter niet. 'Ik wil benadrukken dat er op dit moment niemand corona heeft en – behoudens André Onana, die lichte enkelklachten heeft – iedereen dinsdag op de training aanwezig was.'

Niet alleen test Ajax alles en iedereen rondom Ajax 1 en Jong Ajax op het coronavirus, ook wordt bekeken of er antistoffen in het bloed aangetroffen worden. 'Het doel is precies in kaart te krijgen wie het coronavirus onder de leden heeft gehad en vanwege eventuele restverschijnselen in de gaten moet worden gehouden', zo valt er te lezen. De monitoring vindt plaats in samenwerking met het Universitair Medisch Centrum.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Boer Gijs
Eindelijk is toegevoegde waarde van Poulsen zichtbaar
1 0
Liam
Steven Berghuis had een 'longinfectie'. Tja.

En bij Feyenoord weigeren ze te testen nu. Haha.
Heel veel mensen hebben het virus (gehad) maar fitte jongere personen merken er weinig van. Dus zo verrassend is dit nieuws niet.
0 0
FSideMaluku
Weigeren is Rotterdams voor niet kunnen betalen. Ze hebben het nog steeds druk met de claim naar ons vanwege de stickers in de kuip en droomparken met hun vage constructie kunnen nu ook even niets voor ze betekenen. Dus niet testen, dan maar.
0 0
Redrum
Ja ik denk dat er bij Feyenoord veel meer gevallen zijn, maar die hadden geen zin om iedereen daar van op de hoogte te brengen. Clubs hebben blijkbaar geen zin in die aandacht. Gelukkig hebben we nog eerlijke mannen als Mike Verweij.
0 0
Raoul14
Heel bijzonder en goed dat dit anno 2020 niet eerder naar buiten kwam.
0 0
Web
Het is nog geen half jaar dat het ons eens tegen zit
Een pandemie waar niemand om gevraagd heeft
Als ik hier naar beneden scrol kom ik de gekste dingen tegen
Tegenslagen horen bij het leven.
Wat zijn onze beperkingen? Alleen dat wij ons aan de 1,5 meter moeten houden
Zo belangrijk voor de economie, die al klap op klap gehad heeft.
Ik zelf hoor bij de kwetsbare ouderen, blijf op de achtergrond zodat ik niemand voor de voeten loop.
Wij kunnen wel klaar zijn met Carona, maar Carona nog niet met ons
Eens in de honderd jaar komt dit voor, dus nog niet eens in een mensen leven
Bizar dat men dit niet kan accepteren, en er alles aan doet om de besmetting tegen te gaan
Maar volgens velen ( stikt hier van de virologen ) stelt het niets voor en overdrijven ze alleen maar
5 -5
bazza25
alleen die 1.5 meter had ik prima mee kunnen leven, op drukke plekken misschien zelfs met een mondkapje..
Alleen de economie is al behoorlijk naar de fluiten. 1/3 aan mkb's naar de knoppen.. tal van werkeloze.. verzorgingshuizen op slot, ouderen die daardoor zijn gestorven aan kommer en kwel en eenzaamheid.. een overvloed aan depressieve mensen.. vitale operaties en behandelingen stil komen te liggen.. een media die nog nooit zo dominant op een onderwerp heeft gezeten, die daarmee vermoedelijk onbewust enorme angst hebben gezaaid. Covid is echt geen huis tuin en keuken griep maar het staat nu op lijst A van infectie ziektes en dat is het andere uiterste.. als het hier om een ebola pandemie was gegaan had ik gezegd hell ya.. nu gewoon terecht gematigd kritisch vind ik..
0 -1
Deepblue
Eens. Angst en paniek is nergens voor nodig, 'gewoon' je verstand blijven gebruiken.
1 0
Minsc
Eens in de honderd jaar Carona en nu ook nog eens Corona, wat een ellende.
0 0
Web
Niet handig, maar ook dit kan gebeuren
0 0
louis60
Bij Kaasdragertjes zijn Stengs, Boadu en Vlaar niet fit voor oefenduels. Hoe zit dat eigenlijk bij ons? Is daar info over?
1 0
Radie125
Als dit de norm is voor heel Nederland dan heeft 25% van de Nederlanders het corona al gehad. Dat is opzich positief nieuws op weg naar groeps immuniteit
0 -1
Sjaakvaak
13 van de 90 is 14.5%. Daarbij is deze steekproef geen juiste weerspiegeling van de samenleving.
0 0
Deepblue
Toch denk ik dat 15% een aardige gok is voor heel nederland.
1 0
Hollister
Dat is wel heel simpel geconcludeerd
2 -1
Truth
"Onana afwezig ivm lichte enkelklachten".... Of is hij z'n transfer aan het afronden? Hoop van niet..!
4 0
Bennyben
Dit word bij andere clubs niet getest of Ze het al hebben gehad, dus dit zegt mij niet zoveel misschien heb ik het ook wel gehad zonder dat ik het weet.

Bij Feyenoord testen ze niet eens dus ik denk niet dat Ajax de enigste voetbalclub is waarbij dit speelt.
1 0
Afca85meer
Doet me denken aan dat filmpje waarop Promes met zijn maten van de Gayboyz squad staat te voetballen op een Cruijff-court tijdens de lockdown.
4 -3
trainer
Corona is bij promes in zijn hersenen geslagen... :P
1 -2
Sanalologo
Doet me denken aan die berichten dat besmetting in de buitenlucht minimaal is.
2 -3
Sjaakvaak
Normaal in de buitenlucht is wat anders dan met elkaar voetballen in de buitenlucht, daar is namelijk wel sprake van fysiek contact.
1 -1
Marcus
Mooie zet van Ajax om dit in juni stil te houden. Had anders toch wel wat onrust kunnen veroorzaken (trainingen, transfers)

Nu (6 weken later) ziet iedereen dit als non nieuws en staat Mike met z'n breaking weer voor lul.
4 0
afcasven1995
Pff ben zo klaar met dat hele corona.

Zullen we het weer over voetbal hebben? Die Jeppe Kjaer, wat een wereldtalent he?
3 0
Web
Tegenslagen kunnen wij heel slecht tegen
Misschien moet je zelfs eens wat ergs mee maken
Carona is nog NIET klaar met ons.
0 -3
Superjan
Corona??? Heb ik iets gemist?
2 0
Sanalologo
Goeie speler.
0 0
niquedegraaff
Zelfs een fles frituurvet kan positief worden getest.
Zo betrouwbaar zijn de tests. Daarnaast, we doen helemaal panisch om de besmettingen, maar de kans is nihil dat je na besmetting überhaupt klachten krijgt. Ik vind het echt bizar hoe bang men is voor een onzichtbaar a-symptomatisch virus dat vooral mensen met onderliggende aandoeningen het leven moeilijker maakt.

De ic capaciteit is uitbreid en in geval van nood mogen we uitwijken naar Duitsland. De vraag is dan, waarom al die maatregelen? De maatregelen kijken eerder een doel. En daarnaast is het middel inmiddels schadelijker dan het doel.
8 -13
Sjaakvaak
Je vergeet ff voor het gemak dat die onderliggende aandoeningen bij een zeer groot deel van de mensheid voorkomt. Dus door het rustig te blijven verspreiden brengen we een heel groot deel van de samenleving in gevaar. Nog even los van het feit dat gezonde mensen wel degelijk hevige klachten kunnen krijgen.

En het middel schadelijker dan het doel? Dat hangt volledig af van hoeveel waarde je aan een mensenleven rekent.
4 -2
Sterretje73
Amen...dat kortzichtige gebral alleen omdat sommigen zich een beetje moeten aanpassen is zo vermoeiend. Ik moet er niet aan denken als 1 of beide ouders/schoonouders of andere ouderen dit virus krijgen. Dat punt alleen al is genoeg om me die zeer kleine “ongenoegens” opzij te zetten. Jammer dat niet iedereen de intelligentie bezit om even verder dan zichzelf te denken.
3 -3
bazza25
En dat noemt andere kortzichtig, weleens van neven effecten gehoord? Tunnelvisie op corona veroorzaakt zoveel meer ellende..
En dan heb ik het niet eens over de beperkte ontspanning..
Mkb's voor 1/3 naar de knoppen.. talloze behandelingen en operaties uitgesteld waardoor in andere ziekten de leeftijdverwachting daalt.. verzorgingshuizen dicht voor familie, aan de bewoners is niks gevraagd , die gaan niet alleen dood aan corona maar ook aan eenzaamheid en verdriet.. dit alles voor vermoedelijk een ernstig virus maar wat al minder ernstig is dan voorspelt.. ow ja we doen het voor de ic capaciteit en ziekenhuis capaciteit , welke door onze lieftallige kabinetsleden structureel zo is bezuinigend dat het een dun laagje is.. maar beetje kritisch kijken. Nee dat mag niet jongens en meisjes, volgen die hap..
1 -1
Web
Zo werkt het schijnbaar, ben er ook erg van geschrokken
Egoïsme is zo groot.
1 -1
AlexIbarra
De kans is nihil dat je na besmetting uberhaupt klachten krijgt?
Wat bedoel je?
1 0
AFCAjax
98% merkt er helemaal niks van volgens de jonge en het rivm.
0 0
BokkieBokstra
Vooralsnog gaat het wereldwijd steeds harder met besmettingen en overlijdens en hadden we hier ook een situatie dat we er totaal niet op berekend waren en het aantal overlijdens hard ging. Verder lees je ook over mensen die het wel gehad hebben en er ziek van geworden zijn die tot op heden nog met de naweeen kampen. Het is niet helemaal niets.

De maatregelen kan ik wel begrijpen hoe ellendig ook en ik word er ook helemaal naar van. De pijlen, de schotten, de mondkapjes, heb er totaal geen zin in en word er depressief van. Maar als we weer zouden besluiten met zijn allen in het stadion te zitten, fijn naar concerten gaan of hossen in het cafe dan is het denk ik weer heel gauw alle hens aan dek in de zorg. Die zorg en de mensen die er werken zijn aardig op de proef gesteld. Conclusie van het verhaal, je hebt wel met elkaar te maken.
7 -3
Sanalologo
Dat er mensen overlijden zegt zó weinig. Wat was fe situatie van deze mensen? Waren ze kern gezond? Lagen ze al op sterven? Hadden ze nog meet ziektes en kwalen? Hoeveel % van de bevolking is het?
4 -1
Web
Mensen met onderliggende klachten liggen niet allemaal op sterven
Als je hart of vaat ziekte heb, zoals ik, kun je nog prima functioneren Maar word je besmet , kan het zo maar fout gaan
En er zijn ook genoeg gezonde mensen die erg ziek worden, en nog steeds klachten hebben
0 0
BokkieBokstra
Wat ik me afvraag, wat wil je met deze vragen? Inderdaad, veel mensen met onderliggende problemen, ouderen. Dor hout en rokende dikzakken zoals sommige mensen zeggen. Maar ook hele gezonde mensen die zwaar ziek worden of overlijden. Als je het in de getallen ziet dan kan je inderdaad denken, percentueel niet zoveel. Er hebben zich wel treurige situaties afgespeeld. De zorg was er in ieder geval totaal niet op berekend en kon het niet aan, daar waren noodmaatregelen voor nodig.
0 0
Sjaakvaak
Qua overledenen had het overgrote merendeel onderliggende klachten. Dan wel diabetes, dan wel hart/vaatklachten, dan wel obesitas. Allemaal ziektes waarmee je alsnog hartstikke oud kan worden.

Ook zijn er genoeg gezonde mensen geraakt, en kampen die nog steeds met de naweeën.
0 0
Truth
Amen!
1 -2
31xAjax
Ga je in je volgende pist uitleggen dat de aarde plat is???
4 -3
zico
De Graaf heeft gewoon gelijk. Verdiep je eerst maar eens in de pcr-test. Een positieve test zegt niets over corona, besmetting of ziek zijn.
4 -2
Sjaakvaak
Over die PCR test heeft hij helemaal gelijk. De rest is pure kul.
2 0
jewie3
Ik ben er ook niet bang voor ofzo maar ben er wel bevreesd voor dat het via mij bij broer terecht komt en die heeft zware diabetes dus super link voor hem of bij mijn ouders die achter in de 70 zijn.
8 0
Ajax27
Yup, vlieg jij maar lekker naar Amerika of Brazilië. Daar zie je de resultaten voor als je als land niet zo 'bang' bent en er gewoon schijt aan hebt.
8 -2
Aspers73
Immuun
0 0
Aspers73
Helemaal mee eens. Aan de vrolijkere kant….half AJax is waarschijnlijk immune !
0 -1
JohnnyD
Paar dagen geleden bij vriend een zelftest gedaan. Ik had ook antistoffen kennelijk, maar ben nooit ziek geweest.
1 -2
Cisco2
Een zelftest op anti stoffen? Hoe heb je dat gedaan?
2 -1
JohnnyD
Een test met een druppeltje bloed en daaruit bleek dat ik geen Corona heb, maar wel antistoffen. Maw....wel gehad dus kennelijk.
1 -2
Sjaakvaak
Leuk, die testen zijn zo onnauwkeurig als het maar kan. Je moet verschillende PCR testen uitvoeren, op verschillende monsters van je bloed; voordat je dit kan concluderen.
0 0
JohnnyD
Ik weet het. Ik heb er over gelezen. Ik kreeg alleen de mogelijkheid het te doen en heb maar gedaan. Deze test staat wel bekend als de beste test uit Duitsland, maar desalniettemin neem ik het met een korreltjes zout allemaal. Net zoals ik deze hysterie met een korreltje zout neem allemaal. Wel nog GGD gebeld, maar aldaar werd mij verteld dat als ik geen verschijnselen heb, ik daar geen test hoef aan te vragen. Verplicht mondkapje dragen gaat echter wel tegen mijn basisprincipes van het leven in. Drukke plekken okay, maar dat is echt de laatste stap die ik nog kan accepteren. We leven nou eenmaal op een onveilige planeet. Er kan van alles gebeuren. Dat heb je nou eenmaal te accepteren. Zelfs de millennials.
1 0
AFCAjax
Een lang, maar interesant artikel
https://off-guardian.org/2020/06/27/covid19-pcr-tests-are-scientifically-meaningless/
1 -2
DT10
Een lang, maar onbetrouwbaar artikel..
1 -3
zico
De pcr-test is nooit gevalideerd en positieve uitslag zegt dus helemaal niets.
3 -1
Koenus
Als je van complot theorieën houdt is dit artikel zeker aan te raden.
3 -6
zico
Onderzoek maar eens serieus de waarde de prc-test. Deze is nl niet wetenschappelijk gevalideerd.
4 -1
Koekepeer
Gelukkig gaat het in het geval van Ajax om een andere test.
1 -2
Sjaakvaak
Nee hoor, het gaat om de test naar antigenen. Om te kijken of je in het verleden Corona hebt gehad. Dat is een PCR-test.
1 0
Koenus
Ter verklaring. Met een PCR test kan alleen aangetoond worden of je het virus op dat moment hebt. Als het virus eenmaal weg is, werkt de PCR test niet meer. Met een antilichaam test kan aangetoond worden of je het virus hebt gehad, omdat je eigen lichaam die antilichamen aanmaakt en een soort van afweersysteem geheugen achterblijft.
0 0
Koenus
Achterblijft
0 0
Koenus
Ik onderzoek het dagelijks, want ik werk in de wetenschap. Ik gebruik de methode om te bepalen of bepaalde genen tot expressie worden gebracht of niet. Als de primers goed ontworpen en gevalideerd zijn is dit een buitengewoon goede methode om te bepalen of het virus present is of niet. Al bij een heel laag niveau of klein specimen kan de precensie van het virus aangetoond worden.
2 -1
AFCAjax
Kary mullis, de uitvinder van de pcr test, was er heel duidelijk in dat deze test niet gebruikt moest worden om een virale besmetting aan te tonen. hij is geheel toevallig niet zo lang voor dit alles begon overleden aan pneumonie.

bovendien is het virus klaarblijkelijk nooit geisoleerd en is er nooit bewezen dat een virale infectie de boosdoener is in covid-19.
de pcr test is waardeloos om heel veel redenen in deze. de overweldigende meerderheid die positief getest word heeft helemaal nergens last van. de overweldigende meerderheid die is zogenaamd is doodgegaan is gewoon ergens aan dood gegaan (kanker hartaanval ongeluk etc.) en positief getest met de pcr test.. het beeld wat artsen omschrijven als echt covid-19 een specifieke vorm van aantasting van de longen komt maar bij weinig mensen voor en ook die mensen hadden voorheen onderliggende problemen.
iig in new york durf ik te beweren dat de meeste mensen die daar zijn overleden zelfs vermoord zijn.
zie deze undercover nurse over hoe het daar op de IC ging https://www.youtube.com/watch?v=TXx8g0wFgMY
0 0
Sjaakvaak
Grappig, je werkt duidelijk niet in de immunologie. Het gaat hier namelijk niet over de test naar een huidige besmetting met antilichaampjes maar om de PCR-test die kijkt naar antigenen. Oftewel, of je in het verleden de ziekte hebt gehad. Deze is wel degelijk zeer onnauwkeurig gebleken uit klinisch onderzoek.
1 0
Koenus
Sjaak. Je draait ze om. Antigenen worden door je lichaam detecteerd en dan maakt je immuunsysteem antilichamen aan die de antigenen aanvallen. Een PCR test is bedoeld om DNA of RNA te detecteren. Dat is het genetische materiaal dat bepaald of je mens, kikker, of een virus bent. En dat is dus verschillend tussen de verschillende organismen.
0 0
niquedegraaff
Dat woord is inmiddels zo aan inflatie onderhevig, dat het nog amper betekenis heeft. Het is geen theorie meer maar een feit. Belastinggeld geldstromen naar farmaceutische miljardairs, bedrijven die jarenlang zijn gesponsord door Bill Gates. Is dat een sponser of zullen we het maar gewoon investering noemen?

De banden van minister de Jonge diens broer (Marien) in de industrie vind ik ook opvallend. Werkte als microbioloog voor het bedrijf (Merck) dat een dochter onderneming is van het bedrijf (AstraZeneca) dat de 300 miljoen vaccins zal gaan maken. 750 miljoen euro belastinggeld gaat er heen. En ohja, als klap op de vuurpijl, de Bill and Melinda Gates Foundation heeft hen ook gesponsord, ehh ohja, in geïnvesteerd...

Je kan het lacherig afdoen als 'complot theorie' en in lala land leven, maar misschien is er toch wel meer aan de hand. Feit blijft dat veel mensen in totale paniek leven (ik noem het volks psychose van de journaal junkies) terwijl zij juist nuchtere mensen die nog een beetje helder nadenken er van beschuldigden een 'gekke' complotdenker te zijn. De wereld staat echt op z'n kop.

Het lijkt mij sowieso onverstandig om voor de volle 100% te vertrouwen op een regering en overheid die al jarenlang bekend staan om het liegen en bedriegen. Negeren van referendums etc. Fout op fout. Affaire na affaire.

De hervorming van de gezondheidswet is ook een dingetje. Hoeveel belastinggeld gaat er via toeslagen nu naar verzekeraars? Dat was natuurlijk handjeklap hé!

De sociale huur dan. Hoeveel toeslagen gaan er nu naar deze verhuurders? na de wijzigingen in de toeslagenwet kwam er ineens een verhuurdersbelasting die uiteraard vol wordt doorberekend aan huurders waardoor de huren gigantisch stegen en dus ook de toeslagen. Maw, de verhuurders verdienen flink aan de met belastinggeld gesponsorde huren.

Linksom if rechtsom is de overheid niets meer dan een grote pot geld en wie het hardste lobbied via gevoelige politici met machrsambities kan er flink uit graaien. Je ziet het keer op keer.
4 -2
1eringzuid2
Hèhè. Hier lees ik iets van iemand die zijn verstand gebruikt en heel slim het geld volgt. Iedereen wordt bedrogen met alles. Er zijn maar 2 dingen belangrijk in de wereld. Macht en geld. Je kan ze niet los van elkaar zien. De hele wereld wordt bestuurd door de 1% der rijken op deze aardbodem. Die 1% wil de macht en het geld behouden en is bezig dit te consolideren middels de NWO. Niks geen geheim of complottheorie. Ze komen er zelf voor uit. Wat ik de overige 99% van de wereldbevolking verwijt is dat ze zelf totaal geen kritische vragen stellen, zelf niet logisch nadenken en alles via de diverse media slikken voor zoete koek en overheden vertrouwen alsof het je beste vriend of familielid is.... Hoe naïef kan je zijn?
0 0
TusanDadic
Dat ging via Poulsen. Deze profeet dacht onze 11 basisspelers alvast immuun te maken, zodat we er komend seizoen geen last van ondervinden.;)
6 0
MPAjax
Haha ja zo is hij wel, altijd een plan om zijn team sterk te maken :p ;)
1 0
gi0vanni
En hij mooiste is als hij aanwezig is heb je nooit lang meer last van van Bommel.
0 0
3*stars*3
Er wordt meer en meer getest en als meer clubs transparant zijn, zullen er meer van zulke uitslagen volgen.
Zeker als je ook de staf en spelers mee gaat rekenen van hoofdteam en jong selectie.

Die Mike is ook een treurmuis zeg, hij pakt zelf groot uit met BREAKING...
1 0
Sjaakvaak
Andere clubs testen ook netjes maar kijken puur naar huidige besmettingen. Het testen op antistoffen gaat wat moeizamer en gebeurt dan ook zeker niet in alle gevallen. Dus zulke uitslagen ga je niet snel horen, maar ze zullen wel overal zijn ja.
0 0
Labrador
Staan we weer boven AZ
4 0
OuweDibbes
Klinkt raar, maar eigenlijk is Covid 19 van de 1.5 miljoen virussen eigenlijk een erg onschuldig virus alleen zeer besmettelijk waarvan 3 procent zware klachten krijgt en moet worden opgenomen. Helaas in veel landen is de gezondheidzorg niet op die aantallen ingesteld. Maar oke.. de Russen gaan 1 oktober beginnen met een Vaccin en veel landen zullen snel volgen. Vermoedelijk zal het iets zijn als een griep priek die mensen met een bepaalde leeftijd om de zoveel tijd moeten halen aangezien het een muterend virus is.
4 -5
DT10
Zo onschuldig, dat er binnen 10 maanden, 600.000 mensen aan zijn overleden...
2 0
Mokumnorth
700.000 is het, oftewel 0,01 % van de wereldbevolking is eraan overleden. Moet zeggen dat ik dat niet heel veel vind. Helemaal niet als je dat met allerlei andere ziektes vergelijkt.
De kans is zelfs vele malen groter dat Feyenoord kampioen wordt aankomend jaar.
1 -3
Sjaakvaak
Je vergeet even dat pas een klein deel van de wereldbevolking überhaupt het virus heeft gehad. En dat het aantal doden significant gaat stijgen wanneer de gezondheidszorg overspoelt raakt.
0 0
Lazell
700.000, doe het maar af als niks...
3 0
1eringzuid2
Ach. Er sterven 20.000 mensen per dag omdat ze geen eten hebben. Het vaccin daartegen(genaamd eten) daarvan gooien wij miljoenen kilo's van weg.......
Met andere woorden: zo lust ik er nog wel een paar. Overigens sterven er ook 20.000 mensen per jaar in Nederland in de gezondheidszorg door verkeerd medicijngebruik, blunders bij operaties enz. Daar hoor ik vrij weinig over!
0 0
ghouleseddik
De ziekte Covid-19. Het virus heet SARS-CoV-2. Er zijn veel coronavirussen en daar zitten ook een hoop onschuldige tussen. Kans is groot dat je er al 'ns eentje gehad hebt. Ik vind dít virus niet zo onschuldig. Maar het veroorzaakt behoorlijk wat schade aan de luchtwegen.
2 0
Sjaakvaak
Het virus muteert juist amper in tegenstelling tot de vele verschillende influenza virussen die er zijn. Door de relatieve eenvoudigheid van het virus is het moeilijk om een levensvatbare, laat staan gevaarlijke, mutatie te krijgen. Daarom zie je over de hele wereld amper verschillen in hoe het virus er in zijn kern uitziet.

Wel is het zo dat antistoffen relatief snel verdwijnen, waardoor er inderdaad periodiek gevaccineerd zal moeten worden om de antistoffen op peil te houden.
0 -4
Ajaxmax
Keurige uiteenzetting
1 0
Redrum
De helden van De Telegraaf hebben eindelijk weer een primeurtje.
3 0
AJAXAFC1
Zou mike een flinke bonus krijgen voor elke letter die hij CAPSLOCK maakt? om het groter te maken dan het is
4 0
mgtow
Denk dat heel veel mensen het al gehad hebben maar dusdanig lichte klachten hebben gehad dat het net leek op een griepje of misschien zelfs wel een paar dagen niet lekker zijn wat iedereen wel eens heeft.
5 0
MPAjax
zijn voornamelijk mensen die al een zwaar lichamelijk probleem hebben die eraan onder door zouden kunnen gaan
1 0
Jarl1989
Maar als het zo simpel is om een bloed onderzoek te doen en anti stoffen op te sporen, waarom wordt dit niet bij de rest van Nederland gedaan? Kun je zo een hele groep mensen uitpikken die het al heeft gehad.
1 0
Sjaakvaak
De antistof testen waren destijds erg onbetrouwbaar. Geen idee of ze nu al betrouwbaarder zijn, of dat er bij Ajax gewoon met verschillende testen en monsters is gewerkt ter verificatie. Het is in ieder geval niet te doen om alles en iedereen te testen.
1 0
AFCA-B93
Omdat waarschijnlijk 90% van die mensen geen anti stoffen heeft, en dus het virus nog niet heeft gehad. Waarna je al deze mensen opnieuw moet gaan testen. En dan zeg je: maar mensen kunnen zelf wel inschatten of ze het hebben gehad of niet, en dus of testen een slim plan is. Nee. Er zijn genoeg mensen die bij een hoestje al gaan testen en negatief testen, keer op keer. Zulke mensen zijn er echt
1 0
Deepblue
Er zijn ook mensen die geen antistoffen (meer) hebben maar het toch gehad hebben.
0 0
Deepblue
Tsja, als zo'n 15-20% van de bevolking het heeft gehad, is het een goede afspiegeling.
1 -1
VoorOnzePloeg
Kudus was er ook niet toch?
0 0
insectenverdelg
Beel sensatie van de Telegraaf, weinig nieiws.
2 0