KNVB: Protocol voor spelen met zoveel mogelijk publiek

BartVeenstra, 09-07-2020 om 14:05, 1897 views, KNVB |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De KNVB heeft donderdag het protocol voor het spelen van wedstrijden met zoveel mogelijk publiek binnen de anderhalve-meter-regelgeving onder de betaald voetbalorganisaties verspreid, zo meldt de nationale voetbalbond via de officiële kanalen.

Het kabinet maakte onlangs - op 24 juni - bekend dat vanaf 1 juli voetballen met publiek in het stadion is toegestaan, mits men zich houdt aan onder meer de basisregel dat men anderhalve meter afstand van elkaar houdt. Zodoende kan slechts nog een beperkt deel van de zitplaatsen in een stadion worden gebruikt.

Het goede nieuws, zo schrijft de KNVB, is wel dat het spelen met een beperkt publiek - vijftien tot 35 procent - een nieuwe stap is op weg naar het spelen met volle stadions. 'Het gaat dus slechts om een tussenstop', zo geeft de bond aan. De bedoeling is dan ook om zo snel mogelijk weer te spelen in volle stadions met eigen fans én uitspporters.

'Niets zo mooi als dat de twee ploegen door hun aanhang worden aangemoedigd om alles op alles te zetten', schrijft de KNVB. 'Tijdelijk is dit helaas nog niet mogelijk. Het naleven van de coronamaatregelen vragen aan het begin van dit seizoen veel discipline en aandacht. De politie en burgemeesters hebben aangegeven dat dit bij de start al meer dan genoeg uitdagingen oplevert, maar ook dit is slechts tijdelijk.'

Om terug naar het 'normaal' te gaan is men afhankelijk van de ontwikkelingen van het virus en de coronamaatregelen van het kabinet. 'Daar moet iedereen zich aan houden, ook de KNVB, de clubs en de bezoekers in de stadions. Dat is niet nieuw, dit is de afgelopen maanden in de samenleving ook prima gelukt.'

Ajax - RKC Waalwijk op 8 augustus

Ajax Life concludeert uit het protocol van de KNVB dat er publiek aanwezig kan zijn tijdens het oefenduel tussen Ajax en RKC Waalwijk op 8 augustus. Dit duel wordt gespeeld in de Johan Cruijff ArenA. Welke gevolgen dit zal hebben, zal later bekend worden.

Denk jij dat Tottenham met 1-2 wint op bezoek bij Bournemouth? Zet in en krijg 7,30 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
trainerdv
Nou, ik ga vast op mijn ' Hoera' fluisteren oefenen...
3 0
Arek Milik
Bizar! Ze denken echt dat ze alles kunnen dicteren. Vies eng Bilderberg mannetjes..
1 0