Deze aankopen kunnen de Ziyech-leegte opvullen

ThijsZwagerman, 11-06-2020 om 20:55, 35916 views, Ajax Showtime |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Hakim Ziyech gaat Ajax op korte termijn verruilen voor Chelsea. De geliefde creatieveling laat met zijn vertrek een gigantische leegte achter. Een leegte die natuurlijk opgevuld moet worden. Een speler met dezelfde kwaliteiten als Ziyech vastleggen, zal voor Ajax moeilijk worden. Maar het aantrekken van een creatieve middenvelder die kansen kan creëren en het Ajax-spel kan versnellen, is absoluut niet onmogelijk.

In de vier seizoenen die Ziyech als Ajacied speelde, groeide hij in een mum van tijd uit tot sleutelspeler. Met geniale steekpasses, prachtige lange ballen en perfecte voorzetten creëerde de Marokkaans international in zijn Ajax-tijd honderden kansen voor zijn ploeggenoten. In de weken voor de uitbraak van het coronavirus in Nederland werd al duidelijk hoe lastig Ajax zonder de geblesseerde Ziyech tot serieuze kansen kwam. 

Daarbij helpt het ook niet mee dat het vertrek van Frenkie de Jong en Lasse Schöne door Ajax vorige zomer niet werd opgevangen met adequate vervangers. Met Edson Álvarez en Razvan Marin probeerde trainer Erik ten Hag het kortstondig met twee andere types, maar beide nieuwkomers bleken door hun lage handelingssnelheid in balbezit (nog) geen toegevoegde waarde op het middenveld. Lisandro Martínez, een andere nieuweling, wist zich wel snel aan te passen aan het Ajax-spel en speelde ook goede wedstrijden als controlerende middenvelder. De Argentijn heeft het inzicht en de passing-kwaliteiten om het spel van achteruit te versnellen, maar ook zijn handelingssnelheid moet - zeker in vergelijking met die van De Jong en Schöne vorig seizoen - nog wel omhoog. 

Aan de grote behoefte aan creativiteit die vorige zomer door het vertrek van De Jong en Schöne ontstond, kon terugkijkend dus eigenlijk nooit worden voldaan. Ajax was voor de aanvoer richting de voorhoede te vaak en te veel afhankelijk van Ziyech. Hoewel Ten Hag met Martínez, Donny van de Beek en Ziyech eind oktober dan toch zijn ideale middenveldbezetting gevonden te leek hebben, vormde dit drietal door fysieke problemen uiteindelijk veel minder dan gewenst gezamenlijk de middenlinie.

Na de winterstop, in de maanden waarin Ajax wankelde en veel punten liet liggen, werd het gebrek aan creativiteit pas echt duidelijk. Spelers als Ryan Gravenberch en Carel Eiting hebben de potentie om van achteruit het spel te maken en de aanvallers aan het werk te zetten, maar bleken afgelopen seizoen nog niet in staat om een slecht draaiend elftal bij de hand te nemen. Met name op de momenten dat Ziyech bij Ajax ontbrak, hadden de Amsterdammers tegen elke tegenstander moeite om tot kansen te komen. Na de winterstop werd er zonder Ziyech tegen FC Groningen en Heracles Almelo nauwelijks serieus gevaar gesticht, terwijl Ajax met een niet fitte Ziyech onderuit ging in de heenwedstrijd tegen Getafe CF en tegen AZ. 

Nu de naar Londen vertrekkende Ziyech Ajax deze zomer achter zich laat en er voor De Jong en Schöne afgelopen seizoen dus eigenlijk geen geschikte vervangers voor handen bleken, rijst de vraag hoe Ajax volgend seizoen tot uitgespeelde kansen wil gaan komen. Gravenberch, Eiting en de teruggekeerde Noa Lang zijn dan natuurlijk verder in hun ontwikkeling en kunnen op het middenveld een prominentere rol gaan spelen, terwijl vanuit Jong Ajax ook Kenneth Taylor op de deur bonkt. Maar een heel seizoen - waarin Ajax hoogstwaarschijnlijk opnieuw de Champions League in zal gaan - vertrouwen op deze talenten, is uiterst riskant.

In de voorhoede kampt Ajax voor volgend seizoen met een luxeprobleem. Er is met Quincy Promes, David Neres, Dusan Tadić en de Braziliaanse aankoop Antony een overschot aan spelers die het verschil kunnen maken, maar deze spelers zullen wel door andere Ajacieden van aanvoer voorzien moeten worden. Omdat de huidige selectie te weinig spelers herbergt op wie Ajax volgend seizoen wat dit betreft kan bouwen, zet Ajax Showtime in samenwerking met Statified Football vier realistische middenveld-versterkingen op een rij voor wie de Amsterdammers binnenkort de transfermarkt op zouden kunnen gaan. 

Middels het gebruik van data zijn er wereldwijd vier middenvelders opgespoord die op basis van specifieke criteria als voorwaartse passing en succesvolle dribbels goed bij Ajax zouden passen. Alle middenvelders zijn beoordeeld op passing, dribbels en verdedigende acties. Aan de hand van twaalf statistieken die deze onderdelen specifiek meetbaar maken, zijn de onderstaande vier spelers boven komen drijven.

Eduard Atuesta

Leeftijd: 22 jaar
Club: Los Angeles FC
Contract tot: 31 december 2021
Geschatte marktwaarde: € 7.000.000

De eerste kandidaat is Los Angeles FC-middenvelder Eduard Atuesta (foto). De Colombiaan is sinds zijn komst naar Los Angeles FC in januari 2019 onomstreden basisspeler bij de regerend kampioen van de Western Conference. Voor zijn overstap naar de Verenigde Staten, speelde Atuesta in zijn vaderland voor Independiente Medellín. Tevens is Atuesta jeugdinternational van Colombia en maakte hij als speler van Colombia O23 begin dit jaar veel indruk op een kwalificatietoernooi voor de Olympische spelen. 

Atuesta is een technisch begaafde controlerende middenvelder. Uit het bovenstaande spelersprofiel blijkt dat dat de algemene waarde van de acties van Atuesta (NSxG) bovengemiddeld is. Daarnaast scoort de Colombiaan erg goed op voorwaartse passing en succesvolle dribbels, terwijl ook zijn passing in het diepste gedeelte van het veld bijzonder goed is. Atuesta is eigenlijk een typische Ajax-speler, uitgerust met technische bagage en een goed spelinzicht. Zelf heeft de rechtspoot de ambitie uitgesproken om op korte termijn de stap naar een Europese topcompetitie te maken. Daarbij noemde Atuesta expliciet de Spaanse, Engelse en Italiaanse competitie, waardoor het de vraag is of hij een overstap naar Ajax ziet zitten. Als dit het geval blijkt, zouden de Amsterdammers zeker een poging moeten wagen bij de Colombiaanse middenvelder die nog slechts anderhalf jaar onder contract staat bij Los Angeles FC.

Fredrik Midtsjø

Leeftijd: 26 jaar
Club: AZ
Contract tot: 30 juni 2022
Geschatte marktwaarde: € 12.000.000

In tegenstelling tot de andere drie spelers in dit stuk, is Fredrik Midtsjø geen grote onbekende voor de Nederlandse voetballiefhebber. De box-to-box-middenvelder speelt sinds 2017 voor AZ, dat hem toentertijd voor 2,2 miljoen euro overnam van Rosenborg BK. Midtsjø vormde dit seizoen veelal het AZ-middenveld met Teun Koopmeiners en ex-Ajacied Dani de Wit en maakte behoorlijk wat indruk in deze hoedanigheid. Tevens is Midtsjø viervoudig international van de Noorse nationale ploeg, maar tijdens interlands van zijn vaderland houdt de middenvelder doorgaans de reservebank warm. 

Het spelersprofiel van Midtsjø onderstreept het goede seizoen dat de rechtspoot in de Eredivisie achter de rug heeft. De motor van het AZ-middenveld blinkt uit in zijn dribbels en blijkt ook veel meters met de bal te maken zonder per se een tegenstander te passeren (carries). Midtsjø weet zijn power te koppelen aan een goed spelinzicht en is door zijn goede traptechniek ook met crosspasses en bij standaardsituaties van waarde. Normaliter staat AZ er niet om te springen om spelers aan Ajax te verkopen, maar uit de statistieken die de ervaren Noor kan overleggen blijkt wel dat hij een welkome versterking voor het Amsterdamse middenveld zou zijn.  

Danielzinho

Leeftijd: 24 jaar
Club: Bahia
Contract tot: 31 december 2021
Geschatte marktwaarde: € 6.500.000

Daniel Sampaio Simões, beter bekend als Danielzinho, is een aanvallende middenvelder die sinds het begin van dit kalenderjaar voor het Braziliaanse Bahia speelt. Danielzinho maakte in januari transfervrij de overstap van Fluminense, waar hij onomstreden basisspeler was, naar Bahia. Ondanks dat Fluminense de technicus graag langer had behouden, koos Danielzinho voor een overstap naar Bahia. Onder leiding van innovatieve directeur Diego Cerri is die club namelijk bezig met een renovatie onder de pijlers stabiliteit, structuur en zekerheid, iets wat behoorlijk uniek is in het Braziliaanse voetbal. Deze filosofie wist Danielzinho dan ook te verleiden tot een overstap. 

Danielzinho is een aanvallende middenvelder die ook in een meer controlerende rol uit de voeten kan. De 24-jarige Braziliaan valt op door zijn inzicht, gave traptechniek en goede passing. Uit het bovenstaande spelersprofiel blijkt wel hoe goed de statistieken zijn die Danielzinho met name op dat laatste gebied van overleggen. De rechtspoot is een echte creatieveling en daarnaast in het bezit van een fijnbesnaarde techniek, waarmee hij de verdedigers in de Braziliaanse competitie al enkele seizoenen het leven zuur maakt. Danielzinho zou een hele mooie aanvulling zijn op de Braziliaanse enclave die bij Ajax komend seizoen met Neres, Antony, Danilo Pereira en Giovanni al uit vier spelers bestaat. Of het mogelijk is om de technicus na een klein halfjaar in dienst van Bahia alweer los te weken, zal moeten blijken. Evenals Atuesta ligt Danielzinho nog maar anderhalf jaar vast, iets dat Ajax' kansen doet toenemen. Dat de technische en creatieve Braziliaan bij Ajax zou passen, staat sowieso vast.

Pêpê

Leeftijd: 23 jaar
Club: Vitória Guimarães SC
Contract tot: 30 juni 2024
Geschatte marktwaarde: € 5.500.000

Pedro Filipe Figueiredo Rodrigues, kortweg Pêpê, is een controlerende middenvelder van het Portugese Vitória Guimarães SC. Pêpê doorliep de jeugdopleiding van Benfica en vertegenwoordigde ook alle jeugdelftallen van Portugal. De rechtspoot stond te boek als groot talent, maar toch bleef een doorbraak in de hoofdmacht van Benfica uit. Nadat de Portugese grootmacht Pêpê vorig seizoen verhuurde aan Vitória Guimarães SC, legde deze subtopper hem afgelopen zomer transfervrij voor vijf jaar vast.

Pêpê is een klassieke controlerende middenvelder, maar heeft als jeugdspeler ook regelmatig als centrumverdediger gespeeld. De Portugees is niet de snelste en blinkt niet uit in het passeren van zijn directe tegenstander, maar heeft wel een uitstekende basistechniek waarmee hij zich weet te handhaven op het hoogste niveau van Portugal. Pêpê moet het voornamelijk hebben van zijn passing. Ook (ver) op de helft van de tegenstander weet de rechtspoot op dit onderdeel goed te scoren. Pêpê moet zich nog wel verbeteren in zijn spel zonder bal, want voor een verdedigende middenvelder ligt de waarde van zijn verdedigende acties (NSxG prevented) nog te laag. Desondanks zou Pêpê een versterking voor het Ajax-middenveld zijn. De Portugees is vooral een passer en minder een dribbelaar, maar zou in die rol goed kunnen gedijen als Ajacied.

Conclusie

Op basis van de data zouden alle vier de bovenstaande spelers een toegevoegde waarde voor Ajax zijn. De 22-jarige Atuesta kan de beste statistieken overleggen en zou zich als controlerende middenvelder met zijn uitstekende voorwaartse passing kunnen ontpoppen tot de missing link op het Ajax-middenveld. Midtsjø en Danielzinho zijn iets andere types dan Atuesta, maar zouden beiden op hun eigen manier ook een toevoeging zijn in de huidige Ajax-selectie. Midtsjø met zijn power en spelinzicht, terwijl Danielzinho als aanvallende middenvelder van de vier spelers in dit rijtje nog het meeste wegheeft van Ziyech. 

Pêpê zou tot slot ook een welkome versterking zijn. De Portugees lijkt in zijn spel nog het meeste op Eiting, maar heeft wel meer ervaring op het hoogste niveau en is fysiek iets sterker. Met het oog op komend seizoen zou het dan ook mooi zijn als Ajax naar de bovenstaande spelers informeert en de selectie van een kwaliteitsimpuls weet te voorzien met het aantrekken van Atuesta, Midtsjø, Danielzinho of Pêpê. Stuk voor stuk creatieve spelers die binnen het Ajax-systeem passen en de Amsterdamse aanvallers komend seizoen van de broodnodige aanvoer kunnen voorzien.

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: info@ajaxshowtime.com

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
bremovic
Misschien sorloth voor de spits positie halen?
1 -1
ProfessorX
Bekijk het nu eens zo en selecteer er nu eens naar .

Wat loopt er nu bij Ajax rond en niet oordelen of die past , of het wel of niet een Ajax speler is !

Keepers : Onana , Kotarski , Scherpen

Achter RB : Dest , Mazraoui
Achter RCV : Veltman , Timber ( kunnen ook rb spelen ) Schuurs , Alvarez
Achter LCV : Blind , Botman , Martinez, Magallan ( Blind en Martinez kunnen ook op 6 )
Achter LB : Tagliafico ( Dest en Mazraoui in nood op lb)

Midden (niet gerangschikt) vd Beek , Marin ,Ekkelenkamp , Eiting , Gravenbergh

Voorin ( niet gerangschikt) : Neres , Anthony , Tadic, Promes , Lang , Huntelaar , Traore, Labyad ( waarvan Tadic en Promes beide ook op 10 kunnen spelen )

Dit zijn 27 spelers die nu huidig in 1 zitten , dus geen jeugd gerekend nog .
0 0
de-Ajacied
Ik zou sowieso voor Pröpper gaan en ook Klaassen proberen terug te halen
1 -1
Kingoffdatoilet
Dat zijn spelers die we zelf al in huis hebben. Brengen niet de creativiteit die gevraagd wordt en vullen alleen ruimte.
0 0
ProfessorX
ja maar daar ga het niet om .
Je werkgever vraag een loon offer en jullie willen kopen !

Hoe voel dat denk jij bij de spelers ?
0 0
MosesD
Ik zou voor Cordova en Pröpper gaan.
0 0
wendoo9
Fredrik Midtsjø gewoon halen al is het voor de breedte. Hij knapt veel vuil werk op en is een sterke speler !!
0 -1
ProfessorX
Martinez ook
0 0
Ajax567
Ik zou t zo doen

Promes tadic neres

Gravenberch antony donny

Martinez blind veltman dest

Onana
0 -3
Ajax27
Antony als 10 omdat het een aankoop is van 15-20 miljoen? Antony is een rechtsbuiten.
2 0
Ajax27
Het zal dan eerder Neres-Promes-Antony worden met daarachter op 10 Tadic, Ten Hag kennende. Of Tadic en Promes omwisselen, ook optie. Als ie zn verwachtingen waar maakt zien we komend jaar wellicht een Samba aanval... Ik hoop het!
0 0
ProfessorX
Idd Tadic op 10 die kan ook zat balletjes plaatsen .

Ik hoop op blijven van Donny en Onana en eigenlijk ook gewoon Tagliafico nog 1 seizoen knallen
0 0
DeWijsneus
Jeetje doe maar niet. Martinez is in niets een linksback. Antony geen middenvelder. Donny en Ryan totaal geen complementair duo voor dat middenveld.
1 -1
036AFCA97
Je zou ook een goede centrale middenvelder kunnen halen en Donny proberen te behouden voor de 10 positie.
0 0
trainer
Ze hebben Anthony gekocht en verder voldoende opties voor daar. Kijk dan eerder naar een linksvoor..
1 -1
Cello
In bijna alle beschouwingen mis ik de naam van Giovanni Manson Ribeiro. Deels begrijpelijk, omdat de meesten hem nog nooit hebben zien spelen en dus weinig van hem afweten.

Ik ben een fan van deze speler. Heb wedstrijden van hem gezien (een enkele van Santos in de jeugd) en een aantal van hem bij de vertegenwoordigende Braziliaanse jeugdelftallen. Dit is een mannetje hoor....duidelijk een leider binnen de lijnen en meer dan waarschijnlijk ook tegelijk de reden, dat zijn coaches (bij Santos en de nationale bond) hem tot hun aanvoerder maakten.
Ik denk, dat later een grote voetballer gaat worden, waarvan we allemaal met trots zullen zeggen, dat het ooit bij ons in Amsterdam is begonnen.
Voor zijn toekomstige ploegenoten bij Ajax is hij ook al geen onbekende.Ten minste, die van ons, die bij Oranje onder-17 hebben gespeeld. Die kennen hem wel van de wedstrijd van Oranje tegen Brazilie, waar Giovanni 2 keer scoorde en Brazilie won tegen Oranje-17 met 2-1.

Het is dat ie 18 jaar is, dat het misschien nog net te vroeg is, maar wie weet?. Uitzonderingen zijn er altijd wel geweest èn overtuigt hij iedereen heel snel en kan Ten Hag nietmeer om hem heen.

Kan nu al niet wachten op een middenveld met Unuvar, Taylor en Giovanni. Gaat echt smullen worden in de JCA..... daar ben ik al bijna van overtuigd.
3 0
RobertoD
ben benieuwd! Dan kan je ook met vd beek of promes op 10 spelen en deze jongen aan de buitenkant. IK Denk dat we alleen met een type proper er nog bij een vrij complete selectie hebben.
0 0
Cello
Ik snap, dat velen de naam van Mohamed Ihattaren laten vallen. Ik zelf zie het wbt zijn voetbalkwaliteiten ook zeker helemaal zitten. Er is echter wel een probleem, waar velen heel gemakkelijk omheen gaan, misschien wel omdat ze het niet weten.
In het verleden heeft de interesse van Ajax in hem al eens gespeeld en toen wilde hij niet of zag hij het niet zitten om over te stappen naar Ajax.

Dat was toen en nu is nu. Zaken kunnen inmiddels anders liggen, maar tot nu toe hebben we hem nog niet kunnen betrappen op iets wat maar lijkt dat ie nu wel positief tegenover een overstap zou staan.

Velen gaan er te gemakkelijk vanuit dat het wel een a-b-c-tje is èn dat wanneer Ajax aanklopt iedere speler alleen nog maar roept: waar kan ik tekenen??. Er zijn er genoeg, die totaal niets met Amsterdam òf Ajax hebben èn dus ook niet staan te popelen om ons mooie wit-rood-wit aan te trekken.

Dus ja. Positief als ie komt, maar laten we eersteens afwachten òf hij überhaupt wel naar Ajax wil?. Ik heb iig nog geen signaal opgevangen op geen enkele media.
1 -1
AFCAMSTERDAM
Zo'n jongen zou zijn eigen glazen in gooien natuurlijk als hij zoiets roept. PSV supporters zouden dit totaal niet waarderen. Andersom idem dito
0 0
PierreHeno
...al dat kinderlijke gedoe....voetbal gaat alleen nog maar om geld. Wat kan het die Mo schelen wasr hij speelt.....daarom heeft hij nu ook Riola als makelaar...clubliefde is al lang passé ...alleen hersenenloze supportertjes beginnen moord en brand te schreeuwen wanneer een speler naar een concurrent verkast.
0 0
Cello
Moet ook niet zoiets zijn als dat ie roept, dat ie met alle geweld naar Ajax wil. Maar dat ie niet op voorhand een transfer naar Ajax zou afwijzen. Of dat ook die optie open zou staan. Of op een andere manier een signaal afgeeft.

Maar in het verleden zag hij iig een overstap helemaal niet zitten, dus misschien is dat nog steeds zo en ja.... dan hoeft ie iig niets kenbaar te maken, want dan gebeurt het toch niet!.
0 0
AFCAMSTERDAM
Zou liever zakaria (gladbach), eggestein (werder), maksimovic (getafe) zien komen voor het middenveld. Of een echte spits en Tadic op 10. David (genk), embolo of thuram (gladbach). Maarja in deze tijden weet ik niet of je zulke spelers kan verwachten. Ben ook erg benieuwd naar brobbey en unuvar. Alleen op champions league niveau weet ik niet of ze er direct staan. Maarja als je echt goed bent kan je net zoals frenkie vlammen in je 1e seizoen. We gaan het zien! Zolang er maar geen type marin, alvarez wordt gekocht. Dan kan je beter wat doorsparen voor een zekerheidje
0 -1
Cruijffthebest
Ik mis in het genoemde groepje toch echt Roberto Alvarado.
Ja, er zullen hier mensen moe van worden, maar ik denk echt dat die een hele goede opvolger van Ziyech zou zijn!
0 0
AFCA1510
Op basis van de youtube filmpjes feel ik je mening. Ik weet alleen niet hoe goed die jongen écht is. Maar 1 ding is zeker wie je ook aantrekt, een Ajax zonder Ziyech is zeker 50% minder sterk. Er zal terug gebouwd moeten worden en gegroeied moeten worden als team. Ik zie niet direct iemand opstaan die de impact zal hebben die Hakim op Ajax heeft gehad 3 seizoenen lang.
0 0
Ar
Selectie:
Onana, Kotarski, Scherpen;
Mazraoui, Dest, Veltman, Schuurs, Timber, Alvarez, Botman, Blind, Tagliafico;
Van de Beek, Marin, Gravenberch, Ekkelenkamp, Eitingh, Martinez;
Neres, Anthony, Tadic, Huntelaar, Traoré, Promes, Lang
25 man en dan tel ik Magallan al niets eens meer mee.

Wie moet erbij voor waar?!
Pas als er iemand vertrekt kan er iets bij en zelfs dan is de vraag of je dat moet doen.
0 -7
de_pitbull
Dat middenveld is Doood Jonguh!
En Vd Beek is zowiezo weg.
2 -1
ram
Copy/paste van een andere post maar wat mij betreft wordt dit het voor komend jaar. Hier gingen we uit van een vertrek van Onana en Nico; meer niet:

Punt naar achter of naar voren boeit me weinig. Als je maar een speler hebt met box-to-box instelling (Donny), een sloper die ook heel aardig kan voetballen (Martinez) en een creatieve passer (die hebben we niet).

Eerste team:
Aankoop;
Dest, Alvarez/Schuurs of Aankoop, Blind, Aankoop;
Martinez;
Van de Beek, Aankoop;
Neres, Tadic, Promes

Tweede team:
Scherpen/Kotarski;
Mazraoui, Alvarez/Schuurs, Botman, Aankoop;
Eiting;
Marin, Gravenberch;
Antony, Traore (eventueel nog Huntelaar of zo'n type erbij), Labyad.

Ik hou Labyad erbij omdat hij heeft bewezen, in vorm, een aardige speler voor ons te zijn. Daarbij vind ik Lang momenteel minder ver; hem zie ik liever ergens 30 wedstrijden spelen zodat ie terug kan komen als een veel betere speler. Dan kan ie dan Labyad vervangen of misschien zelfs een basisplek pakken.

Zelfde geldt voor Ekkelenkamp. Als er weer een rechtercentrale verdediger komt zou ik Schuurs verhuren. Als Veltman blijft zou ik Schuurs ook verhuren. Eventueel kun je ook Mazraoui verhuren als Veltman blijft en/of Timber de back-up maken rechtsachter.
0 0
grannig mokum1
Vorige seizoen zag je al toen Zyiech weg valt liep Ajaxxx niet gesmeerd dus voor Zyiech moet je al iemand halen, en Nico, Donny die gaat voor 99%weg, dus voor die twee moet je ook spelers halen
1 0
ram
Je kunt een naam per ongeluk best een keer verkeerd schrijven hoor, maar dit... haha!
1 0
JOHANisGOD
Ziyech gaat weg, dus er komt een "vervanger".
0 0
PierreHeno
De stadions blijven voorlopig ook leeg....dus over welke 'leegte' hebben we het dan eigenlijk die deze spelers zouden moeten gaan vullen?.Niemand meer halen nu.....
0 -7
JOHANisGOD
Dus omdat er straks gevoetbald wordt zonder publiek, hoef je je selectie niet op orde te hebben?
4 0
PierreHeno
Waar speel je dan voor? Voetbal is entertainment en zonder publiek is het geen voetbalentertainment meer.....of vind jij van wel soms? Lekker via de tv voetbal kijken naar van die zwembadwedstrijden...nou...veel plezier ermee.
0 -1
Gonzalez75
Ik zou altijd voor DanielZinho gaan. Waarom? De naam al. Dat kan gewoon niet fout gaan!
2 0
ram
Dat zat ik ook al te denken, haha. Goeie naam hoor. Een Braziliaanse Daniel de Ridder; lekker man!
0 0
Gonzalez75
Ik hoor de verslaggever al in mijn hoofd. En dan zoals Hugo Walker vroeger. Komt dat schotttttttttt..
0 0
Clarence
Ik was en ben groot fan van Lasse Schöne, maar om nu te zeggen dat zijn handelingssnelheid hoger lag dan die van Martinez....

Verder leuk artikel!
1 0
ajaxxcied4life
Niemand meer halen. Die Braziliaanse 10 die is gehaald en Promes moeten maar om de 10 positie strijden (Indien van de Beek vertrekt). Anthony vanaf rechts, Neres vanaf links en Tadic in de punt Gravenberch en Blind als controleurs. Achterin verder: Kotarski; Mazraoui, J. Timber, Vertonghen, Martinez.

Niks meer aan doen.
1 -11
xstaniox
Kotarski?
1 0
JOHANisGOD
Ziyech weg.
Beek weg.

Maar niemand halen.

Zozo
2 0
Jornnn
Die Braziliaanse 10 is net 16. Dat is echt nog een jochie.
1 0
xstaniox
Hij is 18.
0 0
ajaxxcied4life
Niemand meer halen. Die Braziliaanse 10 die is gehaald en Promes moeten maar om de 10 positie strijden (Indien van de Beek vertrekt). Anthony vanaf rechts, Neres vanaf links en Tadic in de punt Gravenberch en Blind als controleurs. Achterin verder: Kotarski; Mazraoui, J. Timber, Vertonghen, Martinez.
1 -3
Ajax4proud
Ik ben een grote voorstander van Naci Ünüvar, alleen die is het hoge niveau nog niet gewend. Overmars tovert wel een leuke speler uit de hoge hoed, daar ben ik van overtuigd. Maar een vervanger voor Ziyech, dat is eigenlijk ook zeggen dat je een vervanger voor Frenkie de Jong hebt. Die is er niet, ben benieuwd hoe het volgend seizoen wordt.
0 0
ElPistolero9
Als Ziyech weggaat heeft Ajax een enorm gebrek aan een speler met een goeie pass, creativiteit en de kunde om het spel te verdelen. Er is maar1 speler die dat gat kan opvullen en er gelijk staat, en zijn naam begint met de i.
0 -1
Sterspeler
Isimat ;"D
0 0
AFCAfan93
Ik zou eerst kijken of je ihattaren of pröpper kan halen en als dat beide niet lukt zou ik kijken of je igor gomes thiago almada of Roberto alvarado kan halen.
2 -1
Ajax567
Ik zou t graag zo zien

Promes tadic neres

Gravenberch antony donny

Martinez blind schuurs dest

Onana
1 -1
Bertus2002
Ik zou Marin wel op '10' willen zien, met Promes en Neres op de vleugels en Tadic in de spits. Van de Beek en Martinez moeten dan de dienst uitmaken op het middenveld.

De verdediging is het grootste probleem, want Nico en Onana willen weg. Het zou mooi zijn als je een van de twee weet te behouden. Stel Nico gaat weg, dan zou ik naar een verdediger kijken met een vergelijkbaar profiel. Cucurella van Getafe vind ik wel een interessante speler. Fel, snel, voetballend vermogen en een goed inzicht. Of hij haalbaar is moet nog blijken, maar gezien de situatie zou je hem kunnen halen.

Ik zou geen idee hebben welke keeper Onana moet vervangen. Het zou leuk zijn als Scherpen of Kotarski de draad zou kunnen overnemen.
3 -5
ElPistolero9
Hou toch op met die Marin joh, dat mensen daar tegen beter weten in maar vertrouwen blijven houden, ongelooflijk. Niet 1 goede wedstrijd gespeeld vorig jaar.
3 -2
wendoo9
Als ik hier lees dat Ajax op zoek moet gaan naar een vervanger van Ziyech vind ik ronduit belachelijk. Met een Neres op de plek van Ziyech (hangend op rechts) ben je er ook, alleen de manier van voetballen wordt anders. Hoor alleen hier over wanneer Ziyech niet mee deed enz, maar jullie vergeten een David Neres die ook van waarde is voor dit Ajax geweest. De enige speler met diepte in de selectie. Hij is ook een scorende speler met veel assists en is balvast. Zijn verdedigende taak doet hij ook voortreffelijk. Deze speler hebben we enorm gemist de afgelopen maanden met zijn blessure. Hij is een speler die iets kan forceren in de kleine ruimte daar alle tegenstanders defensief spelen tegen Ajax. Tuurlijk zal het een gemis zijn omdat Ziyech ook een belangrijke schakel is in het spel van Ajax, maar we moeten niet gaan overdrijven. Hij kon vaak een negen spelen maar ook soms een vier dusssssssss zeg het maar. Ajax moet het zonder hem gaan doen zoals we dat jaren gewend zijn dat goeie spelers Ajax verlaten. Maar ook nu zal het goed komen. Dit is Ajax en blijft Ajax wie er ook Ajax gaan verlaten !!
2 0
JordanAFCA
Wie gaat het creatieve gedeelte uitvoeren?
0 -1
wendoo9
Onze samba trio !!!!!
0 0
Knalpot
Dat creatieve wordt altijd zo overdreven hier, als het hele team 2 a 3 tempo's hoger kan spelen met veel dynamiek, loopwerk en positiewisselingen dan speel je ook zowat elke verdediging uit elkaar. Sterker nog als je dat goed beheerst dan heb je niet eens een balverliefde steekpasser a la Ziyech nodig. Mulller van Bayern staat op 20 assists en weet ik hoeveel goals dat is ook geen creatieve man die moet het ook puur van intelligentie en spelinzicht hebben.
1 -3
ram
Jij klinkt als een voorstander van de return of the betonmiddenveld.
1 -2
Knalpot
Nee jij denkt vaak zoals je moet poepen. Er is een heel verschil tussen een betonmiddenveld en een middenveld dat in de allerhoogste versnelling met slim en dynamisch positiespel elke verdediging uit elkaar speelt.
1 -2
Hwb
Maar je mist dan een passer. Die heb je echt wel nodig. Heeft Bayern ook lopen natuurlijk. Met Thiago, Goretzka, Coutinho.
2 0
Knalpot
Daarom zie ik het liefste ook dat een vertonghen komt of een botman de kans krijgt zodat blind in die thiago rol kan gaan spelen. Eiting is ook geen slechte passer maar liever blind daar.
1 -2
Hwb
Een passer op de helft van de tegenstander is ook wel fijn. Je hebt (minstens) 2 spelverdelers/-makers nodig: in de opbouw en de aanval.
0 0
DS
Gewoon: Pröpper, 28jaar, PL ervaring, Oranje international. Zelfde categorie als Blind en Tadic.
Je kan geen “onervaren” jongen op 6 zetten, en al helemaal niet in de CL.
Als hij er bij Oranje inkomt gaat het tempo ook altijd gelijk een paar versnellingen omhoog.
6 -1
Vak430
Eberechi Eze
0 0
JordanAFCA
Ihattaren is een van de goedkopere zekerheden die een waardige vervanger zou zijn voor Ziyech.
8 -1
tMuurtje
Ik mag toch hopen dat ze serieus naar die mogelijkheid kijken.
Nu kun je 'm wellicht nog betalen.
En laten we eerlijk zijn, bij Ajax loopt er niemand rond met zoveel fysiek- en voetbal-talent als hij op die leeftijd.
1 0
jaribombari
Laten we ajb geen spelers meer halen van AZ. Dat is altijd zo matig. De Zeeuw, Perez, Lindenberg, Gudelj. Wat een middelmaat elke keer joh.
0 -2
trainerdv
Sigthorsson ook jaren aan lopen irriteren
0 0
AFCA1510
Siggy op linksbuiten, dat waren nog eens tijden.
1 0
xstaniox
Want precies om die reden zullen Wijndal, Boadu en Stengs er ook geen zak van kunnen.
2 0
Schwalbino
Ben ik nu aan de beurt om Ihattaren te schrijven?
0 -1
Henkjanklaas
Beetje appels met peren vergelijken. die speler in Amerikaanse dienst heeft de beste statistieken wordt hier gezegd, maar wel in een zwakke competitie t.o.v. Andere voetballanden
0 0
OntlastendeMiddenvelder
Danielzinho klinkt als de voetbalnaam van een kind dat op een pleintje speelt.
1 0
goajaxgo
Ihattaren.
4 -4
Hollister
Pffff stop daar nou eens mee.. compleet kansloos net als alle andere spelers van AZ en PSV.. .. waarom snappen mensen dat hier niet? Voor dat geld haal je Igo Gomes, Lucas Quarta en misschien ook nog Alvarado op... dan ben je pas spekkoper
3 -2
goajaxgo
Hoeven ook helemaal niet te acclimatiseren of zo. Gewoon geen enkele Nederlander op het veld zetten, ze begrijpen elkaar toch wel....
0 0
Hwb
Ik lees het al. Bij jou staat kapitaal niet op het veld, maar zit het op de tribune. Selectie naar 34 man en dat spekkoper noemen...
0 -1
Hollister
Nee joh, ga jij lekker met Unuvar, Hansen, Labyad, Ekkelenkamp, Lang, Eiting, Brobbey, Gravenberch, Schuurs, Taylor en Timber de CL groepsfase en competitie in... Wat zijn mensen hier toch naief en dom...
Geef verdomme deze jongens eerst eens speelminuten in Jong Ajax en laat ze eerst eens rijpen ... van die groep hierboven zijn er nog een stuk of 8 a 9 nog niet eens 20.. en dan dat geroep om jongens als Ihatarenen malen en die gastjes van AZ... pfff. Die zijn gewoon onhaalbaar, los van het feit dat ze zelf waarschijnlijk al niet eens willen.. snap dat dan eens... Of denk jij dat je Ihataren voor 20 miljoen kan oppikken in Eindje.. daar moet Ajax minimaal 30/35 miljoen voor betalen en voor dat geld haal je 3 spelers die zelfs beter zijn dat deze Ihataren.. misschien moet jij je eerst eens verdiepen in andere talenten dan die van AZ en PSV
4 -3
goajaxgo
Van tevoren al roepen dat een speler onhaalbaar is....Daar kom je ver mee.
1 -1
Hwb
Ten eerste heb ik geen naam van PSV of AZ genoemd, dus je laatste opmerking slaat nergens op.

Verder noem je een hele rij namen, maar daarvan zou er bij mij ook geen een in de basis staan. De meesten zijn zelfs geen 1e back-up. Het halen van 3 spelers bij een vertrek van 1 speler staat haaks op de club die Ajax is en moet zijn. Dat is waarom ik reageerde op jouw post. Ik ben er niet tegen om iemand te halen. Maar wel obv een analyse van wat ontbreekt in de selectie en wat je aan talenten hebt. Eerst kijk je wat je hebt, dan wat je nog nodig hebt en daarmee ga je de transfermarkt op. Niet 3 namen noemen en zeggen dat je dan spekkoper bent.
0 0
Chiesaneres11
Fausto Vera(21) 1jr contract transfermarktwaarde 9m..
Marcos Paulo sp(19) 1jr contract heerlijke speler!! 10milj..
0 0
ProfessorX
Die marcos gezien op Youtube ?
0 0
Chiesaneres11
Waar anders??? Haha.
2 -1
Chiesaneres11
Fausto Vera 1jr contract transfermarktwaarde 9m..
0 0
036AFCA97
Ihattaren!!
6 -2
ProfessorX
Als Donny blijft zou ik zeker een middenveld maken met Tadic erin en Martinez als controleur .

Dus een Tadic , Martinez , vd Beek ,

Reserve Gravenbergh , Marin (al denk ik dat die weg gaat of bij vertrek Donny zijn positie overneem ) en Eiting .

Voorin heb je Neres , Promes , Anthony die makkelijk kunnen rouleren van positie ( Promes ook met Tadic ) , reserve Traore , Labyad , Huntelaar ( als mentor en uiterste nood ) .

Achterin heb je toch ook wel mooie opties met Dest (als die blijft ) Mazzraoui (als die blijft ) , Timber (Voor mij de absolute nummer 1 als rcv ) , Blind , Veltman ( ideaal als 12e man en zwaardere wedstrijden ) Tagliafigco (als die blijft) .

Reserve , Schuurs e.o. Botman ( denk dat 1 van de 2 weg gaat door of verhuur of verkoop en geldt ook voor Pierie) , en bovenstaande spelers maken het compleet .

Dus een prio voor een lb , want Salah-Addine is er nog niet klaar voor .

Keepers Onana (als die blijft , Kotarski beste nummer 2 voor nu en Scherpen ( ga toch te kort komen ).

Spelers als Q Timber , Hansen , Unavar , Taylor en Brobbey moeten vlieg uren maken in Jong Ajax en Youth league
0 -3
PetrosQ
Goed idee. Had zelf nog niet gedacht aan Tadic op 10. Ik verwacht dat Tagliafico sowieso gaat, maar hou nog even rekening met Donny, Onana en Veltman. Dan zou je de volgende opstelling hebben.

Onana; Dest, Veltman, Blind, Aankoop; vd Beek, Tadic, Martinez; Antony, Traoré, Promes

- Aanval: Met Neres en Lang heb je nog twee buitenspelers. Maar ik snap wel dat Ajax nog een all-round aanvaller zoekt. Verder heb je nog Brobbery, Danilo, Hansen, en Ünüvar als aanstormende talenten die je ruimte moet geven voor minuten bij blessures of bekerwedstrijden. Daarom zou ik Labyad ook laten gaan.
- Middenveld: Met Marin, Alvarez, Eiting, Gravenberch en Ekkelenkamp heb je een brede bank, maar ik word er niet wild van. Alvarez en Marin zou ik verhuren. Gravenberch als stand-in voor Donny, Ekkelenkamp speelt verdienstelijk op 10 zoals Donny dat vaak doet, en Eiting kan uitstekend Martinez opvolgen. Maar het zijn allemaal geen zekerheidjes voor als toekomstige basisspeler. Misschien Gravenberch als hij sneller wordt in zijn spel.
- Verdediging: Met Alvarez, Schuurs, Timber, Botman, Pierie hebben we veel opties. Zolang Veltman blijft is dat helemaal een overkill. Zoals ik aangaf zou ik Alvarez verhuren. Op Schuurs moet meters gaan maken op een hoger niveau. Dus als Veltman blijft, zou hij ook verhuurd moeten worden. Botman en Pierie zullen de plek achter Blind moeten uitvechten.
1 0
Ajax567
Of je zet martinez linksback en gravenberch op het middenveld
1 -1
Hollister
Lucas Quarta en Igor Gomes kopen en je bent een heel end met het behalen van titel nr 35 die ze net van ons hebben afgepakt
0 -1
TurboUrby
Ihattaren of Angel Gomes.
0 -3
ProfessorX
Kopen terwijl je spelers heb rond lopen die dit ook wel kunnen en er aankomen ?
2 -2
TurboUrby
Welke creatieve aanvallende middenvelders hebben wij rondlopen dan?
1 0
Henkjanklaas
Op eredivisie niveau kan dit wel maar in de CL jungle niet. Dan kom je er niet met de jeugd alleen.
1 0
Web
Ihataren heeft het al laten zien op niveau, is fysiek ook een stuk verder dan bv Unuvar
Unuvar heeft nog steeds moeite om volle wedstrijden te spelen in Jong Ajax
Gravenberch vind ik een stuk minder dan Ihataren, doet vaak alles op een tempo, heeft ( nog ) geen versnelling in huis waar door hij spel Sneller maakt

Maar ook snap ik je punt, er komen grote talenten aan als
Taylor, Hansen, Brobby en Unuvar
2 -2
ProfessorX
Buiten dat of PSV hem laat gaan en laat staan van wel dan verwacht ik niet dat Ihattaren zelf wel wil komen plus zal hij veel moeten kosten .

Nee net wat je zelf zegt wat er aankomt en wat er al is met Tadic of Promes op het middenveld .
2 0
Hwb
De vraag is of je voor een vervanger van Ziyech moet gaan. Ik zie grofweg 2 mogelijkheden:
1) Je houdt vast aan een 4-2-3-1 en dan heb je een (creatieve) 10 nodig. Ik zou dan zelf graag Tadic daar zien. Met Labyad, Lang en Ünuvar heb je alternatieven, maar (nog) niet als basisspeler. In de spits mogen Traore, Brobbey en Hansen dan de strijd met elkaar aan. Zeker als Huntelaar blijft los je het vertrek dan in de selectie op. Anders wil je misschien toch een extra spits, maar dat zou dan voor 1-2 jaar moeten zijn.
2) Je gaat weer terug naar 4-3-3. Dan is een (aanvallende) creatieve middenvelder fijn. Je kunt dan spelen met Martinez/Eiting/Blind op 6 en voor de posities daarvoor heb je (nu nog) Vd Beek, Gravenberch, Marin, Labyad, Ekkelenkamp en evt Eiting. Daar mag nog wel een creatieve man bij. Vanuit Jong heb je evt Jensen, Taylor en Timber nog.
5 -2
Minsc
Hou nou eens op over die Eiting. Heeft laten zien zwaar tekort te komen voor Ajax 1, waarom hem desondanks toch telkens weer noemen?
3 -2
Hwb
Hij komt op dezelfde manier te kort voor Ajax 1 als Schone in zijn laatste seizoen volgens velen hier te kort kwam voor Ajax 1. Zeker in een systeem met de punt naar achteren zie ik nog wel mogelijkheden voor hem.
1 -1
DonQ
Goed punt, zeker als van de Beek vertrekt, lijkt het mij niet meer rendabel om voort te borduren op een tactiek met een diepgaande 10. 4-3-3 met de punt naar achteren is dan weer een goede optie. In dat geval zou een speler als Midtsjo het meest welkom zijn. Een behoorlijk complete speler die aanvallend van waarde is, maar zijn verdedigende taken niet vergeet.
1 0
Hwb
Afgelopen seizoen hebben we grotendeels al niet meer gespeeld met een diepgaande 10, maar met Ziyech op 10. Vd Beek op 10 kon, doordat je Ziyech op de flank neer kon zetten. Met Neres en Promes (en van wat ik hoorde ook Antony) gaat dat niet werken.
1 0
ProfessorX
Ik zou zeker dubbele systemen toe passen .
Kan je eigen aanpassen aan je tegenstander , maar je behoud het Ajax spel wel in beide systemen .

Al was Cruijff voorstander met de punt na achter ivm ruimtes in het veld , dus een 6 geen 10 .
1 -1
eros
Suarez als de wereld aanvaller die Overmars zoekt.
Gotze of Ihattaren als de vervanger voor Ziyech die Overmars zoekt.
Een goede '6'.

En dan eventueel nog vervangers voor een speler die vertrekt (Tagliafico, vdBeek,.... )
1 0
eros
Als je een speler zoekt die Ziyech moet doen vergeten is het aantal intercepties en tackles van ondergeschikt belang. In eerste instantie moet dit gebeuren door de spelers achter hem.

Als je puur naar de getallen kijkt zou ik juist uitkomen bij Danielzinho. Niet te veel dribbels, veel key-passes en een goede waarde van de algemen actie.
1 0
Web
Het gemis van Schone is enorm onderschat, je kan altijd een bal bij hem kwijt, opent zo makkelijk
En dan nog zijn dode spelmomenten, vele malen beter dan die van Ziyech
Het ging hier alleen maar, hij kan het niet meer belopen
Vreemd dat Schone de beste wedstrijden speelt tegen de sterke ploegen?
Schone zijn minpunt is dat hij soms te makkelijk denkt tegen de mindere ploegen, en niet de goede focus had. En dat was hij vaak een stapje te laat met instappen

Frenkie is gewoon niet te vervangen, deze speler heeft zo veel kwaliteit, daarbij haalde hij ook nog eens zoveel verdedigend weg, en leverden dan de bal bij de creatievelingen In, die er altijd wat goeds mee deden. Het team stond als een huis, alle stukjes vielen op zijn plaatst toen

Iedereen wist dat Ajax dit verlies niet zo maar kan op vangen, haal je dan ook nog eens verkeerde spelers binnen, word het wel heel lastig

Toch had Ten Hag het rond Chelsea uit weer goed op de rit, ik zag Ajax een gegeven moment weer heel goed voetballen, met misschien wel de beste wedstrijd thuis tegen Utrecht?

Toen kwamen de blessures, en vooral de uit schakeling in de CL is in de koppies blijven zitten, dat werkte gewoon nog door bij de spelers. Ook bij Ten Hag die maar bleef wisselen, was het kwijt, waardoor je nooit vastigheden in de ploeg kreeg. Waarschijnlijk hadden Reiziger en Poulsen de assistenten geen invloed op Ten Hag? Kan mij namelijk niet voorstellen dat ze niet eens niet gezegd hebben? Eric laat het team nou eens staan, je blijft maar wisselen?
Bogarde heeft denk ik wel invloed? Toeval dat hij bij de staf gekomen is?
Ik denk het niet, een bewuste
2 0
DrFootball
Leuk stukje Thijs. Weer eens wat anders. Zeker, omdat er in eerste instantie veel op data wordt geselecteerd, waarna de clubs pas bij de spelers gaan kijken. Ben benieuwd of je gelijk krijgt en of de scouts op goede ideeën hebt gebracht. Hoop in ieder geval dat ze het transfergeld gaan besteden aan een creatieve middenvelder ipv de zoveelste aanvaller.
2 0
MichelAngelo66
Een speler 1 op 1 vervangen gaat nooit werken. Alle spelers zijn uniek, ook Ziyech met zijn goede en slechte eigenschappen. Je zal zijn assists gaan missen, maar zijn balverlies daarentegen weer niet. Ajax zal dus anders gan spelen. Over zijn geheel moet er meer creativiteit. Het vertrek van Schone en de Jong is dit jaar al niet goed opgevangen. Overmars kan aan de bak. Sowieso vraag ik me af of ten Hag niet naar een 6 moet overstappen. Dat blok achterin van Schone ne de Jong was toen optimaal, maar die zijn beide weg en toch hield ie daar krampachtig aan vast, terwijl het materiaal niet aanwezig was. Dat omgooien brengt meerdere spelers die je al hebt in hun natuurlijke positie. Dat scheelt Overmars een berg werk.
1 -1
LangeTermijn
Je kan op koopjes mikken, maar ook streven naar iets hogere kwaliteit, ook aangezien Ajax financieel wel een risico kan lopen (en dit spelers zijn met een hoge potentie):
- Jonathan David als CAM, marktwaarde 22,5 miljoen (Bron: transfermarkt.nl), als opvolger van Ziyech
- Koopmeiners als 6, marktwaarde 14,5 miljoen (Bron: transfermarkt.nl)

Dan nog:
- Vlachodimos, marktwaarde 12 miljoen, als opvolger van Onana
- Lucas Quarta, marktwaarde 10 miljoen, als opvolger van de Ligt (eindelijk!)
- Wijndal als linksback, marktwaarde 11 miljoen, als opvolger van Tagliafico
2 -4
Sampaoli
Als je al deze spelers haalt ben je dus volgens jou zo'n 60 miljoen kwijt. Forget it, ten eerste gaat Ajax geen vijf basisspelers halen en ten tweede zijn deze spelers véél duurder dan Transfermarkt doet lijken.
2 0
eros
Ik zie in koopmeiners nou niet bepaald de idiale 6. Dan zie ik het meer in Midtsjo zitten.
1 -1
Libero
Op het gebied van key passes komt geen van deze spelers ook maar in de buurt van Ziyech.
4 0
Sampaoli
Deze voorbeelden zijn spelmakers lager op het veld dan Ziyech, dus ze zorgen absoluut voor creativiteit al zal dat anders zijn dan wat Ziyech doet.
2 0
FWAjacied
Dat Midtsjo genoemd wordt om de leegte van Ziyech op te vullen, zegt wel iets over dat cijfers en statistieken in voetbal nog steeds niet bepalend zijn. Die Danielzinho klinkt meer als een speler uit PES 2007 dan dat hij echt een voetballer is. Atuesta zag ik laatst wel voorbij komen, maar daar is toch ook amper sprake van interesse?

Overigens wel een terechte conclusie dat er op dit moment niets op het middenveld is dat wat creëren kan en de kwaliteiten van Ziyech, Schöne en Frenkie de Jong zijn totaal niet opgelost met de huidige selectie. Tel daarbij ook nog het aanstaande vertrek van Van de Beek bij op en je moet minimaal twee versterkingen erbij halen voor het middenveld. Daar moet de prioriteit liggen, omdat je het daar simpelweg niet mee gaat redden in het komende seizoen met de huidige talenten en aankopen.
1 0
Mozzer
Ja vooral nog een exoot uit Zuid-Amerika erbij...
Ze hebben al aangegeven dat niet te willen.
Het zal een Nederlander worden, uit Oranje.
Ik zou zeggen Ihattaren of Berghuis.
1 -5
Saanchez
Ik vind het altijd tof om originele artikelen te lezen over mogelijke vervangers voor vertrekkende Ajacieden. Maar bij zo'n analyse horen natuurlijk ook de zwakke punten van de mogelijke versterkingen. In deze samenvattingen per speler komen duidelijk hun sterkste punten en statistieken naar voren maar ik had het nog meer gewaardeerd als er ook aandacht was besteedt aan de punten in hun spel waar ze nog in te kort komen.
1 0
ProfessorX
wil wel even zeggen dat Schone niet echt heel snel was in zijn balbehandeling , werd vaak genoeg onder druk afgetroefd op wat hoger niveau .
2 -2
Joseph
Klopt, Schone was zelfs redelijk traag. Omdat er met Frenkie 1 van de snelste ter wereld naast hem stond, leek het af en toe nog wat, hij had natuurlijk wel een fenomenale trap en pass in de benen als hij de tijd had.
1 0
ProfessorX
klopt ben ik wel met je eens , maar of je nou daarvoor iemand moet blijven opstellen ??
0 -1
Toon meer reacties