Ten Hag: 'We zullen Antony de tijd geven'

ThijsZwagerman, 04-08-2020 om 07:40, 7290 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax zal nieuwkomer Antony rustig gaan brengen. De Amsterdammers betaalden zo’n zestien miljoen euro voor de Braziliaanse aanvaller en troefden in de strijd om Antony maar liefst twaalf clubs af, maar dat weerhoudt Ajax er desondanks niet van de linkspoot eerst rustig te laten wennen in Amsterdam. 

‘Dat hij potentie heeft, is duidelijk’, stelt trainer Erik ten Hag in gesprek met het Algemeen Dagblad, waarna hij aangeeft Antony rustig te laten acclimatiseren. ‘We moeten kijken hoe snel hij zich gaat aanpassen. Daarvoor zullen we hem de tijd geven. Hij komt in een ander werelddeel, in een ander land, bij een andere club en ergens waar een andere taal wordt gesproken.’

Volgens het Algemeen Dagblad doet Ajax er wel veel aan om het aanpassingsproces van Antony voorspoedig te laten verlopen. Zo heeft conditietrainer Alessandro Schoenmaker Antony een tijdje terug in Brazilië opgezocht om hem voor te bereiden op zijn komst naar Ajax. Verder wordt Antony geholpen door het handjevol Zuid-Amerikaanse spelers waarover Ajax beschikt en waarmee de Braziliaan dus gemakkelijker kan communiceren.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Noxin
Aanpassen, aanpassen... Als je in Brazilie met een paar dribbels je tegenstander eruit kan lopen, lukt dat in de Eredivisie ook wel.
0 0
DS
Hij kan moeilijk zeggen ik gooi hem gelijk voor de leeuwen en hij mag het zonder te wennen uitzoeken in het veld.
De druk en verwachtingen zijn al erg hoog.
1 0
jutter
Normale gang van zaken met steekhoudende argumenten toch. Ben overigens heel erg benieuwd naar deze jongen, want zijn roem/capaciteiten is/zijn hem al min of meer vooruit gesneld. Dat een dergelijke jongen uit voetballand bij uitstek Brazilie dan voor Ajax kiest, terwijl hij bij veel andere clubs schijnbaar meer dan welkom zou zijn, is een prima zaak voor Ajax natuurlijk. En dan zie je maar weer eens wat een impact een prima optreden in Europa (CL met name) kan hebben. Het is dus vooral zaak om het huidige beleid te continueren en stapjes in Europa te maken, en niet meer terug te vallen op, qua voetbal, sombere ED tijden!!
1 -1
PierreHeno
..en net als met Marin.
0 -2
PierreHeno
Net als Ten Hag destijds met Neres heeft gedaan...bijna heel seizoen op de bank of invalbeurtjes in de 87e minuut. Anthony kan zijn borst nat maken.
0 -3
Web
Hoe kom je daar nou bij
Bosz heeft hem niet opgesteld
0 0
PierreHeno
Tja...toch wat beter opletten Web. Transferwindow 2018-2019 was het Chinese Guangzhou Evergrande zeer geïnteresseerd om de nauwelijks spelende Neres over te nemen voor een pittige transfersom. Een deal waar Ajax wel oren naar had maar Neres besloot bij Ajax te blijven. Later kwam er nog een periode dat hij van Ten Hag nauwelijks speeltijd kreeg en zo ja dan waren het invalbeurtjes van 5-10 minuten.
0 0
036AFCA97
Wel lekker dat deze jongen er meteen was toen het kon. Nu is die als het seizoen begint al 1,5 maand in Nederland. Dat scheelt al.
0 0
Radie125
Ten Hag kennende wordt dat dus medio 2021
1 -5
Ajax27
Marin en Alvarez kregen direct kansen, in zowel de voorbereiding als de start. Dat ziij die kansen verprutsen en daardoor op de bank belanden is hun probleem. Promes moest zich even bewijzen en stond er daarna ook direct. Dus waar heb je het over?
3 0
Web
Zo is het
0 0
Ozymandias
Was baseer je dat op?
1 0
PierreHeno
Neres
0 -2
Web
Bosz stelde hem niet op
0 0
Ozymandias
Denk daar nog eens over na. Wanneer kwam Neres en wanneer werd Ten Hag aangesteld?
0 0
PierreHeno
Neres per januari 2017 contract bij Ajax en Ten Hag werd als trainer-coach van Ajax 1 aangesteld per 01-10-2018. De Chinese club Guangzhou Evergrande had interesse en had een bod gedaan van meer dan 43 miljoen dollar maar Neres gaf aan bij Ajax te willen blijven.
0 0
FlyingDutchMan
Of zou Neres voor en tijdens de Chinese interesse zijn basisplaats zijn verloren omdat hij geblesseerd of gepasseerd was? Of past dat scenario niet in jouw zeik filosofie???
0 0
noppenkoning
Las ergens dat hij ook een zoontje heeft, krijgt hij nu dan zelfde gezeik als met Alvarez dat hij zijn gezin niet bij zich kan hebben??
1 0
louis60
Waarom betalen we dan zoveel voor een talent die je pas kan inzetten wanneer we al uit Europa zijn geknikkerd? Koop dan Europese talenten. Of koop dan spelers van je Nederlandse 'concurrenten'. Je moet er vanaf de eerste wedstrijd tegen Sparta meteen staan. Knallen en de kop pakken. Robben wordt ook klaar gestoomd voor zijn eerste wedstrijd tegen lampies.
0 -11
PierreHeno
Alleen Ten Hag onze grote leider weet blijkbaar het antwoord op die vraag. Zeg jij het anders maar. 'Ouwe beren leren dansen is zwepen verkwansen' luidt niet voor niets een bekende zegswijze.
0 -1
afcas
Ben je echt zo dom?
6 -1
PierreHeno
Dus niet
0 -1
bdsngsfs
https://www.youtube.com/watch?v=aSdSmSiGT9I
0 0
Web
Wat een kortzichtige opmerking
Ten Hag wil geen blessures hebben
Training in Brazilië en bij Ajax is een wezen van verschil
Kom maar eens met een speler van dit niveau in Nederland? Die zijn er toch niet?
Zou je die halen. Gaan ze nooit spelen
1 0
PierreHeno
Niemand laten spelen = weinig blessures. Geen goed idee lijkt me wanneer je prijzen moet pakken.
0 -2
oxxer
Deze uitspraak van ETH slaat nergens op, het is een supertalent waarom rustig brengen? Als hij fit is speeltijd geven, voetbal is geen rocket science.
5 -10
Ajax27
Wie zegt dat het een supertalent is? Heb je 'm al zien spelen? Laten we nu maar eens eert rustig naar een paar wedstrijden van 'm kijken om daar iets zinnigs over te zeggen. Ten Hag probeert gewoon de hype eraf te halen, niet meer, niet minder. We hebben het gezien met Ziyech wat er met een goede speler gebeurd als je zoveel druk op z'n schouders legt.
2 0
Web
Laat hem rustig wennen, zet er geen druk op
Zo werkt het toch
Wat goed is, gaat echt wel spelen
4 0
KJHuntelaar
Het is wss ook een praatje om de druk ervan af te halen, betrap mezelf er ook op na al die goede verhalen verwacht je nu ook wel behoorlijk wat..
5 0
Web
Zo werkt het toch
1 0
Marcw1972
Precies. Wat een onzin, een aankoop van 16 miljoen rustig brengen. Als hij goed genoeg is, gewoon opstellen!
3 -5
Web
De weg van geleidelijkheid is het allerbeste
Die gaat echt wel spelen hoor
3 0
Jeugd
Weg van de geleidelijkheid? Laat die jongen doen wat hij het liefste doet. Voetballen!
3 0
Kingoffdatoilet
Dan zal hij zich alsnog aan het land, de trainingsmethoden en het team moeten aanpassen.
1 -1
Minsc
Welnee, ook hier is het 11 tegen 11 en is de bal rond.
0 -1
Saanchez
Vergeet niet dat een speler nog zoveel talent kan hebben, als hij aanpassingsproblemen heeft of heimwee oid (zeker niet onmogelijk bij jonge jongens vanuit de andere kant van de wereld) kan dat absoluut ervoor zorgen dat hij niet meteen top rendeert. Het is aan de club om hem in een zo gespreid mogelijk bedje te ontvangen zodat die grote aanpassingen zo min mogelijk effect op de speler hebben. Ajax lijkt dit in de laatste jaren beter en beter te doen, al zullen er altijd uitzonderingen zijn als ook gebeurtenissen waar de club geen invloed op heeft (zoals Alvarez zijn familie die het land maandenlang niet in mocht). Het is normaal dat we veel verwachten van een dure aankoop, maar laten we niet vergeten dat het ook gewoon een 20-jarige jongen is die net een week zijn hele familie moest achterlaten in een land waar de chaos op zn piek is ongeveer.
3 0
Jeugd
Ajax is heus niet gek. Heeft niks te maken met of hij kan spelen.en of je langzaam moet brengen. Begeleiden gaan ze echt wel doen maar deze rasvoetballer moet je gewoon lekker laten spelen.
1 -1
Saanchez
Waar staat dan dat Ajax hem niet zal laten spelen? Wat ik begrijp uit de reactie van Ten Hag is dat ze hem zullen ondersteunen en begeleiden inderdaad, maar ook dat hij zijn minuten zal gaan krijgen zonder dat hij gelijk afgeschreven wordt als hij niet meteen op zijn topniveau zit.
Hij schijnt verder te zijn dat Neres toen die naar ons kwam en die is volgens mij niet in z'ón gespreid bed gekomen als Antony en desondanks vind ikzelf niet dat we heel lang hoefden te wachten tot hij belangrijk werd, lag meer aan Keizer dat hij hem maar niet opstelde. Ik heb dus hoge verwachtingen voor Antony, maar zou het wel begrijpen als hij niet meteen zo belangrijk is als een Tadic of Blind
1 0
Jeugd
Hoe belangrijk hij wordt gaan we zien.....als ze hem laten voetballen. Neit van die lossie kwartiertjes en eindeloos getrut. Geef die jongen vertrouwen achter de schermen, heb lak aan de media. Jij krijgt de tijd om te spelen en veel. Laten wennen doe je niet door iemand op de bank te zetten. Halve wdstrijden, losse kwartiertjes zorgt alleen maar voor meer druk om het dan te laten zien.
0 -1
afca_sittard
Hoi mannen,

Dit is geheel off topic maar zijn de rugnummers al officieel? Wou namelijk shirtje bestellen!
2 0
BillSplate
Nog lang niet.
0 0
afca_sittard
Hoi mannen,
0 0
bdsngsfs
hé hoi...
0 0
Jeugd
Onzin! Supertalent, gewoon spelen. Ik vind het echt gezever allemaal.
4 -3
Web
Overbelasten heb jij geen problemen mee denk ik?
2 0
Jeugd
Gaat niet om overbelasten, fysieke issues en daarmee rekening houden gelden voor iedereen. Dat gezever over andere taal, andere cultuur. Als die jonge goed is dan maximaal inzetten jn de oefenperiode en zsm laten spelen.
1 -1
afcasven1995
Begeleiding buiten het veld voor deze buitenlandse talenten is zo belangrijk. Gelukkig doet Ajax dat tegenwoordig wel goed, dat is wel eens anders geweest. Herman Pinkster is daarin belangrijk.
2 0
Sanalologo
Die jongen krijgt dus in Nederland verder geen begeleiding? Alleen van Neres en Danilo dus.
0 -3
AFCAMM
Er staat volgens mij geen uitsluiting..
Daarnaast staat er in dezelfde alinea dat Ajax er veel aan doet. Dus ik gok dat er wel meer mensen bij betrokken zijn dan zijn medespelers.
3 0
Sanalologo
Apart dat het dan niet benoemd wordt?
1 -1
AFCAMM
In het artikel van het AD wordt er sowieso niet echt op die manier over gesproken. Het AD heeft het over Schoenmaker en de handvol landgenoten, en hoe Antony zich daardoor niet alleen voelt.

Volgens mij is de laatste alinea daarom meer een conclusie/samenvatting/andere verwoording van AS.

Ik denk dat er echt wel meer mensen mee bezig zijn. Het is een peperdure aankoop, dus ik kan me niet voorstellen dat er niet (veel) meer gaande is.
1 0
Sterretje73
Waar staat dat dan ?
0 -1
Sanalologo
Laatste alinea.
0 -1
Sterretje73
Dan lees jij meer dan ik. Lijkt me heel sterk dat ze deze jongen laten “zweven”. Er staat alleen maar dat hij “ook” door deze jongens geholpen wordt, niet dat hij geen eigen begeleider heeft. Natuurlijk krijgt hij die wel alleen is fat kennelijk niet aan Ajax zelf gevraagd.
0 0