Ajax enorm trots: 41.000 seizoenkaarten verlengd

BartVeenstra, 01-07-2020 om 13:30, 8106 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax brengt woensdagmiddag trots naar buiten dat het voor het komende seizoen 41.000 seizoenkaarten heeft verkocht. 'De beste fans van de wereld', schrijft de Amsterdamse club op Twitter.

In het vorige seizoen verkocht Ajax 41.496 seizoenkaarten, waardoor nu zo'n 98 procent van de seizoenkaarthouders hun seizoenkaart hebben verlengd. Supporters van de Amsterdamse club konden tot 1 juli hun seizoenkaart verlengen. De club geeft nu aan dat de seizoenkaarten voor komend seizoen zijn uitverkocht. De niet-verlengde seizoenkaarten worden voorlopig niet in de verkoop gebracht.

Bij Ajax geldt dat seizoenkaarthouders hun geld kunnen terugvragen per gemiste wedstrijd. Zodoende legt Ajax het risico op het spelen zonder publiek volledig bij zichzelf en niet bij de supporters. De club geeft verder het volgende aan: 'Omdat we allereerst de huidige seizoenkaarthouders de kans willen geven om wedstrijden te bezoeken, is er besloten om vooralsnog geen nieuwe seizoenkaarten aan te bieden. Ook is het daarom voor huidige seizoenkaarthouders momenteel niet mogelijk te verplaatsen of een extra kaart te kopen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Antafca
ze hadden die compensatie regeling gewoon af moeten houden. Je bent ajacied of niet door dik en dun. Voor en tegenspoed. Daar denken genoeg anders over lees ik wel weer, wat voor kut smoesjes ze ook hebben.
0 0
goajaxgo
Stel dat het Feijenoord zou zijn geweest dan waren er krachtenberichten en nieuwsitems alom: 'hondstrouwe legioen', ' Feijenoordsupporters beste ban Nederlnad', etc. Nu gaat het om de 'successupporters' van Ajax en heerst er stilte.
0 0
3*stars*3
Na zo’n seizoen als 18/19 zou zo’n bericht niet verrassend zijn maar als je in ogenschouw neemt dat 19/20 niet top was en zeker met coronastop tussendoor....
Echt respect voor al die mensen die dan een seizoenskaart nemen en vooral mbt corona wat roet in eten heeft gegooid wereldwijd.
En als club Moet je wel heel trots zijn met zo’n groep fans.
0 0
MankeNelis
Dit is de mooiste club van allemaal!
0 0
Radie125
Zullen die 496 zullen die door corona gepakt zijn?
0 0
Dennish
Kutzooi. Kan al 2 seizoenen nu geen seizoenskaart kopen.
0 0
JCr14
Als je iemand weet die als een sK heeft moet die kijken.
Seizoenkaarthouders krijgen voorrang op extra kaarten te kopen.
0 0
insectenverdelg
4 jaar geleden mij SZ kaart opgezegd, omdat ik wist dat ik 2 a 3 jaar lang niet alle wedstrijden zou kunnen gaan en ik niet een no show SZ kaarthouder wilde worden. Nu al 2 jaar bezig om weer een SZ kaart te krijgen. Maar kom er niet meer tussen Was ik maar niet zo Brave Borst geweest en had ik mn SZ kaart maar gewoon gehouden.
0 0
Ajax27
Pech voor jou... Als ik niet kan gaan geef ik mn kaart altijd weg. Mn stoeltje is altijd bezet. Nee ik doe mijn kaart nooit van mn leven weg. En als ik m weg doe zit er gewoon iemand anders uit de bekenden kring op mn plek.
0 0
Hans Kraay Jr.
Das top, als die 496 seizoenskaarten nog in de verkoop komen dan maak ik dus 1,41% kans op een seizoenskaart!
0 0
noppenkoning
"Nagenoeg alle seizoenskaarten zijn verlengd", liet de club weten. De kaarten die niet werden verlengd, een klein aantal, worden voorlopig niet in de verkoop gebracht.

Vanwege het coronavirus is nog onduidelijk of voetbalclubs wel met volle stadions mogen spelen.

"Wanneer er meer duidelijk is, gaan we de situatie opnieuw beoordelen en eventueel de verkoop van seizoenkaarten hervatten."
0 0
chrisjuhhh
Als 1e club in Nederland !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hoeveel heeft AZ al verkocht ?
0 -1
TontoKarnaggel
Az supporters hebben massaal kaarten voor de publieke tribune van de rechtbank gekocht, daar vechten zij hun titelstrijd uit....
3 0
Van Reenen
Misschien moet de UEFA reageren door AZ, die buiten de KNVB om contact met hen opnam, maar voor één seizoen uitsluiten van deelname aan de voorrondes van de CL. Zou ik niet meer dan logisch vinden.
0 0
Montana
Kan me ook voorstellen dat de overige plaatsen nu even niet verkocht worden. Dat scheelt ook bij het uitdelen van de zitplaatsen komende tijd. stel dat er maar 30.000 man in mogen (optimistisch) dan hoef je alleen maar met 11.000 man te schipperen. Als de mensen die een wedstrijd skippen hun pas niet kunnen uitlenen scheelt dat ook weer geregel.

Uiteraard zie ik het liefst een vol stadion met een gekkenhuis op de tribune maarja....
0 0
migilo
Echt een meesterzet van Ajax met die "geld-terug" garantie. Tegen de tijd dat het zover is kan de club voldoende interessante alternatieven bieden aan fans die daarmee afzien van financiele compensatie voor gemiste wedstrijden. Denk aan gratis shirts/merchandise, meet&greets, producten van sponsors tegen korting.
0 0
DeWijsneus
Boeiende suggestie! Goed bezig.
0 0
DaarHoordenZijEngelenZingen
Ben wel benieuwd wat er met de overige plaatsen gebeurt. Gaan ze die ook als seizoenkaarten verkopen of gaan ze in de losse verkoop?
0 0
Ajax27
Waarom ben je daar benieuwd naar? Dat is al jaren hetzelfde. Ze verkopen een x-percentage... de rest altijd vrije verkoop. 2 x per seizoen gaan die losse kaarten in de verkoop en klaar. In minder populaire tijden van Ajax kon je met matige potten zelfs nog aan de kassa bij de Arena kaarten kopen. Maar die tijd is op dit moment even voorbij. Dat heeft natuurlijk alles te maken met dat magisch jaar. Maar ook dat magisch jaar zal langzaam plaats maken voor het meer realistische plaatje. Dan zal de interesse ook wel weer wat zakken en zul je makkelijker aan kaarten kunnen komen.
0 0
Weswess
Denk in eerste instantie helemaal niet.
0 0
Danos
Hopelijk komt er ook de optie dat je als supporter kan zeggen ik hoef het geld niet terug voor de gemiste wedstrijden en niet automatisch terug storten.

Dan kan iedereen afhankelijk van zijn eigen financiële situatie kiezen wat hij wil doen.
0 0
Dennis129
Al is mijn financiële situatie supergoed. Ik wil mijn geld gewoon terug. Het is een grof schandaal wat ze dit jaar geflikt hebben om een dag voordat de supporters gevraagd werd af te zien van compensatie even in de media te gooien dat onze duurbetaalde miljonairs ook een bijdrage zouden doen. Dit was voor mij een voorwaarde om af te zien van compensatie. nadat alle supporters hun bijdrage gedaan hebben blijkt er helemaal geen akkoord over een bijdrage van de spelers en sindsdien wordt er met geen woord meer over gerept. Supporters die elk dubbeltje moeten omdraaien hebben uit hun goedheid voor de club toch maar weer afgezien van compensatie, terwijl logokussers als Tadic die miljoenen per jaar verdienen uiteindelijk toch maar besluiten geen stuiver bij te dragen met hun zogenaamde clubliefde. In die 25 jaar dat ik seizoenkaarthouder ben is 1 ding me wel duidelijk geworden je bent als supporter niets meer dan een melkkoe. En daar is deze ouderwetse jodenstreek weer een duidelijk voorbeeld van.
2 -1
Radie125
Een echte Jood die Dennis129 met een neus van hier tot tokio
0 -2
Sterspeler
Als je je club financieel steunt, mag je daar echt wel voorwaarden aan verbinden. Dennis heeft gewoon gelijk. Liegen naar je achterban; Zo ga je niet met je supporters om. Dan kan Ajax nog zo een mooie club zijn, of je lust of je leven. Des te pijnlijker.
0 0
Danos
Als jij niet wil afzien ook dikke prima het is meer bedoelt dat daar een keuze in is.
0 0
de-Ajacied
Ja van dit soort supporters hoop je nou juist dat ze Niet verlengen
1 -5
Dennis129
En waarom hoop je dat dan de-Ajacied?
1 0
de-Ajacied
Vraag niet wat de club voor jou kan doen maar vraag wat jij voor de club kan doen!
Jij bent gewoon een consument. Daar hebben we er al veel te veel van. Laat gewoon een fanatieke supporter jouw plaats innemen. Dat is ook beter voor de sfeer en leuker voor iedereen
0 -2
Dennis129
Je hebt echt letterlijk waar de domste reactie allervriendelijkst neergetrapt. Bizar dat je denkt dat je mij Kent ofzo. Ik heb 25 jaar een seizoenkaart, ben elke thuiswedstrijd in het stadion. Elk stadion van Nederland heb ik gezien en probeer zoveel mogelijk Europese uitwedstrijden mee te pakken. En dan lul jij over beter voor de sfeer. En zoals je kunt lezen ben ik best bereid te helpen. Ajax hoeft voor de rest helemaal niks voor mij te doen. Ik heb er ook juist een pleurishekel aan dat Ajax mij supporter alleen maar als Melkkoe of zoals jij het noemt consument ziet. Ik heb er een pleurishekel aan om voorgelogen en misleid te worden. En dat is precies wat Ajax gedaan heeft. Dat is je dank voor je club altijd en overal steunen. Je voorliegen om je nog een paar tientjes af te troggelen. Het is gewoon respectloos om je trouwe supporters zo te behandelen. Maar slik jij alles maar en praat alles maar goed, want dan voel jij jezelf een betere supporter. Lachwekkend.
2 0
jollie18
Blij dat ik mijn clubkaart opgezegd heb. Het is niet veel geld maar aan kaarten kom je nu bijna niet
1 0
036AFCA97
En nu nog een systeem waarbij je gewoon moet aangeven of je komt zodat de plekken anders verkocht kunnen worden. Als je 5 keer aangeeft dat je komt en je plek is leeg, seizoenskaart kwijt.

Het is echt een schande hoevaak ik niet heb kunnen gaan omdat het “uitverkocht” was en dan kan je vervolgens het woord AJAX op de lange zijde lezen omdat er zo weinig mensen zitten.
1 -1
Ajaxamsterdam0485
Ja heel erg storend inderdaad, ik kan zelf ook niet altijd. Maar dan geef ik hem altijd aan iemand anders dat die plek toch gevuld is
1 -1
036AFCA97
Precies en zo hoort het. Een kennis van me heeft bijvoorbeeld 5 seizoenskaarten om met klanten te gaan, maar gaat nooit. Toen ik vroeg of ik met zijn kaarten mocht gaan zei die dat die daar niet aan begint omdat dan iedereen straks wil.

Verschrikkelijk.
2 -1
Koekepeer
Wat een eikel
0 0
waayop
Dan wil ik wel weten bij welke wedstrijden dat was. Los van het feit dat ik niet begrijp dat als je zelf niet kan - wat kan voorkomen - dat je geen vriend, buurman, vriendin, minnaar, collega, zoon, dochter, neef hebt die niet een keer naar Ajax wil.
0 -1
noppenkoning
Er was volgens mij in 2010-2011 kaartenmarkt, maar dat werkte niet of mensen doen het niet omdat het ze niet boeit als hun plek leeg is. (vooral lange zijde supporters, no offense)
0 0
ditisdebeslissing
Nu nog allemaal komen. Ook tegen RKC.
4 0
Hollister
Trots op mijn cluppie
0 -1
KingJames23
Je kan beter trots zijn op je mede supporters. :)
1 -1