'Goede Europese prestaties helpen Ajax talenten te behouden'

ThijsZwagerman, 04-08-2020 om 07:10, 6037 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Edwin van der Sar stelt dat de Europese ambities van Ajax van grote invloed zijn op de jeugdopleiding van de Amsterdammers. Volgens Van der Sar is het voor talenten enorm belangrijk om te zien wat er mogelijk is in de hoofdmacht van Ajax, zodat zij minder snel geneigd zijn om op jonge leeftijd naar een buitenlandse topclub over te stappen. 

‘Door wat er in het verleden is gepresteerd door Ajax, de jaren met Johan Cruijff als speler en als trainer, later de periode met Louis van Gaal, én alle spelers die we als club met onze opleiding voortbrengen, is er internationaal een enorme naamsbekendheid’, schrijft Van der Sar in zijn column in De Telegraaf

De Ajax-directeur gaat vervolgens dieper in op de jeugdopleiding van de Amsterdammers. ‘Ajax kan niet alleen leunen op de jeugdopleiding, maar we investeren veel geld, tijd en liefde voor het vak om spelers op te leiden die in ons eerste elftal kunnen presteren én de club internationaal kunnen dragen. Ook bij ons zitten we met het gegeven dat er aan onze grootste talenten wordt getrokken. Door de financiële power in de grote voetballanden is het schier onmogelijk geworden om ieder talent te behouden.’

Omdat buitenlandse clubs talenten in financieel opzicht meer te bieden hebben, is het sportieve plaatje dat Ajax aan jonge voetballers voorschotelt misschien wel belangrijker dan ooit. ‘Goede Europese prestaties kunnen ons wél helpen om talenten niet te laten kiezen voor direct meer geld. Ze moeten sportief getriggerd worden. Hoe vaker Ajax in de Champions League overwintert, hoe groter de kans dat spelers om puur sportieve redenen willen blijven. Haal je vaker de kwartfinale van de Champions League, dan heb je als club iets in handen tijdens de besprekingen. En elftallen waar weinig mutaties zijn, zo is gebleken, hebben meer kans op succes.’

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Joseph
Blijft toch jammer dat er altijd ouders tussen zullen zitten die het geld belangrijker vinden dan de carrière van hun zoon.
1 0
Mocrodammerr
Ajax talenten willen perspectief hebben - en door de vele aankopen wordt het perspectief wel veel minder. Maar we moeten de lat hoog leggen voor de jeugd. Als je een bal leuk van A naar B kan spelen, betekent het niet dat je kans moet krijgen in Ajax1.
1 0
AlexIbarra
Bij een normale topclub is er niets mis mee om op je 20e bij de selectie te komen, met 22 een basisplaats te veroveren en op je 24-25e een dragende speler te zijn.

Bij ons wil men debuteren met 16-17, basisplaats met 18 en met 20 naar de EU-top. Dat is goed en ambitieus maar niet voor een hele lichting weggelegd natuurlijk.
0 0