Veiligheidsregio en Ajax nog oneens over voorwaarden

BartVeenstra, 04-08-2020 om 12:10, 5737 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De Veiligheidsregio Amsterdam wil geen enkel risico nemen met het toelaten van publiek bij Ajax-wedstrijden. Zaterdag zal de oefenwedstrijd Ajax - RKC Waalwijk zonder publiek afgewerkt worden, omdat de Veiligheidsregio en Ajax het nog niet eens zijn geworden over de voorwaarden. Ajax wil graag 9.000 toeschouwers toelaten bij de oefenduels in de Johan Cruijff ArenA. 

‘We zijn in gesprek met Ajax over de voorwaarden voor het toelaten van publiek’, reageert een woordvoerder van de Veiligheidsregio tegenover Ajax Showtime. ‘Het aantal besmettingen loopt weer op in onze regio. De Veiligheidsregio kiest daarom voor de veilige optie. Dat is gefaseerd opbouwen, dus eerst klein beginnen, leren van de praktijk en vervolgens eventueel meer supporters toelaten bij een volgende wedstrijd.’

Het is nog niet uitgesloten dat Ajax wel supporters mag toelaten bij Ajax - FC Utrecht, de oefenwedstrijd die donderdag 13 augustus wordt gespeeld in de Johan Cruijff ArenA. ‘Als de Veiligheidsregio en Ajax het eens worden over die voorwaarden, kan de vergunning worden afgegeven.’ 

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)
Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: T.Zwagerman@ajaxshowtime.com

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Wel vreemd als je op tv ziet dat 010 heeft geteaindbin de kuip en dat er supporters bij aanwezig waren. Hoe zijn die dan binnengekomen? Met of zonder mondkapjes?
0 0
N-ajax
In 010 hebben ze niks om over te juichen dus daar is de kans op besmetting klein.
0 0
DulceDesde
Barbaar nen het met je eens! emn over Ambtenaren gesproken wie zijn plicht als mens niet kent wordt Ambtenaar of Politieagent. Dit is wel de slechtste burgemester die amsterdam nu heeft. incompetente besluitloze groenlinkse trut. O wat mis ik nu burgemeeste van der Laan god hebbe zijn ziel.
0 0
Marcao
Dan zeggen we toch gewoon dat het een demonstratie van Antifa is? Dan kom die kudt van een Halsema juichend persoonlijk toestemming geven.
0 -1
OuweDibbes
Lekker weer van onze ongekozen burgermeester. Ze is niet alleen incapabel maar ook nog eens partijdig en vals, een zakenvuller, een groot vervuiler haar zoon is een vuurwapengevaarlijke gek nadat ie vroeger van een zwarte school is gehaald.
0 -1
Kuningast
Lekker demonstreren of massaal in de trein naar het strand prima, maar een voetbalstadion voor 20% vullen? Dat gaan we niet doen he
1 -1
Aspers73
Ook prima, gaan we met 100.000 man met de trein naar de zee toe !
2 -2
debarbaar
Iedereen die de incompetente Hagenaar Frank Paauw in Rotterdam het feyenoord publiek min elkaar heeft zien meppen en die de idioot met een waterkanon en paarden bezig zag in zijn eerste weekend in dienst bij de Arena weet dat je te maken hebt met een volkslagen idiote voetbalhater. tel daarbij op dat Halsema op haar kloten (of het vrouwelijke equivalentt daarvan) heeft gekregen voor een demonstratie tegen Amerikaans politiegeweld weet dat ze op het stadhuis geen ene ruk geven om voetbal en Ajax. Het enige dat helpt is wanneer je met 20,000 man naar het stad huis gaat en eist dat er wat gedaan wordt.

Alle ambtenaren in Nederland zijn zo lui als de pest en willen geen enkele verantwoordelijkheid nemen tenzij het om Amerikaanse discriminatie of Gays gaat. De Gay pride mocht eerst gewoon nog fijn een demo organiseren.
4 -6
koppensneller
Terecht de barbaar.
0 -1
Red Devil
Het gaat allemaal weer erg laks hier in Amsterdam.
0 -1
debarbaar
Wat dacht je. Gay Pride en de Black bullshit demo's zijn politiek veel interessanter dan Ajax. Je moet echt schijt hebben aan het stadhuis en naar het stadion marcheren.
3 -7
Ajaxamsterdam0485
Deze wedstrijden waren bedoeld om dit te testen, dalijk speel je tegen utrecht nog zonder publiek
1 0
debarbaar
je bedoelt dan zeker om de politie en het stadhuis te testen om hun altijd uitblijvende actie. Je moet een vergunning aanvragen voor een samenkomst van uitgeprocedeerde illegalen dan heb je over een uur de vergunning binnen voor 9000 man.
3 -4
johnantoni
Alleen BLM demonstraties mogen in Mokum
6 -8
Joseph
Volgens mij is op de Dam wel bewezen dat verspringing in de buitenlucht niet plaats vind, heeft de veiligheidsregio toch per ongeluk ontdekt toen ons randstadkutje de controle kwijt was. Je moet alleen zorgen dat mensen op de fiets of met de auto naar de Arena komen en dat je het binnen ventileert.

Grootste risico op besmetting zal de trein of de metro zijn, een modkapje gaat weinig uitmaken in een blik sardientjes.
1 -2
ProfessorX
Het nieuwe normaal in nederland .

Ze zeggen tegenwoordig op alles "te gevaarlijk , kan niet het gevaar is te groot , geen risico's " je leest dit steeds vaker .

In mijn gevoel maken ze er enorm veel misbruik van om het volk onder de duim te houden je moet maar eens goed opletten wat je allemaal te horen krijgt vandaag de dag .
3 -4
Bapinho
Dus je mag wel met 5000 man tegen elkaar aanstaan op de dam maar dit kan natuurlijk weer niet. Achterlijk gedoe, ben ook dat gezeik met die entrada nog niet vergeten

halsema out
9 -11
Van Reenen
Tja, in geen velden of wegen te vergelijken met Eberhardt van der Laan. Hij was PvdA en een kanjer en zij Groenlinks. Moet niet nog gekker worden. Jammer dat de burgemeester van Utrecht toendertijd niet benoemd is voor Amsterdam. Ik zeg niet dat hij wel een vergunning had afgegeven, maar er waren links en rechts zeker minder mensen geweest die de burgemeester niet zouden pruimen.
0 -1
JohnTB
Zo 5 minnetjes maar liefst. Dat moeten Halsema aanhangers zijn. Wist niet dat die er zijn onder Ajax supporters....
5 -8
Van Reenen
Ach, of het zijn dronken zuipschuiten die zich als Ajax-supporters hebben aangemeld en overal een minnetje bihzetten. Daar moet je je helemáál niets van aantrekken, Zal mij ook worst zijn, zolang je dit kan doen op AS zonder je schuilnaam. Vandaar deze reactie, dan weet jij tenminste dat ik jou steun John.
0 0
koppensneller
Of gewoon mensen die een tering hekel hebben aan populistisch geleuter ?
7 -4
OuweDibbes
De overheid en de gemeente is een faciliterend orgaan die tegen marktconforme tarieven diensten moet aanbieden, zoals een rijbewijs, afvalverwerking etc.. deze gemeenteraad heeft het gepresteerd bij de eerste tegenslag compleet failliet te zijn. En jij noemt het populistisch geleuter?
0 -1
Van Reenen
Deze gemeenteraad had een daad kunnen stellen door de verantwoordelijke functionarissen te manen enige spoed te betrachten met het verstrekken van een werkvergunning voor Kudus. Maar de verantwoordelijke ambtenaren hebben er weer veel tijd voor nodig. Ja, ook wij moeten thuiswerken is een veel gehoorde kreet en dat neemt veel extra tijd in beslag. Pfffff.
0 -1