Van Gaal ziet niets in adviserende rol bij Ajax

BartVeenstra, 03-06-2020 om 11:05, 13142 views, Helden |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Een terugkeer van Louis van Gaal (68) bij Ajax zal er niet heel snel van gaan komen. In het blad Helden krijgt de voormalig trainer van de Amsterdammers de vraag of hij een rol als adviseur bij Ajax ziet zitten.

'Nee. Ik ben niet geschikt voor een rol als adviseur of commissaris, daar heb ik de persoonlijkheid niet voor', zegt Van Gaal. 'Als ik advies geef, dan kan ik er niet goed tegen als dat in de wind wordt geslagen. Ik ben iemand die verantwoordelijkheid wil dragen. Als adviseur of commissaris heb je die alleen na een bepaald resultaat om eventueel de trainer te ontslaan. Bovendien, bij een rol van adviseur of commissaris hoort in mijn ogen ook dat je elke week rondloopt bij Ajax. Dat wil ik niet meer.'

In het huidige Ajax zit een scheutje 'Van Gaal', zo valt te lezen in het nieuwe boek over de Amsterdammer. 'Daar ben ik het mee eens', zegt hij er zelf over. 'Ik heb weleens contact met trainer Erik ten Hag. Het voetbal is oogstrelend, maar Erik moet nog wel naar de balans zoeken. Neem het Ajax van vorig jaar dat de halve finale van de Champions League bereikte. Met Dusan Tadic, Hakim Ziyech, David Neres, Frenkie de Jong en van achteruit nog Daley Blind had het elftal eigenlijk te veel creatievelingen. Doodzonde, want met die ploeg had Ajax de Champions League kunnen winnen.'

Van Gaal legt uit dat hij met de jaren meer is gaan kijken naar de kwaliteiten van de tegenstander in vergelijking met de kwaliteiten van zijn eigen team. Op die manier probeert hij - met mindere elftallen -  toch een manier te vinden om een wedstrijd te winnen. 'Dan wordt niet langer mooi voetbal, maar ook het resultaat belangrijk. In dat proces zit Ten Hag nu, en ook Peter Bosz bij Bayer Leverkusen. Zolang zij geen aanpassingen doen, gaan ze niet al te veel winnen, vrees ik. Zou ik jammer vinden, want zij zijn trainers die het in zich hebben om prijzen te winnen in Europa. Maar vooralsnog is de balans in hun elftallen nog niet goed op het moment dat zij de bal verliezen.'

Denk jij dat Klaassen scoort en Werder Bremen wint van Frankfurt? Zet in en krijg 5,00 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax4xbestevaneuropa
Het zou je ook sieren als je eindelijk eens uitlegt waarom je toen in het kamp ten have en sturkenboom ging zitten. Je weet wel, dat zooitje dat met Romer en Davids de grootste Ajacied ooit als racist wilde wegzetten op nationale tv. En Cruijff dezelfde avond nog met de VI uitzending belde om uitleg te geven. Cruijff had 6 maanden eerder gezegd tegen Davids Jij zit er alleen maar omdat je zwart bent, en Olfers zat er alleen omdat ze een vrouw was. Davids was er om de donkere jongens op de toekomst te helpen en de boel te coordineren. Toen was Cruijff's opmerking geen racisme en werd er niet moeilijk gedaan, nee het geval werd bewaard tot ze er wat aan hadden en ze Cruijff ermee konden liquideren. Helaas mislukt. Johan Cruijff op nationale tv wille wegzetten als racist. Bij dar groepje hoorde jij Louis, met jouw aanstelling zonder Cruijff's medeweten gooide je een bom de arena in en dat wist je, terwijl je zelf niet bij Ajax werkte en lekker buiten stond....In 2014 ging je naar het wk, had je na 1 jaar je baantje bij ajax alweer opgezegd zeker en was die hele crisis alleen voor je eigen ego om cruijff te naaien. Want wie zei ook al weer Ik wil nooit meer bij Ajax werken als bepaalde mensen er nog zitten (college tour) En die mensen zaten er nog toen hij wilde komen. Maar als hij cruijff een mes in zijn rug kans steken toen wilde hij opeens wel komen.
Respect voor de trainer van Gaal, heel veel zelfs.Zijn ajax maakte van mij jeugd een gouden tijd.
Cruijff 9 jaar trainer 14 prijzen , van gaal 30 jaar trainer 20 prijzen
3 0
MankeNelis
De circel was rond, de rest is geschiedenis. Dat was op zijn zachtst gezegd geen succes. En over die tweede mislukte coupe zullen we maar zwijgen.
1 -1
MosesD
LvG heeft ons veel succes bezorgd in de jaren 90, maar voor de rust en continuïteit is het beter dat hij zich nu even niet met Ajax gaat bemoeien.
1 0
NelsonAFCA
Ik was overigens eens over Van Gaal van de week: Ten Hag en Bosz hebben het goed gedaan in Europees-verband, maar tegen Manchester United en Tottenham Hotspurs hadden ze geen plan B achter de hand.
2 -2
BrandjeXL
Welk plan had hij zelf tegen Juventus in 96? Juist door dit soort borstklopperij walg ik van hem. Vergeet ook niet dat door zijn toedoen de jeugdopleiding op sterven na dood was.
2 -3
MosesD
Wat een onzin. Ten eerste miste Ajax een aantal spelers, was niet iedereen die speelde fit en was Juve tot achter de ogen gedrogeerd.
2 0
Web
Waar heb je het over?
De tweede finale binnen twee jaar, die je verloren hebt van een ploeg met het schuim op de bek
Totaal oneens wat je schrijft
Jij bent hem pas gaten haten jaren later, ben ik van overtuigd
Moeten wij het ook nog even over het seizoen 1995 hebben?
1 0
FTS95
van Gaal in zijn eerste periode Ajax is de beste trainer die Ajax ooit gehad heeft. Tactisch geniaal en liet al zijn spelers veelbeter voetballen. van Gaal post ten Have en de revolutie is een flapdrol eerste klas..
2 -2
Cruijffthebest
Revolutie een flapdrol 1e klas?
Juist door die revolutie is Ajax waar het de laatste jaren was en nog steeds is. Ook de financiën zijn na de revolutie nog nooit zo goed geweest. De revolutie heeft alleen maar veel betere sportieve en financiële resultaten voortgebracht!!!
Jij weet echt niet waar je het over hebt!
1 -1
FTS95
Je leest het verkeerd, v Gaal is een flapdrol eerste klas door de verkeerde kant te kiezen tijdens de revolutie en al zijn gedragingen daarna...Ik ben een groot Cruijff adept Wel een beetje jammer, dat hij Wim Jonk heeft laten zwemmen destijds..
0 0
OuweDibbes
Lees de stukjes van Web vaak na. Ik ben misschien nog een grotere Cruijff adept dan de meeste hier. Ik ben jarenlang pissig geweest op Louis hoe hij Bryan Roy schoffeerde. Maar toen Ajax het beste voetbal speelde van de wereld hoopte juist van Cruijff degene die Ajax groot en bekend heeft gemaakt eens een compliment zou maken. Maar Louis kreeg elke keer een bak stront over zich heen. En stiekem wat van Gaal frustreerde dat Cruijff vele male een betere voetballers was, steekt het Johan dat Van Gaal een betere trainer was. Ik blijf het op de dag een groot gemis vinden dat Ajax deze 2 iconen nooit eens bij elkaar heeft gebracht.
4 -2
JOHANisGOD
Kieft over van Gaal.

"Maar diezelfde Van Gaal won geen Champions League met FC Barcelona, Bayern München en Manchester United. Sterker, bij al deze clubs is hij voor het einde van zijn contractperiode aan de kant gezet."
6 -4
Babangida83
Daar heeft hij een punt. Eerlijk is eerlijk. Zijn approach werkt denk ik erg goed bij jonge honden die net bij het eerste komen kijken. Die pikken het nog dat hij alles aan ze voorzegt.
0 0
Deepblue
Tja, Kieft is een gekkie. Weten we.
Louis is de meest succesvolle (en beste naar mijn mening) Nederlandse trainer ooit.
1 -2
Ajax27
Wikipedia over van Gaal.
1 -1
Ajax27
Met al die clubs die je opnoemt heeft ie prijzen gewonnen, landskampioenschappen waar je een jaar voor moet presteren.
2 -2
Babangida83
Jij klinkt als iemand die Bosz met dezelfde argumentatie zou afvallen omdat hij geen prijzen heeft gewonnen met Heracles, Vitesse en Leverkussen.
0 0
Joseph
Prestatie hoor, prijzen pakken met Barcelona en Bayern. Grootste prestatie bij Barcelona, is denk ik op een 12e plek terecht komen, zullen er weinig gelukt zijn. Ook het niet kwalificeren met spelers als Seedorf, Davids, Kluivert, Overmars, de Boer, en van der Sar is ook een grote prestatie.

Van Gaal heeft vooral bij Ajax, met het voetbal dat hem toen is opgelegd, een geweldige prestatie neergezet. Vanaf dat moment is het eigenlijk alleen maar achteruit gegaan, met natuurlijk nog een uitschieter bij Oranje, toen hij Koeman kopieerde met een fenomenale Robben.
4 -4
Web
Alleen de zin al van het voetbal dat hem is opgelegd
Vraag ik mij zowat af of je überhaupt wel weet of een bal rond is?
Van Gaal kan een lul zijn, maar een ontzettend goede trainer
Hij presteerd het om met een zeer zwak Oranje in Brazilië een derde plek te pakken, en haalde toen het beste uit Arjan Robben
Jij zal ook Bosz beter vinden toch? Weet je die man van achter de ellebogen, die nooit wat gaat winnen
0 0
Radikaal
gekkenhuis. Bayern was in de tien jaar ervoor 4x kampioen. Van Gaal haalde de brekebeen Robben op, die bij Real op een dood spoor terecht was gekomen en zette m rechtsbuiten waardoor Ribery naar links moest (wat een enorme heibel en een heel slechte seizoensstart opleverde). Hij zette recordaankoop Gomez op de bank voor Mandzukic en debuteerde Müller vanuit de jeugd op 10. Toen begon het te lopen (en die voorhoede, met Lewandowski erbij, bleef nog jaren staan). Landstitel, beker, en verloren de finale CL tegen Milan met een fantastische Sneijder.

Beetje respect mag wel hoor,
3 0
Radikaal
gekkenhuis. Bayern was in de tien jaar ervoor 4x kampioen. Van Gaal haalde de brekebeen Robben op, die bij Real op een dood spoor terecht was gekomen en zette m rechtsbuiten waardoor Ribery naar links moest (wat een enorme heibel en een heel slechte seizoensstart opleverde). Hij zette recordaankoop Gomez op de bank voor Mandzukic en debuteerde Müller vanuit de jeugd op 10. Toen begon het te lopen (en die voorhoede, met Lewandowski erbij, bleef nog jaren staan). Landstitel, beker, en verloren de finale CL tegen Milan met een fantastische Sneijder.

Beetje respect en iets minder uit de duim zuigen mag wel hoor,
1 0
Mozzer
Johan wist met Ajax niet eens kampioen van Nederland te worden, ondanks een superselectie met Koeman, Van Basten en Rijkaard.
4 -6
Babangida83
Wel twee bekers en de EC 2. Met heel heel veel jonkies in het elftal. Om nou te zeggen dat hij er niks van bakte...terwijl hij in de competitie PSV voor moest laten gaan dat de EC 1 won...
0 0
Web
Onderken eens de kwaliteiten van van Gaal
Hij heeft Ajax het best laten spelen ooit
En de hele selectie van Rijkaard tot Oulida dus inclusief de reserves zijn razend enthousiast over van Gaal
En heeft Kieft ook onder van Gaal getraind?
Normaal betrap ik je altijd op zinnige dingen,
Ten Hag en Bosz komen niet in de buurt bij Van Gaal, en dat weten ze zelf maar al te goed
2 -5
JOHANisGOD
De dorpsgek die geil wordt van zichzelf.
Laat hem alsjeblieft wegblijven.

https://www.google.nl/amp/s/m.voetbalzone.nl/amp/doc.asp%3fuid=328059
7 -2
Web
Dat hij vaak vreemd doet kan ik niet ontkennen
Maar weet je wat een dorpsgek is?
1 -1
insectenverdelg
Ja Eric Gudde.
1 0
ajaxrulesz
Geen Trainer van Ajax gaat ooit nog de prestaties van Louis evenaren bij AJax. Van Gaal wordt met de dag een grotere trainer van Ajax. Grotere held van AJax bestaat er bijna niet.
4 -7
insectenverdelg
Louis heb je ook een accountje op AS?
2 -2
Web
Ook jij hebt Ajax niet zien spelen in 1995
Anders zeg je dit niet
2 0
insectenverdelg
Sterker nog t waren mijn middelbare school jaren. Weet nog steeds hoe ik bij scheikunde zat toen Ajax de wereldbeker won. Allemaal radiootjes in de klas, van les geven kwam niets in de verlenging pingels stiekem in het achterkamertje met de natuurkunde leraar gekeken.

Ik ben van Gaal ook dankbaar voor deze periode bij Ajax, waar hij zeker een groot aandeel heeft gehad. Echter de zelfverheerlijking in de media, de manier hoe hij Johan een mes in zn rug probeerde te steken, altijd de drang naar de bevestiging hoe geweldig hij wel niet is en eigenlijk de hele persoonlijkheid ( iig hoe hij zich presenteert. Vraag me echt af of hij Truus ook elke dag als een schoolmeester toespreekt), vind ik verschrikkelijk. De persoon van Gaal heeft voor mij echt af gedaan. Ongeacht zijn prestaties.

En deze bovenstaande tekst, had van Gaal echt zo zelf kunnen zeggen. Zelden een grotere narcist gezien.
1 -4
Web
Ook ik vind van Gaal veel te ver gaan in zijn ikke
Maar om hem nu een narcist te noemen gaat mij te ver
Hoe je het ook wend of keert
Johan was ook geen gemakkelijk persoon, die presteerde het zelfs om keihard voor de TV te zeggen dat het team van 1995 geen goed voetbal speelden, ik bedoel hier mee te zeggen, het komt van twee kanten
1 0
insectenverdelg
Hij heeft juist alle trekjes van een narcist. Heel erg vol van zichzelf. Maar ook onzeker. Altijd opzoek naar de bevestiging en t is nooit genoeg. Voor een ander m kan complimenteren met zijn successen heeft hij ze zelf al opgesomd.
1 -1
Web
Hij heft dood eenvoudig Ajax het best laten spelen, of het nu een ingenomen man is of niet
Geeft dat nou eens toe
En dan heb je buiten je ingenomen karakter ook heel veel kwaliteit

Leg mij nu eens uit, waarom alle spelers uit 1995 van Rijkaard tot de wissels Oulida enorm geschameerd van hem zijn
0 0
insectenverdelg
Dat hij een geweldige trainer is, zeker als hij geen grote sterren moet begeleiden, heb IK al lang toegegeven hierboven. Ook hrb IK allang gezegd dat ik heel blij ben met zijn prestaties als trianer van Ajax in 95. Verder kan IK hem ook zeer waarderen hij met gehandicapten en kinderen werkt. Dan zie je een andere kant van van Gaal. Alleen heb IK wel problemen met de man van Gaal in de media iig. . IK vind m dan verschrikkelijk, tenenkromnend en narcistisch. Ook heb IK problemen met dat hij wel even zegt hoe het land in coronatiijd gaat regelen naast zn boek aan te prijzen. IK kan deze dingen prima scheiden.

En dit is pas van Gaal light hoe geweldig IK heb opgezet.
1 0
Web
Zeker een punt, teveel met zich zelf bezig, te veel ik en wijzend vingertje

Maar ik blijf het gescheiden houden, heb genoten van zijn sterke kant, en baal van zijn zwakke kant

Mensen die met hem gewerkt hebben vinden het over het algemeen een warme man

Robben toch een vedette, is vol lof over van Gaal
En heeft zijn beste periodes onder van Gaal gehad
In mijn ogen zelfs de beste speler in Brazilië toen.

Was hij met dat Oranje vol op de aanval gaan spelen, waren ze naar drie wedstrijden naar huis gegaan
Nu bouwde hij zekerheid in ( deed Bosz dit maar eens ) pakt hij wel weer een prijs
Dat is nu het verschil tussen een goede trainer, en een winnende trainer, wat was het weer mooi vandaag, maar weer net niet. Denk er nog zo vaak aan
Tweede achter Fyenoord met het wereld centrum VD Heide en Botteghin, wat een afgang
En iedereen in de polonaise
Bosz is het, behalve WEB gelukkig
Want ik wil mooi en winnen
Johan ook deed Vanenburg weg en haalde Wouters
Zou Bosz NOOIT doen
0 0
OuweDibbes
Met Louis had Ajax 2 jaar geleden de CHL gewonnen. Wat een tacticus als trainer. Strijdplan klopte altijd. Niets ten nadele van Ten Hag. Voetbal was prachtig, maar het wel 1 of andere nuance in gemogen. Hoop Louis snel weer bij Ajax terug te zien.
6 -4
Web
Nu zeggen wij allemaal wat was het mooi, maar net niet
Met van Gaal hadden wij in de CL finale gestaan.
En dit voor een dorpsgek?
1 0
ajaxrulesz
Zeker ook ook de El in 2017. Van Gaal is een veel betere trainer dan Bosz en Ten Hag bij elkaar.
3 -3
Deepblue
Eens, van Gaal is van een totaal ander niveau. Maar dat is geen schande, want het is een uiterst zeldzaam niveau. Daaronder zitten ook hele goede trainers.
0 0
Web
Het voetbal verstand is hier zo klein
Want er zijn er die jouw minnen
Die kunnen beter gaan korfballen, neem ik niet serieus
1 -1
ajaxrulesz
Ook in een tijd waarin het al uiterst zeldzaam was dat een NL de cl won deed hij dat met Ajax. Van gaal is voor mij HET boegbeeld van Ajax. Geen trainer gaat dit nog evenaren. Helaas spelen financien de grootste rol, en zal ajax en de eredivisie moeten samengaan met Belgie om die kans op Cl een paar procent te doen stijgen, want ook met ten Hag had ik geen seconde het gevoel idee dat Ajax daadwerkelijk de Cl ging winnen. Simpelweg omdat Ajax kwaliteit tekort komt op moment supreme. Dat was al duidelijk zichtbaar bij de verloren EL finale in 2017.
1 -3
afcas
Dus, ajax had het nooit kunnen halen omdat het kwaliteit te kort komt, maar een andere trainer had met datzelfde gebrek aan kwaliteit wel de CL gewonnen?
0 0
Web
Heel veel meer kans dan met Bosz
Er zijn op AS echt mensen die Bosz een betere trainer vinden
Die moeten nooit meer over voetbal discuseren.
Zonde van de tijd , want kijk heb je er dan NIET op
0 0
ajaxrulesz
Neen. Ik zeg niet dat ajax met van gaal de el wel had gewonnen in 2017. Maar wel een grotere kans had op de eindstrijd dat wel. Ik heb geen hoge pet op van Ten Hag, Van Bosz ook niet echt maar die liet ajax wel leuker voetballen als Ten Hag., Van Gaal is een trainer van een andere orde dan bovenst. 2. Maar wie weet had Van Gaal ons verrast en de wereld, was hij trainer van Ajax in 2017. Maar je werd met de feiten op de neus gedrukt in 2017 Echt goede spelers staan dan op die wedstrijd. DolBerg bijv. hele wedstrijd niet gezien niet 2 balcontacten daaruit kun je redelijk veel afleiden. Dit wordt geen 2de Luis suarez bijv. Maar ook met van Gaal had AJax niet van United gewonnen. Als je dat wil weten.
0 -1
Web
Dit ontken ik
Ten Hag heeft Ajax niet alleen leuk laten spelen, maar ook veel beter dan Bosz
Jammer dat het zo snel vergeten word
Real, Juventus, Bayern, en zo kan ik nog wel even doorgaan
Dit seizoen was het minder, al begon het weer aardig te lopen een gegeven moment, tot aan de blessures
0 0
Mozzer
Van Gaal werd bij United ontslagen, en letterlijk diezelfde week tekende Bosz bij Ajax.
Wat zou het fijn zijn geweest als toen Louis naar Ajax was gegaan. Hadden we nu minstens één Europese prijs extra.
0 -3
ajaxrulesz
Jep toen was hij nog redelijk fris van geheugen. Nu hoef je er niet meer aan te beginne.
1 0
ajaxrulesz
Dezelfde minuut na plaatsing van me reactie kreeg ik al een minnetje. Bijdeze steek die minnetje maar in uw lelijke aftanse reet wilt u!.
0 -4
Juichtoon
Ik zie ook niks in Van Gaal. Heeft al z'n jassen uitgedaan.
3 0
Sterspeler
Tja jammer. Zeer moeilijk persoon. Ook hoe die met Cruijff omging was niet ideaal. Maar de beste man heeft wel een enorme voetbalvisie.
2 -3
Intec
Cruijff was ook een moeilijk persoon het verhaal kent 2 kanten
0 -1
Sterspeler
Eens. Maar ik haal Cruijff zijn aandeel niet aan, want die is niet belangrijk voor de context waarin ik dit bericht schrijf;)
0 0
Web
Beide zijn ze ongelooflijk eigenwijs, zullen nooit ook maar iets positiefs over elkaar zeggen
Toppunt was dat Johan Ajax nog niet goed vond spelen in 1995, dan ben je gewoon niet eerlijk
1 0
ajaxrulesz
van Gaal is gewoon de grootste Ajaxied allertijden klaar. Wat hij heeft geprestreert bij Ajax lukt niemand meer nooit niet.
1 -10
MichelAngelo66
Whahahaha
0 0
Web
Van Gaal heeft Ajax het beste laten spelen in 1995, beter dan de teams van Johan, met spelers als Rijkaard, van Basten, Koeman en Vanenburg
Maar Johan is wel de grootste Ajacied, ook dat zul jij weten
2 0
Willem410
Heb jij ooit meekregen dat Ajax die cup voor Van Gaal ook al 3x had gewonnen?
De grootste Ajacied aller tijden is Cruijff, de belangrijkste man in de club geschiedenis is waarschijnlijk Michels geweest.
Die maakte van Ajax een professionele club met een unieke eigen speelstijl.
Dat is de godfather van Ajax.
4 0
Leprechaun
Terend op de jeugdopleiding opgezet door Johan Cruijff.
3 -2
Web
Gelul. Stop nu eens met die onzin
Wat heeft Litmanen, Finidi Georges, Kanu, Reiziger, Bogarde, Overmars, Seedorf vd Sar met Cruijff te maken?
Geef ieder eens de credits die hij verdiend

Feiten zijn dat Johan met van Basten, Rijkaard, Vanenbug en Koeman nooit zo gepresteerd heeft dan van Gaal
1 0
Mozzer
Jammer! Gewoon hoofdtrainer maken.
Zijn laatste kunstje.

En al zijn voormalige protege’s (Blind, Sar, Overmars, Reiziger, Bogarde) hebben het nu voor het zeggen.
1 -7
jarenfan
ik ook niet
0 -1
Mikee
Ik adviseer hem dat niet te doen.
1 -2
je
Ik ook niet blijf lekker weg, dan ga ji zo direct nog vertellen hoe de koffie juffrouw koffie in moet schenken .
Het is net lekker Rustig bij mijn Club.
Brother Louis vond het nog eens Belangrijk een beleidsplan Te maken bij de KNVB .
Niemand heeft er ooit ingekeken.
2 -3
Web
Van Gaal heeft een rot streek uitgehaald en dat neem ik hem kwalijk, maar ik vergeet het goede ook niet.

Ik volg Ajax al meer dan 55 jaar, ik heb nooit een team zo goed zien spelen als het Ajax van 1995
Het was eigelijk perfect, positie spel was zo goed
Blind en Rijkaard voelden elkaar zo goed aan, nooit waren ze samen weg ( zoals vorig seizoen De Ligt en Blind jr tegen Tottenham ) Het team speelde als een harmonica

Maar in dat team zat wel Edgar Davids en dat bedoeld Van Gaal, die heb je gewoon nodig, die had De Ligt en Dailey aan de haren terug getrokken tegen Tottenham ,met Davids had je in de finale gestaan

De jaren 70 toen Ajax 3 keer de Europa cup won, had je Johan Neeskens als slot op het middenveld, dat heb je gewoon in elk goed team nodig, om wel die laatste stap te maken, om niet achteraf te zeggen, wat hebben wij genoten, maar net niet, toch weer met lege handen

Toen Johan naar Barcelona ging als voetballer nam hij Neeskens mee, en waarom?
Omdat je dit nodig hebt om prijzen te winnen

Cruijff als trainer bij Ajax, zette misschien wel de meest technische speler ooit binnen Ajax Gerald Vanenburg aan de kant, nog wel naar concurrent PSV, en haalde Wouters binnen, en toen draaide het wel. Zo zie je maar dat de grote Cruijff ook evenwicht zoekt

Mijn Ajax hart heeft altijd zeer gedaan dat Cruijff en van Gaal elkaar het licht in de ogen niet gunnen
Johan heeft nooit kunnen verkroppen dat van Gaal Ajax beter liet spelen dan hij zelf
Voor Van Gaal hetzelfde die heeft Barcelona nooit zo goed laten spelen als Cruijff

Ik kan heel goed merken dat op AS veel jongeren zitten, anders hadden ze met meer respect gesproken over van Gaal.

Doodzonde dat de heren elkaar nooit gerespecteerd hebben binnen Ajax
Bij Bayern zie je dit wel, daar respecteren de grote voetballers elkaar wel
11 -3
OuweDibbes
Goal tegen MVV uit, klinkt raar was de mooiste counter die ik ooit had gezien. In 5 keer raken lag de bal in het net. Positiespel was zo goed, misschien de tweede helft tegen Juventus of de wedstrijd tegen Lyon thuis evenaarde dat niveau.
1 -1
Juichtoon
Wel vol met halve waarheden en onwaarheden. Bv Neeskens had al eerder contact met Barca omdat Michels daar zat. Dus Cruijff nam Neeskens niet mee,. Michels haalde Neeskens en een week later Cruijff.
Etc
0 0
Web
Denk je nu echt dat Cruijf daar geen zeggen schat in had?
Ik zal jou verzekeren dat Michels helemaal niets te vertellen had
Cruijff besliste bijna alles
Het was zelfs zo, dat Michels persoonlijk Johan boycotte zodat hij geen trainer van Oranje kom worden, maar Leo Beenhakker

Wel op de hoogte zijn beste kerel
0 0
Sterspeler
Mooi stukje over visie en voetbal. Compliment!
2 0
DeWijsneus
Leuk stuk Web!
2 0
Mozzer
Inderdaad. Erg veel kinderlijke reacties hier.
25 jaar is voor sommigen blijkbaar al te lang geleden...
Zo’n Ajax-held moet je altijd blijven eren.
2 -2
AFCA14JC
Het komt zelden voor maar ik ben het helemaal eens met Van Gaal. Adviserende rol is niets voor hem, hij wil bepalen. Daarnaast zijn ze met Cruijff een hele andere weg ingegaan in 2010. Jammer genoeg komt hij nu wel tot die conclusie en toen niet, want hij wilde lekker het mes in de rug van Cruijffs coupe steken.

En ja er zijn elementen van Van Gaal's filosofie in dit Ajax te zien maar dat is net zoals er dingen te zien zijn waar Ten Hag zich heeft laten beïnvloeden door Guardiola, Cruijff en trainers als Bielsa.

Daarnaast zie ik liever Wim Jonk terugkeren! :)
0 0
Babangida83
Kan mij nog goed de wissel van Ten Hag herinneren om de balans te herstellen tijdens Tottenham. Ging niet helemaal goed, geloof ik.

Bosz bracht dan juist een voetballer het veld in, om meer grip op de wedstrijd te krijgen. Dat hielp wel.
1 -2
OuweDibbes
Bosz bleef ook blind aanvallen, net als Ten Hag. Zo vaak in de europese wedstrijden dat de uitwedstrijden door het oog van de naald kropen. Louis had altijd een strijdplan dat je na 5 minuten met 1-0 voorstond en de wedstrijd meteen dood speelde. Beetje Lobanovsky stijl. Bal in hoog tempo rond, meestal 2 a 3 stappen met een bal en als tegenstander kon je er 80 minuten achteraan rennen.
0 0
Ozymandias
In het seizoen dat Bosz hoofdtrainer was kreeg hij hier op AS ook veel kritiek op zijn wissels. Ik vind dat de prestaties van Bosz bij Ajax zwaar overschat worden. Ik was in de eerste helft van dat seizoen één van de weinige mensen hier op AS die hem verdedigde maar nu lijkt het alsof mensen dat massaal zijn vergeten. Uiteindelijk heeft Bosz geen enkele prijs met Ajax gepakt terwijl hij (met spelers als Schöne, Klaassen, Ziyech, Traoré, Sánchez en een goed spelende Dolberg) wel gewoon een goede spelersgroep ter beschikking had. Dat hij tweede werd achter Feyenoord is ronduit schandalig. Ik had graag gezien dat Bosz langer bij Ajax was gebleven maar betwijfel of Ajax onder hem hetzelfde had kunnen presteren als onder Ten Hag. Ik vind Bosz nu een veel betere hoofdtrainer dan hij bij Ajax was. Hij heeft grote aanpassingen aan zijn speelstijl gedaan (hij heeft veel meer variatie aan zijn opbouwspel toegevoegd en speelt nu vaker wel dan niet met een '10'). Het lijkt dat hij heeft geleerd van zijn afgang bij Dortmund.
5 0
Web
Bosz had een geweldige selectie, minder dan het Ajax van vorig seizoen, maar niet minder dan het Ajax van dit seizoen
0 0
Kingoffdatoilet
Je hebt nooit teveel creatievelingen
6 0
Web
Maar de goede Ajax teams hadden wel types als Neeskens, Davids en Wouters
Johan Cruijff nam afscheid van Vanenburgh, heerlijke speler, en haalde Wouters binnen
Hoe zo is balans niet belangrijk?
3 0
OuweDibbes
Iemand met zo n stem kan nooit een leider in het veld zijn.

Overigens heeft Jopie wel gelijk gehad, Vanenburgh was misschien wel het grootste talent uit de jaren 80, en veelte weinig uit zijn carrière gehaald. Overigens laatste tijd heeft Vanenburgh wel mooie woorden over Ajax.
0 0
Web
Klopt, piep stem zij Johan
Dat heeft Vanenburg wel beschadigd, heeft hij later ook spijt van gehad
Vanenbug heeft niet alles er uitgehaald

Maar ik had hem wel als trainer bij Ajax willen zien, individueel met middenvelders trainen
0 0
DT10
Van Gaal adviseert Van Gaal niet als adviseur te nemen..
1 0
Kingoffdatoilet
Z'n beste advies ooit
3 0
Web
Nee hoor
In 1995 en 96 kwam hij met heel veel goede adviezen
1 0
Jaridebeste
Wat mij betreft is hij helemaal niet meer geschikt voor Ajax. Zijn zelfingenomenheid kent geen grenzen en dat is in de loop der jaren alleen maar erger geworden.
3 -3
Joseph
Grootste probleem is dat zijn voetbal bijna haaks is gaan staan op dat van Ajax. Zou een enorme stap terug zijn na de afgelopen jaren van ontwikkeling.
2 -1
Web
Haaks gaan staan op Ajax?
Heb je Ajax niet zien spelen in 1995?
Echt het echte ( beste ) Ajax ooit
De echte Hollanders school. Denk je nu echt dat van Gaal daar niet meer voor staat?
Rond de jaren 70 had Ajax ene Cruijff, maar dat team heeft nooit het niveau van 1995 gehaald
1 -1
JesperOlsen74
1995 is al een tijdje geleden en waar van Gaal vroeger altijd uitging van de kracht van zijn eigen elftal, is hij daar later van af gestapt en stelt hij zich meer op de tegenstander in. Het voetbal bij ManUtd was onder van Gaal niet om aan te zien en op t WK was het ook enkel en alleen tegenhouden en op de counter spelen met Robben en in iets mindere mate Memphis.
Zijn huidige visie staat dus idd haaks op de visie van het huidige Ajax.
1 0
Web
Dat voetbal wat hij Ajax liet spelen, kun je ook niet met de spelers van Man United en Oranje spelen, wat zeer matig was
Wel haalde hij dan het beste uit Robben, en dat deed hij ook al bij Bayern
Robben heeft zijn beste periodes gespeeld onder van Gaal
Is ook weer een kwaliteit, Robben is zeer enthousiast over van Gaal en van Persie ook, niet de minsten toch?
1 0
Jaridebeste
Van Persie is niet meer zo enthousiast hoor. In conflict met Van Gaal vertrokken bij United naar Fenerbahce.
0 0
trainerdv
Mooi dat hij hier nu dus toch (ongevraagd) de rol van adviseur op zich neemt :) Ik vind het alleen maar mooi dat hij zo met Ajax begaan blijft.
3 -3
Joseph
Misschien moet iemand van Gaal eens herinneren aan zijn tijd bij United. Wat een grap dat hij denkt trainers als Bosz of ten Hag iets te kunnen leren.

Die creatieve spelers hebben er voor gezorgd dat we een halve finale van de CL gehaald hebben. Op het cruciale moment was het enige dat we miste 1 van die spelers die van Gaal opnoemt: Neres.

Ajax had Tottenham geslacht als Neres fit was.
5 -4
Web
Niks ten nadele van Ten Hag
Maar van Gaal is wel van een andere horde hoor
Hij heeft Ajax oogstrelend en gigantisch goed laten spelen
Ik heb nooit meer een team in Europa gezien dat zo vreselijk goed voetbalde als Ajax toen. Tegenstanders hadden niets te vertellen
Ajax was zo goed, het team leek op een harmonica, nooit waren de ruimtes te groot.
1 0
JesperOlsen74
Barcelona? Het Barca met Xavi en Inesta. Ook die hebben grote teams compleet van de mat gespeeld en niet maar 1 of twee jaar.
1 0
Web
Zeker dat team met Xavi en Iniesta heeft langer aan de top gestaan
Dat is een feit, die konden de toppers ook vast houden
0 0
Web
Dat was ook een geweldig team, dat staat bij mij vlak bij Ajax
Maar toch zoals Ajax dat jaar speelden was onwijs goed.
De verdediging van dat Ajax was beter dan dat van Barcelona in die tijd
0 0
Amp
Vorig jaar teveel creatievelingen? Ja nee dus. Liever met dat team ten onder dan zoals dit jaar met te weinig creatieve spelers of robotische spelers.

Denk overigens dat ie alleen geschikt was als trainer of een combifunctie trainer/td, gezien hij dan vooral kan doen wat ie zelf wil. Wel grappig dat ie dan wel algemeen directeur wilde worden, waar ook niet al je adviezen of wensen zomaar worden goedgekeurd...
1 0
Babangida83
Dan wordt het dus een dictatuur, als hij algemeen directeur had geworden. Dat kan hij dan wel, maar is niet goed voor Ajax. En dat voor het kleine bedrag van 400k.
0 0
Lazell
Juist zo veel creatievelingen maakt ons sterk. Kan me nog wel een paar aanvallen herinneren dat bijvoorbeeld Bayern ons helemaal tot onze eigen 16 vast probeerde te zetten. Als je het dan creatief uit weet te spelen van achteruit, ligt het hele veld open.
1 0
Indojood
Gelukkig maar. Als directeur ook niet geschikt trouwens. Ging vrolijk op de stoel van trainer zitten.
5 0