'Ajax en Lille akkoord over transfersom Botman'

JesseTH, 03-07-2020 om 19:25, 25558 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Sven Botman kan zich opmaken voor een transfer naar Lille OSC. De Franse club zou akkoord zijn met Ajax over een transfersom voor de verdediger, zo meldt De Telegraaf vrijdag op basis van bronnen rondom de Franse club.

Het zou gaan om een bedrag van tussen de acht en negen miljoen euro, terwijl Voetbal International spreekt over een som van zeven miljoen euro plus bonussen. De verdediger maakte zijn opwachting in Ajax 1 nog niet en dus is het bedrag fors te noemen. Eredivisie-ervaring heeft Botman al wel in zijn benen. Hij werd het voorbije seizoen verhuurd aan sc Heerenveen, waarvoor hij dertigmaal in actie kwam.

Eenmaal aangekomen in Lille, ligt er voor Botman een contract voor vijf seizoenen klaar. Wanneer hij deze daadwerkelijk ondertekent, staat hij tot 2025 onder contract in het noorden van Frankrijk. Halverwege de maand mei ondertekende Botman ook al een contract, toen nog voor Ajax. Hij verlengde zijn contract in Amsterdam toen tot medio 2023.

Kort nadat dit in kannen en kruiken was echter, meldde Lille zich, zo schrijft het medium. Gabriel Magalhaes was een vaste waarde in de verdediging van de club, maar hij vertrekt zo goed als zeker naar Napoli. In Botman ziet men een geschikte opvolger.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rdk1983
Jammer. Zie Blind zomaar volgend jaar vertrekken, dan had je met Pierie/Botman vervangers. Misschien zien ze het naast Schuurs/Alvarez nog niet zitten en willen ze in dat scenario een ervaren speler.
1 0
PierreHeno
...en eh....wie hebben we nu als CL waardige stand-in voor Blind? We hebben geen lengte en geen kracht meer in de verdediging. Dat gaat vast behoorlijk pijn doen in de CL -wedstrijden.
3 -1
blessure
Botman had je achter de hand moeten houden.
Bijvoorbeeld bij blessures en als in het laatste kwartier van de wedstrijd, de tegen partij, alles of niets gaat spelen.
0 0
Yeshyeshyall
Martinez?
1 0
Yeshyeshyall
8 a 9 miljoen? Ik dacht even dat ik het niet goed las? Botman prima talent en wie weet groeit hij door tot een topper maar wie weet ook niet. Ik vind 8 a 9 miljoen krankzinnig veel voor een jeugdtalent waar lang niet iedereen overtuigd van is. Had hem best zn kans willen zien pakken maar dit is toch ook wel weer echt knap verkocht! Met alle respect voor Botman overigens.
2 0
FlyingDutchMan
Bizar inderdaad dat er mensen bestaan die suggeren dat een talent, voor zover daar uberhapt sprake van is, na een aardig seizoen al een routinier als Veltman voorbij is gestreefd.. Die hebben echt hulp nodig..
8 0
WantAmsterdam
Mwah, in dit geval heb je absoluut gelijk, dat ligt er ook aan, dat zoals je ook suggereert, Botman geen geweldig talent maar een hele simpele voetballer met nauwelijks inzicht en voetballend vermogen Is, type dijks op CV, maar dan met minder snelheid. En is Veltman geen pure koekenbakker maar een degelijke speler en voor Ajax goed voor de breedte.
Maar anders gebeurt het nog vaker dat een (groot!!) talent een routinier voorbij kan streven. Kijk maar naar de ligt zijn eerste twee seizoenen, is Westermann, Veltman, riedewald en Viergever voorbij gestreefd, op 17-18 jarige leeftijd. Maar zoals gezegd, De ligt is ook en tien klasse beter talent dan een Botman.
1 0
AFCA-pride
Ik heb Botman in Jong Ajax veel zien spelen, maar was bij ons geen vaste basisspeler geworden. Wellicht bij andere club wel. Ik vind het gevonden geld.
8 -1
Harrie Nak
Nu nog een aantal recent aangekochte B-garnituur van de hand doen en ik zie het komende seizoen zonnig in!
2 -1
Benleiden
Magallan kan je nu wegstrepen tegen dit bedrag. Alleen Alvarez snel slijten, want nu is ie nog wat waard. Magallan kan naar de sloop. De vrijwaring kost ook nog geld.
6 -2
Ajax27
Misschien zien we over 5 jaar weer een gevalletje als Virgil van Dijk. Het was destijds hij of vd Hoorn. Maja van Dijk kon niet voetballen... niets voor Ajax... tja als je alles van tevoren weet. Ik denk dat het wel een goeie zet is. Blind speelt ie er niet uit en als je zonder 1 wedstrijd in Ajax 1 er 7-9 miljoen voor kan vangen, dan moet je gewoon cashen.
0 0
Ajax4proud
Dit krijg je de hele tijd te horen als het over Botman gaat, dat hij niet kan opbouwen. Kan ik je sterker vertellen, hij kan wel verdedigen en dat kan Veltman niet. Als is verbrande turf.

Het is jammer van van Dijk maar dat heb je er helaas tussen zitten. Botman wil zelf weg, dan doet Ajax er slim aan om hem ook te verkopen.
0 0
De_Realist
Blind was dit seizoen niet opperbest, dus hoezo "Blind speelt ie er niet uit"?

Laten we niet vergeten dat Blind op de linksback positie onder de vroegere jaren van Frank de Boer echt belachelijk veel door de mand viel. Hij miste de snelheid en het inschattingsvermogen. Sindsdien is hij flink gegroeid, maar met Blind is het simpel. Als hij niet in goede vorm verkeerd, dan is het zeer slecht. Bij hem zit het er niet tussenin.
2 -9
Ajax27
Hahaha... man man man Realist, wat maak jij jezelf ongeloofwaardig. Over Blind beginnen op de linksback positie... daar speelt ie nu nooit. Het gaat om de LCV plek. Daar is ie een onmisbare schakel achterin. Hij is 100 x verder en beter dan Botman op dit moment, welke ook een LCV is. Dus... doorselecteren.
1 0
Ozymandias
Blind was dit seizoen tot zijn hartspier ontstoken raakte samen met Ziyech by far de beste Ajacied. Dat hij in de paar wedstrijden daarna doordat hij duidelijk nog lang niet helemaal fit was minder speelde doet daar niets vanaf. Zelfs in die wedstrijden was Blind véél beter dan Botman ooit heeft gespeeld.
8 0
DeWijsneus
Blind had weldegelijk een zeer sterke periode. Daarna ging het minder, maar misschien wel logisch gezien z'n situatie met zijn hart?!
5 0
Ozymandias
Inderdaad, Botman heeft tien seizoenen in de jeugdopleiding gespeeld. De kans dat hij zijn opbouwende kwaliteiten toch nog goed zal ontwikkelen is nihil. Dan zou je hem dus alleen behouden in de hoop dat hij verdedigend zo ongelofelijk goed wordt dat Ajax zijn gebrek aan opbouwende kwaliteiten tot koop toe kan nemen. Alleen hoe zal Botman ooit dat verdedigende niveau halen als hij bij Ajax blijft aangezien hij daar op de bank zou zitten doordat hij opbouwend dramatisch is en verdedigend nog lang niet goed genoeg is om dat tot koop toe te nemen?
3 0
Ajax4proud
Of deze speler prima was geweest voor Ajax zullen we nooit te weten komen. Wat we wel weten is dat hij nu al vele miljoenen opgeleverd heeft zonder echt in Ajax1 spelen en belangrijk te zijn. Misschien wilde hij zelf nu eenmaal naar het buitenland ook al had hij z'n contract al getekend bij Ajax.
0 0
Dubbelvla
Hij is niet dood, of zo. We zullen volgend seizoen gewoon zien of ie zich staande houdt in het vreemdelingenlegioen van Lille. Misschien heeft ie wel een terugkoopclausule.
0 -1
fanforeffer
20 jaar ,193 ,links benig, waar vind je er zo'n eentje ? weet nie of we dat goed doen.
4 -4
Illegaal
Ja dat weet ik ook niet......technisch is hij niet de beste maar hij is een wapen in de lucht.
2 -1
ELMagico
Micky van der Ven, Volendam. Een ruwe diamant.
1 -1
Illegaal
Is volgens mij rechtsbenig? en is maar 1.83 m. wat voor een CV niet echt groot is, ik weet zeker dat Botman veel beter in de lucht is zowel verdedigend als aanvallend.
2 -3
Ozymandias
Hij is linksbenig en in de wedstrijd die hij tegen Jong Ajax speelde leek het erop dat hij ongeveer de lengte van Gravenberch heeft (en die is 1,90 meter). Het zou me niet eens verbazen als Vd Ven een paar centimeter langer dan Gravenberch is. Hoe goed een centrale verdediger in de lucht is staat niet hoog op het lijstje van kwaliteiten die een centrale verdediger van Ajax moet hebben. Het is belangrijker dat een centrale verdediger met veel ruimte in zijn rug kan spelen, positioneel goed is, opbouwend goed is en goed voor zijn man komt om passes te onderscheppen. In veel van die aspecten is Vd Ven duidelijk veel beter dan Botman. Met Vd Ven zou Ajax er ten opzichte van Botman flink op vooruit gaan.
3 0
Benleiden
20 jaar geleden maakte het niet zoveel uit. Tegenwoordig moet je als CV sterk zijn in de lucht in zowel verdedigend en aanvallend opzicht. Kom eens uit je bubbel van de ‘90 en daarvoor. Drie spelers ter voorbeeld: Toby, Sanchez en De Ligt. Dit zijn toppers omdat ze sterk in de lucht zijn in beide ‘zestiens’.
1 -2
Ozymandias
Het omgekeerde is waar. In de jaren '90 was de lengte van centrale verdedigers juist belangrijker omdat elk team met spelers op de flanken speelde die hoge voorzetten de zestien in gooide. Tegenwoordig dragen alle tactisch goede hoofdtrainers hun spelers op om lage voorzetten te geven omdat blijkt dat de kans dat er uit een lage voorzet wordt gescoord véél groter is dan de kans dat er uit een hoge voorzet wordt gescoord.

Daarbij zeg ik niet dat de koppende kwaliteiten van een centrale verdediger onbelangrijk zijn maar alleen dat het voor een centrale verdediger van Ajax belangrijker is dat hij 1) ver van het doel af kan verdedigen, 2) positioneel goed is, 3) opbouwend goed is, en 4) goed voor zijn man komt om passes te onderscheppen. De koppende kwaliteiten staan dus niet hoog op het lijstje van kwaliteiten die een centrale verdediger van Ajax moet hebben.
4 0
Benleiden
Bullshit dat het vroeger belangrijker was. Dat is om je woorden kracht bij te zetten, maar daar trappen we niet in. Bovendien is het echt gelul dat alleen tactisch goede trainers over de grond spelen. Dat heeft namelijk te maken met je materiaal. Je moet niet mensen over één kam scheren. Als je een team hebt met te weinig technisch vaardige spelers dan kan je wel vnl. over de grond gaan spelen, maar dat is jezelf voor de gek houden.

Bovendien zijn koppende kwaliteiten een onderdeel van een goede positionering en hiermee voorkom je ruimte in de rug. Koppende kwaliteiten zijn dus net zó belangrijk.
1 -3
Ozymandias
Dat is helemaal geen bullshit. Kijk bijvoorbeeld alleen al naar de Premier League. Kijk bijvoorbeeld alleen al naar de Premier League. Vorig seizoen werden maar 11.7% van de doelpunten door het hoofd gemaakt. Wat het laagste aantal was sinds het begin van de Premier League. In de Premier League was het aantal voorzetten (zowel hoog als laag) was tien jaar geleden gemiddeld 50 per wedstrijd en vorig seizoen nog maar 35 per wedstrijd. Statistisch gezien blijkt dat er ongelofelijk weinig uit hoge voorzetten wordt gescoord en daarom raken ze steeds verder uit de mode. Zeker voor ploegen die op balbezit spelen aangezien een hoge voorzet het gewoon niet waard is.

"Bovendien zijn koppende kwaliteiten een onderdeel van een goede positionering en hiermee voorkom je ruimte in de rug."

Hoe voorkom je ruimte in de rug door goede koppers te hebben?
0 0
Aeter
Altijd kwaliteit boven lengte. En Cannavaro was ook niet groot trouwens. Tagliafico is ook klein, maar wint praktisch al zijn kopduels.
0 0
Benleiden
Oftewel, uitzonderingen heet dat.

Voor jouw info: Tagliafico speelt ook niet in de as. Zet hem daar maar eens neer en hij wint nog maar weinig duels. Hij is goed in het afdekken van één kant, maar een cv heeft maar dan dat nodig. Je onderschat echt de positie van een cv.
1 -1
Champy
Hij is wel groter dan wat er op google staat.
1 0
ram
Opmerkelijke transfer hoor.

Ik vind het een erg moeilijke keuze om te bepalen of dit nu goed is (want veel geld voor een niet heel goede speler, relatief) of balen (want redelijk talentvol, groot en sterk en misschien een toekomstige sloper). Voetballend is hij niet geweldig maar naast een goede voetballer kan het best nog wat worden.

Als ik Overmars was, had ik letterlijk een muntje opgegooid om te bepalen of ik het bod zou accepteren.
0 -2
Web
Nu nog Maggalan en Alvarez van de hand doen
Ook al moet je er veel op toe geven
Je verlies nemen en er hopelijk van leren
Hoe is het mogelijk dat er niet een in de scouting zegt
Jongens dit is het niet, ga er nog eens rustig voor zitten
3 -3
Benleiden
Omdat Overmars ze er eigenhandig doorheen gedrukt heeft.
3 -3
Boer Gijs
Twijfelachtige beslissing om hem te laten gaan
3 -3
Web
Ik denk een hele goed beslissing?
Voor Ajax en Botman
Botman kan aardig verdedigen en koppen
Maar komt aan de bal te kort voor een Ajax verdediger
0 0
Raydo
Vraag me af of Overmars blufte laatst in dat interview, dat ze veel potentie in Botman zagen. In dat geval heeft hij de prijs mooi weten op te drijven.
1 0
Web
Overmars zal nooit een selectie speler openlijk afvallen
Intern zal het anders zijn
3 0
OuweDibbes
Botman heeft mij echt verbaasd verleden jaar. Zo zie je maar weer, dat je beter in de eredivisie minuten kan maken dan een transfer naar de jeugdopleiding van Chelsea of een City. Vond Botman is zijn manier van spelen wel wat weg hebben van Jaap Stam. Zal mij niks verbazen dat via omzwervingen Botman ook nog ooit Oranje gaat halen.
2 -1
Sampaoli
Het ligt toch vooral aan de leeftijd waarop de jeugdspeler een transfer maakt? Botman had uitzicht op speelminuten in de Eredivisie. Meeste jongens die naar Engeland vertrekken zijn 16 jaar en gaan voornamelijk om hun familie financieel te ondersteunen.
0 0
WantAmsterdam
Dit is wat ze achteraf zeggen. Ik geloof er helemaal niks van. Als je 16 bent, ben je nog maar een kind, wordt je licht beïnvloed, vooral door zaakwaarnemers die het snelle geld met je zoeken, zoals raiola, en denk je niet veel na als een grote club met bakken geld komt. En die families zijn meestal ook niet zo heel arm als velen denken. Sws in landen zoals Nederland. Die hebben die steun ook niet heel erg nodig. Ook denk ik niet dat de meeste jongens hun familie veel afstaan.
0 0
De_Realist
Zonde. Deed het goed bij Heerenveen.

9 miljoen is een aardig bedrag, maar als daarvan 2 miljoen bonus is die waarschijnlijk nooit voor 100% voldaan zal worden denk ik, fuck het, gun Botman dan de kans. Zoveel goede CVs hebben wij niet namelijk.
2 0
trodat4030
7 milj is een werelds bedrag voor een speler die na 10 jaar jeugdopleiding van Ajax niet kan voetballen. Dat zit er niet in, gaat er ook nooit in komen. Maakt hem dat een slechte speler? Nee. Maakt hem dat geschikt voor Ajax? Ook niet. Deze speler verkopen voor een dergelijk bedrag is hartstikke prima. Laat m lekker ballen wegkoppen in Frankrijk, laat hem spitsen slopen, laat m met zn crosspass (zijn enige kwaliteit aan de bal) rappe spitsen de diepte in sturen, daar is ie goed in, maar maakt hem meteen ongeschikt voor Ajax. Prima toch dat je er flink mee casht?
1 0
ST
Had liever Pierie verkocht zien worden dan Botman! Maar 7-8m is niet slecht voor een verdediger die niet eens gedebuteerd is.
7 -4
Yeshyeshyall
Pierie is een moeilijk verhaal vind ik. Aan de bal vond ik hem wel iets hebben in de voorbereiding vorig jaar. Zat wel voetbal in, verdedigend was het echt verbijsterend, van een niveau dat je niet zomaar even inloopt of bijleert. Ben wel benieuwd naar zijn ontwikkeling eigenlijk.
0 0
Ozymandias
Botman zal nooit opbouwend goed genoeg worden voor Ajax maar Pierie kan zich opbouwend misschien wel nog voldoende ontwikkelen om verdedigend goed genoeg te worden voor Ajax.
3 -10
Joseph
Dat is wel een hele lange weg die Piere te gaan heeft voordat hij verdedigend van waarde kan zijn.
2 0
De_Realist
Pierie is niks bijzonders, onbegrijpelijk aankoop net zoals Magallan. Liet echt niks bijzonders zien dat genoeg was om bij Ajax te spelen.
7 -2
Champy
Ze hebben Pierie en Scherpen destijds gekocht, puur op basis van leeftijd/ervaring in de Eredivisie. Hun leeftijd was hun enige 'talent'. Een Zivkovic'je zeg maar.
Pierie is voetballend sterker dan z'n verdedigend spel, maar dat betekent niet dat hij opbouwend echt goed is. Het rechtvaardigt z'n aankoop niet.
Hij is de omgekeerde Van Der Hoorn. Voetballend slecht en verdedigend beter z'n voetbalkwaliteiten, maar verdedigend ook gewoon matig.
2 0
Ozymandias
Pierie heeft een goede inspeelpass en een goede crosspass. Als ze hem positioneel goed genoeg kunnen maken is vier miljoen euro een koopje geweest. Het is Ajax in het verleden vaak gelukt om opbouwend goede spelers positioneel te leren verdedigen. Het laatste voorbeeld daarvan is Blind maar ook Vertonghen is een goed voorbeeld. Die maakten ook veel positionele fouten maar namate ze positioneel beter werden groeiden ze uit tot goede spelers voor Ajax.
3 -5
Schwalbino
In potentie is Pierie heel goede speler. Ik heb hem afgelopen seizoen gevolgd. Wat hij vorig seizoen niet had was drive. In veel situaties speelde hij prima maar in elke wedstrijd waren er ook momenten waarop hij het helemaal liet lopen omdat hij te lui is.
0 -1
trooop
Je gaat eraan voorbij dat blind en vertonghen in de kern uitstekende voetballers waren. Een goede pass plus goede positionering maakt nog geen goede voetballer. Een goede speler is geen simpele optelsom van vaardigheden. Vertonghen is positioneel imo trouwens nooit echt top geworden, maar dat terzijde.

Pierie heeft een fijne balbehandeling, maar ik vind het vaak net lijken alsof hij een veel lager niveau gewend is. Z'n (op zich aardige) passes worden constant onderschept, hij wordt verdedigend keer op keer kinderlijk verslagen. En nog loopt hij er een beetje bij als een tevreden prins. Ik snap wel dat Ajax hem gehaald heeft, maar volgens mij gaat hij het niet redden.
1 0
Ozymandias
"Z'n (op zich aardige) passes worden constant onderschept, hij wordt verdedigend keer op keer kinderlijk verslagen."

Dit zou je woord voor woord over Blind hebben kunnen schrijven toen hij 19 jaar oud was. Ik heb het gevoel dat Pierie doordat hij een aankoop is anders wordt beoordeeld dan andere talenten van Ajax. Hij was het afgelopen seizoen samen met Taylor de belangrijkste schakel van het opbouwspel van Jong Ajax maar mensen hechten zich vast op de momenten waarin hij door een gebrek aan concentratie een fout maakte. Natuurlijk is dat iets waar hij aan moet wennen maar dat geld voor bijna elke 19 jarige centrale verdediger die niet De Ligt is.
3 0
trooop
Toen blind 19 was speelde hij fantastisch als nota bene rechtsback bij groningen. Misschien werden z'n passes vaak onderschept, dat weet ik echt niet meer, maar je kon toen al goed zien dat hij geen doorsnee talent was.

Dat aankopen strenger worden beoordeeld zou kunnen (eenmaal in Ajax 1 is het volgens mij trouwens eerder andersom), maar daar probeer ik niet aan mee te doen. Hoewel daar best iets voor te zeggen is: als een aankoop niet meer potentie heeft dan wat er al zat hadden ze hem niet moeten halen.
0 0
GotnohairWedontcare
Het hielp Blind in die fase van zijn carrière ook niet echt dat hij een kind van de club was. De kritiek was er niet malser om in ieder geval en er werd vaak genoeg beweerd dat hij er alleen in stond vanwege zijn achternaam.
Ik vind het persoonlijk ook niet heel kwalijk dat naar een aankoop wat kritischer gekeken wordt, aangezien de club er (extra) geld in heeft gestoken en je dan toch mag verwachten dat het een verrijking is t.o.v. een jeugdspeler. Hetzelfde geldt voor duurdere spelers. Daar mag je best wat anders naar kijken en wat meer van verwachten (zonder ze af te fakkelen, of uit te fluiten, want dan gaat het averechts werken).
0 0
De_Realist
Blind is een slecht voorbeeld. Die heeft belachelijk veel tijd gekregen (en nodig gehad) om zich bij Ajax te bewijzen. Die viel op de linksback positie onder Frank de Boer de eerste 2 jaar bizar veel door de mand omdat hij snelheid en inschattingsvermogen miste. Wonder boven wonder is dat uiteindelijk toch nog goedgekomen (al hangt dat enorm af of hij in goede vorm steekt of niet), maar veel spelers hebben veel minder tot geen kans gekregen voordat ze werden afgeserveerd.
0 0
Champy
Yup, hij heeft echt ongelooflijk veel kansen gekregen.
Ik kan me die ene keer nog herinneren dat hij als linksback een hele moeilijke dag had en toen onder boegeroep werd gewisseld. Begon daarna enkele keren op de bank. Toen kwam ie terug, en begon ie te groeien.
0 0
Ozymandias
In dat opzicht is Blind juist het perfecte voorbeeld. Hij werd alleen misschien te vroeg een vaste basisplaats gegeven. Tegenwoordig heeft Ajax doordat Jong Ajax in de Eerste Divisie speelt de mogelijkheid om een speler als Pierie aan de speelstijl (waarbij hij ver van het doel af moet spelen) te wennen. Zo kan hij zich positioneel ontwikkelen zonder dat hij daarvoor speeltijd in het eerste nodig heeft. Ik zou hem nog een seizoen bij Jong Ajax laten spelen en vervolgens een seizoen (misschien aan Heerenveen) verhuren. Dan kunnen aan het einde van het seizoen 2021/22 (wanneer hij nog steeds pas 21 jaar oud is) bekijken of hij een kans maakt op speeltijd bij het eerste van Ajax.
0 0
blessure
Pierie, komt van alles te kort , om een goede verdediger te worden.
1 -2
Ozymandias
Verdedigen is bij Ajax vooral een kwestie van positionering en anticiperen. Als een speler positioneel goed is en bij balbezit goed kan anticiperen op de situatie die ontstaat bij balverlies zal hij verdedigend goed zijn. Daarom is een speler als Blind zo'n goede verdediger voor Ajax. Het positioneren en anticiperen is bij uitstek iets wat is aan te leren. Daarom zei Cruijff ook dat het makkelijk is om iemand te leren verdedigen. Pierie is pas 19 jaar oud en ik zie dus geen reden waarom hij zich qua positionering en anticipatie niet voldoende kan ontwikkelen om verdedigend goed genoeg te worden voor Ajax. Opbouwend is hij nu al een goede centrale verdediger met een goede inspeelpass, een goede crosspass en het vermogen om met de bal aan de voet het middenveld in te schuiven.
3 -3
Champy
Alleen waren die voorbeelden jeugdproducten.

Pierie heeft een inspeelpass en crosspass, maar niet uitzonderlijk goed. Zelfs joud-eugdspelers als Van Bruggen en Mirani waren op dat vlak beter. Had dan energie in die jongens gestoken. Of wat dacht je van Van Den Boomens crosspass en voetballende kwaliteiten. Die hadden ze beter leren verdedigen.
0 0
Ozymandias
Ik vind de inspeel- en crosspass van Pierie beter dan die van Van Bruggen en Mirani op 19 jarige leeftijd waren. Pierie heeft het afgelopen seizoen ongelofelijk vaak Taylor de bal in de loop meegegeven. Namate die twee beter op elkaar ingespeeld raakte ging dat ook steeds beter. Ook vind ik het spelinzicht van Pierie beter dan dat van die twee. In de tweede seizoenshelft bleef hij veel rustiger als hij op het middenveld aan de bal was en toen kwam zijn spelinzicht goed tot uiting.

In het geval van Vd Boomen schreef ik (toen hij nog in de jeugdopleiding van Ajax speelde) dat ze hem tot een centrale verdediger moesten omtrainen. Ik denk dat als ze dat hadden gedaan hij in ieder geval meer had bereikt dan nu als middenvelder. Hij laat trouwens bij De Graafschap af en toe momenten van genialiteit zien.
0 0
Willamys
they're talking about Danilo in Napoli or Tothenhan. Danilo is the top scorer for Ajax B for the past two years at least deserves to be among those selectable for this season. Ajax cannot lose it, it will be an international future for Brazil. Here in Brazil he is seen as a jewel that was there Ajax too early
2 0
trodat4030
He was topscorer once, not twice. Only in 18/19. This year Traore was topscorer, in 17/18 it was Matteo Cassierra. This year he scored just 5 goals (but in only 8 games because of injury's, so it is not that bad)..
0 0
ajaxrulesz
Ajax is about to sell everyone if you must believe the recent messages. And all quite solid players who are great backups and maybe more. Veltman, Magallan,Botman,Danilo. Maybe Tagliafico vd Beek and Onana. And only the granny players are staying like Huntelaar. And recent they bought the 37.5 year Old stekelenburg as backup for Onana. I am not sure what Overmars is Sniffing the last days. I hope this is not a good indication of what will come for incoming transfers.
1 -1
Ozymandias
I think you're overestimating how much potential Danilo has. He is a decent talent but the chance he'll ever become good enough for the national team of Brazil is negligible. Brobbey and Hansen are three years younger and are already better players than Danilo. The fact that Danilo has scored a lot of goals for Ajax Reserves isn't a good indicator of his talent. The second team of Ajax has had many top scorers that didn't amount to anything after their time at the Ajax Reserves.
3 0
ST
Thanks, Danilo’s agent.
0 0
Sampaoli
Haha jij denkt dat Danilo's agent hem niet wilt verkopen aan Spurs of Napoli? Die zou meer dan blij zijn met de verdiende fee hoor. ;)
0 0
3sterren
Loyaal van Botman, door bij te teken liet hij zien dankbaar te zijn voor zijn opleiding. Ook goed werk van Marc Overmars. Schoolvoorbeeld van een win-win-situatie ...
5 0
Champy
Ik denk dat we gewoon geluk hebben gehad dat er een buitenlandse club zoveel gaat betalen. Als deze niet was geweest, had die gewoon in de selectie gestaan voor komend jaar.
1 0
ajaxminimax
Klasse werk Marc! Tussen 8 en de 9 miljoen is echt een fantastisch bedrag
1 0
chino
Grote twijfels of deze jongen met veel ruimte in de rug kan spelen. Zeker potentie in een andere stijl van voetbal dan wat bij ajax gespeeld wordt. Snap van beide partijen dat dit toch een vertrek door de voordeur is.
1 0
Vertonghen
Gun die gozer het beste zat wel wat ontwikkeling in afgelopen jaar.
Heb hem veel zien spelen in de jeugd en hoopte echt dat hij het zou gaan maken in Ajax 1.
Maar helaas het lijkt net niet voldoende voor een kans.
Nu maar hopen dat we niet over 2 jaar moeten constateren dat hij toch nog gegroeid is.
0 0
trodat4030
Hm, hij kreeg in principe wel een kans, maar deze buitenkans (zoveel geld) kan je gewoon niet laten schieten. Eigenlijk kan je stellen dat Lille hem de kans ontneemt om het hier te maken, maar tegelijkertijd geven ze hem (nog veel meer) de kans om daar te slagen. De kans om te slagen is daar gewoon vele malen groter omdat er bij Lille heel andere dingen gevraagd worden van een CV. Verder mag hij van mij groeien en groeien, laat hem elk jaar maar een klein stapje omhoog zetten, elk jaar extra cashen op zn opleidingsvergoeding. Niks mis mee. Laat m maar eindigen bij een subtopper in een top 4 competitie. Maar het liefst met heel veel kleine stapjes omhoog ;-)
0 0
dumperPattiruhu
Ja ik was ook wel benieuwd hoe hij het zou gaan doen. Alleen is er op dit moment veel concurrentie.
0 0
Champy
Ondanks z'n talent, zie je wel dat hij jaarlijks stappen vooruit maakt, en niet achteruit in tegenstelling tot heel wat meer getalenteerde jeugdspelers.
0 0
Pheadrus
De organisatie van Ajax, met betrekking tot talent ontwikkeling, is wel echt goed op orde. Botman is binnen het geheel slechts een "side show" maar levert een enorm bedrag op als je het afzet tegen de operationele kosten van de club.
0 -1
dumperPattiruhu
Er mogen er nog wel een paar weg. Even ruimte maken in het salarishuis.
0 0
Ozymandias
Ik denk dat het een geweldige zet is geweest om een vakman als Haesaert verantwoordelijk te maken voor het beoordelen van de talenten die Ajax al in huis heeft. Hij heeft zich natuurlijk lang en breed bewezen als een meesterscout en hij weet perfect wat voor een kwaliteiten spelers van Ajax moeten hebben. Als Haesaert het niet in een talent ziet zitten heb ik er al het vertrouwen in dat Ajax dat talent beter kan laten gaan.
1 0
fc Barcelona_ke
Jammer want hij was prima back up voor blind en martinez! Straks moeten wij pierie gebruiken wanneer 1 van twee blessure/geschorst wordt
5 -2
trodat4030
Als je Blind vervangt met Botman heb je gewoon geen voetbal meer van achteruit. Verdedigend ga je er op vooruit, maar voetballend ben je direct volledig lam. Dan moet je eigenlijk ook Veltman eruit halen om met Schuurs weer voetbal in je centrum te krijgen.
0 0
trodat4030
We hebben genoeg smaken in huis, enkel linksback is een dingetje (al heb je geen idee hoe Salah-Eddine zich in Jong gaat ontwikkelen). Blind en Nico, Martinez als backup voor beide posities (voor het middenveld zijn er ook opties zat om Martinez zn plek op te vangen) en in geval van grote nood zou ik misschien wel overwegen om Taylor op LCV te zetten. Die heeft een verleden op die positie, is fysiek in orde, goed aan de bal, linkspoot en verdedigend beter dan Pierie. Maar zoals hieronder al een aantal keer aangegeven, verdedigen is aan te leren. Schuurs en Pierie moeten lekker elke week op slooples bij ome Winston.
0 0
Rommy
Over 2 jaar naar absolute top.
1 -4
Ozymandias
Clubs die bij de Europese top horen zoeken tegenwoordig allen naar centrale verdedigers die opbouwend ten minste redelijk zijn. Daarom heeft een club als United ook zo'n absurd bedrag over voor een centrale verdediger van het kaliber van Maguire (die voor een Engelsman opbouwend geweldig is).
2 0
DrFootball
Komt ook vanwege de home grown player rule. Dat maakt hem ook wat duurder dan de rest.
1 0
Ozymandias
Inderdaad, dat heeft natuurlijk ook een rol gespeeld.
2 0
Ozymandias
Als het Overmars verder ook nog lukt om Labyad, Magallán, Marin en Álvarez voor een redelijk bedrag te verkopen ben ik geheel tevreden.
1 -4
trodat4030
Labyad zou ik houden tot men besloten heeft of men Lang op 10 gaat zetten of dat men een andere creatieve 10 aantrekt. Haalt men een 10, dan kan je hem alsnog verkopen zodat Lang als backup kan fungeren, gaan ze voor Lang op 10 (wat ik niet denk), dan zou ik Labyad erbij houden.
0 0
AjaxDaniel
Van die 4 denk ik dat Alvarez echt nog wel kan slagen hier. Labyad zal niet vertrekken, die brengt niks meer op en zit met zijn dikke salaris graag op de bank. Als wisselspeler is hij ook geen drama.
1 0
DrFootball
Dat is wel te hopen inderdaad. Echter ik denk, omdat Ajax best aardig betaalt tegenwoordig, de heren niet veel haast hebben om weg te komen. En dat is natuurlijk hun goed recht. De restwaarde van Marin en Alvarez zal nog best behoorlijk zijn. Mogelijk hoef je hier zelfs geen verlies op te lijden. Bij Labyad en Magallan wordt dat een ander verhaal. Al speelt Magallan ineens weer de laatste weken bij Alaves. Wie weet willen ze de huur verlengen of hem kopen?
0 0
Champy
Voor de laatste 2 zullen er nog clubs geinteresseerd zijn. Ik schat dat je de aankoopsom van Alvarez zeker terugverdient en Marin kan ook nog vertrekker voor 5-8M.

Voor Magallan en Labyad vrees ik dat de miljoenen verdampt zijn.
Daarnaast heb je nog de dure Bandé die tegen degradatievoetbal strijdt in de Alpenlanden...

Deze namen hebben afgerond 55M gekost en je haalt er misschien nog 20M uit.
35M verlies gespreid over 3 seizoenen... dat valt in principe nog mee, maar het blijft jammer. Je had er zoveel meer mee kunnen doen.
0 0
Ozymandias
Tja, ik vind het altijd nogal vreemd om het verlies per individuele transfer te bekijken. Bij elke club slaagt ongeveer de helft van de aankopen en ik vind dus logischer om het verlies die op mislukte aankopen wordt gemaakt af te trekken van de winst die ze op geslaagte aankopen wordt gemaakt.

Ajax heeft de afgelopen jaren een enorme winst gemaakt op de transfers van Ziyech, Milik, Sánchez, Bazoer, De Jong en Dolberg. Als je daar het verliest die op mislukte aankopen wordt gemaakt vanaf trekt houdt je waarschijnlijk nog steeds een winst van tientallen miljoenen over.
0 -1
Champy
Ik wil nog het volgende toevoegen:
Ik had het over de verschillende categorieen aankopen met een hoge succespercentage. Als je aankooptargets niet in één van deze categorieën vallen, zou je in principe niet te veel mogen betalen, tenzij je echt te maken hebt met een zeer groot talent.
0 0
Champy
Ik groepeer de mislukte spelers en dat is een grote som.
Vergeet niet dat het genoemde bedrag vergelijkbaar is met het geld wat onder Van Basten is verdampt. Dat is amper 11 jaar geleden.
En technisch gezien zijn deze dure spelers ook nog eens enorm slecht gescout. Je zou dus moeten leren uit je fouten en de goede dingen uit je aankoopbeleid halen. Zeker omdat je eindelijk eens een directie hebt die er meer dan 5 jaar zit. De fouten zouden zich niet mogen herhalen.
Het liefst maak ik niet de vergelijking met andere clubs, omdat Ajax door slim investeren en opleiden het verschil moet maken.

Als je de analyse maakt, haal je het meeste uit de volgende aankopen : de bewezen spelers die nog fit zijn, de beste spelers van de Eredivisie/vergelijkbaar niveau en de hele jonge gescoute spelers die niet al te duur (laten we zeggen maximaal 5M) zijn.

De enige uitzondering op deze groep is Neres, maar die was niet gehaald om onmiddellijk in de basis te staan. Marin en Alvarez wel...
En voor Bandé hebben ze te snel een besluit genomen (dit was echt een voorbeeld van snel handelen want er liggen andere kapers op de kust).
0 0
Ozymandias
"Ik groepeer de mislukte spelers en dat is een grote som."

Maar waarom zou je alleen de mislukte aankopen groeperen en niet direct alle aankopen (zowel de mislukte als geslaagde) groeperen? Natuurlijk moet Ajax streven naar perfectie maar het is nou eenmaal een feit dat bij elke club bijna net zoveel aankopen mislukken als slagen. We kunnen dus wel vinden dat het beter moet maar realistisch gezien is een grote vooruitgang waarschijnlijk gewoonweg niet mogelijk. Als dat wel mogelijk is lijkt het me niet uit te leggen waarom dit clubs 'en masse' niet lukt. Ik denk dat het beter is om het functioneren van een technische directeur te beoordelen op of er elk seizoen voldoende kwaliteit aanwezig is voor de hoofdtrainer.
0 0
Champy
Tot 2 jaar geleden was het saldo van enkel aankopen plusminus breakeven/verlies (voor de periode vanaf de revolutie denk ik). Dat was de laatste keer dat ik de oefening heb gedaan.
Ik kan me inbeelden dat we nu in de plus zitten met het vertrek van Ziyech. Daartegenover zit je nu wel met tal van mislukte dure aankopen in de huidige selectie die weinig tot niets opbrengen.
Maar je hebt wel nog enkele jongens als bv Nico en Neres die wat zullen opbrengen.

Van mij moet je geen winst maken op het totaal van je aankopen, zolang dit op break-even draait, enkel op de voorwaarde dat die dure aankopen ook daadwerkelijk een bijdrage hebben. Het extreme van deze miskopen is dat ze gewoon op de bank zitten of zelfs op de tribune.
0 0
Ozymandias
Persoonlijk vind ik het grootste probleem dat Ajax met Babel en Álvarez twee spelers aantrok die (in mijn ogen) niet nodig waren omdat Ajax met respectievelijk Lang en Schuurs twee talentvolle spelers in huis had die kwalitatief van ongeveer hetzelfde niveau waren en veel meer potentieel hebben.
0 0
Champy
Dat begint bij je scouting.
Ik snap niet hoe ze Alvarez hebben gescout als verdediger.
A. Hij voelt zich meer thuis op het middenveld en lijkt echt niet op een centrale verdediger en B. hij is traag en houterig.

Dat ze voor Babel als tijdelijke oplossing kozen, snap ik wel vanuit wat er mogelijk is.
1. ze hebben al zoveel poen geinvesteerd in Promes, Bandé, Neres, Anthony, Labyad...
dan ga je niet nog een dure aankoop erbij halen.

Het is correct dat je dan Lang de kans moet geven, alleen was Lang zowat de enige buitenspeler die nog fit was. Achteraf gezien hadden ze hem gewoon niet mogen verhuren. Alleen wisten ze toen niet dat Neres zo lang moest revalideren.
0 0
Ozymandias
"Dat begint bij je scouting."

Volgens mij begint dat bij de technisch directeur. De scouting speelt alleen een rol wanneer de technische directeur besluit dat er voor een positie een speler moet worden gehaald. Ik vind dat voor de posities waarom Babel en Álvarez werden gehaald geen "aanwinsten" nodig waren. Zelfs als dat spelers waren geweest die wel waren geslaagd was ik tegen hun komst geweest.
0 0
Champy
Scouting en TD zijn een twee-eenheid.

Aan het begin van het seizoen heb je Blind, Schuurs en Veltman (die in de voorbereiding pas besloot te blijven). Er was een aankoop nodig voor achterin.

Tijdens de winterstop waren Lang en Promes de enige fitte buitenspelers, met Danilo die er ook nog gebruikt kon worden. Ook hier had je opnieuw een (tijdelijke) versterking nodig.
0 0
GotnohairWedontcare
Het lijkt mij dat je scouting continue, voor alle posities, spelers in kaart aan het brengen is en pareltjes aan het zoeken is. De TD besluit dan of de trekker overgehaald moet worden, maar idealiter gaat die af op wat de scouting hem qua gegevens aanlevert. Het zou dus toch bij de scouting moeten beginnen.
1 0
Ozymandias
Natuurlijk moet de scouting de lijstjes klaar hebben liggen maar pas op het moment dat de technisch directeur besluit dat er voor een positie een speler nodig is moeten die lijstjes een rol gaan spelen.

Ajax had met Veltman en Schuurs twee basiswaardige rechtsbenige centrale verdedigers. Er was geen derde rechtsbenige centrale verdediger nodig. Toen Babel werd gehaald werd Lang verhuurd omdat hij anders niet aan spelen toe zou komen. Dan had Ajax beter Lang kunnen behouden en Babel niet huren.
0 0
Champy
Je scouting zou wel een lijstje hebben, maar de spelers moeten ook haalbaar zijn op dat moment.
Uiteindelijk moet je een speler niet halen omdat hij de laatste optie is.
0 0
Pheadrus
Labyad, Magallán, Marin begrijp ik. Die moeten minuten gaan maken en belangrijk worden voor een andere club.
Maar jij denkt niet dat Alvarez het niveau heeft voor Ajax? Hij heeft best wel veel gespeeld en ook belangrijke goals gemaakt. Wat is je gedachte hierbij?
1 0
Kingoffdatoilet
Prima bedrag voor een speler waarvan niet perse werd verwacht dat hij het ging maken. Had hem nog wel willen zien maar dit bedrag is prima voor zo'n speler.
0 0
Kokakola
Bizar dat mensen blij zijn dat hij vertrekt. Is een klasse beter dan Veltman en Alvarez.
1 -7
trodat4030
Bizar dat jij dat vindt.. Veltman is opbouwend een wereldspeler in vergelijking met Botman, Alvarez een zeer goede in vergelijking met Botman. Verdedigend is Botman beter, maar wij zijn Ajax, hebben zo'n 70 procent balbezit en de CV's het meest van alle spelers op het veld. Leer Schuurs beter verdedigen, verdedigen kan je namelijk leren, opbouwen/voetballen leer je niet als je dat na 10 jaar Ajaxopleiding nog niet kan.
0 0
Lrod
Hoevaak heb jij naar Heerenveen gekeken? Hij was de de laatste paar maanden daar echt zeer matig bezig. Totaal geen speler dat Ajax naar een hoger niveau tilt.
0 0
Bky
Hopelijk zit er ook een mooie doorverkoop op.
1 -1
MK77
Even om het in perspectief te plaatsen:
De totale transferinkomsten van Feyenoord in het seizoen 18/19 - 9 miljoen
Transfer van Vilhena in 19/20 (een international nb)- 9 miljoen
3 0
Jeroen127F
Tijd om Fosu Mensah naar Ajax te halen.
1 -5
markk
Een speler die tot nu toe bij elke club waar hij gespeeld heeft tekort is gekomen en op de bank is beland? Komt zelfs te kort voor Fulham in de Championship dan heb je niks bij Ajax te zoeken.
0 0
Santiago
Nog meer middelmaat?
3 0
Yorrick88
Ik denk dat Jantje nu alsnog wordt gehaald om samen met blind de plekken links centraal te bezetten. Kan natuurlijk ook dat hij blind weer op het middenveld gaat zetten. Jantje kan dan na zn carrière meteen als trainer beginnen bij Ajax
1 -4
AjaxDaniel
Wat moeten wij met Vertonghen? Alsof er niks beters te halen is.
0 0
AFCA-B93
Daley heeft vorig seizoen aan het begin op het middenveld gespeeld. Dat was in de verste verte niet de Daley Blind die wij kennen van de 6-positie onder Frank de Boer. Zie Blind niet meer op 6 spelen, vind hem namelijk perfect voor de positie waar hij nu speelt
2 0
Ozymandias
Als Ten Hag over zou schakelen naar een tactiek met een '6' is Blind daar een geschikt speler voor maar ik denk niet dat hij dit zal doen.
0 -1
AFCA-B93
Denk dat daarmee te weinig defensieve zekerheid is. Lag afgelopen seizoen met twee 6’en zelfs al vrij vaak open. Moet je na gaan als dat met een enkele 6 is
0 0
Ozymandias
Op de positie van '6' zou Blind een veel kleinere ruitme hoeven te bespelen. Een (linker)centrale middenvelder in een tactiek met een '10' moet een enorme (verticale) ruimte bespelen en een speler moet dus over een groot atletisch vermogen beschikken om dat goed te kunnen. Een '6' moet zeer positietrouw spelen en verdedigd daardoor een kleine ruimte tussen de centrale verdedigers en halven in. Daarbij is het voor een '6' belangrijker dat ze positioneel goed zijn dan dat ze een groot atletisch vermogen hebben. Het is ook de reden dat Gerrie Mühren zei dat de '6' de enige positie is waarop een speler kan spelen die langzaam is.

Als je naar de statistieken van teams onder Guardiola en Klopp kijkt dan zie je dat de '6' bijna altijd de speler is die (verreweg) de minste meters aflegd per wedstrijd. Zelfs de centrale verdedigers maken meer meters dan de '6'.
1 0
ItsinmyDNA
Ozy, goede analyse
1 0
AFCA-B93
Maar dan nog is het zonde om de opbouwende kwaliteiten van Blind weg te halen van de lcv, om daar een mindere speler neer te zetten. Dan kan je zeggen dat Blind fantastisch kan opbouwen vanaf 6, maar heb liever dat er van achteruit én vanaf het middenveld verzorgd gevoetbald kan worden. Dus wat mij betreft een andere goede voetballer op het middenveld
1 0
Ozymandias
Dat ben ik geheel met je eens. Ik ben ook geen voorstander van het verhuizen van Blind. Niet alleen omdat hij als '4' opbouwend ongelofelijk belangrijk is maar ook vooral omdat hij erg belangrijk is in het positioneren van de verdediging. Ik wilde alleen zeggen dat hij een geschikte '6' zou zijn als Ten Hag zou overschakelen naar een tactiek met een '6' en er een goede linkercentrale verdediger zou komen. Alleen zou dat iemand anders moeten zijn dan Vertonghen want ik vind hem niet goed genoeg meer voor Ajax.
0 0
trodat4030
De 6 zou ook voor een speler als Eiting veel beter zijn, das in veel opzichten een vergelijkbare speler als Blind. Eiting op 6 met Blind en Schuurs erachter en je hebt een opbouwend centraal trio om je vingers bij af te likken. Verdedigend wel wat kwetsbaar, maar miss kan Bogarde Schuurs eens flink onder handen nemen op dat vlak... Cruijff zei: verdedigen kan je leren. Nou zijn niet alle ideeën van Cruijff spot on (zoals 16 jarigen geen contract aanbieden), maar hier geloof ik wel in.
0 0
ajax4perez
Daar ging mijn gedachten ook direct heen!
Zal echt een mega stunt zijn.
0 -1
Champy
Je vraagt je haast af wat Lyon in Botman ziet....
Een lange slungel die bij Heerenveen heeft gespeeld, maar dat soort spelers hebben ze toch genoeg in de Ligue 2 of the First Division... Of komt dit allemaal door het brandmerk Ajax jeugd product?
3 0
xstaniox
Kan ook slechte scouting zijn.
Bij Boca Juniors lachten ze ons ook allemaal uit toen we Magallan haalden, en de rivalen vonden het jammer dat Magallan bij Boca vertrok.
Nou wil ik niet zeggen dat het met Botman hetzelfde is, maar het kan wel slechte scouting zijn.
2 0
Champy
Tuurlijk kan dat. Alleen jammer dat ze mij niet hebben betaald voor een scoutingsrapport. :-
0 0
AjaxDaniel
Prima toch voor alle partijen. Ik betwijfel het zeer dat hij hier zou slagen. Ik ben benieuwd wat Marc met het geld gaat doen.

Ik denk dat hij nog wel kan slagen in het buitenland. In competities Bij veel PL clubs kan je als speler zoals Botman prima terecht. Bij het Ajax spel past hij niet.
2 0
JordanAFCA
Maar kom op eerlijk het slaat toch eigenlijk nergens op dat Ajax 7/8 miljoen ontvangt die nog geen minuut heeft gespeeld in Ajax 1. Buiten dat is dit natuurlijk heel lekker!
3 0
Bjorn
Waanzinnig bedrag.
3 0
Ajaxbrl
Een ding is zeker, met Overmars in de gelederen ga je als club zijnde never nooit failliet!!
16 0
xstaniox
"Wij zijn niet bang want Marcie is erbij."
8 0
DT10
Als Magallan vertrekt, Veltman vertrekt en Botman vertrekt, heb je met Blind en Schuurs nog maar 2 centrale verdigers over. Tenzij je Martinez en Alvarez als verdedigers gebruikt, maar dan word het middenveld wel erg dun bezet..

Als daarnast Nico en Dest ook nog vertrekken, heb je met Nous ook nog maar 1 back. Ajax mag dus best wel wat voorzichtig zijn met het laten gaan van verdedigers.
4 0
trodat4030
Volgens mij vergeet je er een paar..

Eiting/Taylor/Gravenberch/Donny/Nous/Martinez/Alvarez/Q. Timber/Ekkelenkamp voor de halven
Aankoop wanneer Nico vertrekt (Castillo?) of Nico zelf/Martinez/Salah-Eddine voor linksback
Blind/Martinez/(aankoop van linksback als dat niet Castillo is?) voor LCV
J. Timber/Veltman/Alvarez/Magallan/Schuurs voor RCV
Nous/Dest/Veltman/J. Timber voor rechtsback
(alle namen in willekeurige volgorde)

Dat is de stand van zaken op dit moment waarbij ik Nico de beste papieren geef voor een transfer, gevolgd door Veltman en Dest. Eigenlijk hoef je alleen bij een vertrek van Nico direct in actie te komen denk ik, het liefst een linksback met snelheid die ook centraal uit de voeten kan.. En voor rechtsback alleen als Veltman én Dest vertrekken. En Magallan kan je ook laten gaan als iemand er interesse in heeft.
0 0
AlexIbarra
Magallan, Veltman kun je laten gaan,
Schuurs en Alvarez mogen concurreren.
RB hebben we Dest en Nous nog,
Blind LCV en een LB halen bij vertrek Nico.

Martinez LCM maar wel back up voor Blind en LB. Pierie wat minuten gunnen in de kleinere wedstrijden om Blind te ontlasten.

Eerst maar eens afwachten of er interesse is voor Veltman, Magallan, Nico, Dest. Ik zie geen reden om ze allemaal voor een appel en een ei te verkopen. Als clubs goedkoop willen shoppen, gaan ze maar ergens anders heen.
1 0
mickey2602
We hebben nu Bogarde erbij he...Die heeft 2 jaar Jong Ajax getraind dus die weet wel wat daar zit wat naar het eerste kan.
Zal sowieso Timber dan wel worden want die speelde in Heerenveen ook al en niet onverdienstelijk... Dan heb je er dus al 3.
0 0
Rinban
Gaat Bogarde weer in Ajax 1 spelen dan?
0 0
trodat4030
Haha, Robben, Sneijder, Bogarde en Sar.. Ik zou het prachtig vinden! Zijn we meteen van een opleidingscompetitie een veteranencompetitie geworden. Het nieuwe Italië!
0 0
bremovic
En als je dan hoort dat ze opzoek zijn naar aanvallers terwijl de verdediging erg zwak is dan snap ik daar ook niks van
1 -1
Ozymandias
Met (v.l.n.r.) Martínez, Blind, Schuurs en Mazraoui in de basis hoeft Ajax alleen een linksback te kopen die als back-up van Blind (waarbij Martínez als centrale verdediger komt te spelen) en Martínez kan fungeren. Met de broertjes Jurriën en Quinten hebben ze volgens mij namelijk al goede back-ups voor respectievelijk Schuurs en Mazraoui in huis.
0 -3
Bjorn
Timber en Alvarez zeker. Alvarez heeft niets van een middenvelder.
3 0
xstaniox
We hebben Pierie nog en Timber kan ook centraal. En talenten als Kasanwirjo en Rensch. Al denk ik niet dat zij er al klaar voor zijn.
0 -1
Schip
Pierie krijgt al echte problemen in de subtop hoor.
3 0
AjaxDaniel
Pierie is er ook nog lang niet klaar voor.
1 0
xstaniox
Maar wel verder dan Kasanwirjo en Rensch denk ik.
0 0
diamanti
Goeie deal lijkt me. Zijn er nog talentvolle linksbenige cv’s die er aan komen?
0 0
Ozymandias
Ik ben persoonlijk behoorlijk onder de indruk geraakt van Dirksen (2003) in de paar wedstrijden die ik van hem heb gezien.
4 0
Ajacied1989
Met de terugloop aan inkomsten is dit een prima compensatiebedrag. Als Botman nu uitgroeit tot een wereldverdediger is dat heel jammer, maar gezien de keuze in deze periode mogen we daar niet rouwig om zijn.

Ik zie voor nu een stabiel centrum met Blind, Martinez, Schuurs en Alvarez (ervan uitgaande dat Veltman vertrekt). Daarachter een groep talenten die allen de potentie hebben om in rap tempo de plaats van Botman in te nemen en wie weet wat nog meer.
3 0
Ajaxbrl
Die Overmars verkoopt een drol nog voor een miljoen, ongekend geen minuut in Ajax1 gestaan.
5 0
trodat4030
Wauw, dan spoel ik net een milj door.........
0 0
7172AFCA7395
Precies dit.
0 0
Schip
De deal is niet slecht, maar dit seizoen - vorig seizoen ook - heeft geleerd dat je achterin de posities dubbel bezet moet hebben. Als Nico en Veltman weggaan, zit je dus weer. Vorige keer vertrok Wober in diezelfde positie, stand in als linker centrale - en dus misten we enorm. Daar moesten ze Magellan voor halen en die was zacht gezegd belabberd tegen Spurs thuis...

Juist talentvolle jeugdspelers zou ik laten doorstromen als stand in. Martinez gaat mogelijk naar links en Blind viel dit seizoen al flink lang uit. Dit is eigenlijk enkel een goeie deal als ze het al niet in Botman zagen zitten.

Benieuwd wie het gat gaat vullen.
3 0
pieke
7 miljoen + bonussen volgens VI
1 0
Laurel
En daarmee hebben we het geld van het ED noodfonds weer in de zak..... daar zijn ze stikjaloers op in Eindje en Ratterdom....
1 0
Soccerskins
Mike heeft het over bronnen rondom de Franse club, geeft wel weer aan dat hij weinig bronnen bij Ajax heeft. Verder lijkt me dit wel een redelijke prijs voor iemand die geen seconde in Ajax 1 heeft gespeeld.
4 0
Oliveira
Jammer. Ik had hem toch een keer in actie willen zien.
4 0
Suarez16_
Puike deal Marc!
2 -1
ajaxrulesz
Was een goede vervanger van veltman toch.. beter houden. zo dit zitten we niet in de aardige cvs. Vreemde verkoop dit.
1 -8
Ozymandias
Waarom denk je dat Botman als rechtercentrale verdediger had kunnen spelen? Hij heeft totaal geen tackle in zijn rechterbeen en dan was de ruimte tussen Botman en de rechtsback ongelofelijk kwetsbaar geworden.
1 0
ajaxrulesz
we zijn wel weer ouderwets alles in de verkoop aan het doen, terwijl er nog geen fatsoenlijk speler is gehaald, ok nog geen enkele verdediger. wel wat mislukte pogingen met Nehuen perez overigens, of jonathan david echte versterkingen die weer niet komen. Als Veltman ook gaat zal er toch wel iets waardigs voor terug moeten komen.
0 0
Ozymandias
We hebben het over een speler (Botman) die letterlijk nog geen enkele wedstrijd voor het eerste van Ajax heeft gespeeld en kwalitatief niet goed genoeg is voor een basisplaats.
0 0
ajaxrulesz
Nee maar dan zie ik hem bij Lille ook niet slagen. Dit is echt geen kleine club. Dan had hij beter bij Heeerenveen kunnen blijven. Maarja dan Ajax ook niet cashen he, en mischien verrast hij wel bij Lille. heb je dat stadion van Lille al gezien. Is een een grote club hoor in Frankrijk. Hij mag behoorlijk aan de back daar.
0 0
Ozymandias
Ajax heeft een andere speelstijl dan Lille. Bij Ajax moet een centrale verdediger specifieke kwaliteiten hebben die de centrale verdedigers bij de meeste andere clubs niet nodig hebben. Botman is puur verdedigend gezien redelijk (en heeft in dat aspect veel potentieel) maar opbouwend is hij véél te slecht voor Ajax.
1 0
ajaxrulesz
Akkoord bedankt voor de uitleg.
1 0
Ajax95Duivendrecht
Botman is linksbenig, die ga je niet rechts in het centrum zetten.

Hij is van nature al geen goede opbouwer, maar als linksbenige op RCV zouden zijn beperkingen qua opbouw/inspeelpass alleen maar meer aan het licht komen.
3 0
ajaxrulesz
Had je botman niet beter kunnen houden met het vertrek van Veltman?. denk van wel..
2 -6
xstaniox
Spelen niet op dezelfde positie.
3 -1
ajaxrulesz
Maar botman is toch ook verdediger. Magallan vind ik helemaal niks.
0 0
Ajax4life16
tussen de 8 en 9 miljoen euro. Vind het echt een topdeal voor iemand die nog nooit in het eerste heeft gespeeld
1 0
pieke
7 miljoen + bonussen
0 0
afcasven1995
Gratis geld!
2 -3
Sanalologo
Jeugdopleiding kost een miljoen of 12 per jaar.
1 0
trodat4030
Die financiert zichzelf grotendeels door opleidingsvergoedingen die door de jaren heen betaald worden voor oud spelers. Zelfs spelers die de weggestuurd worden leveren altijd meteen een vergoeding op, als ze naar een andere bvo gaan. Verder bij elke transfer in hun carriere wanneer ze over de grens gaan, de Ebecilio's, Ligeons en Anita's hebben nog steeds hun financiële bijdrages. Verder heeft men ook nog een reeks sponsors waar een behoorlijk bedrag binnen komt. Dat, gecombineerd met transfers als Botman, Sierhuis en Zeefuik maakt het zelfs winstgevend, vermoed ik zomaar. En dan heb je nog de krenten in de pap, de Donny's, Desten en De Ligts, die hebben waarde voor je 1e elftal én worden goed verkocht.
0 0
Toon meer reacties