'We hebben geregeld contact en zijn hierdoor verrast'

ArthurV, 25-05-2020 om 21:30, 11517 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Edwin van der Sar heeft niet zien aankomen dat AZ via een procedure alsnog rechtstreekse plaatsing voor de Champions League probeert af te dwingen. 'Bij ons was hiervan niets bekend. We hebben geregeld contact en zijn hierdoor verrast', zo laat de algemeen directeur weten tegenover Voetbal International.

'Wij zijn solidair en geven daarom ook al geld aan beide divisies en willen juist een extra bedrag komend seizoen reserveren', vertelt Van der Sar. 'Hierover zijn we nu in gesprek. Dat willen we doen voor de Eredivisie, maar zeker ook voor de Keuken Kampioen Divisie. Zodat we met zo veel mogelijk clubs zo goed mogelijk door deze zware tijden kunnen komen.'

De KNVB heeft direct na het nieuws laten weten dat de huidige ranglijst wordt aangehouden. Dat betekent dat Ajax als koploper van de Eredivisie recht heeft op het beste Europese ticket. Of de Alkmaarders verder nog juridische stappen gaan ondernemen is nog ongewis.

Denk jij dat Schreuder met TSG Hoffenheim wint van 1. FC Köln? Zet in en krijg 2,37 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Boer Gijs
We need to 'eis op' schaal. Wanneer gaan Sar en co dit aankaarten?
0 0
Hans Kraay Jr.
Eerst een DSB schandaal nu een NSB schandaal.
3 0
ajaxfan83
Az heeft niets in de CL te zoeken. Het prijskaartje van het dak van het stadion zal zeker hoger zijn uitgevallen nu ze ineens de koppositie op willen eisen
1 0
Ron403
Mag toch hopen dat al die 100+ 'experts' nu AZ de grond in boren, net zoals ze wekenlang bij Overmars hebben gedaan
6 0
BokkieBokstra
Zeker, als je denkt dat je alles gehad hebt krijg je nog een keertje het achterbakse AZ. Om de tafel zitten om iets gezamenlijk te doen met de centen maar onderwijl een andere agenda hebben. Slechte PR! Wat overmars deed, willen stoppen en meteen de CL opeisen, ook niet fraai. Vervolgens krijg je nog een huilende Henk de Jonge, een strafzaak van Cambuur en de Graafschap en ook nog dat eeuwige geemmer met Utrecht. Iedereen zat er voor zichzelf in, in plaats van gezamenlijk op te gaan. Geen leiderschap bij de KNVB, geen leiderschap bij de clubs. Als je nog iets zou willen van de overheid dan helpt dit allemaal niet. Maar de TV centen zijn binnen! Dat is het belangrijkste. Het NL voetbal heeft zichzelf een hele slechte dienste bewezen.
3 0
WZAWZDB14
Ik hoop zo dat AZ nog in beroep gaat en zich nog meer belachelijk maakt.
3 0
chrisjuhhh
Benieuwd wie hier Eenhoorn zijn kop op hol heeft gebracht .
0 0
JohnnyD
Een advocaat natuurlijk. Die overal zaken in.
1 0
De Stift
Altijd Zeiken.

Ooit zag ik AZ nog als het vriendelijke, kleine broertje van Ajax. Een pact lag zo voor de hand. Hun beste spelers kunnen voor veel geld naar ons, terwijl spelers die het bij ons net niet redden voor een zacht prijsje naar Alkmaar kunnen. Vanaf nu geldt alleen het recht van de sterkste. En wij zijn onvergelijkbaar veel sterker dan die kaasboeren.
4 0
Redrum
Ontzettend sneaky en achterbaks van AZ dit natuurlijk. Bovendien behoorlijk schaamteloos. Je hebt geen seconde bovenaan gestaan en meent dan recht te hebben op de titel omdat je toevallig twee keer van Ajax gewonnen hebt, met zeer veel geluk overigens. Daarnaast beseft AZ niet wat ze het Nederlandse voetbal hiermee voor schade aandoen. AZ wint geen wedstrijd in de CL en verknalt zo weer een hoop punten, die uiteraard door Ajax behaald zijn. Maar goed, je merkte al een tijdje dat ze het bij AZ een beetje hoog in de kaasbolletjes begonnen te krijgen. Toch opmerkelijk voor een club die praktisch nooit prijzen pakt. Maar goed, het is ook allemaal niet zo verwonderlijk als je naar die Eenhoorn kijkt.
7 -1
Cello
Ze winnen tegen ons dan welliswaar 2 keer, maar vergeten gemakshalve dat men tegen de overige 16 clubs ook 6 punten hebben laten liggen, verloren hebben, tov Ajax. En het gaat om de gehele (of grootste gedeelte) van een competitie.....niet zo zeer om een onderling resultaat. Tegen de overige 16 clubs dien je ook gewoon een goed resultaat te behalen en daarin deed Ajax het weer beter dan AZ.
1 0
ovdw
Amen
0 0
Ajacied33
Perfect verwoord!
0 0
cantharel
Hopelijk gaat v d Sar de vinger aan de pols houden en controleerd waar de steun miljoenen van Ajax terscht komen en dat er geen muntje bij die daklozen terecht komt. Het zou me zoveel pijn doen als er geld van Ajax bij die kaaskoppen terecht komt. V d Sar toon je kracht in deze zaak.
7 0
EKS
Wel zijn we gebaat bij een sterkere competitie. Zonder dat ga je nooit definitief kunnen aansluiten in Europa.
0 -2
JariJari
Dat betekent niet dat de eredivisie sterk moet zijn ...
1 0
milan-jantje
Eens en vind dat er ook geen geld van ons naar clubs gaan die continu boven hun stand leven like Vitesse.
1 0
milan-jantje
Heren en Dames want kunnen en moeten wij trots zijn op onze club. Houden onze club goed in leven zelf en zijn zoals nu dus blijkt de meest solidair aan beide prof competities. En dan hoor je al die journalistjes dat alle clubs richting Amsterdam kijken en wijzen. Maar ga je eens verdiepen in de fucking feiten. Vooral mister AZ Arno Vermeulen mag van mij gewoon aan een tafel gaan zitten en zeggen dat de enige club die echt solidair is Ajax is sterker nog hij zal er eigenlijk toe gedwongen moeten worden. Maar achter af zal hij het vast over het zielige Alkmaarse clubje hebben die zich benadeeld voelen. Helaas had je maar 2 doelpunten meer moeten scoren of 2 minder tegen moeten krijgen. Maar Solidariteit kunnen ze niet in Alkmaar want kunnen wel geld uit geven aan juristen om hun zin te krijgen maar geld geven aan een club die op instorten staat gaat ze te ver. Zielig zielig zielig hoopje Club.
3 0
afcasven1995
Nu gewoon het geld dat als solidariteit was bedoeld gebruiken als tekengeld om al hun grote talenten naar Amsterdam te lokken.

Wat een eng clubje.
1 -1
driesterren***
Gewoon geen woorden over vuil maken, ze worden wel op andere manier genaaid! Dit zijn gewoon zielige acties.
0 0
Adam24
Ik blijf het zeggen maar onderling resultaat is echt een onzin 'statistiek'. Waarom? HET TELT AL MEE. Het onderlinge resultaat zit al in de puntentelling + doelsaldo verwerkt. De gehele competitie is een web aan onderlinge resultaten. Wat krijg je bij een competitie met onderling resultaat boven doelsaldo? Ajax - RKC, na 20 minuten 2-0. Iedereen kapt met voetballen.
8 0
ajaxinho
Wint AZ niet.
De KKD clubs hebben al verloren.

Voor een club dat minder gespeeld heeft
kan ik me iets bij voorstellen.
0 0
Dubbelvla
Gewoon goede reactie van Edwin, kort en algemeen. Geen persoonlijke primaire gevoelens. Als dit verder geen staartje krijgt kan dit allemaal nog beter aflopen voor Ajax dan t nu al doet (binnen de relatieve kaders van de jammerlijke wereldwijde realiteit): EN officieus kampioen, EN het beste Europese ticket, EN karma punten + goodwill bij Nederlandse clubs en fans als enige club die niet moeilijk doet en denkt aan t grotere plaatje en de kleinere clubs.
4 0
JariJari
Ajax goodwill bij de andere clubs? Ze kunnen wereldhonger oplossen en nog gebeurt dat niet. De jaloezie zit diep.
1 0
Sterspeler
Willem 2 en Heerenveen hebben vrij weinig tegen ons.
0 0
PierreHeno
Het is provincieclubje AZ volledig naar de bol gestegen. Eerst met 6-1 zwaar op je bek gaan bij MU en nogmaals zwaar op je bek gaan door zo'n 100% kansloze actie. En hoeveel fans heeft AZ in NL? Precies....nog geen 80.000.
8 0
Schwalbino
Wat boeit het. Het staat in de boeken. Niemand is gek genoeg om dat te wijzigen.
0 -1
Juichtoon
We moeten niet verrast zijn. Toen de KNVB Ajax niet tot kampioen uitriep, stond de deur hiervoor open. En dat was echt geen toeval.
Net zoals de bekerfinale, die komt er ook nog.
4 0
mvdk
Al kan ik me er bij de bekerfinale wel iets bij voorstellen. In de eredivisie gaat het bij een gelijke stand al jaren om het betere doelsaldo. Of je nou 1 wedstrijd bovenaan staat of 34. Daarom staat Ajax op dit moment gewoon 1e.

Bij de bekerfinale heb je echter helemaal niets om aan vast te houden. Feyenoord en FC Utrecht hebben daarin allebei hetzelfde bereikt, waardoor je uiteindelijk tot een oplossing over die bekerfinale moet komen. Al zou je flauw gezegd papier, steen, schaar doen!
0 0
Mokum31
Met stip meest gehate club van Nederland
Meteen maar even wat hoofden op hol brengen:-) als is het maar voor de lol
4 0
PierreHeno
Je bedoelt AZ? Ajax heeft bijna 6 miljoen fans in NL. Veruit de grootste supporterschare van NL. Of doel jij op die andere 11 miljoen....tja...zou zo maar kunnen ...al geloof ik daar niet in.
0 0
ajaxminimax
Kreeg al steeds minder met AZ, maar het is vandaag gedaald naar het rijtje: Psv, ado, utrecht en feyenoord. En dat zegt veel. Gadverdamme wat een smerige actie. Tijd om weer wat jeugdspelers naar amsterdam te halen, dan heb je eenhoorn weer te janken met zijn herenakkoord.
8 0
blava
Achterbaks. Typisch Eenhoorn.
4 0
jaribombari
Hahahaha heerlijk dit. Lukt ze nooit. Dat deze procedure ze maar heel veel geld mag kosten.
4 0
preme
Wat mij betreft pleurt Ajax het hele herenakkoord nu ook de vuilnisbak in en trekt het de jeugdopleiding van AZ deze zomer even goed leeg.
15 0
RuffRhythim
Gewoon een mes in de rug steken, dat is dit dus en niks anders...
6 0
Ajaxvooraltijd
Lekker met die kaaskleppertjes boos gaan klepperen.
1 0
grannig mokum1
Vieze vuile ratten zijn dat,
5 0
ram
Erg achterbakse bedoeling van AZ. Bah. En zo ontzettend kansloos ook.
7 0
Danos
Haha dit is echt zo reactie van we zijn nu wel solidair maar we vergeten dit niet.
13 0
RaynoFischer
haha idd, zovan:" Nee hoor we zijn niet boos, maar teleurgesteld." ;)
1 0
Deepblue
jup hahaha
0 0
JohnTB
Niet netjes van AZ. dit !! Gelukkig heeft Tadic, onze held, in de laatste wedstrijd voor het (waarschijnlijke) Championsleaque ticket gezorgd voor Ajax !
10 0
NotForSale
M.a.w. Eenhoorn is een vieze, achterbakse, schijnheilige kakkerlak
5 0
ajaxpat
Over kakkies gesproken,die zijn boos omdat Bergluis niet in het EA team of the season staat en Promes wel.
0 0