'Wij houden ranglijst aan en op nummer één staat Ajax'

ArthurV, 25-05-2020 om 20:10, 14297 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Als het aan de KNVB ligt gaat AZ niet aan de haal met de koppositie, zo laat de voetbalbond weten tegenover de NOS. Maandag pakte Quote uit met het nieuws dat de Alkmaarders middels een juridische procedure alsnog rechtstreekse plaatsing voor de Champions League proberen af te dwingen.

'De UEFA heeft de KNVB op de hoogte gebracht en AZ naar ons doorverwezen. Wij hebben AZ laten weten dat er voor ons niets is veranderd', klinkt het duidelijk. 'Wij hebben de verdeling van de Europese tickets doorgegeven op basis van drie criteria: transparantie, objectiviteit en sportiviteit. Wij houden de ranglijst aan en op nummer één staat Ajax.'

De reden dat AZ meent recht te hebben op de eerste plek, is omdat de club het afgelopen seizoen twee keer heeft weten te winnen van Ajax. De Alkmaarders claimen namelijk dat het doelsaldo 'variabel' is en ruimte biedt aan 'subjectieve interpretatie'.

Denk jij dat Wolfsburg de eerste goal maakt, maar niet wint in Leverkusen? Zet in en krijg 4,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Ajax houdt zich rustig van dit voorval. Wat zou er nu gebeuren als Ajax het kampioenschap opeist? Het is in mijn (Ajax) ogen niet meer dan normaal dat Ajax dat zou doen. Echter, ik denk niet dat Ajax deze stap zal zetten en de KNVB hiermee onder druk zet. Daarvoor is de club teveel gentleman. Als je heel eerlijk bent, heeft AZ dat er zelf naar gemaakt.
0 0
AFCAjax
Als je heel eerlijk bent heeft az wel een punt. dat doelsaldo telt aan het einde van een compleet seizoen waarbij iedereen 2 x tegen dezelfde clubs gespeeld heeft ok, maar als je zo halverwege de 2e seizoenshelft ermee stopt is onderling resultaat objectiever.
Als de rollen omgedraaid zouden zijn zou hier de menigte waarschijnlijk die argumenten in het voordeel van Ajax volle bak ondersteunen.
Maar het zou ook echt een naaistreek zijn tov Ajax, hele seizoen bovenaan, nog steeds bovenaan, wat paniekzaaiers en de competitie word stopgezet en vervolgens krijgt de nr2 het kampioensschap toebedeeld.
0 -2
mvdk
Maar het feit is toch dat Ajax op nummer 1 staat? Al decennia lang heerst bij een gelijke stand het doelsaldo. AZ zou pas een punt hebben gehad als ze bijvoorbeeld een wedstrijd minder gespeeld hadden... Maar nu heb je even vaak gespeeld en heeft Ajax met een gelijk aantal punten een beter doeldo dan AZ.

Het doet er totaal niet meer toe wat voor mening iemand heeft. Alles wat er nu op papier staat is namelijk volledig volgens de regels die jaaaaren geleden zijn opgesteld. Moeten we dan nu speciaal voor AZ de regels veranderen? Lijkt me niet... De competitie is nietig verklaard en het enige wat er nog toe doet is wie er naar Europa gaat. Daarom heeft de KNVB de huidige stand gebruikt en die is toch gewoon zoals ie is?

Regels zijn regels en als je andere regels in wil laten voeren dan moet dat vóór het begin van een nieuw seizoen.
2 0
Rdk1983
Schaamteloos van AZ. Iedere club heeft wel eens 2x gewonnen. Wat eeb onzin. Uiteindelijk is er gewoon 1 club met meeste punten, danwel Betere doelsaldo. Zo is het altijd geweest.
0 0
Freddy Al
Jammer maar helaas AZ, ff uithuilen en niet meer zeuren. Ere wie ere toekomt.
0 0
DeBlijeGeit
Waarom neemt AZ eigenlijk 'adviseur' Karim Aachboun in de arm om dit aan te vechten? Alleen daarmee diskwalificeert AZ zichzelf al eigenlijk.
0 0
Van Reenen
Klopt wat je zegt, maar het is Karin Achtbaan. Zegt mij ook niets.
0 0
Ansjo
OK nu wil ik wel gewoon de schaal en dan met de bus door Alkmaar eo gaan rijden.
3 0
Libero
Het is allemaal prachtig bedacht, die al dan niet subjectieve interpretatie of dat doelsaldo nog een variabele was, maar het neemt NIETS weg van het feit dat onderling resultaat niet van tevoren als leidende factor is afgesproken.
Wat een gluiperds daar, vooral om in deze tijd je zo als een Karen te gedragen, het idee hebben dat er voor jou andere regels gelden, bah. En dan noemen ze ons arrogant.
0 0
Ajacied33
Dit irriteert me het meest idd, Ajax als arrogant bestempelen en den zelf met de meest onsympathieke actie komen ever. Dit is niet eerder vertoond, wat een schijnheilige en smerige actie is dit zeg. Misplaatste arrogantie ten top
1 0
CruyffLegacy
Rettekettetteketet AZ faalt bij het juridisch loket
2 0
Multi
Wat een kneuzen club zeg, op basis van 1 statistiek zou je de titel kunnen krijgen en blijven zeuren in de hoop dat je hem krijgt. En zo rechtstreeks kan plaatsen.

Ajax:
- Stond halverwege aan kop
- Staat nu op plek 1 met doelsaldo
- Was vorig jaar eerst
- En heeft de meeste Europese punten

Dus niet zo lopen zeiken, dat je op basis van 1 resultaat hoopt op meer. Ajax kan er veel meer tegenover zetten.
2 0
Van Reenen
En de overwinning van 1-0 in kaasstad was tegen een veredeld B-elftal van Ajax, maar daarover heb ik nog nooit iemand gehoord.
0 0
JariHeijden
Van jouw lijstje is er maar één interessant. Wij staan bovenaan. Dat we daar vrijwel het hele seizoen staan, is niet echt relevant. Dat we vorig jaar kampioen werden en de meeste Europese punten zegt niets over waar jij staat bij de eindstreep. Als wij gelijk gespeeld hadden tegen Heerenveen, zou AZ eerste staan en hadden wij geen poot om op te staan qua verdeling van de Europese tickets.

Er is maar één regel. En Ajax heeft die troef in handen. AZ heeft niets in handen.

AZ laat zich hier van zijn meest treurige kant zien. Doelsaldo is sinds jaar en dag de regel bij de KNVB. Dat voor AZ aan de kant zetten, is natuurlijk volledig kansloos. Saamhorigheid is er het te zoeken. Zelfs als je kansloos bent, kunnen ze het toch niet laten om het te proberen. Zielig.
0 0
DaNaRWaL
Had wat geweest als Ajax dan over kampioenschap 2007 (toch??) Was begonnen, ik kan me herinneren dat we toen 5-1 wonnen van PiSVee. Ook niet eerlijk hahahahaha. Droevige stinkerds daar in Alkmaar, begint een beetje naar Rotterdam en Eindhoven te ruiken. De geur van eierdopjes
0 0
Vierendertigste
En bij de nr1 hoort DE SCHAAL.
Kom op met dat ding.
0 -1
Pas
Als je als AZ zijnde 2x van Ajax hebt gewonnen en nog steeds niet bovenaan staat, dan heb je tegen de kleinere clubs toch veel punten laten liggen. Welk recht heb je dan om te zeggen dat je hoger moet eindigen als je niet kunt winnen van die kleinere clubs?
En daarnaast, Ajax heeft al 2x de moeilijkste tegenstander gehad en wint juist veel van de andere clubs en AZ verliest blijkbaar ook veel punten tegen andere clubs. De clubs die zij dus nog zouden krijgen.
2 0
Cruijffthebest
AZ.....Alkmaarse Zeikers
2 0
3*stars*3
Bij Az zijn ze de weg kwijt.
Tegenover een goed beleid, opleiden en leuk voetbal, staat een heel eng kliekje dat daar voor het zeggen heeft.
Vooral die die-hard kakkie Eenhoorn, kan het moeilijk verkroppen.

Daarnaast moet Az nou niet zo egoïstisch doen.
Ook voor belang van NL voetbal is het beter dat Ajax de CL ingaat.
Los van regel dat doelsaldo doorslaggevend is.
PSV werd destijds kampioen omdat het 1 goal meer had gemaakt dan Ajax.
Terwijl Ajax ook een beter onderling resultaat had destijds.
Met een 1-5 in Eindhoven als een heerlijke vernedering.

Maar dat telde niet aan eind van de streep want het ging om doelsaldo.
5 0
JariHeijden
Volledig met je eens.
0 0
Boer Gijs
Ajax is kampioen, Ajax blijft kampioen. Er is toch geen club die daar iets aan kan doen.

Ajax zou nu zelf ook kampioenschap moeten opeisen bij Uefa. Kom op zeg, zo klaar mee
4 0
trainerdv
Terecht. Voetbal is geen jurysport, waar je een kampioen ´aanwijst´ En stel je zou wel moeten aanwijzen, wat dacht je hiervan: Wij staan, ondanks twee keer verliezen van AZ, nog steeds bovenaan. Dus wie is er dan allround het beste.....?
4 0
sucre
"Ajax verrast door actie AZ". Aldus Van de Sar. "We blijven echter wel solidair met ere- en eerstedivisie." Ajax blijft er boven staan, wel koninklijk van Ajax!
3 0
4xEC1
Ajax blijft met de actie van Sar er zéker boven staan. Maar nog belangrijker: (ik hoop dat er AZ-fans mee lezen:) AJAX BLIJFT ER BOVEN STAAN!
0 0
Lazell
Ze weten ook wel dat de top 4 alleen moet dokken en niks ontvangt, dus AZ krijgt sowieso geen cent. De andere 30 clubs hoeven niet gestraft te worden voor een naaistreek van AZ.
2 0
de-Ajacied
Wat een ratten daar in Alkmaar. Ze winnen toevallig 2 x van Ajax omdat eind december en 1 maart Ajax een half geblesseerd elftal had.
Tegen Ajax op volle sterkte was dat nooit gebeurd
5 0
El Salvador
AZ heeft ook kansloos van Sparta verloren:)
Daar hebben ze het even niet over....
1 0
3*stars*3
Die 1-0 in Alkmaar was ook gestolen.
Was duidelijk een pot die geen winnaar verdiende.
In Amsterdam hebben ze het goed uitgecounterd.
Maar dat deed Willem II hier ook.

Sympathie is overdreven maar ik had wel respect voor manier waarop Az het deed.
Maar als ik zie wat voor actie ze nu weer uitvreten, is het gewoon een teringstreek en passen ze in hetzelfde rijtje als die kakkies en PSV.
3 -1
Libero
In de JCA viel die zogenaamde relaxte Peer Arno Slot ook keihard door de mand.
Die liep constant met schuim op de bek tegen de 4e man te fulmineren, van Bommel was er niets bij.
Ik was sowieso al redelijk klaar met AZ toen ik er een jaar of tien geleden achter kwam hoe hun supporters naar Ajax kijken, helemaal niet de sympathie die ik en volgens mij ook vele andere Ajacieden naar hen toe hadden. Misschien wel het kleine broertje uit NH, maar dan wel dat teringlijertje dat expres je speelgoed molt en jou de schuld geeft van wat hij fout heeft gedaan.
Werd nog eens bevestigd na het mongooltje Wesley-incident in de beker. Enig begrip tonen dat dit een individuele actie was waar Ajax weinig aan kon doen? Welnee, het onderste uit de kan halen en beweren dat de spelers ernstig gevaar liepen. Ook toen was er nul sprake van sportiviteit van de kant van AZ.
Nou, laat ze maar denken dat ze een topclub zijn; als het zo moet zijn ze niets beter dan die gasten van NEC, die een hele pot lang hun bek hielden en pas nadat ze verloren naar de KNVB stapten om te klikken.
1 0
BrandjeXL
Je zegt het goed. Zodra Az zelf het spel moeten maken dan blijft er niks over. Dat zag je tegen Lask, NAC, Twente, Sparta en W2. Ze winnen twee keer op een Psv manier van ons en denken zich daarmee als kampioen te kronen.
2 0
Ajaxxxisdebeste
Doelsaldo is variabel, maar winnen van die laatste wedstrijden was een zekerheidje voor AZtje Hahahaha
0 0
godlike
Snap ik wel, het is voor AZ kans op vele miljoenen. AZ is van een ander kaliber dan Ajax, logisch dat zij deze once in a lifetime kans willen pakken
1 -3
Libero
Ze willen toch zo graag als een topclub gezien worden?
Dan plaatsen ze zich ook maar via twee voorrondes, zoals Ajax dat moest dankzij overambitieuze Nederlandse subtoppers die meer kwaad deden dan goed in Europa. Zoals AZ!
Zou geen probleem moeten zijn , ze vinden NB dat ze zich beter dan Ajax getoond hebben.
0 0
3*stars*3
Ja en dan in de CL alle punten voor NL gaan verkloten.
Ze denken gewoon aan de miljoenen maar niet in belang van NL.
Die gaan naïef de CL in en na elk pot gaan we horen hoe leerzaam het is....

Nog iets, op basis van de UEFA ranking, zullen ze sowieso in pot4 komen.
Fey weet er alles van...
4 0
oxxer
AZ = Achterbakse Zaadclub
6 0
NotForSale
En klaar met de solidariteit
3 0
insectenverdelg
Morgen maar weeris ff gaan babbelen met de grootste talentjes van hun opleiding. Dan kan eenhoorn weer huilie huilie doen voor de amera. Achterbakse actie dit. Doe t dan zoals utrecht g doet. Iig met open vizier.
4 0
NotForSale
Kansloze kneuzen dat AZ.
Als je dan toch zo graag een rechtvaardige stand wil, dan neem je die na 17 wedstrijden. Rara wie daar op 1 stond ...
1 0
DanTheMan
Wat kansloos. Heel de Europe punten zijn de afgelopen jaren door Ajax behaald. Dus ook het meeste recht op rechtstreekse plaatsing.
3 0
kade88
Ja hehe
0 0
oxxer
Als BVO zet je jezelf wel heel slecht neer met zo een verzoek. die nsb club gun je vanaf nu helemaal niks. AZ komt uit het land van Ajax, nuf said.
0 0
Robeerke
Hoe diep kan je zinken, van A naar Z in 1 dag.
14 0
AFCAMM
Tuurlijk. Het was hartstikke kansloos. Ze willen gewoon scoren bij de aanhang.
2 0
TontoKarnaggel
Schaamteloze naaistreek, zo blijkt maar weer, je krijgt zo'n eenhoorn wel uit rotterdam, maar rotterdam niet uit eenhoorn...
7 0
trodat4030
Hadden ze nou vooraf aan het seizoen aangegeven dat ze tegen de regel van doelsaldo waren geweest hadden ze een teentje om op te staan, nu staan ze domweg op lucht.
2 0
Web
Ik had altijd een zwak voor AZ
Maar dat is nu wel over
Die Eenkhoorn is een rat
Weet donders goed dat het in Nederland om het doelsaldo gaat.
Net wat Brandje hier onder schrijft nooit meer een speler verkopen aan die club
En die jeugd daar ook voorgoed dwars liggen
1 0
afcasven1995
Mooi! Dan kan nu de focus van dat klein clubje weer op hun dakkie.

Ik reken nu op Van Der Sar etc. dat er geen cent die kant op gaat.
7 0
Web
Nog veel erger
Zolang die Feyenoorder Eenhoorn daar zit, alles tegen werken daar.
2 0
BrandjeXL
Hoppa! Vanaf nu elk talent in Alkmaar helemaal gek maken. Geen speler meer aan ze verkopen. Laat ze de t#%$ng maar krijgen.
2 0
AjaxDaniel
Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
3 0