Ajax hoopt: 'Groot verschil als we geen voorrondes spelen'

BadembaBarrie, 02-08-2020 om 18:45, 23795 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Erik ten Hag zal gedurende de voorbereiding op het nieuwe seizoen een schuin oog houden op het restant van de Champions League. De afloop daarvan bepaalt namelijk wanneer Ajax aan het nieuwe Europese seizoen begint: in de voorrondes of de groepsfase van het miljardenbal. 

'We hopen natuurlijk dat Napoli of Lyon de Champions League niet wint', zegt Ten Hag in gesprek met De Telegraaf over zijn gewenste uitkomst. 'Bij alle andere winnaars zitten wij direct in de groepsfase', is daarvoor de simpele uitleg. 

Het niet hoeven spelen van voorrondes zou een ongekende luxe zijn voor Ten Hag en zijn spelers: de laatste keer dat Ajax geen Europese voorrondes speelde, was in het seizoen 2014/15. Bovendien heeft het niet spelen van voorrondes op zowel financieel als sportief gebied enorme voordelen, zo ziet ook Ten Hag. 'Het zou een groot verschil zijn als we geen voorronde hoeven te spelen. In de afgelopen twee jaar waren dat grote obstakels die heel bepalend waren voor het seizoen.'

'Als alles normaal verloopt, zodat we direct in de groepsfase zitten, kunnen we nu een keer rustig daarnaartoe werken', vertelt Ten Hag, die aangeeft dat dat in de afgelopen twee jaar ietwat geforceerd ging. 'Bepaalde processen heb ik er toen weleens doorgedrukt. Nu zou je wat meer geduld kunnen hebben in bepaalde processen en bijvoorbeeld een speler wat langer de tijd geven.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Labrador
Ook wel een mooi argument om voor Ajax te kiezen. Je speelt CL.
0 0
Stamhoofd
Sinds maart geen wedstrijden meer gespeeld. Toch wel genoeg tijd en rust gehad mag ik hopen
0 0
SilverHaze
Ja inderdaad. Dat is exact het soort rust wat Ten Hag bedoelt. Qua tijd zit het ook al goed. Er wordt al sinds maart intensief samen getrained. Nieuwe spelers zijn ook al sinds augustus 2013 aan het meetrainen. Genoeg tijd en rust gehad. Fitheid ook geen probleem. Al vanaf maart 100 wedstrijden kunnen spelen. We mogen het allemaal maar hopen.
0 0
Gonzalez75
De kans dat Napoli of Lyon de CL wint is net zo klein, beter gezegd uitgesloten als dat we komende seizoen in uitverkochte stadions wedstrijden in de Eredivisie kunnen bekijken.
0 0
RickAjax14
Volkomen logisch wat Ten Hag hier zegt. In voorgaande jaren moesten onze (beste) spelers al vrij snel ‘pieken’ om de zogenoemde belangrijkste wedstrijden van het jaar (voorrondes CL) te spelen die de rest van het seizoen bepalen.

Ben heel benieuwd wat het resultaat gaat zijn als we dat dit jaar niet hoeven te doen en dus een andere aanloop hebben richting de groepsfase CL.

Iets zegt mij (denk dat het voornamelijk hoop is ;) ) dat ) dit we dit jaar weer verrast gaan worden...
1 0
3*stars*3
Als Onana blijft en een goede linksback komt als vervanger van Nico (die vertrekt voor 99%), dan kan er weer iets leuks gebeuren ja.ik ben wel fan van Martinez maar betwijfel of hij linksback kan spelen.
Blind zie ik het liefst in het centrum.
1 0
Marcus
Vandaag komt de UEFA dus met het definitieve besluit omtrent de inschrijvingen van de verschillende competities.
Ergens heel ver weg in het pessimistische gedeelte van mijn gedachtens, ben ik bang voor een totale verassing en dat AZ wordt aangewezen. Maar dat zal heel onwaarschijnlijk zijn.
Weet iemand hoe laat die uitspraak is?
1 0
Redrum
Volgens mij laat de UEFA het volledig aan de bonden zelf over. Ze hebben AZ niet voor niets terug verwezen naar de KNVB toen ze kwamen klagen.
0 0
BrandjeXL
Ze hebben toch aangegeven desnoods naar het CAS te gaan?!
0 0
Adam24
Blijf het vreemd vinden dat de EUFA hierover gaat. Ze delen Europese tickets uit aan bonden, dan mogen de bonden toch zelf bepalen hoe die verdeeld worden? Of is het gewoon een derde partij die checkt of het eerlijk is gegaan?

Zelf hoop ik dat de eufa KEIHARD ingrijpt, besluit dat het volkomen belachelijk is hoe de tickets zijn verdeeld en dat de tickets aan de hand van de eindstand van vorig seizoen moeten worden verdeeld. Dan kan az direct de europa league in.
3 0
Marcus
Dat zou helemaal een giller zijn. AZ wordt dan keihard aangepakt. Echter dan is het probleem weer dat PSV kans heeft op de CL miljoenen en die club wil je juist financieel op grote achterstand zetten.
2 0
AFCA-pride
Ja, laat Psv maar zweten zonder het CL geld en grote investeringen de laatste jaren (Bruma/Baumgartl/Romero = 30mio ). Nog 2 jaar zonder CL geld en het boek gaat langzaam dicht. Weer terug naar provincieclub zou mooi zijn!
2 0
Marcus
Exact!
1 0
Adam24
Ajax stelt een aantal keuzes te lang uit vind ik vooral over de jonge gasten die qua leeftijd aanspraak maken op een basisplaats bij Ajax moet een keuze worden gemaakt of ze goed genoeg zijn voor Ajax dit seizoen of niet. Anders verkopen of verhuren. Daarmee bedoel ik vooral Eiting, Ekkelenkamp, Traore en Lang en ondertussen begint Mazraoui daar ook een beetje bij aan te sluiten (ingehaald door Dest en te vaak geblesseerd).

Ik denk dat Ekkelenkamp zijn heil beter ergens anders kan gaan zoeken en ben benieuwd wat hij in een ander ED team zou brengen. Eiting vind ik qua stijl een geweldige voetballer maar blijft toch een beetje een twijfelgeval, mede door zijn beperkte speeltijd. Dus of verhuren of een keer een 10/20 wedstrijden laten staan. Lang gaat niet aan speeltijd toekomen of Ten Hag moet hem op het middenveld neerzetten maar daarvoor lijkt hij te wisselvallig. Mazraoui is zijn plekkie op rechtsback zo goed als kwijt. Ik heb Mazraoui 1x geweldig zien spelen op het middenveld, tegen Heerenveen geloof ik, toen viel hij alleen wel al redelijk snel uit met een blessure. Die plek komt wel vrij dit seizoen.

Ik hoop dat er keuzes gemaakt worden want de nieuwe lichting van talenten die kansen moeten gaan krijgen komt er heel snel aan (Unuvar, Hansen, Taylor, Brobbey, de Timbers, etc.).
1 -1
Benleiden
Doorselecteren is Ajax nog nooit sterk in geweest. Deal with it...
0 -1
ST
Als er niemand meer weggaat of komt:

Neres - Promes - Antony
------------ Tadic ------------
Martinez -------- Vd Beek
Nico - Blind - Alvarez - Dest
---------- Onana --------------

Als iedereen die in belangstelling staat weggaat en niemand komt:

Neres --- Promes --- Antony
-------------- Tadic ---------------
---- Eiting ------ Gravenbergh
Blind - Schuurs - Alvarez - Nous
--------- Stekelenburg --------
1 -2
Lane 8
Heeft iemand de riddikulus spreuk op deze joker uitgevoerd?
0 -2
ram
Dat tweede team slaat natuurlijk helemaal nergens op. Jij gokt wie er vertrekken en 'gokt' dat Ajax niets terughaalt. Complete onzin.

Je eerste team is natuurlijk wel redelijk al zou ik de aanval anders doen. En Teg Hag zou het ook anders doen, lijkt me. Die zou gewoon Tadic in de spits zetten en Neres waarschijnlijk op rechts. Promes en Antony zouden linksbuiten en '10' kunnen rouleren. Dat is een stuk logischer.
2 -2
BrandjeXL
TH heeft Tadic nooit op tien gezet en zal dat ook niet doen. Dat wordt Promes of vd Beek
3 -1
Mokumnorth
Staat martinez ook in de belangstelling?
1 0
MPAjax
die is hij even vergeten denk ik
1 0
Sampaoli
Napoli en Lyon gaan beide de CL niet winnen, dus die groepsfase gaan we wel bereiken. Lekker vooruitzicht hoor, zowel financieel als sportief.
4 0
Schip
Financieel gezien zijn voorrondes juist gunstig toch? En in het succesvolle jaar zag je daar juist de speelwijze vorm krijgen en de ploeg groeien. Volgens mij heeft dat enkel geholpen. Vorig seizoen was dat gekut en geworstel waar niemand wijzer van werd behalve van de kwalificatie.

We zullen zien of het uitmaakt. De basisploeg was in 2018/2019 redelijk duidelijk op voorhand. Ik heb nu echt geen idee hoe hij het wil gaan invullen.
0 0
Deepblue
Financieel gezien betekent een zekere plaatsing zekere inkomsten. Daar kun je op begroten.
2 0
Van Reenen
Hopelijk zien we al iets tegen RKC a.s. zaterdag.
0 0
Lars93
Vorig jaar leverden de voorrondes natuurlijk nog wat recettes op. Dat mis je nu sowieso al. Daarnaast is het denk ik vooral gunstig dat de inkomsten van tevoren bekend zijn, en er dus wat betreft transfers rekening mee te houden is.
5 0
Schip
Ja, klopt natuurlijk. Ik dacht meer aan winstpremies van de Uefa overigens.
0 0
Radie125
Niet op de zaken vooruit lopen Erik. Scherp blijven.
1 -10
JOHANisGOD
Mijnheer ten Hag voor jou, snotneusje.
5 -3
Optimist87
Waarom zo’n belerende opmerking?
Dit is allemaal volledig logisch? En eigenlijk ook non-nieuws.
6 0