Tadić: 'Hoop nog lang te genieten als Ajacied'

ThijsZwagerman, 27-05-2020 om 20:10, 9953 views, Soccer Mondial AG |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Dusan Tadić hoopt naar eigen zeggen nog een lange tijd voor Ajax uit te komen. De Servische aanvoerder heeft het enorm naar zijn zin in Amsterdam en probeert bij Ajax een voorbeeld voor de aanstormende talenten te zijn. 

‘In het leven moet je in alles wat je doet heel erg je best doen. Dat heb ik meegekregen uit mijn land, Servië’, opent Tadić in gesprek met Soccer Mondial AG, het bedrijf dat zijn belangen behartigt. ‘Mijn vrienden en ik hebben vroeger veel moeten vechten voor onze kansen. Als kind heb ik veel dingen geleerd. Dat je ervoor moet vechten om dingen te bereiken, is één van de belangrijkste lessen. Nu probeer ik dat ook over te brengen op de jonge spelers bij Ajax, zodat zij zichzelf elke dag willen ontwikkelen en zodoende beter en beter worden.’

Volgens Tadić slagen de Ajax-talenten er, mede door zijn hulp, goed in om zichzelf te ontwikkelen. ‘Als jonge jongen leerde ik ook altijd van de oudere spelers. Nu probeer ik juist zelf een goed voorbeeld voor de aanstormende talenten te zijn. Ajax is een club die altijd een geweldige jeugdopleiding heeft gehad. Er breken elk seizoen spelers met veel kwaliteiten door vanuit de eigen jeugdopleiding. Als je die jonge talenten kunt combineren met een aantal ervaren spelers, heeft iedereen daar profijt van.’

Het samenwerken met aanstormende talenten vindt Tadić dus ontzettend leuk, maar ook buiten dat heeft de aanvaller het nog altijd enorm goed naar zijn zin bij Ajax. ‘Ajax was altijd mijn favoriete club toen ik nog een kind was. Het is heel fijn om nu onderdeel te zijn van zo’n geweldige club, met een fantastische mentaliteit, fantastische supporters en een uitstekende clubfilosofie. Ik geniet er nog steeds elke dag van om Ajacied te zijn en ik hoop dat dat nog lang zo zal zijn.’

Denk jij dat Schreuder met TSG Hoffenheim wint van 1. FC Köln? Zet in en krijg 2,37 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
b.hulshof
Vreselijk om te zien dat ze overal weer aan het voetballen gaan en we hier pas 1 september weer voetbal kunnen zien.
0 0
DS
Blind, Tadic, Promes. Deze ervaren mid / eind 20 jarige spelers zijn echt top. Als Donny vertrekt moet er ook echt een middenvelder uit deze categorie voor terug komen.
0 0
JohnTB
Tadic had een geweldig seizoen verleden jaar. Dit jaar was het allemaal minder MAAR hij stond er wel in de 3e voorronde en de playoffs van de CL waarin hij bevrijdend scoorde. Resultaat Ajax weer in groepsfase CL. EN hij stond er wel in dr laatste competitie wedstrijd uit bij Heerenveen waarin hij terecht woedend werd op Dest, daarna 2x scoorde. Resultaat Ajax weer in CL voor 99%. Dat levert opnieuw vele extra miljoenen op plus belangrijker de sportieve eer, prestige en ontwikkeling voor vele spelers. Tadic heeft zijn sporen voor Ajax al zeker verdiend en van mij mag hij aanvoerder blijven ! Tadic is een held !!
2 0
pauli187
Cijfers spreken voor zich, vriend
0 0
Cello
Even iets heel anders (omdat er niet een topic over is).

We hebben een tijdje terug al Antony van SPFC aangetrokken en die zou vanaf 1 juli officieel ajacied zijn. Nu zal dat niet veranderen, maar als je kijkt naar de corona-situatie van Brazilie.....dat loopt daar helemaal uit de hand!.
Als...., ik weet namelijk niet of er al gevlogen wordt vanuit Brazilie op Nederland, Antony naar Nederland komt zal ie denk ik op zeker 14 dagen in quarantaine moeten. Helemaal nu Brazilie een 'brandhaard' is. Zouden ze al een plan hebben om dat aan te pakken???. Komt ie dan bijvoorbeeld, als het al mogelijk is, 2 weken eerder naar NL?. Iets van halverwege juni?.
0 0
mickey2602
Ik denk niet dat ie eerder zal komen. De startdatum van 1 juli is gebaseerd op de voorbereiding van een normaal seizoen en die begint altijd eind juni. Maar omdat we komend seizoen een stuk later beginnen en de voorbereiding zo apart verloopt zal het geen zin hebben om hem half juni al te laten komen. Dat blijft denk ik gewoon bij 1 juli. Ik neem wel aan dat ie dan eerst in quarantaine gaat.
1 0
RusselWestbrook
Die 1 juli is daar niet op gebaseerd hoor. In Nederland gaat de markt ook al eerder open. In Brazilië echter niet.
0 -1
JariHeijden
Nee hoor. De markt is voor Nederland (een de meeste Europese landen) open van 1 juli tot 1 september.
0 0
PJK54
Natuurlijk hopen we (bijna) allemaal dat hij blijft maar niets is zeker in het voetbal hoewel ik hem wel geloofwaardig acht.
Ik hoop alleen dat hij die aanvoerdersband inlevert en weer vol voor het voetballen gaat want sinds hij aanvoerder is is zijn spel met zeker 30% minder geworden is veel te druk met zijn medespelers bezig.
0 -1
Ozymandias
Het lijkt me sterk dat dit met zijn rol als aanvoerder te maken heeft. Ten eerste steeg Tadic in het seizoen daarvoor gewoon boven zichzelf uit. Hij had nog nooit een seizoen gespeeld waarin hij dat niveau wist te halen en dat niveau zal hij waarschijnlijk ook nooit meer halen. Ten tweede denk ik dat hij niet geheel fris was doordat hij twee ongelofelijk zware seizoenen achter elkaar had gespeeld. Ten Hag had hem met enige regelmaat rust moeten geven tegen clubs waar Ajax onder zonder hem makkelijk van hoort te winnen.
2 0
PJK54
Dat hebben we toch gezien sinds hij aanvoerder is is hij meer bezig met sturen van zijn medespelers als het spel spelen waar hij goed in is. Ja daar noem je onze professor Ten Hag die heeft meer spelers een beetje verkeerd neergezet en wil dingen die niet altijd kunnen. Ik had ook gehoopt dat er een nieuwe trainer kwam maar ben bang dat we nog een jaartje met de professor moeten doen.
0 -2
Ozymandias
Ik heb helemaal niet gezien dat Tadic meer bezig is met het sturen van zijn medespelers dan voordat hij aanvoerder was. Hij was ook in zijn eerste seizoen daar al heel druk mee.

Ten Hag is een geweldige trainer voor Ajax. Hij heeft vorig seizoen het maximale uit de spelersgroep gehaald. Dat blijkt ook wel nu De Jong en De Ligt bij Barcelona en Juventus relatief tegenvallend spelen.
1 -2
PJK54
Sorry hoor maar dan zie ik het anders maar ieder zijn/haar mening.
Kom op de laatste tijd was toch dramatisch onder Ten Hag spelers op de verkeerde posities, verkeerde wissels nee absoluut geen Ajax trainer. Oké deed het in zijn eerste jaar redelijk maar mist duidelijk een assistent waar hij vertrouwen in heeft, hopelijk geeft Bogarde dat maar die zie ik meer als vertrouwenspersoon naar de spelers.
0 -1
JariHeijden
Dat hebben we dat hardnekkige assistentenverhaal weer.... Daar fabeltje van Falentijn Driessen blijft maar hangen.
0 0
chrisjuhhh
ook zijn positie veranderde .
0 0
Ozymandias
Tadic was (zeker in de tweede helft van) het afgelopen seizoen duidelijk niet zo goed als het seizoen daarvoor maar ik denk dat hij komend seizoen een stuk beter zal zijn dan hij dit seizoen was. Tadic heeft in sinds het einde van het seizoen 2017/18 tot het moment dat de competitie werd stopgezet door het Coronavirus in totaal 114 wedstrijden (bijna allemaal 90 minuten) gespeeld voor Ajax en Servië. Zowel in de zomer van 2018 als in de zomer van 2019 moest hij op trainingskamp en wedstrijden spelen met Servië. Het zou me daarom niet verbazen als we komend seizoen een Tadic te zien krijgen die een veel frissere indruk maakte.
2 0
Kingoffdatoilet
Zou zomaar kunnen. Hopelijk kan hij zijn top weer halen komend seizoen.
0 0
Jaridebeste
Fijn dat er ook zulke geluiden te horen zijn en dat spelers zich vol trots uitspreken over blijven spelen voor Ajax. In plaats van al dat gezeur over een vertrekwens, interesse andere clubs bla bla bla. Iedereen moet het natuurlijk zelf weten maar het continue van de daken schreeuwen, nee dat hoeft voor mij niet. Dan zijn dit soort uitspraken aan de andere kant wel prettig om te horen en lezen!
1 0
AlexIbarra
Volgens mij heeft elk jochie dat van voetbal houdt wel een paar buitenlandse clubs die hij om onduidelijke redenen mooi vindt.
Bij mij waren dat bijvoorbeeld Rode Ster Belgrado, Benfica en Fiorentina, terwijl er zat clubs waren met veel meer succes en meer Nederlandse sterren.

Hopelijk groeien er nu (ook buiten NL) ook weer jochies op die naast Liverpool, Real, PSG of hun eigen cluppie, ook fan zijn van Ajax. We hebben in ieder geval een hoop volgers op Instagram, Tiktok en al die andere troep. Baat het niet dan schaadt het ook niet.
8 0
VoorOnzePloeg
Maar hoeveel van al die tiktok/instagram volgers zijn echte fans? ik denk maximaal 30%
1 -1
Ajax27
Wat is de definitie van een echte fan? We hebben miljoenen fans over de hele wereld.. er kunnen er maar 50.000 in een stadion. Ik ken 50+'ers die om wat voor reden dan ook nog nooit naar een wedstrijd zijn geweest, maar sinds jaar en dag iedere week in hun stamkroeg in Limburg komen, en daar wekelijks met hun vrienden de potten van Ajax kijken. En Tiktok, tjah een 8 jarige die een Ajax pyjama heeft maar nooit een wedstrijd bekijkt omdat ie al op bed ligt of liever dan op straat zelf aan het voetballen is, tjah zo is het bij mij ook begonnen. Was ik toen een echte fan, nee waarschijnlijk niet.
3 0
RusselWestbrook
Maakt dat uit?
1 -1
Kingoffdatoilet
Die andere 70% bezorgd Ajax wel meer reclame en sponsorinkomsten. Ook zal die 70% wel eens merchandise kopen.

Het credo baat het niet dan schaadt het niet past er wel redelijk bij
1 0
JordanAFCA
Van zulke spelers hou ik het meest
11 0
voorkennis
En dan morgen : Ik sluit een vertrek niet uit.
Het is altijd t zefde
1 -14
PJK54
Is vaker voorgekomen en denk zelfs dat als Barcelona weer aanklopt hij gelijk zijn koffer gaat pakken. Maar ik blijf positief en hoop dat hij nog lang wil blijven alleen niet meer als aanvoerder dat vreet bij hem teveel energie en dat moet hij juist in het voetballen stoppen.
0 -1
Ajaxxxisdebeste
Trolletje
1 -1
AlexIbarra
Tadic overdrijft het misschien een beetje met de clubliefde maar hem heb ik echt nog nooit over een vertrek gehoord.
4 0
trooop
Dan heb je niet goed opgelet. Rond die vermeende interesse van barca een paar maanden geleden begon ook hij opeens te schipperen. Tadic is niets heiliger dan wie ook, hoogstens iets schijnheiliger.
0 -6
brullie
Interesse van een club in hem is iets anders dan Tadic interesse in Barca. Tevens heeft hij direct aan gegeven gelukkig te zijn bij Ajax en niet te willen dus waar heb je het over??
3 0
Sterspeler
Tja. Hoe lullig ook. Vanaf zijn perspectief snap ik het. 1 van de grootste clubs ter wereld. Betere competitie. Beter salaris. Beter weer.

Hele eer om daar te spelen. Zoveel Balkan spelers halen dat niveau niet.
0 0
trooop
Ik snap het ook, geeft ook verder niet. Het maakt alleen die liefdesverklaringen een beetje irritant. Iedereen peert 'm toch gelijk als de echte top langskomt. Ik ken niet 1 tegenvoorbeeld. Nogal logisch ook, jammer genoeg.
1 0
VoorOnzePloeg
Uberhaupt spelers uit heel de wereld
0 0
Ajaxxxisdebeste
Troost je Tadic je ben Ajacied voor het leven!
2 0
Ozymandias
Speler -> Assistent trainer -> Trainer van de o18 -> Trainer van Jong Ajax -> Hoofdtrainer
8 -1
Schwalbino
Hoofdtrainer -> Assistent Technisch Directeur -> Algemeen Directeur -> Bondscoach -> Europees Commissaris Sportzaken ->
1 0
RusselWestbrook
-> president van Europa
1 0
Soccerskins
Lijkt me een mooie route voor Dušan!
0 0
Schwalbino
Dankjewel.
0 -1
godlike
Wij ook van Dusan! Blij dat dit soort kaliber spelers tegenwoordig ook op langere termijn bij de club blijven.
6 0
sucre
Tadic= held.
7 0
ovdw
Eindbaas
5 0