Quote: 'AZ wil kampioenschap opeisen via procedure'

ArthurV, 25-05-2020 om 18:50, 27093 views, Quote |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Volgens Quote claimt AZ dat het recht heeft om als kampioen te worden aangemerkt, zo blijkt uit documenten die in handen zijn van het medium. Middels een procedure hopen de Alkmaarders rechtstreekse plaatsing voor de Champions League alsnog af te dwingen. Omdat Ajax na het stopzetten van de competitie beschikte over een beter doelsaldo, kregen de Amsterdammers het beste Europese ticket toebedeeld.

'AZ laat in een brief weten dat het doelsaldo geen ''objectieve'' maatstaf is', zo valt er te lezen. 'De club meent dat het onderlinge resultaat een adequatere afspiegeling is van de krachtsverhoudingen. Het afgelopen seizoen won AZ twee keer van de Amsterdammers. De competitie kon niet worden afgerond vanwege de uitbraak van het coronavirus.'

De beslissing van AZ is opmerkelijk, gezien het feit dat de Alkmaarders zich eerder hadden neergelegd bij de eindstand. Desondanks heeft de club op 22 mei aan de UEFA laten weten dat het tot virtuele kampioen wil worden gekroond. 'De club, die zich in deze procedure laat bijstaan door juridisch adviseur Karim Aachboun, claimt dat doelsaldo ''variabel'' is en ruimte biedt aan een ''subjectieve'' interpretatie, aangezien het programma van de ene club zwaarder is (geweest) dan dat van de andere en niet is afgerond. UEFA roept de KNVB op ''objectieve criteria'' te hanteren bij een besluit en AZ meent dat het onderlinge resultaat dat is en niet het doelsaldo.'

AZ zou haar verzoek baseren op eenzelfde scenario in de Franse competitie. Zo besliste de Franse bond dat OCG Nice hoger eindigde dat Reims, ondanks het mindere doelsaldo (+ 5 versus + 3). Nice won namelijk een keer van Reims en speelde ook een keer gelijk tegen de club van oud-Ajacied Kaj Sierhuis.

De UEFA heeft laten weten dat bonden zelf een kampioen mogen aanwijzen, mits de uitgangspunten ''objectief, transparant en sportief'' zijn. 'De UEFA, op de hoogte van het verzoek, heeft zich niet over deze netelige kwestie uitgelaten en wacht op een beslissing van de landelijke bond.'

'De Europese voetbalbond heeft AZ doorverwezen naar de KNVB'

Ook de KNVB weet inmiddels van het standpunt van AZ af. 'Wij zijn door de UEFA op de hoogte gesteld van de correspondentie tussen de advocaat van AZ en de UEFA. De Europese voetbalbond heeft AZ doorverwezen naar de KNVB', aldus Jaap Paulsen, woordvoerder van de KNVB.

Denk jij dat Borussia Dortmund en Bayern München met 2-2 gelijkspelen? Zet in en krijg 9,70 keer je inzet terug! 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajax4ever01
Ik denk dat de UEFA liever Ajax als naam zijnde voor de marketing alleen al in de CL ziet dan AZ.
0 0
MM1974
Stelletje jankers dat AZ,ze spelen toch niks klaar in de CL,over het geheel staat ajax gewoon verdiend boven aan.
0 0
PetrosQ
Wat een Calimerogedrag van AZ. Als dit klopt is het echt walgelijk gedrag. Alsof AZ ook iets gaat klaarspelen in de CL.

Zij zijn aan het begin een competitie gestart waarbij de afspraken over de stand heel duidelijk zijn: 1. Het aantal behaalde punten; 2. Het doelsaldo. Ze waren onderling beter dan Ajax, maar hebben ergens anders punten laten liggen. Uiteindelijk gaat het om de optelsom.

Stel de rollen waren omgedraaid, dan was het land te klein geweest. Dan zaten er nu al allemaal tractors en vrachtwagens op de snelweg richting Amsterdam om de Arena in de fik te steken.
0 0
Rdk1983
Als AZ nu kampioen wordt gemaakt terwijl een andere ploeg meer punten heeft gehaald, hetzij doelpunten of anders, terwijl doelsaldo altijd gebruikt wordt is, is het voetbal echt dood.

Maar gaat niet gebeuren. Zet AZ maar naar 2e divisie, wat een backstabbers zijn dat.
0 0
brullie
AZ heeft zich in heel Europa belachelijk gemaakt en vindt ik niet zo erg! Ze kregen het in hun bol en nu weer terug op aarde gezet. Opvallend is (of ik heb het gemist) dat meneertje van Gaal die Ajax affikte omdat Ajax de competitie wilde laten beëindigen, ik nu helemaal niet hoor over "zijn" AZ en handelswijze. Heel opvallend...wil daar zeker directeurtje worden...
0 0
Van Reenen
Bovendien lijkt het mij beter dat die gestoorde Eenhoorn zich nooit meer in de Arena laat zien.
0 0
Frank1978
Het Sprookjesbos in De Efteling is misschien wel iets voor Robert.
0 0
Van Reenen
Als de KNVB nou ballen had, hadden ze AZ moeten terugzetten achter PSV. Dat achterbakse achter de rug van de KNVB om, zegt genoeg. Dus 1 en kampioen Ajax CL, Feijenoord voorronde CL, PSV voorronde EL en AZ 80e voorronde EL.
0 0
Sterspeler
Nou. Prima toch ? Schijt aan het gentlemens agreement. Want ja. Je woord is niks waard, zo blijkt maar weer.

Hoogste tijd om die jeugdopleiding van ze leeg te trekken. Kijken wie er het laatste lacht.
0 0
Jan Doedel
Gewoon beginnen te tellen aan het begin van het betaalde voetbal en op basis daarvan Ajax uitroepen tot kampioen van de Eredivisie haha.
Wat een zielige stumperds, vond ze altijd sympathiek maar dat is nou wel over. Loser!
0 0
SamW
Als je alleen alle wedstrijden die Ajax en AZ allebei gespeeld hebben mee laat tellen, hou je 19 wedstrijden over. Dus inclusief de twee wedstrijden tegen elkaar. Dan heeft Ajax 44 punten, 54 doelpunten voor 19 tegen en AZ 40 punten, 41 doelpunten voor en 16 tegen.

Kansloze missie van AZ dus.
0 0
Boer Gijs
Haha, daar hebben ze niet naar gekeken joh. Zoals zij redeneren kan Feyenoord ook nog wel de titel opeisen. Ik hoop nog steeds dat Ajax zelf de titel op gaat eisen. Gebeurd in elk Europees land waar de competitie is beëindigd.
0 0
MankeNelis
Eekhoorn kan lullen als Brugman, de beslissing is genomen op basis van het geldende reglement. Voor de toekomst kan hij misschien een verzoek om een wijziging van het reglement indienen. Tot die tijd mag hij eikels verstoppen in het bos.
1 0
LANS
AZ , oftewel Achterbakse Zolidariteit
1 0
Van Reenen
Achterbakse Zeikerds becoel je.
1 0
ajax4ever01
Azijn Zeikerds kan je er ook nog van maken.
0 0
Freddy Al
Volkomen terecht dat Ajax de CL ingaat,ik zou bijna gaan hopen dat AZ het niet haalt om zich te plaatsen.
Jammer voor team en staf, meer dan gegund aan dat achterbakse bestuur.
2 0
Redrum
Je hoeft niet te hopen dat AZ het niet haalt, want ik weet zeker dat AZ het niet haalt. Alleen Ajax is het gelukt om 2 keer de voorrondes te overleven, ik zie AZ dat kunstje absoluut niet herhalen.
1 0
Libero
Je snapt het niet. AZ heeft in die twee wedstrijden tegen Ajax keihard bewezen dat ze beter zijn, die gaan gewoon de CL winnen man!
0 0
TheRiviera
Het is goed dat de KNVB ook verder geen gehoor heeft gegeven aan deze laffe streek van AZ. Voor jaren lang heb ik niks tegen AZ gehad. Zag het altijd als een respectvolle club. Zo zie je maar weer hoe een club in 1 klap al het opgebouwde respect verliest.
2 0
geDaante
Ik snap dit wel, het is nergens op gebaseerd dat Ajax als kampioen aangemerkt zou moeten worden.
Ajax bakte er niks meer van; moeizaam spel, de drive leek er niet meer, nog steeds gepuzzel door Ten Hag, wat ie al het hele jaar deed, met ook de meest vreemde opstellingen en tactieken, en ook wissels.

AZ draaide beter met ook meer teamgeest. Hadden ook het momentum, ook twee keer gewonnen van Ajax.

Ik vind dat AZ het dan ook verdiend heeft. Ajax heeft voor dit seizoen zeer slecht aangekocht en de selectie slecht vorm gegeven, en daarbij heeft Ten Hag er ook weinig van gebakken, is toch wel door de mand gevallen met zijn eeuwige experiment met Alvarez op het middenveld(!), waardoor je samen met het laffe spel uit de CL bent geknikkerd. Pas heel laat in het seizoen zette hij eindelijk weer Ziyech op het middenveld, en Alvarez eruit. Komt dan ineens weer met Siem de Jong aanzetten... Verder de meest trieste opstellingen en wissels.

Nee, er moet geleerd worden van dit seizoen, en dat gaat soms beter als je niet beloond wordt voor falen.
2 -22
Rdk1983
Wat een onzin. Voorkeur/sentiment maakt je geen kampioen. Er kan nog van alles gebeuren in een competitie. Sportief resultaat is eerlijk behaalt. De beste wordt niet altijd kampioen.
0 -1
ajacied pp
Jij kan je naam hier beter veranderen in GEDROCHT, en heb hier helemaal niets te zoeken met je debiele gelul, Ajax heeft volkomen volgens de regels die eerste plaats behaald, en tegen een zwaar gehandicapt Ajax zonder zes basis spelers onverdiend gewonnen, tijd dat ze jou een ban geven hier met je NSB streken!!!
0 0
Van Reenen
Misschien kan je voortaan een reactie geven als je nuchter bent. Je geouwehoer slaat nergens op, ja er is één persoon die jou begrijpt. Eenhoorn, die ouwe hoer uit de kaasstad.
0 0
Hans Kraay Jr.
Kom op man, dit meen je toch niet serieus?
Ondanks dat je ik het niet altijd met je eens ben onderbouw je je mening vaak wel met valide argumenten echter slaan je argumenten nu kant nog wal.

Met ieder subjectief argument dat je hier boven noemt zou Ajax het hele land kunnen doorreizen om nog wat onverdiend verloren titels te kunnen opeisen en kunnen we eind dit seizoen makkelijk die vierde ster op het shirt erbij zetten.

Er worden aan het begin van de competitie regels opgesteld waar aan het eind van de competitie een eind klassering bepaald wordt.

In de eredivisie wordt is bepaald dat als clubs in punten gelijk staan doelsaldo leidend is, mocht ook dit gelijk zijn dan pas zal er naar onderling resultaat gekeken worden.

Hoe een club speelde, wat de wissels waren, hoe er aan het begin van het seizoen is ingekocht en of ten Hag aan het begin van het seizoen kaal was of nu een Afro heeft doen er dan allemaal niet meer toe.

Verder ga je ook aan het feit voorbij dat Ajax helemaal niet tot kampioen is uitgeroepen maar alleen maar op basis van de ranglijst het CL ticket krijgt.

Mocht AZ hier gelijk krijgen is dit gewoon buigen van de regels en dus valsspelen en moet Ajax zich per direct terug trekken uit de eredivisie en zich aansluiten bij een andere competitie. Maar ik geloof niet dat dit gaat gebeuren.

Het enige wat er kan gebeuren is dat de UEFA dwingt dat de KNVB een kampioen aan wijst en dat dit Ajax wordt.
4 0
Yeshyeshyall
Oneens hoor. Ik snap het ook maar ik denk juist dat Ajax’ een mindere fase had door de vele blessures. Daarvoor speelden we een periode echt top, bijna beter dan het jaar ervoor. Tegen Chelsea oa. AZ zou maar één speler hoeven te verliezen om een stuk minder stabiel te zijn. Maar goed, het is allemaal één grote nobody knows natuurlijk
2 0
Duif63
Ajax heeft inderdaad een hopeloos seizoen achter de rug, maar wel 8 doelpunten minder slecht dan AZ. Om over de rest maar niet te spreken. Volkomen terecht dus dat Ajax de CL in gaat. En ook gewoon de schaal had moeten krijgen.
4 0
Freddy Al
Er is geen enkele reden om te vinden dat AZ het beter heeft gedaan dan Ajax als je objectief bent, dat verhaal over het momentum draai ik om, Ajax was zich op aan het richten,bij AZ ging het moeizamer.

Dat gezeur over Alvarez kennen we nu wel,Ajax had gewoon dik verdiend om door te gaan , de arbitrale dwalingen hebben ons er van af gehouden.
Ook in de competitie voorzag ik dat Ajax gewoon aan het langste eind zou trekken.

Je moet eens stoppen met dat herkauwen van al die frustraties van je en ook nog menen dat dit feiten zijn, het is gewoon bullshit.
3 0
Redrum
Ik snap dat het seizoen niet is afgemaakt, maar laten we op zijn minst wel alle gespeelde wedstrijden meenemen in de beoordeling alsjeblieft. Het grootste gedeelte van het seizoen was Ajax duidelijk beter en stonden ze 6 punten voor. AZ verdient helemaal niks, die mogen hun handjes dicht knijpen met plek 2.
6 0
behangdelul
Kan iemand geDrocht nou eens een ban geven?
2 -3
Hans Kraay Jr.
Op welke gronden dan?
1 0
Stuyvesant
Omdat hij een afwijkende mening heeft en nogal lang van stof is?
0 0
goajaxgo
Waar zijn nu de verontwaardigde reacties van de Moussou's, van Hanegems, Waterreusjes, etc?
Oh nee, het is het sympathieke AZ dat deze dolksteek toebrengt.
8 0
Redrum
Twee keer van Ajax winnen in één seizoen. Het voelt waarschijnlijk als een kampioenschap, maar het is niets waard als je niet meer punten hebt behaald dan Ajax. Maar goed, ze kunnen in ieder geval wel een mooie dvd maken voor de supporters.
10 0
JohnnyD
Kampioen word je tegen de kleintjes. Wie zei dat ook alweer?
1 0
blueberry
verloren wel van sparta kansloos
0 0
JohnnyD
Dat bedoel ik dus.
0 0
JohnnyD
Bizar. Als stand zo aan einde van seizoen was geweest, zou AZ ook geen kampioen zijn geweest vanwege onderlinge resultaat.
3 0
geDaante
'Als' inderdaad, het seizoen is niet afgemaakt, AZ heeft 2x gewonnen van Ajax, en Ajax bakte er de laatste weken/maanden helemaal niks meer van, het spel liep niet, drive was er niet, waar AZ veel meer teamgeest, inzet en beter spel op de mat legde.

Kans was erg groot geweest dat AZ kampioen was geworden, zo eerlijk moeten we zijn.
0 -13
Yeshyeshyall
Het had gekund óf Ajax had zich opgericht na de vele blessures en AZ had er doorheen gezeten met de veel smallere selectie. Niemand weet het maar het had allebei gekund
0 0
Mentir
zelfde geld krijgt Az 3 spelers met blessure, paar domme rode kaarten en zo verliezen ze van de resterende 9 wedstrijden, 8 keer en spelen ze gelijk de laatste wedstrijd.

Dan staan ze gewoon 3 of 4de in de eredivisie, dus blijft speculeren over wat er gebeurt en wat niet. als je kampioen wil worden moet je meer punten hebben dan de rest, en dat hebben ze nu niet. en in het verleden even punten dan ga je kijken naar goals en daar heeft Ajax net wat meer dus jammer maar helaas.
3 0
Freddy Al
AZ heeft twee keer gewonnen, is een feit, in de eerste wedstrijd was dat volkomen onverdiend op basis van het spel, in de tweede wedstrijd had Ajax terug moeten komen na een niet gegeven peanalty, de tweede helft speelde AZ laf countervoetbal en door een fout van Onana die in zijn goal had moeten blijven maken ze 2-0 . Komt bij dat AZ in de andere wedstrijden dus minder punten heeft gehaald (6 ) dan Ajax en nog twee toppers te spelen had en Ajax 1.
AZ moet niet zeuren,ze hebben geen dag de lijst aangevoerd en de kans daarop zelf verpest als het zover leek te komen.
Ik acht de kans veel groter dat Ajax kampioen zou zijn geworden bij een herstart omdat de blessure golf verwerkt was,de korte periode dat Ajax met een volledige selectie heeft kunnen spelen waren ze superieur aan AZ.
2 0
TheRiviera
Je bent puur aan het speculeren. Elke club kan op elk gegeven moment een dip krijgen of weer een boost krijgen. De bal is rond dus er kan van alles gebeuren. Er was een mogelijkheid dat AZ kampioen was geworden maar of die mogelijkheid groot of klein was is onmogelijk om te weten.

Hoe dan ook is deze stand wat we nu hebben. Ajax staat volgens de officiële spelregels van het voetbal rechtmatig op de eerste plaatst en hierdoor verdienen ze ook de beste CL ticket. Dit is iets wat AZ gewoon moet accepteren en niet om huilen.Als de kampioen aanwijzen via onderlinge resultaat nooit zou gebeuren in een afgemaakte competitie waarom zou het dan wel moeten gebeuren in een afgebroken competitie.
2 0
Ajax4proud
Heeft Ajax ook met PSV gehad op 1 doelpunt verschil!
1 0
Ajax4proud
Je vraagt je af wat heeft Az in Europa te zoeken?
Tegen Manchester United kraakt het aan alle kanten en verliezen ze groot met 4 - 0. Tegen de wat kleinere clubs spelen ze net geljik. Het is dan niet sportief maar puur voor het geld.

Alleen Ajax staat bovenaan en is 1e volgens de regels en volgens de regels staat Az 2e. Kansloos!
Nu laat Az zien wat voor pauper clubbie het aan het worden is.
1 0
AJAXAFC1
Az heeft feyenoord en Psv voor mij inmiddels ingehaald voor meest irritante club van nederland
3 0
GdlT
AZ..... Achteraf Zeuren
4 0
Maarten79
Een club die de veiligheid van het publiek niet eens kan garanderen, omdat het dak instort, moet sowieso zijn muil houden.
Ik heb nu wel zin in de twee potjes tegen AZ volgend jaar, waarin we ze twee keer vernederen.
5 -2
HenryVakH1972
Huichelaars
2 0
Rijn1
Het onderlinge resultaat was geen adequatere afspiegeling van de krachtsverhouding. Ajax mistte tegen AZ zowel uit als thuis veel basisspelers. Nee het is geen excuus, maar het kwam AZ goed uit. Net als die winstpartijen tegen Feyenoord en PSV die ook in hun meest slechtste vorm waren. Daarbij heeft Ajax een groot gedeelte van het seizoen veel belangrijkere basisspelers moeten missen. Ondanks dat slaagde Ajax er in om de koppositie te behouden. En dat is meer waard dan een onderling resultaat. Dat resultaat is overigens al verrekend ook in de punten en doelsaldo.
4 0
Redrum
Precies, het is echt heel schaamteloos en vies om dit als argument te gebruiken. Ajax miste in Alkmaar 6 basisspelers, waarvan er 2 of 3 pas op de wedstrijddag zelf moesten afhaken. Toen won AZ in de blessuretijd met geluk. In de Arena was Ajax nog steeds niet in goede doen en AZ profiteerde daar gretig van door lekker te counteren. Als je dan op basis daarvan meent de meeste aanspraak te maken op de titel ben je flink de weg kwijt. Ze mogen hun handjes dichtknijpen met die tweede plek.
3 0
Jariiii
Na een nachtje slapen vind ik het nóg belachelijker.
Slim wel, zo'n kansloze poging, in één klap tonnen goodwill verspeeld.
8 0
Redrum
Ja dit is gewoon ontzettend dom van AZ. Ze stonden er altijd goed op in Nederland, maar verspelen nu in één klap een hoop goodwill.
3 0
fanforeffer
Ze gaan op PVC lijken daar in Alkmaar. Ze krijgen dezelfde achterbakse trekjes.
0 0
LammertAlbertus
AZ heeft wel een punt
0 -25
Ajax4proud
Maar niet genoeg!

Ajax staat bovenaan de 1e plaats hoe duidelijk is dat?
Aan doelpunten heeft Az niet genoeg volgens de regels daar heeft Ajax ook last van gehad toentertijd met PSV.
1 0
Jariiii
Eén punt te weinig, ja.
8 0
MankeNelis
te weinig
4 0
GeleenAjax
Nee, 56, net als wij...
5 0
Vlieske
Nee
5 0
TontoKarnaggel
Ja, en Ajax heeft er 8 (doel) punten meer.....
6 0
MichelAngelo66
Wat mij betreft trekken ze uit elke lichting minimaal 50% van de jeugd daar weg. Wegkapen met voldoende geld. Al kunnen ze geen bal trappen. Niks geen herenakkoord, wegkapen wat je kan wegkapen. Wat een natte fluimen zijn dat daar in Alkmaar. En Ajax maar solidair blijven. Laat dat hele stadion door wind in elkaar donderen. Niks steun, zoek het uit. Ajax is gek als ze nog geld gaan geven aan clibs die te beroerd zijn om gewoon gras in hun stadion neer te leggen en aan clubs die je een mes in je rug steken tijdens het solidair zijn.
15 0
MPAjax
Wauw, zo treurig heb ik de leiding van een voetbalclub nog nooit gezien behalve feyenoord maar dit slaat alles, ze kunnen niks meer afdwingen, de competitie is voorbij maar wat ze proberen is in feite een coup
13 0
OpaVerteld
Een kat in het nauw maakt rare sprongen.
De kat AZ heeft blijkbaar geen 7 levens en lijkt in een terminale fase te zitten.
Tot zo ver het altijd nobele beroep op "solidariteit".
Journalisten kunnen alvast een In-Memoriam gaan voorbereiden...
3 0
AlexIbarra
AZ was PSV op de ranglijst al voorbij, maar gaat hun Eindhovense broeders misschien ook qua treurigheid inhalen binnenkort..
14 0
Redrum
Psv had sowieso hetzelfde gedaan in deze situatie, maar van hen verwacht je het ook.
3 0
WheermolenFC
AZ= Altijd Zielig, zo kennen we ze weer...
15 0
Murtagh
Ik geef az graag een kampioenschap.

Ze zijn kampioen zeiken
8 0
PierreHeno
Quote...dat blaadje van dat omhoog gevallen natte gympie SANDER Schimmelpenninck....ach wie neemt dat sukkelblaadje nou nog serieus. Met dit soort verhaaltjes tracht hij de armetierige verkoopoplage nog enigszins op te krikken. Volkomen obsoleet blaadje dat Quote.
1 -16
Puurvoetbal
PierreHeno kijkt liever naar het FvD Journaal.
2 0
ProfessorX
Omdat ?
0 0
OpaVerteld
Heeft niets met dat gympie en zn blaadje te maken.
Zij hebben een scoopje en het lijkt vooralsnog een legitiem bericht.
Respect dus.
7 -1
behangdelul
1 reactie nu: claimen dat kampioenschap!
6 0
JariJari
Zelfs AZ claimt het en die staan niet eens bovenaan lol
3 0
MankeNelis
Kindjes die vragen worden overgeslagen.
3 0
Lories
Normaal ben ik voor 2 clubs in de CL , nu hopen dat AZ eruit vliegt in de 2e voorronde.
Het is ook nooit goed !
8 0
JariJari
Tickets verdelen op basis van vorig jaar. Ticket dus naar PSV
2 0
OdjePils
Dat sowieso niet!
0 0
Mikenick
Hoezo niet? PSV heeft meer te zoeken in CL dan AZ.
0 0
Raoul14
Enige juiste antwoord op deze actie, volgend jaar 2x vernederen.
2 0
Rob1706
Grappig, dat was ook mijn eerste reactie toen ik dit las. Voetbal ze komend seizoen a.u.b. twee keer volledig overhoop.
0 0
DeBaarsjes
Quote, van die Schimmel nog wat
1 0
NR9
Stoppen met solidariteitsplan. Die clubs denken alleen maar aan zichzelf. En ze hebben toch al bloed hekel aan Ajax. Dus solidariteit veranderd er niks aan. Miljoenen uit Champions League zelf houden. Beste spelers AZ hoofd op hol brengen en paar ophalen daar. En zorgen dat je voor komend seizoen top elftal heb staan. En de rest wegblazen met mooi aanvallend voetbal
4 0
Ajax27
Matig dat ze dit achter de rug om in het geheim via de UEFA proberen te spelen. Van de andere kant vond ik het al raar dat het zomaar werd geaccepteerd. Als Ajax door doelsaldo 2e stond maar wel 2x had gewonnen van AZ dan had iedereen op z'n kop gestaan hier dat Ajax oppermachtig is en dat wij recht hebben op die eerste plek...
0 -7
ajax2004
Nee, je werkt volgens vaste regels waarvoor geen enkele reden is er dit keer vanaf te wijken. Een paar jaar geleden verloren we het kampioenschap op een doelpunt nu winnen we het.
4 0
Ajax27
Niet te vergelijken, dat is gewoon een volledig seizoen. Ik had het wel eens willen zien als het andersom was geweest en het om tientallen miljoenen gaat... Dan had Ajax er ook van alles aan gedaan om het besluit te veranderen. Maar goed op deze manier achter de rug om... Erg zwak.
0 -6
Marcao
Kazige actie. Maakt AZ geen vrienden mee in Mokum. Payback volgt.
3 0
korem
Kijk wie plek 1 verdient maakt me niet eens uit van mij part AZ maar het is wel Ajax die door belachelijk goeie Jaren Nederland gered heeft van Europees voetbal en dan durft az die te claimen
2 0
Jaridebeste
Wow. Wat een volkomen achterbakse en misplaatste actie. Schaamteloos.
2 0
Bjorn
Kansloos verhaal. KNVB zou ze nu hard om de oren moeten slaan door alsnog een kampioen uit te roepen: Ajax.
4 0
Jariiii
Zelfs op FR12 (don't ask - soms heeft een mens tijd over) vinden ze het een achterlijke atie van AZ. Ik weet niet wat ik meemaak.
7 0
Boer Gijs
Tuurlijk het gaat tegen Gudde in
1 0
Frank1978
Moet je je eens voorstellen hoe de reacties in NL zouden zijn geweest als wij dit geflikt hadden.
6 0
Redrum
Dan hadden Valentijn, Hugo en al die andere kneuzen de hele nacht hun toetsenbord lopen mishandelen om morgen met het meest vernietigende stukje te komen dat ze kunnen bedenken. Nu liggen ze al lang in hun bedjes.
4 0
TontoKarnaggel
Hahaha, idd. Ik denk dat het gegil tot diep in frankrijk te horen was geweest.
5 0
Van Reenen
Ik vind trouwens wel dat op basis van veel meer Europese wedstrijden en het winnen van o.a. de Europacup Feijenoord recht heeft op het ticket voorronde CL. AZ heeft recht op EL. Da's pas rechtvaardig.
0 0
ghouleseddik
Hahaha heerlijk gelachen.
3 0
Caparzo
Haha, een kat zonder dak maakt rare sprongen!
Wát een maflanders zeg, next..
5 0
Toon meer reacties