'Voetballerij wil in januari 2021 weer met publiek spelen'

GinoHaverkamp, 05-06-2020 om 18:45, 5041 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De voetballerij wil in januari 2021 weer spelen in volle stadions, zo meldt De Telegraaf, dat in het bezit is van het zogeheten 'Deltaplan' van de KNVB, Eredivisie CV en betaald voetbalclubs. Aan de hand van zeven fases moet het voetbal weer opgepakt worden.

Momenteel bevindt het Nederlandse voetbal zich in fase 2. 'Beperkt trainen, met inachtneming van de anderhalve meter regel', luidt het. Per 24 juni moet het weer mogelijk zijn om volledige trainingen, inclusief contact, te houden. In fase 4 wordt er een proef gedraaid met trainingswedstrijden tussen profteams. Dat zou in juli moeten plaatsvinden.

Mocht fase 4 een succes blijken, dan wordt er overgeschakeld naar fase 5: de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie herstarten achter gesloten deuren. Het uiteindelijke doel (fase 7) is om in januari weer met 'volledig publiek' te spelen. In de tussentijd kan fase 6, spelen voor een beperkt pubiek, gebruikt worden als opmaat naar de oude situatie.

Het 'Deltaplan' is bedoeld om de voetballerij door de coronacrisis heen te loodsen. Het is samengesteld door de KNVB, Eredivisie CV en alle clubs uit de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie. Bij het tot stand komen van het plan is nauw samengewerkt met de politiek. 

Denk jij dat Leverkusen en Bayern München met 2-2 gelijkspelen? Zet in en krijg 11,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax27
Echt... die KNVB, wat een pannenkoeken. Denken ze nu werkelijk dat zij een stem hebben in het wel/niet laten soelen met publiek. De overheid bepaalt, het vaccin bepaalt en helaas niets anders
0 0
AlexIbarra
Je kunt iig een plan maken, en het eventueel bijstellen bij tegenvallers.

Afwachten hebben ze al 3 maanden gedaan bij de knvb.
0 0
grannig mokum1
Precies D,
0 0
BokkieBokstra
Vond het idee om te beginnen met kinderen een leuk idee. Zou mooi zijn als er van meet af aan publiek zit.
0 0
Libero
Kom op nou, gewoon mondkapjes verplichten in de stadions en proppen maar. We mogen toch ook uren achtereen in een vliegtuig hutje mutje op elkaars lip zitten?
Ik ben helemaal voor voorzichtig zijn en social distancing en de maatregelen hebben duidelijk gewerkt, maar er wordt niet voor niets versoepeld en kennelijk vooralsnog zonder dat de cijfers weer omhoog gaan. Nu al bedenken dat het pas in januari zou kunnen lijkt me wel heel voorzichtig en voorbarig.
0 -1
grannig mokum1
Zonder vaccin is alles onzeker
0 0
Jariiii
Ik kan niet wachten.
0 0
Redrum
@AS: Ik krijg bij elke reactie die ik plaats direct de melding dat mijn reactie mislukt is. Ik vind dit echt nodeloos kwetsend en het raakt me diep. Je hoeft het niet altijd met mijn mening eens te zijn, maar om mijn reactie al meteen als mislukt te beschouwen vind ik veel te ver gaan. Lees mijn reactie op zijn minst voordat jullie een oordeel vellen alsjeblieft.
5 0
4xEC1
Take it easy Redrum. Gebeurt bij mij ook steeds maar als ik dan refresh staat mijn reactie er gewoon. Dus de melding mislukt slaat nergens op.
2 -1
Libero
Woosh!
0 0
Labrador
En ondertussen wel met duizenden demonsteren in oa Amsterdam en Utrecht. Let op mijn woorden. Als dit niet voor meer ziekenhuis opnames gaat zorgen dan kan de 1.5meter maatregel direct de container in.
6 0
MPAjax
de vraag is of het publiek dan nog wel wil komen want ze denken het allemaal wel te kunnen bepalen maar de mensen beslissen zelf of ze nog zin hebben
0 -1
fc Barcelona_ke
Waarom kunnen de clubs geen bijv 33 procent van hun capaciteit? bijna 55.000 fans kunnen in de johan cruiff arena zitten. Vanwege corona kunnen ze bijv 25.000 komen. Dat is wat beetje meeverdienen. Anders zullen veel nederlandse clubs faillet. Heerenveen zou ik erg vinden!
1 -5
AFCAPolarBear
Dat is ook fase 6, als je goed hebt gelezen ;-) Juist die fase kan wel eens problemen opleveren. Want wie mogen welke wedstrijd gaan? Ajax heeft 42.000 seizoenkaarten, als er maar 25.000 in mogen, wie mogen dan naar binnen? Ik verwacht heel veel gezeik als dat gaat gebeuren.
1 0
DS
Het probleem ligt niet alleen in het stadion.
Die 25000 zullen er ook naartoe moeten en weer naar huis. En dat allemaal te gelijk.
5 -2
DS
Ze kunnen die 140 mln beter gebruiken om nog extra te investeren aan slimme koppen, om het virus uit te schakelen.
0 -1
Daveajax1976
Ja laten we de ab oosterhausjes 140miljoen geven daar weten ze wel raad mee !
0 0
Bennyben
Hahaha steeds als ik denk kan het niet nog dommer komt de knvb weer met zo kul plan.

Okt tot apr gaat Corona door het weer waarschijnlijk weer behoorlijk opspelen dat is Jan toch wel weer heel lullig gekozen word niks met de knvb.
1 0
MPAjax
heb nog een veel vervelende mededeling, corona gaat nooit meer over en kan elk jaar opnieuw opspelen want het is een griepvirus

weet niet of je in nederland woont maar dat is heel normaal hier
2 -1
Daveajax1976
Jij snapt het hoef je ook geen viroloog voor te zijn
0 0
Cisco2
Ik wil het nu al.

Maar het gaat niet, het mag niet en dus gebeurt het niet.
0 0
trodat4030
Ik wordt moe van al dat gezeur, die wil dit, die wil dat, maar aan het eind van het liedje hebben ze domweg TE WACHTEN TOT HET MAG VAN DE OVERHEID! Houd je kop eens!
1 -2
AFCAPolarBear
Lees jij het artikel wel? Er staat toch ook dat er nauw is samengewerkt met de overheid! Zonder plan kom je nergens! Soms moet je initiatief nemen, zoals de sportscholen, van de overheid mochten ze pas 1 september weer open, na overleg mogen ze veel eerder weer open. Als de KNVB in overleg blijft met de overheid en laat zien dat ze snel weer met publiek willen spelen, en daar goede maatregelen en voorbereidingen voor doen, kan het zo maar zijn dat we al in november naar het stadion mogen
0 0
Deepblue
Nou, moest dat nu zo lang duren? Vind het wel een langgerekt tijdspad trouwens. Zou het liever sneller zien met mogelijkheden tot makkelijk op- en afschalen. Maar goed, hopen dat het in jan 2021 weer helemaal los kan dan.
0 -1
Illegaal
Veel te laat het kan veel eerder, het kan nu al!
2 -10
Radikaal
Nou, dan lijkt me dat we hier een vrijwilliger hebben om in ziekenhuizen Corona-patienten op hun rug en weer op hun buik te draaien, 6x per etmaal.

Zonder bescherming. Mocht je klachten krijgen, gewoon thuis blijven. Mocht je niet meer kunnen ademen, is t gewoon afgelopen. Stuur maar even je nummer, dan geef ik je door. Betaling is ok, niet fantastisch, maar de huur zit er wel in.
1 -2
Daveajax1976
Hoe is het met klimaat ?
0 0
Cisco2
Hoeveel mensen levens kostte Atalanta - Valencia?

En dat elke week?

Dat vind jij kunnen?
4 -2
Patrick78
En 41 coronadoden na Liverpool - Atletico Madrid.
3 -2
trodat4030
Mensen zonder enige empathie kan maar zolang de schijn ophouden dat ze dat wel hebben, vroeg of laat komt de ware aard naar boven. Illegaal zit 100 procent niet in de doelgroep en heeft totaal schijt aan diegenen die daar wél in vertoeven. 'Ikke ikke ikke, de rest kan de pijp uit gaan, scheelt me nog belastingcenten ook!' Zo denken ze stiekem..
4 -1
Ozymandias
Aldus de viroloog Illegaal.
3 -1
Redrum
Het is mooi wat je in deze tijd allemaal voorbij ziet komen op deze site. Virologen, economen, psychologen en ook nog een paar verdwaalde voetbalfans. Zeer interessant allemaal.
3 0